Op weg naar een tot op het bot verdeelde vaccinatiemaatschappij

Burgers en tweederangs burgers

Titelfoto bij artikel Op weg naar een tot op het bot verdeelde vaccinatiemaatschappij Ines van bokhoven opiniez

Foto:

You are your own worst enemy, zeggen de Britten. De mensheid is het gevaarlijkst voor de mensheid zelf, veel meer dan allerlei virussen of natuurrampen. Omdat de ene mens zich beter voelt dan de andere, het gelijk aan zijn kant meent te hebben en andersdenkenden dood wenst, zoals Francisco van Jole onlangs deed. De NTR manipuleerde beelden van Squid Games’ zodanig dat ongevaccineerden vrolijk werden doodgeschoten. We zijn beland in een surreële wereld, schrijft Ines van Bokhoven.

“De gigantische catastrofes die ons heden ten dage bedreigen zijn niet de elementaire gebeurtenissen van fysieke of biologische orde, maar psychische gebeurtenissen. Tot op een volkomen angstaanjagend niveau worden we bedreigd door psychische epidemieën.” 

Het bovenstaande is een citaat van de bekende psychiater Carl Jung, die meer waarschuwende woorden heeft gesproken over hoe eenvoudig het is om gevaarlijke psychologische afslagen in de hoofden van mensen op te wekken en aan te wakkeren. En zoals we de laatste tijd hebben kunnen merken: zo heel erg moeilijk blijkt dat inderdaad niet te zijn.

Het concept is zo oud als de mensheid, letterlijk, en we lijken er maar niet van te leren: you are your own worst enemy, zoals de Britten dat zo mooi zeggen – en gelijk hebben ze. Want het is absoluut waar. Geen natuurramp ter wereld, geen virus of andere verschrikkelijke ziekte die ooit rondwaarde, geen monsters en wilde beesten zijn ooit in onze geschiedenis zo gevaarlijk geweest voor de mensheid als de mensheid zelf.

 

Beter dan de ander

Het is de grondslag van alle grote, menselijke catastrofes die we in onze geschiedenis kennen. Zoals de absurde heksenjachten tijdens de Reformatie, maar ook het gemak waarmee de Romeinen zich boven overwonnen volkeren verheven voelden en geen enkel probleem hadden met genocides en bloedbaden. Of de racistische verhoudingen die leidden tot de slavernij die de ganse mensheid deelt, tot aan het absolute dieptepunt van de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin we als mensheid zo ver gingen medemensen in moordfabrieken te ‘verwijderen’.

Omdat de ene mens zich beter voelt dan de andere, en de ene groep zich beter voelt dan de andere – en alleen maar daarom. Maakt niet uit wat zo’n groep zichzelf wijsmaakt aan dringende redenen waarom de andere groep bestreden moet worden: in de grond gaat het altijd om het idee dat ‘wij’ beter zijn dan ‘hunnie’.

 

Kreten

Het heeft allerlei namen: fascisme, totalitarisme, massapsychose of -hypnose, indoctrinatie, hersenspoeling; kreten genoeg om een van de meest menselijke verschijnselen te omschrijven. Want we vinden allemaal van onszelf dat we gelijk hebben, toch? Tuurlijk vinden we dat, anders hingen we onze eigen meningen niet aan en zochten we gelijkgestemden niet op. En er is niks mis met vinden dat je gelijk hebt, zelfs niet in groepsverband. Anders wordt het als je vindt dat iedereen het dient te zien zoals jij, en radicaal anders wordt het als je vindt dat je het recht hebt anderen te dwingen het te zien zoals jij.

 

Van Jole’s doodswens

Maar je gaat een gruwelijke, onmenselijke grens over als je anderen dood wenst omdat ze weigeren het te zien zoals jij. Die grens ging BNNVARA-journalist en hoofdredacteur van Joop.nl Francisco van Jole onlangs met een guitig gezicht over, op NPO Radio 1. Met de kop van een kwajongen die weet dat-ie de familie zo plat gaat krijgen van het lachen, heeft Van Jole het over ‘fucking christenen’ die zich op religieuze gronden niet willen laten vaccineren: “Ga maar lekker dood”. En natuurlijk was er iemand bereid om in de lach te schieten, daar in de studio.

 

Want Francisco is er helemaal mee klaar, met dat covid-gedoe. Tja, wie niet – maar hij brengt het als een emotie waar hij meer recht op heeft dan anderen. Hij sleept er het feit bij dat hij al veel mensen heeft verloren de afgelopen tijd – iets wat ik eerlijk gezegd met een korreltje zout neem, gezien de melige lach waar hij in schiet nadat hij dit vertelt, alsof het een goeie mop is. Laat ik het zo zeggen: het komt niet op me over alsof zijn verlies erg groot was.

 

Christenen op de korrel

En natuurlijk zijn het voor Van Jole niet gewoon christenen, nee: het moeten, geheel volgens het ‘we zijn zo ludiek links rebels en kritisch’-dogma dan ook meteen ‘fucking christenen’ zijn. Dat veel moslims evengoed het vaccin weigeren op religieuze gronden komt uiteraard in het hoofd van Van Jole niet op. En deed het dat wel, dan ben ik er redelijk stevig van overtuigd dat hij ze niet zal uitschelden. Maar een blik op het gezicht van Francisco toont wel aan dat hij zelf reuze content is met zijn argumentatie, hoe onvoorstelbaar onmenselijk en hypocriet die ook is.

Je vraagt je af en toe af waarom met dit type mens, de zelfbenoemde ‘superdeuger’, een normale dialoog nooit mogelijk is. En ook waarom er altijd onmiddellijk met persoonlijk leed gedreigd moet worden. Waarom geweld en de dood zulke voor de hand liggende conclusies zijn voor mensen als Van Jole – die, voor zover ik weet, ook geen enkel bezwaar had tegen de oproep van ene Akwasi om mensen die zich verkleden als Sinterklaas de kop in te schoppen, en zich ook al qua seksueel grensoverschrijdend gedrag niet in wist te houden. Verder weet ik niet veel van hem, gelukkig, maar die zaken vind ik al genoeg om met een wat gereserveerde blik naar hem te kijken. 

 

Squid Games

En als het nou iets unieks was, iets zeldzaams, iets waarvan je zou kunnen zeggen dat het weer typisch Van Jole is – maar het is de tweede keer in een week tijd dat bij de Publieke Omroep wordt gesuggereerd dat het misschien geen slecht idee is als ongevaccineerde mensen doodgaan, en het lijkt er zelfs op dat men bereid is een handje te helpen. Of om mensen daar in elk geval toe aan te moedigen.

In het NTR-programma ‘De Sociëteit’ was een stukje uit de serie Squid Games te zien, een serie die – ik kijk ‘m niet – op me overkomt als het toppunt van ziek vermaak in de richting van gladiatorspelen. Juichen om bloed en dood, en het nog grappig vinden ook: nee, dank u. Maar de NPO had er werk van gemaakt. Er was een nieuwe geluidsband onder de scène gezet, en ons werd al vlot duidelijk waarom: het moest dienen als ‘geinig stukje vaccinatiepropaganda’.

 

Ongevaccineerden

Geinig, nou en of. Want wie niet gevaccineerd was, mocht worden doodgeschoten in het filmpje, en geen van de in groen uniform geklede omstanders kijkt er in die scène echt van op. Humor kon ik er niet in ontdekken, in deze nasynchronisatie; wel een onmiskenbare poging om het idee van geweld, of op z’n minst sterke gevoelens van uitsluiting en xenofobie jegens ‘wappies’ te normaliseren.

De omroep die bezig is woorden uit haar eigen idioomboek te schrappen om het kwetsen van mensen te vermijden, de omroep die zichzelf ‘woke’ en ‘progressief’ vindt, menselijk en dol op diversiteit, die omroep ziet geen enkel bezwaar in het lachen om het idee dat je ongevaccineerde medemensen ook zou kunnen doodschieten. Hadden ze maar moeten luisteren, tenslotte.

 

Minderwaardig

En onze minister van ‘welzijn’ ziet het aan en vindt het prima. Ook hij timmert hard mee aan het idee dat ongevaccineerden minderwaardige mensen zijn: zonder enige gêne spreekt hij schande over het feit dat deze mensen soms ook wel eens met corona in het ziekenhuis terechtkomen. Want ze houden dan bedden bezet die bedoeld waren voor ‘anderen’. Dat we het even weten: hij doet hier de suggestie dat het heel erg redelijk is ongevaccineerde mensen zorg te ontzeggen, of op z’n minst achter in de wachtrijen te zetten. Want ziekenhuisbedden zijn niet voor hen bedoeld. Het recht op zorg is iets met voorwaarden geworden, en als u daar niet aan voldoet, mag u het uitzoeken. Van Hippocrates hebben we nog nooit gehoord.

 

En het werkt. Oh boy, wat werkt het. Je hoeft niet ver te zoeken op Twitter en in de media om de snelgroeiende berg berichten, opmerkingen en ingezonden brieven tegen te komen van mensen die inderdaad vinden dat je dan maar gewoon pech hebt, als ongevaccineerde die zorg nodig heeft. Dat je een of ander recht hebt verspeeld. Dat het de ongevaccineerden zijn die schuld hebben aan het feit dat we de ellende van de covid-crisis maar niet achter ons kunnen laten.

 

Vaccin werkt onvoldoende

In weerwil van de feiten blijft men het maar volhouden. Want volgens mij is de waarheid eenvoudig: het vaccin werkt onvoldoende. Dat is de lengte en breedte van het hele probleem. Als het vaccin goed zou werken, was dit hele levensgevaarlijke circus niet nodig. Dan waren de gevaccineerden veilig, en zouden we geen QR-code nodig hebben, geen medische Apartheid, geen gevaarlijk opflakkerende xenofobie die, als we niet uitkijken, wel eens tot gitzwarte bladzijde nummer zoveel van onze geschiedenis zou kunnen leiden.

Het vaccin werkt onvoldoende, en nu zijn de schuldigen daaraan driftig bezig de schuld te verleggen naar mensen die daar niets aan kunnen doen. Die alleen maar gebruik maken van een recht dat ze (nog wel) hebben, en zich geconfronteerd zien met een minister die, ik kan het niet anders zeggen, hen het liefst hun basisrechten als mens zou ontnemen. Hen een gevoel van veiligheid ontzegt. Een minister die, door deze opflakkerende haat in de samenleving niet tegen te houden maar zelfs aan te moedigen, extra (drog)redenen te geven, een meer dan inhumaan spelletje speelt en bezig is de veiligheid en zelfs levens van burgers in gevaar te brengen.

 

Surreële wereld

Want ik begin me, voor het eerst van mijn leven, onveilig te voelen in Nederland. Echt onveilig. Als dit om volksgezondheid gaat, dan is de context inmiddels toch wel volledig naar de achtergrond gedrongen en zijn we aangekomen in een staat van hysterie. Ik ontken het niet meer: we lijken in een surreële wereld terecht te zijn gekomen, een dystopie die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Dit is mijn overheid niet meer. Ik kan het gezag van een regering die niet tot het uiterste gaat om de veiligheid van haar burgers te waarborgen, maar het tegenovergestelde doet, namelijk eerst de Grondwet aanranden en daarna suggereren dat er een groep gevaarlijke schuldigen rondloopt in ons land, niet meer erkennen. Dat is in mijn ogen een criminele overheid die óf niet weet waar ze mee bezig is, óf puur kwaadaardig is.

In beide gevallen geldt, wat mij betreft, hetzelfde: verzet is gerechtvaardigd. Het gaat om onze veiligheid, ons welzijn. Laat ik het over vrijheid maar niet hebben, want dat heeft niemand meer. Maar het recht op zelfverdediging hebben we, voor zover ik weet, nog steeds. Nog wel.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
87 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat u de gevoelens van heel veel mensen deelt;het is niet fijn meer om hier te wonen!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Klopt: het vaccin werkt niet. De NHS (Engeland) verwacht dat over 6 maanden het vaccin nauwelijks nog beschermt. Want het virus muteert net zo als alle virussen altijd doen.
Ik herhaal nog maar eens: we vaccineren al meer dan 20 jaar elk jaar 3 miljoen mensen in Nederland. Zijn we ‘samen’ griep de baas geworden?
Vaccineren tegen een luchtwegvirus is onuitvoerbaar door de korte reproductiecyclus. Vaccineren tegen bof en mazelen is wel zinvol, omdat die virussen zich op een andere manier verspreiden.
Maar het kan nog erger: er liggen nu 700 mensen in het ziekenhuis (incl IC) tegen 2500 vorig jaar op dezelfde datum.
Toch wordt de noodklok geluid en gejammerd over nieuwe maatregelen. Want er moet uitgestelde zorg verleend worden. Terwijl eigenlijk elke zorg behalve de SEH uitgestelde zorg is.
Er is geen enkel bewijs dat reisbeperkingen de verspreiding van corona verhinderen. Integendeel: het virus is al overal ter wereld, dus wat kunnen reisbeperkingen nog bewerkstelligen?
Juist de gevaccineerden zijn nu de verspreiders van het virus geworden, omdat zij overal mogen komen, iedereen mogen knuffelen – en de niet-gevaccineerden niet.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

We zitten voor de rest van ons leven vast aan de landelijke maatregelen.
De maatregelen zijn namelijk gebaseerd op het aantal ‘besmettingen’. Iemand is besmet als hij na een PCR test blijkt virusdeeltjes in zijn neus te hebben in een aantoonbare hoeveelheid. Dit betekent nog niet dat hij een infectie krijgt of ziek wordt of in het ziekenhuis komt. In alle landen van Europa test ongeveer 5 % van de mensen positief.
Als mensen dus zouden weigeren om een PCR test te nemen, is er geen criterium om landelijke maatregelen te nemen, omdat er geen inzicht is in de mate waarin het virus onder ons is.
Het aantal mensen dat in het ziekenhuis beland, staat los van de PCR test. Deze mensen zijn namelijk bijna altijd oud én hebben onderliggende kwalen zoals hoge bloeddruk, overgewicht, suikerziekte en hartproblemen. Deze mensen zouden in de meeste gevallen bij elke volgende griepgolf, rhinogolf, pneumokokkengolf ook bezwijken. Alleen deze keer is de corona net iets eerder.
Een long weet niet het verschil tussen een infectie door corona of griep of een ander virus. Het immuunsysteem doet altijd wat het doen moet, als het nog actief is. Het ziekenhuis maakt het ook niet uit. De patiënt wordt opgenomen en adequaat behandeld.
Er zijn ruim 2,5 miljoen 65-plussers in Nederland en 18 % van hen lijdt aan tenminste 1 van 5 onderliggende kwalen (onderzoek RHN, Van den Akker, geciteerd in RIVM, Ouderen nu en in de toekomst, p. 27). Dat betekent dat ongeveer 500.000 ouderen kwetsbaar zijn voor elke virusgolf in de winter. Als slechts 1 per 1000 van hen tegelijkertijd in het ziekenhuis belandt, dan komen Rutte en De Jonge weer op de televisie vertellen dat er toch echt extra maatregelen nodig zijn vanwege het risico van overbelasting van de ziekenhuizen.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ja, ik snapmer ook geen bal van, dat men nu al paniek maakt. Hoe kan dat als 80 % gevaccineerd is?

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat kan omdat een persoon alleen ziek wordt met symptomen als zijn immuunsysteem verzwakt is door onderliggende kwalen. Dan zijn meestal ouderen. Een vaccin is een simulatie van een lichte infectie en is bedoeld om het immuunsysteem aan te zetten tot het produceren van antilichamen.
Als het immuunsysteem verzwakt is, zal het hoe dan ook minder tot geen antilichamen produceren. Of de persoon in kwestie nu een infectie door echte coronadeeltjes doormaakt of een gesimuleerde infectie door middel van een vaccin, dat maakt niet uit. Het is altijd het immuunsysteem die het probleem moet oplossen.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen enkele discussie over het feit dat werken in de gezondheidzorg onvoorstelbaar liefdevol is. Wie waardeert niet, dat je weer beter bent geworden door liefdevolle zorgmedewerkers. En waar krijg je meer erkenning van mensen, voor wie je dat allemaal doet. Wat een verschil met andere beroepen. Ja het is een roeping. Het mooiste wat je wensen kunt.
Maar nu de vraag meneer de Jonge. Waarom verlaten die mensen met duizenden tegelijk dat prachtige vak? Waarom wordt het steeds moeilijker om zorgmedewerkers te vinden, die bereid zijn dat te doen met een salaris minder dan een beginnend Clini Clown? En dan een bak aan ellende over keuzes maken, moeten liegen over de status van patiënten en alleen applaus, waar een Siewert van Lienden vele miljoenen ontvangt vanwege politieke smeerlapperij enzovoort. Hebt u al verklaard, waarom 6000 BOA’S effectiever zijn dan zorg aan het bed en ongenuanceerde tweedeling en haat zaaien?

d.g.m.holland
d.g.m.holland
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

We zitten nu met een regering, die alleen lopende zaken mag afhandelen. Niemand heeft ervoor kunnen kiezen, of onze grondwet geschonden mocht worden.
Daarom. EERST NIEUWE VERKIEZINGEN, voordat ons land helemaal kapot gemaakt wordt door een regering, die alleen maar verdeeldheid zaait.
Dit is geen democratie meer zo…

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

ZEER goede reactie. Zeg ik als zorgmedewerker, gelukkig bijna met pre pensioen. Ik zorg niet voor corona patiënten, maar wel voor mensen met andere , ook akelige gezondheidsproblemen.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Heel duidelijk onder woorden gebracht hoe onze ‘overheid’ en maatschappij op het ogenblik functioneren. Volledig verziekte maatschappij met een kwaadaardige overheid.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Joop.nl ; een extreem-linkse haatsite, met een hoog Weekend-gehalte; Als ze het daar over Israël ,of Trump , of van mijn part over het klimaat hebben, nemen ze het niet zo nauw met de feiten. ..Maar het gaat er blijkbaar in als zoete koek bij het deugvolk.
Wat ik nu niet begrijp; wordt deze NPO-haatsite nu echt betaald van belastinggeld?

Johan70
Johan70
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Jazeker, en gesponsord door meerdere NGO’s

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Sinds wij geen kijk en luistergeld betalen kunnen wij ook niets opzeggen. Maar wij financieren wel deze propaganda via de belastinggeld. Wij betalen zelf de rode hamer die ons op de hoofd slaat.

m broekhuis
m broekhuis
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

goed artikel en oh zo waar, helaas

Martha
Martha
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bravo mevrouw van Bokhoven!

Helemaal met u eens.
Ook ik voel mij allang niet meer veilig in ons land.
Ik ben bang dat wij zware tijden tegemoetgaan.

P.
P.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Martha

Ze zijn er al.

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik doe niet aan twitter en facebook. De kwebbelprogramma´s bekijk ik steeds minder. Die walgelijke animatie zou me ontgaan zijn als je het hier niet had geplakt. Met toenemende verontrusting zie ik hoe democratische rechten worden geschonden. Hoe vreedzame demonstranten in elkaar worden geramd. Hoe knokploegen in het zwart demonstranten aanvallen, waarna de geuniformeerde ploeg op de vluchtende in slaat. Hoe de pers daarna de beelden zo vertoont dat het bij het valse commentaar past, waarin de burgers als schuldigen voor het geweld worden aangemerkt.

Dat zag ik ook gebeuren toen het burgers betrof die “links” werden genoemd. Nu heten die burgers “rechts” te zijn. Die etiketten verbergen dat het gaat om burgers die hun democratisch recht gebruiken.

Het beleid roept bij mij weer de vraag op: Zijn ze dom of slecht?
Ik vrees dat het een combinatie is. Die mensen zijn dom en slecht.
Dat maakt ze gevaarlijk.

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag wordt inmiddels inderdaad: tot hoever ben ik bereid te gaan om mijn familie en mezelf te verdedigen tegen deze overheid?

Ik deel namelijk het gevoel wat naar voren komt in de laatste drie paragrafen, maar ben zeker geen radicaal persoon. Dus welke tools heb ik, als midden veertiger, tot mijn beschikking? Hoe kan ik me nog verzetten? En: tot hoever ben ik bereid te gaan? Ten koste van mijn werk, waarmee ik mijn gezin onderhoud?

Suggesties zijn welkom. Altijd.

Wally
Wally
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Massaal de straat op en burgerlijke ongehoorzaamheid. Maar het moet groots en dus georganiseerd. De luilekkerland mentaliteit moet overboord. De wil om te strijden en risico’s te nemen voor onze manier van leven moet prevaleren. Anderen de kastanjes uit het vuur laten halen en meeliften op het resultaat is nu gewoon niet van toepassing. Wees een meester of slaaf maar klaag er dan later ook niet meer over. Het heden is de tijd voor actie.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Wally

Wally.
Als 80 jarige, liep ik ca 10x mee met de Gele Hesjes in Rotterdam, Den Haag en de laatste in Maastricht.
Ik geloof niet meer in dit soort burgerlijke ongehoorzaamheid, de deelnemers met een andere mening als het Kartel, worden letterlijk en figuurlijk murw geslagen, zowel met de lange lat als via de media, waar de deelnemers per direct een wappie en of asociaal worden genoemd.
Nee Wally, Nederland is een verloren natie.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Wij zijn daar ook bang voor.

Friesecanadees
Friesecanadees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dutch people do not have what it takes, no grit no sacrifice

Proof: look at the last war and decades after
They have been cuddled way too long from crib to grave = weakened

Besides you do not have ANY hardware
Lucky us here in the west

Friesecanadees
Friesecanadees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Friesecanadees

Forgot:
Si vis pacem para bellum

Edward
Edward
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Friesecanadees

Gelukkig heeft u het een stuk beter met trudeau 🙂

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Wally

Eens!
Het kan inderdaad slechts gestopt worden (ook de woke- en klimaatdictatuur) als we als natie echt massaal vreedzaam de straten op gaan. In héél NL. De groepen moeten dan wel zo groot zijn dat er geen ME tegen opgewassen is.
Helaas is het risico van rellen (door de bekende infiltranten en betaalde beroepswerklozedemonstranten) heel groot.

Bonny
Bonny
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Hou vol, er komt een omslag!!

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Vaccinatie is de enige uitweg”. Dat is zowel het mantra als het dogma van deze pandemie. Daarmee is miljarden mensen veiligheid in het vooruitzicht gesteld. Het bleek minder waar dan gehoopt. En nu wordt er alles aan gedaan om die fata morgana in stand te houden. Als de gevaccineerden er achter komen dat hun vertrouwen in de regeringen onterecht was zijn de rapen gaar. Dan stort de huidige machtsstructuur in.

Daarom wordt alles uit de kast gehaald om dat niet te laten gebeuren. Zondebokken worden aangewezen (de ongevaccineerden), om ze daarna te bestempelen tot public enemy. Dan besluiten onze “wijze” bestuurders om wetsovertreders die het juiste dogma aanhangen NIET te vervolgen (alleen gevaccineerden welkom). En door de volgzame schapen nog wat verder op te jutten loopt het nog verder uit de hand. De gewelddadige geschiedenis van het menselijk ras overziend, kan het bijna niet anders dan dat dit verkeerd gaat aflopen, mogelijk op mondiale schaal. En ook daar zullen ze de ongevaccineerden de schuld van geven.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door De Dertiende
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik ben bang dat de laatste regels bewaarheid zullen worden. Alles overziend, de waanzinnige overheidscontrole op een (weliswaar gemeen) virus, de gestage afbraak van de gezondheidszorg, de afbraak van het onderwijs, de woningnood, de wokegekte, de klimaatreligie (denkt u nou echt dat de ‘energiecrisis’ uit de lucht komt vallen?) de openblijvende grenzen, de linksdraaiende media……
Je zou er wappie van worden, toch?

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik vrees dat je gelijk hebt, nummer 13

Hesa
Hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed geschreven. De spijker op de kop. Media en kabinet zie ik als een pot nat. Bagger. Tuig van de richel. Schuim : dat op komt en dat de maatschappij verziekt.
Gelukkig komt ook het verzet op.

cor
cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Ines.
Carl Jung deed de uitspraak ‘de mens is zijn eigen vijand”. Dit in zijn geheel op in het huidige proces mbt deze virus en hoe hier mee om wordt gegaan. Het virus is een tool en wordt gebruikt om doormiddel van angst gedragsverandering te laten plaatsvinden en/of te versterken. Het gaat hier niet om de volksgezondheid maar om tweedeling onder de mensen. De grootste groep, de meelopers, laten zich door de angst belemmeren om na te denken en te kijken naar de feiten. De MSM laat ons bij monde van de overheid weten dat we zo bang moeten zijn daar de cijfers laten zien dat er een grote dreiging op ons af komt als we geen maatregelen gaan toepassen. Mensen lees de data op het RIVM die laat helemaal geen dreiding zien. Daarnaast de meest grove bedreigingen uiten door de MSM om de angst maar te bevestigen. Wanneer je verder gaat zoeken en verbanden gaat leggen kom ik uit op een wereldweide verandering van de maatschappij onder leiding van de grootten der aarde die nog meer macht en geld willen en de mensen onder controle willen houden. aub ga zoeken.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Elke keer geconfronteerd worden met de verkeerde maatregelen, die door onze bestuurders worden genomen, maken dat het in ons land steeds minder prettig is om in te wonen.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goede column. Francisco van Jole is in mijn opinie een vreselijke vent. Echt, waardelozer vind je ze bijna niet.
En als Hugo dat echt gezegd heeft van die bedden bezet houden voor ‘anderen’……voor wie? Voor de comazuipers? Of voor de drugsmisbruikers, de cokesnuivers? Of voor al die jongeren die xtc pilletjes een prima combi vinden met alcohol? Of voor de hardrijdende jongeren die zichzelf grandioos overschatten als bekwame chauffeur? Of voor de rokers?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Iedere ideologie die failliet dreigt te raken heeft zijn eigen zondebok, om de schuld te geven.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als Fransico van Jole mag spreken over de “fucking christenen” zakt hij af naar het niveau van wat de Duitsers tussen 1933 en 1945 over Joden riepen.
Dat wordt versterkt door NPO, die met een filmpje oppert om ongevaccineerden maar te vermoorden.

En op 4 mei hanteren diezelfde lui schijnheilige praatjes over nooit meer fascisme; iets waar zij zich buiten die 4e mei proactief mee bezighouden. Ander jasje, zelfde praktijken.
En na 3 jaar wanbeleid met alle beperkende maatregelen kunnen we 5 mei ook maar beter schrappen.

Overigens zal uitsluiten van ic’s voor ongevaccineerden ook ons zorgstelsel opblazen.
Bij gebleken succes gaat de overheid dit ook voor andere groepen toepassen; zo een beslissing wordt per definitie een glijdende schaal. Dus rokers, dikkerds etc. etc. En dat wordt dan uitgebreid naar andere behandelingen; als je de geesten nu rijp krijgt voor uitsluiting wordt dat een onvermijdelijke zaak.

Maar waarom zou je als niet gevaccineerde/dikke/rokende burger je nominale zorgpremie blijven betalen? Die premie is gebaseerd op solidariteit. Zodra die solidariteit voor jou wordt afgeschaft hoef je ook niet solidair te zijn met andere zieken. Bovendien wordt je zorgpremie nog meer een wanprestatie dan dat die nu al is.

Je kunt jezelf gaan verzekeren in een onderlinge waarborgmaatschappij, waarbij je prioriteiten kunt stellen aan je behandelingen en eisen. Wellicht in zelf op te richten private klinieken. Die heel wat efficiënter werken dan ziekenhuizen vol specialisten die vanwege hun te grote ego -bijvoorbeeld- niet bij machte zijn om behoorlijk met andere zorgverleners te communiceren.

Onze regenten zijn op dit moment bezig de complete samenleving op te blazen en bij gebrek aan enige visie zijn ze zelfs te stom om dat in te zien.

Chris Dirick
Chris Dirick
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat dhr Van Jole niet weet wat honger is. Honger, in de ware betekenis van het woord. Waar Van Jole honger zegt is waarschijnlijk “trek” of ‘ “nou ben ik wel aan een hapje toe”.
Wie ooit echt honger heeft gehad is bereid alles te eten. Daar zet je zelfs al je principes voor overboord.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een geweldig mooie samenvatting van de wereld waarin wij momenteel leven. Chapeau.

Lies Busch
Lies Busch
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals niet gevaccineerden nu worden gezien is onbegrijpelijk,je neemt toch ook geen chemo vóórdat je kanker krijgt(zelf kanker patiënt !)
Moeten dan mensen die altijd gerookt hebben en dan longkanker krijgen ,maar óók niet meer behandeld worden!
Moeten dan mensen die overdadig veel alcohol gedronken hebben En alvleesklier-of leverkanker krijgen dan ook maar niet meer behandeld worden!
Moeten dan mensen die zich altijd volgepropt hebben met vette snacks of snoep,en dan diabetes krijgen ook maar niet meer geholpen worden!
Moeten dan mensen die nooit.veelbeweging hadden en slecht leefden ,en dan een hartkwaal kregen dan óók niet meer behandeld worden!
Ongelofelijk dat ze erop zinspelen ongevaccineerden geen behandeling meer te laten geven,of achteraan sluiten,terwijl er óók veel mensen zijn die al een lang ziek zijn hebben gehad en daarom geen vaccinatie aandurven of mógen!
En dan de vrijheid om te kiezen wat er met jouw eigen lichaam al of niet gebeurd ,moet toch voorop staan!
De meeste gevaccineerden gaan er prat op dat zij wèl een vaccinatie genomen hebben,maar ik zou ze niet graag de kost geven,die dat voornamelijk hebben gedaan om hun leefpatroonvan uitgaan en plezier maken, niet wilden opgeven!
Ieder heeft het recht om zijn eigen keuzes te maken,zowel wel of geen vaccinatie om de “káns” dat je ziek wordt !
Ikzelf zit al vanaf maart 2020 in zèlfquarantaine,kom nergens is ook een keus,wat misschien weinigen
zouden volhouden,omdat ik geen rommel meer in mijn lichaam wil(genoeg chemo’s gehad)!
Mocht ik onverhoopt tóch Corona(Covid 19) krijgen,heb ik in elk geval mijn best gedaan,om het te voorkómen,zou het toch wel prettig zijn als ik dan behandeld zou worden,en niet door een grote groep niet zèlf nadenkende gevaccineerden uitgesloten van behandeling wordt.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waldemar, ik heb een melding maar kan uw reactie niet vinden. Het artikel stond in Rijnmond nieuws. Een stukje text heb ik er uitgehaald van Robin Peeters, internist EMC:
“‘Vrijwel iedereen heeft spijt’
Momenteel liggen er in de regio zo’n negentig patiënten met corona in het ziekenhuis. De internist ziet de laatste tijd ook een stijging in het aantal oudere patiënten. Van de nieuwe opnames is volgens Peeters ongeveer negentig procent niet gevaccineerd. “Bij de resterende tien procent is sprake van een medische oorzaak, bijvoorbeeld mensen die een orgaantransplantatie hebben gehad of mensen met een immuunstoornis. Dat zijn mensen die wel gevaccineerd zijn, maar onvoldoende antistoffen ontwikkelen.”

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Gisteren las ik dat 90% van patiënten op de IC ongevaccineerd zijn. Naar het zeggen van het medisch personeel hebben de meeste spijt achteraf. Naast de vrees voor bijwerkingen van het vaccin speelt religie nog een grotere rol. Het zijn dan overwegend moslims en ook vele christenen in de Bijbelbelt die zich niet laten vaccineren. Vinden zij niet erg dat er onnodig IC bedden bezet zijn wat ten koste gaat van andere patiënten met zware ziektes die op wachtlijsten blijven staan. De Covid vaccinatie helpt geen honderd procent net zoals elke andere vaccin. Dat moet geen beletsel zijn om deze te weigeren. Wat het vaccin in de toekomst zal doen kan men niet weten maar terug in de tijd kijkend heeft geen vaccin massale negatieve consequenties veroorzaakt. De politiek gesteund door de media heeft talloze keren gefaald tijden de crisis. Dat speelt grote rol. Want wie kan je nog vertrouwen in een land waar de politiek en media onbetrouwbaar zijn geworden? Op andere kant wat stelt vrijheid voor in medische zaken? Goed om over na te denken zonder te verwarren met politieke vrijheid. Mensen gaan pas anders redeneren als zij zelf getroffen worden zonder directe hulp omdat er onnodig bedden worden bezet en de capaciteit klein is. De denkwijze van de tegenstanders van het vaccineren kan ik nog steeds niet doorgronden. De overheid daarentegen is een wel want er wordt aan de bel getrokken om tijdens dit weekend in elke provincie 100 bedden te creëren voor immigranten terwijl sinds het begin van de pandemie geen woord over een plan om de IC bedden op te schalen en medische personeel uit te breiden. Wel extra patiënten omdat de moslimmigranten zullen ook ongevaccineerd zijn. Reagan: Wij zijn van de overheid en wij willen u “helpen”. Nu in onze theater..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De afwikkeling van schadeclaims veroorzaakt door het vaccin tegen de mexicaanse griep loopt nog. Geen negatieve consequenties?
En dat vaccin was wel breed en langdurig getest, dit nieuwe middel (geen vaccin, maar iets wat ingrijpt op uw natuurlijk afweersysteem) is nog in de testfase. Toch wordt de wereldbevolking als proefkonijn ingezet, alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is.
Over de cijfers ingeënt versus niet-ingeënt is discussie, niet alleen in NL.
Ben het met u eens dat politiek en media onbetrouwbaar zijn.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Bij de Mexikaanse griep zijn talloze fouten gemaakt vooral door niet na te gaan wie wel en wie niet het mag krijgen, instituties werkten langs elkaar. Dat is nu beter gegaan. Niets is waterdicht overigens maar tien jaar wachten lijkt mij een grotere probleem.

Rekni
Rekni
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

U geeft aan dat de Media onbetrouwbaar is geworden. Waarin neemt u dat getal van 90% dan ineens wel als waarheid aan? Bent u wel eerlijk naar uzelf en naar ons?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rekni

Ik neem alle nieuws voor kennisgeving. Ik geloof eerder die arts dan de media zelf. Als die arts liegt komt het via andere kanalen snel naar buiten. Daar maak ik mij geen zorg over.

d.g.m.holland
d.g.m.holland
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Vreemd hé, in Limburg liggen meer geprikten dan ongevaccineerden op de ic. Volgens Mertens is de situatie in het MUMC+ anders dan in andere delen van het land. “Het overgrote deel van onze coronapatiënten is gevaccineerd.” Het gaat daarbij vooral om mensen van hoge leeftijd. Slechts twee op de tien patiënten zouden volgens de bestuursvoorzitter niet geprikt zijn.Wie gelooft die Gommers nog, die niet eens op één goede vraag een goed antwoord weet te geven.
https://www.1limburg.nl/mumc-schrikt-van-hoge-coronacijfers-maken-ons-ongerust

Oh dan dit nog:
Eerst zou ik die 2 (niet goedgekeurde) Corona prikken moeten nemen.
8 weken geleden de gewone griepspuit.
En op 4 november verwachten ze me voor de streptococcen spuit…
Lijkt me allemaal niet zo gezond voor je immuunsysteem…
Laat mij maar lekker vertrouwen op mijn eigen systeem.
Dat is nog steeds puur en niet mee geprutst met experimentele troep.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  d.g.m.holland

U bent vrij in uw keuze maar bedenk dat een virus epidemie baat heeft aan makkelijke slachtoffers. Met vaccinatie verkleint u de risico en vergroot u de kans op een milder verloop van de ziekte mocht u deze oplopen. En ja, geen vaccin werkt volledig maar dat is bekend.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het stimuleren van het immuunsysteem is toch belangrijk. Mijn auto doet het zonder de startmotor toch ook niet? En ook in goede gezondheid kun je baat hebben aan een versterkertje. Ik ga daarvan uit in ieder geval. En mocht ik van alles mankeren dan zal dat van invloed zijn op het wel of niet gebruik maken van de vaccinatie.

Rekni
Rekni
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Theorieën verzinnen kan iedereen. Die ‘’geweldige’’ artsen van het RIVM waar u zoveel vertrouwen in hebt zijn daar ook heel goed in. Die theorieën moeten natuurlijk wel getoetst worden waarbij de 0-hypothese pas aangenomen kan worden als de alternatieve hypothese verworpen is. Dit is helaas nog nooit gebeurt! Een wetenschappelijke doodzonde. Maar we blijven vertrouwen hebben in deze artsen toch?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rekni

Ik geloof niet dat ik ooit mijn vertrouwen in RIVM heb geuit. Dit is een door politiek gestuurde organisatie die de politiek meer dan de burger bedient. Net als elke andere organisatie die hun adviseert tot en met de WHO toe. Eerst hielpen de mond doekjes helemaal niet en nu worden zij zowat geprezen. Het wil niet zeggen dat zij altijd ongelijk hebben want om bepaalde feiten kunnen zij niet omheen. En een epidemie is een collectieve aangelegenheid dus is het moraal belangrijk. Daarvoor is het berichtgeving juist zo belangrijk en daar ontbreekt aan. Naar corona ontkennen dat hoort tot dezelfde categorie wat mij betreft.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De ernst van de aandoening heeft ook te maken met huidskleur (donkere huid neemt minder vitamine B op, bron Maurice.nl, april 2021) Levensstijl, hoe (on)gezond leef je, leeftijd , mindere vitaliteit door hogere leeftijd en onderliggend lijden.
Als je deze elementen niet meeneemt wordt het zwetsen in de ruimte.

Of, zoals Rutte & Co proberen, bedriegen van de bevolking. Een halve waarheid is nog steeds een hele leugen. Dat is het theater van Taghi, vol met middeltjes waar je een poosje erg blij van wordt, maar op termijn mee naar de donder gaat.

Fabrikanten van de vaccins aanvaarden geen aansprakelijkheid voor negatieve bijwerkingen ervan. Dat is een goede indicatie van hun gebrek aan vertrouwen in de vaccins. Intelligente mensen gaan die rommel dus niet in hun lijf spuiten.
En die vaccins blijken maar een paar maanden bescherming te bieden. En dan nog zeer matig. Action verkoopt minder slechte rommel.

In diverse landen wordt weer gedacht over nieuwe lockdowns. Maar een derde lockdown, -onder dezelfde omstandigheden een 3e zelfde poging wagen en dan een ander resultaat verwachten…? Slecht werkende vaccinaties, het blijft klungelen.

De enige oplossing is, om het virus uit te laten woeden tot er voldoende mensen besmet zijn en het virus vanzelf uitdooft.
De Spaanse griep was met 3 jaar bekeken. Met hun geklungel en schijnzekerheden als vaccinaties zijn overheden in staat om de tegenhanger van die Spaanse griep wel 10 jaar in stand te houden.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Dus u gaat voor de oorspronkelijke optie 1 van Rutte. De ene heeft geluk en die andere pech. Gewoon niets doen. Dat kan er zijn velen die kiezen voor niet vaccineren. Maar ik vertoeft liever tussen de gevaccineerde. Die keuze maak ik dan wel om risico’s uit te sluiten. Ik zei het al eerder dat ik meer dan het virus de mens schuw want die bepaalt door het maken van keuzes.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Eens even kijken. We hebben nu 2 lockdowns gehad, 82 miljard € er doorheen gejaagd vanwege die maatregelen en hoewel het leeuwendeel van de bevolking gevaccineerd is zijn we –voor de 3e keer!!– terug bij af.
Vindt je dit werkelijk beter beleid dan de oorspronkelijke optie 1 van Rutte?

“De een heeft geluk, de ander pech…..”
Dat is wel heel erg zwart/wit gesteld. Het leeuwendeel van de besmette mensen merkt er niets van, een deel wordt ziek en een deel wordt erg ziek of gaat eraan dood. Die laatste 2 elementen gaan doorgaans ook gepaard met een verzwakt lichaam. Door ziekte of door ouderdom.

Inmiddels -om het circus compleet te maken- is er dit artikel van Maurice de Hond, waaruit blijkt, dat die vaccins vanwege hun beperkte werking ook weinig meer blijken dan een lapmiddel dat slechts beperkte bescherming biedt.
En naast die gebrekkige veiligheid geeft het de gebruikers een volkomen misplaatst gevoel van veiligheid.

Dit artikel van Maurice de Hond geeft een aardig inkijkje in die schijnveiligheid: https://maurice.nl/2021/10/25/tweederde-deel-van-ziekenhuisopnames-in-vk-dubbel-gevaccineerd/

Aan je slotzin zal ik maar geen woorden vuil maken. Mijn advies, lees je eens goed in in de materie voordat je zulke dingen gaat uiten.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Ik kende genoeg mensen die met corona als de laatste tik dood zijn gegaan. Miet ik dan zeggen, hadden zij maar niet ziek moeten zijn of aan andere kwaaltjes lijden? Dat is wel mijn inziens een erg koele opvatting waar elke spoor van menselijkheid ontbreekt.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt mij niet zo moeilijk om in te zien dat binnen christelijke en andere religieuze groeperingen het aantal ongevaccineerden in de risicogroepen hoger ligt dan elders. Ook ik maak dit van dichtbij mee met mijn schoonouders die meer geloof hebben in alternatieve geneeswijzen dan de reguliere medische wetenschap.

Het valt eveneens moeilijk in te zien dat de groep ongevaccineerden in de risicogroepen de achilleshiel is waardoor de druk op de zorg en ic’s kan gaan toenemen. Daar heeft de overheid en RIVM een oplossing voor bedacht, wees zuinig met de cijfers waarvan dit tegen ons kan werken en zetten vervolgens de wereld helemaal op zijn kop door de gezonde mensen te vaccineren, massa vaccinatie.

Fransisco Jole is precies die ‘kogel kwam van links’, ook na de dood van Pim Fortuyn had hij geen moeite om Pim een trap na te geven en in bedekte termen het niet erg te vinden dat Pim is afgeknald. Van Fransisco Jole kun je dit soort uitspraken dus verwachten.

Ik respecteer de keuze van mijn schoonouders, maar ik vind wel dat ze wel de gevolgen van hun keuzes dienen te dragen. Als de zorg op is, dan is deze op en dan sta je niet meteen vooraan in de rij.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Ik ben het eens met uw reactie. Ook ik respecteer de keuzes die mensen maken maar ik kan alleen niet doorgronden hun gedachtegang. Ik las net een artikel van Lucas Bergkamp in Wynia’s week over het gevaar van totalitair systeem van de klimaatbeweging. Het leest als een horror maar is totaal onvergelijkbaar met de totalitaire aspecten van de corona bestrijding. Klimaatprobleem is door mensen geschapen terwijl het coronavirus is ons overkomen. Daar mak ik verschil tussen.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Aan vrijheid hangt een prijskaartje, als we niet willen betalen voor de soms onbegrijpelijke keuze van een ander dan is het zo gedaan met de vrijheid. Dat is wat ik zowel links als rechts verwijt. De overheid hoeft niets te doen om van Nederland een totalitaire samenleving te maken, dat doet de burger zelf.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

De burger bepaalt(ten dele) welke regering er komt in de huidige soort democratie. Ik ben het met u eens.

Papillon
Papillon
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Je hebt nog niet eerder van GoF gehoord?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Papillon

GoF heeft diverse betekenissen, verklaar u nader.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Niet de niet-ingeënte mensen zijn m.i. de achilleshiel, maar de gestaag uitgeholde zorg. Dat uithollen gaat overigens nog gewoon door, pandemie of niet.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Onze bestuurders laten de bevolkingsaanwas gestaag elk jaar toenemen.
Niet alleen de zorg, maar onderwijs, woningen, politie etc worden niet evenredig op geschaald. De kruik gaat net zolang te water tot ze barst en dit moment is dichter bij, dan deze bestuurders denken.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Toch opmerkelijk nietwaar dat wanneer je vermoed, of eigenlijk 100% zeker weet, dat er zorg bij moet de overheid hun uiterste best doen om de zorg NIET op te schalen! Je zal de burger maar laten denken dat er meerdere wegen naar Rome zijn, de zorg is welbewust niet opgeschaald.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Jole is een eng ventje van laag allooi

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

“Ik respecteer de keuze van mijn schoonouders, maar ik vind wel dat ze wel de gevolgen van hun keuzes dienen te dragen.”
Het aantal behandelingen voor longkanker en hart en vaatziekten in dit land is aanmerkelijk groter dan die voor corona.
Deze kwalen worden bijna uitsluitend veroorzaakt door een ongezonde leefwijze: roken, te weinig bewegen, teveel toegevoegde suiker, teveel eten e.d. Allemaal dingen die ze zelf hadden kunnen beïnvloeden.
Begrijp ik nu goed dat u, net als in betrekking tot uw schoonouders, ook bij deze mensen vindt dat ze de gevolgen van hun keuzes zelf moeten dragen en dat dit kan betekenen dat ze niet of pas met vertraging behandeld worden?

Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik heb letterlijk gezegd dat als de zorg op is, dan is die op. Er kan een moment komen dat een arts keuzes moet maken en beslissingen moet nemen op grond van conditie en levenspatroon. Ja, dat zou kunnen betekenen dat de arts kiest voor de persoon met de beste conditie en levenspatroon.

Edward
Edward
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Laat dat wellicht niet altijd een “gevaccineerde” zijn 🙂

Carrt Petri
Carrt Petri
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Veel mensen schijnen te weten dat het vaccin niet of onvoldoende werkt.
Allemaal hoog opgeleide virologen? Nee, natuurlijk niet, maar Nederland grossiert in mensen die de wijsheid in pacht schijnen te hebben. Dat kan en dat mag allemaal in dit land. Gelukkig hebben wij die vrijheid.
En ja, ga er maar aan staan, hoe hou je een wereldwijde pandemie in bedwang?
Hoe zorg je voor veiligheid en gezondheid voor iedereen? Een vraagstuk waar nog geen allesomvattend draaiboek voor is geschreven.
Deskundigen zoeken en vinden gelukkig stapje voor stapje (deel)oplossingen.
Het is naar mijn mening dan ook niet ‘onveilig in Nederland’ en we leven niet in
‘een surreële wereld’ , maar in een wereld waar de realiteit is dat er een muterend virus rondwaart. Deze wereldwijde pandemie willen, nee moeten we de kop indrukken.
Dat vraagt om veel kennis, goodwill, betrokkenheid en zorgzaamheid van ons allemaal.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Carrt Petri

Ik heb enorm respect voor de wetenschap.
Ik ben ook niet tegen vaccinatie. Vaccins hebben de wereld veel goeds gebracht.
Je hoeft helaas geen viroloog o.i.d. te zijn om aan de hand van openbare cijfers je eigen conclusies te trekken.
NL is wel degelijk onveilig voor personen met een mening die niet voldoet aan het gewenste, mensen worden bv ontslagen oftewel gecancelled. Mensen worden gedood (Fortuyn, van Gogh, en buiten NL nog velen meer).
De plandemie echter heeft m.i. vooral te maken met het onder dwangcontrole brengen van de massa, en daarbij was en is helemaal geen sprake van goodwill, betrokkenheid en zorgzaamheid.
Ik persoonlijk zie het, met pijn in het hart, als de generale repetitie voor de ‘New World Order’.
Pak hen hun vrijheid af, en als ze slaafs doen wat je wil, dan krijgen ze er onbelangrijke ‘gunsten’ voor terug. Dat doel heiligt blijkbaar alle middelen.

Carry Petri
Carry Petri
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Carrt Petri

Ieder mag zijn mening hebben, maar tegen ‘gelovigen’ hoef je met kennis niet aan te komen. Behalve dat uw betoog geen steek houdt, ziet de realiteit er anders uit: alleen al in Rusland treft Covid-19 per etmaal 35.000 burgers en sterven er gemiddeld 1000 mensen per dag.
Tja, stellen veel ‘gelovigen’ hadden ze maar immuniteit moeten opbouwen.

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Carrt Petri

Carrt Petri, Ondanks censuur is het voor iedereen die de moeite wil nemen mogelijk om tegenstrijdigheden te zien in het beleid van deze regering die ondanks aftreden gewoon blijft zitten, met de pandemie als excuus. Mag ik je eraan herinneren dat virologie maar 1 van de vele wetenschappen is? Dat niet elke (door deze regering opgevoerde) viroloog het eens is met het gekozen beleid? Dat het RIVM aanvankelijk het gevaar van het virus waar we het nu over hebben ontkende, die uitlatingen eenvoudig heeft verwijderd en het daarna nog vele malen mis had in hun onwetenschappelijke meningen, maar nu doet alsof ze altijd al de wijsheid in pacht hadden?

Lobo
Lobo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang wij verwachten van dieren dat ze zonder hun instemming gevaccineerd worden, om het voedsel en gezondheid van de mens te beschermen.
Zolang wij planten, gewassen en bomen deze blood stellen aan bestrijdingsmiddelen om de mens te beschermen
Zolang wij babies en kleine kinderen ongevraagd vaccins medicijnen en ook zaken zoals bloed afnemen omdat we ziekten willen uitbanen.

Zolang dit gedaan wordt hebben de meeste die nu schreeuwen ne protesteren over rechten geen enkel punt.

Zolang mensen die bewust kiezen om zich niet te bescherming tegen een ziekte of kwaal of een vermindering van klachten of verkorting van de ziekenhuis of medische hulp duur toch gebruik willen maken van de medische zorg en deze met de hier uitvoorkomende zorg vraag toch belasten.

Zolang die het geval is kan men verwachten en als het nodig is eisen dat mensen zich laten beschermen door vaccinatie of preventieve medicatie.

op he moment dat iemand bewust kiest voor geen vaccinatie en ook andere geen gebruik van maat zoals vermeld over de planten, dieren en ook de consequenties ervan draag en geen gebruik maakt of aanspraak maakt dan wel beroep doet op de medische zorg. Dan heft iemand respect voor anderen getoond en is zo iemand vrij om in het geval van SARS-CoV-2 overal aan mee te doen als iemand die volledig gevaccineerd. voor opstaande dat de keuzen geregistreerd staan en ook het andere daadwereklijk gebuerd.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Lobo

Uw reactie bevat, voor zover het leesbaar is, een aantal ongrondwettelijke ideeën. Die u bovendien lijkt te steunen. Een minnetje voor u.

Rekni
Rekni
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Lobo

Ik vind uw zienswijze in die zin verhelderend dat dat we collectief inderdaad ongeïnteresseerd zijn over iets als dierenwelzijn of het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij planten en bomen. Volgens mij zijn we als samenleving te onbewust, we zijn allemaal afhankelijk van elkaar, de mensen, de dieren en de planten. In zekere zin zijn we hypocriet om wel bewust naar dit experimentele medicijn te kijken maar het collectief toedienen van antibiotica in de veestapel vinden we ineens geen enkel probleem. Maar om dan maar te vinden dat mensen die heel bewust de keuzen hebben gemaakt dat vaccin niet te nemen de toegang van zorg te ontzeggen is ronduit kwaadaardig. Hierin vind ik u werkelijk geradicaliseerd.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rekni

Me dunkt dat dierenwelzijn en bestrijdingsmiddelen, inmiddels uitgemond in het wegjagen van de boeren, dagelijks in de belangstelling staan.
U noemt het ‘vaccin” wat het is: een experimenteel medicijn (nou ja, iets met Mrna). Dat experiment wordt nu wereldwijd op de mensheid losgelaten, terwijl het product (met giga winstoogmerk) nog in de testfase is.

Rekni
Rekni
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

U moet geen dingen door elkaar halen, boeren worden uit Nederland verjaagd d.m.v. een stikstofwet, de theorie achter de stikstofwet is gebaseerd op leugens en halve waarheden net zoals Corona trouwens. Dierenwelzijn en bestrijdingsmiddelen spelen geen rol bij het huidige beleid waarbij boeren genoodzaakt zijn hun activiteiten te beëindigen in Nederland, schandalig trouwens. Mijn punt is dat we antibiotica, vaccins en bestrijdingsmiddelen toevoegen aan onze voedselketen die we vervolgens zelf consumeren. Kortom we zijn slordig naar de natuur en dierenwelzijn en we benadelen onszelf daar bovendien mee door dit ‘’ongezond’’ voedsel te consumeren. Kortom alles is afhankelijk van mekaar, mensen, dieren en de natuur.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rekni

Met alle respect: de waanzinnige stikstofregels zijn bovenop de al jarenlang toenemende regelgeving voor boeren gekomen. Uiteraard met het uiteindelijke doel de boeren te verjagen. Als we voortaan de groenten, het vlees en de melkproducten uit het buitenland moeten halen, wens ik u veel geluk met het vinden van producten waar niet nog veel meer ellende mee gepaard gaat.

Rekni
Rekni
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Lees a.u.b. nog eens wat ik geschreven heb en oordeel dan pas. Nu oordeelt u al twee keer over mij terwijl ik iets heel anders beweer. Ik beweer nergens dat de boeren weg moeten of dat we ons eten van het buitenland moeten halen… Integendeel!

Rekni
Rekni
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Met dat schandalig in mijn betoog beweer ik dat die stikstofregels vanuit de overheid schandalig zijn. Niet dat boeren bestrijdingsmiddelen, vaccins en antibiotica gebruiken. Ik snap ook wel dat een boer probeert te overleven in een overgereguleerd land.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Lobo

Bij babies doe je toch alles ongevraagd?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Maar verder kan ik u niet echt bekritiseren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Lobo

A: het is geen vaccin, want geen onschadelijk gemaakt virusdeeltje, zoals gebruikelijk.
B: de wereldbevolking wordt blootgesteld aan inenting met een nieuw soort middel, dat nog in de testfase is en waarmee geen of weinig ervaring is.
C: het is twijfelachtig of de bewering van allemaal on-ingeënte mensen in de ziekenhuizen en op de Ic’s klopt. De Belgische coronacommissaris Facon heeft onlangs tijdens persco toegegeven dat 55% wél ingeënt is. Al eerder moest in een Belgisch TV program microbiologe prof. Erika Vlieghe uiteindelijk stamelend toegeven dat ca. de helft van de positief geteste gehospitaliseerden wel degelijk ingeënt was.
Dat zal in NL niet anders zijn.
D: men kan concluderen dat het ‘vaccin’ dus niet werkt/niet goed genoeg/niet lang genoeg werkt.
E: in het kader van gelijke rechten zou men bij uitsluiting van mensen die niet zijn ingeënt ook uitsluiting moeten toepassen op andere ‘vermijdbare aandoeningen’ bv. alcohol- of druggerelateerd, obesitas, loden voeten op het gaspedaal, appen in het verkeer…..
F: Men kan niet meer terug als de injectie eenmaal gegeven is. Er uit halen gaat niet, ook al zou men een ernstige bijwerking krijgen. Velen zullen dus denken: bij twijfel niet doen.
G: de grondwet wordt door de dwang overtreden.
H: niet de mensen zonder injectie laten de ziekenhuizen overstromen, maar de afbraak van het zorgstelsel!

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Juiste opsomming van feiten.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw van Bokhoven , ik ben het met U oneens , U blaast een of twee vaccinaties op tot een torenflat hoog probleem . Confucius formuleerde dat individuele mensen minder belangrijk zijn dan het belang van het collectief. In mijn theorietje is het omgekeerde van het idee van Confucius veroorzaakt door de illusie dat een gebed aankomt/verhoord wordt door de hoogste Macht in de schepping waardoor de grenzen van het ego rek vertonen. Gevolg : mening over bv. de covid injecties en te vrezen bijwerkingen.
Ik gaf U 5 sterretjes omdat U mij zo helder inlichtte over de zieleroerselen van U en andere anti-vaccers.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

U beschuldigt ongevaccineerden tegen Covid (anti-vaccers is een andere club) van een opgerekt ego omdat onze gebeden illusoir aankomen bij een hogere macht… Dat is nog eens een theorietje om snel te vergeten.

“U blaast een of twee vaccinaties op tot een torenflat hoog probleem.” Uw leesvaardigheid verdient net als uw theorietje de nodige aandacht. De vaccinaties zijn niet het probleem, dat is een keuze die iedereen zelf mag maken. Het probleem is de tweedeling in de samenleving. Die wordt niet veroorzaakt door prikjes, die wordt veroorzaakt en in stand gehouden door de overheid en de media. De overheid voert ongrondwettelijk beleid en de media vergroten de tegenstellingen uit en gooien olie op het vuur.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door De Dertiende
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Precies!!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Juist en bovendien de vaccinatie-weigeraars die hebben rationele gronden voor hun weigering: de bijwerkingen die reële risico’s betekenen, terwijl daar voor gezonde personen geen winst voor de gezondheid tegenover staat.
Ook wat betreft de risico’s van besmetting van anderen is er geen relevant verschil tussen vaccinatie-nemers en vaccinatie-weigeraars.
De overheid had de vaccinatie alleen moeten aanbevelen voor risico groepen en die groepen duidelijk moeten omschrijven.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Nogal een onsamenhangend verhaal. Maar laten we Confucius eens bij den oren vatten.
Als individuele mensen minder belangrijk zijn dan het collectief. Dan kunnen we toch beter het virus laten uitwoeden zodat het collectief met 2 jaar van het probleem af is?

Dat had ons nu al 82 miljard € kunnen uitsparen aan overheidsuitgaven om de lockdowns te financieren. En de kosten van alle vaccins en charlatans als Sywert van der L.

Waarom moet het collectief zich dan laten inspuiten met een product, waarvan de fabrikanten geen vertrouwen hebben in de veiligheid daarvan?

Papillon
Papillon
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Meneer Hoekstra (ik ruik aan uw bericht dat u een man bent), ik weet niet waar u die uitspraak bij Kongzi heeft gelezen. Confucianisme, klassiek Chinees denken in het algemeen kent de notie van een autonoom subject niet en denkt dus ook niet vanuit de tegenstelling tussen dat individu en een collectief. Het denkt in termen van relaties. Dat geldt ook voor de echte tegenhangers van Kongzi: Laozi en Zhuangzi.
Uw perspectief op oorzaak en gevolg is wel heel erg bijzonder.
U ziet sterretjes, ergens moet u een afslag hebben gemist of een klap hebben opgevangen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Papillon
87
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x