Hunter Biden en zijn Laptop from Hell

Onthutsend boek over corrupte en decadente familie

Dat er corrupte politici bestaan mag geen verbazing wekken. En ook niet dat sommige politici buitengewoon corrupt zijn. Maar wie het boek The Laptop from Hell van Miranda Devine leest valt van de ene verbazing in de andere: de corruptie van de huidige presidentiële familie klotst tegen het plafond aan. De Biden-familie is ernstig disfunctioneel. Dat komt hoofdzakelijk door de tomeloze ambities van Pop, Joe Biden zelf. Ines van Bokhoven doet verslag.

Joe Biden heeft al jarenlang de bijnaam Quid Pro Joe. Dit omdat hij nooit iets voor een ander zal doen zonder er zelf nog veel wijzer van te worden. Zei ik ‘wijzer’? Ik bedoel uiteraard ‘rijker’, want zo simpel is het voor Joe. Zijn hele familie is erop ingericht; politiek is de snelste route richting fortuin en macht, om nog meer fortuin te vergaren. En dus heeft hij zijn familie taken gegeven, taken die Hunter nogal zwaar vindt om uit te voeren. Niet helemaal onbegrijpelijk.

 

Ongeluk

Laten we beginnen bij het begin: het ongeluk. Bidens eerste vrouw, Neilia Biden, kwam vlak voor Kerst 1972 om het leven bij een ernstig auto-ongeluk, een aanrijding met een vrachtwagen die voorrang had, op weg om een kerstboom te kopen. Hun drie jonge kinderen waren aan boord van die auto: baby Naomi, tweejarige Hunter en de een jaar oudere Beau Biden. Neilia en Naomi overleefden de crash niet, en Beau en Hunter zouden weken tot maanden in het ziekenhuis doorbrengen om te herstellen.

Een periode die hun vader acuut aangreep, als politicus, om het imago als ‘hard geraakte jonge weduwnaar die er nu alleen voorstond met z’n kinderen’ zoveel mogelijk politiek te verzilveren. Het leverde hem destijds, maar ook in zijn verdere loopbaan, veel sympathie op, en het verhaal kwam zelfs nog opdagen tijdens zijn presidentscampagne van 2020. Daarbij is hij niet altijd even smaakvol: blijkbaar had zijn vrouw een lichaam dat er beter uitzag dan een Playboy Bunny, zoals hij graag laat weten aan toehoorders – met overtuigende foto’s desnoods. En dat hun seksleven geweldig was vertelt hij er ook graag bij.

 

Sterke verhalen

Maar Joe is iemand die makkelijk liegt, vooral over zichzelf. Hij vertelt veel sterke verhalen en de meeste ervan zijn simpelweg niet waar. Doorgaans komt hij ermee weg, maar toen hij een verhaal van de voormalige Britse Labour-leider Neil Kinnock gebruikte, die ooit vertelde dat hij de eerste was in zijn arbeidersfamilie die naar de universiteit ging, werd hij gedwongen zich te verontschuldigen. Biden loog over zijn studieresultaten, over zijn activistenverleden, over van alles – en zo loog hij ook over dat verschrikkelijke ongeluk: ijskoud vertelde hij jarenlang dat de vrachtwagenchauffeur de dronken schuldige was. En dat nadat de man was overleden en zich niet meer kon verdedigen.

 

Ontworteld

Na dat ongeluk ging Biden aan het werk als senator van Delaware, en liet hij de opvoeding van zijn kinderen over aan zijn zuster, Val(erie). Voor Hunter was Val zijn moeder, de vrouw bij wie hij zich thuis voelde en die hij vertrouwde. Toen zijn vader later met Jill, zijn tweede echtgenote, trouwde, voelde Hunter zich danig ontworteld. En dat zou een rol gaan spelen van belang. Want Joe had het allemaal uitgedacht: als groot fan van de Kennedy’s wilde Biden dat zijn oudste zoon, Beau, in zijn voetsporen zou treden. En de tweede zoon zou dat allemaal gaan financieren.

En dan komen we dus al snel terecht bij de grenzeloze corruptie van Joe Biden en zijn familie. De reden waarom Hunter topbanen kreeg bij bedrijven als Burisma in Oekraïne is omdat zijn vader dat voor hem regelde. Hunter is zelf absoluut niet bij machte het soort inkomens binnen te brengen die Joe nodig heeft voor zijn loopbaan, en dus helpt Pop hem aan de mooie banen, zodat er altijd geld genoeg is. Hunter is de cash cow van de familie – een zware taak die hem op de vlucht joeg voor de realiteit en van hem een junk en alcoholist maakte.

 

Privileges

Nou is veel medelijden met deze man ook weer niet nodig. Zelden leefde een volwassen vent meer hedonistisch en decadenter dan Hunter Biden. Dankzij zijn vader heeft hij toegang tot ongekende hoeveelheden geld, luxe en privileges, en zakenpartners die net zo schimmig te werk gaan als Biden zelf. Het geld rolt dan ook met scheppen binnen. Joe’s ontkenning destijds, dat hij absoluut niets te maken had met Hunters aanstelling binnen Burisma, is een aperte leugen, want op het moment dat Biden geen vice-president meer was werd ook het salaris van Hunter gehalveerd: van ruim $80.000 per maand naar iets meer dan $40.000. Alles draaide in de zaken die Hunter deed en de aanstellingen die hij kreeg, om zijn vader.

 

Chinees geld

En zo bewoont Hunter Biden een wereld waarin bijna alles mogelijk is, zeker nu zijn vader president is. De man kent geen limieten en hanteert ze ook niet. Zonder problemen deed de zoon van de huidige Amerikaanse president zaken met de Communistische Partij van China. Niemand keek of kijkt er van op, weinig nieuwsmedia maakten zich er echt druk over. Hunter kan mensen toegang tot zijn vader verschaffen en daarmee tot de hogere echelons van de Amerikaanse macht, en dat is heel erg veel geld waard. Bedragen als $100 miljoen, zoals China in hem investeerde, zijn vrij normaal. En desondanks beweerde Biden tijdens zijn campagne dat zijn zoon geen geld verdient aan China.

 

Disfunctioneel

Hoe verder je komt in dit boek, des te duidelijker wordt het dat de familie van de president van de Verenigde Staten een volslagen disfunctionele club is. Neem het feit dat Hunter zich altijd ‘de tweede’ heeft gevoeld tegenover een oudere broer die de grote ster van de familie was – dat wetend, hoe merkwaardig is het dan dat Hunter na de dood van Beau zijn gezin verliet om een (van drugs doordrenkte) relatie met de weduwe van zijn broer te beginnen? En zo is er de jongere broer van Joe Biden, Jim, die hoofdzakelijk als taak heeft ervoor te zorgen dat zijn neefje Hunter zich niet al te diep in de nesten werkt. Een taak die, zo blijkt uit het boek, de man niet erg goed afgaat.

 

Schimmigheid

De schimmigheid van Hunters zaken en de mensen waar hij die zaken mee deed, worden nog wel het best geïllustreerd door het feit dat een van zijn Chinese zakenpartners al tijden zoek is. Ye Jianming, een van de rijkste mensen van China, werd in 2018 in China gearresteerd op verdenking van het verstrekken van steekpenningen en er is sindsdien niets meer van de man vernomen. De oliemiljardair was voorzitter van het inmiddels failliete CEFC, een particulier Chinees energiebedrijf dat ook ruimschoots in andere zaken investeerde, over de hele wereld. Zelfs met Poetin probeerde men zaken te doen. Oftewel: de zoon van de president van de VS (en daarmee dus eigenlijk Biden zelf) had een zakenpartner, die op zijn beurt weer zaken deed met Rusland.

 

Dementie

Saillant is het feit dat de Biden-familie zich in 2019 al zorgen maakte over de cognitieve vermogens van Joe. Hunter maakt er, samen met zijn therapeut Ablow, grapjes over, zoals Ablow die aan Hunter bericht: “Misschien kan hij [als president] de mensheid herinneren aan wat we ook alweer hoorden te zijn, nu hij ook zijn eigen adres weer kan onthouden.” Ablow beweert in zijn berichtjes dat Biden zijn dementie heeft overwonnen – iets dat uiteraard onzin is. Dementie, in al z’n vormen, is helaas nog steeds ongeneeslijk.

 

Laptops

De vraag die bij mij is overgebleven na het lezen van dit boek, is: waarom leverde Hunter, twee weken voordat zijn vader zijn presidentiële campagne aankondigde, zo achteloos drie laptops in bij die computerwinkel in Wilmington, Delaware, en keek hij er niet meer naar om? De relatie die Hunter met zijn vader heeft is, op z’n zachtst gezegd, moeizaam, en zijn verslavingen doen hem ook niet altijd even helder nadenken. Het beeld rijst al snel dat Hunter in een vlaag van ontoerekeningsvatbaarheid (en het lijkt erop dat Hunter van de ene naar de andere vlaag van onvoorspelbaar en irrationeel gedrag gaat) zijn vader dwars wilde zitten.

 

Beerput

Een van de laptops bleek niet meer te repareren, eentje had alleen maar een kapot toetsenbord – maar de derde, waar de reparateur de informatie van probeerde te redden, bleek een openbaring te zijn. Een ware beerput aan informatie over de corruptie van de man die voor de Democraten president probeerde te worden, en de grenzeloze decadentie van zijn zoon. De foto’s met de crackpijp hebben we allemaal gezien en dan schijnen er ook nog hints te zijn van kinderporno – iets waar het boek niet echt op ingaat, behalve om te zeggen dat een van de ‘kleine meisjes’ op een aantal foto’s in werkelijkheid een kleine Aziatische vrouw is.

 

Negeren

Maar de meest prangende vraag, nu nog steeds, is: waarom is er zo weinig interesse voor dit gigantische schandaal? Waarom deden de media eerst hun best het hele debacle weg te werken als ‘nepnieuws’, en blijven ze het nu negeren ook al is duidelijk geworden dat de laptop wel degelijk authentiek is – en wat erop staat dus ook? De reparateur maakte een kopie van de harddisk en gaf die aan de FBI – die er niets mee deed. Hij stapte ermee naar verschillende kranten, die er ook niet in geïnteresseerd waren. Tenslotte kwam hij terecht bij Guiliani, de advocaat van Trump – en die had er uiteraard wel oren naar. Maar juist omdat het Trump-kamp over deze informatie beschikte, bekeken de media het met nog meer achterdocht. We weten allemaal hoezeer Trump werd en wordt gehaat door de MSM.

 

Oplichters

Slechts 45.000 stemmen maakten het verschil destijds bij de verkiezingen; nu bekend is dat de laptop echt is, gaven veel Democraat-stemmers toe niet op Biden te zouden hebben gestemd als ze dit hadden geweten. En het feit dat zoveel media meewerkten aan het onderdrukken van dit nieuws, kan niet anders dan worden gezien als regelrechte beïnvloeding van de verkiezingen.

En Hunter zelf? Die heeft alweer een nieuwe manier gevonden om snel geld te verdienen: kunst. Hij blaast verf door een rietje op een canvas en verkoopt die rommel voor $500.000 per schilderij. Het is meer dan duidelijk: de Biden-familie is een ordinaire oplichtersclan. En de machtigste familie ter wereld.

En onze media maar zwijgen. Uiteraard.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
18 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Biden is een vriend van de linkse kliek in Brussel. En die vullen de verliezen van de kranten aan en financieren de omroepen. In 2019 nog regelde D66 dat de omroepen er 40 miljoen bijkregen. En welke partij krijgt sindsdien de meeste media aandacht bij de omroepen? Voor wat hoort wat.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Corrupt tot op het bot!

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Alle management lagenbij NPO worden geleid en aangestuurd door D66 mensen. Logisch dus wat je ziet!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Toen Hunter Biden voor Burisma in Oekraïne werkte, werd er door door een aanklager in Oekraine onderzoek naar hem gedaan voor corruptie.
Zijn vader, die toen vice president was onder Obama, dreigde toen een lening aan Oekraïne van een miljard dollar ongedaan te maken. als de onderzoeker niet ontslagen zou worden.
De onderzoeker werd prompt ontslagen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik vraag mij af waarom papa Biden het nodig vond zijn zoon de hand boven het hoofd te houden.
Het deed bij mij de vraag oproepen, wat deed hij daar, waarom en voor wie?

Elvi
Elvi
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Niet de machtigste familie maar de marionetten familie die veel macht krijgt, zolang ze de opdrachten en agenda uitvoeren.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, het is een criminele familie. De zoveelste. Zo heb ik niet de indruk dat de Clintons veel beter waren: Bill zat om de haverklap bij Jeffrey Epstein in het vliegtuig op weg naar pedofiele feestjes. Andere presidenten beginnen de ene oorlog na de andere en vellen daarmee een doodsvonnis voor vele duizenden, vaak om onduidelijke redenen. Het meest opmerkelijke is wel hoe slecht de Biden’s zijn in het verbergen van hun misstappen. Maar goed, niemand gelooft dat Joe Biden het beleid uitstippelt in de VS. Die man ondertekent alles wat ze onder zijn neus duwen. Hij is de ideale stroman. Ook makkelijk te vervangen als hij praatjes krijgt. Even een schandaaltje opkloppen en weg is hij. Wie er wel de dienst uitmaakt is een meer interessante en moeilijker te beantwoorden vraag. Hoe dan ook, ondanks het stuitende wangedrag van the first family wil nog steeds 99% van de bevolking bestuurd worden en menen ze dat er niets beter te verzinnen valt dan democratie. Deze mensen kunnen je opsluiten in je eigen huis en ze kunnen je alles afpakken wat je hebt. U en ik zijn volledig aan hen overgeleverd.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zelden zo’n hekel gehad aan een Amerikaanse president. En dan heb ik het nog niet eens over left of right wing. Biden is by far de slechtste gekozen Amerikaanse president, en ongelofelijk dat het Amerikaanse volk zich zo de ogen heeft laten dichtdrukken.

Nu zitten we met situatie Oekraïne, en dat is nog niet het enigste waar de Amerikanen mee zitten, nee ook Taiwan en de Chinezen wat ongetwijfeld ook voor problemen gaat zorgen die Biden absoluut niet aankan! Amerikanen waaronder ook Trump hebben jaren en jaren gezegd Europa doe meer voor je eigen defensie! Trump voegde daad bij het woord in zijn laatste jaar als president en trok Amerikaanse troepen terug. En nu roept Europa om het hardst om Amerikaanse troepen, en gaan er biljoenen naar de defensie industrie die het werk niet meer aan kan en waar je op kunt wachten op de levering die pas met beetje mazzel 2025 binnen stromen in de verschillende Europese legers.

Biden is zwak en onbetrouwbaar type, DAT is waarom nu Putin en straks ook de Chinezen het perfecte scenario zien om hun claims te gaan innnen!

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het zwijgen van politiek en media is een belangrijke aanwijzing, hoezeer alles met elkaar samenhangt. We hebben te maken met een mate van corporatisme die we totnogtoe slechts uit sciencefiction-verhalen kenden. Corporatisme in de klassieke betekenis houdt slechts in dat er sprake is van vermenging van overheid en bedrijfsleven. Wat we nú zien, heeft een extra factor, namelijk de media. Eigenlijk kunnen we al niet meer van corporatisme spreken, als we kijken naar de geschiedenis. In Nazi-Duitsland, Fascistisch Italië en de Sovjet-Unie (ja, ik reken communisme tot de fascistische “familie”) zagen we dezelfde ontwikkeling. En niet alleen zijn de media zo langzamerhand gelijkgeschakeld, maar probeert men ook onwelgevallige meningen van doorsnee burgers te censureren. Of zie de gang van zaken in bibliotheken, waar boeken worden verbannen. En vooral dit laatste….ik moet er bijna van janken. Godsallemachtig, dat ik dit moet meemaken, Ines….

P.
P.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eddie

Ik krijg de indruk dat u denkt dat de wereldwijde ‘samenhang’ georkestreerd is. Ik denk van niet. Het is wellicht nóg moeilijker te accepteren, maar mijn waarneming is dat het gros van de ambtenaren, politici, journalisten, media mensen, wetenschappers, zakenlui gewoon grotendeels dezelfde mening / visie / houding hebben. Men is het eens over hoe deze wereld in elkaar zit en bestuurd moet worden. Dát is wat we zien. Een rijke, machtige, weldoorvoede elite die aan het stuur zit van de (westerse) wereld en, overtuigd van eigen gelijk, koers heeft uitgezet naar eigen goeddunken. Omdat zij in de positie verkeren waarin ze invloed uit kúnnen uitoefenen, en omdat ze over de middelen daartoe beschikken, vaart het schip waarheen zij willen.
En wij zitten aan boord, maar tellen niet mee.
Daar is geen enkel overleg of afstemming, geen samenzwering voor nodig. Men is het eens, en het schip ligt op koers.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  P.

Ik denk ook dat het georkestreerd is. Dat blijkt wanneer alle, of dan toch vrijwel alle, ontwikkelde landen hetzelfde foutieve beleid uitvoeren. Zoals uitslagen van PCR testen (onbetrouwbaar) als leidraad voor beleid nemen; als consequent de complexiteit van de situatie in de Oekraïne ontkennen. Ik ben het met u eens dat de genoemde groep het vaak met elkaar eens is en hun samenwerking voor een groot deel vrijwillig is, ofschoon regelmatige financiële ondersteuning aangenaam is. Maar dat sluit niet uit dat hun acties niet georkestreerd zijn.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tegen ingaan doet stof opwaaien en links weet hoe je ongemakkelijke waarheid moet wegwerken. Negeren.

Milo van der Linden
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag die ik mijn Amerikaanse vrienden spottend voor de voeten blijf werpen is: Hoe is het in godsnaam mogelijk dat in een land met ruim 330 miljoen inwoners de grootste seniel tot president wordt verkozen?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Milo van der Linden

Zo kun je jezelf ook afvragen hoe Rutte het voor elkaar krijgt om de macht in Nederland in handen te houden.

Dick
Dick
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Milo van der Linden

Het is de vraag of hij wel gekozen is. Men moet toch wel blind zijn om niet te zien dat er een enorme corruptie heeft plaats gevonden.

Dick
Dick
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Milo van der Linden

Vergeten. Biden is door de corrupte Media gekozen niet door het volk. Net zoals Rutte in en Kaag in Nederland

Stefan Langeveld
Stefan Langeveld
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Aavullend: luister naar Greenwald over het wegdrukken destijds door de media (wereldwijd; het was een opzetje door de Russen ….) en hoe men nu erkent dat de inhoud authentiek is. (Waarschijnlijk om te voorkomen dat JB in ’24 kandidaat wordt denken ik en velen)
https://rumble.com/vz3x6n-nyt-and-wp-confirm-biden-archive-yet-the-media-refuse-to-retract-their-russ.html

peter klein
peter klein
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Knap geschreven !

18
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x