Door politiek prutswerk Rutte 4 loopt Nederland volledig vast

Krachtig herstelplan nodig

Vier maanden voor de Statenverkiezingen, waarin ook getrapt de nieuwe Senaat gekozen wordt, blijkt dat de coalitie geen enkel draagvlak meer heeft: de daling in de peilingen is dramatisch. Nederland is in alle opzichten vastgelopen. De stroom asielzoekers en andere immigranten kan niet meer opgevangen worden, ondanks de doldrieste dwangwetten van staatssecretaris Eric van der Burg. De woningnood loopt op, maar bouwen is onmogelijk, door de stikstofwetten. Hoe komen we uit deze gordiaanse knoop, vraagt Jan Gajentaan zich af.

Middenpartijen verdampen

Zoals Roderick Veelo terecht stelt in De Telegraaf lijkt het erop, dat na de dramatische instorting van PvdA en CDA ook de VVD volledig zal imploderen na het ‘door de pomp gaan’ van de VVD-fractie voor de dreigementen van Rutte, als zij de asieldwangwet niet steunden. Veelo schrijft: “De diepe minachting voor een trouwe achterban betaalt zich onvermijdelijk uit in tanende relevantie. Zo graaft het politieke midden zijn eigen graf. De VVD is daarop geen uitzondering.”

 

Rutte is geen leider

Voor de zoveelste keer constateren we dat Rutte een manager is en geen leider. Het enige waar de man heel erg goed in is, is de problemen voor zich uit schuiven. Zo wordt nu door de asieldwangwet staatssecretaris Van der Burg in staat gesteld gemeenten te dwingen de uit de hand gelopen asielstroom op te vangen. En dan, hebben deze mensen na de eerste opvang perspectief op een huis, op werk, op integratie? Nee, want door de strenge stikstofregels is bouwen vrijwel onmogelijk. Om nog maar niet te spreken van de volgelopen wegen en het volstrekt ongeschikt zijn voor de arbeidsmarkt van een groot deel van de asielzoekers. Overigens geldt ook voor arbeidsmigratie en gezinshereniging dat de huidige toestroom onze mogelijkheden van fatsoenlijke opvang, laat staan integratie, ver te boven gaat.

Rutte heeft nu weer vage toezeggingen gedaan aan de VVD-Kamerfractie dat hij de asielmigratie gaat indammen. Maar hij heeft geen idee hoe…

 

D66 wil miljoen woningen bouwen

De bepalende partij in de coalitie, D66, denkt nog steeds dat door keihard in te hakken op stikstof-uitstotende (boeren-)bedrijven er weer ruimte komt voor het bouwen van de 900.000 woningen (in het D66-programma staat zelfs een miljoen woningen) waarmee Hugo de Jonge aan het leuren is. Na het rapport Remkes is er de aanbeveling in een jaar de 500 tot 600 grootste stikstofvervuilers aan te pakken, maar wie dat zijn is nog steeds raadselachtig. Ofwel het gaat om boeren en die zullen zich niet zonder groot maatschappelijk verzet overgeven, of om grote bedrijven, waarmee de verdiencapaciteit van Nederland drastisch uitgehold wordt als zij moeten verdwijnen. En dat in een opkomende recessie. Kortom: deze coalitie gaat zich niet uit het zelf geschapen stikstofmoeras trekken.

 

Lalaland

Het lijkt alsof de coalitie in Lalaland leeft. Hoe zou Nederland de stikstofuitstoot zo drastisch omlaag kunnen brengen volgens de huidige absurd strenge modellen, dat er daarna weer ruimte komt voor bijna een miljoen nieuwe woningen inclusief de benodigde infrastructuur? Het enige wat we op dit moment merken van het drastische optreden van dwingkoning Hugo de Jonge is dat er juist minder gebouwd wordt, omdat investeerders huiverig zijn voor de keur aan ultrastrenge milieuregels die de overheid oplegt.

 

Bokkesprongen van Rutte

Kortom, Nederland is bezig volledig vast te lopen en de onnavolgbare bokkesprongen van de visieloze Mark Rutte om de boel nog aan de praat te houden, beginnen steeds treuriger te worden. Massale asielimmigratie wordt afgedwongen door Van der Burg en Bruls en consorten, zonder enig perspectief op huisvesting en werk voor het gros van deze mensen. Met de ultrastrenge stikstofregels snijdt het kabinet zich in de eigen vingers, tenzij zij de landbouwsector ongeveer halveren, waarvoor geen enkel maatschappelijk draagvlak is in Nederland.

Ieder rationeel mens kan toch bedenken dat de immigratie nu drastisch omlaag zal moeten en de stikstofregels tijdelijk verruimd, zodat het land in ieder geval weer vooruit kan voor een poosje. Maar dergelijke verstandige maatregelen zouden wel eens in het verkeerde keelgat kunnen schieten van Hare Heiligheid Sigrid Kaag, die druk doende is de wereld te redden (inflatie bestrijden heeft even iets minder prioriteit…).  Dus doet Rutte niets.

 

Andere boeg

Het is duidelijk dat Nederland alleen uit het moeras getrokken kan worden als er een andere regering komt, die het over een andere boeg gooit. Wellicht dat het kabinet Rutte 4 zal vallen na een vernietigende nederlaag bij de Statenverkiezingen in maart 2023, en daarop volgend nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dan moet er wel een alternatief zijn voor de huidige bende.

Eerder heb ik gepleit voor een mild rechtse verkiezingsalliantie (BBB en JA21 met BVNL), maar daarvoor is het nu te laat.  Bovendien staat de kieswet een lijstverbinding niet toe. Toch zou het goed zijn als de oppositie nu al begint met een herstelplan om Nederland weer uit het moeras te trekken zodra het kabinet Rutte 4 is gevallen. Ook de PVV, als grootste oppositiepartij, zou daarbij betrokken moeten worden wat mij betreft.

 

Herstelplan Nederland

Hoofdpunten van zo’n herstelplan zouden kunnen zijn:

  • Asielstop met onmiddellijke ingang, daarna Deens beleid (zie voorstellen JA21).
  • Beter gereguleerde arbeidsmigratie, desnoods met aanpassing van EU-verdragen. Ook PvdA en SP staan hiervoor open!
  • Reparatiewet Stikstof, zie ook het tienpuntenplan van BBB en JA21 daarvoor.
  • Een visiedocument over hoe we de rol zien van Nederland in de EU en de eurozone. Bij een intredende recessie bij hoge inflatie en rentestand, zal de druk op Nederland enorm toenemen om nóg verder bij te dragen aan de eurozone-transferunie. Nederland moet een heldere positie innemen dat dit niet zal gebeuren, ook al betekent dit dat sommige landen uit de eurozone verdwijnen. Of, als alternatief, verlaten we zelf de eurozone en onderhandelen over het blijven in de EU als niet-euro land, net als Denemarken en Zweden, Tsjechië, etc.
  • Een realistisch klimaatplan voor de lange termijn, waarbij ingezet wordt op een geleidelijke transitie naar duurzame energie en meer kernenergie, maar waarbij erkend wordt dat de wereld zeker de komende twintig jaar nog fossiele energie nodig heeft. In plaats van dom-dogmatisch alle fossiele energie af te knijpen, zal deze weer onderdeel moeten worden van de beleidsmix, met hooguit een geleidelijke afbouw.

 

Uit het moeras

Alleen zo kan Nederland uit het moeras worden getrokken, waarin het nu vastloopt. Het willen spelen van klimaatkoploper kunnen we gevoeglijk overlaten aan D66, die ongetwijfeld oppositiepartij zal zijn nadat de wisseling van de wacht heeft plaatsgevonden.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
67 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bert Branderhorst
Bert Branderhorst
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dankzij 12 jaar Rutte
Is de oorlog in Oekraïne onze oorlog
Hebben we een vluchtelingen crisis
Een CO2 crisis
Een stikstofcrisis
Een financiële crisis
Een woning crisis
Een vaccinatie crisis
Een energie crisis
Een euro crisis
Een Asiel crisis

en straks ook een voedselcrisis.

Wat een kei gaaf land hebben we met Rutte aan het roer.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert Branderhorst

Ja, het vaasje is stuk…

Tigron
Tigron
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Kun je een vaas haar breekbaarheid verwijten,
of een hand het breken van de vaas?

Jos
Jos
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Tigron

Eenmaal aangekomen in het torentje, zat daar een Duitser te wachten.
Die beval met luide stem: Zerbrich diese Vase!
En Markje opende het raam op de hoogste verdieping…….

Pieter
Pieter
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert Branderhorst

Sta mij toe aan te vullen:

Praten we over het verbieden van een nieuwszender
Praten we over het verbieden van opositiepartijen

MrPercussionPete
MrPercussionPete
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem van de massa immigratie speelt niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het VK is uit de EU gestapt, maar kennelijk zijn ook zij niet bereid om de massale toestroom van immigranten een halt toe te roepen, ondanks het feit dat de Conservatives daar een regering vormen. Dat werpt de dringende en volstrekt legitieme vraag op: Waar komt die politieke onwil toch vandaan ? Waarom kan er geen sprake zijn van een gedoseerde en gereguleerde immigratie, zodat zij die hier komen wonen ook daadwerkelijk kunnen worden opgevangen en geïntegreerd ? Maar met deze krankzinnige aantallen lukt dat helemaal niet en zijn er alleen maar verliezers. Zowel de immigranten als de Nederlanders. Zolang die vraag niet duidelijk kan worden beantwoord en zolang dat niet tot in detail wordt uitgezocht zal er niets veranderen en blijft het dweilen met de kraan open. Met dank aan Rutte, zijn partij en zijn electoraat. Wat heeft die immer grijnzende dwaas er een enorme bende van gemaakt.

Jan Smelik
Jan Smelik
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Voor mensen met een scherpe blik is het duidelijk te zien dat in landen waar de WEF achter de schermen aan de touwtjes trek, er een vrijwel ongelimiteerde instroom van ‘asielzoekers’ gaande is. De door de WEF gecontroleerde bestuurders doen geen enkele moeite om deze instroom te beperken en zullen dat ook niet gaan doen. Het doel (ik zal het netjes formuleren) lijkt te zijn om de oorspronkelijke bevolking te marginaliseren in eigen land en om maatschappelijk de hele economie in de soep te laten draaien.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Het doel is vermenging van rassen maar dat blijft grotendeels bij LAT relaties, parallelle samenlevingen die elkaar niet luchten.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

NCTV-chef Pieter-Jaap Aalbersberg pleegt een GODWIN-light door helemaal voorbij te gaan aan het feit dat er ook een hele grote groep Nederlanders is die in de buurt en op straat dagelijks waarneemt dat er veel meer nieuwelingen komen dan voorheen. En dat dit lang niet allemaal zonder problemen gaat. Die problemen hoef ik hier niet eens allemaal te benoemen, maar ze vallen veelal in de categorie ‘Olifant’. Vandaar dat ook NCTV-chef Pieter-Jaap Aalbersberg er hier niet veel over zegt.

NCTV-chef Pieter-Jaap Aalbersberg benoemt liever een gevolg, de ‘omvolkingstheorie’, in plaats van de oorzaak, de bevolkingsexplosie met bijbehorende problemen.

Maar NCTV-chef Pieter-Jaap Aalbersberg veegt iedereen die deze (omvolking) bevolkingsexplosie met lede ogen aanziet in de hoek van extreem rechts en complotdenkers of wappie.

Het doel van NCTV-chef Pieter-Jaap Aalbersberg is duidelijk, als u het thema (omvolking) bevolkingsexplosie benoemt bent u een fascist of idioot. Een beproefde manier om u het zwijgen op te leggen en verder te polariseren.

Het probleem verzwijgen, lost het niet op. Maar zwengelt extremisme aan.

Johan Cramer
Johan Cramer
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

De vraag stellen is haar beantwoorden: “” Waarom kan er geen sprake zijn van een gedoseerde en gereguleerde immigratie, ” . Omdat we nog steeds te bang en te lief zijn om het moeilijke, maar meest voor de hand liggende besluit te nemen. Namelijk met geweld de instroming van gelukszoekers te weren. Daar is tot nu toe geen draagvlak voor, omdat er nog te weinig mensen zijn die de desastreuze gevolgen van deze instroom aan den lijve ervaren. Maar die tijd gaat komen.

Andre
Andre
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Johan Cramer

“Omdat we nog steeds te bang en te lief zijn om het moeilijke, maar meest voor de hand liggende besluit te nemen. ”
Precies. Nederlanders zijn al sinds eeuwen gewend om zich te bewegen tussen grotere machten: Frankrijk, Engeland, later Duitsland. Ze hebben geleerd dat overleggen, stroop smeren en pleasen vaak heel goed werkt. Dat werkte goed omdat in die tijd en met die landen de belangen vaak overeenkomen.
Maar de tijden zijn veranderd en ook de aard van de problemen. Desondanks gaan Nederlanders stug door met pleasen en iedereen naar de mond praten en zichzelf wijs maken dat steeds maar een beetje toegeven ertoe leidt dat iedereen zich aanpast. Terwijl de werkelijkheid is dat veel moslim migranten daar niet toe geneigd zijn. De Nederlandse politiek volgt een ideaal, een theorie, een illusie en de bevolking loopt er grotendeels achteraan omdat het de weg van de minste weerstand is.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Heel goed uitgedrukt.

MrPercussionPete
MrPercussionPete
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat zou inderdaad heel goed kunnen… De cultuur van “polderen” en de weg van de minste weerstand. Kennelijk moeten Nederlanders eerst met hun hoofd de stenen bodem raken voordat ze beseffen dat ze de verkeerde weg hebben gekozen. Jammer, want dan zal het te laat zijn. Dit proces is onomkeerbaar, iets wat kapot is kan niet meer worden gelijmd. Dat is de tragiek van het verhaal. Iets wat gedurende vele eeuwen langzaam en organisch is opgebouwd wordt nu in recordtijd tot de grond toe afgebroken. Met dank aan Rutte, Kaag en hun VVD66 boevenbende.

Nyong
Nyong
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Johan Cramer

De eerste vluchtelingen – met een volledig andere cultuur – werden hier met fanfare muziek en met applaus verwelkomd door blanke mensen.
Zouden het dezelfde blanke mensen zijn wier dorpen nu met gedwongen AZC vestigingen worden opgezadeld.
De kans is aanwezig.
Berouw komt na de zonden.
Een moment van onbedachtzaamheid brengt dat men jaren schreit.
Aber Sie hatten es nicht gewusst. 😒

Pieter
Pieter
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Om een wereldregering te kunnen realiseren moet de zielen van natiestaten kapot.

Vin
Vin
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Het is te laat voor gedoseerde immigratie. 1 (turks/marokkaans/etc) gezin in een middelgrote stad moet wel integreren. 10 gezinnen gaan al samenklonteren, bij 1000 ontstaat er een parallelle sanenleving. Doseren heeft dan geen zin meer.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wie nu nog steeds niet door heeft dat onze president niet de president in voor de Nederlanders, maar voor het WEF, de EU enz zal ook wel denken dat het koningshuis slechts een ceremoniële functie heeft en zich niet in laat met politiek.
Ik zeg, de Republiek NL moet uit de EU of het koninkrijk NL moet uit de EU en dan veranderen in een Republiek. Leve de vrije Republiek der Nederlanden!

Gussel
Gussel
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Ben nog nooit koningsgezind geweest, maar verdroeg die dure poppenkast in het verleden. Mijn verdraagzaamheid is totaal weg sinds ons koningshuis zich met zaken bemoeit, die invloed hebben op onze vrijheid en welzijn. Ben het met u eens.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Zo sta ik er ook in. Eerder was ik er erg neutral in. Maar dat was in de tijd dat het koninghuis ook neuraal ‘leek’ te zijn.

Hkr
Hkr
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Jos, u hebt het helemaal begrepen. Het WEF bepaalt hier wat er moet gebeuren. In de opsomming is nog niet meegenomen de nieuwe pensioenwet en het armoedebeleid. In in wiens handen is dat? Prominent WEF lid minister Carola Schouten van CU. De partijleider ontkende het eerst en noemde het daarna een onbelangrijk praatclubje.
Het hoofddoel van ‘ praatclubje’ is vermindering wereldbevolking naar 500.000.000 bewoners.
Ben overigens benieuwd naar de invloed van burgemeester Bruijs van Nijmegen, die als hoofd veiligheidsregio momenteel uitmaakt hoe de immigratiewet er uit moet gaan zien. Daarmee wordt de invloed van de Tweede Kamer dus ook tot nul gereduceerd. Mensen die hun zorgen uiten over de vervanging van Nederlanders door Noord Afrikaners worden complotdenkers genoemd en moeten volgens de veiligheidscoördinator bestreden worden. In inkomen vergaren, waarmee je in je onderhoud kunt voorzien, wordt dusdanig belast, dat iedere productiewerker in welke sector dan ook, afhankelijk wordt gemaakt van subsidies. Dus wie protesteert, raakt die subsidie kwijt en gaat kapot. Dat is het doel van al die toeslagen en tegemoetkomingen. Zo wil het WEF het en zo gebeurt het.

Henri
Henri
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hkr

500.000.000 inwoners? 500 miljoen is wel erg weinig! U bedoelt 5 miljard vermoed ik.

WappieSnappie
WappieSnappie
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Recent zijn er ook uitspraken gedaan door (prominenten) het is beter om 1 miljard vrije mensen te hebben dan 7 miljard slaven. Ze spelen voor God en hebben geen respect voor een mensenleven. Ze zijn allang bezig om alles en iedereen te slopen voor de nieuwe wereld orde. Alleen de massamoordenaars blijven in leven. Wat een morbide toekomst visie.
Build back gekker

HenkyPanky
HenkyPanky
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alle crisissen kunnen in maart opgelost worden. Stem op de PVV. De grootste oppositiepartij. Samen met JA21, BBB, FVD. Het moet afgelopen zijn met de invloed van Amerika, Euro en de NATO. De asielzoekers onder brengen bij de linkse politici en alle Groenen naar China sturen om daar het CO2 probleem op te lossen.
Overigens moet zwarte Piet weer terug komen. Geef KOZP een uitkering van een jaar en een One way ticket naar Afrika.

Bernardo A.
Bernardo A.
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  HenkyPanky

Die asielzoekers, met de spreidingswet, dat kan de linkerflank wel eens lullig opspelen. De regering wil alle gemeenten dat spul door de strot duwen. En dat gaat ze ook nog redelijk lukken. Dat levert een stuk aanschouwelijk onderwijs op. Waar men Wilders met regelmaat zijn riedeltje hoort afspelen is dat “die rechtse volksmenner die het over problemen ver van mijn bed heeft.” Zodra iedereen zelf met die overlast wordt geconfronteerd, danwel familie en/of kennissen heeft die erover verhalen komt dat probleem ineens in de eigen leefomgeving terecht. Waarmee Wilders breed gedragen gelijk krijgt.

De Kartellianen overspelen met dit gedrag hun hand en dat gaat ze bij bij de eerstvolgende 2e kamerverkiezingen veel stemmen kosten. Dit speeltje gaat in hun gezicht ontploffen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Zie de laatste peiling van vandaag.
De PVV op 1, met op 1 zetel achterstand de VVD.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dit is toch wel een kantel moment.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik vraag me ernstig af wat er in het hoofd van Mark Rutte omgaat.

piet12345
piet12345
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Afhankelijk van de kant waar je staat doet het kabinet het prima en een andere regering veranderd hieraan weinig. Belangrijke beslissingen worden genomen door Brussel en ngo´s, soevereiniteit is reeds lang geleden weggeven. Dat zo´n beetje alles wat uit Den Haag komt ten nadele is van de burger geeft aan dat ze daar heel goed weten dat de burger geen kant uit kan en ze zich alles kunnen veroorloven. Het zal dan ook alleen nog maar gekker worden en met alleen verontwaardigd zijn in de digitale wereld gaan we hier niet uitkomen.

Jan Smelik
Jan Smelik
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Veel EU landen hebben de afgelopen jaren kans gezien om EU-regels naar hun hand te zetten. Nederland doet als braafste jongetje van de klas dat vrijwel nooit. De EU heeft volgens Von der Leijen een gereedschapskist aan maatregelen om stoute landen in het gareel te dwingen, bv. als ze ‘fout’ stemmen. Vaak zijn dit boetes. Nu is Nederland een netto betaler dus als ons een boete zou worden opgelegd dan dragen we toch gewoon wat minder af aan Brussel? Wie doet ons wat? Ons geld hebben ze hard nodig in Brussel. Als netto ontvangers al regels naar believen kunnen verbuigen, dan moeten wij dat toch zeker kunnen doen? Laat de volgende regering daar vaart mee maken. Zet die achterlijke stikstofnorm overboord (of neem de Duitse norm over).

Bernardo A.
Bernardo A.
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Ik zie dat toch anders. Wij kunnen onze eigen gang gaan binnen de EU met de opmerking dat Frankrijk en Italië eerst maar eens aan de 60% norm moeten voldoen. Zo ongeveer elk EU lid trekt doodgewoon zijn eigen plan. Moeten wij ook doen en als netto betaler zijn wij niet afhankelijk van de EU, maar is de EU afhankelijk van ons. En NGO’s hebben geen legers waarmee zij ons tot orde kunnen dwingen.
Zet in 070 een paar stevige kerels neer (m/v) die zich niet laten koeioneren door EU en NGO’s en we kunnen per direct beleid maken.

Het zijn de kartellianen, die met graagte “internationale regels” omzetten in Nederlands beleid.

Anneken
Anneken
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De problemen zijn gewild, onze maatschappij zal en moet kapot. De WEF-plannen worden uitgevoerd. De enige partij die dit ziet en benoemt is FvD.

Gussel
Gussel
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anneken

Helaas maakt Baudet met zijn optredens veel mensen kopschuw en kunnen ze daardoor niet zien waar de FvD voor staat. In de 2e kamer leggen de fractiegenoten van de FvD de vinger op de zere plek.

Bernardo A.
Bernardo A.
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Het FvD ziet het scherp, verwoordt het scherp, maar weet het niet te verkopen. Over het algemeen een vrij taktloos optreden. Dat ze daarmee de kartellianen tegen zich in het harnas jaagt, soit. Maar als je daarmee ook een brede steun van de bevolking verliest / niet kunt krijgen / niet kunt herwinnen, dan heb je een probleem.
Een partij met slechts 4 zetels, die dan ook nog bezet worden door politici die door hun optreden regelmatig als omstreden te boek staan gaat nooit regeren, laat staan de minister-president leveren.

Begrijp me goed, ik ben FvD lid en ik blijf FvD lid. Ik vind dat de FvD politici de zaken nog het scherpst zien. Maar gelijk hebben is één, gelijk krijgen vraagt andere vaardigheden. Vaardigheden die de FvD politici niet in huis hebben.

Afgezien dan van mijn mening dat de rechterflank de krachten dringend moet bundelen; het speelkwartier is nu echt wel voorbij en er wacht een zware klus.

Youp
Youp
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anneken

Ja, maar dat wordt niet begrepen. Bovendien is Baudet niet stijf calvinistisch genoeg voor een boel mensen. Wat ook niet goed begrepen wordt is dat verkiezingen niet netjes verlopen en dat inmiddels de complete ambtenarij vervangen moet worden. Dat is inclusief de politietop en de rechterlijke macht. Dat kon wel eens lelijk tegenvallen. De snelste en meest efficiënte oplossing is de hele overheid afschaffen. Maar dat zal niet gaan gebeuren. Er wordt dus niks opgelost tenzij het verzamelde bedrijfsleven zich keert tegen de globalisten, tegen de VS ook en de overheid dwingt toenadering te zoeken bij Rusland, India en China om deel uit te maken van de multipolaire wereld en de unipolaire dominantie van de VS vaarwel te zwaaien waarna de globalisten onvoldoende invloed zullen hebben. Er zijn beginnende tekenen in Duitsland dat hiervan sprake is. Het bedrijfsleven moet immers ook kapot en vervangen worden door nanotechnologie fabriekjes of opgeslokt worden door een Amerikaanse variant.

Peter.
Peter.
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

4 maanden kiezen op elkaar en dan zijn we hopelijk eindelijk verlost van deze plaag ,niemand die voor Schwab ,Gates of Soros heeft gekozen ,en dat we gelukkig worden zonder geld maken ze de kat maar wijs ,zelf zijn ze bezig met de grootste beroving van de eeuw ,nu de pensioenpotten slopen,en verhoging van de AOW,tetrwijl er landen zijn die met 63jarige leeftijd alvast stoppen met werken .Kinderen zijn beroofd van hun ouders,asiel loopt giga uit de klauwen terwijl een kind weet als je er elke week 1000 in laat stromen dit geen stand kan houden ,huizen bouwen alleen nog voor Afrika,klimaatgekte zijun ze compleet van het pad ,Klaver ,Jetten De Jonge ,enz,enz ,ga wat anders doen dan het slopen van Nederland ,een handvol idioten ,en meelopers ,bij nieuwe verkiezingen hoor je er nooit meer over ,en dit mag zijn gang gaan ,Debat na debat allemaal gewauwel wat klauwen met geld kost ,en als het puntje bij paaltje komt ,beginnen ze over Brussel omdat die alles blokkeren ,
wie betaald ,die bepaald ,en staat het Brussel niet aan ,laat je je niet wegsturen als een kleuter ,maar leg je de eisen op tafel ,geeft ze bedenktijd ,en anders los je het zelf op ,een stap je eruit, dat heet spijkers met koppen slaan ,en die 60.000 niksnutten in Brussel kunnen we missen als kiespijn .

Dino51
Dino51
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

Rutte heeft bewust een stelletje nieuwelingen onervaren politici (?) naar Brussel getuurd zodat de uitkomst vooraf vast staat voor Mark. Wat een wanvertoning. Wij betalen en moeten dus ook iets te zeggen krijgen anders eruit zoals Denemarken Tjechie. Wat een afbraak van Nederland door Ruitte en Brussel.

Henbob
Henbob
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Massaal PVV stemmen en vervolgens uit de EU/ NAVO/VN en al die achterlijke verdragen verscheuren is de enige redding voor dit land, al die bangmakerijen over ja maar dan worden we allemaal armer en dan komt er oorlog, wel armer zijn we al, en we zijn al een oorlog ingetrokken door die idioten en de omvolking giert tegen de plinten aan, de voedselbanken schieten als paddestoelen uit de grond en met een beetje pech zit straks geheel arm en modaal Nederland de komende winter met een ijsmuts op je kop op de bank ’s avonds!

Ronald
Ronald
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer juiste zienswijzen. Hoop van harte dat Nederland ontwaakt uit zijn comateuze slaap,

Andre
Andre
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat de asieldwangwet toch wordt ingevoerd door de regering is omdat ze te weinig medewerking krijgt. Het Nederlandse volk wil geen migranten en de meeste gemeentes voelen dat aan of proberen in ieder geval het probleem te vermijden.
Vaak wordt geschermd met ‘we zitten vast aan internationale verdragen’.
Dat is onzin want:
1) de meeste migranten reizen door meerdere veilige landen en na het passeren van 1 veilig land zijn ze geen asielzoeker, maar hoogste-uitkering-zoeker;
2) Hongarije, Kroatië, Griekenland, Bulgarije, Servië, Slovenië, Polen en nog meer landen hebben dezelfde internationale verdragen getekend, maar hebben allemaal een hek langs de grens om migranten tegen te houden. Hun regeringen trekken geen lange neus tegen hun kiezers met ‘we zitten vast aan internationale verdragen’.
3) In die internationale verdragen staat niet dat een land verplicht is om iedereen die binnenkomt levenslang te onderhouden. Er staat alleen in dat een land verplicht is om een minimale inspanning te leveren. Maar hoe ver dat gaat, mag elk land zelf bepalen.
4) Naast internationale verdragen bestaan er ook nog nationale verdragen: de verplichting van een regering om de belangen te behartigen van de kiezer en van de eigen bevolking. Als een regering de internationale verdragen belangrijker vindt dan de nationale, dan wordt het hoog tijd dat die regering vertrekt naar elders.
5) Geen enkel internationaal verdrag kan ertoe leiden dat een land of volk of gemeenschap zichzelf vernietigt dan wel opoffert voor migranten die nooit eerder in hun leven iets hebben bijgedragen aan dat land of volk of gemeenschap. Voor deze constatering is geen wet of moraal nodig, ze is self-evident.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Jan,

Er is een aflevering van Fawlty Towers waarin Basil een zelf gecreëerd sociaal probleem meent op te lossen door middenin een wat lastiger wordend gesprek flauw te vallen om vervolgens met ‘Sorry, I fainted’ de interactionele hete aardappel te vermijden. Helaas pakken zijn gesprekspartners de draad weer netjes op en zit onze hotelbaas nog net zo klem als voor zijn absence.

Waar ik mij serieus zorgen over maak is dat alle gesignaleerde problemen niet al te veel intellectuele moeite kosten om te voorzien. Meer immigratie en geen huizen bouwen leidt tot een woning tekort, vroeg of laat. Het onaantastbaar verklaren van de recente arrival de wolf zorgt voor problemen als die gaat shoppen bij de makkelijkste winkel, schaapjes in de wei. Laten toenemen van maatschappelijke activiteit (industrie en verkeer) leidt tot meer stikstof-gedoe, terwijl we daar de klem op gezet hebben. Meer inwoners en verklaren dat je ‘natuur wil herstellen’ leidt tot problemen als je in landelijke streken je slag wil slaan.

Kortom, je hoeft geen schaakgrootmeester te zijn om 23 zetten vooruit pas de issues te zien. Eén of twee stappen is nu kennelijk al te veel gevraagd.

En natuurlijk ook de realisatie dat al deze problemen – zo u wil, etterende pusbulten – de laatste 15 à 20 jaar met vele zachte heelmeesters en het zorgvuldig vermijden van allerlei afwegingen tot volle wasdom hebben kunnen komen.

Over de volle breedte is er geen mea culpa, mea culpa maximus, maar alleen een toenemende mate aan venijnig vingergewap, signaleren van gevaarlijk rechtse tendensen, wat toch een soort bunkermentatiliteit oplevert.

Wat het ook weer moeilijker maakt om met deze vroede vaderen een slag te maken.

Gussel
Gussel
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

U verwoordt mijn gedachten.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Beste Gussel,

Dank voor de waardering van het stream of consciousness kattebelletje.

Er zit nog wat extra’s aan vast en dat is, dat de kwaliteit van het gekunstel zo tegenvalt.

De eerdere stikstof ‘oplossing’ (met dank aan dhr. Bleeker, tegenwoordig voorman van melkveehoudend Nederland 😉 was al tang en varken werk, maar de ‘Tom Poes, verzin een list’ uitkomst van de bouwvrijstelling roept associaties op met een stoeprand en ja, wat nog meer …

De heer Vollenbroek heeft ze dan als beroepsmatig procedeerder eigenlijk voor het inschieten klaar liggen.

En voor stikstof kunt u naar believen Groningen, toeslagen, pensioenen, arbeidsmarkt, bouwen, migratie e.d. lezen.

Slecht doordachte regelgeving die evenwel complex en allesomvattend voorkomt, die in botsing komt met andere regulerende stelsels, je zou toch zeggen dat de geveinsde almacht van de staat hier duidelijk uit de rails loopt met allerlei rondvliegende onderdelen en dure geluiden.

De betrokken bewindspersonen willen echter van geen wijken weten en menen te weten dat de oplossing ligt in nog meer, nog stringenter regelwerk, dat – naar het blijkt – telkens weer soortgelijke constructiefouten heeft.

Er is een klassieke Donald Duck cartoon waarin het snaterende opgewonden standje achtervolgd wordt door Boris Boef en na veel vernieling door raast op een laatste onderdeel van zijn wip-wap wagentje. Dhr. Boef lobbiet tegenwoordig en DD is nog onveranderd opgewonden bezig ..

Bernardo A.
Bernardo A.
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

D66 -het is vandaag 11:11- is een hansworsten-partij. Door hun gekakel over energietransitie en hun gedram om fossiele brandstoffen in de ban te doen kunnen er binnenkort geen zonnepanelen meer worden gelegd. Die dingen liggen namelijk op aluminium frames en alle aluminiumproducenten zijn gestopt, of stoppen met hun productie omdat energie onbetaalbaar is. Dat stoppen is voor veel bedrijven voorgoed, zodat wij straks van Azië afhankelijk zijn voor ons aluminium.

Zelfs in de energietransitie falen deze clubjes hopeloos.

Maar zoals gesteld; een forse economische recessie, of erger is doorgaans de doodssteek voor zulk links wanbeleid.

Laatste aanpassing 10 maanden geleden door Bernardo A.
John
John
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Nah ja…..als je als D’66 een minister van energie levert, die geen idee heeft hoe je een huis met kernenergie zou kunnen verwarmen, dan houd het wat mij betreft op.
Dan zijn we doomed!

Marks laatste spelletje is het land in totale chaos achter te laten. Nieuwe regeringen zullen jaren nodig hebben om het land weer op te bouwen, en dat zal ons burgers een flinke zak met duiten kosten. Daardoor zullen velen over een jaar denken, “mwah, Rutte was zo slecht nog niet”. De natte droom van een narcist, om nog bewondert te worden over je verleden.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend onderbouwd stuk van dhr Gajentaan. JA 21 is wel het leidend antwoord op dit rampenkabinet. Aangevuld met Lijst Omtzigt, PVV, BBB en bv SGP. VVD, D66 en CDA moeten maar even in de oppositie want die moeten leren wat volksvertegenwoordiging is. Dat zijn ze even vergeten. Kaag stuur maar naar Qatar of zoiets.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Bvnl kan gerust aanschuiven.

Bernardo A.
Bernardo A.
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik denk zo, dat je partijstandpunten van de rechtse clubjes even aan de kant moet schuiven. In plaats daarvan een neutrale(re) alliantie, zodat de stemmende burgers niet worden weerhouden van deze of gene partij, waar ze het ergens wel mee eens zijn, maar waar ze niet hun naam aan willen verbinden. Daarbij voorzie ik dat er binnen de PVV de meeste expertise aanwezig is, waar het gaat om het opbouwen van een solide structuur van zo een samenwerkingsverband. JA21 en BBB zijn voor zo een klus veel te jonge partijtjes, die alle groeistuipen nog moeten doorlopen. Kunnen leuk meedoen, maar als je die lui laat leiden is dat vragen om ongelukken.

Johan D.
Johan D.
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Juist, Kaag functie elders!

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De VVD moet eerst door de mangel gehaald worden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft iedere geloofwaardigheid verloren. De huidige problemen (inflatie, energieprijzen, migratie, woningtekort) zullen de komende tijd alleen maar ernstiger worden.
We zitten dus nog lang niet op het dieptepunt. Als we daar gaan aankomen zal er nog sociale onrust bijkomen. Ik teken het maar even uit.
Die 600 piekbelasters zijn winst draaiende bedrijven, die jagen we dus weg en dat is nog maar het begin. We draaien onze eigen economie de nek om.
Wat betreft de LNG, ik verdenk Quatar er ernstig van dat ze Russisch gas opkopen, het mengen met hun eigen gas en met winst aan ons doorverkopen. Dit even voor de geloofwaardigheid van Rutte.

Zo modderen we maar door.

Max Staudt
Max Staudt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Er is geen enkele zinnige reden om FvD niet bij een coalitie te betrekken.

Max Staudt
Max Staudt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Sorry, mijn reactie op Anton van Haasteren was voor het stuk zelf bedoeld.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Max Staudt

Zoiets dacht ik al ;).
Is mij ook al eens overkomen.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Door leugens en schandalen aangeschoten Rutte werd een prooi van D66 Kaag met haar snode plannen. De WEF hersenspoeling heeft Rutte veranderd van VVD-er naar PvdA-er, het partij die aan begin van zijn politieke carrière als een serieuze keuze gold. Dat heeft zich nu bewezen. Rutte 4 heeft een record aan crisissen gevestigd waar je bijna niet uit kan komen. Hij heeft zijn partij ten grabbel gegooid en toch blijft het alleen bij een beetje morren. Als het net zo gaat met de kiezer straks wat ik echt vrees dan is het einde zoek. Een overbevolkte land die onleefbaar wordt door cultuur verschillen, gebrek aan woonruimte, gezondheidszorg die aangeeft een plafond bereikt te hebben en gebrek aan betaalbare levensbehoeften. En gebrek aan
leefruimte en natuur überhaupt. Green deal en migratie maakt dit land kapot.

peter450
peter450
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas is in de peilingen VVD gestegen. Zal het Stockholmsyndroom zijn. Hoe is het mogelijk dat er nog mensen zijn die in de VVD geloven. Zeker nadat Rutte de achterban heeft toegesproken… of heeft hij ze betoverd?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  peter450

Dan leest u ander nieuws dan wij.
Misschien wel nepnieuws verspreidt door Mark Rutte.

J-P
J-P
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Enigste wat Rutte kan roepen is: staat mij niets van bij, kan mij het niet herinneren e.d. ook al zijn er opnames van en notities. In dit kabinet zijn er steeds meer van deze personen. Gaat er bij hun eigenlijk alleen maar om de status. Bergkamp is er ook weer zo een. : IK blijf voorzitter, al gaat de hele wereld op z’n kop staan. Nederland dit wordt een grote afgang. Wat ooit een gezond en goede verzorging’s staat was, draait nu terug naar een land van armoede , letterlijk, maar dan verborgen armoede. Momenteel gaat het er alleen om , wij zijn goed en nog steeds het beste kind van de klas, pfffff . Was Pim Fortuin er nog maar dan zag het er nu anders uit, maar ja dat was iets wat de VVD niet kon hebben, die wist te veel . Dit was er een die wist wat hij deed.

Milo van der Linden
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Plaats jezelf in de schoenen van Rutte. Je enige ambitie is het hoogste gestoelte van Nederland, je wil daar zo lang mogelijk zitten.

Met die mindset en alle “verschrikkingen” heeft Rutte niet een keer gedraaid, hij blijft deze koers doorzetten, zelfs als iedereen, inclusief zijn achterban moord en brand schreeuwt.

Rutte is “iets” aan het doen dat hem in het pluche gaat houden, de man is immers gebleken niet bereid geweest die hoogste stoel af te staan.

Wat is dat “iets”? Een mooie zetel in de wereldregering die ontstaat als straks de nucleaire oorlog uitbreekt? Gouverneur van Nederland in de Republiek Noord Atlantica?

Het is tijd door de rookgordijnen heen te kijken.

Theo Prinse
Theo Prinse
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alle hoofdpunten Herstelplan van Gajentaan zijn voor mij akkoord.
Het geeft ook aanknopingspunten om zelf (kritisch) te verbeteren.
Zo moet het mes op de keel tegen de milieu leugens, de Europese Unie en de goedkope arbeidskrachten maffia (omvolking). Het moet radicaal afgelopen zijn met het globalist marxisme.
Nederland moet het voortouw nemen om de Europese Unie op te splitsen in een Noord- en Zuid-Europese Unie.
De Noord-Europese Unie is niet perse nationaal maar regionaal.
Nederland neemt met Belgie en Noord Rijn Westfalen leiding voor de Noord-Europese unie.
Met het uitblijven van een Red Wave blijft de hyper inflatie door Zero energy policy van US Klimaat minister John Kerry tot minstens augustus 2025 effectief.
De vml DDR lander willen Russisch gas en breken beter met de rest van Duitsland en sluiten zich aan bij de Brics.
De overblijvende rompstaat Duitsland moet dan kiezen tussen de Zuid- of Noord-Europese unie.
Nederland moet Schiphol op een eiland voor Zandvoort met een ondergrondse metro naar Amsterdam. Nederland moet ook radicaal robotiseren.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Beste Theo,

Met dit inzicht zal ik mijn matties bij het Oud Strijders Legioen in verhoogde staat van paraatheid brengen, wat op de vrijdagmiddag nooit een probleem kan zijn.

Vraag is even wat er na die tweede borrel gebeurd.

Tot die tijd ‘Schande’, ‘Lang harig werkschuw tuig’, ‘Staatsruiveniers’, ‘rapalje’, ‘schobbejakken’!

Punt is dat niemand afstand wil nemen van de welvaart – die overigens hier ten lande ten onrechte als een autonoom fenomeen wordt gezien – in combinatie met allerlei dingen die daar afbreuk aan doen, zoals meer mensen ohne Ende, meer natuur ohne Ende, meer actie en strijd, eveneens ad infinitum, maar ook met oneindig meer gevoel en begrip. Hoe voel je je, en hoe ervaar je dit allemaal?

Vandaar ook mijn reactie.

Iedereen zit te zwaar in het pak genaaid – ook jij met een al dan niet (boven/onder) gemiddeld John Q Normalverbraucher bestaan – en de mens als groepsdier zingt vooralsnog meerstemmig, divers en lekker betonnen-plaat-voor-de-knikker ‘I believe I can fly’ van R. Kelly (ja die) in de uitvoering van het Grote Lemmingenkoor.

En nu uit volle borst …

Theo Prinse
Theo Prinse
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Dank Henk de Verschrikkelijke. Mijn bijdrage is natuurlijk maar een begin. Eerst moet Rutte weg en rechtse partijen in de regering voor herstel

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Beste Theo,

Dat de drs. zijn houdbaarheidsdatum ver overschreden heeft, moge voor iedereen – inclusief hemzelf – onderhand wel duidelijk zijn.

Het voortbestaan van het regnum Rutte – al dan niet als zombie voor de fris en fruitige principewerk van D66 / de Kaag-cultus met op de achtergrond de Timmermans-theologie – is gekoppeld aan de ideeënwereld er achter.

De drs. is ook maar de representant van (een coalitie van) belangen/lobby’s, waarbij zijn ‘voor visie moet je bij de opticien zijn’ benadering tegemoet kwam/komt aan de verwezenlijking van deze of gene deelbelangen. Kortom, zolang Mark niet al te veel van die belangen (en Shell en Unilver hebben zich teruggetrokken op het VK) irriteert mag hij blijven zitten mits hij dit politiek kan bolwerken. En laat hij binnen het politieke handwerk een reus zijn die in zijn schaduw enkel kabouters verzameld heeft.

Rechts/links speelt hierbij geen rol meer. Wie ‘constructief’ wil zijn binnen wel hatsieflatsie compromis/zinsbegooceling wel. Wie niet ‘verantwoordelijk’ bevonden wordt door het smaldeel dat de eigen verantwoordelijkheden over meerdere decennia aan het onlopen is, die mag niet meedoen.

Dat an sich zorgt al voor een curieuze dance macabre. De zegetocht van rechts en het ‘herstel’ zal net zo voos zijn als het huidige geprak als heel veel discussies er achter niet gevoerd worden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het grote probleem van politici is dat ze niet met macht om kunnen gaan. Daarnaast ontbreekt het ze volledig aan enige vorm van visie en een nuchtere blik op de situatie van hier en nu. Ik ben ooit eens gevraagd voor een werkgroep Prenatale Diagnostiek (ook wel Prenatale Screening genoemd) toen ik precies op dat moment in de sterk opkomende wetenschappelijke tak van Prenatale Screening werkzaam was. Ik wist dus precies van de hoed en de rand maar ik wist ook van alle valkuilen en de zwaar onderschatte psychische impact van Prenatale Screening op de ouders.
Afijn Daan naar de Tweede Kamer om op Het Binnenhof te vergaderen met de net opgerichte werkgroep Prenatale Diagnostiek. Wat denk je??? De heren en dames politici praatte alsof ze allemaal professoren Prenatale Diagnostiek waren terwijl ze er niets vanaf wisten. Tja waarom vraag je mij dan? Ik ben lachend en huilend tegelijk tijdens de koffiepauze Het Binnenhof afgelopen op mijn motor gestapt en naar huis gereden. Dit was voor mij eens maar nooit meer politiek. Laat mij maar gewoon met een blij gezicht mijn werk doen en na het werk weer naar huis gaan en genieten van mijn 12 weken vakantie per jaar want ik werk nu in het onderwijs. Ik test auto’s naast mijn werk – https://autotesten.nl – en maak mooie lange verre motorreizen – https://saltmines.nl/2020/04/15/een-motorreis-door-de-russische-ziel-deel-2/ – en ben een tevreden mens en dat wil ik graag zo houden. Nee politiek laat maar…….

Laatste aanpassing 10 maanden geleden door Daan van der Keur
Max Staudt
Max Staudt
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een cordon sanitaire van ‘mild-rechts met eventueel PVV’ rond FvD is op iets langere termijn meer van hetzelfde.

Pieter
Pieter
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je partij uit opportunistische meelopers bestaat ,als je fractie slechts een applausmachine is en als je zelf een dubieuze psychologisch profiel hebt, mogelijk eindigend op ‘paat’ valt er wellicht van de hele huidige politieke generatie weinig te verwachten. Het is met die nieuwe partijen een beetje als nieuw zaad op slechte grond, ben ik bang.

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Door politiek prutswerk Rutte 4 loopt Nederland volledig vast”

Dat Nederland vastloopt zou zelfs Jules de Corte hebben kunnen zien. Maar dat ligt niet aan het prutswerk van Rutte4. Het komt doordat Rutte niet met het belang van Nederland bezig is, maar met het masterplan van Klaus Schwab en z’n W.E.F., namelijk The Great Reset.
En daaruit blijkt dat Rutte uitermate capabel is. Hij doet het vakkundig. Niks geen prutswerk. Wanneer wordt de landverrader gearresteerd?
Uw onverbeterlijke PVV-kiezer,
J. C. Th. Köhler.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ben toch wel erg blij dat ik in principe elke dag dat ik er helemaal klaar mee ben op mijn motor kan stappen om een hele lange motorreis te gaan maken oftewel nóóit meer terug te komen. Mijn deeltijdpensioen is buiten Europa het 3 tot 4-voudige waard dus ik red me wel. Dan hoef ik me nergens meer aan te ergeren en zijn de zorgen van elke dag genoeg voor die dag. Ik denk dat die dag eerder komt dan ik denk.

67
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x