Immigratie: gedraag je als natiestaat en Take Back Control!

De hardnekkigheid van de Welkom-Ideologie

Titelfoto bij artikel Immigratie: gedraag je als natiestaat en Take Back Control! Jan gajentaan Opiniez

Foto:

Het onderwerp immigratie – vooral asiel – staat weer eens bovenaan de lijst meest besproken kwesties. Nederland zucht onder een, ook met dwangwetten, niet meer fatsoenlijk op te vangen stroom asielzoekers en gewone immigranten. Woningen, wegen, onderwijs en zorg zijn niet berekend op een jaarlijkse toevloed van meer dan 400.000 migranten (2022). De discussie lijkt echter op een oeverloze kakofonie. We moeten weer denken als een natiestaat, betoogt Jan Gajentaan. Om met de Britten te spreken: Take Back Control.

Asielsysteem op hol geslagen

Ons asielsysteem is een op hol geslagen idiotie. Prof. Ruud Koopmans heeft het over de asielloterij in zijn laatste boek. De zwaksten blijven achter in de regio; mensen met genoeg geld voor de mensensmokkelaar arriveren via tal van veilige landen in uitkeringswalhalla Nederland. Maar liefst 77.000 worden er dit jaar verwacht. De VVD en het CDA willen maatregelen, maar D66 en CU vinden het prima zo en liggen dwars. Bijna 25 jaar na de Fortuyn-revolutie zijn we nóg verder van huis wat betreft het beheersen van immigratie.

 

Debat Koopmans – Lucassen

Prof. Koopmans is natuurlijk een baken van helderheid in vergelijking met dwaallicht Leo Lucassen, maar toch ben ik niet echt enthousiast over de voorstellen van Koopmans. Als ik het goed begrepen heb stelt hij voor dat een coalitie van bereidwillige landen centraal via de EU de opvang gaat regelen. Voor Nederland zou dat dan neerkomen op 35.000 asielzoekers per jaar.

Mijn bezwaren zijn als volgt. Ten eerste is de EU niet in staat om zoiets effectief te regelen. Ten tweede: 35.000 asielzoekers per jaar + nakomende familie is veel te veel gezien de problematiek van Nederland (overbevolking, stikstofcrisis, personeelstekorten in zorg en onderwijs, dichtslibbende wegen, etc.). Ten derde vind ik dat een natiestaat zelf de screening ter hand moet nemen van immigranten. In alle immigratielanden (VS, Canada, Australië) gaat dat zo, waarom niet hier?

 

EU-immigratiebeleid is een illusie

Dat de EU migratie zou kunnen controleren, is een illusie. Tegelijkertijd is de Dublin-verordening (asielzoekers moeten asiel aanvragen in het eerste land van aankomst) een fata morgana gebleken. Vanuit het perspectief van Italië of Griekenland gezien, kan ik dat goed begrijpen. Vrijwel alle illegale bootjes komen daar aan. Dus zetten zij de grens open voor doorreizigers en verleggen zo het probleem en de kosten naar de noordelijke EU-staten.

De enige manier om hier grip op te krijgen is als de EU besluit om in navolging van Australië een Sovereign Borders-beleid te voeren, met veilige pushbacks of pullbacks van de illegale boten en opvang buiten de EU. Echter, de EU is nu eenmaal een links ambtenarenbolwerk zonder effectieve democratische controle. Vanuit dit bolwerk de oplossing verwachten is net zoiets als in je zwembroek op het koudste punt van de Noordpool gaan zitten in afwachting van een tropische zomer. Zelfs als de aarde opwarmt kan dat dan wel even duren!

 

Oplossing

Volgens mij is de oplossing daarin gelegen, dat we weer als een zelfstandige natiestaat moeten leren denken. Er zijn redenen te bedenken dat we dan desnoods maar de EU moeten verlaten – dat is in ieder geval de voorstelling van zaken van VVD-topper Henk Kamp – maar we kunnen toch ook kijken naar EU-landen zo divers als Denemarken, Polen of Hongarije, die wél een zelfstandig immigratiebeleid voeren en zich weinig aantrekken van de oekazes uit Brussel?

Ik denk daarom dat de eerste stap moet zijn, dat onze bestuurlijke elite het idee loslaat dat wij altijd het braafste jongetje van de EU moeten zijn en eenzelfde koers gaat volgen als Denemarken. Uit de EU stappen kan altijd nog.

 

Denken als een natiestaat

Als onze bestuurders weer geleerd hebben om te denken als de beheerders van een natiestaat, is de volgende stap het uitwerken van een verstandig bevolkingsbeleid. Rekening houdend met onze beperkingen als meest overbevolkte land in de wereld. En ter voorkoming van misverstanden bij politiek-correcte dwaallichten: voorstander zijn van een zelfstandige natiestaat betekent niet dat je tegen iedere vorm van immigratie bent! Wel dat je dit beter wilt controleren.

In feite is het niet anders dan wat ieder gezond bedrijf doet: zowel de instroom als de uitstroom probeer je te optimaliseren met als doel een betere kwaliteit van het personeelsbestand. Daarbij rekening houdend met het totaal aantal personeelsleden dat mogelijk is gezien de omvang van het bedrijf. Voor een land, uiteraard op een grotere schaal, is dat niet anders. Zie ook het Amerikaanse Green Card-systeem of het Australische puntensysteem.

Als we eenmaal de bevolkingspolitiek hebben vastgesteld, kunnen we keuzes maken. Bijvoorbeeld: per jaar vangen we 5.000 door Nederland geselecteerde asielzoekers op die nergens anders terecht kunnen. Denk aan vervolgde christenen. Verder kunnen we selectief mensen toelaten vanuit de beroepsgroepen waar we mensen tekort komen. Tenslotte heb je natuurlijk de normale huwelijksmigratie, waar mijns inziens weinig bezwaar tegen is, mits de ontvangende partner hier goed geïntegreerd is en het niet om een schijnhuwelijk gaat.

 

Fundamenten van de EU

Als laatste zullen we de fundamenten van de EU, unrestricted movement of goods, persons, services and capital, ter discussie moeten stellen. De EU is domweg te groot geworden om iedereen van harte welkom te heten in ons overbevolkte landje. Ter linkerzijde (PvdA, SP) denkt men er al over na om die vrijheden wat te beperken, maar vreemd genoeg wil men daar niets weten van het regionaal organiseren van het asielrecht. Dat wil zeggen, Nederland is niet meer opvangland voor de hele wereld, maar draagt wel met andere landen bij aan betere opvang in de regio. Een grote misser van vooral de SP, die toch simpelweg het voorbeeld van de Deense sociaaldemocraten zou kunnen volgen.

Overigens denk ik dat als genoeg EU-staten de Deense lijn gaan volgen, de EU als geheel waarschijnlijk gedwongen zal zijn te volgen en een Australisch Sovereign Borders-beleid gaat voeren. We moeten de zaak dus simpelweg omdraaien. Niet de lidstaten volgen de EU (in Brussel zitten alleen maar ambtenaren en dwaallichten zoals Timmermans), maar de EU volgt de lidstaten. We moeten afscheid nemen van het krankzinnige waanidee dat we pas de immigratie mogen beperken als Nederland alle wereldproblemen (honger, oorlog, watertekort etc.) heeft opgelost.

Eén ding is duidelijk: van de bestaande politiek-correcte politieke partijen moeten we het niet hebben. Zelfs de SP is met handen en voeten gebonden aan de welkom-ideologie. Het hopen is op een politieke aardverschuiving bij de volgende verkiezingen. De kruik gaat net zolang te water, tot ze barst.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
23 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
MrPercussionPete
MrPercussionPete
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe moet je handelen als een natiestaat als zo ongeveer alle macht met betrekking tot dit onderwerp gedurende de afgelopen 13 jaar door Rutte is overgedragen aan Brussel ? Tijdens het afgelopen VVD congres noemde Rutte het handelen als natiestaat letterlijk “oude politiek”. Die immer grijnzende dwaas gelooft echt heilig in de EU-doctrine van één verenigd Europa zonder landen, zonder nationale grenzen en zonder nationale volken. Onze omhoog gevallen geschiedenis leraar is totaal in de ban van allerlei ideologisch gedreven waanideeën, afkomstig uit Brussel en Davos.
Als mensen nu nog altijd niet doorhebben dat Rutte een gevaar is voor Nederland, dan kun je dit ooit schitterende landje als voorgoed verloren beschouwen.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat naturlijk niet om hoe je de migranten hier huisvest maar om de stroom te verkleinen tot echte politieke vluchtelingen. In EU verband lukt het nooit maar je moet het zelf ook willen. De Visegrad landen lukt het overigens goed. Terwijl zij Oekrainers wel opnemen weigeren ze migranten uit moslim is landen. Zij willen hun land beschermen voor deze ongewenste invloeden. Het Westen met Nederland in voorste linie vergooit eigen identiteit en bevoordeeld zelfs de buitenlanders boven eigen burgers. De meestal nationalistische migranten maken graag gebruik van maar hun gedrag spreekt niet van respect tegen hun gastheren. Wie eigen cultuur tenslotte verloochent verdient het niet. Zo wordt Nederland een menselijke afvalputje voor mensen waar je weinig aan hebt. Daarmee degraded het niveau van het land snel. Ideologische clubjes zoals de WEF zijn de leidraad in deze richting. Mee stoppen en internationale verdragen opzeggen is de enige weg. Maar eerst moet je andere coalitie en premier hebben.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Met de MP wegsturen ben je er niet. Met dit kabinet wegsturen ook niet. De hele samenleving is geïnfiltreerd met figuren op cruciale plekken die de macht (gegrepen) hebben om linksdraaiende besluiten te forceren. Zelfs op scholen en universiteiten.
M.i. is het opzeggen van de krankzinnige verdragen inderdaad een begin naar herstel van normale verhoudingen. Ons eens zo vrijgevochten en ruimdenkende landje, ondanks de status van dichtstbevolkte natie, is inmiddels een vat vol dwangneuroten geworden. De beroemde uitspraak ‘you Dutch are so broadminded your brains fall out’, oftewel: jullie NL’ers zijn zo ruimdenkend dat je hersens er uit vallen, is inmiddels achterhaald. De hersenhelften zijn inmiddels met succes totaal van elkaar gescheiden.
De stas immigratie rept over ‘overlooplocaties’. Goeie term. Het loopt inderdaad over.

Marien
Marien
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja, volledig mee eens.

RFM de Haan
RFM de Haan
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die politieke aardverschuiving komt vast en zeker, de huidige coalitie tracht niet voor niets zo lang mogelijk aan de macht te blijven, al moeten zij Nederland tot de grond toe af breken zullen zij vrijwillig nooit de macht afstaan!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het braafste jongetje. En het domste. Neem nu onze scheepsbouw. Hoor net dat Spanje en Italie al kun schepen voor de marine laten bouwen door nationale werven. Maar Nederland besteedt wel de helft uit aan buitenlandse bouwers, zoals de EU-regels eisen. Genoeg landen hebben lak aan vele EU-regels. Zeg idd het VN Vluchtelingenverdrag maar op. Achterhaald, onbetaalbaar en een schending van de rechten van onze jeugd. Die hebben ook recht op een veilige omgeving, een huis, goed onderwijs en geen last van straatterreur.

Marien
Marien
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Men scheldt op links vaak op Hongarije, maar ik vind het normaal dat ze eerst voor hun eigen volk opkomen en hun gezamenlijke normen en waarden. Ze zien natuurlijk de terreur dreiging en de puinbakken in de verpauperde wijken in de west Europese landen. Als je met Hongaren spreekt, zeggen vaak de ouderen m.n dat ze niet onder de dictatuur van Rusland uit zijn gekomen om onder dictatuur van Brussel te komen. En gelijk hebben ze.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Met nationalisme is helemaal niets mis. Dat het door de globalistische roverheid de kop wordt ingedrukt, zelfs ten koste van het bedrijfsleven in NL, is een wandaad tegen de eigen bevolking.
Hun mandaat is te zorgen voor de veiligheid en het welzijn van NL. En dat doen ze herhaaldelijk al decennia niet.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een echte vluchteling komt niet ver want die heeft geen geld…………

Hannah
Hannah
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het trieste is dat mensen die altijd hebben gewaarschuwd voor de problemen die ons te wachten staan met de massale immigratie zich niet populair gemaakt hebben..
Pim Fortuin en Theo van Gogh kunnen het niet navertellen Aanslag op Henk Janmaat waarbij zijn vriendin gewond is geraakt.
Wilders wordt al jaren beveiligd en Thierry Baudet is een politieke paria. Zij kunnen een baan in het publieke domein wel vergeten
Het wrange is dat D66ers en Groenlinksers die mede schuldig zijn aan de ontstane situatie een mooie functie elders krijgen na de val van het kabinet. Voorbeelden te over.
“O Nederland let op uw saeck” zongen we vroeger met Koninginnedag!

Marien
Marien
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

Hij heet Hans Janmaat, geloof ik.
Inderdaad het is nog vele malen erger met het immigratieprobleem dan ten tijde van Pim Fortuijn. Het lijkt onze politici grosso modo geen bal te kunnen schelen wat er met Nederland gebeurt. Het lijkt onze Koning ook niet te raken, want waarom zegt die niet een keer tegen Rutte dat het zo enorm uit de hand gaat lopen? Ik kan me niet voorstellen dat hij zich Koning voelt voor mensen die ons volk deels niet respecteren en alleen maar komen om te ‘halen’. Daar begrijp ik echt helemaal niks van.

Youp
Youp
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Fundamenten van de EU.
De EU is ooit opgezet als een handelsbolwerk. Alleen, dat is het niet meer. Ze hebben het vooral over het klimaat en de 17 SDG. Ursula von der Leijen leest graag China en Rusland de morele les. terwijl we zelf geen haar beter zijn. Progressiever dan een EU-rechter kun je niet zijn. En du moment Frans Timmermans de tweede man is weet je dat het liberale karakter weg is. De EU is daarmee gekaapt en dient nu een andere meester met andere doelen. De conclusie moet dan ook zijn dat de EU als handelsplatform mislukt is. Natuurlijk kun je fantaseren over een terugkeer naar die situatie, maar de kans daarop is klein en de kosten zijn te hoog. Als je graag met iedereen wilt handelen, dan doe je dat toch. Moet je daar nu echt eerst een EU voor optuigen?

Marien
Marien
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het klopt ook dat de SP het paard achter de wagen spant.
Ik krijg van hen vaak mailing vanwege hun voorstel voor Nationaal Zorgfonds.
Ik ben geen SP-er maar ik vind wel dat we recht hebben op betaalbare zorg zoals het systeem van ziekenfonds werkte. Ik denk dat de premies veel en veel te hoog zijn geworden + voor mensen die wat hulp of medicatie nodig hebben eerst het volle pond betalen tot je eigen risico er doorheen gejakkerd is.
Mijn man en ik zijn gepensioneerd en met eigen risico wat we elk jaar wel beiden kwijt zijn en pakket waar wat fysio in zit en een heel klein tandarts verzekeringetje zijn hebben wij uitgerekend dat we ca 4300 euro kwijt zijn voor ons tweeën op jaarbasis. Mijn partner alleen AOW samenwonend dus dat is nog net geen 1000 euro per maand en ik heb pre pensioen. (Mijn man was zelfstandig en spaarde wel zelf,maar geen levenslang pensioen) Een bedrag voor ziektekostenverzekering en bijbetalen is ruim 4 x een AOW maandbedrag voor een samenwonende oudere. DAT om het even in perspectief te zetten.
Maar ik heb hen wel geschreven dat ze zinloos bezig zijn als ze niet de kosten van immigratie willen bespreken, want dat ik er van overtuigd ben dat een groot deel van de premie die wij moeten betalen, is om de kosten van gratis zorg voor alle migranten in beginsel te betalen. Want waar komt dat geld anders vandaan. En immigranten denken vaak dat hier alles gratis is en dat ze overal recht op hebben. Dat wordt hen ook wel geleerd door linkse politici/hulpverleners. Dus ik heb gezegd, als jullie de immigratiepolitiek niet willen bespreken, hoef je ook geen klaagzang over de kosten van ziektekostenverzekering te houden. Het zal wel tegen dovemansoren gericht zijn,

Laatste aanpassing 3 maanden geleden door Marien
Marien
Marien
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer eens met de mening van dhr Gajentaan.
Wij kunnen als minilandje niet doorgaan met deze aantallen gelukzoekers, want dat zijn het wel. Het zijn de mensen die geld hadden om mensensmokkelaars te betalen en om te reizen.
Ik ben het ook eens, dat het voorgestelde aantal van 35.000 door dhr Koopmans NOG veel te hoog is. NL is nou eenmaal veel kleiner en dichter bevolkt dan andere EU landen. Als je het oorspronkelijke karakter van ons land en onze samenleving nog respecteert en wilt houden, dan MOET er iets gedaan worden aan die instroom. In de grote steden is de samenhang al weg. immigranten klitten bij elkaar en de wijken verpauperen. Ook de straatcriminaliteit komt niet af van Nederlandse jongens in beginsel. Wellicht zijn het wel meelopers, dat kan wel. maar het zijn bijna altijd de immigrantenjongeren die zich zo gedragen en met messen en andere wapens lopen.
Leo Lucassen heeft wat mij betreft zijn diploma bij een pak waspoeder cadeau gekregen. Ik kan anders zijn uitspraken echt niet plaatsen. Dat iemand zegt ‘hoogleraar’ te zijn wil niet zeggen dat hij kwalitatief de prioriteiten goed heeft. Soms rollen mensen gewoon door naar een functie en kan het niemand schelen wat de kwaliteit is. Zeker niet in het soort bla bla beroepen zoals hij heeft. Ik vind hem walgelijk en het woord dwaallicht is zeker op hem van toepassing. Ook op veel politici, helaas. Christen Unie grossiert in dwaallichten.

Laatste aanpassing 3 maanden geleden door Marien
Marc Bouwman
Marc Bouwman
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Vanaf minuut 15 stelt Lucassen, in reactie op Koopmans “… je wilt mensen ook de kans geven een leven op te bouwen.” Nee meneer Lucassen, opbouwen doe je maar in je eigen land, of als je wilt emigreren in een land met een gelijksoortige cultuur. Maar als ‘land van aankomst’ hebben lokale volken het recht ‘nee’ te zeggen. We zijn, als gemeenschap of als natie, anderen helemaal NIETS verplicht!

Normaliter, wanneer in een land een dictatuur, burgeroorlog of wat dies meer zij heerst, ondergaat de gemiddelde burger de onderdrukking tot het punt dat het niet langer acceptabel voor de meesten is. In zo’n geval ontstaat verzet, opstand of revolutie. Door al die potentiële opstandelingen nog voor die tijd naar een land als Nederland te laten ontsnappen, ontneem je een dergelijke samenleving de brandstof tot verzet. Jongemannen dienen dus te vechten voor vrijheid. In hun eigen land, wel te verstaan!

Marien
Marien
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

ja, wel mee eens. Zij zijn ook degenen die een eigen land moeten opbouwen, zou je zeggen. Degenen die nog minder hebben worden dan in de steek gelaten.
Op een gegeven moment is het ‘op’. Bovendien heb ik al vaker gezegd. Ze komen uit dun bevolkte gebieden, en het is niet overal oorlog. Dan verhuis je maar naar een andere hoek van het land of naar het buurland. De VN zou daar in die rijke landen in de regio moeten zorgen dat er een stuk land neutraal gebied wordt voor opvang vluchtelingen en dan dorpen bouwen met voorzieningen dat ze daar zelf bij helpen. Met geld van alle wereldlanden. Maar de brandhaarden zijn natuurlijk op veel plaatsen, maar waarom moeten wij mensen die elkaar niet kunnen luchten of zien, allemaal hier op een hoop proppen in dit dichtbevolkte land. Daar komen toch weer nieuwe conflicten van? Wij kunnen niet duizenden en duizenden mensen hier een duur huis aanbieden met bijbehorende inkomens en gratis zorg en onderwijs en een BMW. Dat gaat niet. Ik snap die CU lui ook niet. Devoot staan zingen in de kerk en mooie praatjes, maar dat NL voor veel Nederlanders al onbetaalbaar wordt, lijkt hen niet te deren. Veel grotere groepen schijnen al naar de voedselbank te moeten. Ongekend toch? De prijzen worden maar opgedreven. OOK van de overheidsvoorzieningen, he? De overheid is ook flink aanjager van inflatie en waarom lieten ze toe dat mensen vette rekeningen krijgen voor een basisvoorziening als warmte en energie om te koken? Het deert die Haagse kliek gewoon niet. Die denken nog ‘als mijn inkomen maar gebeiteld zit, dat k.. volk kan me niet schelen’. OOK bij de CU denken ze dat, dat weet ik zeker. Hoef alleen maar in eigen familie en zo rond te kijken.

Laatste aanpassing 3 maanden geleden door Marien
Marc Bouwman
Marc Bouwman
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Van de Beek heeft het helemaal bij het rechte eind als hij het proces van juridisering en, langs diezelfde weg, supranationalisme (hij gebruikt de onjuiste term ‘Europeanisering’) als de bron van immigratie ziet. Juist vanwege dat proces van juridisering (komt er nu eindelijk eens een einde aan die malligheid van de rechtsstaat, waar iedereen zo lyrisch van schijnt te worden?) is het daarom niet juist dat ‘we leren denken als een natiestaat’, maar dat we leren denken als een gemeenschap. Want dan pas leggen we de soevereiniteit terug waar die zo moeten liggen. Dan pas kunnen we rake beslissingen nemen inzake migratie.

Een andere zaak is het strafrechtelijk vervolgen van diegenen die dit verraad georganiseerd hebben, in casu politici en ambtenaren die bij verdragen van Maastricht, Lissabon en Schengen de buitengrenzen van de EU hebben opgeheven, waardoor er juridisch niet of moeilijk kan worden opgetreden tegen ongewenste indringers. Wie ongewenst zou niet moeten worden bepaald door welke jurist, rechter, politicus of ambtenaar dan ook, maar door de gemeenschap.

Voorwaarden die een gemeenschap kan stellen zijn:
1. de migrant kan in dit land niet leven volgens normen en waarden die haaks staan op die hier ter plaatse gelden
2. kosten van migratie dienen volledig op de migrant verhaalt te worden
3. geen enkele ruimte voor analfabeten of ondergeschoolden
4. werkgevers die migranten van buiten aantrekken, en langs die weg de samenleving culturele, materiële of financiële schade berokkenen, dienen het totaal van die schade te vergoeden
5. particulieren die migranten binnenhalen middels mensensmokkel, huwelijk of ‘reddingsoperaties, en langs die weg de samenleving culturele, materiële of financiële schade berokkenen, dienen het totaal van die schade te vergoeden.

Bernardo A.
Bernardo A.
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De SP is vergelijkbaar met de man die op een halte op de bus staat te wachten, met zijn rug naar de straat, zodat elke bus die halte voorbij rijdt. Als die partij zich in deze tijd nog niet weet te profileren, kunnen ze de boel net zo goed meteen opheffen.

Dat de invloed van de EU omlaag moet is duidelijk. En wellicht kan de spreidingswet daarbij helpen. Plaats asielzoekers in gereformeerde kerken, die je als overheid vordert en in bekakte villawijken zoals in het Gooi, en binnen de kortste keren zijn VVD, CDA, D66 en CU om.

Op dit moment zijn er interessante situaties in o.a. het Gooi, waarin de keurig beschaafde bewoners graag deugen. Maar ze willen duidelijk geen asielopvang in hun wijken.
Dat zegt mijn inziens alles over het draagvlak van deze ongecontroleerde immigratie.

Marien
Marien
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

ja, in Bloemendaal doen ze ook moeilijk, maar ik vind gewoon doordrukken dan. ALLE plaatsen in NL en zeker OOK de dorpen waar de rijken van NL wonen, horen de evt overlast te ervaren. Het is buitengewoon schofferend dat de rijkere bovenlaag het prima vindt dan ‘de gewone man’ die asiel figuren in hun wijken krijgen opgedrongen, maar dat zij het zelf niet willen. NIMBY.

Bernardo A.
Bernardo A.
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Hun publieke fatsoensnormen blijken daar wel een heel dun laagje vernis. Maar je kunt R wel mee lachen. Zo waren er in Aerdenhout klachten toen daar asielzoekers moesten gehuisvest. Argumenten: Wat moeten die mensen hier, zij hebben niets dus passen niet. En: zij zijn getraumatiseerd, dus ze horen hier niet.

De oplossing ligt hier in nivelleren.
Als criminele asielzoekers in woningen in Aerdenhout inbreken, raken de bewoners ook getraumatiseerd. En de inbrekers verwerven bezit.
En dan matcht het spul toch nog heel aardig.

Marien
Marien
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

🙂

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad, take back control. Maar dat gaat nog niet zo simpel zijn als NL gedwee alles blijft slikken wat de roverheid mispeutert.
Debat ‘Groningen’ gevolgd? Zelfs met de bijna 100e motie van wantrouwen tegen Rutte en zijn coalitie van ‘whatever it takes’ voor het vasthouden aan de macht, krijgen we dit rariteitenkabinet niet c.q. nooit meer weg. Er is een cordon elitaire omheen gelegd. Die altijd vooraf bindende afspraken maakt om de rijen hermetisch gesloten te houden. Beetje meestribbelen, net doen alsof je kritisch bent. Van het CDA, op sterven na dood, snap ik het niet, want slechter als nu kan het niet. Van de CU, en met name Mw. Bikker, snap ik het al helemaal niet.
De inbreng van D66 in de poppenkast die het helaas weer werd was echt abominabel.
Dat zij geen betere debater hebben ingezet toont wel aan dat ze al wisten dat, whatever it takes, de uitkomst al vaststond.
Hoogste tijd voor NL om dit niet langer te pikken.
Want hetzelfde gebeurt natuurlijk nu al decennia bij het immigratieprobleem!!
Wie heeft er een idee?
Misschien zou de hele oppositie moeten gaan staken? Gewoon niet meer deelnemen aan schijndebatten waar enkel wat kruimels toegeworpen worden en er nooit echt verantwoordelijkheid genomen wordt?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De EU heeft overeenstemming over de pleister die geplakt gaat worden op de dijkdoorbraak vwb immigratie. Wie gelooft nog dat illegalen zonder asylrecht daadwerkelijk terug gestuurd gaan worden? Wie gelooft dat ze daadwerkelijk vastgezet zullen gaan worden tot aan hun uitzetting? Lukt nu allemaal niet, en gaat ook verder niet lukken. Alle andere instromers, waar dus niets aan gedaan wordt om dat te verminderen, worden gedwongen in een EU land geplaatst. Zal de mensensmokkelaars echt gaan tegenhouden….
Ik voorzie nog meer instroom.

23
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen