OpinieZ Woke Donderdag – Van #PronounsDay tot Niet-Prostaatbezitter

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Titelfoto artikel OpinieZ Woke Donderdag - Van #PronounsDay tot Niet-Prostaatbezitter

Foto:

Welkom bij de OpinieZ Woke Donderdag (voor deze keer) van 21 oktober 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

 

#PronounsDay

GroenLinks was erg blij dat het gisteren #PronounsDay was. Dat betekent dat iedereen andermans zelfgekozen Preferred Pronouns dient te respecteren waarmee hij/zij/het/hen etc. wil worden aangesproken. Want dat zorgt voor meer rechtvaardigheid. Gelukkig is niet de hele achterban overtuigd van het nut van deze oproep.

 

Green Burgers

Het stadsbestuur van de Woke-republiek Amsterdam heeft besloten dat in 2030 de helft van de fast food winkels voortaan vegetarische/veganistische producten moet verkopen.

 

Kwetsende lijstjes

Onderzoekers van de Erasmus Universiteit vinden het opmerkelijk dat stadsjongeren met een migratieachtergrond meer op foute lijstjes staan dan blanke witte VWO-meisjes uit de provincie. Dat zou niet moeten mogen en berust vast op vooringenomenheid en bewuste stigmatisering.

 

Minder Woke-Washing

Schokkend nieuws. Het radicale stemgeluid van de BLM/LHBTIQ+/KOZP/Woke-beweging stopt met haar NRC-columns.

 

Biologieles moet voortaan anders

Gelukkig kent ons onderwijs sinds kort het Genderdoeboek voor Scholen. Bedoeld om in de biologieles iedere verwijzing naar mannen en vrouwen uit te bannen, want kwetsend en niet inclusief.

 

Dekoloniserend Hoger Onderwijs

Het Verschrikkelijke Witte Privilege wordt er op de hogescholen en universiteiten in ons land uitgeramd door overwegend Roomblanke Dekolonisatie-teams. Hoe zit dat?

 

Lesbische mannen

Het blijft ingewikkeld. Als je als man zelf je geslacht kiest en voortaan vrouw bent, maar op vrouwen valt, ben je dan lesbisch? Een groot maatschappelijk vraagstuk, dat dan ook direct in het D66-formatiedossier dient te worden opgenomen.

 

Transmigrant

Soedanese asielzoekers hebben ontdekt dat jezelf profileren als eigenlijk Duitser – en daarmee als “transmigrant” – de kansen op een verblijfsstatus verhoogt.

 

Woke VS-leger

Vergelijk de wervingsreclames van het Amerikaanse leger met die van Noord-Korea, China en Rusland en begrijp waarom de veiligheid van het Westen in gevaar is.

 

Regendansles

We blijven in de VS, waar een inclusieve docent voor haar leerlingen met overgave een Indiaanse regendans opvoert. Hoewel dat natuurlijk Cultural Appropriation is, maar dat zien we door de vingers.

 

Cancel Miss France

De organisatie van de Miss France-verkiezing heeft een proces aan de broek wegens selectie op uiterlijk.

 

Mannenlingerie

Omdat lingerie niet mag discrimineren is er een creatieve oplossing gevonden.

 

Woke Woordenboek (1)

Woke Woordenboek (2)

 

Instagram Goes Woke

Instagram censureert een bioloog, die wetenschappelijk bewijs toont voor verschil tussen biologische mannen en vrouwen met het oog op deelname van transvrouwen aan vrouwensport.

 

Niet-Prostaatbezitter

Het biologische verschil tussen vrouwen en mannen is opgelegd door het toxische gedachtegoed van het Witte Patriarchaat. So wie so zijn de termen ‘man’ en ‘vrouw’ achterhaald en kwetsend voor de vele andere genders. Het is daarom rechtvaardiger een onderscheid te maken naar het wel of niet hebben van een prostaat.

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zoveel domheid elke week opnieuw dat kan de grootste komiek niet verzinnen. Maar laten we lachen want humor geneest en doodt tegelijk.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De kreet “no democratisation without dekolonisation” is gebaseerd op een denkfout. Het veronderstelt namelijk dat democratisering een éénduidig proces is, dat altijd hetzelfde resultaat oplevert, namelijk het verdelen van macht.
In werkelijkheid bestaan er vele soorten democratieën, al naar gelang de situatie van het land in kwestie.
De onderliggende bedoeling van het linken van democratie aan dekolonisatie is dat de gewone burger gaat denken dat mensen overal ter wereld hetzelfde zijn en dezelfde opvattingen delen zodra ze toegang hebben tot democratie.
In werkelijkheid is democratie alleen maar een algemeen proces dat net zo min zekerheid geeft over de bedoelingen van de deelnemers als dat algemeen onderwijs zekerheid geeft over dat de leerlingen allemaal hetzelfde leren.

Arie
Arie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Eerlijk gezegd lees ik iets veel gevaarlijkers.
Namelijk; GEEN DEMOCRATIE!!! (zonder dekolonisatie).

En aangezien “dekolonisatie” een onmeetbaar, rekbaar en vooral subjectief begrip is zal dat doel nooit officieel bereikt worden. En dus kunnen de extremisten achter die holle slogan altijd alle democratische rechten van elke andersdenkende opschorten.
Zoals blijkt uit de hele cancel culture.

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is verontrustend en komisch tegelijk. De wereld is krankzinnig aan het worden en zoals al vermeld: China en Rusland lachen zich rot.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Prachtig toch de Russen en de Chinezen drijven alles wat zij kwijt willen richting Noordzee.
Corona, Moslims en weet je, de EU leiding denkt nog steeds dat zij de baas zijn.
Nederland gaat van de kolen, de olie en het aardgas.
In Rusland verkopen ze het aardgas voor een giga prijs aan het westen en in China staat de bouw van honderden kolencentrales op stapel.

Hou vol Rutte nog een paar jaar tot de grote boem.

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Yep, gelijk.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn Adam’s appel ging spontaan op en neer wippen😄😄😄

Wijze van Zion
Wijze van Zion
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Men is kennelijk vergeten hoe het Romanum imperium naar de kl…./gallemiezen is gegaan !

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zelden zó hard moeten lachen om deze waanzin! Jullie hebben jezelf overtroffen! 👍👍👍👍👍

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x