OpinieZ Woke Woensdag – Van Roomblank GroenLinks tot Transgender Admiraal

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Titelfoto bij artikel OpinieZ Woke Woensdag - Van Roomblank GroenLinks tot Transgender Admiraal

Titelfoto: Rachel Levine, Admiraal US Navy door Governor Tom Wolfe, gepubliceerd onder CC BY 2.0.

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 27 oktober 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Roomblank GroenLinks

GroenLinks, de onvermoeibare PR-machine en ideologische scherprechter voor meer diversiteit en inclusiviteit, heeft haar kieslijst voor de gemeenteraad van Groningen een roomblank tintje gegeven.

 

070 verplicht inclusieve taal

De gemeente Den Haag heeft alle 9000 ambtenaren een leidraad gegeven hoe zij inclusief met elkaar en met de burger moeten communiceren. ‘Mevrouw’ en ‘meneer’ mogen niet meer.

 

Universitair Wokisme

Allemaal leuk en aardig dat je solliciteert bij de universiteit, maar voor een gesprek moet je wel aantoonbaar over de juiste Deugopvattingen beschikken.

 

Zwangere mensen

In de Woke Wereld zijn het niet alleen vrouwen die zwanger kunnen worden.

 

Wetenschappers in verzet

De strijd tegen de terreur van de Woke Gedachten- en Taalpolitie in de universitaire wereld is godzijdank nog niet helemaal verloren. Er gloort zelfs hoop in ons Nederland, waar enkele moedige historici de handschoen hebben opgenomen.

 

Frans tegenoffensief

Ook in Frankrijk groeit het verzet. In de aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen vechten Macron en zijn minister van Onderwijs Blanquer tegen de destructieve invloed van het uit de VS geïmporteerde “Woke-isme” op het Franse onderwijs. De laicité – de seculiere en neutrale overheid –  moet weer de norm worden op scholen en universiteiten in plaats van allerlei Woke-activisme.

 

Knielende cricketers

In India zijn ze tegen iedere vorm van racisme. Dat liet het Indiase cricketteam zien door op het T20-toernooi naar voorbeeld van Black Lives Matter voor de wedstrijd gezamenlijk te knielen. Dat het in de Indiase samenleving nog hardnekkig voortlevende kastesysteem gebaseerd is op strikte discriminatie naar huidskleur doet daarbij totaal niet ter zake.

 

Gezonde militaire prioriteiten

Gelukkig stellen we in het Vrije Westen de juiste prioriteiten. In de VS en in Nederland worden veel tijd en belastinggeld besteed aan de VerWoking van de krijgsmacht. Er wordt geïnvesteerd in diversiteits- en inclusiviteitstrainingen en genderstrategieën in plaats van in militair materieel, goed opgeleid personeel en moderne technologie. En de vijand lacht zich rot.

We zagen in Afghanistan dat Diversity Officers van de Nederlandse krijgsmacht jarenlang alle ruimte kregen om hun collega’s en de bevolking tot een hoger moreel niveau te verheffen. Diezelfde Officers mogen nu van minister Kamp in Nederland losgaan.

 

Transgender Admiraal

Het is volgens het Nationale Gender Beleidsplan van de regering Biden/Harris voortaan permanent Coming Out Day in het Amerikaanse leger. Het is gelijk raak: de eerste vrouwelijke (transgender-) admiraal! En als je haar een man durft te noemen, word je gewoon geschorst door Twitter.

 

Tot slot

Er is nog hoop. Sommigen zijn nog zeer goed in staat om door de Woke-Bubbel heen te prikken.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Altijd weer met verbazing lees ik over de Woke idioterie. Nu weet ik waarom diversiteit/inclusie gegeven wordt bij scholen, universiteiten en overheid, er is dan geen tijd om de naar de geschiedenis te kijken waardoor dit neo-stalinisme voor ellende zal zorgen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer zou deze hysterische en domme woke hype eindigen? Of zijn dit de Roaring Twenties van deze eeuw?

Arie
Arie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Iedere keer dat ik die woke-waanzin lees weet ik geijk weer waarom die met dwang aan schoolkinderen wordt opgelegd; waarom kritiek op woke met censuur, ontslagen, cancel culture en zelfs geweld wordt bestreden.
Deze waanzin is niet inhoudelijk te verdedigen.

En het is precies wat Poetin zegt; dit is niet echt nieuw, dit experiment is in 1917 ook al eens opgestart in de toenmalige USSR. Dat heeft tientallen miljoenen mensen het leven gekost. Dat experiment is nog enkele tientallen keren herhaald, in oa China, Noord Korea, Cambodja, Ethiopië etc; en steeds weer met hetzelfde bloedige resultaat.

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x