Mark Rutte, het is mooi geweest!

Open brief aan de minister-president

Beste Mark,

Je bent nu twaalf jaar premier van Nederland en op het moment dat ik deze brief schrijf, de langstzittende minister-president. Gefeliciteerd, maar het is mooi geweest. Om eerlijk te zijn: je bent al enige tijd over de datum. Je hebt Nederland niets meer te bieden en jij zelf lijkt ook alleen nog maar gelukkig en in je sas, als je in het buitenland de staatsman kan uithangen.

Hoe is het zover gekomen, dat velen in de liberale familie je nu goed zat zijn – op een paar van je persoonlijke assistenten na die dankzij jou in het parlement zitten, of uitgerangeerde loyalisten als Henk Kamp? Hoe kan het zijn dat jij je met huid en haar hebt uitgeleverd aan VN-diplomaat Sigrid Kaag en aan haar hand zo’n beetje alles probeert door te voeren, waaraan rechtgeaarde VVD’ers een broertje dood hebben?

Ongeremde massa-immigratie, een uiterst radicaal (en zeer ineffectief) klimaatbeleid, een vrijheden vertrappende overheid (Hugo de Jonge, ook bedankt) en het uitleveren van onze prachtige democratische, liberale natiestaat aan de bureaucratische moloch Brussel. De liberale natiestaat, die Nederland is sinds 1848, met de Grondwet van de liberaal Thorbecke. Dat verkwanselen in opdracht van Sigrid Kaag, is dat de erfenis die jij aan Nederland wil nalaten als langstzittende premier?

 

Het begin van je VVD-leiderschap

Laten we terugkeren naar het begin van je VVD-leiderschap. Het zal je misschien verbazen Mark, maar in die tweestrijd destijds met Rita Verdonk, heb ik jou gesteund. Ik ben zelfs speciaal om die reden toen weer actief lid geworden van de VVD. Terwijl ik, ook toen al, voorstander was van een restrictief immigratiebeleid. Maar dat Rita het paspoort van Ayaan Hirsi Ali wilde afpakken, schoot bij mij in het verkeerde keelgat.

 

Ayaan Hirsi Ali

Hoe was het mogelijk? Misschien verdiende de manier waarop Ayaan Nederland binnenkwam niet de schoonheidsprijs, maar als iemand voor de westerse vrijheden en het liberalisme opkwam, was het Ayaan. Met groot gevaar voor eigen leven. Zo iemand laat je niet keihard vallen. Jij leek dat beter te begrijpen dan Rita Verdonk. Een liberaal met gezond verstand is weliswaar wars van ongeremde massa-immigratie, maar mensen die bij ons passen en opkomen voor de vrijheid laten we niet in de steek.

 

Premier van Nederland

Zo werd je VVD-leider en premier van Nederland. Maar geleidelijk veranderde je van die leuke, ‘vrijgezellige’, beetje corporale liberaal – ooit zag ik je door de Haagse duinen struinen met zo’n typische studentikoze regenjas – in een gladde machtspoliticus zonder visie of principes. Ja, die principes werden af en toe wel met de mond beleden, maar als een kameleon paste je je elke keer aan om aan de macht te blijven. Mister Tefal werd je bijnaam.

Eerst gaf je leiding aan een kabinet met ‘populist’ Wilders als gedoogpartner, daarna aan een ‘paars’ kabinet met de PvdA, vervolgens aan een centrumrechts kabinet met CDA, D66 en CU, en tenslotte nog eens aan dezelfde coalitie met nu Sigrid Kaag en Rob Jetten bij D66 aan de leiding, in plaats van de joviale Pechtold.

Je laatste kabinet kwam met veel moeite tot stand, nadat jouw gezag snel afbladderde door een aantal schandalen en misstanden, waarvan de toeslagenaffaire en de schandalige behandeling van de Groningers wel de meest navrante zijn.

 

Opzij geschoven door Macron

Je veranderde van eurokritisch naar pro-EU. Was het in de hoop dat je die mooie baan van president van de Europese Raad van regeringsleiders zou krijgen? Dat mislukte grandioos, want Macron had zijn zinnen gezet op de Franstalige, aan hem loyale Belg Charles Michel. En dus zaten wij weer met jou als premier opgescheept. Ben je zo in paniek geraakt door het vooruitzicht van een leven buiten het machtscentrum, dat je bereid was ieder dictaat van het duo Kaag & Jetten te accepteren? Het lijkt er sterk op, Mark.

Precies daar ben je definitief de mist in gegaan. Te lang aan de macht en daardoor blind voor de realiteit; het overkwam Merkel en in zekere zin ook Poetin. Als je politieke instinct nog scherp was geweest, had je toch kunnen weten dat Nederland niet zit te wachten op de radicale beleidsagenda van Sigrid Kaag – die de laatste dertig jaar amper in Nederland heeft gewoond – en een groentje uit de Nijmeegse gemeenteraad, Rob Jetten.

 

Het spel is uit

Mark, het spel is uit. De boerenopstand en de dramatische peilingen maken duidelijk dat jouw vierde coalitie – centrumrechts in naam, extreem politiek-correct en globalistisch in daden – niet wordt gesteund in Nederland. Je hebt je doel bereikt: langstzittende premier van ons land. Maar met dit kabinet en de door Kaag en Jetten opgestelde beleidsagenda ga je roemloos ten onder.

Doe jezelf en ons allen een plezier en wees nog één keer die sympathieke, studentikoze liberaal, waarop velen twaalf jaar geleden hun hoop gevestigd hadden. Dat kun je maar op één manier doen: trek de stekker uit dit kabinet. Heel makkelijk: je legt Sigrid Kaag uit dat Nederland geen zin heeft in haar plannen en dan is er geen kabinet Rutte IV meer.

Probeer jezelf terug te vinden, Mark. Ga lekker rondrijden in je Saab, ga eens rollebollen met een partner (man, vrouw of non-binair, mij maakt het niet uit). En er komt vast wel weer een leuke baan voor jou voorbij.

Als jij vertrekt komen er nieuwe verkiezingen, met nieuwe sterren aan het firmament. Caroline van der Plas, Pieter Omtzigt, Joost Eerdmans. Wie zal het zeggen. Makkelijk zal het voor hen niet zijn, daarvoor is de puinhoop in deze disfunctionele ambtenarenstaat te groot. Maar misschien kunnen zij, samen met jouw opvolger bij de VVD, ervoor zorgen dat het gezond verstand weer gaat regeren in een liberaal Nederland.

Mark, het is mooi geweest!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
39 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter.
Peter.
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De minister die Rutte op gaat volgen moet vrij zijn van banden met Soros Gates en Schwab ,en er zijn voor de mensen in Nederland ,alles weg lachen en wuiven,en ons niet een oorlog in frommelen ,omdat Brussel dat zo graag wil,wat daar namelijk aan de hand is met die volgevreten club,en wat die alles eisen ,dan kan men een voorbeeld nemen aan Orban van Hongarije ,die staat voor zijn volk,laat niet zijn land volproppen met gelukszoekers .We moeten een persoon aan het bewind die de bezem door de media haalt,belastingen verlaagt,zodat het weer leuk wordt voor de mensen die gaan werken en wat kunnen verdienen ,en niet als nu meer dan de helft wordt afgeroomd om de niksnutten in leven te houden ,ambtenaren duidelijk minder ,en zich niet in laat met de klimaat gestoorde wereld die er nu wordt geschapen ,om de boerenstand via een rotsmoes om zeep te helpen .

Piltdown
Piltdown
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nee: twaalf jaar Rutte is niet mooi geweest . Een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.

Andre
Andre
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Maar geleidelijk veranderde je van die leuke, ‘vrijgezellige’, beetje corporale liberaal – ”
Wat kan beeldvorming, zeker in retrospectief, toch bedrieglijk werken.
Toen in 2006 Rutte het lijsttrekkerschap won ten koste van Verdonk, vond ik hem al een gladde gewetenloze engerd. En de VVD een partij die al jaren afkoerste op wat nu steeds duidelijker zichtbaar wordt: een kartelpartij die ten koste van alles wil verdienen aan de politieke wind in de zeilen, het maakt niet uit waar die politieke wind vandaan komt. Of de wind waait uit de hoek van het WEF, de VN, Brussel, alles is best: macht bepaalt beeldvorming en maakt dat het geld regent.
Het begon overigens al met Ed Nijpels, maar die stuitte nog op weerstand binnen de VVD. Sindsdien zijn de bakens verzet en is ook de VVD een nette club van globalisten geworden. Dat is veel beter voor de samenwerking met al die andere globalistische partijen. Rutte is daar neergezet om die verandering verder uit te vormen, zelf was hij er al helemaal klaar voor.

john
john
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Een gladde gewetenloze engerd. Daar ben ik het helemaal mee eens, vooral met dat gladde. Van engerd zou ik liever gewetenloos willen maken.
Ik heb het hier al eens vaker gezegd. Rutte was staatssecretaris van, ik meen, sociale zaken. Hij vond toen de studenten gezapig. Ze stonden voor niets. In zijn tijd waren studenten nog revolutionair. Korte tijd later was er een studenten protest in Utrecht wat uit de hand dreigde te lopen. Met de uitlatingen van Rutte in hun gedachten vroegen de studenten Rutte om te bemiddelen. Wie….eh..ik? Heb ik dat gezegd? Nee joh. Dat hebben jullie vast verkeerd begrepen. Hij stak geen poot uit om te bemiddelen. Dat zou immers zijn verdere carrière kunnen benadelen. Wat vond ik hem toen een ongelofelijke, ruggengraatloze l*l. Een absolute gladdekkel.
Rutte is een man zonder enig gevoel. Hij speelt gevoel. Voor elke situatie waarin gevoel speelt, moet hij eerst even nadenken welk gevoel hij moet spelen. Dat het af en toe mis gaat was mooi te zien tijdens de verkiezingen. Hij stond recht tegen over zo’n toeslag affaire moeder. Het werd wat emotioneel, en je zag Rutte licht in paniek rakenn, omdat in zijn gevoels arsenaal deze situatie niet voorradig was. Hij stond toen echt te stoethaspelen.
Ik vond dat een ontmaskering van het fenomeen Rutte, wat dat het een fenomeen is moet ik wel toegeven. Zoals hij de VVD op dit moment gevormd heeft met alleen maar niets zeggende tassendragers en draagsters, die geen enkel gevaar vormen voor hem. Hoe hij de journalistiek onder controle heeft. Hoe hij de NPO in zijn zak heeft.
Ik zeg het niet graag, maar dat is wel een prestatie na 12 jaar.
Dat dit alles absoluut niet in het belang van Nederland is, is evident.

Jaan
Jaan
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  john

Het was nog erger met betrekking tot die studenten.

https://www.dub.uu.nl/nl/nieuws/ooit-pleitte-mark-rutte-voor-bezetting

Hij moedigde studenten als staatssecretaris van hoger onderwijs aan aan om in verzet te komen. Toen de studenten in Amsterdam het Maagdenhuis bezetten na de aanmoediging van Rutte werd het ontruimd en werden ze gearresteerd. Ze liepen het risico een strafblad te krijgen en daardoor geen overheidsbaan meer te kunnen krijgen.

Rutte deed net alsof hij uit zijn neus bloedde en liet de door hem opgejutte studenten in de steek. Dat was en is Rutte. een verrader vanaf het begin.

john
john
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jaan

Hallo Jaan,
super dat je die link hebt gevonden. Bij mij was het nog een beetje de klok en de klepel, je weet wel….
De precieze toedracht wist ik niet meer, maar de lafheid, maar ook zijn gladheid die Rutte daar liet zien is mij altijd bijgebleven.
Precies dit is Rutte ten voeten uit.
Dat hij dit later een politieke blunder genoemd zou hebben moet wel in een heel klein artikeltje gestaan hebben, want dat heb ik nooit gehoord of gelezen.
Overigens zie je in de reactie die hij gegeven zou hebben weer precies de Rutte lijn. Hij zou dit niet moeten zien als een politieke blunder maar als een menselijke blunder!!!!! Ook hier zie je weer dat Rutte geen gevoel kent. Het “gevoel”wat Rutte soms laat zien is aangeleerd gevoel, geen gevoel dat uit iemand komt. Als Rutte bij de boeren staat, en hij zegt dat hij hun zorgen en nood voelt, dan moet ik keihard lachen. Rutte voelt niets. Zijn gevoelsleven is leeg.
Is er dan niets goeds aan Rutte?
Misschien moet je om succesvol te zijn in de politiek, maar ook om te overleven in de politiek gevoelloos zijn, principeloos, emotieloos, maar vooral NIET ambitieloos zijn.

Antoinette
Antoinette
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Toen Rutte won van Rita heb ik mij afgekeerd van de VVD.
Ja, het was k*t voor Ayaan hoe ze behandeld is, maar Rita voerde de (toen geldende) wet uit.
Rutte schuift hem opzij, negeert hem, ontwijkt hem, vertrapt hem. Spuugt erop.

marleen
marleen
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Super verwoord , ik denk dat 90 % van de Nederlanders er zo over denkt, chapeau.

Netty Meelen
Netty Meelen
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  marleen

Nee ik niet. Veel te aardig!

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De ellende bij de VVD begon al met Dijkstal. Linkse Rutte moest hoedanook winnen van rechtse Verdonk zeker na de Hirsi Ali zaak waar zij terecht het passport wilde afpakken. Dat Verdonk het veld moest ruimen na de winst die je beter een coup mag noemen was dit de startschot tot de migratie toestanden van vandaag. Als schoothondje van diverse beleidmakers in Europa heeft Rutte alles uitgevoerd zoals zijn bazen wilden. Iedereen is toen getrapt in de joviale leider die zich in de volgende jaren ontpopte tot een leugenachtige uitgekookte monster die het nog bijna 12 jaar uithield dankzij de slappe parlement vol ja knikkers. Ook de kiezer heeft zich niet van de intelligente kant laten zien. Maar wat valt er te kiezen eigenlijk in deze pro forma verkiezingen? Wie is in staat om de huidige puinhoop op te ruimen en Europa weer Europa maken? De linkse geest is uit de fles wie krijgt hem terug?

Yvonne
Yvonne
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als ik kijk naar het stemgedrag in de kamer is Wilders de enige die onvoorwaardelijk voor eigen volk en land op komt!

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Hij is ook als de enige duidelijk. Maar dat wordt afgedaan als populistisch en voor het volk zijn betekent bij de linkse kringen te rechts. Terwijl links claimt voor het volk te zijn. Alleen bedoelen zij het nieuwe volk en niet de reeds aanwezige. Links heeft steeds nieuwe voer nodig in de vorm van het allerlaagste.De rest heeft geen hulp meer nodig die moet alleen inleveren.

Laatste aanpassing 7 maanden geleden door Ni28
DomDurakov
DomDurakov
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Ik ben een populist, dus stem voor PVV. De enige partij die Nederland nog kan redden.

Netty Meelen
Netty Meelen
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij betreft nog veel te aardig dit artikel.
Ik zag in Rutte nooit die joviale, studentikoze premier.
Meer een zwaar irrirant, altijd maar schaterlachend en misplaatst grappend, onpersoonlijk mannetje.
Later kreeg ik écht een hekel aan hem. Tijdens Rutte 3 en 4 ben ik hem gaan verachten.
Ik kan niks positiefs noemen wat hij voor ons land gedaan heeft.
Voor mijzelf heeft het wél opgeleverd dat ik als ex linkse kiezer, mij bij de PVV van Geert Wilders heb aangesloten. Ondanks alle weerstand van mijn nog linkse omgeving.
De lijst vol ellende en verlies die heeft geleid tot het verloren land wat NL nu is geworden na 12 jaar Rutte, is eindeloos.
Liever gisteren dan vandaag weg wezen Rutte en neem Kaag mee! Samen op haar bezemsteel.

Antoinette
Antoinette
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Logisch, PVV is links.
Waar dat “extreem rechts” vandaan komt is mij een raadsel als ik naar het verkiezingsprogramma (voor zover ze dat hebben * lOL *) kijk.

Jan Smid
Jan Smid
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rita Verdonk was ten minste rechtijnig en consequent , heer Gajentaan. Iedereen werd langs dezelfde kam geschoren, zoals het hoort. Daar bent u het toch mee eens? Het vluchtverhaal van Ayaan klopte niet. Kortom, u bent het toch met Mark Rutte dat mensen verschillend behandeld moeten worden. Laat mij raden, u heeft jarenlang VVD gestemd.
Nee, dan dit kabinet, Zelfs mensen die zonder paspoort zijn binnengekomen en eigeljk niet mogen blijven kregen toch een verblijfsvergunning van de IND en van de minister een nieuw paspoort terwijl dat een identiteitskaart had moeten zijn.

Thomas
Thomas
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smid

Onze asielwet was oorspronkelijk juist bedoeld voor mensen als Ayaan Hirsi Ali. Stel je eens voor dat zij haar hele leven in Somalië had moeten slijten… Helaas was Nederland te klein voor haar, niet letterlijk maar figuurlijk. Ze is nu – terecht – een beroemdheid in Amerika én de rest van de westerse wereld; de rechtlijnigheid van Verdonk heeft uiteindelijk in haar voordeel gewerkt. Ironie voor fijnproevers.

Netty Meelen
Netty Meelen
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smid

Ik heb jarenlang met alleenstaande minderjarige vluchtelingen gewerkt. AMA’s heten dat toen.
Er was er geen eentje die met een waarheidsgetrouw verhaal binnen kwam, biechten zij op als hun vertrouwen gewonnen was.
In het land van herkomst werden zij nauwkeurig ingelicht wat voor verhaal zij op moesten hangen en dat zij zich zo snel mogelijk van hun paspoort moesten ontdoen voor ze in Europa aan kwamen.
Waarom zou dat bij Ayaan anders gegaan moeten zijn.
Verdonk had, als zij echt zo consequent was geweest, zowat iedereen het land uit moeten zetten ivm liegen. Niet alleen Ayaan.
Maar mevrouw Verdonk was gewoon heel slecht op de hoogte van de ins en outs mbt tot vluchtelingen. Daarom ging het fout.
Ik neem het haar nog altijd kwalijk wat zij Ayaan en ons heeft geflikt in haar stompzinnige rechtlijnigheid.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Verdonk werd in mijn waarneming door de 2e kamer voor het blok gezet in een wanstaltige linkse confrontatie van: wat voor andere illegalen moet gelden moet ook voor haar gelden. Ze kon niet anders.
En het ging in de kern niet eens over Hirsi Ali. Verdonk moest gedemoniseerd worden. Via links én rechts. Ook weer prima gelukt. The never ending story continues.

Milo van der Linden
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Joost Eerdmans is nét zo’n beroeps politicus als Mark Rutte en ik ben bang dat als Eerdmans het hoogste pluche mag betreden we nog iemand krijgen die een gooi zal doen naar de langst zittende politicus en zich glad als een aal in de juiste bochten gaat wringen. Maar het siert u als oud VVD-er dat u zich graag nog eens aan dezelfde steen wil stoten.

H.J.
H.J.
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een lelijk woord moet kunnen, in deze door Rutte verziekte samenleving.
Donder op leugenaar.
Jij heb mijn prachtige Nederland, in die 12 jaar kompleet kapot gemaakt.
Ik wens je niet eens het beste na je vertrek, dat heb jij ook nooit voorgestaan voor de inwoners van Nederland.
Jij bent het prototype van een trekpop van Schwab.
Het keffende om zich heen bijtende schoothondje van Schwab.
Jij heb overal je stinkende hoopjes achtergelaten, wat andere weer op mogen ruimen.

Fred
Fred
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte zijn houdsbaarheids datum is al jaren voorbij .
Dat heeft hij daar zelf voor gezorgd door te liegen te bedriegen , mensen naar de afgrond gebracht waardoor er zelfs mensen zelfmoord hebben gepleegd.
Het word tijd voor Wilders die er echt voor de Nederlanders en buitenlandse mensen die zich aanpassen aan onze cultuur en normen en waarden.

nanko55
nanko55
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het zal Rutte worst wezen!

Boeddha18
Boeddha18
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij al een tijdje verbaast is dat er niemand binnen de VVD zelf in “opstand” komt en zegt het is genoeg zo. De liberale beginselen en standpunten van de VVD worden tenslotte en masse aan de kant geschoven. Er moeten toch wel mensen aan de rechterkant van het spectrum binnen de VVD zijn die dit alles met lede ogen aan zien en hier genoeg van hebben?

J-P
J-P
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het zou mij niets verbazen als hij naar een hoge post bij de EU lonkt. Doen toch alle voormalige minister ’s e.a. .ook nu weer worden overal excuses gemaakt, maar alle problemen blijven wel bestaan. Hij zal en moet belangrijk zijn en blijven . Maar zodra de burger bevolking zich roert mag dat niet , je hoort te luisteren hoe het land richting afgrond gaat en als het zover is , is het de schuld van de burger. Want die wilde niet luisteren. Vol is vol. Stop met geld verkwisten aan die asielzoekers , je eigen bevolking komt om van armoede

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zie de ellebogenwerk van Rutte op de foto. De arrogantie spat er af.

Frank de Greef
Frank de Greef
7 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vrij slordig dat je meteen in de eerste zin al een fout maakt. Rutte is namelijk geen 12 jaar minister-president maar 11 jaar en ruim negen maanden.

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank de Greef

U telt de dagen, lijkt het.

Yvonne
Yvonne
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank de Greef

Azijnpissers heb je dus ook hier!

Frank de Greef
Frank de Greef
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Het was een kleine moeite geweest om te beginnen met ˮJe bent nu bijna twaalf jaar premier van Nederland…ˮ
Die twaalf jaar was gewoon een fout. Dat is geen azijnpissen of 20 jaar zaniken over hoofddoekjes zoals Geert Wilders, maar gewoon een hele domme fout. Wat te denken geeft over de rest van het verhaal.

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank de Greef

U bent het dus niet eens met de rest van het verhaal. Misschien is het een toelichting waard. Nu blijft het onduidelijk en is niemand blij.

Laatste aanpassing 7 maanden geleden door Ni28
Frank de Greef
Frank de Greef
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik vind de open brief van Gajentaan een opeenstapeling van aannames, truttebellerigheid (ˮ… met zo’n typische studentikoze regenjasˮ – nooit van gehoord) en gewoon onzin: ˮ… de westerse vrijheden… het overkwam Merkel en in zekere zin ook Poetin… ˮ En dan dat toontje: ˮga eens rollebollen met een partner (man, vrouw of non-binair, mij maakt het niet uit).ˮ Wie denkt die Gajentaan dat ie is?
Nee, ik laat deze flauwekul aan me voorbijgaan.

Ni28
Ni28
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank de Greef

Ik denk dat wij allemaal de wat u noemt aannames goed hebben gevoeld op eigen lijf als harde realiteit. Daar pleit niets voor Rutte. U bestrijdt meer de vorm van het brief en dat mag. Ik heb persoonlijk een sterretje afgetrokken omdat ik iets tegen open brieven heb wie ze ook schrijft. Deze brieven bevatten altijd een soort vriendelijkheid die ik zelf niet kan opbrengen na jaren communisme te hebben ervaren en nu de tijd met Rutte due daar tegen aanhikt. Dat kleine grijs gebiedje van optimisme in de zwartwitte werkelijkheid heb ik in die jaren verloren en het ziet niet naar uit dat ik hem hier zou vinden. Wat een teleurstelling deze vrije Westen waar wij naar opkeken in een hopeloze tijd. De geschiedenis lijkt zich nu hier te herhalen.

Laatste aanpassing 7 maanden geleden door Ni28
Netty Meelen
Netty Meelen
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank de Greef

Dat u er nog een keer op terug komt geeft juist zeer te denken over ú!

Andre
Andre
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank de Greef

“Rutte is namelijk geen 12 jaar minister-president maar 11 jaar en ruim negen maanden.”
Dit is wel inhoudelijk sterk. Maakt ook echt uit voor het betoog van Gajentaan. Ik kijk nu echt heel anders tegen de tekst aan en stem voortaan VVD. Op naar nog 11 jaar en 9 maanden (of liever nog 12 jaar).

Frank de Greef
Frank de Greef
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is gewoon heel erg slordig, daꞌs alles. Verder vind ik het trouwens ook een flutstukje.

Andre
Andre
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank de Greef

Nee het is niet heel erg slordig. Het is volkomen irrelevant. 11 jaar 9 mnd is correct afgerond op 12 jaar volgens de afrondingsregels. Wie daarover valt is echt een verschrikkelijke z……d.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Laat gaan…. is een roverheidstrol.

Netty Meelen
Netty Meelen
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank de Greef

U mist duidelijk waar het om gaat.

39
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x