De obsessieve morele stokpaardjes van D66

Transgenderisme, sekszorg en voltooid leven

D66 werpt zich op als hoeder van de belangen van transgenders, maakt jacht op sekse-specifieke termen in de wetgeving, ziet een gebrek aan ‘sekszorg’ als groot maatschappelijk probleem en wil beëindiging van voltooid leven makkelijk maken. Zie daar de obsessieve morele stokpaardjes van een van de realiteit losgezongen Deugpartij, die het debat beschouwt als eigen monoloog. Een mengeling van doorgeslagen individualiteit en welhaast communistische staatsbemoeienis met het persoonlijke leven van mensen. Column van Alma van Hees.  

Lisa van Ginneken stopt met Twitter, zo kondigde ze onlangs aan. Het Tweede Kamerlid voor D66 verdedigt de nieuwe transgenderwet, waarin zelf-identificatie het uitgangspunt wordt: als een man zich een vrouw voelt dan ís hij ook een vrouw en kan hij dat formeel laten vastleggen, en omgekeerd geldt hetzelfde voor vrouwen die zich als man identificeren.

 

Stoppen met Twitter

Lisa lichtte haar besluit toe in haar laatste tweet. Ze schrijft daarin dat ze hoopte door Twitter met mensen in contact te komen en te blijven, maar dat Twitter al snel een plek van haat bleek te zijn. Haat gericht op alles en iedereen, maar bij haar vooral op haar transgender zijn (ze is een transvrouw, vroeger man). Ze heeft geconcludeerd dat op Twitter mensen niet nieuwsgierig naar elkaar zijn, of waar mensen de tijd nemen voor een goed gesprek. De gepolariseerde Twitter-discussies sijpelen vrijwel altijd door naar talkshowtafels, krantenpagina’s en Kamerdebatten, constateert ze. “En zo bepaalt Twitter ons maatschappelijk debat met een verdienmodel gebaseerd op tegenstellingen”. Ze wil dat haar tweets of likes niet langer brandstof geven aan deze dynamiek.

Nu moest dat stoppen met Twitter natuurlijk wel vergezeld gaan van een slotsalvo bij, jawel, NPO Radio 1, omroep Human en Tijs van den Brink, want heel Nederland moet dit natuurlijk weten.

Daar kreeg ze volop de kans om haar beklag te doen over de haat op Twitter jegens haar persoon als transgender, waarbij zij vaak niet als ‘zij’ maar als ‘hij’ wordt aangesproken. Dat ervaart zij natuurlijk als zeer beledigend. En dan dat “de tijd nemen voor een goed gesprek”. Wat zij daaronder verstaat blijft onduidelijk, want zij antwoordde nooit op vragen of toegestuurde informatie. Een goed gesprek betekent voor haar blijkbaar een monoloog met likes van medestanders en vooral geen debat.

 

Debat transgenderwet

Dat no debate is echter een gepasseerd station. Want ook al waren de verwachtingen niet hoog gespannen, er vond eind september een echt debat over de transgenderwet plaats in de Tweede Kamer, waarin heel wat kritische vragen werden gesteld. Zo kwam aan bod dat de voorgestelde vergemakkelijking van registratie van geslachtswijziging niet louter een administratieve kwestie is, zoals door de voorstanders steeds wordt betoogd, die liever no debate hebben over achtergronden en gevolgen.

“We kunnen niet blijven doen alsof de juridische registratie een bijzaak is. De geslachtsregistratie is onderdeel van een sociale aanpassing die in veel gevallen ook tot medische behandelingen leidt of kan leiden,” zei Roelof Bisschop van de SGP. En: “De wetgever moet daarom denken vanuit de samenleving als geheel. Het subjectieve, individuele gevoel is geen bruikbare maatstaf.” Ook de risico’s voor vrouwen (het verdwijnen van vrouwenruimtes, dus veiligheid) en kinderen/twijfelende pubers passeerden de revue.

 

Misbruik

De beantwoording van al die vragen kost blijkbaar veel tijd. Was het volgende debat eerst gepland voor 5 december aanstaande, inmiddels is die datum verschoven naar 6 februari 2023. Dat geeft mooi (maar waarschijnlijk onbedoeld) nog meer ruimte voor debat en daar valt nog steeds een forse inhaalslag te maken. Inmiddels heeft zelfs de VN-rapporteur gewaarschuwd voor misbruik bij de Schotse zelf-ID wet, die veel overeenkomsten met de Nederlandse wet heeft. Zelf-identificatie kan worden misbruikt door mannen met slechte bedoelingen.

Laat dit nu precies zijn wat ‘gender-kritische’ vrouwen én mannen al jaren beweren en waarvoor al genoeg bewijs is gevonden in landen waar zelf-identificatie wordt toegepast. Dat is tot nu toe niet serieus genomen, maar zo’n VN-boodschap valt moeilijk te negeren…

 

Genderneutrale wetten

Inmiddels is het volgende Lisa-van-Ginneken-onheil al weer neergedaald. Op haar verzoek is onderzoek gedaan naar ‘genderspecifieke’ wetsteksten, en daarin bleken zomaar gevaarlijke woorden te staan als ‘raadsheer’ en ‘goede huisvader’. Dat kan natuurlijk niet meer in deze tijd, vond D66-minister Weerwind (Rechtsbescherming) heel verrassend: alles moet ‘genderneutraal’. En vanwege een minuscule groep transgender-ouders moet wat hem betreft nu in de hele wetgeving de term ‘ouder uit wie een kind geboren is’ worden gebruikt in plaats van ‘vader’ en ‘moeder’. Want een vrouw die zich nu als man identificeert, maar desalniettemin dolgraag een kind wil baren, heeft toch het recht om als ‘vader’ door het leven te gaan en te worden aangesproken. Aan dat soort hobbyprojecten een smak belastinggeld besteden heeft voor D66 vanzelfsprekend prioriteit in een periode waarin mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen.

 

Sekszorg voor ouderen en zieken

Maar D66’ster Wieke Paulusma spande recent de kroon met haar voorstel om de overheid sekszorg te laten ondersteunen, sekszorgers op te leiden en het taboe daarop te doorbreken, om tegemoet te komen aan de wens van zieke en invalide mensen. Want seksueel actief zijn is namelijk een mensenrecht, tweette ze trots bij de aankondiging van haar overwinning.

 

Slachtoffers

Ze had het natuurlijk over ‘mensen’ en over ‘sekszorgers’, alsof de seksvragers niet overwegend mannen zijn en de aanbiedsters vrouwen. En alle ‘slachtoffers’ van wat dan ook moeten vanzelfsprekend door de overheid worden ‘geholpen’. Deze ‘hulp’ mag ook geen prostitutie worden genoemd (= betaalde seks) want dat klinkt zo naar en het dient een nobel doel: betreffende patiënten knappen er zo van op en gedragen zich veel beter! Is het niet zo dat deze sekszorg al door zorgverzekeringen wordt vergoed vanuit de pragmatische overweging dat daardoor de zorgkosten dalen? Dus wat is nu eigenlijk het probleem? En moet de overheid zich hiermee bemoeien?

Het is ontluisterend om te zien dat een vrouw bepleit om andere vrouwen – natuurlijk niet zijzelf, haar dochters of nichten –  te stimuleren en op te leiden om hun lichaam, intimiteit en seksualiteit ter beschikking te stellen aan onbekende behoeftige mannen. Zo wordt prostitutie ook nog steeds verkocht. Maar het doel is zo nobel en een kniesoor die gaat zeuren over de manier waarop dat bereikt moet worden. Het doel heiligt alle middelen, toch?

 

Nieuwe samenleving

En zo timmert D66 onverstoord door aan een nieuwe samenleving waar ze in het kabinet-Rutte alle ruimte voor krijgen. Een nieuwe samenleving geïnspireerd door de maakbaarheid van de mens en het ontdekken van nieuwe niches. Daarvoor is natuurlijk wel heel wat staatsinzet nodig. Zo zwoegen nu bosjes ambtenaren op wetsteksten om alles wat niet ‘inclusief’ is te brandmerken en voor te dragen voor verandering. Andere ambtenaren moeten hun hoofd breken over “een beleidsvisie voor seksualiteit en intimiteit” voor mensen met een ziekte of beperking.

