‘Diepenheim’: angstaanjagend dieptepunt D66-campagne

Meningen buiten de mainstream al gauw als 'haatzaaien' geframed

Titelfoto bij artikel ‘Diepenheim’: angstaanjagend dieptepunt D66-campagne Wouter roorda opiniez

Foto:

De gebeurtenissen in Diepenheim, waar Sigrid Kaag op campagne werd opgewacht door wat demonstranten met fakkels, waren aanleiding voor de kartelpolitici en de media om met de nodige overdrijving hun afschuw uit te spreken. De beelden die lieten zien wat er werkelijk plaatsvond vertellen echter een ander verhaal. Maar dat verhaal is ongewenst, want er is maar één juiste opvatting, namelijk die van D66. Hopelijk is dit dieptepunt ook een keerpunt, schrijft Wouter Roorda.

Angstaanjagend.

Dat is de kwalificatie die past bij de gebeurtenissen in Diepenheim. Die term geldt echter niet voor het onhandige en ongepaste optreden van een groep demonstranten met fakkels. Dat D66 te midden van een verkiezingscampagne deze gebeurtenis zou gebruiken door met flinke overdrijvingen daar zoveel mogelijk voordeel uit te halen viel te verwachten. Je zag het Kaag denken toen zij eerst doorliep en vervolgens besloot terug te keren naar de demonstranten. Het leverde bruikbaar materiaal op voor het frame van de dappere vrouw die in haar eentje boze plattelanders trotseerde die met brandende fakkels in haar richting priemden.

 

Het angstaanjagende zat vooral daarin dat bijna alle media in dit land, de vingerwapperende opiniemakerselite en vrijwel alle politieke partijen onmiddellijk het verhaal overnamen dat een woedende menigte plattelandstokkies met trekkers en fakkels de D66-lijsttrekker naar het leven stond, die juist naar hen toe was gekomen om het gesprek aan te gaan. Om vervolgens elkaar in ronde bewoordingen proberen af te troeven in het veroordelen hiervan.

 

Selectief beeldmateriaal

De beelden lieten een ander verhaal zien. Kaag liep naar het buurthuis in Diepenheim met twee beveiligers en twee politiegenten. Later verklaarde ze op tv dat ze niet wist dat er politie was, terwijl op de beelden is te zien dat ze er bijna één omverloopt als ze besluit om te keren. Van een intimiderende en agressieve sfeer was geen sprake.

Gelukkig waren er die beelden, want de demonstranten hebben hun verhaal niet kunnen doen. Zij waren al veroordeeld op grond van het selectief naar buiten gebrachte beeldmateriaal. Het is kenmerkend voor een groep die nauwelijks toegang tot de media heeft en waarvan de voorlieden alleen mogen komen om zich voor een praattafel vol tegenstanders te verantwoorden voor vermeende excessen, die geen probleem meer zijn als Extinction Rebellion ze veroorzaakt.

 

Kartelpolitici en de media

Toegang tot de media heeft D66 welhaast onbeperkt. Als Kaag op tafel springt, juichen alle media mee. Als Kaag wordt ‘belaagd’, dan brengen de media dat groots. Dagenlang aan de tv-praattafels ging het over niets anders dan ‘Diepenheim’ en elke dag werd de ernst van de gebeurtenissen verder aangedikt.

Meest opmerkelijk was wel de reactie van andere politici, die duidelijk maakten dat op de Haagse apenrots Kaag verreweg de belangrijkste ‘primaat’ is. Politici van alle kartelpartijen wisten niet hoe snel ze de gebeurtenissen in de meest sterke bewoordingen moesten veroordelen en hun steun betuigen aan Kaag. Wopke Hoekstra op Twitter: “Wat een absolute schande is dit. Laat iedereen, en dus ook ALLE politici, gewoon, doodnormaal, in volstrekte veiligheid hun werk doen. Luisteren en met elkaar het gesprek aangaan is belangrijk. Juist als je het niet met elkaar eens bent.” De hiërarchie die er blijkbaar bestaat tussen politieke partijen in Den Haag zien we terug in de media, die zich conformeren aan de macht.

De ene politicus die zich niet conformeert, krijgt er dan ook meteen van langs van een partijgenoot van Kaag, die het vuile werk mag opknappen.

 

‘Met elkaar in gesprek gaan’

Om de tegenstelling tussen goed en kwaad verder te benadrukken liet Kaag via een verklaring weten dat we in Nederland met elkaar in gesprek gaan om onze verschillen te overbruggen. Maar dat is juist níet wat er gebeurt en daarom voor zoveel onrust zorgt. Met name D66 is bij uitstek de partij die voortdurend promoot dat er geen alternatief is voor het beleid dat over Nederland wordt uitgerold. Wie een mening verkondigt buiten de mainstream is al snel aan het haatzaaien en moet zo vlug mogelijk worden uitgesloten van het publieke debat. Wie het Twitteraccount Diversiteitswatch volgt, ziet dat aan de talkshowtafels vooral vertegenwoordigers van de regeringspartijen of de bevriende oppositie van GroenLinks en PvdA worden uitgenodigd.

 

Geen empathie

Er is vanuit de kartelpartijen en de meeste media vaak geen enkele empathie met bepaalde bevolkingsgroepen die lijden onder maatregelen van het kabinet. Waarom horen we niets over het onderzoek naar de politieagent die het vuur opende op de 16-jarige boerenzoon Jouke? Waarom is er geen aandacht voor de zelfmoorden in de kring van boeren die geen toekomst meer zien? Of algemener, waarom is er zo weinig aandacht voor de negatieve gevolgen van massa-immigratie voor de autochtone bevolking en de enorme kosten daarvan voor de schatkist? Waarom is er maar één verhaal mogelijk als het gaat over klimaat, stikstof, corona, de EU, de euro etc. en wordt iedereen die er anders over denkt geweerd uit de publieke discussie of zelfs gedemoniseerd?

 

Bevolkingsgroepen stigmatiseren

Het stigmatiseren van groepen neemt een hoge vlucht in het streven naar een diverse en inclusieve samenleving. Boeren zijn vooral milieuvervuilers en dierenbeulen. Ouderen belasten de zorg, wonen in te grote huizen en hebben te riante pensioenen. Ondernemers en mensen met enig vermogen zijn belastingontwijkers. Verhuurders zijn huisjesmelkers die de wooncrisis veroorzaken. Supermarkten zorgen voor inflatie en energiebedrijven voor de hoge stroomprijzen. Blanke mannen zijn aan alle problemen schuldig. En hele volksstammen worden voor wappie, extreemrechts en racist uitgemaakt.

 

Vrouwen met verkeerde meningen

Het ligt nooit aan het beleid van het kabinet, want daarvoor bestaat zoals gezegd geen alternatief.
In de publieke discussie gaat het voortdurend over de aanvallen die Kaag treffen omdat ze vrouw is, waarbij het wordt voorgesteld alsof alleen zij het te verduren heeft. Maar als Eva Vlaardingerbroek wordt aangevallen, is dat blijkbaar geen probleem.

Kennelijk is ‘bagger van links’ minder erg dan ‘bagger van rechts’. En dat rechtse vrouwen vaak de volle laag krijgen in grove bewoordingen maakt blijkbaar niet uit, omdat vrouwen als Raisa Blommestijn, Caroline van der Plas, Fleur Agema en Annabel Nanninga toch al de verkeerde mening schijnen te hebben.

 

Enige juiste opvatting

Het verbazingwekkende is dat de kijk op de samenleving van D66 en de vrienden van deze partij in de media en de politiek de enige juiste opvatting is geworden. Afwijken van de norm wordt bestraft, de norm bevestigen wordt beloond. Binnen die monocultuur voelen ook veel kiezers zich fijn, die gruwen van het alternatief dat hen dat door de zittende machthebbers als schrikbeeld wordt voorgespiegeld. Dat het doorbreken hiervan heel heilzaam kan zijn, heeft niet alleen het verleden bewezen, maar laten ook recente ervaringen elders in Europa zien. Zo is ‘Diepenheim’ niet alleen een dieptepunt in deze verkiezingscampagne, maar hopelijk ook een keerpunt.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De fakkeldragers in Diepenheim hebben zich vergist in de geslepenheid van de ijskoninging Kaag. Zij draaide de rollen om en maakte zich de slachtoffer van de situatie terwijl er geen sprake van dreiging was. De media hebben het voorval aangedikt tot een zowat middeleeuwse horror tafereel met hoge gehalte van zieligheid voor de geplaagde bewindsvrouw. Past precies in de kunstmatig geconstrueerde amorele maatschappij vol gekwetste mensen en minderheden uiteraard door schuld van de oppositie die zij extreem rechts noemen. Links is slinks en creëert stelselmatig deze atmosfeer van dreiging terwijl zij voorspiegelen het beste met ons te hebben naar hun zeggen. Met de oppositie sta je stil, roepen zij maar met hun leugens hol je wel naar de afgrond.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Kaag heeft ieder contact met de realiteit verloren.

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat had Pechtold ook al niet vanuit zijn wolkje. Het is elitaire uitschot.

Marien
Marien
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja, het was wel dom van de Diepenheimers want zij gebruikt het nou inderdaad en zij worden weer neergezet als bedreigend voor de politici. Heel dom.

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Je reikt je vijand een wapen tegen jezelf.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Helemaal waar. ‘Met de oppositiepartijen staan we stil…’is het adagium van slinks.
Nou, misschien zou het niet zo’n gek idee zijn eens een jaartje of 2 een moratorium in te voeren betreffende grote beslissingen met (negatieve) impact op de bevolking.
Twee jaar pas op de plaats. Eerst eens voortvarend alle rotzooi opruimen die de roverheid heeft aangericht. En bepalen hoe we een stevige balustrade kunnen bouwen die ons tegen een duik in de afgrond kan beschermen.

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Hier is een draai van 180 graden voor nodig.

J-P
J-P
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ze plaats alles op zichzelf, maar wat wil je als je gaat dansen op een tafel??????? Dat zegt genoeg over haar wat voor een vrouw zij is!!!!!

Jos
Jos
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En zo stak Kaag en de hare het mes verder in de rug van de plattelandslui.
Inderdaad, ook andere beroepsgroepen, nagenoeg eenieder die niet (semi) ambtenaar is of andersinds uit de staatsruif eet, staat ook op de lijst om geliquideerd te worden.

Ps. mijn zelfstandige pensioen is via box3 om zeep geholpen.

Jos
Jos
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

ik hoop dat die duimpjes geen betrekking hebben op mijn Box3 (:

Alex Delarge
Alex Delarge
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De haat zit diep op het platteland en in de provincie. Dat kun je hier in Twente goed zien op het platteland en in de dorpen. Onderschat dat niet!

Bernardo A.
Bernardo A.
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De kartelpartijen bevinden zich op het hoogtepunt van hun arrogantie. Het hoogtepunt van hun succes is echter omgeslagen in een steeds snellere afkalving. CDA en PvdA zijn ondanks hun grote monden schimmige splinterpartijtjes geworden. D66 halveert en ook de VVD is virtueel 1/3 van haar kiezers kwijt.

uit de reacties van de kartelpolitici maak ik op, dat ze beginnen in te zien dat het sentiment in het land 180 graden draait. Dan is alle commentaar op Diepenheim ook te zien als wanhoopsoffensief.

Andre
Andre
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Op de originele video van Kaag in Diepenheim kun je duidelijk zien dat ze rustig, met escorte van politie en anderen, langs de demonstranten loopt. De demonstranten doen of zeggen niets.
Tien meter verderop zie je dat Kaag stopt, nadenkt, zich omkeert, aarzelt en TERUGLOOPT.
Ze gaat ‘het gesprek aan’. Nou ja ze doet alsof. Het is gewoon herhaling van bekende argumenten. Het is een theaterstukje dat opgevoerd wordt.
De demonstranten staan nog steeds kalm met de tuinfakkels in de hand en pas als ze merken dat Kaag een schijnvertoning opvoert, wordt er wat geroepen en gescholden.
Niks bijzonders. De fakkels spelen geen rol, Kaag wordt niet belaagd of tegengehouden en vervolgt na 8 of 9 minuten haar weg. De veiligheid van Kaag is niet in het geding, politie hoeft geen actie te ondernemen.
De video’s die de media tonen laten NIET zien dat Kaag TERUGLOOPT.
Dit is de hele video, met Kaag in beeld vanaf min 42 tot min 49:

fransje Spiljard
fransje Spiljard
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Diep triest dat je dit niet ziet op de NOS etc….en de bevolking van Diepenheim wordt afgeschilderd als bedreigend.

Marien
Marien
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ja, ik zag het ook. Ze voelde zich echt niet bedreigd, maar je zag haar inderdaad denken, DIT kan ik gebruiken straks om WEER aandacht te krijgen als ‘slachtoffer’. Maar mw Kaag heeft niet in de gaten dat ze voor veel Nederlandse bevolkingsgroepen juist een ‘dader’ is die macht misbruikt en NIETS doet voor Nederlanders in het midden en lagere segment. Voor haar tellen alleen de elitairen en de buitenlanders omdat ze daar internationale aandacht mee op zichzelf kan vestigen. Opportunistische, dicatatoriale vrouw in mijn ogen. Geen aanwinst en ik hoop echt dat D66 gedecimeerd wordt bij de verkiezingen.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kaag heeft de relatie met het begrip ‘waarheid’ verloren, maar als je aan de macht bent is dat niet erg. Ze is ervaren in slachtoffer-spel, lees De intrigant uit Asterix; ze vertolkt die in optima forma. De werkelijkheid moet van D66, wijken voor de door hen gewenste versie daarvan en richt zich naar Kaag; het toont zich als een totalitaire partij. Van Mierlo had het over ‘kanalen graven naar de macht’. ‘Revolutie naar de politiek brengen voor ie uitbreekt’. Hij klinkt op zijn minst als een iemand die in Alinsky geinteresseerd was. Betekent nooit je ware intenties laten weten, iets gematigds zeggen, en dan aan de macht komen. Tijdens het regeren dan praktische maatregelen bedenken met altijd als bijeffect dat dit leidt naar meer centrale controle en macht. Iedereen heeft zich door hem in de luren laten leggen, door zich blind te staren op mensen als Marcus Bakker. Van Mierlo draait zich niet om in zijn graf bij het zien van de huidige D66-koers, hij lacht zich een slag in de rondte omdat iedereen erin getrapt is.

Marien
Marien
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

D66 vind ik helaas de engste partij in het land. OMDAT ze zo dictatoriaal zijn en zich moreel ver verheven voelen boven het ‘klootjesvolk’. Maar het zijn omhooggevallen zwetsers die het alleen om macht en persoonlijke rijkdom gaat. Akelige partij die NIETS voor midden en laag opgeleid Nederland wil doen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

D66 is eng omdat ze de media voor haar karretje weet te spannen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De vraag is hoe D66 de aan juiste touwtjes weet te komen om aan te trekken.
Denk daar maar rustig over na.

Jos
Jos
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Links heeft de mars door de instituties voltooid,nu zijn ze aan het afrekenen met iedereen die niet mee marcheerde…
Onafhankelijke professoren, vrije journalisten, deskundige wetenschappers, ondernemers, horeca, mkb, vissers,transport,boeren enz.
Iedereen straks ambtenaar, volgens goed marxistisch gebruik.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alle politici doen dit. Zij zien de waarheid altijd vanuit hun standpunt.

Wat hier het dieptepunt is, om te zien hoe de media hieraan meewerken om die waarheid nog wat aan te dikken. Er is geen objectieve nieuwsgaring. Bedenk hoe dit al jaren aan de gang is en in hoeverre mensen beïnvloed raken.

Foutje hier echter is dat het waarschijnlijk net een beetje te veel aangedikt is.

Marc
Marc
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Klasse Wouter. Van begin tot einde “spot-on”.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Wouter,

Het een-tweetje tussen Her Kaagness en de (ruim van te voren door de lokale D66 organisator verwittigde) media, was een bijzonder fortuinlijk pareltje tussen het provinciale gezwijn, dat de reis naar de buitengewesten meer dan goed maakte.

Het aansluitende dinertje (regionaal in de Gulden Karper of toch maar op de weg terug bij Jonnie en Therese Boer in Zwolle?) werd in opperbeste stemming afgerond. Of het eenvoudig en voedzaam was durf ik te betwijfelen, al zal de progressief-democratische geest collectief gesterkt zijn in deze barre tijden.

Een niksig moetje in een uithoek verherbouwen tot een Werdegang van episch formaat, waarbij goed en kwaad in het meest schelle licht voor iedereen zichtbaar was. Ik geef het je te doen, maar we hebben een feilloze combinatie gezien, uitgespeeld ver boven de hoofdjes van de lokaal befakkelde ontevredenen.

En de agent liep zelfs met de handen in zijn zakken, quel dreiging, parbleu!

Op de televee zijn meerdere programma’s waar media-savvyness bijgebracht wordt in hippe items en kekke formats. Dit lijkt mij toch wel 101 materiaal, dat zonder meer opgenomen kan worden de ‘Dr. Goebbels’ Grote Agitprop Bloemlezing – 100 jaar gelijk krijgen’.

Dat ‘kritische geesten’ dit voor zoete koek slikken en hevig geroerd adhesie betuigen, is zorgelijk, maar sinds de coronaatjes niet echt verbazingwekkend meer.

Op naar meer ondraaglijke lichtheid in de existentiële zware strijd van onze vroede vaderen!

(Bij volk dat niet voor rede vatbaar is, werkt enkel de schromelijke overdrijving tot dat het echt boel raar wordt. En dan nog heb je ziende blinden)

Cor
Cor
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De minachting van het volk druipt ervan af, maar dit is niet een gebeurtenis wat op zich zelf staat. Het gedrag en houding van Nederlandse politici is weerzinwekkend. Voor hun is er geen algemeen belang maar alleen maar eigen belang. En het Nederlandse volk zijn alleen maar zeurders en doen er niet toe. Veel belangrijker zijn wij de politici die liegen, bedriegen, manipuleren, indoctrineren en psychische schade toebrengen aan veel bevolkingsgroepen zoals de boeren, inwoners van Groningen, kinderen en ouders van de toeslagenaffaire. Het is godgeklaagd dat we dit met zijn allen toestaan en dat we tegen elkaar worden opgezet. Napoleon had het al door, verdeel en heers en je hebt de macht.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En een premier die consequent over elke bejaarde demonstrant beweert een vrijheidhatende intimiderende en vooral gewelddadige rechts-extremist te zijn.

Vervolgens al die Nederlanders die in hoera-stemming roepen wat voor een geweldige vent hij wel niet is.

Hoe simpel kan men zijn?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voor elk weldenkend mens is het al lang zo klaar als een klontje. Er wordt voortdurend met 2 maten gemeten, en elk dingetje, elk protest al is het nog zo klein en vreedzaam, wordt door links en de linkse media onmiddellijk tot mythische proporties opgeblazen.
Wie heeft er goede ideeën hoe we toch met enige impact kunnen protesteren tegen de roverheid c.q. dit rariteitenkabinet?

Piet Karbiet
Piet Karbiet
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het Noorden voelt zich achtergesteld. Dat wordt dan zogenaamd veroorzaakt door extreem-rechts. Vervolgens overweegt de regering de kinderafdeling hartchirurgie van het UMC Groningen te sluiten. Die ouders gaan maar naar Leiden of Groningen. Ja, zo kom je wel tot elkaar.

AAA
AAA
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Interessant overzichtje van ‘Diversiteitswatch’. Ben benieuwd hoe Opiniez zou scoren. Heb het idee dat sommige slechte clubs heel vaak worden besproken en sommige goede clubs helemaal niet 🤔…

John
John
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Om heel eerlijk te zijn heb ik de beelden niet eens gezien, en ik wil ze ook niet zien. Het is erg slecht voor mijn bloeddruk.

Wat ik mij wel afvraag is, wie waren die mensen met die fakkels? Zijn het werkelijk mensen die zonder enige verdere bedoeling meenden hiermede een statement te kunnen maken? In dat geval is het domme actie, en moeten we het snel vergeten.

Of is het misschien mogelijk dat het georkestreerd is door mensen met sympathie voor het D’66 gedachten goed. In dat geval hebben ze goed gescoord in de pers.

Het is een oprecht iets wat ik mij afvraag, en absoluut niet bedoeld als stemming makerij. In zo’n klein dorp kent iedereen eigenlijk iedereen. “Vreemde” mensen zouden toch eigenlijk direct op moeten vallen.

Andre
Andre
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

“Zijn het werkelijk mensen die zonder enige verdere bedoeling meenden hiermede een statement te kunnen maken? ”
De bedoeling van die mensen doet helemaal niet ter zake. Wij kunnen die bedoeling niet vaststellen.
Het enige dat er toe doet is wat er GEBEURT is, namelijk dat Kaag en de media de actie in Diepenheim voor hun eigen doeleinden hebben gebruikt.
Het toont namelijk aan dat de media onbetrouwbaar zijn; dat ze de D66-mentaliteit en Kaag door dik en dun steunen; dat hun doelen vast liggen, wat er ook gebeurt.
Want als de demonstranten in Diepenheim geen fakkels zouden hebben gedragen, maar bijvoorbeeld kaarsjes of olielampen, dan zou Kaag gewoon hetzelfde hebben gedaan.
En de media zouden gewoon hetzelfde hebben gedaan, en hebben beweerd ‘dat olielampen net zo bedreigend zijn als fakkels.’

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

Als u het niet wilt zien houdt het op.
Ze kunnen u dan alles vertellen.

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Mensen moeten voorkomen dat hun actie zich tegen hun zelf keert. In die zin hebben de fakkels een dankbare en onnodige rol gespeeld. Volgende keer dus nadenken en niet blind meedoen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Volgens mij stond Kaag daar te wachten tot de boel uit de hand liep. Ze had geen idee met wat voor mensen ze te maken had. Ze liep terug omdat ze wist dat haar niets ernstigs kon gebeuren. Ze wachtte gewoon tot iemand iets doms zou doen. Dat is niet gebeurt. Ondanks dat, loopt ze achteraf wel de boel op te kloppen.
Deze mensen stonden daar voor hun werk en hun toekomst. Maar daar zit Kaag niet mee.

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

Ik las iets dat het een jarige jubileum was van de veroordeelde fakkeldrager. Waarschijnlijk speelde dat rol. Als Kaag toen al bang was dan is het plaatje nu heel anders geweest want zij ging heel dichtbij staan om de rol om te draaien en zich als slachtoffer van extreem rechts te kunnen voordoen.

Andre
Andre
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De man met de fakkel bij het huis van Kaag stond daar op 22 januari 2022.

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen