OpinieZ Woke Vrijdag – Van Cancellen met BUNQ Bank tot Woke Dogmatiek

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Welkom bij de OpinieZ Woke Vrijdag van 12 november 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Cancellen met Bunq Bank

De feministische stichting Voorzij die sinds jaar en dag opkomt voor vrouwenrechten – zoals het alleszins redelijke recht op vrouwensport zonder transvrouwen of het recht op aparte kleedruimtes en toiletten voor vrouwen – werd er door Bunq Bank (die zichzelf nota bene promoot als Bank of the Free) als klant uitgegooid omdat ze transvrouwen zou discrimineren. Daarover had Bunq klachten ontvangen, die Voorzij niet mocht inzien. Voorzij laat het er niet bij zitten en begint een proces.

 

Bebaard in de Dames WC

Dat je als bebaarde man het volste recht hebt om de dames-wc’s van een MBO-instelling te bezoeken is onlangs bevestigd door het College voor de Rechten van de Mens. De persoon in kwestie voelt zich een meisje, dus dan mag het. Nederland 2021.

 

Gender-relevant universitair onderzoek

Universiteiten zuchten al jaren onder het Woke-schrikbewind van demissionair minister Ingrid van Engelshoven (uiteraard van D66). In antwoord op vragen van de Tweede Kamer stelde zij – samengevat – dat onderzoeksvoorstellen gender-relevant moeten zijn om in aanmerking te komen voor budget. Doei. We zullen het doorgeven aan de vakgroep Oud-Assyrische talen en culturen.

 

Klimaatdemo

Deze dappere GroenLinks-strijder tegen de klimaatverandering laat het niet bij woorden, maar nodigt om onbekende motieven uit tot anale daadkrachtigheid (klik op de foto).

 

En deze kleurige hij/zij/het doet ook een duit in het zakje. Wat is dat toch met de relatie tussen klimaat en basale seksuele driften?

 

Schooljongens in een rokje

Als het aan een Britse school ligt is 4 november voortaan Wear a Skirt to School Day. Dan gaan jongens in een rokje naar de basisschool om de Spaanse Mikel Gómez, 15, te ondersteunen die gender noncomformity wilde bevorderen en in een rokje naar school ging. Hij werd naar huis gestuurd en moest een psycholoog bezoeken.

 

KOZP wordt wakker

Het is weer zo ver. Het Sinterklaasfeest daagt aan de horizon en de (al dan niet anti-)racisten van Kick Out Zwarte Piet ontwaken uit hun zomerslaap. Ze hebben weer eens een verondersteld racistische Sinterklaasvereniging gevonden. Maar deze zet de tegenaanval in.

 

Racistische bruggen

De Amerikaanse minister van Transport Pete Buttigieg heeft een nieuw fenomeen ontdekt: racistische bruggen. Dat zijn bruggen die expres zo laag gemaakt zijn dat hoge bussen die zwarte en Puerto Ricaanse kinderen naar het strand brengen er niet onderdoor konden. Ernstig dit: racisme al in de ontwerpfase van de bruggen!

 

Totale verwoking van Microsoft

In promovideo’s stellen medewerkers van Microsoft zich sinds enige tijd volgens Woke-regels voor. Dat wil zeggen dat ze hun preferred pronouns benoemen en hun etnisch-raciale identiteit. En je stijgt helemaal in de Woke-hiërarchie als je dan ook nog vermeldt dat je kantoor op oorspronkelijk gebied van Indianenstammen staat.

 

Genderneutrale taal

San Diego is de vijfde stad in de VS waar genderneutrale taal wordt voorgeschreven om de maximaal één procent transgender stadbewoners zich “meer welkom te laten voelen”. De termen He en she zijn door het stadbestuur uit officiële publicaties verbannen en vervangen door they en their. “Zo eren we de menselijkheid van iedereen,” oreren ze trots. O ja, mankind is vervangen door humankind, dat spreekt voor zich.

 

Laat honderd genders bloeien

Deze hij/zij/het legt het nog één keer uit:

 

Eindhovens slavernijverleden

Dit wordt een heel kort en goedkoop onderzoek, aangezien Eindhoven in de tijd van de slavernij bestond uit een paar boerengehuchten. Maar de gemeente stijgt weer een paar sporten op de Nationale Deugladder.

 

Woke Dogmatiek

Woke vertoont alle kenmerken van een religie. Tot slot daarom een handig overzicht voor degenen die willen wat de juiste Woke-dogma’s over verschillende onderwerpen zijn en welke opvattingen je juist niet mag hebben.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij zijn deze personen over het algemeen ‘verwarde mensen’ die een ziekelijke behoefte hebben om hun verwardheid te projecteren op anderen, om elke verantwoordelijkheid voor de verwardheid te ontlopen en tegelijkertijd zich moreel superieur op te kunnen stellen ten aanzien van die anderen.
Het kwaad komt voor deze mensen altijd van buiten, van anderen, die ‘macht’ over hen hebben, zoals in de vorm van YY en XY chromosomen. Hun persoonlijke beleving is belangrijker dan de natuurwetten van de chromosomen, zoals blijkt uit het voorbeeld van de behaarde man die naar het vrouwentoilet wil. Deze mensen beschouwen zichzelf als de maat voor de hele wereld.
Bovendien zijn deze mensen vaak mislukt in hun eigen kring en in hun loopbaan en hebben ze dit soort hersenschimmen nodig om hun gevoelens van persoonlijk tekortkomen te compenseren. In de fantasie kunnen ze dan aanvullen wat in de werkelijkheid ontbreekt.
In de psychologie noemen ze dit een narcistische gedragsstoornis, die gepaard gaat met toeschrijving en projectie.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

In militaire dienst noemde men het S5.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

S5 is ook voor mannen die zich verzetten tegen de dwang om de macht die in de verplichte diensttijd aan hen opgelegd werd door schreeuwende commandanten…….. Puur om de macht. Als je dat niet pikte had je het lastig en voor je verzet was er dan een keuring met als resultaat S5. Maar dat zijn goede mannen. Ik ben er met 1 getrouwd. Dus nuance a.u.b

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Marien
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

S5-Wikipedia.
ABOHZIS, een gezondheidsclassificatie voor het Nederlandse leger (S5 houdt in dat men de laagste score op geestelijke stabiliteit heeft gehaald).
Men praat niet over goede of slechte mannen of vrouwen.

Sailor 1
Sailor 1
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hoezo zijn wegen in de USA racist? De meeste wegen zijn zwart. Het is ook nooit goed.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ben echt klaar mee. Zoals André al aangaf narcistische gedragsstoornis en doordat ze aandacht en aanpassingen krijgen gaan ze er maar mee door. Las vandaag in de krant dat 97% van de studenten stress ervaart en geven hun leven een kleine 6. Valt ook niet mee te leven in een wereld waarin normaal als abnormaal wordt gebracht. Daarbij alle problemen in Nederland, die een zeer onzekere en onstabiele toekomst voor de jeugd generen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Kijk Gussel vroeger hoefde je niet te zoeken naar de Waarheid, hij was zelfs te koop.
Tegenwoordig is de Waarheid een zeldzaam product en ook niet meer te koop.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

‘Las vandaag in de krant.’ Serieus? In deze tijd nog een krant lezen? Juist de MSM hebben al deze waanzin veroorzaakt.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Op het internet surfen doe ik ook elke dag. Wij hebben het Dagblad van het Noorden de papieren voor mijn partner en de internet versie voor mij.
Juist doordat de kranten vaak tegenstrijdige of regering gekleurd nieuws geven is het van belang, dat je met beide media op de hoogte blijft.
Niet iedereen heeft hier tijd voor, maar ben gepensioneerd en door ziekte aan huis gebonden.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

ja, belachelijke klaagpalen. Onze ouders hebben 5 jaar oorlog en angst en armoede meegemaakt in diverse gradaties en ze wisten echt niet hoe lang het ging duren zolang ze er in zaten. Alles kapot, familieleden kwijt etc etc. Dan vind ik dat gezanik van de huidige jeugd echt een aanfluiting.
Ze leven in vrijheid, kunnen nog HEEL veel naast dat ze nu even niet kunnen feestbeesten. Ze moesten zich enorm schamen. Ze kunnen bellen, mailen, appen, facebooken, buiten afspreken met vrienden, van alles is er mogelijk. Echt vreselijk dat ze die klagerij uit hun goed gevoede monden krijgen.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Gelukkig zijn ze niet allemaal van dat hout gesneden. De verschrikkelijke woke en het verslechterde onderwijs hebben hier ook aan bijgedragen.
De jeugd heeft de toekomst hopelijk krijgen bijtijds verstandelijke vermogens.

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Van Engelshoven zorgt ervoor dat onderwijs op de tweede plaats komt om de subsidie kraan dicht te draaien als alle onderwijs instellingen niet divers/inclusie en microagressie naleeft. Daar gaat onze toekomstige intelligentsia.
Opzet? In de toekomst zijn er geen mensen meer die kritisch nadenken over beslissingen die regeringen nemen.

En mijn stad Purmerend heeft ook niets met slavernij te maken, stijgen op de deugladder zullen we niet want Purmerend en De Rijp bouwden in die tijd schepen voor de walvisvangst. Het wachten is op Greenpeace die straks een schadevergoeding eist.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Benieuwd wanneer de eerste grote, gespierde pedo zich meldt om toegelaten te worden op het kinderdagverblijf omdat hij zich een peuter voelt (of graag aan een peuter voelt) ofzo. Mag vermoedelijk dus niet geweigerd worden. Of zou er toch een grens zitten aan woke?

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ik wil niet in een openbare toilet gelegenheid tegen een enge vent met een identiteitsstoornis aanlopen, dus ik vind het heel goed dat Voorzij een proces begint.
Alsof je een pedo in een kleuterklas concierge maakt.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tsjah. We hebben God verlaten en dit krijgen we ervoor terug.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Zou dat echt de reden zijn? Allah is toch ook een God en we passen ons steeds meer aan.

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x