Journalistiek roer NOS Journaal moet eindelijk eens om

Open brief aan hoofdredacteur over vooringenomen berichtgeving

Titelfoto bij artikel Journalistiek roer NOS-journaal moet eindelijk eens om Bauke geersing opiniez

Foto:


 
Voormalig NOS directeur, Bauke Geersing, is helemaal klaar met de vooringenomenheid van het NOS Journaal. In een open brief aan de hoofdredacteur Giselle van Cann roept hij met klem op de eenzijdige berichtgeving zo snel mogelijk te staken en de eigen journalistieke code van de NPO eindelijk eens na te gaan leven. 

Geachte mevrouw Giselle van Cann,

Bij uw aanstelling als hoofdredacteur van het NOS Journaal heb ik u gelukgewenst met deze belangrijke functie en u sterkte gewenst bij het uitvoeren van uw vernieuwingsagenda. Ik attendeerde u daarbij op enkele probleemvelden die de Nederlandse samenleving thans kenmerken: de klimaatdiscussie, immigratie, de wijze waarop wij met onze geschiedenis omgaan en de invloed van de woke-religie. U reageerde door mij te bedanken voor mijn gelukwens en goede nota te nemen van de uitdagingen die ik aanstipte. Ik wees u nog op belangrijke bronnen als Wynias Week en OpinieZ, naast de NRC, Volkskrant, Trouw, De Groene Amsterdammer, deze laatste allemaal ter linkerzijde van het spectrum. Eenzijdigheid is immers een journalistieke doodzonde voor het NOS Journaal.

 

UvA

Vorige week woensdag attendeerde ik u op een artikel in EW, ik sloot het bij, waarin historicus dr. Geerten Waling wijst op een ernstige situatie bij de UvA: bedreiging van de academische vrijheid. Andere media, Parool, Telegraaf, besteedden er ruim aandacht aan. Deze situatie toont de invloed van het woke-geloof op de wetenschap. Kort samengevat: teloorgang. Tijden van de Culturele Revolutie lijken zich te manifesteren bij de UvA. Het NOS Journaal besteedde er geen aandacht aan.

 

Extinction Rebellion

Wat wel gebeurde bij de publieke omroep was het bieden van een zeer ruim podium aan de anarchistische organisatie Extinction Rebellion. Bij BNNVARA werd vorige week donderdag het programma Kahlid & Sophie erdoor gedomineerd. De kijkers werd ingeprent dat sprake was van keurige personen die de wereld gingen redden met hun actie op een snelweg in Den Haag. Het OM werd bekritiseerd omdat het de demonstratievrijheid zou hebben ondergraven. Een hoogleraar staats- en bestuursrecht werd opgevoerd om het kwalijke beleid van het OM te fileren.

 

Kwalijk

In de uitzending de dag erop was een hoofdofficier van het OM uitgenodigd, die mocht uitleggen waarom dat kwalijke standpunt was ingenomen jegens deze brave actievoerders. Hij werd steeds geïnterrumpeerd en daardoor was er geen sprake van een voor de kijker duidelijk verhaal. Van gelijke behandeling was dus geen sprake. Wel is duidelijk voor de voldoende opgeleide kijker dat aanzetten tot strafbare feiten niet wordt beschermd door de vrijheid van meningsuiting. Duidelijk staat er immers in de wet “behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet”. Er bestaan geen grenzeloze burgerlijke vrijheden. De BNNVARA-uitzending doet wel veel moeite om dat aan de man/vrouw te brengen.

 

NOS Journaal is partijdig

En wat doet het NOS Journaal? Dat kiest in zijn berichtgeving ook de kant van de actievoerders. Ik kan me zo voorstellen dat in de burelen van Extinction Rebellion een groot gejuich weerklonk om zoveel steun voor hun oproep tot illegale acties door de publieke omroep.

De kijker wordt voorgehouden dat deze club zich bezighoudt met het redden van onze planeet, zij strijden immers tegen de klimaatverandering en bestrijden de schurken die daarvoor verantwoordelijk zijn en hun handlangers, de overheid met de miljarden subsidie voor fossiele brandstoffen. Ach, zo’n club moet je toch steunen, lijkt de gedachte binnen de publieke omroep.

 

Klimaatalarmisten

Er is al jarenlang in Nederland gewaarschuwd voor de ongefundeerde claims van de klimaatalarmisten. Clintel en Climategate en klimaatwetenschappers doen dat permanent. Besteedt het NOS Journaal aandacht aan die kant van de klimaatdiscussie? Voor zover ik heb kunnen nagaan geen seconde. Wat er wel gebeurt is tekenend voor de eenzijdigheid van de NOS. Nog steeds staat de betwiste uitzending “De misleidende berichten over het klimaat” op de NOS-website.

In dat programma werd klimaatwetenschapper Ferdinand Meeus ten onrechte door Rudy Bouma afgebrand. “Klimaatwetenschappers zijn het erover eens, de klimaatverandering gaat ongekend snel”, was de inleiding van het programma. Feitelijk is dat meervoudig onjuist. Die eensgezindheid bestaat niet. Het ongekende van die snelheid bestaat ook niet. En dat die klimaatverandering door de mens wordt veroorzaakt, zoals Bouma beweert in die uitzending, is ook al onjuist.

Stelselmatig brengt het NOS Journaal slechts het verhaal van de klimaatalarmisten. Het bieden van een podium aan Extinction Rebellion past geheel in die eenzijdige aanpak.

 

Sanctie ON!

Ondertussen lees ik dat de NPO een derde sanctie wil uitdelen aan ON! Voor een programma waarin geen sprake was van racisme, noch van discriminatie, noch van andere onrechtmatigheden. Er wordt gereageerd op de ophef die anderen veroorzaken, zowel binnen als buiten de publieke omroep, maar die kant noch wal raakt. BNNVARA heeft een knipkaart getrokken om uitzendingen te verzorgen die aanzetten tot onrechtmatig gedrag. Het podium voor Extinction Rebellion noemde ik dat. Maar u zult zich de uitzending herinneren waarin werd uitgelegd hoe je een huis kunt kraken. Het kan zijn dat ik een wetsbepaling over het hoofd heb gezien die deze inbreuk op het eigendomsrecht rechtvaardigt. Dat hoor ik dan wel van u.

 

Slavernijverleden

De eenzijdigheid van het NOS Journaal viel mij ook op tijdens al die minuten die gingen over de discussie over de excuses voor ons slavernijverleden. Overigens, u en ik hebben helemaal geen slavernijverleden, maar dat terzijde. Er wordt ons aangepraat door Gloria Wekker dat de slavernij doorwerkt in ons brein vanaf onze geboorte als witte mens. Volgens haar bestaat witte onschuld immers niet. Wat echt niet bestaat is enige onderbouwing van deze doorwerkingsopvatting. Minister-president Rutte hanteerde in zijn door het NOS Journaal geroemde toespraak deze niet gefundeerde opvatting ook. Niet verbazingwekkend, omdat onze minister-president ervoor kiest met alle winden mee te waaien. Ik heb Wekker nog niet horen uitleggen hoe dan precies de afschaffing van de slavernij, notabene op initiatief van de schuldige witten, doorwerkt heden ten dage.

Heeft de kijker ook maar één minuut gezien en gehoord van dé Nederlandse slavernijdeskundige, prof. dr. P. C. Emmer? Geen seconde. De lezers van Wynias Week namen ondertussen wel kennis van zijn opvattingen. Als het NOS Journaal dat ook had gedaan en ook die kant van het vraagstuk had belicht, was veel onheil voorkomen. Nu zitten we met de komma van Rutte straks tegen allerlei herstelbetalingsclaims aan te kijken. Voormalige Surinaamse advocaat Haakmat kwam al met een miljardenclaim aanzetten. Ach, onzinnigheid kent geen grenzen.

 

Eenzijdige koers

Te midden van al deze ontwikkelingen kiest het NOS Journaal onder uw leiding stelselmatig voor een eenzijdige journalistieke koers. Geldt de journalistieke code van de NPO dan niet voor het NOS Journaal? Bevestigende beantwoording van die vraag lost inderdaad veel op. Maar als die code ook voor het NOS Journaal geldt, nodig ik u uit daar serieus werk van te maken.

Ik heb destijds in de jaren negentig van de vorige eeuw de financiering van de publieke omroep in Europa mogen redden, als één van de coördinatoren van een Europees-breed project. Het resultaat was dat sedertdien de zogenoemde public broadcasting clause aan het Europees Verdrag is gehecht en daar onderdeel van uitmaakt. U kunt in dat licht wellicht begrijpen dat ik mij ernstig afvraag of ik daar destijds goed aan deed als ik thans let op de journalistieke eenzijdigheid van het NOS Journaal. Ik herinner mij uit mijn opvoeding dat destijds Sodom en Gomorra zouden kunnen worden gered als er nog enkele rechtvaardigen waren. Dat is gelukkig het geval, zoals blijkt uit de journalistieke bronnen die ik u noemde.

Kortom: het journalistieke roer van het NOS Journaal moet om. U hebt het kompas bij de hand: de journalistieke code van de NPO en het eigen journalistieke statement van de NOS. De tijd dringt.

Ik wens u daarbij veel succes.

Met vriendelijke groet,

Mr. Bauke Geersing, voormalig directeur NOS.

Noot redactie: Deze open brief is enigszins ingekort

Over de auteur

Bauke Geersing
Bauke Geersing
Jurist. Auteur van ‘Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes-Affaire (1946 – 1947) – Mythe en Werkelijkheid’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
37 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
Hans
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een geweldig pleidooi! Inderdaad slaat de NPO steeds verder door naar eenzijdige berichtgeving en zelfs met regelmaat nepnieuws. Dit moet stoppen, maar de linkse woke gedacht heeft als een gevaarlijk virus onze samenleving compleet geïnfiltreerd. En het ergste is dat de massa de gemankeerde berichtgeving klakkeloos aannemen. Zo ontstaat er draagvlak om bv de voor economie, natuur en milieu dramatische klimaatagenda door te drukken.

Peter
Peter
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het journaal heeft voor mij elke vorm van geloofwaardighed allang verloren,kijk er nooit meer naar en dat zou iedereen moeten doen,waarom is er noot een journalist die gewone normale vragen stelt ,en niet iedereen die zijn kleur heeft in de watten legt,en altijd de mensen afzijkt die het vaak bij het rechte eind hebben ,er is ook zoiets van 5 miljard zoek ,dat is 5000 miljoen ,er is ongetwijfeld het nodige bij de omroepen blijven hangen ,en daarom zijn ze muisstil .Niet alleen in de politiek is er een grote beerput,in Hilversum is het niet anders .

Henri
Henri
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter

De Gooijsche matras, die bestaat al sinds WO2.

Andre
Andre
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De reden dat de NOS zo eenzijdig bericht over Extinction Rebellion is dat de NOS zelf zich gedraagt als een actiegroep. Ze geven altijd maar één kant van het verhaal en verklaren die dan voor ‘wetenschappelijk’ of ‘consensus’.
Ze berichten racistisch ten aanzien van blanken.
Via NOS, NRC, Trouw, radio en overheid wordt je de hele dag overstroomd met aansporingen om minder vlees te eten, een warmtepomp te kopen, te isoleren, minder te vliegen, dat Nederland binnenkort onder water staat, enz enz.
Een actiegroep als Extinction Rebellion is in dit spektakel maar een van de vele stemmen en heeft helemaal geen toegevoegde waarde.
Nog afgezien van het feit dat het allemaal onzin is.

P. ter Voort
P. ter Voort
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Boivenstaand artikel van de heer Geersing is voor mij een verademing om te lezen. Voor de goede orde, wegens het eenzijdig woke verhaal op alle publieke zenders, kijk ik al jaren niet meer naar de Nederlandse TV en zeer zeker niet naar het Journaal en andere nieuwsrubrieken.

ing. J. Onno Dekker
ing. J. Onno Dekker
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  P. ter Voort

Volledig eens, dit is een weffende omroep!

Netty Meelen
Netty Meelen
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi pleidooi, zeker van een oud NOS directeur!
Maar helaas tegen dovenmans oren.
Slechts met een grondige reorganisatie waarna alle huidige medewerkers niet meer terugkeren, is het mogelijk weer een acceptabel omroepsysteem te presenteren, dat eenieder bedient.
De eenzijdige en valse berichten van zowel NOS als NPO zijn schrikbarend qua inhoud en aantal. Niet te vergeten de selectiviteit van de berichtgeving.
Het valt mij al geruime tijd op dat, waar er ook maar ergens ter wereld een regenbui te veel valt, of een storm schade veroorzaakt, de NOS hier uitgebreid melding van maakt. Uiteraard met de bedoeling de bevolking te manipuleren om nog benauwder te worden voor de a.s. ramp waardoor de wereld zal vergaan.

Geschokt ben ik door het feit dat de doorsnee “deug-kijker” zo gemakkelijk te beïnvloeden is. Alle NOS/NPO nieuws gaat er in als zoete koek. Ik merk dat ook sterk in mijn eigen omgeving.
Heb je een genuanceerdere/afwijkende mening over het klimaat, ben je een ontkenner.
Heb je een genuanceerdere/afwijkende menig over Poetin, dan ben je een Poetin prostitué, maar dan met dat “H” woord bij het laatste deel.
Zelden tot nooit is er iemand die bijvoorbeeld nieuwsgierig is naar mijn afwijkende mening en er is al helemaal nooit iemand die de discussie met mij aan gaat.
Het enige resultaat is lelijke gezichten, of ontwijking van het onderwerp. In het ergste geval wordt je beschimpt of gemeden!
Steeds meer onderwerpen worden op deze manier taboe! Heel slecht voor de democratie als de bevolking niet meer met elkaar de verschillende meningen deelt, bespreekt en bediscussieerd!
Ik houd NOS/NPO in grote mate mede verantwoordelijk voor de enorme polarisatie in Nederland.

Walter de Roche B.
Walter de Roche B.
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Exact mijn ervaring zoals u beschrijft mevrouw. Op m’n werk idem. Wanneer ik iets probeer word ik meteen onderbroken of gaat het direct over iets totaal anders. Één enkele keer wordt er met enig enkel geknik in mijn richting iets opgepakt als ik überhaupt een verhaal af mag maken. Godsgeklaagd is het.

Laatste aanpassing 10 maanden geleden door Walter de Roche B.
Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde voor de schrijver dezes!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Niemand zeg er wat van, omdat niemand naar het NOS journaal kijkt.

Zonder te kijken weten we toch wel wat het NOS journaal brengt. Zo voorspelbaar is het beleid al.

Netty Meelen
Netty Meelen
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Was het maar waar dat niemand meer naar het NOS journaal kijkt, De mensen in mijn omgeving kijken allemaal.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Klare taal van Bauke Geersing die geen toevoeging nodig heeft, waarvoor dank. Natuurlijk wordt hij nu verketterd en in de neonacistische hoek geplaatst. Voor mij is de NOS een herhaling van wat ik meemaakte vroeger achter de IJzeren gordijn. Eenzijdige berichtgeving met strikt begrensde goede en slechte kant waarbij geen discussie mogelijk was. Kortom een communistische hersenspoeling. Ik lees net dat dhr. Hoekstra vindt dat de nationale politiek de verbinding met de samenleving verloren heeft. De NOS speelt daar ook een grote rol in en de ommekeer die Hoekstra voorstelt kan alleen als de MSN neutraal wordt en geen hersenspoelende spreekbuis van de progressieve linkse hoek van de samenleving. En dat de kiezer eindelijk wakker wordt en beseft wat er gaande is.

Netty Meelen
Netty Meelen
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Opgegroeid met het “IJzeren Gordijn” en de Hongaarse Opstand nog in het geheugen, plus de enorme verontwaardiging daar over in het vrije Westen, begin ik mij steeds meer te realiseren dat het “vrije”” Westen hard de weg van de Stasi/KGB mentaliteit aan het inslaan is.
Dit is o.a. te merken aan het constant negeren van de Tweede Kamer door de regeringskliek plus linkse volgelingen. En het uitsluiten van partijen zoals PVV en FvD, dus het ontkrachten en afbrokkelen van de democratie.
Maar ook dat voor ieder ongemak voor de regering, wat betrekking heeft op inbreng van- en rekeninghouden met- de bevolking, verboden en wetten worden gemaakt om deze bevolking uit te sluiten, cq monddood te maken.
De Rutte/Kaag kliek treedt ieder en alles met voeten.
Daarbij behoort uiteraard ook een omroepbestel dat je gerust Staats Omroep kunt noemen.
Lijk me voor u extra moeilijk omdat u het al eens eerder hebt mee gemaakt.
Voor mij was het vroeger ondenkbaar dat ik zoiets ooit zou mee gaan maken.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Dat ziet u goed. Er is wel nog steeds een gradatie verschil maar het lijkt er steeds meer op. Een Stasi verschijnsel is kwestie van tijd en rijpen van de dictatuur. Green deal is een puur dictatoriale maatregel waar de burger niets over te zeggen heeft.

H.J.
H.J.
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Rutte/Kaag hebben Nederland in een oorlog gemanuvreerd.
Dus wat staat ons hierna nog te wachten.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Rutte heeft alleen een grote mond, ik moet denken aan van Balen toentertijd. Vergeet niet von der Leyen die is altijd op solotour in Kijev.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ok kan mij de Hongaarse opstand nog goed herinneren al was ik nog erg jong. Mijn ouders werden door aangegrepen omdat een belangrijke deel van hun leven juist in Hongarije plaatsvond. Leuk dat u het memoreert.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Zo zie ik het ook. Het is geen kopie van de DDR, de Muur, Stasi en de censuur zijn nu veel subtieler en minder zichtbaar. Big Brother heeft geen zwarte snor maar zit in uw broekzak, de iphone. Ik heb vrijere tijden meegemaakt in dit land.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Voor ons was Nederland de ontdekking van het ‘paradijs’ die zo na 15 jaar begon af te takelen en de laatste twintig langzaam aan het einde komt.

Erik
Erik
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Het lijkt steeds meer op een Nederlandse Propaganda Omroep dan daadwerkelijk objectieve journalistiek. Maar jammer dat deze ex hoofdredacteur niet eerder het licht heeft gezien, lees ingegrepen. Overigens, lijkt RTL nieuws met hetzelfde sop overgoten te zijn. Ik maak er altijd een kwisje van: wie hoort het eerste K woord, van klimaat wel te verstaan. Ieder non issue wordt aangewend om te wijzen naar klimaatverandering. Behalve als het ergens op deze aardkloot kouder is dan gemiddeld.

Rob
Rob
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Het lijkt er op dat mensen met een achtergrond in een totalitair systeem de eersten zijn die de methoden herkennen. Autochtone Nederlanders zijn in die zin “verwend” met vrijheid en zien het gewoon niet, dat zich voor hun neus een propaganda oorlog afspeelt en stapje voor stapje alle vrijheden worden ingeperkt. Dat de media hier een zeer belangrijke rol in spelen is logisch, ook omdat men tegenwoordig de media onder handbereik heeft. Met een hippe verpakking wordt het met de paplepel ingegoten. Hitler wist dat al dat als je de media in je zak hebt, het volk vanzelf volgt.

Roland Baumgarten
Roland Baumgarten
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het Zwartboek NOS Journaal van Arnold Karskens uit 2020 heeft aan belangrijkheid nog niets ingeboet. Het is godgeklaagd.

cor
cor
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Dit is overduidelijk en heeft geen argumenten nodig om dit te bevestigen. De of het of het onzijdige NPO is de spreekbuis van de regerin die weer de spreekbuis zijn van het WEF. Alles wat het narratief tegenspreekt mag niet in de MSM komen daar anders de onwaarheden van het narratief openbaar worden. Wat mij opvalt is dat zelfs de commerciele zenders hierin meegaan, zie RTL SBS enz. Met betrekking tot ON, wanneer er een neutrale rechter in Nederland, die zijn er trouwens niet, de aantijgingen van de NPO zou onderzoeken en deze zou vergelijken met andere zenders zoals BNNVara dan zouden deze moeten worden gestraft voor hun uitspraken. Helaas gaat dit niet gebeuren doordat de regering bepaald wie er gestraft moet worden. En dat is niet een zender die meeheuld met de overheid.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De leugen regeert. Dit betoog had ook korter gekund door alleen maar op het weerbericht van Pieter Hiemstra van het Journaal te wijzen. Bij hem is iedere regenbui een resultaat van de klimaatverandering, door de mens. Absurd.

P.
P.
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

elke zonnestraal ook hoor. Dat is juist het hilarisch absurde ervan.
Het probleem met steeds meer mensen (Pieter ook) is dat zij hun eigen zintuigen en verstand ondergeschikt hebben gemaakt aan cijfers, tabellen en theorien.
Je kunt ze dan ook niet bozer krijgen dan door gewoon vanuit je eigen zintuigen en verstand te reageren. Dan ontploffen ze, want niet alleen voelen ze diep van binnen wel dat zijzélf zichzelf ontrouw geworden zijn (en daarmee afhankelijk gemaakt), maar daarnaast kom je aan de reddingsboei waar zij zich aan vastgeklampt hebben vanaf het moment dat ze zichzelf niet meer van waarde achten. Da’s best bedreigend, want als die reddingsboei lek blijkt te zijn… sja, wat dan?

Rien E
Rien E
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het tv-journaal, tja dat heb ik inmiddels al jaren achter me gelaten als objectieve nieuwsbron. Dat was ooit anders, als ik thuiskwam (en onderweg op de radio) sloeg ik geen journaal over en ook de actualilteitsrubrieken (waar zijn die eigenlijk gebleven?) konden op mijn belangstelling rekenen. Wanneer voor mij de omslag precies kwam is niet duidelijk, mss na de moord op Fortuyn? Maar gelukkig is er nu het internet waarop een oneindige stroom aan informatie en ja ook desinformatie. Ergo er wordt een beroep gedaan op nadenken door de nieuwsconsument. Ik ben bang dat de oproep door dhr Geersing wel aankomt in het Hilversumse maar niet goed valt en daarom genegeerd gaat worden.

w.v.d.wende
w.v.d.wende
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Eenzijdig is de berichtgeving allang, gekochte media, journalistiek is ver te zoeken en zeker de objectiviteit.
Ook is het blijkbaar normaal dat het hele NOS gebouw volgeplakt is met post its, 14445 stuks met tekst om aandacht te vragen voor de oversterfte.
Geen enkele berichtgeving hierover!!! https://youtu.be/OHCtEMWOMIc

Rob
Rob
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  w.v.d.wende

Inderdaad, hoe kan je met enig fatsoen zo’n (vreedzaam en ludiek) protest negeren?!! Een duidelijker signaal kan de NOS niet geven om te tonen waar zij staan in de maatschappij! Ik blijf ze alleen nog volgen om vervolgens de berichtgeving te vergelijken en de balans op te maken hoe hard er nu weer gelogen of genegeerd is.

H.J.
H.J.
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk.
Maar mijn gedachte is simpel, het Rutte tijdperk heeft te veel kwaad gedaan.
Angst en tweedracht, hebben Nederland als vrije natie kapot gemaakt.
Mijn vertrouwen als oudere Nederlander, is verdwenen.
Verschrikkelijk wat een waardeloos land, is Nederland onder Rutte/Kaag geworden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig, dank.
Hopelijk kunnen realistische knappe koppen met invloed nog iets bedenken om de eenzijdige gaslighting te keren.
Ik zie het echter somber in.

Bernardo A.
Bernardo A.
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag me af hoeveel animo er zou bestaan voor een petitie, waarin wordt opgeroepen tot opheffing van het publieke omroepbestel. Het kost een vermogen, het functioneert niet (meer) en de kijk,- of luisterdichtheid is te gering om dat dure instituut in stand te houden.

Als die petitie alleen al door wel erg veel mensen wordt getekend, moet er bij de staatsomroep enige bezinning doordringen.
Niet van harte uiteraard, maar op dat moment dat duidelijk wordt dat jouw luizenbaantje en jouw ideologische spreekbuis wel eens het veld zou kunnen ruimen moet wel tot enige bezinning leiden.
Het leeuwendeel van de staatsomroepers komt nergens meer aan de bak en heeft niet de capaciteiten om commercieel iets op te zetten.

Henri
Henri
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Bernardo, 20 jaar geleden zou een dergelijke petitie nog wel gewerkt hebben, maar nu niet. Wat zich “de elite” waant, zijn pure hardliners, die lak hebben aan de mening van anderen, al “zijn zij met velen”, om met de grootste hardkop Kaag te spreken.

pastor Louise
pastor Louise
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

dank u wel

marcel
marcel
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Toen ik nog een TV had, ( tv u weet wel, (television betekend: tell A vision ) was het mij al duidelijk dat je het NOS nep-nieuws bij alles wat ze zeggen het tegenovergestelde moest nemen om iets bij de waarheid te komen. te vermoeiend vondt ik .

Johan Adriaans
Johan Adriaans
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Heer Geersing, kom a.u.b. terug bij de NOS 🙏🙏🙏🙏. Deze belachelijke gang van zaken moet hard aangepakt worden.

Laatste aanpassing 9 maanden geleden door Johan Adriaans
P.
P.
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wel een beetje laat, meneer. Te laat.

Jan Smelik
Jan Smelik
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In het licht van journalistieke onafhankelijkheid is dit ook een leuk artikel: https://joannenova.com.au/2023/02/what-looks-acts-and-smells-like-a-global-news-cartel-and-just-got-hit-by-an-antitrust-lawsuit/.

37
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x