Grootbedrijven dwingen de wereld woke te worden

Verstikkend dirigisme van Corporate Equality Code

Titelfoto bij artikel Grootbedrijven dwingen de wereld woke te worden Opiniez ines van bokhoven

Foto:

Langzaam maar zeker bepalen door woke-opvattingen gekleurde reclamecampagnes hoe de wereld eruit moet zien en bepalen grootbedrijven wat wij als burgers moeten vinden en consumeren. Onder de vlag van The Human Rights Campaign worden momenteel de zegeningen van het trangenderisme ons leven ingeramd op basis van de Corporate Equality Index, waaraan bedrijven moeten voldoen. In deze nieuwe variant van kapitalisme met een dikke marxistische of feodale saus is de individualiteit en keuzevrijheid van burgers irrelevant geworden en heeft de democratie haar langste tijd gehad, schrijft Ines van Bokhoven.

Hoe groot is de macht van grote bedrijven en multinationals? En hoe ver zijn corporates bereid te gaan in hun jacht naar meer, meer, meer winst en macht? Ik schreef al eens een stuk over een psychiatrisch onderzoek naar de ‘rechtspersonen’ die ook grote bedrijven zijn, en dat de uitslag niet best was: het bedrijfsleven lijkt steeds meer psychopathische trekken te vertonen.

 

Woke-reclame

De woke-reclamecampagnes vliegen ons de laatste tijd om de oren: elk gezin heeft tegenwoordig een niet-‘witte’ vader of moeder en regenbogen staan zelfs op tompouces. Het lijkt nu ook de normaalste zaak van de wereld te worden dat ‘mannen die zich vrouw voelen’ ons tampons en sportbeha’s aanprijzen. Dat deze heren niet menstrueren en geen waarneembare cupmaat hebben schijnt er niet toe te doen. De normale, alledaagse wereld die we allemaal kennen maakt amper nog deel uit van de wereld die reclamespotjes ons willen laten zien, en het protest ertegen – van de klant die ooit koning was – stuit steevast op dovemansoren.

 

Boycot

Dat blijft niet altijd zonder gevolgen, zoals bijvoorbeeld het Amerikaanse bedrijf Anheuser-Busch onlangs ondervond. De producent van een van de meest populaire biermerken van de VS, Budweiser, daalde maar liefst 15 miljard in marktwaarde nadat het bedrijf het internetfenomeen Dylan Mulvaney had ingehuurd voor een marketingcampagne. De klanten van Budweiser waren er, conservatief als het grootste deel van hen is, absoluut niet mee eens en lieten hun ongenoegen merken in een grootscheepse boycot– en protestgolf.

Alissa Heinerscheid, de vrouw die nog niet zo lang daarvoor was ingehuurd om de marketingafdeling te leiden, werd ontslagen. Het bedrijf zal tijd nodig hebben om bij te komen van zo’n financiële slag en het vertrouwen van hun boze klanten terug te winnen. Desondanks blijven bedrijven, vooral de grote spelers, doorgaan met hun woke-campagnes, wetend dat het ze dus ongelofelijk veel geld kan kosten. De vraag dringt zich op: waarom doen ze dat?

 

Corporate Equality Index

Het antwoord is voorspelbaar: omdat ze dat moeten.

En dan niet van hun geweten of hun politieke overtuigingen, maar van hun grotere zakenpartners, die zich verenigd hebben onder de vlag van The Human Rights Campaign – de machtigste woke mensenrechtenlobby van dit moment, een organisatie die zich meer dan een beetje fanatiek hard maakt voor de rechten van transgenders. De HRC heeft een lijst van voorwaarden opgesteld, de Corporate Equality Index (CEI), de code waar bedrijven aan moeten voldoen als het gaat om het naleven van de rechten van transgenders en andere woke-opvattingen. Doet een bedrijf alles goed, dan kan het maximaal 100 punten halen. Maakt het bedrijf fouten, dan volgt er puntenaftrek.

Er duiken acuut bekende namen op als je achter de schermen van deze club kijkt. De voorzitster van HRC is Kelley Robinson, een vrouw die werkzaam was in het politieke team van voormalig president Obama en daarna ‘Planned Parenthood’ mede ging leiden – een organisatie die zich vooral lijkt bezig te houden met het aanprijzen van abortus. Maar ook namen als Soros, die fiks in HRC heeft geïnvesteerd, of een gigant als het machtige investeringsbedrijf BlackRock. Corporaties als Apple en Nike worden op de website van de HRC extra in het zonnetje gezet wegens 20 years of scoring 100%.

 

Stakeholder capitalism

Larry Fink, de CEO van BlackRock en de man die wordt gezien als de machtigste persoon van Wall Street, is een groot voorstander van stakeholder capitalism, een term die door het bedrijfsleven wordt gebruikt om aan te geven dat zij meer willen dan enkel winst maken. Zij willen zich inzetten voor iedereen die betrokken is bij hun ondernemingen, dus ook de samenleving die die onderneming mogelijk maakt. Maar in de praktijk is het een mooi klinkende, want ‘reuze betrokken’ smoes voor de grenzeloze bemoeizucht van grote bedrijven, voor hun (helaas succesvolle) pogingen zich allerlei vormen van ondemocratische macht toe te eigenen.

We merken het, als consumenten, al een tijdje als het gaat om de klimaathype. Alles moet groen en duurzaam in de reclames en de producten, al vertaalt dat zich dan vaak weer niet naar de verpakkingen: vraag een bedrijf als Coca Cola maar eens eindelijk te beginnen met het recyclen van hun PET-flessen. Ze zullen het niet eens overwegen: is veel te duur. Maar ‘groen’ is, als illusie, winstgevend – en nu is men nog fanatieker bezig de wereld te onderwerpen aan de volgende illusie: de waanzin van een absolute minderheidsgroep. Het wokisme en het transgenderisme moeten en zullen ons leven in geramd worden.

 

Blacklist

De HRC is dus bijzonder machtig met zulke partners: de straf voor bedrijven die zich niet aan de regels houden is niet mild. Puntenaftrek is voor een bedrijf als Budweiser erger dan 15 miljard waardedaling. Want het verliezen van punten betekent dat je als onderneming tegen allerlei zakelijke muren op gaat botsen. Dat je plekje als medespeler in gevaar komt. Banken willen je geen leningen meer verstrekken, zakenpartners trekken zich terug, reclamedeals worden afgeblazen en ga zo maar door. Je komt op een blacklist terecht en dat wil geen enkel bedrijf. Want men mag dan afhankelijk zijn van de klant die producten en diensten wel of niet afneemt – men is nog veel afhankelijker van de luitjes die bereid zijn in het bedrijf te investeren. En 15 miljard moet toch echt terugverdiend worden, vinden de aandeelhouders, en daarna moeten er gewoon weer dikke winsten worden gedraaid.

 

Kapitalistisch marxisme

Het is een curieus soort kapitalistisch marxisme dat we hier in actie zien. Waar bij marxisme en communisme vooral de staat wijzer wordt van al die dwang en drang, zijn het in dit geval de bedrijven die er meer dan wel bij varen. De klant bepaalt de markt niet meer, dat doen ze voortaan zelf en op de manier die hen het beste uitkomt. En zo zijn bedrijven bezig met politiek bedrijven. Met het inrichten van de wereld op de meest ondemocratische manier die je kunt bedenken. Met het creëren van een nieuw feodaal systeem, waarbij alle macht weer terugvloeit naar degene die het vinnigst in de wereld weet te staan en de meeste macht en rijkdom naar zich toe weet te trekken. Zeker de grote, multinationale bedrijven wanen zich ‘de staat’ – ze wanen zich de eigenaren van onze wereld.

 

Burgers irrelevant

Kijken we naar een club als het WEF, die aan zowel overheden als bedrijven partnerships aanbiedt en mede daardoor een oppermachtige organisatie is geworden, dan begint er langzaam een thema zichtbaar te worden: democratie heeft z’n langste tijd gehad in de hoofden van onze bestuurders. Onze overheden werken nu al intensief samen met internationaal opererende bedrijven die uiteindelijk meer macht hebben over de beslissingen die ‘democratisch’ worden genomen dan parlementen. Dat gaat allemaal ten koste van het vertrouwen dat burgers hebben in politieke integriteit. Geloof me: dat zal alleen nog maar erger worden.

Maar het meest zorgwekkende: het lijkt onze overheden worst te zijn, dat verlies van vertrouwen – en dat zou ons allemaal te denken moeten geven. Want als ze weten dat ze ons toch niet meer nodig hebben als basis voor hun macht, als ze weten dat het clubs als het WEF zijn en de grote, internationale, superkapitalistische corporates die hen in het zadel houden, dan is het ook niet meer nodig om naar ons te luisteren. Dan zijn wij irrelevant geworden.

 

Feodalisme 2.0

En daar zijn we dus inmiddels aangeland. We zijn niets meer dan speelballen in het spel tussen het grootkapitaal dat alleen dollartekens in de ogen heeft en overheden die tot de nok zijn gevuld met mensen die hun eigen loopbaan, hun eigen macht belangrijker vinden dan het welzijn van miljoenen mensen. We vormen als burgers een afzet- en arbeidsmarkt die, net als horigen van weleer, de elite maar te dienen hebben en dankbaar moeten zijn met wat die hen toeschuift. Braaf moeten meegaan in wat men ze verplicht. En moeten accepteren dat geen kip meer naar ze luistert. Feodalisme 2.0. Oh, en uiteraard moet u zoveel mogelijk betalen.

You’ll own nothing and be happy. Volgens mij is het niet zomaar een slogan. Onze waardigheid en rechten zijn ze ons al aan het ontnemen.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
45 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cor
Cor
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Ines, alle namen die je noemt in dit artikel zijn allemaal aanhangers van het WEF en dus groot voorstander van agenda 2030. Geld, macht en controle is het grotere doel van het WEF. Maar wij kunnen dit stoppen door dit niet te accepteren en de macht van het WEF te kleineren door te zeggen Nee wij doen niet mee.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Ome Klaus heeft duidelijk gezegd, dat zijn WEF overal met succes geïnfiltreerd is in westerse regeringen. Ook ons koningshuis doet mee, vergis je niet in hun bedoelingen. Soms een ietsepietsie meestribbelen zodat het niet nu al bij een groot publiek te zeer opvalt, maar de goede verstaander heeft maar een half woord nodig.
De grote wereldspelers hebben overal gigantisch veel landbouwgronden opgekocht.
Zo kunnen zij in de (nabije) toekomst o.a. de rantsoenering van voedsel controleren en bepalen wat u nog mag eten. Zal niet voor hen zelf gelden uiteraard.
Net zoals het door de plee spoelen van de pensioenrechten van NL niet voor politici zal gelden.
NL is geen gaaf land, maar vooral een braaf land. Daarom hebben we de hoogste belastingen, hebben we een waterhoofdoverheid, moeten we het langst werken, hebben we de duurste brandstof en energie, hebben we het minste woningbezit, hebben we ruim 1 miljoen mensen onder de armoedegrens, is een adequate zorg voor bejaarden wegbezuinigd, is de toegang tot zorg afnemend en de zorgpolis eigenlijk onbetaalbaar. Maar nemen we al decennia gewoon iedereen op die hier binnenkomt. Met voorrang op huisvesting, gratis zorg, en een leven lang uitkeringen, zelfs als je ‘vluchtverhaal’ bewezen onjuist is.
Mag je dat kwaadaardig noemen?

Ina Poelstra
Ina Poelstra
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

❤👍!

piet12345
piet12345
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt me niet dat het om dollars gaat, die printen ze wel bij indien nodig. Het gaat om macht en controle waarbij woke in de categorie verdeel en heers valt. Idem kleurtjes, gender, links – rechts en whatever. Zolang de ietwat onnozele burger druk is met elkaar de tent uit te vechten lopen overheid en alles met Big over ze heen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Het gaat inderdaad niet om de dollars die ze bij kunnen printen. Net zoals euros. Virtueel dan, want er staat nauwelijks nog iets achter als tegenwaarde.
Sterker nog, zou iedereen op aarde zijn tegoed opnemen, stort onmiddellijk alles in. Want dat geld of een tegenwaarde is er helemaal niet.
Dat doen ze zo gemakkelijk omdat het sowieso de bedoeling is dat geld helemaal verdwijnt. Want daarop is de zo gewenste totale controle en macht niet gemakkelijk, al doen ze hun best.
De CBDC (central bank digital currency) is daar de voorloper van, een soort puntentegoed dat programmeerbaar is. Dus kan er een vervaldatum op gezet worden, kan men punten bij- of afschrijven op basis van ‘gewenst’ gedrag, en kan men topdown beslissen wat u voor de punten kunt inruilen.
Dystopia.

Vin1
Vin1
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat het geld er niet is doet niet ter zake. Dat geld kunnen ze (dan letterlijk) bijdrukken. Het probleem is dat geld geen onderliggende waarde meer heeft

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

Dat klopt. Dat bedoel ik ook.
Nog kunnen we die virtuele valuta inruilen voor producten en diensten naar eigen inzicht. Maar daar wil men van af.

Kees
Kees
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En dan is de AIVD nog verbaasd dat zoveel mensen geloven in een elite, die over ons wil heersen. Dat geloof is dus geen complotdenken, maar gewoon realiteit en niet blind zijn voor de feiten.
Misschien kunnen we er nog wat aan doen door bepaalde bedrijven te boycotten. Tom Pouchen elders halen dan bij de HEMA is maar een klein stapje.

Youp
Youp
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Grote, internationale bedrijven zijn geen zelfstandige entiteiten maar het eigendom van hun aandeelhouders. De grootste aandeelhouders van alle grote bedrijven zijn investeringsfondsen als Blackrock, Vanguard, State Street, Fidelity en nog een paar anderen. Het zijn altijd dezelfde namen die opduiken als de grootste beleggers in de belangrijkste en grootste bedrijven. Ze investeren niet hun eigen geld, maar het geld van hun beleggers. Op enig moment is het duidelijk geworden dat vrijwel niemand op termijn consequent een index kan verslaan en de genoemde beleggingsreuzen bieden via ETF’s de mogelijkheid om tegen lage kosten in indices te investeren. Dat heeft vervolgens bijna iedereen gedaan en de beleggingsreuzen zijn in vrij korte tijd werkelijk kolossaal groot geworden. Zodanig zelfs dat sommigen voorspellen dat ze de hele wereld bezitten in 10 jaar tijd.
Wie de eigenaren zijn van Blackrock, Vanguard en de rest lijkt niemand te weten. Wel bekend is dat de genoemde beleggingsreuzen graag geziene gasten zijn op alle supranationale bijeenkomsten en Agenda2030 vol ondersteunen. De agenda die moet leiden tot een oneworldgovernment. Dat is een kwestie van soevereiniteit overhevelen naar VN organisaties, net zoals dat bij de EU gedaan is en wat de WHO geprobeerd heeft te bewerkstelligen. Het lijkt een mondiale staatsgreep te zijn, een revolutie op een nimmer vertoonde schaal waarbij big business en big government de handen ineen geslagen hebben. Mussolini noemde dat ooit fascisme.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Vrees dat u helemaal gelijk heeft.
Het handelen van heel veel van onze regeringsramptenaren, van laag tot hoog in de pikorde, incl. de BIGgen, kan bijna niet anders worden uitgelegd.
Daar hoort m.i. ook de houding t.o.v. ‘dissidente’ naties in de EU bij, alsmede de proxy-oorlog in Joekreen.

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De communistische wind waait steeds harder in het Westen in de gedaante van Woke. Gelijkheid, inclusie, duurzaamheid en moralistische aanpassingen in taal en cultuur en de media vliegen ons om de oren op een wijze waar zich de IS gedragspolitie zich niet voor zou hoeven te schamen. Het werkt allemaal averechts maar de wokers net als de communisten vroeger denken dat deze dressuur werkt. Totdat men beseft dat het lange zwijgen hem in een doolhof heeft gewerkt waar geen uitkomst is. De EU lijkt steeds meer op de Sovjet unie van weleer. Communisme heeft Midden Europa voor 40 jaar gegijzeld. Wil u ook zo lang wachten?

Bernardo A.
Bernardo A.
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien moeten de rechtse partijen ook eens aansturen op zaken als kleinere bedrijven steunen en deze met crowdfunding helpen financieren. Die kleinere bedrijven kunnen best ketens zijn, maar tot aan de grens. Elders in Europa kan men het zelfde doen.

Wanneer dat van de grond komt, bouw je de macht van de banken af en van de multinationals. Zal niet snel gaan, maar verandering moet van onder komen. Want van boven ons hebben we niets meer te verwachten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Verandering moet inderdaad van onder komen. Maar de BIGgen én de wereldpolitiek zullen dat desnoods met grof geweld verhinderen.
En dociel Nederiglandje met zijn waterhoofd aan onkundige bestuurders, voegt zich gewillig naar zijn heersers..

Peter.
Peter.
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Sta over het algemeen overal wel positief in,maar wat er zich momenteel alles afspeelt in Rusland met de wapenleveringen en het bewust uitlokken van een wereldoorlog ,kon het hele woke gebeuren samen met klimaathype en het weg pesten van de boeren ,kan het wel zo verkeren dat zelfs Sjoerdsma en de Boer ,bij de boeren moeten gaan bedelen om eten ,geld is dan niet meer belangrijk,het is dan God voor ons alle en ieder voor zich,en het kan sneller gaan dan men denkt,iemand die denkt dat het leven een boek is met goede afloop ,kon nog wel eens raar op zijn neus kijken .En vergeet een ding niet,het merendeel wat in de tweede kamer zit heeft ook maar nergens de ballen verstand van ,het zijn loopjongens van het grootkapitaal ,en de media heb je niet nodig voor de sportuitslagen ,van de rest klopt niks van .

Anna
Anna
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als het niet zo ernstig was/ is zou ik er hartgrondig om kunnen lachen.
Foto’s waarop “ afgekeurde mannen “ b.v. In het Amerikaanse leger en ook in de Amerikaanse regering , nu in vrouwen kleding hun carrière moeten gaan maken.
Dit is toch van den gekken.
Is een land dan nog wel geloofwaardig…… als je een “ verbouwd mens “ naar een onderhandelings positie stuurt❓
Ik zou mezelf bedrogen voelen.
Bovendien heb ik dan het binnenpretje, hoe ze zich ook laten verbouwen. Een “ geboren man blijft altijd het XX chromosoom in zijn genen houden en een geboren vrouw blijft altijd een XY chromosoom in haar genen houden.
Welke rommel aan medicijnen je ook gebruikt, het blijft een psychiatrisch “ ongezond lapmiddel uit een potje”

Kees
Kees
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Je bedoelt dat een geboren man de XY chromosomen in zijn genen houdt en een vrouw haar XX chromosomen in haar genen houdt.

Vin1
Vin1
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

OK dus de bedrijven worden min of meer gedwongen door de grote financiële instelling als een Blackrock of vanguard. Maar wat is hun belang dan bij die woke gekte? Ergens zit toch een clubje mensen die het erover eens zijn dat deze idioterie doorgedrukt moet worden. Pensioenbeleggers kunnen toch weg bij een Blackrock. Die zitten dus ook in dat clubje. Maar de grote vraag blijft: Waarom dan.
En waarom komt er geen tegenbeweging. De consument kan al die gekken op de knieën krijgen als we ons maar verenigen. Budweiser is daar een voorbeeld van. Als we ons verenigen en een voorbeeld stellen. Ik noem maar wat, niemand meer nikes kopen dan gaan die echt wel overstag en de rest volgt al snel want wil niet de volgende zijn.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

” Maar wat is hun belang dan bij die woke gekte? ”
De vraag die er toe doet. Is er een belang? Of is het een blinde gekte?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Misschien is het belang het veroorzaken van een blinde gekte.

Vin1
Vin1
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ook dan, waarom?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

Als we dat zouden weten, dan zou dat veel verklaren.
Maar om de een of andere reden wordt dat niet aan de burger uitgelegd.
Overigens blijven ze volharden in hun beleid, ondanks dat na de lancering van de reclamecampagne het aandeel van Anheuser-Busch – het moederbedrijf van Budweiser – daalde met ruim achttien procent. De marktwaardering daalde met maar liefst 24 miljard dollar.
Dat is toch vreemd voor een op continuïteit gericht bedrijf.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Misschien zijn er economische redenen om zoveel geld over de balk te gooien.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wat gaat de Nederlandse staat uitgeven aan klimaatgekte?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

of aan de migratiegekte? Ondanks dat de Nederlandse burger steeds meer aan koopkracht inboet, is er hier geld in overvloed voor.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Geld in overvloed ? Vandaar de enorme inflatie. Miljarden worden gewoon door de regering uit de hoge hoed getovert. Een druk op de knop en weer een miljard erbij. Die geld creatie gaat overigens door in het hele “westen” , inclusief EU en VS.

Winnie
Winnie
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

Macht in handen willen houden. Het westen is aan het verschrompelen.Geestelijke armoede is in aantocht.Terug naar de oertijd.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

Ze weten dat de BIGgen de facto de dienst uitmaken en hopen dat ze straks mee mogen doen op wereldschaal als ze braaf het opgelegd pandoer uitdragen.
De BIGgen kunnen hen ook financieel of d.m.v. vijandige overnames chanteren.
Dat is m.i. hun belang.
Als iemand het anders ziet hoor ik het wel.
Als burgers bedrijven gaan boycotten, zullen er hier en daar wat verdwijnen of verkleinen, maar dat zet geen zoden aan de dijk. De BIGgen kopen ze op of slokken hun handel gewoon op. Zou hen zelfs nog in de kaart kunnen spelen.

Vin1
Vin1
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Denk dat de (overige) aandeelhouders daar anders over denken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

Dat zal best, maar de BIGgen kopen massaal eigen aandelen op. Waarom zou dat nu zijn.

Vin1
Vin1
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Iemand legt dat pandoer op. Ergens moet er iemand aan de top staan die dit allemaal een goed idee vindt. Tenzij alle weffers gezamenlijk in een soort van Mexican standoff zitten

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

Het is niet 1 iemand denk ik. WEF? WHO? VN? Een consortium van miljardairs? De Paus? Aliens? Ik sluit helemaal niets meer uit in de huidige krankzinnige wereld.

pedrodos
pedrodos
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En toch zal uiteindelijk de wal het schip keren, omdat de uiteindelijke “macht” bij de burgers ligt als zij individueel of gezamenlijk de poot stijf houden, niet meedoen, deze gang van zaken afwijzen en actief handelend er tegen optreden. Aan het eind van de rit zal ook een organisatie als het WEF het onderspit delven, het zal imploderen omdat de structuur en de doelstellingen niet langer houdbaar zullen blijken te zijn. Een over de gehele breedte een dermate grote aversie opwekkende instelling (of denkwijze) zal binnen kortere of langere tijd niet houdbaar zijn. Zo is het in het verleden vele vergelijkbare, van boven opgelegde maatschappijstructuren ook vergaan. Geduld is het magische woord, helaas duurt dat voor de individuele mens vaak nog te lang, maar voor de massa zal het een kwestie van afwachten zijn tot het (volgende) keerpunt bereikt zal worden. En de elite? Tsja, die zal met of zonder geweld verdwijnen om weer door de volgende elite te worden opgevolgd…

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  pedrodos

Ik help het u hopen, maar de vooruitzichten zijn nu wel ietsje anders, met BIGgen (Big Tech, Big Pharma, Big Finance enz.) die eigenlijk nu al een soort van wereldregering vormen.
Zij bepalen.
En hebben maling aan de gewone burgers. Ook aan het klimaat, de genders, energie- en eiwittransities. Dat zijn slechts de opgeworpen gangmakers voor het gigantische machtsmisbruik.

pedrodos
pedrodos
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Vertwijfel niet. De geschiedenis herhaalt zich. ALTIJD.
Vroeger dacht men dat de aarde plat was, dat waren nog eens tijden 🤔

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  pedrodos

Ik vertwijfel niet. Ik ben boos, woedend, en vecht (fel maar vreedzaam) op mijn manieren terug.

Elvi Maas
Elvi Maas
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En wanneer gaat men dit inzien!

Ze kunnen zo goed manipuleren, voornamelijk via de media en reclames.
Toch zie je lichtpuntjes, getuige de boycot van Bud Light. Totaal minimaal, wat betekent een biertje, maar het geeft wel aan dat er tenminste (kleine) grenzen zijn.

Hoe ver moet het nog komen?
Ik geloof overigens niet dat het ooit te laat is. Op elk moment kan een volk opstaan, dat kunnen ze nooit slechten.

Sabreur
Sabreur
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Best wel ironisch dat de ongeremde graaiers liever 50% van hun vermogen, winsten en klandizie zien verdwijnen om in theorie 1% tevreden te stellen.

Wij, als consument, kunnen dit wel een halt toe roepen door gewoon die bedrijven te boycotten. Er zijn echt nog zoveel alternatieven als je maar even iets meer energie er in wilt steken.

Go woke, go broke

Daan van der Keur
Daan van der Keur
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kranten Nederland – Bijna allemaal in handen van 1 partij = DPG Media
TV in Nederland – Als je niet in de pas loopt zoals ON dan trekken ze je vergunning in
Politiek – Als je niet meedeint dan lig je eruit
Tja communisme ten top.

peter klein
peter klein
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Gewoon Fascisme, Ines.
Staat en grootbedrijf die de handen ineen slaan, niet tegen ‘burgers’, maar tegen het klootjesvolk..

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Deze bedrijven kennen de wereld van hun eigen klanten niet. Kijk bijvoorbeeld hoe Kid Rock zijn afkeuring laat blijken.
Maar het zijn toch echt de normale mensen die de wereld laten draaien. Niet de activisten die het zelf ook niet helemaal helder meer zien.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat spotje van Kid Rock heeft denk ik een grotere impact gehad, dan de reclame van Bud Light met de transgender.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een tijd terug was er gedoe over het feit dat bepaalde allochtone groepen zich niet herkenden in de media en in reclame. Geen rolmodellen. Schande. Nu herken ik mij, als blanke Nederlandse man met een blank gezin, nergens meer in reclames. Ik zie constant een gezin met een rasta meneer met een blije hoogblonde dame en kindertjes met kroes haar op tv. In de media lijkt het ook wel of iedereen homo, lesbo of van kleur is. Totaal geen afspiegeling van de Nederlandse samenleving, buiten een deel van de grote steden. Als je al een blanke heteroman op leeftijd in een reclame ziet dan is het een sukkel of domoor. Moet je niet vreemd opkijken dat onze jeugd types als Andrew Tate omarmt. De hele Aziatische en moslimgemeenschap doen sowieso niet mee aan deze gevaarlijke nonsens.

fransje Spiljard
fransje Spiljard
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is dit een buitengewoon goed artikel dat alles samenvat en verheldert over hoe we er voor staan en hoe kansloos we zijn. Toch geloof ik dat steeds meer mensen overal dit niet meer gaat pikken en dat er een kentering komt. Maar hoe dat eruit gaat zien? Alles wordt steeds viezer en stinkt steeds meer. Ja de democratie is al een mooie poos op zijn retour.

fransgroenendijk
fransgroenendijk
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dikke plus voor “Feodale saus”.
Ik bekeek net een half uur durende video met James Lindsay over woke. IJzersterk.
Ook vandaag kwam ik weer eens tegen hoe ver ingebakken die campagne tegen wrongthink al is ingevroten.
Bij wijze van experiment gaf ik Pinterest een budget van 100 euro om reclame te maken voor een serie afbeeldingen gemaakt om de aandacht te vestigen op George Orwell en het geschilderde eerbetoon dat ik van hem gemaakt heb. Ik zie dat door die grote toewijding aan het tegengaan van wrognthink de statistieken van die ‘campagne’ nu met elkaar in strijd zijn! De ene statistiek zegt dat er vandaag ca 2000 ‘views’ gegenereerd zijn, de andere zegt 0.
Overigens kun bij Pinterest ook opgeven hoe erg je bent achtergesteld ten opzichte van blanke mannen. Ben je vrouw, zwart, immigrant, LGBQWERTY of anderszins gehandicapt? Je kunt het allemaal opgeven zodat je wat meer gepromoot wordt.
En ze schrijven erbij dat jouw ‘handicaps’ verder niet geopenbaard zullen worden ….

Bert Pijnse van der Aa
Bert Pijnse van der Aa
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ik schreef er een boekje over: De Nieuwste economie: ” van engineering naar financial engineering ” .
De waarneming van Inez van Bokhoven is correct vwb het kapitaal.

45
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen