Amateursport wordt opnieuw onder de bus gegooid

Avondtrainingen verboden

Titelfoto bij artikel Amateursport wordt opnieuw onder de bus gegooid Jan gajentaan opiniez

Foto:

Door het corona-jojobeleid van het kabinet is vanuit de ambtenarenkoker van kabinet en OMT weer een verzameling onnavolgbare maatregelen op ons neergedaald. De meest opvallende: door de avondlockdown is het beoefenen van amateursport vrijwel onmogelijk geworden. Als ’s avonds niet getraind mag worden, zijn competitiewedstrijden onverantwoord. Een maatregel met meer nadelen dan voordelen voor de volksgezondheid, betoogt Jan Gajentaan.

Gameverslaving

Als ‘voetbalvader’ met twee op het hogere amateurniveau voetballende zoons, treft deze maatregel ook mijn gezin. Voor de derde keer dreigt de competitie stilgelegd te moeten worden. Terwijl juist buiten nauwelijks besmettingsrisico bestaat. Maar de ambtenaren met hun ingewikkelde modellen, die op een lagere ‘R’ willen uitkomen, besluiten telkens anders. Mijn jongens en met hen vele anderen zijn het nu zat. Ze willen trainen en de eerste helft van de competitie afronden!

In mijn directe omgeving zie ik de schadelijke gevolgen van dit beleid: kinderen die lijden aan ernstige gameverslaving, jongens en meisjes die moddervet zijn geworden als gevolg van het voortdurend binnen zitten. Waarom, in vredesnaam? Juist obesitas is een coronarisico!

 

Grabbelton

Het kabinetsbeleid begint steeds meer te lijken op een grabbelton. Scholen dicht, scholen open.  Mondkapjes af, mondkapjes op. Sporten mag, sporten verboden. Naar een niet essentiële winkel: vóór vijf uur kan het nog, dus daar wordt het drukker! Na heel veel mitsen en maren wordt ventilatie nu eindelijk benoemd tijdens de persconferenties, maar een consequente aanpak met CO2-meters, zoals in onze buurlanden, is er nog niet. Over luchtvochtigheid – een cruciale factor – wordt al helemaal niet nagedacht.

 

Falende Hugo de Jonge

De wat betreft het coronadossier in mijn ogen incompetente Hugo de Jonge is volstrekt monomaan bezig: alles en iedereen moet gevaccineerd worden. Hij is zó geobsedeerd door dit idee, dat hij niet in de gaten had dat de in september doorgevoerde coronapas – voor gevaccineerden een soort walhalla want ze hoefden nergens meer te testen – averechtse gevolgen had.

Bij superspread events zorgde de komst van besmette gevaccineerden voor een explosie aan nieuwe gevallen. Waarschuwingen daarover vanaf begin oktober door onder andere Maurice de Hond maar ook door ondergetekende, zie mijn artikel Een beter alternatief voor de coronapas van 1 oktober jl., werden door De Jonge in de wind geslagen.

 

Vroegmedicatie

Over vroegmedicatie durf ik amper meer te beginnen. Driekwart van Nederland lijkt ervan overtuigd te zijn dat het niets helpt en gestoeld is op bedrog. De zogenaamde ‘wonderpillen’ hydroxychloroquine en ivermectine worden dagelijks aan de schandpaal genageld door de MSM. Maar wie heeft dan ooit beweerd dat het wonderpillen waren? Het team van IHU Marseille (prof. Raoult) maakte al in maart 2020 (!) bekend dat hydroxychloroquine alléén te weinig antivirale werking heeft en daarom gecombineerd moet worden met azytromycine en zink. Met die combinatie van middelen bereiken zij nog steeds prima resultaten.

 

Bureaucratisch

In Nederland is men in de ban van RCT’s, Randomised Controlled Trials. Een bureaucratisch gedrocht dat alleen betaald kan worden met steun van Big Pharma en als men bereid is duizenden patiënten een placebo te geven, en daarmee een hogere overlijdenskans. Ethisch onverantwoord. Maar wat zeggen die RCT’s? Oxford presteerde het om in de hydroxychloroquine-tak van hun Recovery trial alleen maar te laat opgenomen patiënten te plaatsen. Geen wonder dat er geen positief effect was!

Honderden praktische onderzoeken, uitgevoerd door wereldwijd duizenden artsen, laten zien dat bij vroeg inzetten van een combinatie van antivirale middelen zowel de hospitalisatie als de sterfte onder Covid19-patiënten met meer dan de helft teruggedrongen kan worden.

Het kabinet en het RIVM willen niets weten van vroegmedicatie. Sterker nog, op de Covid19-website van het RIVM wordt mensen met beginnende Covid19 nog steeds geadviseerd om paracetamol te slikken! Terwijl uit onderzoek blijkt, dat dit middel juist tot een verhoogde hospitalisatie leidt.

 

Nederland onderaan het booster-lijstje

Constaterende dat het kabinet monomaan aanstuurt op gedwongen massavaccinatie en de mogelijkheden van vroegmedicatie en ventilatie bewust laat liggen, zou je verwachten dat er dan in ieder geval vaart is gemaakt met de boostercampagne. Niets is minder waar! Nederland loopt in dit opzicht in Europa helemaal achter. Net zoals we bij de eerste vaccinatiecampagne veel te laat waren. Het krankzinnige gevolg hiervan is dat in Nederland de risicogroepen steeds ná de periode van grote coronagolven worden gevaccineerd, in plaats van ervoor zoals in het VK.

 

Incompetentie

Ik zou nog wel even kunnen doorgaan over de incompetentie van deze coronaminister en dit over elkaar heen buitelende en telkens de publiciteit zoekende OMT. Zoals het falen om de IC-capaciteit uit te breiden. Maar genoeg hierover. De situatie met coronapatiënten in de ziekenhuizen is inderdaad zorgwekkend, als gevolg van het gevoerde wanbeleid. Ik snap ook wel dat we er in dit stadium niet aan kunnen ontkomen om een aantal maatregelen te treffen, die de ‘R’ omlaag drukken. Maar laat de sporters sporten. En zeker de jeugd. In de buitenlucht zal dat niet leiden tot meer besmettingen.

Dus, parlement, steun de oproep van de KNVB en zorg dat Hugo de Jonge en Mark Rutte de amateursport niet wéér onder de bus gooien!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
23 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hart voor Nederland
Hart voor Nederland
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Men kan alles wel blijven opnoemen ,veroordelen en weer overleggen Waarom ? Het is nu wel duidelijk hoe schadelijk dit kabinet is voor Nederland Burgerlijke Opstand en Ongehoorzaamheid om Nederland weer fit en gezond te krijgen !

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens de laatste weekrapportage van het RIVM (23 nov) is maar liefst 1,2 % van de besmettingen te wijten aan sportclubs e.d. en 12,3 % aan school en kinderopvang. (p. 27).
Terwijl bijna 56 % van de besmettingen gebeurt in de familiesfeer.
De meeste sportclubs zoals het genoemde voetbal zijn jonge mensen, onder de 40, die bijna nooit in het ziekenhuis komen. Het aantal mensen met onderliggende klachten zoals een hartkwaal of overgewicht dat elke week aan sport doet, is namelijk verwaarloosbaar.
Toch wordt buitensport beperkt – ook al kun je beredeneren dat het effect daarvan op het verdere verloop van het corona-seizoen onmeetbaar klein zal zijn.
Dit heeft niets te maken met gezondheidszorg, dit soort maatregelen wordt alleen verzonnen om te maken dat mensen elkaar gaan controleren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt wel of ze het expres doen.

Bert Panhuise
Bert Panhuise
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat lijkt er wel op. De hele wereld weet dat het buiten niet gevaarlijk is. Zelfs kinderen begrijpen dat. Toen de burgemeester van Amersfoort een school bezocht een tijd geleden, vroegen kinderen aan hem: “Waarom mogen we buiten maar met niet meer dan drie bij elkaar staan en in de kantine binnen zitten we elke dag met 500 vlak bij elkaar.” De burgervader had geen antwoord…

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het gehele corona gebeuren wordt in Nederland aangestuurd, door volledig onbekwame personen.
De meeste zijn mediag..l en blijven in de ruimte l…n.
Het kan toch niet zo zijn, dat dit Rutte Kartel in staat is, om het Nederland wat in 1945 grotendeels in puin lag en daarna weer door de bevolking is opgebouwd, in zo’n korte periode door het Rutte Kartel wordt afgebroken.
Een voorbeeld, de oudjes die de laatste jaren van hun leven in angst moeten door brengen, omdat de overheid het niet in de klauwen heeft.
Schandalig Rutte doe wat de tweede kamer heeft beslist r.t op.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik denk niet dat het aan onbekwaamheid ligt.
Eerder een dubbele agenda, waarvan wij niet alles weten. dan kun je ook geen efficiënt beleid voeren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Het kan ook de unieke situatie zijn waar we in verkeren, waar nog niemand ervaring mee heeft.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Duitsland en Portugal snappen het, een Generaal gaat daar het heft in handen nemen, rondom Corona.
In Nederland staan twee onderwijzers aan het roer.
Dat is zeker een unieke situatie, twee onderwijzers zonder ervaring.

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Een generaal heeft er wél verstand van, wil je zeggen? Whahahaha!

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eddie

Ja Eddie iedere pandemie hiervoor is door Defensie ondersteund, die zijn namelijk in het bezit van kader wat gewend is onder druk te presteren en bv vaccinaties doeltreffend te laten plaats vinden.
Logistiek en planning hoort bij Defensie.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vaccineren is niet de oplossing, was het niet en zal het ook nooit zijn. Elk beleid gericht op enkel vaccineren heeft gefaald, faalt en zal falen. En het verrassende is: het is geen verrassing.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Inderdaad AAA, al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goede tijden brengen slechte leiders die hoogstens in een poldermodel kunnen overleven hetgeen geen probleem oplost en nog extra problemen creëert. Het ontbreekt aan durf en tegenspraak. Men schuift verantwoordelijkheid van zich af want wat zegt dan Brussel dan of de VN? Men gaf alle macht uit de handen en luistert alleen nog naar His Masters Voice. En dan de kiezer niet te vergeten waar de partijen zo van afhankelijk zijn? En dan het geld, de allermachtige die je niet zomaar naar de kiezer laat terug vloeien zoals gebeurd met het afbreken van de medische zorg, de zorg en pensioenen voor ouderen. Dan nog de vaak door gebrek aan durf betreffende sommige onderdelen onlogische maatregelen invoeren waarbij alles dichtgaat behalve de grenzen voor duizenden migranten die geluidloos binnen wandelen en waarschijnlijk ook na 17 uur. Horeca dicht, kerk vol.
Het virus maakt locatie niet uit. Visie is een vieze woord voor degene die het mist en waar het toe leidt laat zich zien door het altijd kiezen van de weg van de minste weerstand.

krijnnl
krijnnl
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, als iedereen gevaccineerd is valt er een belangrijke controle groep weg. Er zijn dan namelijk geen ongevaccineerde meer……

Herbert van der Linden
Herbert van der Linden
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Met uitzondering van Exelsior Maassluis las ik:
De reden is, dat de Maassluizers nog in het toernooi om de KNVB-beker zitten. De tweede ronde van die topcompetitie wordt medio december gehouden. Excelsior heeft dan een uitwedstrijd tegen Emmen.

Zou het met de zeelucht te maken hebben denk ik dan.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag me af hoe anders dit artikel was geweest als de kinderen van de schrijver geen voetballers waren geweest maar bijvoorbeeld liefhebbers van theater.
Of als ze ondernemers waren die daadwerkelijk afhankelijk zijn van de avonduren om een normale omzet te kunnen draaien.

Klein leed wordt vanzelf groot als je een vergrootglas pakt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Hoe dan ook een interessante reactie.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Goh. Ik denk dat het nogal wiedes is dat je getriggerd bent als maatregelen je gezin raken. Op welk domein dan ook. Met name omdat die maatregelen vaak (meestal) inconsequent en zelfs contraproductief zijn.
Is theaterbezoek belangrijker dan voetbal? Of oma kunnen bezoeken? Restaurants ’s avonds open?
Daar gaat het in het stuk niet over. Van mij mag de auteur opkomen voor zijn belang, en ieder ander voor het hunne.
Over klein leed praten is na bijna 2 jaar op en steeds weer verder neer een dwaze vergelijking.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De gevolgen van het rampzalige beleid voor zowel amateursport, theaterbezoek als restaurantbezoek zijn in mijn ogen klein leed.
Maar als je je business ten onder ziet gaan, of geen afscheid mag nemen van stervenden en overledenen, dan is er mijns inziens sprake van groot leed. Als u het mij vraagt is de mens die niet verder kijkt dan zijn eigen leed (wat daardoor als een enorm persoonlijk lijden aanvoelt) een zeer kortzichtig en individualistisch persoon.

Maar dat is mijn mening. Ik ben heel benieuwd wat u daar dwaas aan vindt. En waar bij ú de grens tussen klein en groot leed ligt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

‘Ieder voelt het zijne’ pleegde mijn moeder zaliger te zeggen.
Natuurlijk is niet kunnen voetballen objectief gezien minder erg dan het te gronde gaan van je bedrijf of iets dergelijks. Maar dat betekent nog niet dat je niet voor ‘jouw’ leed (klein of groot) mag opkomen. Dat bedoel ik.
Verder ben ik met u eens dat het doorgeslagen individualisme tot rare gevoelens van tekortgedaanzijn leiden. Maar dat is iets wat in de hele westerse wereld speelt. Generaties wordt m.i. regelrecht aangepraat dat ze zielig zijn als ze niet naar megaconcerten kunnen, of naar de wintersport e.d. Suggestieve vragen van ‘onderzoeken’: ‘voel je je wel eens eenzaam of depressief…’ en hup: onderzoek wijst uit dat de meesten depressief zijn en eenzaam.
Maar dat is niet waar het stuk over ging.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Sterker nog, de huidige jongeren worden opgevoed met het idee dat hun zielige kanten belangrijke eigenschappen zijn om te koesteren, en daarmee ook uitbuitenswaardig. Ze kunnen worden gebruikt om verder te komen in het leven.

Opkomen voor eigen leed is prima, ik heb dan ook nergens een waardeoordeel over het artikel geveld. Maar kanttekeningen mogen best geplaatst worden…

Johan Cramer
Johan Cramer
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Van besmettingen komen we niet meer af. We moeten mikken, en hopen, op vermindering van de ernst van de ziekte, en dus de IC bezetting en sterfte. Dus vaccineren, en blijven boosteren voorlopig. De rest is ruis.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Johan Cramer

“Laat voor ongevaccineerden de natuur het werk doen” schreef Fransisco Jole als titel op Joop.nl. Ik denk, geweldig! Zijn we het eindelijk over elkaar eens! Nu begrijp ik wel dat zijn gedachte is laat de heer van Emmerik maar dood gaan waardoor je als vanzelf geen holocaust vergelijkingen hoeft te maken, maar dergelijk ressentiment valt nog te overzien.

Als voor en tegen nu begrijpen dat uiteindelijk hetzelfde doel wordt nagestreefd, de ‘beruchte’ groepsimmuniteit, dan kan parallel aan elkaar hetzelfde doel worden nagestreefd zonder dat men elkaar in de keuzevrijheid belemmerd. Als ongevaccineerden in de risicogroepen hun levensstijl niet willen aanpassen én ongevaccineerd willen blijven, dan heb ik daar eveneens vrede mee. Ik ga niet voor de ander bepalen wat kwaliteit van leven is. Het vollopen van ziekenhuizen en ic’s komt echter wel van deze kant waarop maatregelen gebaseerd zouden moeten zijn. Dat maatregelen getroffen worden om code zwart in ziekenhuizen te voorkomen, lijkt mij vooral in het belang van ongevaccineerden in de risicogroepen.

“we moeten het samen doen” betekent samenwerken en waar mogelijk elkaar de vrije keuze te laten in plaats van elkaar dood te wensen of elkaar voor Jood uit te maken, dat is namelijk wat de term ‘wappie’ uiteindelijk betekent; u behoort niet tot de groep, u bent een parasiet en nog erger dan de kwaal! Toegegeven, er lopen nogal wat ongevaccineerden rond waarmee ik niet mee geïdentificeerd wens te worden, dat bleek ook wel weer uit zijn verhaal.

Nog steeds, zelfs in dit stadium denk ik dat tegenstellingen te overbruggen zijn door nader in te gaan op ‘we moeten het samen doen’ door een modus te vinden dat een ieder het op zijn manier kan doen.

23
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x