Woke Woensdag – Van Racistisch Ruim Wonen tot Minister van Gendergelijkheid

Welkom in de wondere woke wereld!

Titelfoto bij artikel Woke Woensdag - Van Racistisch Ruim Wonen tot Minister van Gendergelijkheid

Titelfoto: Minister Sigrid Kaag door Ministerie van Buitenlandse Zaken, CC BY-SA 2.0.

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 18 mei 2022! Met deze week: racistisch ruim wonen, non-binaire pocs, dating anno 2022, feminisme full circle, interpretatieve Europadans, inclusieve Barbies, Calvin Klein Gets Woke, Azteekse genderactivisten, kinderboeken en biodiversiteit, woke kunst, geweld in films is racistisch, ministeriële regenboog-logo’s en de Minister van Financiën Gendergelijkheid.

Racistisch ruim wonen

Door te kiezen voor een Tiny House draag je bij aan de strijd tegen racisme en voor een diverse maatschappij.  Dat is zo klaar als een klontje.

 

Non-binaire poc gezocht

Deze oproep vertoont zo’n hoge graad van Wokeheid dat zelfs de OpinieZ-redactie het niet meer kan volgen. Maar het is ongetwijfeld heel inclusief.

 

Dating anno 2022

 

Feminisme full circle

Beter konden we de Werdegang van het feminisme niet formuleren. Omdat vrouwen nu ook mannen kunnen zijn en mannen vrouwen, kan het feminisme nu worden opgeheven.

 

Interpretatieve Europadans

Onlangs was het Europadag, zoals u ongetwijfeld al wist. Vandaar dat er een bizarre artistieke performance werd gegeven – de “Interpretatieve Europadans” – voor de voltallig aanwezige leden van het Europees parlement. Zo’n nuttig en noodzakelijk optreden mag natuurlijk wel wat belastinggeld kosten. Dat helpt vast om het vertrouwen van de burger in de EU te herstellen.

 

Inclusieve Barbiefamilie

Zoals u zelf al had vastgesteld, was de Barbie-poppencollectie nog niet inclusief genoeg. Dus nu is er ook een zichtbaar auditief gehandicapte variant aan de collectie toegevoegd.

 

Calvin Klein Gets Woke

Kledinggigant Calvin Klein surft uiteraard mee op de inclusieve wokegolf. In deze advertentie voor ondergoed is de boodschap dat gender en sekse gewoon keuzes zijn en dat aparte kleding voor mannen en vrouwen een onderdrukkend fenomeen is.

 

Azteekse genderactivisten

 

Kinderboeken en biodiversiteit

De NRC vraagt aandacht voor een nieuw schrijnend, wereldwijd onrecht. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat plaatjes van dieren in kinderboeken niet realistisch en biodivers genoeg zijn. Dat is heel schadelijk voor de tere kinderziel.

 

Kunst moet woke zijn

De museumwereld in ons land is inmiddels volledig gewokificeerd. Dat merkt u bij een bezoek aan een willekeurig museum onmiddelijk. Overal wordt u gewezen op het racistische, transfobe en koloniale karakter van onze cultuur. Kunst is niet zo maar kunst, maar moet ten dienste staan van klimaatverandering, migratie, identiteit en gender. Noteert u het even.

 

Geweld in films is racistisch

Het racisme in de filmwereld is endemisch, systematisch en niet uit te bannen. Wat je ook doet.

 

Regenbooglogo’s voor ministeries

Verkeerswegen aanleggen en dijken onderhouden kan je als ministerie tegenwoordig alleen doen als je daarbij 24/7 laat merken dat je dat doet voor de rechten en het welzijn van de LHBTIQ+-gemeenschap. Een nieuw Twitterlogo met een identitaire Regenboog levert dan ook een onmisbare bijdrage aan een rechtvaardiger infrastructuur voor ons land.

En de ministeries van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kunnen daarbij natuurlijk niet achterblijven.

 

Minister van Gendergelijkheid

Gelukkig hebben we een minister van Financiën die in deze zware tijden de juiste prioriteiten stelt.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wouter1965
Wouter1965
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ligt het aan mij, of lijkt het zo dat hoe meer vrouwen aan topfuncties zijn er meer en meer van dit soort gezeik om de hoek komt kijken.

De volgende stap zal wel worden dat niemand meer met elkaar praat.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat iemand sexueel uitvreet moet hij zelf weten,blijf van kinderen af,en hou dit onbespreekbaar,of je homo bent of lesbisch zal mij een zorg wezen ,maar val niet iedereen hiermee lastig ,doen heteromensen ook niet namelijk .Al die dramatiek over een kaars bij voetbal inside,jaren geleden vertelde eens de grootse importeur van vibrators en dildo uit Amsterdam mij,dat hij had uitgerekend dat er gemiddeld 3 in elke woning aanwezig waren ,en die werden toen echt niet gebruikt om je neus te masseren ,allemaal hypocriet voor de buis en tv maken ,de Gooise matras kwam ook niet uit de lucht vallen ,en Kaag kan schijnheilig doen ,D66 is ook een beerput ,alles onder de mat,en met een uitgestreken smoelwerk doorgaan .

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In een inrichting kan je soms lachen en huilen tegelijk.

Els
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Bij het lezen van dit soort woke artikelen kan ik niet anders dan grijnzen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Els

Totdat je beseft dat het echt gebeurd en omarmd wordt.

Els
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het gebeurt al en er is al een groep naïevelingen die deze gedachtegangen omarmen. De vraag is nu alleen nog hoe groot die groep gaat worden en hoe lang het duurt voor er harde tegengeluiden gehoord gaan worden. Maar als zelfs ministeries al met deze idioterieën bezig zijn zie ik het inderdaad somber in.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Els

Dat is ook het probleem dat vanuit de ministeries elke nieuwe geluid nooit tegengesproken wordt maar omarmd. Zo krijgt elke politiek correcte idioterie gelijk. Het is geen waanzinnige tijd maar tijd van waanzin.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

In de roos! We worden niet meer geregeerd, er wordt door zg. politici gereageerd op elke mediahype. Geef mij de media en ik geef je het land.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Media spelen zeker de grootste rol, die maken je en die breken je, misschien op aanvraag.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als het niet zo in en in triest had geweest, hadden we er nog om kunnen lachen,maar helaas..

linn
linn
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Mijn reactie op Aljosja: wat doe je eraan als verstand ontbreekt bij een aantal inwoners van ons land en bij de gevestigde partijen(marionetten), en zij vreselijk in de war blijken te zijn? Dan krijg je psychose taal, dat heeft niets met jou of de ander te maken, alleen met de spreker/schrijver, dus niet lachen of huilen, maar terug geven. In het verleden was er een gezegde: er lopen meer gekken buiten de instellingen dan er binnen zitten, dat is nu wel duidelijk. Maar wat mij verbaast is, dat er serieus wordt ingegaan op die taal,. Toen de Jonge ongevaccineerden : wappies ging noemen, ontstond; Wappination, een geweldig land om in te wonen.Dat kan ook met racist, fascits, complot denker etc. Wie maakt de leukste Nations daarvan? Ik kijk er naar uit. Tot slot: als iemand ten onrechte uitgemaakt wordt voor racist, facits etc. kun je de spreker vriendelijk vragen even naar de spiegel te lopen en daarin te kijken om de genoemde persoon te kunnen zien. Of zullen wij massaal spiegeltjes gaan verstrekken aan de woke club, kunnen zij (een racist, fascist etc.)zichzelf de hele dag zien.Kom op: manipulatie is van alle eeuwen.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  linn

Die lui krijgen veel te veel aandacht. Maar het is wel zo dat die minderheid het in steeds grotere mate proberen uit te maken voor een overgrote meerderheid die er niks van moeten hebben.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je bent een betrouwbaar individu en je bent de functie van MP van Nederland waardig, als je veel leugens verkoopt en iedere avond al je SMS berichten van je telefoon verwijderd.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Heb een groot deel van het debat kunnen volgen, het is echt ontluisterend.
MP draait het gewoon om, de kamer is schuldig aan het wantrouwen, en hij is dat beu.
Mw. v.d. Plas werd zelfs door hem als vals betiteld.
Hij weigert meermaals gewoonweg om bepaalde informatie te verstrekken – ‘nee, doe ik niet -.
Nou, dan heb je geen bord voor je kop maar een betonnen bunker.
Helaas, er werd door een tamelijk wanhopige oppositie benoemd dat er voldoende klapvee van de coalitie zit die hem keer op keer weg laten komen met, op zijn minst, de verdenking van doofpotten. En dat klopt m.i.
Dus, zoals B. Nijman vanuit zijn exile twitterde: jullie komen nooit van Mark af.

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x