Van alle doemvoorspellingen is er niet eentje uitgekomen

Toch gaat de klimaathysterie ongehinderd door

Titelfoto bij artikel Van alle doemvoorspellingen is er niet eentje uitgekomen Ines van bokhoven opiniez

Foto:

Het einde van de wereld is al vaak aangekondigd. Eerst vooral vanuit religieuze hoek, later door de eco- en klimaatdoempredikers. De lijst van doemvoorspellingen is eindeloos. Gaan we er niet met z’n allen aan door overbevolking en hongersnood, dan vriezen we wel dood, en nu is verdrinken door de stijgende zeespiegel vanwege de opwarmende aarde populair. We zouden beter moeten weten dan in deze hysterische voorspellingen te geloven, maar de klimaatleugens gaan ongehinderd door, schrijft Ines van Bokhoven.

De Amerikanen hebben een beroemde en gevleugelde uitspraak: Fool me once, shame on you – fool me twice, shame on me. De betekenis is helder: als iemand je een keertje voor de gek houdt, is dat niet jouw fout, maar slaagt iemand er voor een tweede keer in, dan moet je toch echt eens naar jezelf kijken, omdat je zo stom bent er opnieuw in te trappen. Voor de meeste mensen is dit een gegeven: je laat je niet twee keer bedotten door dezelfde bedrieger. En zeker geen drie keer, of nog vaker.

 

Verslaafd aan slecht nieuws

Zo niet voor de klimaatalarmisten. Die lijken verslaafd te zijn aan slecht nieuws waar ze mee bedonderd worden: het kan niet doemdenkerig genoeg. Ze lijken er op te gedijen, want vertel een klimaatangstige maar eens dat het nieuws goed is en dat er heel wat wetenschappers zijn die de paniekzaaierij van het IPCC naar de vuilnisbak verwijzen. Ze zullen over het algemeen afwijzend reageren, de een wat agressiever dan de ander, maar geen van hen zal op z’n minst hoopvol opkijken en zeggen: “Dat moet ik toch eens verder gaan onderzoeken, want stel dat die lui gelijk hebben?”

Helaas niet. Het denken van deze mensen lijkt gehersenspoeld te zijn, ik kan er geen ander woord voor bedenken. Geen enkel rationeel argument dringt door. Alles is defaitisme en een onontkoombaar feit: we zijn op weg naar absolute verdoemenis en niets kan dat nog afwenden, behalve de meest ontwrichtende, ingrijpende maatregelen – die de bangerds zelf overigens ook niet weten na te leven, gezien hun eigen vlieg- en ander vervuilend gedrag.

Nou is het niks nieuws, het aankondigen van het einde van de wereld. Sterker nog: de lijst op Wikipedia is vrij lang, als het gaat om doempredikers en hun boodschap – en de data waarop zij meenden dat de wereld zou eindigen. Maar die lijst houdt zich voornamelijk bezig met religieus geïnspireerde doemdenkers. Zoals we inmiddels weten zijn er ook heel wat seculiere doemprofeten die hun apocalyptische voorspellingen de wereld ingooien, met alle gevolgen van dien – want zoals zo vaak gebeurt worden ze veel te serieus genomen.

 

Paul Ehrlich

Zo’n seculiere doempreker was Paul Ehrlich, een Amerikaanse bioloog die, inhakend op de naoorlogse geboortegolf die een hele generatie als ‘babyboomers’ de geschiedenis in heeft doen gaan, in 1968 een waarschuwend boek schreef: The Population Bomb. Het boek voorspelt niets dan rampen die vooral in de jaren ’70 zouden plaatsvinden, en die direct te maken hadden met de manier waarop wij de planeet vervuilden en de weerslag daarvan op het klimaat dankzij overbevolking.

 

Wildly inaccurate

Zelfs Wikipedia geeft toe dat de voorspellingen van de man wildly inaccurate waren, maar hij zette er een trend mee. Toen in 1970 de eerste Earth Day werd georganiseerd, was hij een prominente spreker. De voorspellingen voor de nabije toekomst die hij daar deed waren inderdaad spectaculair inaccuraat. Hij had in zijn boek wereldhonger aangekondigd, die al in de jaren ’70 zou moeten beginnen, maar op die bijeenkomst deed hij er nog een paar schepjes bovenop. In 1975 zou de honger in de wereld al van ‘ongelooflijke proporties’ zijn, en tussen 1980 en 1989 zouden vier miljard mensen omkomen in wat hij The Great Die-Off noemde. Denis Hayes, advocaat en klimaatactivist en de belangrijkste organisator van die Earth Day, verkondigde doodleuk dat het al te laat was om massahonger te voorkomen. George Wald, een Nobelprijs-winnende neurobioloog, claimde dat onze beschaving binnen 15 tot 30 jaar verdwenen zou zijn.

 

Naderende ijstijd

Enfin, een nieuwe vorm van activisme was geboren: die van het grootscheeps en theatraal overdrijven, en van het mensen werkelijk doodsbang maken met horrorachtige voorspellingen. En dat is sindsdien niet minder geworden, al is de inhoud van de boodschappen wel geregeld bijgesteld. Want het was niet global warming dat ons in eerste instantie leek te bedreigen in ons voortbestaan, het was global cooling dat we te vrezen hadden. En men wist het zeker, net zo zeker als dat men later wist dat het niet zo was. In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd een naderende ijstijd als rampscenario gebruikt om mensen bang te maken. Want het pakijs in de zeeën rond IJsland was ongewoon dik (!) en de armadillo (reuzengordeldier) migreerde naar het zuiden, en zo waren er nog meer belangrijke signalen, schreef Time Magazine.

Daarnaast toonden satellietbeelden het aan, las men in The Guardian, dus er was geen twijfel mogelijk. De New York Times schreef in 1978 met overtuiging dat er nog geen einde in zicht was van die vreselijke afkoeling. Dat weerhield ze er niet van om krap een jaar later de noodklok te luiden over de opwarming van de aarde en het smelten van de Noordpool. Uiteraard zonder terug te verwijzen naar hun vergissing van een jaar eerder – alarmisme dat dus onzin bleek te zijn. Maar zwijgen, zo weten alle activisten en wereldverbeteraars, is beter dan ergens op ingaan en het ontkennen. Gewoon zwijgen en doen alsof het niet bestaat. Bloedende neuzen alom.

 

Stijgende zeespiegel

En het ging maar door met het gegil: de Malediven zouden verdwenen zijn in een jaartje of dertig (nu, dus) – de eilandengroep ligt er nog prima bij en men heeft er zelfs een nieuw vliegveld aangelegd. In zee. Maar geen nood: ze mogen het over dertig jaar nog eens proberen. De NY Times citeerde in 1982 Mostafa Tolba, hoofd van het UN Environment Programme, die ijskoud beweerde dat we, dankzij milieu- en klimaatproblemen, in het jaar 2000 in een wereld zouden leven die er erger aan toe zou zijn dan na een nucleaire holocaust – en dat was dan ook nog eens onomkeerbaar. In 1989 deelde de Associated Press ons mee dat ‘als we nu niet in actie komen’ hele naties door de stijgende zeespiegel weggevaagd zouden zijn tegen het jaar 2000. Het jaar 2000 was een nogal magisch getal in die hoofden, blijkbaar.

 

Eindeloos veel doemvoorspellingen

En inderdaad: vooral vanaf het jaar 2000 werd het echt krankzinnig. In rap tempo volgden de doemvoorspellingen elkaar op. In datzelfde jaar riep The Independent, een Britse krant, dat sneeuwval in Groot-Brittannië al snel iets van het verleden zou zijn, en dat de volgende generaties sneeuw dus nog enkel van plaatjes zouden kennen. In het VK sneeuwt het nog altijd elke winter, vooral in de noordelijke gebieden.

