OpinieZ Woke Woensdag – Van Vegan World tot Woke Luierverschoning

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 13 oktober 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

 

Vegan World

Deze veganistische auteur gruwt van het eten van vlees en voorspelt dat veganisme de norm wordt in de wereld van morgen. Omdat zij vanuit haar morele superioriteit weet wat goed is voor de mensheid, moeten alle aardbewoners die wél biefstuk, kipfilet of gehaktbal eten daar direct mee ophouden. Zo eenvoudig is het.

 

Woke Aliens

De singer-songwriter Demi Lovato breidt het gedachtegoed van de Woke-beweging uit tot vertegenwoordigers van buitenaardse beschavingen. Die kunnen zich best gekwetst voelen als over hen wordt gesproken als aliens. Demi vindt extraterrestials een benaming die wel door de Woke-beugel kan.

 

Genderneutrale speelgoedwinkels

In het ideologische thuisland van de Wokies, Californië, mag speelgoed niet meer in aparte schappen voor jongens en meisjes worden aangeboden. De speelgoedafdelingen moeten voortaan genderneutraal zijn.

 

LEGO moet inclusiever

Nu we het toch over speelgoed hebben: LEGO gaat dapper verder op de ingeslagen inclusiviteitsweg. Kort gezegd: er spelen te veel jongetjes en te weinig meisjes met LEGO, vindt de directie. Dat komt door gender bias en ‘schadelijke stereotypen’. En dat schaadt de inclusiviteit. Dus de LEGO-blokjes en figuurtjes moeten zoveel mogelijk genderneutraal zijn, want dat is beter voor de tere kinderziel.

 

Pride D66-deugers

De LHBTQI+ Moraalridders van D66 hebben een nieuw inclusief logo en bewijzen daarmee op verpletterende wijze dat ze weer een nieuwe trede op de Deugladder zijn gestegen.

 

Stoepkrijten voor diversiteit

De vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van de TU Eindhoven bracht gisteren een deel van de dag al stoepkrijtend door. Het was immers Coming Out Day en dan moet er een regenboogzebrapad worden gemaakt. Dat heeft alles met diversiteit te maken. En inclusiviteit.

 

Klimaatrebellie-dansjes

Maandag was het de eerste Dag van de Klimaatrebellie, de reden waarom de activisten van Extinction Rebellion in Den Haag (en andere steden) het verkeer meenden te moeten platleggen. Zij voerden dansjes en performances Voor Het Klimaat uit en gingen op de weg zitten, tot zij door de politie werden verwijderd wegens belemmering van het verkeer.

Omdat het klimaat en LHBTQI+-rechten onlosmakelijk met elkaar schijnen te zijn verbonden, namen FLINTA-personen (een subcultuur binnen de LHBTQI+ gemeenschap) ook deel aan de Dagen van de Klimaatrebellie.

 

Belgische D66-rechtspraak

Het fenomeen D66-rechters is inmiddels overgeslagen naar onze zuiderburen. Daders van een groepsverkrachting werden door de rechtbank veroordeeld tot het maken van een werkstuk over gelijkheid en respect. Veel effectiever uiteraard dan een gevangenisstraf.

 

Big Bang Theory deugt niet

De populaire TV-serie Big Bang Theory zit vol met onaanvaardbare en schadelijke stereotypen, meldt de glossy voor dames (mogen wij dat eigenlijk nog wel zeggen?) Elle. Sanne van Rij schrijft dat de serie gekenmerkt wordt door verderfelijke fenomenen als misogynie, seksisme en shaming.  En dat moeten we met elkaar niet willen.

 

Biseksuele Superman

De Woke-ideologie is doorgedrongen in de stripwereld. In recente afleveringen van de Superman-Comic is de held van het verhaal uit de kast gekomen als biseksueel. Another Great Leap.

 

Go Woke, Get Rich

In sommige staten van Canada is het niet gebruiken van de door iemand gewenste gender-voornaamwoorden strafbaar. Een non-binaire transpersoon heeft zijn/haar/hun werkgever onlangs veroordeeld weten te krijgen tot het betalen van $ 30.000 wegens het niet gebruiken van de juiste gender-voornaamwoorden.

 

Woke Luierverschoning

De Woke-waanzin gaat zelfs zo ver, dat een parent counselor in het ITV-programma Good Morning Britain verklaart dat ouders een baby zelfs toestemming moeten vragen om een luier te verschonen. Tot verbijstering van de presentatoren.

 

Betuttelende cultuur

De schrijver Maxim Februari heeft gelukkig nog gezond verstand. De nieuwe uiterst Woke taalrichtlijnen voor de cultuursector (Hoi, Ingrid van Engelshoven!) betuttelen de burger en zitten de emancipatie van allerlei groepen juist in de weg. Niks méér diversiteit en inclusiviteit.

 

Tot slot

Een verzuchting waar velen zich geheel in kunnen vinden.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Els
Els
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik mis nog een onderdeel over de “verWoking” van het Koninklijk Huis . Toch actueel na de Coming Out day. De kranten stonden bol met foto’s van de troonopvolger die volgens Rutte een partner mag kiezen van eigen sekse. Betekent dit in de toekomst een troonrede met twee koninginnen met regenboogsjerpen?

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We zijn echt GEK geworden. Dit neemt schrikbarende proporties aan. Ik kon er al lang niet meer om lachen, een zuigeling vragen om zijn of haar luier te verschonen, dan ben je echt rijp voor een psychiater. We hebben niets om handen, een crisis van grote economische proporties dat er voor zorgt dat wij alleen moeten zorgen om te overleven zonder TV, vakanties, games en social media, dan alleen (helaas) kunnen wij rationeel denken.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wie geeft deze mensen dagelijks een podia. ?
Wie geeft deze mensen dagelijks te v….n. ?

Waarom hoort u niets op tv, radio of is het op internet of krant te lezen.
Wie oh wie.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad H.J.

Ten tijde van de Gele Hesjes, was de media best bereid om deze Gele Hesjes compleet af te branden en gaf de overheid (Rutte en Co) zelfs opdracht (Den Haag) om paarden en honden en de lange lat te gebruiken.

Recentelijk op het Malieveld en het Museumplein, werden zelfs waterkanonen en Romeo’s ingezet, door de overheid (Rutte en Co).
Ook nu zijn voor de media, de anders denkenden wappies.

audio1958
audio1958
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ga het niet meer meemaken maar we stevenen op een gekke wereld. Wat is dat toch met de witte mens? Waar komt die neiging tot zelfdestructie vandaan?
Anderen kijken toe en wachten het moment af waarop ze de witte wereld kunnen overnemen. Verzet zal er niet meer zijn tegen die tijd…

Gerard
Gerard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Goeie, terechte vragen. De witte mens is helaas ontspoord. Gelukkig gaat het met de blanke een stuk beter.

Els
Els
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

WITTE mens? Die neiging tot zelfdestructie is blijkbaar bij u al begonnen. Ik noem mijzelf nog steeds blank. (Met alle respect voor u hoor).

Co Clausen
Co Clausen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het Westen gaat ten onder aan mensen die willen deugen. En in deze verziekte wereld, die draait om kijkcijfers, krijgen die gevaarlijke gekken nog alle publiciteit ook.

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zojuist samen met mijn zoontje het eerste deel van “The Fast & The Furious” gekeken. Niets woke aan. Lovin’ it. En hij ook. Even weg van alle hierboven beschreven ellende, waanzin en krankzinnigheid… We zijn allemaal mensen, accepteer dat, en door. Dat neemt niet weg dat ik iedere week weer uitkijk naar Woke Woensdag!

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen