Overheid, ga terug in je mand!

Politici krijgen in coronacrisis totalitaire trekjes

Titelfoto bij artikel Overheid ga terug in je mand Jan gajentaan opiniez

Titelfoto: Hugo de Jonge, Binnenhof door Roel Wijnants, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

“Ik maak me nog steeds zorgen over Covid19, schreef ik op Twitter. Daarmee bedoelde ik niet dat ik in een constante staat van paniek verkeer, talloze malen mijn handen reinig met gel, in de supermarkt loop met een mondkapje of mezelf thuis isoleer. Maar ik maak me zorgen om politici met totalitaire trekjes.” Jan Gajentaan over hoe het zo ver heeft kunnen komen. 

Ik ben vanaf het begin vrij gemoedelijk met de coronacrisis omgegaan en ging gewoon naar mijn werk. Maar ook als (inmiddels) gevaccineerde 60-plusser denk ik dat het verstandig is een tikje voorzichtig te blijven, zolang dit nieuwe en in de ernstige vorm zeer verraderlijke virus niet is uitgewoed. Waar ik me veel meer zorgen over maak, schreef ik erachteraan, zijn politici met totalitaire trekjes.

 

Potentieel dodelijk virus

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door Covid19: een coronavirus dat een opvolger is van de gevaarlijke coronavirusvarianten SARS en MERS, maar dat zich, in tegenstelling tot die voorgangers, net zo makkelijk verspreidt als het rhinovirus (het meest voorkomende verkoudheidsvirus). Nadat Covid19 aanvankelijk door ons RIVM nogal schouderophalend werd afgedaan, drong de realiteit met een schok door toen in maart en april 2020 mensen bij bosjes stierven in de Noord-Italiaanse IC’s of in het ziekenhuis op de gang, omdat er domweg geen plaats meer was. Al snel sloeg de eerste besmettingsgolf over naar ons land. Met name de verpleeghuizen hadden het zwaar te verduren.

 

Paracetamol

Besmette ouderen werden niet getest of behandeld: slikt u maar paracetamol, was het advies. Inmiddels is bekend dat dit middel de klachten eerder verergert en dat een simpel pakje aspirine al veel levens had kunnen redden. Maar goed, weinigen voorzagen wat er op ons afkwam. Ook de jeugd leek bedreigd. Vandaar dat in die beginfase ook partijen als FvD en PVV hebben gepleit voor schoolsluiting en (korte) lockdown. Even tijd nemen om de zaken op orde te brengen. Ook ik was daar toen voor en verbaasde me over de vroegtijdige keuze van Rutte en Van Dissel voor groepsimmuniteit: de verspreiding van het virus wel remmen, maar niet verhinderen.

 

Repressieve overheid

Enkele weken na de groepsimmuniteit-televisietoespraak in maart 2020 van Rutte koos het kabinet, naar nu blijkt onder invloed van de “The Hammer and the Dance“-theorie van niet-medicus Thomas Pueyo, voor een andere koers: met hard ingrijpen moest het coronavirus eerst ingedamd worden en vervolgens gecontroleerd. Groepsimmuniteit kon alleen bereikt worden met vaccins, was de nieuwe zienswijze van Hugo de Jonge, die ook door de WHO werd uitgedragen.

Dit zette de deur open naar een overheidsoptreden met totalitaire trekjes, zoals we dat sinds WO2 niet meer meegemaakt hadden: lockdowns (2x), samenscholingsverboden, straffen voor kinderen die buiten speelden en als toetje nog een avondklok begin 2021, die volgens velen totaal zinloos was.

 

Vroegmedicatie

Intussen waren we in de loop van april 2020 van de eerste schrik bekomen en bleek Covid19 weliswaar veel dodelijker dan de griep, maar dat toch vooral voor ouderen, die 1000 x meer kans hebben de ernstige variant te ontwikkelen en daaraan te overlijden, dan jongeren. Al op 25 maart 2020 pleitte Leon de Winter, in navolging van de Amerikaanse medicus Dr. David Katz, voor een naar leeftijd gedifferentieerd beleid. Terwijl ouderen voorzichtig moesten blijven, beschermd worden en vroeg van antivirale middelen voorzien (schreef Katz al in maart 2020), kon de rest van de bevolking het leven al hervatten, mits zij deden aan social distancing en een aantal hygiënevoorschriften in acht namen.

Later pleitte een groep vermaarde epidemiologen die de Great Barrington Declaration publiceerden, voor eenzelfde lijn als Dr. Katz: geen lockdowns, maar gerichte bescherming van kwetsbaren.

 

Raoult

In Marseille nam prof. Didier Raoult, van het op het gebied van infectieziektes zeer gerenommeerde onderzoeks- en behandelcentrum IHU Marseille, het voortouw. Door een aantal technische innovaties slaagde IHU Marseille er al in april 2020 in iedereen met klachten te testen en waar nodig te behandelen met vroegmedicatie. Hierdoor slaagde Raoult erin de sterfte onder Covid19-patiënten met een factor 8 tot 10 te verlagen, als we het vergelijken met behandelcentra in Parijs. In diverse blogs op OpinieZ heb ik vanaf voorjaar 2020 gepleit voor een soortgelijke aanpak.

 

Overheid slaat door

Tot mijn verbijstering – en hier begon mijn bezorgdheid over totalitaire trekjes van onze politici en onze overheid – werden in de EU zowel het idee van een gedifferentieerde aanpak naar leeftijd, als het principe van vroeg behandelen met antivirale middelen, al vroeg bij het grof vuil gezet. Het was allemaal nog niet bewezen en onderscheid maken naar leeftijd mag je niet doen, aldus de autoriteiten. Bureaucratie bleek belangrijker dan levens redden.

Het was zelfs zo erg qua bureaucratische idiotie dat besmettingen onder ouderen in verpleeghuizen niet werden doorgegeven door de GGD, want dat zou niet mogen volgens de privacyregels. Velen kwamen daardoor onnodig om het leven. Ondertussen schoten onze politici steeds verder door in onnozel, maar totalitair gedrag. Mij staat het voorbeeld nog voor ogen van Justitieminister Ferd Grapperhaus die in mei 2020, bij prachtig weer en dalende besmettingen, persoonlijk ging controleren of mensen wel anderhalve meter afstand hielden op het strand. Regels waar hij zelf later, tijdens zijn huwelijk, maling aan had.

 

Indirecte vaccinatiedwang

Fast forward naar oktober 2021. Een groot deel van de bevolking, met name de risicogroepen, is inmiddels gevaccineerd. Dit heeft geleid tot veel minder sterfte door Covid19. Hoewel ik de voor- en nadelen van de nieuwe vaccins niet goed kan overzien (daar ontbreekt mij de kennis voor), lijkt mij dit een grote plus. Ik heb me dan ook steeds positief opgesteld tegenover het vaccineren van de risicogroepen en ben zelf ook gevaccineerd. Maar het idee dat een hoge vaccinatiegraad een uitweg is uit de coronacrisis – een idee dat in vrijwel alle talkshows nog steeds zonder enige vorm van kritiek wordt uitgedragen – blijkt steeds meer achterhaald.

De bescherming tegen ernstige ziekte door de vaccins houdt redelijk stand (maar vervlakt ook), de bescherming tegen besmetting is na enkele maanden nauwelijks meer effectief. Natuurlijke immuniteit na infectie blijkt vele malen sterker dan vaccinimmuniteit. De systematiek van de coronapas is daarmee achterhaald, zoals ik op 1 oktober schreef voor OpinieZ: het leidt tot ongewenste vaccinatiedwang voor jongeren en tot onveilige situaties.

 

Eénrichtingsverkeer

Helaas lijken onze overheid en onze politieke elite maar in één richting te kunnen denken. Iedereen moet voortdurend gevaccineerd worden en over het opbouwen van natuurlijke immuniteit door infectie – nota bene de openingszet van Rutte en Van Dissel in maart 2020 – wordt niet meer logisch nagedacht.

Van Dissel heeft deze week gezegd dat hij een nieuwe lockdown of schoolsluiting onwaarschijnlijk acht, maar OMT-leden zoals Diederik Gommers zitten nu alweer avond aan avond in de talkshows om komend onheil aan te kondigen. Als het aan Gommers ligt – een internist die zich nooit heeft verdiept in de mogelijkheden van vroegmedicatie bij Covid19 en niet wilde weten van opschaling van de IC’s – gaat de keuze komende winter tussen het herinvoeren van lockdowns, of een algehele vaccinatieplicht.

 

DDR 2.0

Hoe lang denkt u dat machtsbeluste types als Hugo de Jonge, als hij dan nog minister is, die lokroep kunnen weerstaan? Zeker als straks in het winterseizoen de IC’s weer zwaarder bezet worden, hetzij door Covid19-patiënten of door slachtoffers van influenza. Daarom maak ik me meer zorgen over politici met totalitaire neigingen dan over het coronavirus.

Het is tijd voor een nuchtere, wetenschappelijk onderbouwde aanpak van Covid19, waarin de overheid geen monomane vaccinatiedwang uitoefent, maar tot een afgewogen aanpak komt die multidisciplinair is. Vaccinatie én vroegmedicatie (beide op basis van vrijwilligheid en uiteraard onder medisch toezicht), IC’s opschalen en een gedegen ventilatieplan. Dit in plaats van de huidige doorgeslagen, monomane, vrijheidsbelemmerende ‘DDR 2.0’-aanpak.
Overheid, ga terug in je mand!

 

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
37 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als je nu nog steeds van mening bent dat het om onze gezondheid gaat heb je toch echt een afslag gemist. Met een IFR die inmiddels vergelijkbaar of lager ligt dan de griep en een gemiddelde leeftijd van overlijden met (niet door) van 80+, gaat het simpelweg ergens anders om. Ik houd het op macht en controle en dit wereldwijd. Inzet is het QR-paspoort dat al snel een social credit paspoort zal worden. Vervolgens digitaal geld en de val klapt dicht. Echter, eerst verdeel en heers en vervolgens elkaar de koppen inslaan zoals we dit in het verleden ook hebben gedaan, we hebben veel geleerd…… Maar ja, ik ben maar een wappie.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Het probleem is dat ook steeds meer mensen die aanvankelijk op onze overheid vertrouwden, dit zich ook beginnen te realiseren. Het ligt er ook veel te dik op.
Dit gaat ook een steeds groter probleem worden voor die overheid, omdat steeds meer mensen die overheid gaan wantrouwen.
Vertrouwen komt te voet, maar vertrekt te paard.

Wally
Wally
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Eens!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Inderdaad, eerst het verdeel en heers wat nu volop gaande is en niet alleen op het domein van corona. De bevolking wordt van alle kanten tegen elkaar opgezet. Immers, een verdeelde en vijandig tegenover elkaar opererende bevolking is gemakkelijk te manipuleren en let niet meer goed op wat er achter de schermen aan de hand is.

Paul
Paul
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Het lijkt er idd op dat het Corona beleid goed uitkomt voor de Nederlandse regering We zijn koploper van het pedofielen netwerk Sadistisch ritueel kindermisbruik door Nederlandse topambtenaren Steun Gideon van Meijeren voor een onafhankelijk onderzoek Ons land wordt geleid door criminelen

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Midden maart 2020 verklaarde Jaap van Dissel of Rutte nog doodleuk dat de kans dat het virus vanuit China naar Nederland zou komen, gering was en indien het dat deed, het aantal zieken zeer gering zou zijn…
Drie weken later sloegen ze om en gingen van het tegendeel uit…
Terwijl ieder boek over virussen en bacteriën je kan vertellen dat deze organismen binnen enkele weken de hele wereld overreizen. Een blik op Flightradar.live en je weet waarom.
De reisbeperkingen hebben dus geen enkele zin. Wat maakt het uit of ik iemand besmet of besmet wordt hier of duizend kilometer verderop?
Behalve dan als je mensen wilt monitoren, dwingen tot gedragsverandering en daarvoor een periode van operante conditionering nodig hebt, tijdens welke mensen het nieuwe gedrag normaal gaan vinden, het gaan inbedden in hun verwachtingspatroon en het gaan rationaliseren.
De vaccinatiecampagne is gewoon een indoctrinatiecampagne.

Bob Fleumer
Bob Fleumer
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb in, geval nodig, op internet ivermectine besteld en betaald maar niet geleverd gekregen, het blijkt dat overheden zelfs de post uit het buitenland controleren en ivermectine in beslag nemen en dat voor een levensreddend medicijn wat bewezen is en al meer dan 50 jaar wordt toegepast. Dat noem ik crimineel!

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bob Fleumer

Vanuit China kun je het nog laten komen. Dan samen met iets anders in een pakket laten opsturen. Gaat vaak nog wel goed. Maar je hebt gelijk: iemand opzettelijk medicijnen onthouden is misdadig.

Jan Smelik
Jan Smelik
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bob Fleumer

Mijn bestelling met HCQ werd ook in beslag genomen door de douane. Bleek dat de afzender groot op de verpakking stond. Gevraagd of ze het nog een keer wilden sturen, maar dan in een anonieme verpakking. Dat werd keurig bezorgd.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uiteindelijk gaat het om steeds hetzelfde: onze westerse overheden hanteren, bij gebrek aan enige werkelijke visie een mechanisch mens- en wereldbeeld. Binnen dat type beeldvorming bestrijd je ziektes door toediening van iets, chemische stofjes dus. Het meer fijnzinnige organische mensbeeld, waarin ziektes worden benaderd in termen van een disbalans tussen lichaam en geest is hen totaal vreemd. Dat je ziektes ook te lijf kunt gaan door bepaalde bestaande lichaamsfuncties zoals immuniteit langs natuurlijke weg te verstreken en je Volksgezondheidsbeleid daarop in te richten is voor hen een volstrekt ongekende weg.
En als je je dan eenmaal aan die door BigFarma fijns gesponsorde vaccinatie tunnelvisie hebt uitgeleverd, moet alles wat die “visie” ook maar in de geringste mate zou ondergraven helemaal KAPOT en gaan ze dus de activiteiten van die professor Raoul als “kwakzalverij” betitelen en de hele mediakliek blaat het 24/7 na. Zo totaal platvloers is het uiteindelijk.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk Jan Gajentaan, mijn stelling is altijd geweest Corona is iets en Griep is iets.
Dit jaar 2 x een vaccinatie gehad aangaande Covid-19.
In November zijn we weer aan de beurt voor onze jaarlijkse Griepprik.
Deze Griepprik ontvang ik jaarlijks vanaf 1995.

Onze kennissen zijn ook voor het grootste deel van voor de oorlog en wij ontmoeten deze kennissen op de soos of bij het bridgen en weet je, omdat de meeste het grootste deel van het aardse leven achter de rug hebben, gaat er wel eens een dood.

Ook bij onze kennissen hoorde ik van de week, met Peter van Greta gaat het ook niet goed ligt in het Ziekenhuis, Corona.
Op de soos weten ze als geen ander dat Peter al vele jaren een hartpatiënt is met een aantal omleidingen en sinds twee jaar prostaatk…… heeft.

Ik weet zeker, als het Kartel stopt met de Corona leugens en eerlijk toegeeft dat het Kartel de zorg heeft gesloopt, is het voor 2022 in Nederland gedaan met de Coronahype.

Corona is iets en Griep is iets.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goede analyse. Ik kan er nog aan toevoegen dat er nog meer goedkope medicijnen zijn, die helaas veel te weinig worden toegepast. Zo zijn er in Israël de medicijnen EXO-CD24 en Allocetra ontwikkeld. Zeker 90% van de ziekenhuispatiënten konden binnen een week het ziekenhuis verlaten in wat kleinschalige onderzoeken. In Israël wordt afgevraagd, waarom deze medicijnen niet worden voorgeschreven en er alleen de nadruk ligt op vaccins. Dat vraag ik me voor Nederland ook af.

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Dat vraag ik me voor bijna de hele wereld af. Zou het iets te maken hebben met die geheime contracten met de vaccin fabrikanten?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Er zijn volg. klokkenluiders contracten afgesloten met BigPharma (heeft GS die contracten niet een keer gepubliceerd?) dat men de vaccins MOET afnemen en er GEEN alternatief medicijn mag worden gegeven.
Ik kan niet beoordelen of dat klopt, maar het zou mij niets verbazen, en het zou veel verklaren.

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik vermoed zoiets. Maar heb daar geen bewijs van gezien.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Al eerder schreef ik dat ik niet zo bang voor een virus ben als voor de mens zelf en dat in allerlei opzichten. Het doorgronden van sommige meningen lukt nog steeds niet en wat de overheid doet of juist niet doet kan mij niet meer verrassen.

Jan Smelik
Jan Smelik
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Minder doden door corona, volgens de officiële cijfers maar wel een opvallende oversterfte gedurende de zomermaanden: https://maurice.nl/2021/09/30/zomeroversterfte/.

En nog steeds hebben veel mensen niet door dat het coronavirus dat IN de verpakking zit slechts een verkoudheid veroorzaakt, maar dat de echte ziekteverwekker het spike-eiwit VAN de verpakking is die de levensbedreigende symptomen veroorzaakt. Dit spike-eiwit tast de binnenkant van onze bloedvaten aan, zorgt voor stolsel, bloedingen en hart- en longproblemen, terwijl de ontstane embolieën voor schade door verstoppingen zorgen zoals herseninfarcten.

Gelukkig is er goede medicatie, maar die moet je wel zelf aanschaffen want de medici mogen dat niet voorschrijven.

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Dat heb je correct beschreven. Jammer dat die informatie niet meer algemeen bekend is.

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat virus, laboratorium ongelukje of natuurlijke samenloop van omstandigheden, had niet over de hele wereld verspreid hoeven worden als niet zoveel verwaande zichzelf overschattende politici de beslissingen hadden genomen. Kennelijk is het een bepaald type mens dat door de kiezers in een machtspositie wordt gezet.

Nu moeten we des te voorzichtiger zijn met ons stemrecht en met acceptatie van maatregelen, want de gelegenheid maakt de dictator.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  vlierbloesem

Of de Dictator verzint de gelegenheid.

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Of dat virus nou echt is of verzonnen, het is de bevolking die nu de gelegenheid geeft tot dictatoriaal beleid.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  vlierbloesem

Inderdaad de start ven de omvolking eind jaren 70, heeft in Nederland een ommekeer gebracht.
Vertrouwde dingen verdwenen, de Nederlandse identiteit werd bij het grof vuil gezet, het demoniseren begon vanuit overheidswegen.
En nu in deze nieuwe eeuw, het Balkenende / Rutte tijdperk, is er angst en tweedeling bij gekomen.
Een overheid die liegt en bedriegt, de voorbeelden zie je op straat niet in de Kartel media.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  vlierbloesem

Sterker nog, als het aan de meeste gevaccineerden zou liggen, zijn ongevaccineerden nergens meer welkom, krijgen ze geen zorg meer en mogen creperen.

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ik weet niet of dat waar is. Op TV is het nu populair om te roepen om de door van ieder die anders denkt. In de commentaren op youtube lees ik ook weinig fraais. Zelf spreek ik mensen met en zonder vaccinaties die elkaar respecteren. De hysterie van de Nederlandse media kom ik in het echt niet tegen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  vlierbloesem

Ik weet niet of dat respecteren voor iedere leeftijdsgroep geld.?
Ik merk wel in mijn leeftijdsgroep, de groep die het langste deel heeft gehad, dat de verdraagzaamheid er niet van af druipt.
Vergis je niet, Rutte, de Jonge, Kuypers, Gommers en van Dissel ontvangen veel respect in deze groep, de angst voor de DOOD die door deze personen is aangewakkerd maakt ze zelfzuchtig.
Zeker als hun wordt voorgehouden dat het is jij (gevaccineerd) of hij (niet gevaccineerd), als het over bv een ziekenhuis opname gaat.
Weet je het zijn net mensen.

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het onderwerp wordt thuis iedere dag besproken. Er zijn veel dingen over te zeggen, zaken die hier ook al menigmaal de revue gepasseerd zijn.

Een van de voor ons belangrijkste punten is dat veel mensen simpelweg alles geloven wat politici en de media zeggen en schrijven, maar totaal niet open staan voor andere zaken. Ze doen ook geen enkele moeite om zich daarin te verdiepen. Terwijl wij proberen zoveel mogelijk informatie op te zuigen, afkomstig van alle kanten. Wij snappen dus waar zij vandaan komen, maar zij hebben geen enkel idee waar wij het over hebben.

We zijn een roepende in de woestijn. Iedereen lijkt een roepende in de woestijn, ongeacht afkomst, opleiding, positie en status. We zullen moeten volhouden, maar ik ben benieuwd voor hoe lang dat mogelijk is, totdat men het leven voor ons onmogelijk maakt.

En dat is eng, heel eng.

Cecchetti
Cecchetti
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het hele probleem met het Covidvirus is het feit dat stelselmatig het belang van weerstand niet onderkend wordt. Althans, de wijze waarop men goede weerstand verkrijgt. In zijn algemeenheid is het zo dat hoe ouder mensen worden hoe slechter hun weerstand wordt. Dat komt door de natuurlijke veroudering van cellen, die steeds minder goed gaan functioneren met allerlei kwaaltjes en ziektes tot gevolg.

Maar weerstand van het lichaam wordt met name (negatief) beïnvloed door voeding maar ook door externe factoren zoals roken en luchtverontreiniging (en stress). Dat roken de luchtwegen ernstig aantast moge bekend verondersteld worden. Dat het Covidvirus luchtweginfecties veroorzaakt ook. De Bergamaschi die bij bosjes doodgingen waren met name 90-ers en 80-ers. Zoals gezegd neemt de natuurlijke weerstand bij ouderen af, maar in combinatie met decennia lang roken wordt het relatief onschuldige Covidvirus gewoon dodelijk. In Italie rookten in de jaren ’50 en ’60 meer dan 95% van de volwassen. En 100% van de volwassenen zal daardoor hebben “meegerookt”. Dus ook de overleden Bergamaschi.

Maar nu voeding. Het wordt steeds meer aangenomen dat een veganistisch dieet in zijn algemeenheid veel gezonder is dan een (deels) dierlijk dieet. De mens gaat weliswaar niet direct dood aan het eten van vlees maar het heeft veel meer moeite om het te verteren dan plantaardige voeding (zo’n 24 uur tegenover 8 uur). De makke van dierlijke eiwitten is echter dat het kleine ontstekingen veroorzaakt die in het ergste geval kunnen uitmonden in terminale tumoren (kanker). Naar mate mensen ouder worden stapelen deze eiwitten zich op (al naar gelang de hoeveelheid ingenomen dierlijke voeding en beweging) waardoor de weerstand afneemt en het virus wint door zich te vermenigvuldigen (infectie).

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cecchetti

Leven op zich is levensgevaarlijk.
Ban alles uit je leven wat ongezond of link zou kunnen zijn, en dan ga je toch uiteindelijk ook gewoon dood.

Boeddha18
Boeddha18
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Oudere mensen die met een kop koffie in de hand tegen de coronamaatregelen demonstreerden werden met harde en ruwe hand keer op keer het Museumplein afgerost. De demonstraties van de aanhangers van Extinction Rebellion die hele straten in Den Haag en Amsterdam blokkeerden werden met de mantel der liefde bedekt. Zoek de verschillen.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Op oud beeldmateriaal kun je nog terug zien hoe men vroeger met overstromingen omging. Toen maakte men van de nood een deugd. Tegenwoordig weten we van elke deugd een nood te maken, lang leve de technologie!

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik nodig iedereen uit om het artikel nog eens door te nemen en te turven hoe vaak de schrijver vind dat hij achteraf gezien gelijk had. En dat alles gelardeerd met een boodschap (vertrouw de politici niet) en een onheilstijding (DDR 2.0). Ook al ben ik het deels met hem eens, deze eigen-spierballen-kusserij van Gajentaan blief ik niet. En ik vind het verwonderlijk dat het niet meer mensen hier is opgevallen.

Edward
Edward
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik was na de 1e alinea al afgehaakt en heb de rest gekoppensneld.
De reacties vind ik dan weer wel veelal interessant.:)

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Wat is er precies zo erg aan ‘eigen-spierballen-kusserij’ zoals u het noemt? Als het probleem – de totalitaire trekjes van de roverheid – uitvoerig wordt beschreven met de onderbouwing van de auteur, kun je het deels eens of oneens zijn, zonder een ad hominem, toch?
Als de schrijfstijl u niet bevalt, hoeft u het toch niet te lezen.
Als u het met delen niet eens bent, onderbouw dan uw bezwaar.
Arthur Schopenhauer zei het al: het ergste moet nog komen.
Elke dag denk ik persoonlijk dat het in onze zogenaamde democratie nu echt niet nóg erger kan, maar elke dag bewijst helaas het tegendeel.

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik waardeer je zeer, Jan. Je bent in staat te coomuniceren zonder te polariseren. Maar dit gaat natuurlijk niet om gezondheid.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hugo de Jonge is een gevaarlijke demagoog, leuker kan ik het niet maken. Er lijkt hem alles aan gelegen iedereen lek te prikken met een 95% effectief medicijn ten koste van alles. Het liefst 3 x per jaar. Want de beschermden moeten worden beschermd tegen de onbeschermden door de onbeschermden te dwingen gebruik te maken van de bescherming die de beschermden niet beschermde.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Marcel Levi de man met kennis van zaken, de man uit de praktijk, die verteld het Rutte Kartel precies de waarheid.
Het Kartel heeft niets gedaan, aan het op peil brengen van de zorg.
Afbraak is hun doel geweest en dat is ze gelukt.

Jij Rutte en jij de Jonge jullie zijn de zwakke plekken.
Geen afbraak van de zorg, maar de zorg moet op peil worden gebracht.

Jan Smid
Jan Smid
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel maar het idee om het aantal IC’s op te schalen is onzin als je de uitstroom niet weet te stoppen. Dat noem ik borrelpraat, iets wat De Jonge ook nog wel eens bezigt.

En over Gommers, die heeft zijn personeel al de gordijnen ingejaagd door uitbreiding van IC’s voor te stellen zonder extra personeel, niet tijdelijk maar permanent, enkel omdat Rotterdag iets van 55% gevaccinneerden telt

37
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x