The Guardian joeg iedereen schrik aan door in 2004 te melden dat een geheim rapport van het Pentagon waarschuwde voor een nucleaire oorlog die voort zou komen uit massale honger, die weer voort zou komen uit klimaatverandering; we hadden er nu middenin moeten zitten, in al die honger en destructie. De stad Adelaide, in Australië, had al sinds 2009 zonder water moeten zitten. Het is zomaar een klein greepje uit een grote berg van nooit uitgekomen, maar ferm waarschuwende doemvoorspellingen die je vindt als je ernaar gaat zoeken.

 

Noordpool

Maar niets spant zo de kroon bij klimaatgekkies als voorspellingen over de Noordpool. Dat lijkt een hoogtepunt in klimaatangst-beleving te zijn: het speculeren over wanneer dan toch eindelijk die vermaledijde Noordpool eens ijsvrij gaat zijn. En de speculaties zijn al jarenlang niet van de lucht. Een van de eerste was al in 1972: het jaar 2000 (daar is-ie weer) werd toen genoemd als fatale datum. Maar het zijn er inmiddels lachwekkend veel meer.

Want zelfs in 1954 hield men het hart al vast: 2004 was toen het jaar van keuze. Maar ook 2008, 2012, 2013, 2015, 2016… Het wordt saai, hè? Maar opnieuw: geen nood, want dat ijs gaat verdwijnen, hoor. National Geographic, niet gehinderd door de wetenschap dat er al een lange lijst aan mislukte voorspellingen in hun huisorgaan is afgedrukt, kraait nog maar eens paniekerig dat de Noordpool ‘al zo vroeg als 2035’ ijsvrij zou kunnen zijn. Gelukkig maar.

 

De klok tikt

Het doorgeslagen alarmisme zou hilarisch zijn om op terug te kijken, als het niet nog steeds gaande was en zo gevaarlijk is. Wat te denken van Gordon Brown die tijdens zijn premierschap beweerde dat we ‘minder dan 50 dagen’ hadden om de wereld te redden? En dat was in 2009. Prins Charles (toen nog wel) gaf ons in datzelfde jaar een tikje meer tijd: 96 maanden. En anders game over. Greta Thunberg heeft inmiddels de tweet verwijderd waarin ze schreef: ‘Een top-klimaatwetenschapper waarschuwt dat klimaatverandering de mensheid zal wegvagen tenzij we in de komende vijf jaar stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen’ – maar de website Extinctionclock, die bijhoudt welke klimaatvoorspellingen tot nu toe zijn uitgekomen, geeft haar op hun aftelpagina nog 6 dagen en 13 uur (op het moment dat ik dit schrijf) om de voorspelling alsnog uit te laten komen.

 

Niets uitgekomen

En die pagina (en vele, vele andere pagina’s) toont dan ook acuut aan wat de meesten van ons allang weten: niet één van de hysterisch wereldkundig gemaakte voorspellingen van de klimaatvrezers is ooit uitgekomen. Niet eens bij benadering: het is in grote lijnen keer op keer niets anders gebleken dan een morbide vorm van wensdenken, van het bijna hopen op rampen en ellende. De zeeën zijn amper gestegen, er is geen massale honger uitgebroken, we leven (nog niet) in een dystopische nachtmerrie. Zowel Noord- als Zuidpool zijn nog goed bedekt met ijs, en Amersfoort ligt nog lang niet aan zee.

Het ‘waarom’ van die negativiteit is mij een raadsel; ik begrijp niet waarom mensen het, in een tijd van zoveel welvaart en vrijheid, nodig hebben gevonden zichzelf op te sluiten in een wereld van angst. Van mij mogen ze, maar het grote probleem is dat die angsthazen besloten hebben dat iedereen net zo bang en negatief over de toekomst dient te worden als zij nu al decennia zijn – en dat ze er inmiddels zelfs de macht toe hebben om anderen ertoe te dwingen. Om de bangmakers te subsidiëren en hen alle ruimte te geven in de media om hun idiote angstreligie te prediken.

 

Klimaatleugens gaan door

En zo krijgen we dus, met onvermoeibare inzet, alweer te horen dat we er binnen afzienbare tijd aan gaan met z’n allen als we ‘nu niks doen’. Herhaalt men zonder enige schaamte dezelfde leugens, zoals men nu al een halve eeuw doet, en waarom ook niet? Geen journalist die er eens pittige vragen over stelt, geen talkshow die de feiten eens op een rijtje zet, geen diepgaand stuk onderzoeksjournalistiek dat de leugens eens categorisch aantoont. De heersende media, in handen van overheden en grote ondernemingen die ook de klimaatangst aanjagen, hebben het concept ‘objectieve verslaggeving’ al lang geleden bij het oud vuil gezet en eren nu het gegeven dat men nu eenmaal het woord spreekt van de broodgever.

En dus zullen de leugens nog wel even doorgaan, vrees ik.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
46 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
Hans
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De doemvoorspellingen van Hans Janmaat en Pim Fortuijn zijn daarentegen bijna allemaal uitgekomen…

Hans
Hans
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een geweldig stuk Ines! Helaas zijn de consequenties van dit doemdenken enorm. Massa’s lopen achter de hype aan, en daardoor ondervindt die absurde ‘green’ deal, die de Noordzee sloopt, maar ook de economie, nauwelijks weerstand. Leugen en bedrog.

Ook merk ik dat de toon op linked in steeds vijandiger wordt. Ik reageer elke dag op klimaat onderwerpen, onderbouw mjjn stellingen met literatuur, maar dan nog zijn de reacties steeds vaker extreem vijandig.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hans

Uw onderbouwingen net als van een ander zullen platgewalst worden door schreeuwende hypocrieten die het volk opzadelen met allerlei beperkingen maar zelf het vliegtuig nemen naar Groningen. De meerderheid gelooft ook wat hun voorgeschoteld wordt en doen geen moeite om zelf na te denken laat staan leesvoer zoeken. Dat maakt de prooi makkelijk regelbaar en de enkele andere stemmen aanwijsbaar als fakenieuws. De zwijgende meerderheid komt er altijd te laat achter.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hans

Vijandige reacties zijn meestal zonder inhoudelijke kritiek. Alleen maar blazen omdat er geen weerwoord is. Kijk maar, overal hetzelfde. Dooddoeners, eromheen lullen, geen antwoord of repliek geven. Wel inhoudsloos demoniseren. Ze zijn bang, dat blijkt.

Jos
Jos
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig hebben we Ollongren en Kaag. Die zullen het ‘fake’ nieuws bestrijden. Ze hebben objectiviteit en wetenschap hoog in het vaandel staan….(;

Het hele klimaat verhaal is een vorm van nivelleren, dat is waar het de links clubjes (marxisten) om te doen is. De mars door de instituties is voltooid.

Sailor 1
Sailor 1
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Staat de D in D66 mischien voor Dutschke?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Sailor 1

Te veel eer. De D staat inmiddels voor Dwaas, Dom, Debacle, Decadentie, Deerlijk, Deficit, Degoutant, Demoraliseren, Depreciatie, Deraillement, Desillusie, Despotisme, Devaluatie, Dilettanten, Diskrediet, Distantie, Dol, Domper, Doof, Doortrapt, Drabbig, Drama, Driest, Duister, Duperen, Duur, Dwaalleer, Dwingen enz.

Jan Smelik
Jan Smelik
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dictatuur

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

De belangrijkste vergeten. Foei voor mij.

Gussel
Gussel
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Geheel eens met deze opsomming van feiten.

Gussel
Gussel
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De bevolkingsgroei, groene energie veroorzaken voor onze aankomende generaties niet alleen gigantische milieu problemen, maar ook economische.

Jaan
Jaan
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Als er voor overbevolking gewaarschuwd werd in het verleden dan is dat ten dele terecht. Ook de industrialisatie en de voedselproductie zijn uit de hand gelopen. Rond 1950 werden er wereldwijd op grote schaal bestrijdingsmiddelen ingezet. De Westerschelde produceert alleen nog giftige pfas garnalen. De voedselproductie nam mede door de inzet van bestrijdingsmiddelen daardoor gigantisch toe, maar de natuur was de klos. Weg zijn de meikevers, de sprinkhanen. Je kunt wel coloradokevers en vlinders als koninginnepage bestrijden, maar vogels en amfibieën zijn afhankelijk van insecten.
De kikkers hebben schimmelinfecties gekregen door insecticiden en zijn verdwenen. Wie ziet er nog leeuweriken en geelgorzen? Alles is weg, in de plaats ervan de hele wereld binnenhalen alsof wij de plicht hebben de rest van de wereld gratis te verzorgen en plaats te maken voor die mensen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jaan

Waarschuwingen voor overbevolking waren en zijn niet ’ten dele’ terecht, maar m.i. gewoon terecht.
Er zijn te veel mensen op de planeet, en dan met name in wat we de 3e wereld noemen. Die allemaal migreren naar waar ze denken een beter leven te zullen vinden. Voor NL betekent dat nóg meer overbevolking, daar een zeer grootmoedige immigrantenpolitiek velen hier naartoe lokt. En er wordt al decennia niets aan gedaan, dus kun je er van uitgaan dat die ontwikkeling gewenst is. Niet door (de overgrote meerderheid van) de bevolking, maar blijkbaar wel door machten en krachten die dit wereldwijd trachten in steeds verdergaande verdragen en wetten te verankeren.
Het woord omvolking is verboden, zou een complottheorie zijn, maar juist die doemvoorspelling is wel degelijk realiteit aan het worden.
Met alle gevolgen van dien.
Dat de schaalvergrotingen in voedselproductie en industrie de nodige uitwassen tot gevolg hebben gehad, tot op de dag van vandaag, is zeker een punt.
Meer, meer, meer is niet altijd goed.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk journalistiek werk, Ines.
Bedankt voor dit “bewaar” document.

Cor
Cor
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De angstkaart is een goed middel om mensen te manipuleren en te indoctrineren, en daarbij wordt het groepsgedrag ( het willen horen bij een bepaalde groep) volop benut om deze waanzin te verkondigen. Helaas is het grote effect van angst het wegnemen van realiteit en het kritisch denken. De meeste mensen gaan in de bescherming modus en gaan alles geloven wat de MSM , overheden, niet gekozen organisaties als WHO, VN, WEF en de NGO’s verkondigen. Kuddegedrag met symptomen als de kop in het zand steken, niet willen discussiëren, alles voor lief aannemen is het resultaat. En daarbij de vooropgezette polarisatie door deze organisaties volop benutten.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je maar volhoudt eens moet het einde van de wereld uitkomen. Voor het zover is zullen wij onnodige consequenties van het beleid die als einde van de wereld zullen aanvoelen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Oh, het einde van moeder aarde komt zeer zeker. Echter niemand kan met zekerheid voorspellen wanneer. Meteoor inslag? Extreme zonnewind? Kanteling van de aardas?
Zou zomaar plots kunnen gebeuren, en we kunnen er niets aan veranderen.
Het einde van de wereld? Ligt er aan wat je onder wereld verstaat. Is planeet aarde de wereld? Is het universum de wereld?

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Wie weet hoe het eindigt ooit het echte einde zal de mensheid niet meemaken als wij ons het leven blijven zuur maken door machtsspelletjes en de ongelooflijke domheid zoals die nu gaande is. Maar het einde zal dan zijn net zoals de oorsprong met alle onduidelijkheden. Maar niemand zal het kunnen navertellen.

Marco
Marco
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Klimaatalarmisten zijn niet veel anders dan religieuze sekten die collectief zelfmoord willen plegen om de wereld te transcenderen voordat doomsday begint. Klimaatalarmisme is in en in religieus die gelooft in pseudo wetenschap en als zendelingen die proberen te verkopen als echte wetenschap, en anders wacht de klimaatinquisitie. De westerse verlichting lijkt nooit gebeurt te zijn.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tja voorspellingen, over 100 jaar zijn we allemaal dood. Dus wat moeten we nu?
Stil in een hoekje gaan zitten huilen? Zelfmoord plegen om het niet mee hoeven te maken? Klimaatdemonstraties houden?
Er zijn mensen die hun leven daardoor laten beheersen. Ze zitten in een spiraal naar binnen en weten niets anders meer. Dan duurt het inderdaad niet lang meer.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor de opsomming.
Al die nooit waar geworden apocalypsen zijn louter politiek.
Angst voert er sinds eeuwen toe dat het volk zich achter de leider schaart. Waarbij je leider uiteraard sinds het nabije verleden kunt vervangen door ‘de zittende politiek’.
Angst is dus heel (mis-)bruikbaar.

Joop Visser
Joop Visser
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is helemaal niet erg als de Noordpool smelt. Is drijfijs. Ik doe ook een doemvoorspelling: binnen dertig jaar is de westeuropese cultuur verdwenen.

Goed stuk, overigens.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Joop Visser

Wat vlg. mij precies de bedoeling is.

Alex Delarge
Alex Delarge
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het kenmerk van klimaatalarmistenjunks is dat ze steeds een hogere dosering slecht nieuws nodig hebben.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Alex Delarge

Het is een naar binnen draaiende spiraal.
Mensen accepteren geen informatie meer die afwijkt van wat hun bekend is.

Jan Smelik
Jan Smelik
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ter bevestiging van dit verhaal hier een link naar een vers artikel: https://dissident.one/klimaat-bangmakerij-gegevenszwendel-en-propaganda.
Er is een mooie grafiek te vinden van de aardse temperaturen over honderden miljoenen jaren, en raad eens: de tijden dat de aarde ijskappen had op de polen zijn veruit in de minderheid. We zitten nu zelfs in een van de koudste perioden in de geschiedenis. En ons willen ze bang maken voor opwarming! Deze opwarming zou historisch gezien een zegen zijn. En wat extra CO2 is altijd welkom om de plantengroei weer een beetje op te krikken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Dank voor de link.
Gezien de archeologische vondsten en bevindingen in diepe oeroude aardlagen (en ijskernen) is het opwarmen en afkoelen een steeds over heel lange perioden terugkerend fenomeen. Gaan we als mens niets aan kunnen veranderen.
Een heel ander issue is de hedendaagse enorme vervuiling. Daar kunnen we als mensheid wel paal en perk aan stellen. Te beginnen in de 3e wereld met hun waanzinnige overbevolking.

John
John
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik lees het vanavond wel even helemaal door, maar waar Ines het had over de lange lijst van “het einde der wereld” aankondigers, moest ik direct aan Lou de Palingboer denken.Een voorspeller die op zijn hoogtepunt van zijn roem de tijd doorbracht met het roken van sigaren en drinken van jenever.
In elk verhaal zit toch altijd weer humor.
Googelt u maar is op zijn naam.

P.Koelewijn
P.Koelewijn
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

Zijn gevleugelde uitspraak was: ” dit is de bijbel en ik ben de hoofdbel”

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  P.Koelewijn

Die kende ik nog niet. Hilarisch. Dank.

Youp
Youp
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Het ‘waarom’ van die negativiteit is mij een raadsel”

Mattias de Smet noemt het massaformatie in zijn boek ‘Psychologie van het Totalitarisme’, een soort massapsychose waar mensen in terecht komen, goed te vergelijken met hetgeen er in communistisch Rusland, Nazi Duitsland en de Franse Revolutie gebeurd is. Het valt goed te zien bij de klimaathysterie, maar ook bij het covid-narratief en nu bij de ‘Poetin is Hitler’ verhaaltjes, waar de Russen hun eigen pijpleidingen opblazen en hun eigen dijken doorsteken om hun eigen mensen in de Krim de watervoorziening te ontzeggen. De volgende angstpsychose lijkt al voorbereid te worden: buitenaardse wezens. Daar kun je mensen flink de stuipen mee op het lijf jagen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Vrij naar Muenchhausen: creëer met veel tromgeroffel een ‘angstige’ situatie, liefst wereldwijd, en zorg dat grote massa’s mensen met doemverhalen hierover overladen worden. Kom vervolgens als ‘redder’ van de mensheid op de proppen met dystopische maatregelen die buiten een democratische orde liggen, maar waar de gehersenspoelde massa’s van onder de indruk zijn. En er voor gaan zorgen dat mensen die niet mee willen gaan in de gekte, door het volk zelve alsnog in dat keurslijf gedwongen worden. Of uitgesloten van de maatschappij.

Cathrien
Cathrien
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas zijn voor mij de doemdenkers zelf het gevaar. Dus echt opschieten doet et niet met die klimaat locomotief die maar door blijft denderen!.

Aan hier en daar boeren verstand zoals bv oa dit artikel ontleen ik wel troost. Maar verder?

Hesa
Hesa
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Top artikel

Henri
Henri
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom laten zoveel mensen zich eigenlijk bangmaken door de uitspraken van allerlei vage figuren, die alleen maar voor zichzelf een platform creëerden? Ikzelf hoor ook al die verhalen aan, maar ik laat mij niet zo gauw intimideren; haal mijn schouders op en ga door waarmee ik bezig ben. Ben ik nu harteloos, ongeïnteresseerd? Nee, helemaal niet, maar ik kijk goed om mij heen. Pas als ikzelf iets vind, ga ik er in mee. En ja, ik heb mij ook wel eens flink vergist, maar loop daarover niet te tobben.

audio1958
audio1958
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Lees de kranten en bv. Nu.nl. Alsof de vele regens en de droogte nu allemaal door de klimaatverandering komen. De koppen boven de artikelen doen het ergste vermoeden. het ene na het andere record sneuvelt. Als er een keer overlast is door een insect word het breed uitgemeten. Als je al die berichtgeving moet geloven is leven een hel.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem mevrouw van Bokhoven, is dat mensen niet meer weten te vechten tegen dit soort scenario`s.
Deze mensen laten zich psychologisch in een hoek drijven waar ze niet meer uitkomen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De mensen die dit veroorzaken weten niet waar ze mee bezig zijn. Ze zetten een hele samenleving op slot door de weerbaarheid van mensen te breken.
Als je geen weerbare meer mensen hebt, ga je problemen krijgen als er echte problemen om de hoek komen. U kunt vast wel een paar echte problemen bedenken.

Gussel
Gussel
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Helaas is dit ook mijn mening.

Martin
Martin
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mwah.. prima businessmodel.. weerman Gerrit ‘in de dure outfit’ is er aardig rijk mee geworden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het grote probleem is dat niemand meer voor zichzelf denkt in de journalistiek. Een beroemde uitspraak van fenomeen Soichiro Honda (jep van het auto/motormerk Honda) is: “Think for yourself and don’t follow in other people’s footsteps”.
Iedereen praat elkaar na, iedereen gelooft alles blindelings maar niemand onderzoekt. Ga je dingen onderzoeken dan blijken die plotseling heel anders in elkaar te steken omdat de wetenschappelijke bewijzen juist het tegendeel laten zien. Nu begrijpen jullie misschien ook waarom de politiek zo’n puinhoop is want er zitten 99,9% Alfa’s in de politiek en geen Beta’s. Tja Mark Rutte kan NIETS en Mark Rutte weet NIETS! Gek hè dat Nederland in 3+ kabinetten Rutte zo’n onbeschrijflijke puinhoop is veranderd……

Laatste aanpassing 3 maanden geleden door Daan van der Keur
Gussel
Gussel
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Als Beta en niet gelovig zou ik CU en CDA willen herinneren aan de Bijbeltekst “Onderzoek alles en behoud het goede en vermijd alle kwaad”. M.a.w trekt de stekker uit deze puinhoop.

Peter
Peter
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Top geschreven!

Valt het op dat doorgaans de westerse wereldbevolking al decennia lang met rampenfilms is gedrogeerd.
Aardbevingen, overstromingen, stormen, aliens, aardwormen, klimaat, epidemieën, alles is al over de mensheid uitgestort in bioscopen en voor het huiselijk scherm.

De gekste dingen zijn verzonnen om de mensheid te laten wennen dat we met machiavellisme, psychopatische, met aan waanzin grenzende genialiteit behepte idioten te maken hebben en dat “wij” het altijd aan het rechte eind hebben.

ANGST
Het beste middel om volkeren onder de duim te krijgen en te houden is angst.

Liefst chronische angst, maakt niet uit waarvoor, als de redder maar dichtbij is.
Het gaat al eeuwen zo, zal het ooit veranderen?

Angst voor droogte, angst voor water, smeltende ijsbergen, stikstof, CO2, zure regen, het rode of gele gevaar, oorlog.
Tot het chronisch is:

CHRONISCHE ANGST

“Chronische hevige angst kan leiden tot een ernstige verstoring van het normale gedrag, een gegeneraliseerde angststoornis. Een dergelijke verstoring van de “normale” angst kan leiden tot posttraumatische stressstoornis (PTSS) en paniekstoornis. Chronische angst kan onder andere veroorzaakt worden door cultuur, GELOOF. POLITIEK, OORLOG EN ..MEDIA”
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gegeneraliseerde_angststoornis

1966: “Make room, make room” van Harry Harrison
Later verfilmd (1973) “Soylent Green”
Speelt in 2022
https://forbiddenknowledgetv.net/soylent-green-1973-full-film/

“Wij zijn als de lammeren, die in de wei spelen, terwijl de slager al de een en de ander er tussenuit kiest”. (A. Schopenhauer)

Of toch maar:
TV- spot van Steve Jobs (Apple), niet geheel toevallig uitgebracht in 1984! https://www.youtube.com/watch?v=2zfqw8nhUwA

Youp
Youp
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Ja, dat begint mij ook op te vallen. Je wordt voorbereid op een gebeurtenis bv door een stortvloed aan pandemie films uit te zenden. Al die informatie over buitenaardse wezens en UFO’s die recent naar buiten komt kon wel eens minder toevallig zijn dan menigeen lief is.

Bernardo A.
Bernardo A.
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voor de goede orde:
Amersfoort ligt een paar meter boven NAP, beetje afhankelijk van welke wijk en de wijk Vathorst ligt op 4,5 km van de randmeren, wat oorspronkelijk toch echt de Zuiderzee was. Ten noorden van die stad heb je overwegend polder op 0 meter niveau. Veel angst, zoals ook, dat ongeveer 2/3 van Nederland onder water komt te staan, waarbij het goedgelovige volk te dom is om te begrijpen dat ca. 2/3 van Nederland dan ook onder zeespiegel ligt.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In plaats je te focussen op die vele vaak idiote en eindeloos gehaalde voorspellingen die niet zijn uitgekomen is het beter in de gaten te krijgen het doemscenario van een economisch systeem dat op imploderen staat en reeds onafwendbaar gaande is. Maar het is misschien een menselijke eigenschap jezelf op deze wijze gerust te stellen cq je voor de gek te houden om niet te durven zien wat er echt mis gaat.

46
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen