Woke Woensdag 1 december 2021 – Van Kennisimperialisme tot Toxische Witte Mannen

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 1 december 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Kennisimperialisme in het onderwijs

Dekolonisatie (de Woke term voor “alles kapot maken wat met de Westerse cultuur te maken heeft”) staat in Amsterdam hoog op de onderwijsagenda. Maar liefst acht hoger onderwijsinstellingen vinden dat het onderwijs diverser en inclusiever moet worden. En dan is het dus de vraag hoe relevant Latijn en Grieks nog zijn op het Gymnasium, want die bevorderen alleen maar het Kennisimperialisme. En dat moeten we met elkaar niet willen.

 

Woke-terreur op de universiteit

Wetenschappers op de Universiteit Leiden durven uit angst voor de consequenties zelfs niet meer te spreken over de verstikkende Woke-cultuur.

 

Verkiezing Amsterdammer van het Jaar gecancelled

Wat natuurlijk in Amsterdam al helemaal niet meer kan, is de traditionele verkiezing van de Amsterdammer van het Jaar. De bescheiden subsidie voor het evenement werd ingetrokken wegens strijdigheid met de gemeentelijke diversiteitsprioriteiten.

 

Sinterklaas mag niet meer

Na jarenlang anti-Zwarte Piet gedram door de activisten van Kick Out Zwarte Piet, is het Sinterklaasfeest volledig gesloopt.

Het Alkmaarse Horizon College heeft het Sinterklaasfeest uit de school verbannen. Het feest zou niet verbindend en inclusief genoeg zijn.

De Voedselbank te Ondiep heeft echte Zwarte Pieten laten opdraven en krijgt daarom een stevig functioneringsgesprek met voormalig GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman.

 

Seksuele delinquenten gekwetst

In de Amerikaanse staat Colorado mag de term sex offender niet meer worden gebruikt. Tenminste, als enkele nijvere overheidsdienaren hun zin krijgen. De term sex offender is namelijk stigmatiserend voor sex offenders en dient te worden vervangen door adults who commit sexual offenses.

 

Wikipedia nuanceert Femicide

Omdat men zich door het gebruik van het woord ‘femicide’ (het bewust vermoorden van vrouwen en meisjes omdat ze vrouwelijk zijn) op het glibberige termijn van genderstereotypen begeeft, meldt Wikipedia dat de term ‘gendercide’ een meer inclusief alternatief biedt.

 

Hallmark verbindt zich met zwarte medemens

Nadat wenskaarten-gigant Hallmark de Meilandjes doortastend heeft gecancelled, is nu het tijd voor de verbinding met de zwarte medemens. Want dat schijnt een bijzondere mensensoort te zijn. Volgens Hallmark dan.

 

EU wilde af van Kerstmis

De Europese Commissie deed onlangs een poging om in het kader van de Inclusieve Communicatie het woord ‘Kerstmis’ te verbieden en te vervangen door ‘feestdagen’. Maar het plan moest al snel worden ingetrokken na verontwaardigde protesten in het Europees Parlement.

 

Indiase professor niet divers genoeg

Omdat hij medewerkers beoordeelt op wetenschappelijke kwaliteit en niet op etniciteit, krijgt deze Indiase professor geen onderzoeksgeld meer van zijn Canadese universiteit.

 

Vleeseters verstoren het klimaat

Mannen eten meer vlees dan vrouwen en dat heeft een groot effect op de klimaatopwarming. Dat staat in een wetenschappelijk artikel in de Lancet Planetary Health. Jordan Peterson ziet al de nodige overheidsregulering aankomen.

 

De Nieuwe Mens

Op Tik Tok tref je de rolmodellen van de Woke Gemeenschap aan. De inclusieve, diverse en gedekolonialiseerde mens met een unieke gender-identiteit, zoals deze transvrouw.

 

Toxische Witte Mannen

De mensensoort Blanke Witte Man is toxisch en daarom het terechte onderwerp van een dansvoorstelling van de theatermaker Ryan Djojokarso, juicht Trouw.

 

How to be a Woke White Person

Woke-zijn is niet zo moeilijk als je denkt. Kijk naar enkele simpele tips en doe mee!

 

Uw Woke watchers waren:

Freek van Beetz, Maaike van CharanteJan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geen Sinterklaas, nog wel Kerst en geen Amsterdammer van het jaar. Een theatermaker die beweert dat de blanke man zijn oogkleppen moet verwijderen (zijn eigen deugkleppen mag hij ophouden). Kwaliteit inleveren in de wetenschap om geen mensen aan te nemen die capabel zijn maar niet diverse genoeg. Ik begin mijn geloof in de mensheid te verliezen. Snel nieuwe verkiezingen en tot die tijd heeeerlijk veel vlees eten.

Alysa
Alysa
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Heeft u al eens nagedacht wat voor ellende dat veroorzaakt voor ’t leefmilieu (klimaat hier inclusief!) om over ’t veelvuldig dierenleed (nog) maar te zwijgen?!

Jan
Jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

Ja, heb er zeker over nagedacht. Geen probleem wat mij betreft. Lekker vlees eten. Er is geen klimaatcrisis.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De hoogste tijd voor Verlichting 2.0.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Een normaal eerlijk mens zou niet meer in de spiegel kunnen kijken als ie de woke regels echt zou volgen. Conclusie: Woke volgers zijn dus niet normaal.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Leuk geëindigd met het laatste filmpje. Volgens mij moet je een blind paard zijn om niet te zien dat de woke ideologie in de ‘strijd om het bestaan van de betekenis’ een heuse taaloorlog heeft veroorzaakt. ‘Maakbaarheid’ van de samenleving wordt afgedwongen door censuur van de taal. Twee zaken zijn hierin bedenkelijk, namelijk het recht op (zelf)verontwaardiging, dan wel kuddeverontwaardiging en het gegeven dat mensen denken de ‘waarheid’ van de betekenis te kunnen opeisen. Betekenissen liggen echter niet vast en variëren van persoon tot persoon. Nu houden we ons de illusie voor dat er een wetenschap is dat beweringen objectief gemaakt zouden kunnen worden. Wat de zwartepieten discussie laat zien is dat ‘perceptie’ met veel zaken van doen heeft, behalve met wetenschap. Idealisme verondersteld een waarheid dat transcendent is. Niets is minder waar, denkinhouden ontstaan op dezelfde manier als alle andere levensfuncties in de natuur zoals de vleugels van een vogel, het hart dat bloed het lichaam in pompt en dergelijke. We kunnen het ‘hoe’ van de vleugels van een vogel onderzoeken, maar nooit het ‘waarom’. Het waarom is in deze een metafysische vraag. We zitten gevangen in het dát van de wereld.

Het goede nieuws is dat we vrij zijn om de wereld te betekenen zoals we maar willen. Het slechte nieuws is dat mensen niet zo goed kunnen samenwerken en de neiging hebben de ander te willen totaliseren (E. Levinas). Niet ten onrechte schonk Friedrich Nietzsche de wereld de übermensch, want de mens is iets dat overwonnen moet worden.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zit nu om 06.35 uur naar rtl4 te kijken, we kunnen iedere week 100 van dit soort items publiceren, maar als ik Rutte, de Jonge en Slob hoor stotteren en niet snappen dat zij moeten opstappen, omdat zij niet bekwaam zijn voor de functie, die zij vervullen, is Nederland niet meer te redden.

mark
mark
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De gregoriaanse kalender is fout. De nativity vier je op 7 januari (juliaans) 25 december is het feest van saturnalia. Niets Christelijks aan.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x