Woke Woensdag – Van Alcoholvrije Universiteit tot Racistische Grenzen

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Woke Woensdag - Van Alcoholvrije Universiteit tot Racistische Grenzen Redactie opiniez 29 september 2021

Titelfoto: Alcohol Free Zone door Elliot Brown, gepubliceerd onder CC BY 2.0.

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 29 september 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Alcohol wordt taboe op de UvA

De Universiteit van Amsterdam opent de aanval op het nuttigen van alhocolische dranken: “De UvA voert een actief diversiteitsbeleid en wil een diverse en inclusieve studie- en werkomgeving zijn. Ook om die reden past de vanzelfsprekendheid van alcoholgebruik niet bij de UvA. De sociale norm waarin alcoholgebruik normaal is, is een norm waar sommige groepen zich niet in kunnen vinden. Met het nieuwe alcoholbeleid streeft de UvA ernaar meer rekening te houden met diverse groepen geheelonthouders die wegens uiteenlopende redenen -waaronder religieuze en gezondheidsoverwegingen- geen alcohol drinken.”

Veel woorden om iets simpels te zeggen.

 

Alweer een Nationaal DeugCoördinator!

Nu onze premier van harte de Black Lives Matter-stelling onderschrijft dat ook in ons land sprake is van systemisch racisme, was het alleen nog een kwestie van tijd voordat er een Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme zou komen. En die is er nu. Uiteraard bleek er nog een geschikte mislukte wethouder van PvdA-huize voorhanden. Hij krijgt een kantoor, dik salaris en een uitgebreide staf. Dat zal de racisten leren!

 

Genderbewuste kunst

Aan de serie Domme Uitspraken van Ingrid is een nieuw pareltje toegevoegd. Demissionair D66-minister Ingrid van Engelshoven prijst een tentoonstelling aan over het werk van de zeventiende-eeuwse vrouwelijke schilder Artemisia Gentileschi. Niet vanwege de artistieke kwaliteit, maar omdat ze een vrouw is.

 

Vrouwenquotum: alleen leuke topbaantjes

D66 heeft een wetsvoorstel door de Eerste Kamer weten te loodsen dat voorschrijft dat minimaal 30% van de topbestuurders van het bedrijfsleven vrouw moet zijn. Voor de rest van de banen en functies in de maatschappij geldt het quotum niet en al helemaal niet voor zware beroepen. Het moet natuurlijk wel leuk blijven voor de dames. Op de foto ziet u de enkele politici die erg te lijden hebben van het Glazen Plafond en nu gelukkig weer nieuwe carrièremogelijkheden zien.

 

Divers Amersfoort

Goed dat we er even aan worden herinnerd dat het volgende week Diversiteitsweek in Amersfoort is. U kunt daar vijf dagen lang met elkaar de verbinding zoeken in diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid. Als klap op de vuurpijl wordt er een Regenboogzebrapad geopend en een Pride Walk gehouden. Toe maar.

 

Woke Hogeschool

De Hogeschool Leiden speelt graag universiteitje en heeft nu ook een heuse lector Diversiteit en Inclusie. Die in een wetenschappelijk artikel betoogt dat diversiteit niet zonder inclusie kan, maar andersom ook niet en dat inclusie belangrijker is dan diversiteit. Daar moeten we het voorlopig echt even mee doen.

 

Meer vrouwelijke straatnamen

De Brusselse architect Apolline Vranken is afgestudeerd op feministische psychopathe architectuur. Jazeker, die tak van wetenschap bestaat echt. Mevrouw Vranken heeft geconstateerd dat Brussel een door mannen gedomineerde stad is die voor vrouwen onveilig is. Maar ze heeft de oplossing gevonden: zorg voor meer vrouwelijke straatnamen en kunstwerken en dan komt alles goed! Dom dat niemand daar ooit aan heeft gedacht.

Divers D66

Partijbijeenkomsten van D66 zijn altijd vrolijk, relaxed en verbindend. Maar qua diversiteit moeten de DeugDemocraten nog heel wat stappen zetten. Dat hebben ze jammer genoeg zelf niet helemaal in de gaten, maar het zij hen vergeven. Want als je 24/7 ontzettend druk bent met anderen de diversiteitsmaat te nemen en de morele les te lezen, vergeet je wel eens wat.

 

Verwookt Labour

Britse politici van Labour-huize verWoken met de dag verder. Parlementslid Barry Gardiner vindt dat een man die zich vrouw voelt gewoon een kleedkamer voor vrouwen mag binnenlopen. Als je het daar niet mee eens bent, ben je een Apartheidsracist. Zo eenvoudig is het.

 

En deze mag er ook zijn. Labour-dame Emily Thornberry meent dat het feitelijk onjuist is dat alleen vrouwen baarmoeders hebben.

 

En als op een partijcongres teveel blanke witte mannen hun hand opsteken, is dat heel erg fout.

 

Niet-inclusieve filmtitel

De CEO van filmmaatschappij Marvel Universe vindt titel van de eigen film X-Men niet inclusief genoeg. X-Person dan?

 

Racistische grenzen

Sea-Watch International levert gratis taxibootdiensten voor apothekers en tandartsen tussen Libië en Italië. Een woordvoerder van de organisatie heeft vastgesteld dat de buitengrenzen van de EU neerkomen op geïnstitutionaliseerd racisme – die parallel kenden we nog niet –  en roept dan ook op om bij de Duitse verkiezingen op de juiste partij te stemmen. Hij bedoelt vast niet de AfD.

 

Woke ontmaskerd

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
D.W.Zoetmulder
D.W.Zoetmulder
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En zo heeft de dictatoriale islam weer stukje gewonnen op weg naar een islamisering van Nederland.
Dapper geholpen door de Nederlandse “Gutmenschen” die ons land dankzij “Politiek Correct” denken en doen naar de bliksem helpen.
Maar goed, de UvA wordt dus de eerste islamitische universiteit van Nederland. Onze kleinzonen kunnen dit instituut dus van hun lijstje schrappen.

Keuken
Keuken
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit artikel maakt veel duidelijk. Zijn er nog winkelcentra zonder alcohol verbod?
Controleren die BOA´s op anti-woke gedragingen?

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inclusief wordt steeds meer exclusief. Diversiteit wordt steeds meer zonder blank. Vrije meningsuiting wordt steeds meer mond gesnoerd. Zouden deze mensen zich weleens afvragen of hun woke gedrag niet juist tot ontwrichting van de samenleving gaat leiden.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De UvA gaat over op thee. De nikab en burka zullen spoedig volgen. En daarna gescheiden college’s voor vrouwen en mannen. De Taliban meent het echt goed met de mensheid en sommige Europeanen begrijpen dat ook goed.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig toch dit is een onderdeel van het Kaagsyndroom, nu als volgende stap alle vrouwen minimaal een hoofddoek, maar liever een nikab/niqab, sorry kleindochters maar let op dit is onderdeel van het Kaagsyndroom.

rico
rico
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het ziet er weer uit als een leuk feestje voor de welgestelden. De rest van Nederland moet werken voor hun geld en tegelijk deze nietsnutten onderhouden. Wat de toegevoegde waarde voor de maatschappij en dit land zou moeten zijn is mij een raadsel. Er is vast niets zo incluis als de bijstand maar of die mensen hier wat mee opschieten betwijfel ik. Het toch wel fijn als je mensen met nutteloze vaardigheden opleid maar ze moeten allemaal nog een baan hebben ook.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x