OpinieZ Woke Woensdag: van Privilege Walk tot Brandweerpatriarchaat

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke


 
Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 22 december 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Privilege Walk

Je kan als blanke witte scholier niet vroeg genoeg beginnen met leren jezelf te haten en schuldig te voelen over alles wat te maken heeft met je Witte Privilege en de westerse opvoeding. Daarom gaan scholen in Nederland en België in navolging van de VS massaal aan de Privilege Walk. Lees de handleiding en huiver.

Racistische F1-overwinning

Max Verstappen versloeg in Abu Dhabi in een zinderende slotronde Lewis Hamilton en werd daarmee wereldkampioen Formule 1 2021. Laten we dat feit maar noemen zoals het is: racisme!

 

Talkshow-discriminatie

YouTuber Defano Holwijn krijgt tot zijn verdriet nog steeds geen talkshow op een presenteerblaadje aangeboden. De reden: hij is niet wit!

 

VU promoot Kerstmis Festival of Lights

Het is bijna Kerstmis, maar dat feest moeten we van de ooit gereformeerde Vrije Universiteit met elkaar niet willen vieren. Voortaan genieten we van het inclusieve, diverse, multiculturele en multireligieuze Festival of Lights. Bekijk de tenenkrommende promofilmpjes.

 

Hogeschool cancelt damestoilet

De Saxion Hogeschool in Enschede (noemt zich graag Saxion University) heeft om niet nadere bekendgemaakte Woke-redenen de damestoiletten geschrapt en vervangen door, ja, door wat eigenlijk? Transtoiletten?

 

Man met baard in de dames-pashokjes

In kledingwinkels in het Verenigd Koninkrijk denkt men inmiddels heel anders over het biologische onderscheid tussen man en vrouw.

 

Geen entreetoets voor studenten van kleur

De inclusieve gouverneur van de Amerikaanse staat Oregon wil kinderen van kleur helpen en heeft daarom de entreetoets geschrapt voor Colleges en Universiteiten. Goed kunnen lezen, schrijven en rekenen wordt immers zóóóóóóó overschat.

 

Biden en de Kaartenbak

Zelfs Joe Biden heeft moeite met de immer uitdijende LHBTQI+ kaartenbak.

 

Aziaten zijn wit

Laat één ding duidelijk zijn: Aziaten zijn volgens een schooldistrict in Washington zo geprivilegieerd dat ze voortaan als blank wit worden beschouwd.

 

Als Witte Regisseur zit je altijd fout

 

Verkrachters zijn voortaan vrouw

Als een vrouwenverkrachter zich zelf als vrouw beschouwt, wordt de verkrachting voortaan geregistreerd als zijnde gepleegd door een vrouw. Dat heeft de Schotse politie onlangs besloten.

 

Diversiteitsofficier Berkeley

De universiteit van Berkeley (Californië) stelt de juiste Diversiteitsprioriteiten.

 

Brandweerpatriarchaat

Het stadsbestuur van de Volksrepubliek en Diversiteitshoofdstad Amsterdam gaat een eeuwenoud groot onrecht uit de wereld helpen:  de mannennamen van de brandweerkazernes.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van BeetzInes van Bokhoven, Maaike van Charante, Alma van Hees, Rutger van den Noort, Pamela Pinas,  en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zucht…waar zijn we in Godsnaam in verzeild geraakt…deze generatie blijkt dus het ‘Paard van Troje’ te zijn

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat betreft de Privilege Walk: dit is een les in onderwerping, zelfindoctrinatie, de moderne vorm van bidden. Op deze manier is elke nieuwe godsdienst begonnen: als een kleine secte die conform gedrag wist af te dwingen van een groeiende groep volgelingen, omdat het conforme gedrag op de een of andere manier voordelen in het groepscontact opleverde.
En het motiveert, omdat het psychologisch houvast geeft. In een wereld waar alle processen erg op het individu zijn gericht, is dat voor veel mensen een aangename afwisseling. Het neemt verantwoordelijkheid weg van het individu en legt die bij anderen neer.

Wouter1965
Wouter1965
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik de vragen van de Privilege Walk lees ga ik toch behoorlijk wat stappen achteruit ipv vooruit. Blijkbaar dat deze (blanke) witte man onderhuids zwart is. Kan ik me dan ook als zwart identificeren?

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen