Woke Woensdag – Diversity Day Special!

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Titelfoto bij artikel Woke Woensdag - Diversity Day Special! Redactie opiniez

Foto:

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 6 oktober 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

 

Diversity Day!

We kunnen vaststellen dat de Verwoking van onze samenleving met rasse schreden vordert. Wellicht hebt u het – net als wij trouwens – gemist, maar gisteren was het Diversity Day. Een initiatief van SER-voorzitter Mariëtte Hamer, die nog wat tijd over had voor een Deuginitiatief na het maandenlang voeren van open kringgesprekken en polderdebatten over de kabinetsformatie.

En het was een Groot Succes! Overheden, onderwijsinstellingen, beroepsorganisaties en bedrijven grepen dankbaar en in verbinding de kans aan om via de sociale media juichberichten de wereld in te sturen. De strekking: we zijn Ontzettend Goed bezig met diversiteit en – u raadt het al – inclusiviteit.

 

Artsen in Verbinding

Artsen kunnen natuurlijk niet achterblijven in de diversiteitsrace. Ze worden door hun beroepsorganisatie KNMG opgeroepen om op 10 november samen verbindend te webinarren over diversiteit en inclusie.

 

Diverse Krijgsmacht

De Commandant der Strijdkrachten besloot na jaren kaalslag op Defensie onder het bewind van Ank Bijleveld een stuk diversiteitszingeving in de krijgsmacht te brengen.

 

Het Openbaar Diversiteitsministerie

Ook in de rechtszaal gaat het uiteindelijk om diversiteit en inclusiviteit, schijnt het. Het Openbaar Ministerie heeft er zelfs een weekprogramma aan gewijd.

 

Blije Rechtbank-Dames

De rechtbank Midden-Nederland kan daarbij niet achterblijven en ondertekent zelfs een Charter Diversiteit. Waardoor alles goed zal komen.

 

Gender-voornaamwoorden

Je bent pas echt divers en inclusief als je in je email-handtekening en in je sociale media-profiel (Hoi, Frans Timmermans!) vermeldt welke persoonlijke voornaamwoorden op jouw gender van toepassing zijn. Daar heeft de organisatie van Diversity Day zelfs een nuttige begripsfimpje over gemaakt, zodat we voortaan niemand meer hoeven te kwetsen.

 

Muren afbreken

Minister (nog net) Wouter Koolmees van D66 en Sociale Zaken roept het bedrijfsleven op om (on)zichtbare muren af te breken en iedereen mee te laten doen. Of zoiets.

 

Inclusieve Vacatures

Vacatureteksten moeten in de juiste inclusiviteitstaal worden geschreven. Dat u dat effe weet.

 

Jezelf Zijn

Het personeel van het ministerie van BZK krijgt onder Kajsa Ollongren alle ruimte om een stap naar de rechtvaardige maatschappij te zetten en ‘jezelf te zijn’.

 

Deugend Noord-Holland

Ook de ambtenaren van de provincie Noord-Holland willen de mensheid laten weten dat zij vorig jaar al Deugpunten hebben verzameld en het Charter Diversiteit hebben ondertekend.

 

Regenboogborrels

Bij de gemeente Hattem en uitgeverij Noordhoff werden op Diversity Day regenboogvlaggen gehesen en regenboogborrels gedronken.

 

Kadaster-Deugers

Diversity Day biedt een uitgelezen kans om jezelf uitvoerig als divers en inclusief in de schijnwerpers te zetten. Dat doet het uiterst roomblanke managementteam van het Kadaster in ieder geval met overgave.

 

Diversiteitsboom

Maar al dat diversiteitsgejuich kan ook enige gerechtvaardigde irritatie oproepen. Wat te denken van het gekeutel over de Diversiteitsboom van de Hogeschool van Amsterdam?

 

Decolonisation Toolkit

Het kan niet missen: in Wokefulness kan niets op tegen Amsterdam. De Universiteit van Amsterdam heeft een nieuw woord bedacht: Diversiteitsgeletterdheid. Dat is iets dat je kan bepalen met de Decolonisation Toolkit. Hoe die precies werkt wordt uitgelegd door een razend enthousiaste Diversity Officer.

 

Tot slot

Voor zover het u nog niet duidelijk was, vat @Echoduider het geheel nog even samen.

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
20 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind deze mensen heel erg sneu omdat ze zich met hersenschimmen bezig houden, maar ik begrijp dat die activiteit heel fijn voor hen is want zo kunnen ze hun omgeving dwingen mee te gaan in hun illusies.
Ze houden zich bezig met:
1) problemen die niet bestaan, zoals geslachtsverandering (geslacht is biologisch vastgelegd in de chromosomen, niet in de hersenen)
2) problemen die al zijn opgelost (zoals gelijkheid en inclusiviteit, is al geregeld in grondwet en overige wetgeving)
3) problemen die niet opgelost kunnen worden (als iemand Zwarte Piet beledigend vindt, is dat een kwestie van perceptie en subjectiviteit en andere mensen zijn daar niet verantwoordelijk voor, want die zien alleen maar een kinderfeestje)
Maar het is natuurlijk wel makkelijk scoren….net doen alsof ze een belangrijk probleem hebben gevonden…en zichzelf belangrijk maken…narcisme….

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Precies, Andre. In een notendop goed samengevat.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat fijn dat iedereen welkom is en mee mag doen, van pvv-er tot bij1-er, van pro-vaxxer tot wappie, van klimaatscepticus tot windmolenlover en van zwarte transgender vrouw tot blanke heteroman.
Oh, wacht….

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

jaaaaaa, DIE worden uitgesloten, he……. FvD ook, mag ook geen mening hebben. Alleen ‘deugers’ mogen een mening hebben en ons land kapot maken.

Frans Galjee
Frans Galjee
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zullen al die lachende koppen zich ooit realiseren dat ze volkomen idioot bezig zijn geweest? Ik vrees van niet want waanzin kent geen grenzen. De bom mag vallen.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

nee, gaan ze nooit zien, door HET grote DEUGEN. Dat kost zoveel energie, dan kan je niet meer aan zelfreflectie doen.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Heb alles gelezen ook de Twitter berichten en constateer, dat wanneer deze mensen onze toekomst zijn, er geen toekomst meer is.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Kijk Gussel ik zie het simpel, Johan Derksen gaf het een aantal weken terug al aan Nederland is een K.u.t. land geworden.
De groep die het geen ene drol meer interesseert wordt in Nederland steeds groter.
Veel mensen worden spastisch van al die onzin en leugens die al die zelfbenoemde experts over deze mensen uitkotst.
Een voorbeeldje, er is een dropveter met een D’66 achtergrond, die de vrijheid heeft genomen en gekregen, om spiksplinternieuwe kolencentrales te sluiten, zonder er een verantwoord alternatief voor aan te bieden.
En weet je, niemand neemt het hem kwalijk hij is namelijk van het Rutte Kartel.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

VVDer Wiebes heeft met veel bombarie aangekondigd, dat de gaskraan in 2030 volledig dicht gaat, voor de veiligheid van de Groningers.
Niet de veiligheid, maar de versterking en nieuwbouw voor aardbeving bestendige woningen is een te grote claim op de schatkist. Nu de regering inziet, dat we het niet redden met windmolens en zon en de energieprijzen de pan uit rijzen, moet de gaskraan langer open blijven en komen ze de beloften aan de Groningers wederom niet na.
Zorg eerst voor onze Groningers, voordat de miljarden besteed worden aan Timmermans klimaatplannen.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Met de huidige gasprijzen kunnen ze alle groningers ruimschoots compenseren als ze de betreffende velden leegtrekken. Maar dat gaat niet gebeuren, want deze prijzen brengen veel belasting, heffingen en accijnzen in het laadje, daarnaast stappen mensen die het zich kunnen veroorloven nu sneller over op de gewenste ‘groene’ alternatieven (drang) en als de rest gewoon crepeert is dat ook prima.

Piltdown
Piltdown
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Alleen maar vrouwen bij die rechtbank Midden-Delfland. Dat kun je toch echt niet divers noemen.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Piltdown

Er zitten erbij die lesbisch zijn en ook enkele die zich man en/of van kleur voelen. Dan is het ook divers en inclusief.

Alysa
Alysa
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Inclusief zijn is plezant

rico
rico
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nooit begrepen hoe het kwam dat er zo veel mensen zo makkelijk achter een idioot als Hitler aanliepen en dat was nog na een crisis tijd maar als ik de wereld van vandaag bekijkt dan begrijp ik dat steeds beter. Het lijkt nog het meest op een kudde op hol geslagen idioten. Een ‘incluse stampede’. Een verspilling van geld, tijd en energie, het leid helemaal nergens toe. Er zijn genoeg vacatures ga aub wat nuttigs doen.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Al meer dan 3 jaar wachten wij op een reactie van de gemeente, van het min. Justitie en veiligheid, van het min. VWS, van het min. Financien en nog een aantal andere organisaties, waarom een bezwaar commissie het argument voor een wetsuitvoering mag gebruiken dat ‘alleen al het feit dat het een biologische moeder is, zij nooit gekwalificeerd kan worden’ . Wanneer reageren al die woke ministers en bestuurders nu eens????
Het gaat ook over hun eigen moeders en schoonmoeders!!!

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ha, ha en het mooiste is dat ik op geen enkele foto een Marokkaanse man/vrouw zie, of een donkere man/vrouw of……. Dat al die woke mensen nou niet eens verschrikkelijk moe worden van zichzelf. Man, man, man……

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Daan van der Keur
Dirk
Dirk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mag ik een teiltje, ik moet braken

Co Clausen
Co Clausen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Fijn dat er zoveel GUTMENSCHEN zijn, vooral onder ambtenaren, maar hun eigen zoon moet natuurlijk niet met een homo-jongen thuiskomen!
Wel eens opgemerkt dat al die onzin ( en allerlei protesten tegen van alles en nog wat) altijd aangezwengeld wordt door vrouwen. Oorzaak: zwak über ich (Freud)

trekdrop
trekdrop
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Divers en inclusief” – het “Jong en Dynamisch” van anno 2021

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Opzichtig deugdag. Leuk gevonden. Het zegt het helemaal.

20
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x