 

Voltooid leven

Van het wetsvoorstel inzake voltooid leven, bedoeld om ouderen boven de 75 jaar makkelijker in staat te stellen op een zelfgekozen moment uit het leven te stappen, horen we momenteel niet veel. De Raad van State heeft dit jaar het initiatiefwetsvoorstel van voormalig D66-kamerlid Pia Dijkstra fors bekritiseerd. Verder is het misschien niet het goede moment om over een zelfgekozen levenseinde te spreken in een tijd, waarin mede door grof overheidsfalen tienduizenden uit de doelgroep tegen wil en dank al door Covid zijn opgehaald. Μaar vast en zeker duikt dit onderwerp binnenkort weer op, compleet met een heel plan voor ‘stervensbegeleiders’, waardoor de overheid weer verder uitdijt.

 

Gedrocht

D66 is op moreel-ethisch gebied geleidelijk uitgegroeid tot een waar gedrocht. De partij is een merkwaardige mengelmoes van ‘progressief’ denken over individuele rechten, eindeloze welhaast communistische staatsbemoeienis en een heilig geloof in de maakbaarheid van het leven en de dood. Een geloof dat ook erg veel geld kost, vooral als het volk helemaal niet wil worden ‘gemaakt’. Zeer kapitalistisch kunnen zo steeds nieuwe markten worden aangeboord voor minuscule groepen ‘slachtoffers’ en andere behoeftigen.

Maar ja, als politieke partij voor de welvarende, losgezongen Deugelite moet je toch érgens naam mee maken. Vooral als je blind bent voor de werkelijke problemen in de samenleving waar gewone mensen dag in dag uit mee te maken hebben en de overheid niet meer in staat lijkt te zijn de meest basale overheidstaken uit te voeren.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
52 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Secura
Secura
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

D66 probeert er zoveel mogelijk voorstellen ter afbraak van het nog gezonde deel van Nederland doorheen te jagen, omdat ze weten dat ze bij volgende verkiezingen flink gaan verliezen. En Rutte zet overal zijn naam onder….. gekken en dwazen….

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Inderdaad, de haast is duidelijk. Nog zo veel mogelijk immoreels er doorheen jassen voor het doek valt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik zie het doek nog niet zo snel vallen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het gaat vallen. Of het snel is….ze zullen er alles aan doen om mbv dominionfraudemachines elke verkiezing te saboteren. Maar ook dat valt intussen bij steeds meer mensen op.

Antoinette
Antoinette
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij erg stoort (ik ben verrast door mijn eigen nijd erover) is dat hele trans verhaal. En dan met name het gebruik van woorden.

Ik ben een vrouw. Geboren en getogen, met primaire, secundaire en ook wel wat tertiaire vrouwelijke geslachtskenmerken. En dat vind ik prettig. Dat past bij mij. Ik voel geen vrouw, ik BEN een vrouw.

Daarnaast heb ik een kind op de wereld gezet. Dus ik ben ook nog eens moeder.

En dan komen er nu een stel veelal mannen die mijn identiteit opeisen. Zij willen ook “vrouw” genoemd worden, want zij “voelen” zich vrouw. En omdat die tere zieltjes niet gekrenkt mogen worden, is besloten dat zij nu “vrouw” genoemd moeten worden en om verwarring te voorkomen, krijg ik een toevoeging. Ik ben niet meer een vrouw, maar een “echte vrouw”, “geboren vrouw” of, nog erger, “persoon/vrouw met een baarmoeder”. WTF?

Hoezo die mannen die zich vrouw zeggen te voelen (ben toch zo nieuwsgierig wat ze dan voelen) niet met een toevoeging aanspreken? “Transvrouw” is toch prima? Of “Wannabe woman” om lekker woke een Engelse term te gebruiken.
Het frustreert me. Mateloos.

Maar nu wordt het NOG gekker. Nu gaan ze ook nog mijn welverdiende eretitel “moeder” afpakken. Met (letterlijk) bloed, zweet en tranen verdiend, maar omdat er seksegenoten zijn die liever een baard laten staan en hun borsten af laten snijden, en niet de moed hebben die gekkigheid later aan hun kind of hun omgeving uit te leggen, wordt die eretitel uit de wet verwijderd.

Dus van “moeder & vrouw” word ik “persoon met een baarmoeder waar een kind uit geboren is”.

Hoezo is dit progressief? Het is juist het tegenovergestelde! Het is degeneratie.
Ik voel me hierdoor ontmenselijkt. Maar oh wee als ik er iets van zeg. Dan ben je transfoob.

Ach, rot toch op!

Gussel
Gussel
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Antoinette

Voel precies aan wat je bedoelt. Wanneer we er tegen in verzet komen, dan zijn wij het die discrimineren. De woke gekte maakt meer kapot dan dat ons lief is.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

mee eens.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Antoinette

mee eens. Ik heb geen kinderen, maar ik ben wel een vrouw. En ik kan niet geloven dat een man die beweert zichzelf ‘vrouw’ te voelen, hetzelfde de wereld in kijkt als ik.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Met D66 komt het communisme wel erg dichtbij.Ik voel de oude tijden herleven. De morele superioriteit die deze regering uitstraalt neigt naar dictatoriale praktijken roomser dan de Paus. Echt een land van dominees en boekhouders.
Communistische Dictators,
CD22 is een passender naam.

Laatste aanpassing 9 maanden geleden door Ni28
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

D66… zucht. Waren ze maar moreel superieur. Die partij is volstrekt immoreel. Ze neigen niet naar dictatoriale praktijken, ze zíjn dictatoriaal. En Rutte is op een of andere manier aan hen horig.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Rutte was natuurlijk zwaar aangeschoten wild en werd de marionet van Kaag.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ik vind D66 ook een heel erg enge partij. Nog even en we moeten verplicht een spuitje als we al te oud worden.

Roberto
Roberto
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De spijker op z’n kop Ni28, in het verleden hadden we de Centrum democraten (voorheen CP’86) van wijlen Hans Janmaat waar destijds veel protest tegen was in de tweede kamer. Maar met terugwerkende kracht stond de Centrum democraten voor het belang van Nederland en dat kan je van CD22 absoluut niet zeggen.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Roberto

Ik kan mij herinneren dat hij werd publiekelijk afgemaakt. Toen was het al begonnen.

Binzrath
Binzrath
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Een passende verandering van naam Demolition ’22

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

De vernietigingselement zit er goed in.

Jos
Jos
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een ijzersterk artikel van Alma. Ik beleef keer op keer buitengewoon veel genoegen aan de opgeschreven gedachten spinsels van deze dame. Moedig, oprecht en strijdvaardig. Wat mij toch direct doet opmerken dat als onze deugmensen het over sterke vrouwen hebben zij het nooit over b.v. Alma hebben. Iets te sterk, misschien?

Andre
Andre
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Lisa zegt: “Ze heeft geconcludeerd dat op Twitter mensen niet nieuwsgierig naar elkaar zijn, of waar mensen de tijd nemen voor een goed gesprek”
Het idee dat op Twitter mensen nieuwsgierig naar elkaar zouden zijn (en niet alleen maar bezig hun eigen mening te uiten) en dat Twitter een plaats is voor een goed gesprek (terwijl de ruimte te gering is daarvoor en iedereen kan meekijken) komt op mij dolkomisch over. Het zegt alles over de gemaakte naïviteit van Lise.
Ze past goed bij D66.
Een partij die:
– democratisch het referendum schrapt
– democratisch andere partijen wil verbieden
– die denkt mensen zelf hun geslacht kunnen veranderen, terwijl het is vastgelegd in DNA;
De D van D66 staat voor steeds Doldwaas.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem met politici is: Ze weten niets! Ze kunnen niets! Gevolg alles wat uit hun handen komt is één grote bak ellende. Lisa van Ginneken meent dat ze expert is op het gebied van Gender maar ze weet werkelijk niet waar ze het over heeft. Ze heeft totaal geen verstand van de vele hormonale afwijkingen met betrekking tot het geslacht. Ze heeft ook totaal geen verstand van de vele genetische (mutaties en chromosoomafwijkingen) geslachtsafwijkingen kortom kap nou gewoon eens met je te uiten en wetten te maken over dingen waar je totaal NUL komma NUL verstand van hebt. Verschrikkelijk moe word ik van dit soort mensen, man, man oh dat mag ik ook al niet meer zeggen natuurlijk. Hou op schei uit aub.!!!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Het gedrag van mensen wordt geformaliseerd. Neem die motie van Paulusma. Een beleidsvisie van de overheid die ontwikkeld moet worden voor mensen met een beperking of een ziekte om seksueel aktief te zijn.
Het gaat mij hier om de woorden een beleidsvisie die ontwikkeld moet worden.
Wel ik zou zeggen subsidieer mensen die dit professioneel doen ( ik ben even het woord kwijt) en laat ze hun gang gaan. Volgens mij gebeurt dit ook al.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ja, gebeurt al.
Over het algemeen door goed opgeleide personen, en met veel invoeling als er sprake is van ernstige lichamelijke beperkingen.
Bij het cliënteel is er nogal wat terughoudendheid, begrijpelijk. Je moet je letterlijk blootgeven aan een vreemde, die je niet zelf hebt uitgekozen, en op afspraak.
Niet ideaal, geen spontaniteit, maar voor velen die de sprong waagden een goed alternatief om de druk van de ketel te krijgen.
Moet voor de mensen die al genoeg te stellen hebben met hun ernstige beperking gewoon in het basispakket m.i.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

klopt. Ik denk ook dat zij er totaal geen verstand van heeft.

Kareltje
Kareltje
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt Alma van Hees. U zet de puntjes op de i!
Mensen kunnen van geslacht veranderen, maar hopelijk gaat dat niet 123 door alleen maar ‘je gevoel’, dat gaat echt te ver.
Vrouwen, (en noem ze geen ‘mensen met menstruatie mogelijkheid’) biologische vrouwen met alle lusten en lasten van dien, zijn biologisch ‘anders dan mannen. Zo reageren vrouwen bijvoorbeeld op een andere manier dan mannen op een aantal lichamelijke klachten.
Biologische verschillen en uiterlijke verschillen zijn er, dat is juist zo boeiend.
Die uiterlijke verschillen zijn maakbaar, van een mannenhoofd naar een (meer) vrouwelijke hoofd of juist andersom. En zeker, geslachtsdelen kunnen ook tot op zekere hoogte veranderen, maar al snel loop je toch tegen grenzen aan.
Een als man geboren mens heeft geen baarmoeder en zal nooit kinderen kunnen baren. Een als man geboren mens krijgt ook als maakbare vrouw geen menstruatie, geen baarmoeder en kan dus niet zelf baren.
De als vrouw geboren mens heeft en kan dat allemaal wel en ervaart de pijn en de last die dat (in sommige gevallen) met zich meebrengt als vanzelfsprekend.
Dát met name onderscheid vrouwen van mannelijk geborenen, maar gevoelsmatige ‘vrouwen’.
Een ander opvallend onderscheid tussen geboren vrouwen en (gevoelsmatig) gemaakte ‘vrouwen’ is hun gedrag. De laatste genoemde ‘vrouwen’’ vertonen nog altijd het van oudsher bekende mannelijk gedrag, namelijk dominantie, macht en vooral ook (verbale) agressief. Ach ja, het blijven mannen!

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kareltje

vroeger noemde je dat manwijven, of kenau.

Gussel
Gussel
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Steeds meer weerzin voor de nieuwe bestuurscultuur van mevrouw Al-Qaq met haar ondeskundige ministers en kamerleden.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

ik ben D66 zo zat als kouwe pap.

Peter109
Peter109
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De obsessieve morele stokpaardjes van D66, Transgenderisme, sekszorg en voltooid leven zijn bepaald niet de enige bij D66:

D66 Kamerlid Tjerk de Groot wil hoe dan ook dat de helft van de boeren verdwijnen. Deze man is zo geobsedeerd dat hij zich doof en blind houdt voor de feiten in het door Nederland zelf gecreëerde stikstof probleem.

D66 Minister Rob Jetten wil de energietransitie kost wat kost er doorheen drukken ongeacht de afbreuk risico’s voor de continuïteit van onze samenleving. De hernieuwbare elektriciteitsvoorziening in 2030 is ontoereikend voor een maatschappij die voor 100% afhankelijk is van elektriciteit. Waarmee het voortbestaan van 18 miljoen Nederlanders op het spel staat.

D66 (voormalig) minister Wouter Koolmees is de architect van het nieuwe pensioen stelsel. Het is de grootste financiële stelsel wijziging ooit met zo veel open einden, dat het een blinde gok van € 1400 miljard wordt met de pensioenen van alle Nederlanders.

D66 Tweede kamer voorzitter Vera Bergkamp, de disfunctionele voorzitter die door mevrouw Kaag en premier Rutte op de voorzitter stoel gezet is.

D66 minister Kaag, die na het ‘hier scheiden onze wegen’ er voor zorgde het kabinet Rutte 4 het eerste kabinet Kaag werd en met miljarden smijt of het Smarties zijn.

D66 fractievoorzitter Jan Paternotte wil een wet om politieke partijen te verbieden die de democratie onherstelbaar grote schade toe brengen. D66 stond ooit voor Democraten 66, de partij naam kan zonder enige aarzeling veranderd worden in Destructief 66.

Als het wetsvoorstel waar D66 zo vurig voor pleit wordt aangenomen en dezelfde partij vormt nu de grootste bedreiging voor onze democratie, zou D66 niet onmiddellijk verboden moeten worden? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter109

Onze economie gaat het niet redden als al die veranderingen ingevoerd gaan worden.
Zoals gezegd, een doodlopende weg.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En zo komen we in een nieuwe realiteit.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Nieuwe realiteit veroorzaakt door partijen zonder enig gevoel voor realiteit.

Rien E
Rien E
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bij D66 is weldenkendheid afgeschaft, gaat nooit meer goed komen ben ik bang. In een ver en grijs verleden wel eens op hen gestemd, een grote misser mijnerzijds. Die verleiding kan ik nu makkelijk weerstaan onder het motto niet normaal maken wat niet normaal is.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Gaat nooit meer goedkomen.
By the way, wat niet normaal is, is niet normaal, punt.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Wat mij betreft wordt D66 verboden. Ze zijn zo griezelig ‘koud’ en ‘naar’, dat ik er ziek van wordt.

Vin
Vin
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als iemand het recht heeft om (elke dag opnieuw) te kiezen of ie hij of zij is, heb ik dan niet het recht iemand naar (eigen) keuze met hij of zij aan te spreken?

Joop Visser
Joop Visser
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kunnen we niet stoppen met die onzin. Laat je mutilaseren als je dat wil, maar val niet iedereen mee lastig. Goden zij dank leef ik in een land waar de vrouwen beledigt zijn als ik niet naar hun kont kijk in dat ´corto caliente´. Hier zijn ook travestieten, maar ze hebben geen kans met hun ´woke´. Vrouwen zijn vrouwen en mannen zijn mannen. Daar bouw je een maatschappij mee op. De uitzonderingen mogen, maar niet zoals nu, provocerend aanwezig zijn. Kunnen we niet gewoon weer allemaal mens worden in een biologische opgezette maatschappij?

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Joop Visser

Waar is dat?

Joop Visser
Joop Visser
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Costa Rica.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk (zoals alle opiniestukken op deze site) . Ga er dan ook niet teveel worden aan vuilmaken, maar dat D66 is net zoiets als schaamluis ; het jeukt aan alle kanten,

Thomas
Thomas
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Transgenders hebben we in Nederland al heel lang. Neem Dirkje Kuik (1929-2008), graficus en schrijver én illustrator van de aardige roman De held van het potspel. Ze werd geboren als William D. Kuik en liet zich al in 1979 opereren. Zij en haar mede-transgenders hebben in Nederland oneindig veel meer begrip en acceptatie ondervonden dan haat. De problemen zijn pas veel later begonnen met Amerikaanse activisten die eisen gingen stellen die een gevaar opleveren voor vrouwen en kinderen. Het is een slechte ontwikkeling dat D66 en andere partijen nu ook deze weg opgaan. Levens dreigen verwoest te worden door zonder diepgaand onderzoek aan de wensen van de extremisten tegemoet te komen. Wat er mis kan gaan is al eerder in diverse artikelen op deze site uiteengezet.

AAA
AAA
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom van ‘haar’ en ‘zij’ spreken? Met een x en y-chromosoom spreekt de biologie toch van mannelijk?

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Biologie tegen ideologie, een moeilijk punt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat verliest ideologie altijd.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Als je niet weet of je een mannetje bent of een vrouwtje, hoe moet je je dan voortplanten?

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat zou je mogen verwachten.

AAA
AAA
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Uiteindelijk wel. Tot die tijd: biologie zegt dat menselijk leven begint bij de conceptie. Mensenrechten zijn universeel, dus ongeacht of iemand op eigen longen kan ademen.

Peter
Peter
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Machiavelli
In zijn boek ‘Il Principe’ leerde Machiavelli machtsgeile politici
hoe ze de troon konden grijpen. Het adviseerde zittende vorsten
ook hoe ze deze macht vervolgens moesten behouden.

“Een belastende daad dient haar excuus te vinden in haar resultaat.
En als dat resultaat goed is, dan zal ook het excuus goed zijn.”
(Machiavelli’s politieke denken schreef hij in zijn boek ‘Discorsi’)

“Het doel heiligt de middelen” is zo’n beetje hetzelfde, maar is niet van Machiavelli.

Dictators liepen en lopen hoog op met Machiavelli’s “Il Principe”
Zo kreeg Machiavelli’s werk afgelopen eeuw een negatieve
en bijzonder wrange bijklank.

Elias Canetti heeft in zijn boek ‘Massa en Macht’ al in het eerste hoofdstuk omschreven hoe beïnvloeding van de Massa werkt.

Regelmatig dringt zich deze quote op …….

“Whenever you observe an animal closely, you feel as if a human being sitting inside were making fun of you.“ (E. Canetti)

AAA
AAA
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En weer een artikel over zo’n ‘partij van doodlopende wegen’, hier op Opiniez. Een artikel waarbij (inhoudelijk) gedachten en gedragingen van pro-life partijen wordt behandeld zou ook wel eens tof zijn 😀.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Voor D66 zijn dit geen doodlopende wegen en als burger mogen we het er al dan niet mee eens zijn. Persoonlijk denk ik dat het doodlopende wegen zijn.
Lijkt me dus belangrijk dat mensen hierover in discussie gaan. Het gaat hier om onze toekomst.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ik vind dat zolang een man uiterlijk een man is, hij NOOIT geregistreerd mag worden als vrouw met de rechten tot toegang tot sportkleedkamers van vrouwen.
Die van Ginniken heeft toch een paar celletjes loszitten of kortsluiting in haar hoofd. Eng mens.

John
John
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Stel ik ben een lelijke onaatrekkelijke man. Krijg dan ook gratis seks?

Rien E
Rien E
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas voor deceptie66 en hun meelopers, er bestaan maar 2 geslachten die je bij conceptie meekrijgt.Mensen die van het ander geslacht “denken” te zijn horen bij de psychiater en niet bij de cosmetisch chirurg. De bezuinigingen op geestelijke gezondheidszorg worden nu uitgegeven in de cosmetische tak en mss wel een veelvoud daarvan. Past wel volledig bij het narrenschip artikel over slavernijverleden.

52
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x