Het is gewoon tijd voor nieuwe Kamerverkiezingen

Toekomstig kabinet Rutte IV heeft nu al zijn krediet verspeeld

We koersen af op de laatste dagen van een roerig politiek jaar. In maart gaf een meerderheid van de kiezers de nu formerende partijen groen licht om verder te gaan met elkaar. Sindsdien is er tijdens de ellenlange formatie niks gebleken van een nieuwe bestuurscultuur of een nieuw elan. Met Rutte-IV gaan we gewoon op de oude voet door. Eigenlijk heeft het land recht op nieuwe verkiezingen, vindt Robert Raupach.

Ik realiseerde me laatst dat Nederland dit jaar maar vijftien dagen door een missionair kabinet is geregeerd. Dat is, aangezien we ons nu in de laatste maand van het jaar bevinden, toch wel een opmerkelijk gegeven. In maart vond een nipte meerderheid van de kiezers dat de partijen en lijsttrekkers, die onderdeel uitmaakten van het kabinet Rutte III, nog wel een regeerperiode mogen doorgaan. Die ‘beloning’ voor bewezen diensten was op zich al verbazingwekkend. Maar nog verbazingwekkender is dat we, na alles wat er dit jaar is gebeurd en we inmiddels in de langste formatie ooit zitten, nog steeds afkoersen op een kabinet met dezelfde partijen en bovenal dezelfde kopstukken.

Zo’n lange formatieperiode, waarbij dezelfde partijen en grotendeels dezelfde bewindspersonen aan het roer staan, is eigenlijk een soort proeftijd. Graag neem ik u even mee langs vier thema’s, die dit jaar politiek nadrukkelijk aanwezig waren of nog steeds zijn, om aan te tonen dat er geen contractverlenging na de proeftijd mag volgen.

Coronacrisis

Ongeveer de helft van de coronacrisis werd vanuit Den Haag met een missionair kabinet bestierd. In de manier van crisisbestrijding is na de val van het kabinet en de verkiezingen niets veranderd. Het is nog steeds visieloos, warrig, vaak niet uit te leggen, buitenproportioneel en gestoeld op ad-hoc handelen. In maart heeft men de kans niet gegrepen om de bestuurders hierop af te rekenen in het licht van de vaccinatiecampagne die op stoom kwam en ons als uitweg uit de coronacrisis werd voorgehouden. Inmiddels weten we beter en kan ik me niet anders voorstellen dan dat de inmiddels door corona murw gebeukte samenleving toch wel een ander oordeel velt over het coronabeleid.

 

Afghanistan-debacle

Slecht voorbereid en te laat ingezet. Dat is de korte versie van het fiasco bij de evacuatie van Nederlands en Afghaans personeel in augustus, dat op het conto van Sigrid Kaag geschreven mag worden. Uiteindelijk heeft zij na een motie van wantrouwen haar positie als minister van Buitenlandse Zaken verlaten, om enkele dagen later vrolijk door te gaan met de formatie. Falen op een belangrijk dossier, ten koste van mensenlevens, betekent dus dat je in een volgend kabinet ‘gewoon’ vicepremier kunt worden. Voor een partij als D66 en hun aanhang, die regelmatig de moral highground claimen, is dat toch moeilijk te rijmen. De twintig procent aan zetelverlies bevestigt dat beeld.

 

Wooncrisis

Al jaren is er een tekort aan woningen. Voeg daar nog het woord ‘betaalbaar’ aan toe en het is voor velen al helemaal uitzichtloos om aan geschikte woonruimte te komen in deze tijden. In plaats van doortastend te werk te gaan met het bouwen van huizen (en vooral ook de hoogte in alsjeblieft) leggen we onze bouwsector lam met een grotendeels zelf gecreëerd en mathematisch stikstofprobleem. Voeg daar aan toe dat we wekelijks gemiddeld 1.100 nieuwkomers welkom heten de laatste maanden, dan begint het logisch verstand toch te haperen? Hoezo laten we mensen binnen waarvan we nu al weten dat we hen de komende jaren zeker geen huisvestiging kunnen bieden en wachtlijsten uitpuilen? De druk op de ketel wordt alsmaar verhoogd door het kabinet zelf.

 

Toeslagenaffaire

Het meest in het oog springende voorbeeld is wel de toeslagenaffaire. Daarom wil ik hier toch even iets langer op ingaan. Ook omdat het een geïsoleerd Nederlands falen is, we kunnen hier niet wijzen naar een virus of buitenlandse afhankelijkheden. De huidige demissionaire status van het kabinet is notabene door deze kwestie veroorzaakt. Het jaar was nog jong toen er een einde kwam aan kabinet Rutte III ten gevolge van het vernietigende rapport ‘Ongekend onrecht’ over het overheidsfalen in deze kwestie.

Je denkt dat zo’n groot schandaal, dat bij duizenden ouders en kinderen tot enorm leed heeft geleid en tot diverse afgetreden bewindspersonen, een wake-up call is om de zaak spoedig en adequaat op te lossen. In het bijzonder als je voornemens bent om in een volgend kabinet opnieuw te gaan regeren. Goed leiderschap toont dan oprecht berouw en zorgt in sneltreinvaart voor een passende oplossing.

 

Opnieuw loze beloftes

Een half jaar na het keiharde rapport over de toeslagenaffaire bleek er nog steeds weinig terechtgekomen te zijn van alle gedane beloftes. Staatssecretaris Van Huffelen beloofde dat alle gedupeerde ouders vóór 1 mei 30.000 euro compensatie op hun bankrekening zouden hebben staan. U raadt het al. De staat is wereldkampioen in het incasseren van centen, maar heeft toch behoorlijk meer moeite met uitbetalen. Op 11 oktober concludeerde de Nationale ombudsman dat het volledig misgaat met de hersteloperatie. Van de bijna 50.000 mensen die zich als gedupeerde hebben gemeld, had op dat moment minder dan de helft de financiële compensatie ontvangen. Opnieuw dreigen schrijnende situaties te ontstaan, zoals huisuitzettingen, terwijl er al maandenlang beterschap wordt beloofd.

De toeslagenaffaire is misschien wel het grootste schandaal uit de Nederlandse geschiedenis als het gaat om hoe de staat financieel is omgesprongen met tienduizenden burgers. Tijdens de verkiezingscampagne werd er gestrooid met excuses en beloftes dit voor de slachtoffers zo snel en goed mogelijk op te lossen. Het bleken niets meer dan lippendiensten te zijn.

 

Hoezo nieuw elan?

Het demissionaire en waarschijnlijk toekomstige kabinet heeft dit jaar op belangrijke dossiers grove steken laten vallen. Men kan toch niet met droge ogen beweren dat het voor Nederland het beste is als we nog vier jaar dit kabinet, deze partijen, deze mensen aan het roer laten staan? Uit werkelijk niets is dit jaar gebleken dat er intenties zijn om dingen anders te doen dan de laatste tien, elf jaar. Er is geen nieuw leiderschap bij D66 van Kaag, er is niet meer openheid en transparantie bij de VVD van Mark Rutte, en na de afsplitsing van Omtzigt is heel het CDA er niet meer.

En de ChristenUnie blijft ondanks eerdere uitspraken van Seegers gewoon aan de leiband van voornoemde drie partijen lopen. Sterker nog, blijkbaar gunt men elkaar het licht in de ogen onderling ook niet, want waarom hebben we anders een recordlange formatie tussen gesprekspartners die al met elkaar hebben samengewerkt? Van nieuw elan is niets te merken. De formerende partijen zijn de meerderheid virtueel al kwijt in de meeste recente peiling, nog voordat het nieuwe kabinet is aangetreden.

De verwachting is dat gedurende de eerste weken van het nieuwe jaar de formatie afgerond wordt en we vier jaar kabinet Rutte-IV ingerommeld worden. Het jaar 2021 blijkt niets meer en niets minder dan een vijfde bonusjaar voor Rutte en zijn kabinet geweest te zijn. Achteraf kijk je een koe in de kont, maar met de kennis van nu – en de nog maar 69 gepeilde zetels op dit moment – zou het verstandiger zijn om de kiezer herexamen te laten doen.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft alleen maar smerige spelletjes gespeeld.
De EU de macht in Nederland over laten nemen.
Mijn bedrijfspensioen in Brussel gestalt.
Het referendum afgeschaft.
De PVV en het FvD gedemoniseerd en bij de kliko gedumpt.
Heel veel leugens verkocht aan de burgers.
De zorg afgebroken.
De woningnood schrikbarend laten toe nemen.
De spaarcenten zonder rente laten verdampen.
Een avondklok (spertijd) ingesteld.
De stimulator achter de hoogste inflatie ooit.
Een griepachtig virus Nederland laten gijzelen.

Enz enz enz.

Mijn stelling is RUTTUP en NEXIT.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De stem van de kiezer is voor een grote deel onbelangrijk omdat de partijen manipuleren de uitslagen ook door uitsluiten van partijen net zolang tot zij hun gewenste resultaat hebben zodat zij hun eigen belangen kunnen doordrukken die niet perse in belang van de burger zijn. Zie de geld verslindende migratie die onze cultuur aantast, klimaathysterie die niets oplost maar voor ellende zorgt. Deze hebben voorrang op de gezondheidszorg en opvang en pensioenen van ouderen. Maar ook op de opleidingen
die steeds meer worden aangepast aan de zwakke leerling en woke cultuur. Waar gaat dit heen? Missionair of demissionair het maakt niets uit en de reden voor het vallen van het kabinet ook niet. Dezelfde mensen die van elkaar afstand namen bekookstoven door elkaar te chanteren hun eigen plannen om de laatste restanten van rechtse invloeden te elimineren dankzij de slappe onderhandelingspositie van Rutte. Het kabinet die viel ging en gaat gewoon door dus het maakt niets uit of je druk op het
kabinet oefent. En net zo gaat het met de stem van de kiezer. Mijn blanco stem is de enige die deze troep waard is alleen is de uitleg voor de blanco stem ook gemanipuleerd tot de onvermogen van de
kiezer die geen keuze kan maken. Nee, keuze maken is het probleem niet maar het niet erkennen van deze gang van zaken. Alleen als dit massaal zou voorkomen wordt men gedwongen om over na te denken. Dat gebeurd niet want de kiezer denkt echt invloed te hebben en speel daarmee voor een nuttige idioot.

Thomas
Thomas
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

VVD, D66 en CDA traineren bewust de vorming van een nieuw kabinet. Dat er geen nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven heeft mede te maken met het feit dat D66 en vooral het CDA al maanden op verlies staan in de peilingen. Met z’n vieren komen ze niet boven de 63 zetels uit.
Deze manier van doen (of niet-doen) ondermijnt het vertrouwen in de democratie, dat toch al snel aan het afbrokkelen was.

Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als de dingen echt bij naam genoemd moeten worden is het niets anders dan corruptie die tot in allen lagen van de partijen is door gedrongen.
Het grote euvel is dat veel partijen nooit de juiste vragen willen stellen buiten de partijen die al tijden gedemoniseerd worden als Ultra rechts Wappiepartijen.
Daarbij het hangen van de partijen richting Brussel (wat ons in al die jaren nog niks goes opgeleverd heeft) en het cirkeltje is rond.
Namelijk dat we op het einde van de rit opgaan in een Europese staat, met alle gevolgen van dien natuurlijk als je ziet welk een onzin daar bedacht wordt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Henk uit Veliko Tarnovo

Dit is waarom verkiezingen niet gaan werken. We zijn al EU. Rutte krijgt zijn opdrachten van de EU en die voert hij uit.
Uiteraard ziet de EU niet graag een machtswisseling in Nederland.

Jan Smid
Jan Smid
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Verkiezingen werken wel, zie VK

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smid

Denkt u dat de EU gaat meewerken aan een EU kritische regering?
Alles wat ook maar iets met overheid te maken heeft, incluis de media, gaan daar niet aan meewerken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De EU heeft geleerd van het VK.

Hesa
Hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

…nieuw kabinet met meer elan..
Als er iets bewezen heeft in deze corona onzin, is de leugenachtigheid van deze mensen. Er is zoveel schuim naar boven gekomen, dat de gewone burger erin verzuipt.
Kindermisbruik, fraude, leugens, vernieling van de natuur, mensenlevens vernietigen, omgekocht media, rechters. Politie die lieve burgers in elkaar timmeren, noem maar op.
En dan beloven: …met elan.. wie gelooft dit nog.

Edward
Edward
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als het tot een formatie komt , zal ook deze een record breken.
Dat van kortst zittend.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Laten we het hopen.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Laten we daar op hopen.
Dat deze schijnheilige snel vallen

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“In maart vond een nipte meerderheid van de kiezers dat de partijen en lijsttrekkers, die onderdeel uitmaakten van het kabinet Rutte III, nog wel een regeerperiode mogen doorgaan. Die ‘beloning’ voor bewezen diensten was op zich al verbazingwekkend. ”
.
Deze zin zegt alles over Rutte IV. Een meerderheid van suffe gewoontekiezers heeft een uitgerangeerde stelletje kartelpolitici een blanco cheque gegeven om lekker door te gaan met meer van hetzelfde.
Het is al te moeilijk voor deze kiezers om te beseffen dat ze te grazen worden genomen en dus op de oppositie moeten stemmen om iets te veranderen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Kijk Andre van de laatste 4 verkiezingen, zijn er 3 die het voor de kiezers mogelijk maakte, om over meerdere dagen te stemmen, ik neem altijd maar de Timmerfrans verkiezingen als voorbeeld, in Nederland brachten wij op Donderdag 23 Mei 2019 onze stem uit, deze uitgebrachte Nederlandse stem, is Donderdag-Vrijdag-Zaterdag en Zondag (de dag van de telling) beschikbaar geweest, voor van alles.
En weet je, ineens uit het niets, was de club van Timmerfrans (PvdA), de grootste Nederlandse partij.
Snap je.!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Kan zijn, maar bij verkiezingen voor de genoemde 3 van de 4 verkiezingen, vertoonde de gemiddelde Nederlandse kiezer ook al het suffe gewoonte-stemgedrag waar ik over schreef.
Onder Den Uyl was de PvdA ook al een keer de grootste partij.
Ik zie dus geen gedragsverandering. De overheid hoeft in Nederland de verkiezingen niet te vervalsen, er komt toch altijd vanzelf het gewenste resultaat uit.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Kijk mijn beste, de periode den Uyl was een heel andere tijd, de tijd dat de arbeider de keus had tussen de PvdA en de Christelijke partijen, de VVD was voor een geheel ander publiek.
Maar bij de door mij genoemde EU verkiezing (2019), haalde de PvdA uit het niets ineens 24% van de stemmen, terwijl zij in 2018 (7%) en in 2021 (6%) behaalde.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dream on.
De huidige mensen zullen nooit de macht uit handen geven.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zolang de mensen niet van zich laten horen zullen zij ook met deze regering hun geluk kunnen aflezen in de bijbehorende statistieken. Deze regering leeft op niet klagende mensen. Klaag niet tegen Corona maatregelen klaag tegen de regering, zou ik zeggen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Deze overheid heeft ook de media in handen.
Met klagende mensen wordt afgerekend. De overheid heeft al aardig wat ervaring opgedaan met de corona crisis.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Terwijl wij tientallen jaren geslapen hebben heeft links een stille overname gedaan van alle instanties in het land en zetten de toon terwijl het nu allemaal flutpartijtjes zijn.

Rienus
Rienus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het verbaasd mij nogal dat er zo weinig aandacht is voor het gemak waarmee mensen zijn te misleiden. Een avondje pulp over een dame die niets liever wil dan burgers aan de kant schuiven werkt gewoon. Beetje knippen, wat aanpassen en de show is voldoende om boven verwachting te scoren tijdens de verkiezingen.
Een nieuw elan in oude zakken verkopen lijkt nog steeds te werken.

Heden ik morgen gij. Oftewel de mensen die nu een grote mond hebben omdat ze de illusie hebben braaf te zijn worden zoals immer te laat wakker. En er komen geen nieuwe verkiezingen, want Nederlanders verdienen niets beter dan de ellende waar ze zelf voor hebben gekozen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Inderdaad Rienus, dit Rutte Kartel is gevaarlijker dan menig gevulde gierkelder.
De dienst jaren van dit Rutte Kartel, zijn de zwartste jaren voor Nederland, van na de tweede wereldoorlog.

Rutte heeft angst en tweedracht gezaaid, met de hulp van Links Nederland.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nu terugkijkend lijkt het er bijna op dat Rutte voor het coronaschandaal al bezig was met het oprekken van zijn beweegruimte, waardoor we zijn opzichtige falen nu beter als een ‘gegeven’ moeten accepteren. Nadeel van zo lang demissionair zijn is ook dat geen mens zich meer voor die korte restperiode minister of staatssecretaris leent, als het er al van komt.

meine
meine
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Verkiezingen ? Dan wordt er weer met de briefstemmers gesjoemeld. Ik heb de data van de 13824 stembureaus voor de 2e kamer verkiezingen verwerkt, en het is zeer waarschijnlijk dat D66 via de briefstemmers, zo’n 4 zetels heeft “georganiseerd”……

De stembureaus hebben een dubbele controle. De stemgerechtigde staat op een lijst, heeft stembiljet, en wordt afgevinkt of geturft als “aanwezig”.

Fraude kan alleen door stemmen in de verkeerde stapel te leggen. De totalen moeten kloppen. Via een audit is dit eenvoudig te controleren, en zijn de gevolgen groot, als de Media dit willen brengen natuurlijk.

Het leggen in een verkeerde stapel, of omwisselen met voor-ingevulde stembiljetten, is waarschijnlijk bij bureaus waar >30% D66 en <3% FvD/JA21 gestemd heeft. Dat komt voor bij 325 stembureau, waarvan 130 met meer dan 1000 stemmen. Van die grotere stembureaus zijn er 40 in Utrecht en 36 in A'dam, dan 14 haarlem, 10 in Leiden en 9 in Nijmegen. Maar die 5 bureaus in Utrecht hebben samen slechts 15.000 stemmen verzameld, nog geen kwart zetel, dus niet de moeite van een audit waard.

De briefstemmers, daar is aantoonbaar mee gefraudeerd.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Door alle corona perikelen zijn alle berichten rondom mogelijke verkiezingsfraude behoorlijk naar de achtergrond verschoven, maar verscheidene ervan klinken behoorlijk serieus. Bijvoorbeeld een overwinningsfeestje met toespraak van Kaag midden op de middag van de verkiezingsdag. Het daglicht door de ramen is duidelijk zichtbaar. Of de peilingen van één van eilanden met klein aandeel VVD, maar de uitslag gaf aan de grootste partij. Of de stemmachines die gecontroleerd werden door een bedrijf, waarvan een oud voorzitter D66 eigenaar is. Stapels kwijtgeraakte biljetten, niet verzonden biljetten…
Het is maar een kleine bloemlezing, maar het stelt vele vraagtekens bij de uitslagen van VVD en D66. We hoorden en horen nauwelijks vragen naar onderzoek, maar het geeft mij te denken, temeer daar Rutte naar eigen zeggen als demissionair kabinet nog machtiger is dan voorheen. Wie pakt dat onderzoek op??

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoor het haar nog zeggen: “Hier scheiden onze wegen.” Blijkbaar zijn de wegen van Mark R. ondoorgrondelijk.

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De tweedeling lijkt een globaal fenomeen te zijn, in ieder geval in de westerse wereld. In de VS schijnt sprake te zijn van een kleine volksverhuizing met een strikte scheiding tussen blue (democratisch) en red (republikeins) states. Dat gaan we in Europa ook steeds meer krijgen waar conservatief rechts richting het Oosten zal vertrekken. Niets is zo overtuigend als met je voeten stemmen. Met name omdat conservatief rechts de plek is waar ze de centjes moeten lospeuteren.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens,maar dat hoef je van die hypocriete plucheplakkers niet te verwachten!

Gerard
Gerard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zal er straks eventueel substantieel anders gestemd gaan worden?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Wanneer is straks?

Ronald
Ronald
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende analyse van de situatie. Nieuwe verkiezingen en dan een zakenkabinet. Een kabinet van mensen die weten waarover ze het hebben, met een minimum aan politiek opportunisme. Het land staat voor grote beslissingen, het politiek krachtenveld heeft bewezen daar niet mee te kunnen omgaan.

Cor
Cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang de schapen in dit land beinvloed worden door de angstpandemien die uitgestrooid zijn over ons land, Stikstof, klimaat, Covid-19 enz., en hierdoor niet meer rationeel kunnen nadenken en daardoor hun ogen niet kunnen openen zal er nooit een andere zakelijke kabinet komen. Het MSM is hiervoor een zeer nuttige voertuig om dit in stand te houden door maar een kant van de medaille te beschrijven of te laten zien.
Ik heb echt medelijden met de schapen in ons land die dusdanig beinvloedbaar zijn door manipulatie, bedrog, oplichting en indoctrinatie dat ze voor mij vallen in het citaat van Einstein ’twee dingen zijn ondeindig, het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker.’

Jan Smid
Jan Smid
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“”De toeslagenaffaire is misschien wel het grootste schandaal uit de Nederlandse geschiedenis als het gaat om hoe de staat financieel is omgesprongen met tienduizenden burgers. “”

Inderdaad. Maar je ziet ook dat de politiek nul lering trekt. Integendeel, de meeste verschrikkekijke wet, de Wet gegevensverwerk door Samenwerking is verbanden, is nog erger want niet alleen de overheid maar ook door de overheid bepaalde private partijen mogen gegevens van burgers van verzamelen en delen zonder dat de burger dit weet en zonder gedegen onderzoek of beschuldigen en informatie wel kloppen of berusten op achterklap en roddel of onjuist zijn, allemaal door een zweem van onduidelijkheid wanneer gegevens van de burger verzameld en gedeeld morgen worden met andere instanties . Hopelijk dat de Eerste Kamer wakker wordt en luitert naar de Autoriteit Persoonsgegevens die deze wet afschiet. Ben vooral benieuwd hoe de PvdA in de Eerste Kamer stemt. Immers, in de Tweede Kamer heeft deze partij vóór deze wet gestemd !

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Democratie werkt waar vertrouwen woont. Nederland geeft dit minder thuis.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nieuwe verkiezingen ? Was het maar zo simpel. Sigrid Kaag kwam met een voorstel om de verkiezingen – anders – te laten verlopen. Uitgesmeerd over drie dagen en ook stemmen over de post. Belachelijk voor een klein landje als het onze. Dat voorstel van Kaag werd werkelijkheid. Een exacte copie van de afgelopen Amerikaanse verkiezingen. En iedereen weet hoe die zijn afgelopen. Bij ons kreeg D66, een partij die voor de verkiezingen meer dood dan levend was, een drievoud aan zetels toebedeeld, terwijl de verguisde VVD alweer kon rekenen op een groot aantal zetels. En wat zagen we nu ? De voormalige regeringsploeg vocht elkaar de tent uit. Dit toneelspel hielden ze maandenlang vol totdat er een regeerakkoord kwam en iedereen er lof over sprak. De kliek van VOOR de verkiezingen regeert weer verder tot de nieuwe (gestolen) verkiezingen. Nieuwe verkiezingen ? Ja, die zullen er wel weer komen na vier jaar. Maar u zult wederom weer belazerd worden. Ik weet wel wie er nooit meer gaat stemmen !

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x