Een verstandig coronabeleid zonder 2G

Gerichte maatregelen, geen lockdowns

Op GeenStijl verscheen afgelopen weekend een artikel van Sonny Spek. Hij betoogt dat de mensen die gekant zijn tegen extra beperkende maatregelen tot nu toe met geen enkel geloofwaardig alternatief zijn gekomen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Volgens OpinieZ-auteur Jan Gajentaan bieden constructieve critici voldoende realistische alternatieven voor het coronabeleid.

Aangezien die geloofwaardige alternatieven – blijkens het artikel van Sonny Spek – onvoldoende zijn doorgedrongen, zal ik ze nog maar eens opnoemen. Laat ik eerst benoemen dat ik tegen lockdown-achtige maatregelen ben, die nu ook weer genomen worden – zoals het verbannen van publiek langs alle sportvelden, in de buitenlucht notabene – en ook ben ik tegen het zwaar discriminerende en epidemiologisch onzinnige, voorgenomen 2G-beleid. Ondernemers zijn ook weer het kind van de rekening, ook als ze alle mogelijke voorzorgsmaatregelen hebben getroffen.

 

Gerichte maatregelen, geen lockdowns

Dit betekent niet dat ik tegen élke maatregel ben. In januari dit jaar verscheen een onderzoek van Stanford University naar de lockdown-effecten in tien landen. Hieruit bleek dat een beperkt aantal gerichte maatregelen – zoals strengere grenscontrole, betere ventilatie en beter beschermen van kwetsbaren – hetzelfde of zelfs een beter effect hadden als lockdown-achtige maatregelen, echter met een veel beperktere nevenschade. Ook als die lockdowns als politieke spin ‘mild’ of ‘intelligent’ genoemd worden.

 

Superspread events voorkomen met 1G

In een reactie op Twitter op het artikel van Sonny Spek bij GeenStijl noemde JA21-politicus Johan Almekinders al wat alternatieven, waar ik me volledig bij kan aansluiten.

 

Inderdaad kun je, zoals Johan aangeeft, superspread events tegengaan met 1G-beleid, zoals we dat ook hadden totdat Hugo de Jonge kwam met zijn rampzalige coronapas (3G). Want nu is het systeem, dat al niet volmaakt was, extra lek: mogelijk besmette gevaccineerden worden in één ruimte toegelaten tot onbesmette ongevaccineerden. Daarmee heeft de incompetente De Jonge waarschijnlijk voor de tweede keer (de eerste keer was met zijn Dansen met Janssen) eigenhandig een besmettingsgolf uitgelokt of vergroot.

Impliciet erkent de regering dit nu, door te pleiten voor 2G, maar deze maatregel is ten eerste zwaar discriminerend en ten tweede nog steeds zo lek als een mandje, aangezien de groep gevaccineerden die toch geïnfecteerd zijn steeds groter wordt, door het met de tijd verzwakken van de werking van het vaccin.

 

Binnenruimtes

Zoals Johan Almekinders terecht aangeeft is het dan beter te kiezen voor 1G, dus bij groepsbijeenkomsten iedereen testen, maar ik zou ervoor willen pleiten dit te beperken tot bijeenkomsten met meer dan bijvoorbeeld 80 of 100 mensen in binnenruimtes. Als die binnenruimtes voorzien zijn van een ventilatiecertificaat – zie blogs Maurice de Hond – zou ontheffing voor het testen verleend kunnen worden. Dit beleid zou ook enige overlast veroorzaken, maar in ieder geval zijn we dan weer rationeel bezig en stoppen we met het tegen elkaar opzetten van gevaccineerden en ongevaccineerden, zoals Hugo de Jonge onophoudelijk doet.

 

Familiebezoek aan opa en oma

We kunnen ook met zijn allen, zonder overheidsdwang, de risicogroepen beter beschermen door bij een familiebezoek aan opa en oma vooraf met het hele gezin een antigeentestje te doen. Ook al zijn opa en oma gevaccineerd. Het is een kleine moeite. Of, door op een veilige manier boodschappen voor ze te doen. Ook de verpleeghuizen zullen meer moeten doen en bezoekers weer laten testen, al is het maar een zelftest, nu steeds meer gevaccineerde ouderen toch in ziekenhuis en IC terecht komen met Covid19. Als de coronagolf weer afneemt, meestal is dat na een week of zes het geval, kan dit beleid weer afgebouwd worden.

 

Vroegmedicatie

Vaste lezers van OpinieZ zullen weten dat ik me voortdurend, maar vergeefs, heb ingezet voor het mogelijk maken van vroegmedicatie (early treatment). We kunnen elkaar blijven bestoken met door Big Pharma gemanipuleerde Randomised Controlled Trials, zoals dat van Oxford, waarbij patiënten veel te laat behandeld werden met Hydroxychloroquine, en dan nog met een overdosis. Maar wie de onderzoeken bekijkt waar vroegmedicatie op tijd werd ingezet en met de juiste combinatie van middelen, in de juiste dosis, kan er niet aan ontkomen dat dit protocol over de hele linie leidt tot veel minder ziekenhuisopnames én veel minder sterfte. Hoezo geen geloofwaardig alternatief, Sonny Spek?

 

Desinformatie

Overigens, de desinformatie die door de MSM verspreid wordt over vroegmedicatie is met geen pen te beschrijven. Zo is Hydroxychloroquine helemaal geen middel dat gevaarlijk is voor het hart; het heeft juist een beschermende werking op organen, zoals o.a. uit dit onderzoek blijkt. Wel is het zo, dat de antivirale werking van Hydroxychloroquine beperkt is. Daarom wordt dit middel door het gerenommeerde behandelcentrum IHU Marseille van prof. Raoult tot op de dag van vandaag ingezet in combinatie met Azythromycine en zink, waardoor hun sterftecijfers circa twee keer lager zijn dan die van behandelcentra in Parijs. Hetzelfde geldt voor Ivermectine, dat effectiever is als het ingezet wordt in combinatie met Doxycycline en zink.

 

Kostbaar tijdverlies

Het is voor mij onbegrijpelijk dat mensen met Covid19, ook de kwetsbare groepen, in Nederland nog steeds het advies krijgen de eerste twee weken niets te doen, terwijl er overweldigend bewijs is dat vroegmedicatie een gunstig effect heeft op zowel hospitalisatie (hallo, Kuipers en Gommers) als op de uiteindelijke sterfte. Inmiddels komen farmaceutische bedrijven als Merck en Pfizer met Covid19-pillen die als vroegmedicatie ongeveer hetzelfde effect tonen, maar zeventig keer duurder zijn dan bovengenoemde middelen. Nu ineens lijkt men er wel voor open te staan. Hoeveel kostbare tijd is niet verloren gegaan en gaat nog verloren door dit contraproductieve en autoritaire overheidsoptreden! Waarbij artsen verboden werd handelend op te treden.

 

Alternatieven

Kortom, er zijn voldoende realistische alternatieven voor het onzinnige en bureaucratische lockdownbeleid van Rutte en De Jonge. Alternatieven die heus hier en daar wat overlast zullen veroorzaken, maar niet in die mate als het huidige beleid, waarbij ook nog eens de jeugd totaal overbodig in de tang wordt genomen, met alle gevolgen van dien.

Politici, kies niet de weg van het zwaar discriminerende en polariserende, ongrondwettelijke 2G-beleid. En stop met die lockdowns!

 

Gerichte vaccinatie

Tot slot nog dit. Een handreiking aan de voorstanders van vaccinatie: als er een gerichte campagne komt om mensen in de risicogroepen te overtuigen zich alsnog te laten vaccineren, of de booster te nemen, dan zult u mij aan uw zijde vinden. Maar het is niet zo dat het voortdurend en bij herhaling vaccineren van de hele bevolking er toe zal toe leiden dat daardoor de epidemie ‘verslagen’ wordt. Dat is de grote misvatting die continu uitgedragen wordt door regering, opiniemakers en Nederlandse virologen en epidemiologen, die kennelijk in hun ijver om talkshowheld te worden zinnig wetenschappelijk redeneren zijn verleerd.

Aan hen zou ik zeggen: leest u eens onderstaand artikel in The Lancet van Franse wetenschappers, die onderdeel zijn van de raad die de regering daar adviseert over Covid19. Zij zijn – net als ik – vóór het vaccineren van de risicogroepen, maar wijzen erop dat het vaccineren van de hele bevolking bij een muterend virus averechtse gevolgen kan hebben.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
39 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Na het blinderen van dranghekken bij de Sinterklaas optocht in o. a. Zwolle, zodat o. a. ongevaccineerde kinderen met hun ouders niets konden zien of alleen op zeer grote afstand, kan niemand mij nog wijsmaken dat het beleid van deze regering op iets anders gericht is dan een politiek ingenomen standpunt. Als je aanspoort tot gezond eten en drinken en vitamine D, dan wordt die reactie verwijderd. Als een vooraanstaande medewerker van AstraSenica op LinkedIn een zeer zinvolle bijdrage schrijft, dan wordt die verwijderd.
Als Baudet zijn bijdrage levert in de Tweede Kamer als volksvertegenwoordiger (ook als die bijdrage niet erg diplomatiek wordt gebracht) dan draait de minister – die naar de kamer geroepen is!! om zich verantwoorden – hem de rug toe.
Is deze minister incontinent, vanwege het voortdurende lekken uit overleg? Hij heeft schijt aan het parlement, hij liegt, manipuleert met cijfers, weigert beschikbare cijfers te overleggen enzovoort.
Om dat soort redenen gaan steeds minder mensen zich houden aan uitgevaardigd maatregelen. Het oplopen van de cijfers zijn in belangrijke mate aan hem te wijten. Schandalig en ongeoorloofd.

Cor
Cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

20 maanden verder en een verstandig Corona (griep)beleid is er nog steeds niet geweest en zal ook niet komen daar het niet gaat om een virus aan te pakken maar dit alles een ander doel heeft die niets met volksgezondheid te maken heeft. Er zijn deze 20 maanden 18.500 mensen gestorven met Corona, dit zijn de cijfers van de website van het RIVM. De slachtoffers zijn allemaal op leeftijd > 70 jaar en ja er zijn ook jongers slachtoffers maar die hadden allemaal onderliggend lijden. Zie cijfers op de RIVM site. Het doel van dit beleid is gedragsverandering testen onder de wereldbevolking. Citaat Tamara van Ark (minister) tijdens het invoeren van de mondkapjes ‘nee een mondkapje beschermd niet maar dit doen we om gedragsverandering teweeg te brengen bij de bevolking’ einde citaat.
Door de angstporno die over de wereld wordt uitgestort stopt het rationeel nadenken bij de mensen die gevoelig zijn voor deze angsporno. Als ik in discussie ga over dit onderwerp met de mensen die hier gevoelig voor zijn kom ik altijd tot de conclusie dat mensen de feiten niet eens opzoeken of kennen. Deze mensen geloven alles van de politiek (het kartel) verteld met hulp van de MSM.
Het manipuleren, dreigen, dwingen en indoctrineren heeft tot doel om de bevolking monddood te maken om het groter doel de elite rijker en machtiger te maken.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cor

‘Niets met volksgezondheid te maken’, inderdaad. Als menselijk leven prioriteit zou zijn dan zag het beleid er anders uit. Dan ook minder gok- alcohol- en suikerverslaving. En waar m.b.t. Corona hier een getal van 18500 wordt genoemd over afgelopen 20 maanden: doorgerekend zijn in diezelfde periode, circa 3! maal zoveel mensenlevens geaborteerd.
‘Vaccineren’ is niet de oplossing, althans, niet voor algemene volksgezondheid.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor uw interessante bijdrage.
Het punt is echter, dat de totaal onlogische ‘maatregelen’ helemaal niet gaan over de volksgezondheid.
Waarmee ik overigens niet ontken dat er een geniepig virus rondwaart.
Er is een plandemie van gemaakt en onterecht een A-status toegekend, om de wereldbevolking te dwingen aan de QR-code te gaan, in voorbereiding op een ongekende barbaarse omwenteling en chinaficatie.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De per ongeluk? vergeten notities in de trein door GJ Segers sterken mij in de overtuiging dat er iets heel sinisters aan de hand is, op wereldschaal.
Heeft u als kiezer vóór de verkiezingen iets gehoord van de VVD over méér immigratie? Heeft u iets gehoord van CDA over grootschalig gedwongen uitkoop van boeren? Heeft u iets gehoord van deze partijen over méér dan door de EU opgelegde klimaatdwang?
Wat elkeen ook van deze plannen zou vinden, in mijn ogen is dit ordinair kiezersbedrog en zouden er alleen al hierom nieuwe verkiezingen moeten komen.
Als de CU in deze plannen mee gaat, is hun roep om het nemen van verantwoordelijkheid, respect, eerlijkheid en oprechtheid niets meer waard.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het telkens weer negeren van alle redelijke alternatieven en het weigeren echt in gesprek te gaan bevestigd slechts de dubbele agenda.

Leraren zijn vaak beterweters, geen dialoog met de studenten, maar een monolog richting de kindertjes.

Hallo kindertjes, we spreken het volgende af…… geen gemaar., einde discussie.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Volgens mij wist de overheid van te voren dat deze golf er aan zat te komen, maar hebben ze de ernst er van onderschat.
Toen de horeca werd vrijgegeven voor de revaccineerden, de QR-code, wisten ze al dat revaccineerden besmet konden raken en anderen besmetten. Als je dan toch alles vrijgeeft kun je wachten op de gevolgen.

Een heel goede vraag waarom de overheid hier toch toe overging?

H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Men zoekt zondebokken om het Kartel falen te verdoezelen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Niet alleen zondebokken, maar ze willen ook aan de macht blijven.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als 1G betekent testen met PCR test, dan is dat bij voorbaat zinloos: iedereen heeft elke dag virusdeeltjes in zijn neus en longen, maar bijna altijd in kleine hoeveelheden die niet altijd aangetoond kunnen worden.
Een PCR test zegt bovendien niets over het risico een infectie te ontwikkelen dan wel in het ziekenhuis dan wel op de IC te belanden.
Dus wat is het rationele gehalte van dit alternatief? Het toont alleen maar dingen aan die we allang weten en die verder geen betekenis hebben.
Alleen de Ig test toont aan dat men corona gehad heeft.
Bovendien blijkt uit het Bron- en Contactonderzoek (BCO) in de weekrapportage van het RIVM dat ongeveer 80% van alle besmettingen plaatsvindt op het werk en in de familiesfeer. Minder dan 1 % gebeurt in de horeca of tijdens sport.
Juist deze twee laatste activiteiten worden onmogelijk gemaakt. Of krijgen beperkte openingstijden opgedrongen, zodat mogelijk meer mensen elkaar ontmoeten binnen dezelfde ruimte en binnen kortere tijd.
Hoe dan ook maatregelen die maar 1 % van de besmettingen raken, gaan natuurlijk geen enkele impact hebben op het verdere verloop van het aantal zieken. Het zijn cosmetische maatregelen.
We moeten juist ophouden met testen omdat het testen een hysterie veroorzaakt onder mensen (er is zelfs een reclamefilmpje over gemaakt), namelijk door mensen
een voortdurende staat van bezorgdheid over de eigen gezondheid en over contacten met anderen op te dringen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er wordt hier niet verteld dat de werking van de vaccinatie met de tijd steeds minder wordt. Gevaccineerde mensen kunnen besmet zijn en ziek worden. Kan iemand hier een verklaring voor geven? Hadden de experts dit niet voorzien? Wat hebben de experts nog meer niet voorzien?
Waar we in het begin van de pandemie gebombardeerd werden met uitleg over het vaccin (nou ja), heerst er nu een doodse stilte. Dan heb ik het nog niet over de bijwerkingen, waar ook niet zo veel aandacht voor wordt gegeven.
Dan krijg je de indruk dat de experts het ook niet weten en geeft mij niet veel vertrouwen in de toekomst.

Anna
Anna
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het geloofwaardige alternatief is er❗️Ivermectine maar minister de Jonge VERBIED DIT MIDDEL. TE. GEBRUIKEN ! Hij zal op den duur geen keus meer hebben nu gevaccineerden ook flink ziek worden en bij hen is het immuunsysteem beschadigd door het vaccin. Dus is / wordt medicatie noodzakelijk Straks kan hij niet anders meer dan artsen hun gang te laten gaan…. Want nu mogen dokters van hem NIET genezen want ze krijgen een bekeuring voor het voorschrijven van ivermectine. € 3000.- ‼️ONBEGRIJPELIJK ‼️ Dit is voor mij de reden NIET TE VACCINEREN en ivermectine aan te schaffen. Sind mei 2019 heb ik dit in huis. En ik hoop dat ik gezond blijf maar als ik ooit positief test dan ga ik vanaf dag 1 ivermectine gebruiken. Met zink en quercitine en vit C en D enz.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het “probleem” met de alternatieve oplossingen is dat het de farmaceutische maffia te weinig winst oplevert. Als je vandaag een artikel ziet waarin openlijk wordt gezegd dat de maffia USD 1000 per seconde (ja, echt: DUIZEND DOLLAR PER SECONDE) verdienen met deze “vaccins”, is het wel overduidelijk waarom iedereen een prik moet. Zie https://www.rd.nl/artikel/950970-studie-coronavaccinmakers-verdienen-1000-dollar-per-seconde
Het enige wat de maffia wil zijn klanten, vooral geen gezonde mensen.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ben niet gevaccineerd en moet elke keer getest worden voor de onderzoeken en behandeling in het UMCG . Die stok in de neus en keel is echt onaangenaam en ben elke keer negatief. Heb inderdaad gelezen dat deze test nutteloos is, maar heb nog steeds geen Corona. Wij moeten met dit virus leren omgaan want we komen er nooit meer van af.
Vaccinatie is niet de oplossing en ben voorstander van de beschikbare medicijnen.
De QR code is niet ingevoerd om het virus te bestrijden en het tegenwerken van haalbare oplossingen is schandalig en ben het vertrouwen in de maatregelen van onze regering volledig kwijt.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er speelt nog iets, vergrijzing. De weelderige geboortejaren 1946 – 1966 levert nu een enorme oververtegenwoordiging van oude mensen op, waarvan er veel wat gaan mankeren. Slechtere gezondheid, minder weerstand, sneller ziekenhuisopname.
Dat begon voor corona al een serieus probleem te worden, dat probleem zal de komende jaren (ook zonder corona) nog veel groter worden en dat probleem houden we de komende 20 jaar in een forse omvang.

In plaats van de IC capaciteit te halveren, zoals onder Rutte gedaan is moet de ic capaciteit juist grof opgeschaald worden.
Dat zie je ook in de grafieken van maurice.nl, in ziekenhuisopnames is er een extreme oververtegenwoordiging van 70+ ers. De categorie 60 – 69 door ook nog wat mee en in alle leeftijdscategoriën daaronder is vrijwel niets aan de hand.
Wel veel besmettingen, maar nauwelijks ziekenhuisopnames.

Met het 2G beleid slaat de overheid de plank ernstig mis. Door verstoppertje te spelen met dat virus houden we er tot in lengte van jaren last van, terwijl we nu ook kunnen doorpakken naar groepsimmuniteit. Hoe langer je dit circus draaiende houdt, des te langer stel je ook oude mensen aan dit virus bloot; je houdt het virus langer in de samenleving.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

De tijdelijke vergrijzing, want babyboomers zijn aan het uitsterven, was een halve eeuw geleden al voorzien (toen was regeren nog vooruitzien) en er was dus een goedgevulde miljardenpot voor ingericht om daaruit de tijdelijke extra zorgkosten en pensioenen/aow te kunnen bijplussen. Die pot is door latere regeringen opgesoupeerd, het was niet meer nodig werd gezegd.
Je hoort nooit meer iets over dit sterke staaltje wanbeleid.
Ouderen zijn gewoon schuldig, aan alles, is het narratief.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De overheid weet nauwkeurig wie er allemaal in het ziekenhuis liggen, wie er wel of niet gevaccineerd is, hoe oud ze zijn, man of vrouw en noem maar op.
Denk aan de enorme hoeveelheid data die ze in de schoot geworpen krijgt.
Dan moet Ernst Kuipers de verhouding gevaccineerden ongevaccineerden schatten?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Waar zijn de media die ons op de hoogte moeten houden??

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

In de zak van het kabinet en big pharma.

Ricardo
Ricardo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit zijn de feiten: COVID-19 is een echte ziekte waarvan enkele ziek worden, fataal kan zijn voor met name ouderen met onderliggend lijden- maar niets doet voor de overgrote meerderheid. En meer is het niet. De rest is angst.

Anton
Anton
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Jan, op het artikel van Stanford / Bendavid over de lockdowns waarnaar jij verwijst (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/eci.13484) is vernietigende kritiek gekomen (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33998694/). Deze kritiek snijdt hout, er blijft geen spaan heel van het verhaal.

Anna
Anna
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een goed artikel
Op 6 december is er een kort geding van een zevental artsen met het verzoek “ of ze alstublieft mogen gaan helepen met de vroegtijdige behandeling van Covid patiënten met Ivermectine”
Dat is ons nieuwe NEDERLAND.
Artsen moeten met een kortgeding bijna smeken of ze hun beroep mogen uitoefenen.

Maar de minister heeft tot nu toe NEE GEZEGD het is een paardenmiddel schamperde hij. Wie is er nu DESKUNDIG op het terrein van gezondheids zorg, Hugo de Jonge of artsen ?
Op het terrein van politiek en beleid verliest hij ook snel zijn credids met zijn uitspraken.
Is dit nu Nederland????
Ik wens de artsen volgenden week alle succes wat nodig is.
Als ze winnen dan zal de situatie in de ziekenhuizen zienderogen verbeteren.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Voordat de medicijnen en zeker de alternatieve soort goedgekeurd worden duurt het vreselijk lang dus zijn wij ontevreden. Komt er een vaccin te vroeg dan worden wij wantrouwig omdat deze niet genoeg gecontroleerd zijn. Misschien zou van begin af aan goed en eerlijk informeren beter zijn dan politieke spelletjes spelen over de rug van de mensen. Eerlijk duurt het langst. Niet bevelen maar overtuigen. Niet eenvoudig maar veel beter voor de gemoedsrust.

H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Let op Ni28, het testbureau wat het Kartel nu op hold heeft gezet, is zo dadelijk de reden voor de CU, om toch maar mee te gaan met G2 / 2G.
Dus gewoon weer een noodwet van het Kartel, waar Nederland NOOIT meer vanaf komt.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De corona toestand laat zien dat alle neuzen vrijwillig een kant op richten onmogelijk is. Voor links een bewijs dat hun beeld van de wereld alleen afgedwongen kan worden door een dictatuur. Op andere kant zien mensen niet dat een stukje vrijheid tijdelijk opgeven behulpzaam kan zijn om resultaten te kunnen boeken. Kennelijk geldt dat je eerst moet voelen voordat je gaat geloven.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Volgens mij is nu juist het punt van het hele corona-verhaal dat we al 1,5 jaar bezig zijn steeds weer een stukje vrijheid in te leveren, steeds weer tijdelijk, om er vervolgens achter te komen dat tijdelijk toch definitief betekent, waarna een volgende stap volgt (tijdelijk), die na verloop van tijd toch definitief was.
Een paar voorbeelden:
1. Lockdown, was tijdelijk.
2. Mondkapjes waren tijdelijk.
3. Niet-essentiële winkels sluiten was tijdelijk,
4. Vaccineren was niet verplicht, maar nu toch eigenlijk wel.
5. Twee prikken zouden voldoende zijn, maar er komt nu toch een derde.
6. Drie prikken zullen niet voldoende blijken, dus komt er toch maar een vierde.
7. Corona check was tijdelijk een middel om besmettingen vroeg op te sporen, dat werd vervolgens een QR code die je elke dag bij je moet hebben.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Zolang er geen adequate oplossing komt zullen alle maatregelen tijdelijk blijvend worden. Zelfs de vaccinatie moet nog bewijzen hoe zich die ontwikkelt maar in mijn optiek is het nog de maatregel met de meeste kans tot nu toe. Ik ga persoonlijk van uit dat het naast de griep blijft bestaan en hopelijk zal het vaccin steeds aangepast worden om andere maatregelen opzij te kunnen schuiven.
En hopen dat de maatregelen puur medisch blijven want misbruik is nooit uitgesloten.

Reknir
Reknir
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

U klinkt een beetje als iemand die er pas sinds twee jaar achter is gekomen dat infectieziekten dodelijk kunnen zijn. Doodgaan is niet leuk maar het zal ons allemaal vroeg of laat overkomen. En ja, een infectieziekte kan ook dodelijk zijn. In het geval van covid betreft het doorgaans zwaar zieke mensen met een zeer beperkt of niet werkend immuunsysteem. U bent bovendien wel heel naïef, ‘’ tijdelijk een stukje vrijheid opgeven’’. We zijn al twee jaar bezig met deze Corona en er komen steeds maar zwaardere maatregelen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Beste Ni28, een stukje vrijheid tijdelijk opgeven bestaat niet. Alles wat nu afgedwongen wordt, blijft. Macht corrumpeert.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Inderdaad Niets is wat het lijkt.
Corrumperen, vlgs de Spelling van 1858: Verderven, Vervalschen, Omkoopen, Verleiden,
Let op, de spelling is uit 1858.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dank u.
Precies wat we nu zien gebeuren, alleen nog een tandje erger met behulp van de msm slaafjes, de bn-ertjes en big tech die het volk bespelen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik begrijp uw zorg. Hoe langer de coronacrisis duurt hoe hardere maatregelen worden genomen. En hoe tijdelijk deze worden zal nog blijken en aangezien het virus mogelijk nooit zal verdwijnen. En dan krijgen wij nog de maatregelen van de klimaatcrisis nog op het boord en als kroon op het geheel de groeiende massamigratie met nog meer ongevaccineerden mensen. Alles bij elkaar vormt het wel een kans voor machtswellusten politici en schurken bij de VN om een nieuwe orde te scheppen. Ik hou het ook steeds in mijn achterhoofd. Maar in zo geval krijgen wij andere tijden waarin ook de nu dichte ogen open zullen gaan. Maar laten wij hopen dat het een andere wending krijgt voor die tijd.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Heeft u kennis genomen van de door GJ Segers per ongeluk ‘in de trein laten liggen’ coalitiebesprekings-verslagen?
Daarin staat de ‘overgave’ aan D66 gewoon beschreven.
Het is in de VN en Davos allang bekokstoofd.
Dus nog meer klimaatdwang, nog meer massa-immigratie, nog meer controle, enz.
Nederland met NordRhein-Westfalen en Vlaanderen moet ook TriStateCity worden.
Google daar maar eens op.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Heb ik vernomen en gelezen. Een regelrechte horror. De snelheid van ontkenning door regeringsleden bevestigd dat. De oude wens van D66 om van Nederland een diverse stad te maken wordt kennelijk door de rest gesteund. Nog meer islam en nog minder Europa. Het uitkopen van boeren moet plaats maken voor nog meer populatie en dus huizen. Ik hoop op grotere demonstraties dan tegen de corona maatregelen. Of zou men dat weer gewoon slikken?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En met die enorme mensendichtheid natuurlijk nog meer virussen.
De kroon spant de domme uitspraak van Rutte over het goed voor het milieu zijnde keuze van Seegers om de trein te nemen om de zaak te bagatelliseren.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Zo’n uitspraak van Rutte, met opengesperde lachmond, kun je zien als het bewijs van het ultieme dedain tov de bevolking, van ons ‘opperhoofd’.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Die status heeft ie inmiddels bereikt. Wat hij ook meende was dat ie nu als demissionete premier sterker is dan voorheen. Daarom duurt het formeren ook zo lang.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ben bang dat u gelijk heeft. Eens dat de dictatuur geheel uitgerold is, krijgen we nooit meer een normale samenleving tenzij door oorlog en geweld.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Zonder hoop geen leven. Ook dictaturen hebben hun levensduur beperking. Na viertig jaar communisme zonder veel tegenstrijdig was het ook op. Die zelfde tijd heeft links hier hun stempel op de samenleving gezet ook zonder enige tegenwerking tot nu toe. In Amerika keert zich langzaam het te linkse gedoe tegen de democraten doordat een deel ervan begint wakker te worden en zelfs voor de Republikainen te stemmen onlangs in twee staten en zelfs in Biden zijn staat. Dat komt hierheen ook. In Denemarken zijn de socialisten ook overgeschakeld op andere tour. En hier zullen zij ook moeten als de druk sterker wordt. Dat zij kiezers verliezen is de basis. Ik ben het met u overigens niet oneens er zou veel meer weerstand geboden moeten worden.

39
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x