Onnodige polarisatie over coronapas

Vrijwel terug naar normaal blijkbaar niet goed genoeg

Onnodige polarisatie over coronapas Robert raupach opiniez

Foto:

Vanaf 25 september gaat Nederland weer grotendeels open. Met het “coronapaspoort” – let wel: een tijdelijke maatregel – kan toegang worden verkregen tot horeca, concerten en restaurants. Terwijl het merendeel van de bevolking blij is met de – bijna – terugkeer naar normaal, wordt er ook veel drukte gemaakt over het coronapaspoort. De verhoudingen tussen niet-gevaccineerde en gevaccineerde burgers worden daarmee onnodig op scherp gezet, vindt Robert Raupach.

Discriminatie! Apartheid! De Grondwet wordt met voeten getreden! Tweedeling in de maatschappij! De hedendaagse Jodenster! Zodra ik ben ingelogd word ik in mijn sociale mediabubbel overspoeld met opgewonden kreten en superlatieven, alsof wij vanaf aanstaande zaterdag in een duistere dictatuur leven.

De ‘antivax-fractie’, de ‘corona-bestaat-helemaal-niet-fractie’ en de ‘dictatuur-fractie’ hebben elkaar gevonden en versterken elkaars tumult en bizarre theorieën. Op agressieve toon en vaak vol zelfzuchtigheid voeren zij campagne met diverse hashtags op de socials. Trots schermen zij met tienduizenden aanwezigen tijdens demonstraties, voor het gemak vergetend dat meer dan zeventien miljoen er niet aan meedoen.

Online, op straat, tussen opiniemakers en in de politiek is de verdeeldheid omtrent de coronapas alom aanwezig en vooral het tegengeluid is veelvuldig hoorbaar.

 

Polarisatietunnel

Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik nogal kritisch ben geweest op specifiek het coronabeleid en op onze regering in het algemeen. De geïnteresseerde of de scepticus hoeft alleen maar in het OpinieZ-archief te neuzen om te zien dat ik regelmatig gepoogd heb om bewindspersonen het vuur aan de schenen te leggen. Mijn vertrouwen in de overheid heeft de laatste jaren de nodige deuken opgelopen.

Maar dat betekent toch niet dat ik altijd maar tegen alles aan moet schoppen? Het lijkt wel alsof je altijd tegen moet zijn of altijd voor. Kortom, alles of niets. Maar niet alles aan Rutte is slecht, niet alle OMT-adviezen zijn onzin en het kabinet neemt niet per definitie altijd de verkeerde beslissing. Zitten we nu al zo ver in de polarisatietunnel, dat onze bubbels het niet meer toelaten om per deelonderwerp een standpunt in te nemen?

 

Zwarte Piet-discussie

De hele kwestie van ‘coronapas wel of niet’ doet me denken aan de Zwarte Piet-discussie, waarbij beroepsslachtoffers als Quinsy Gario, Jerry Afriyie en Sylvana Simons jaarlijks op de barricaden gaan en met de luide stem van een minderheid hun zin aan een meerderheid willen opdringen. Meer of minder gesteund door de media en enkele BN’ers, die vanuit hun ivoren toren makkelijk praten hebben, toch Doutzen? Ook artiesten als Frans Bauer en Hans Teeuwen zijn tegen het gebruik van een coronapas. Hun goed recht natuurlijk. Maar dit zijn ook de mensen die anderhalf jaar lang geroepen en gedemonstreerd hebben om weer voor volle zalen op te mogen treden. Dames en heren, ik heb nieuws voor u, het mag weer!

 

WOII-vergelijking

Tegenwoordig is het in de meeste discussies een kwestie van tijd voordat er een WOII-vergelijking bij wordt gehaald. In protesten tegen de overheidsmaatregelen en de coronapas liepen mensen mee die Jodensterren droegen. Dan heb je toch echt het historisch besef van … tja, van wat eigenlijk? Maar niet alleen mensen op straat maken zich schuldig aan zulk idioot gedrag. Ook Gideon van Meijeren van het ooit veelbelovende Forum ging in de Kamer vol op het Jodenvervolging-orgel.

En alsjeblieft nu geen whataboutism over de falende Kamervoorzitter Bergkamp. Zij komt nog wel een keer aan de beurt in een ander stuk. En weet je wat pas vrijheidsbeperkend was? De lockdowns en de avondklok. Maar in vergelijking met de coronapas, die ons nagenoeg volledige bewegingsvrijheid teruggeeft, viel de verontwaardiging daarover toen wel mee, achteraf bezien.

 

Coronapas

Men kan thuis doen en laten wat men wil, men kan naar het werk, men kan reizen met het openbaar vervoer, men kan ziekenhuizen, gemeentehuizen en andere noodzakelijke instellingen betreden. Voor geen van de genoemde zaken is een vaccinatie of een coronapas verplicht. Voor vrijetijdsbesteding, zoals een restaurant-, bioscoop- of concertbezoek is dat tijdelijk wel even zo.

Net zoals het een keuze is voor de gevaccineerde om zich te laten prikken, is het een keuze voor de ongevaccineerde om dat niet te doen. De consequenties zijn al een tijdje bekend, of deden op zijn minst de ronde. En bovendien, waar was het oproer toen er voor de zomervakanties een vaccinatie- of testbewijs nodig was? Waarom opeens deze buitensporige boosheid en dito woordgebruik?

 

Grondwettelijke drogredenen

Er wordt door de tegenstanders verwezen naar artikelen 1 en 11 van de Grondwet. In het eerste artikel wordt gesteld dat: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.” Nou, dat is dus precies wat er gebeurt toch? Een gevaccineerde is niet gelijk aan een ongevaccineerde, de laatstgenoemde is ‘gevaarlijker’ voor zijn medemensen dan de eerstgenoemde. Dat men zijn eigen gezondheid niet optimaal wil beschermen is een persoonlijke keuze, maar als je daarmee ook je medemens een hoger besmettingsrisico opdringt, dan wordt het voor mij een ander verhaal.

 

Artikel 11 is er helemaal met de haren bij gesleept, er wordt namelijk echt niemand aan een stoel of een bed geketend en verplicht gevaccineerd. Je kunt er gewoon voor kiezen om jezelf niet te laten vaccineren en er komt niemand aan je deur kloppen hoor. Natuurlijk is het doel van de overheid om zoveel mogelijk mensen gevaccineerd te krijgen. Het betekent simpelweg minder mensen in het ziekenhuis en daarmee ook weer meer ruimte voor reguliere zorg.

Privacy is daarnaast nog een veelgebruikte drogreden, die ik vaak teruglees en zie. Stop dan ook direct maar met Facebook, Twitter, je smart tv, wat je ook gebruikt dat met het internet is verbonden. Je privacy op dat vlak heb je jaren geleden al opgegeven met een simpel vinkje onder de niet gelezen voorwaarden.

 

Vaccins bewezen effectief

Vaccinatie was vanaf het begin van de pandemie de uitweg. In sneltreinvaart en middels ongekende investeringen, waaronder de door Trump geïnitieerde Operation Warp Speed, werden vaccins ontwikkeld waarmee we ons uit de ellende kunnen prikken. Helemaal waar, corona was gelukkig geen Ebola-achtig virus met een enorm sterfteratio. Maar elke zieke of dode die voorkomen kan worden is er eentje. En onderschat ook vooral de gevolgen van long-covid niet.

 

Bescherming

Met een volledige vaccinatie is de kans op een ziekenhuisopname met een veelvoud afgenomen. Om precies te zijn beschermen vaccins volledig gevaccineerde mensen voor 95 procent tegen een ziekenhuisopname en 97 procent tegen een opname op de IC. Het overgrote deel van de met corona in het ziekenhuis opgenomen patiënten is dan ook niet gevaccineerd. In augustus ging het om 88% van de gevallen.

 

Als ik dat zeg krijg ik naar mijn hoofd geslingerd: “Ja, waar maak je je dan druk om als je tegenover een ongevaccineerde komt, je bent toch beschermd?”. Nou, dat zal ik je vertellen. Er is nog steeds een kans dat ik dan ziek wordt, alleen hoef ik het ziekenhuis niet in. Diverse onderzoeken wijzen echter uit dat de verspreiding van het virus ook afneemt als men gevaccineerd is. En daarom wil ik dus graag wél een coronapas. Ik heb namelijk ook het recht om zo min mogelijk risico te lopen op een coronabesmetting.

 

Horeca, stop met zeuren

Tot slot is daar dan altijd weer het boegbeeld van de vaderlandse horeca, de onvermijdelijke Robèr Willemsen. De man die gezegend is met de luxe variant van mijn voornaam. Sinds de eerste lockdown vertolkt hij samen met de Bredase kroegeigenaar Johan de Vos de stem van een groot deel van de horecaondernemers. Die rol vervulden zij allebei met verve.

De horeca werd door de overheidsmaatregelen buitengewoon hard en buitenproportioneel getroffen. Terechte vraagtekens konden achter de effectiviteit en de zin en vooral onzin van de restricties gezet worden. Lange bedrijfssluitingen en veel te lage aantallen toegestane gasten maakten voor velen in de sector een normale bedrijfsvoering onmogelijk.

 

Weer open

Maar nu is het eindelijk zover. Het moment waar vurig op werd gehoopt en anderhalf jaar gepassioneerd om werd gelobbyd is eindelijk bereikt. Vanaf zaterdag mag ook de horeca de anderhalve meter loslaten en teruggaan naar hun ‘oude’ capaciteit. Je zou nu confetti en feestmuziek verwachten, maar niets is minder waar. Willemsen is weer eens woest. Het lijkt wel alsof het nooit goed genoeg is. Wees blij dat je weer vol open kan, man!

 

Hoge prijs

Het controleren van een QR-code is volgens de heren een te hoge prijs voor de terugkeer naar normaal. We hebben er geen mensen voor, zeggen ze, en ze gaan al helemaal niet voor politieagentje spelen. Begrijpelijk, er is een schreeuwend tekort aan horecapersoneel. Maar het tijdelijk scannen van een QR-code gaat net zo snel als het controleren van een reservering of het scannen van een kortingscode van pak ‘m beet SocialDeal. De portemonnee van veel Nederlanders is voller dan ooit, sla je slag.

Voor alle anderen: stop eens met van alles waar je zelf niet om hebt gevraagd tot een gelegenheidsprincipekwestie of wereldwijde samenzwering te maken en ga weer leven, nu het weer kan.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
58 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
Henk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De naïviteit spat er van af. Een project waarin inmiddels kapitalen is geïnvesteerd zal tijdelijk zijn, ja vast. Nu deze app er is zijn de mogelijkheden enorm, de ideeën hierover poppen overal al op. Deze overheid is inmiddels tot op het bot onbetrouwbaar gebleken, loop maar lekker mee en blijf ze maar vertrouwen.

Odile
Odile
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Hr Raupach, kijkt u eens naar Dr. Reiner Fuellmich op Rubikon , een aanrader

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Meneer Raupach, ik ben het niet met u eens, maar ik heb begrip voor uw mening. Zou u andersom ook eens moeten proberen… Tegen iedereen met een andere mening roepen dat ze moeten stoppen met zeuren is polariserend (andersdenkenden zijn daarmee immers zeurders). Het enige dat mist aan dit artikel is de kwalificatie “wappies”. U mag zich best schamen voor wat u hier afgeleverd hebt.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door De Dertiende
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Meneer Raupach, wist u dat men in de EU/BX al volop aan het lobbyen is (waar ook NL bij betrokken is) om van alles en nog wat aan de QR code te gaan koppelen, te beginnen met ieders medische historie?
Dat is geen complot-denken, dat is wat momenteel gaande is .
Beseft u wat dat dan zou kunnen betekenen voor de privacy? Voor de hoogte van de (individuele) zorgpremie? Voor de premie van andere verzekeringen?
En dat is dan nog maar het begin, er zijn meer plannen aangaande verregaande toepassingen die mij ernstig zorgen baren. Die ons allen zorgen zouden moeten baren. En dat heeft niets met al dan niet inenten te maken.
Het moet ook u opgevallen zijn dat veel maatregelen en ingrepen in de afgelopen decennia zo tijdelijk waren dat ze nooit meer afgeschaft zijn.
En is het u ook opgevallen dat men, ondanks herhaald aandringen daarop in het parlement, géén datum of criterium wil geven waarop de maatregel zou moeten komen te vervallen?
Lijkt het u ook niet op zijn minst vreemd dat men duizenden (!) extra boa’s gaat opleiden ter handhaving, tegen enorme kosten, als tezelfdertijd beweerd wordt dat de maatregel maar tijdelijk is?
Tenslotte: het is gemakkelijk schieten op de horeca ondernemers, dat het maar een kleine moeite zou zijn, dat QR-scannen. Dat zou waar zijn als het inderdaad alleen om het scannen ging. Het zijn de te voorziene confrontaties en discussies aan de deur, die men vreest. Nog afgezien daarvan dat een extra persoon bij de voordeur een flinke kostenpost is voor de kleine ondernemer. Dat wuift u in uw artikel maar eventjes weg.
Scannen vergelijken met een reservering checken gaat al helemaal niet op. Niet elke horeca gelegenheid werkt met reserveringen, dus dat kan zo zwartwit niet gesteld worden.
Ik ben bang dat uw artikel niet helpt tegen de polarisatie.

Wally
Wally
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kritisch en benieuwd naar de andere kant van de medaille omschrijft de schrijver zichzelf. Ik merk er weinig van in dit artikel.
FVD bashen en framen is blijk het verkozen instrument geworden bij gebrek aan inhoudelijke argumentatie tegen de opgevoerde visie van de partij. Pijnlijk duidelijk in de ‘voor de bühne’ debatten in de tweede kamer…
Er zijn bijvoorbeeld wel degelijk vergelijkingen te maken tussen de opkomst van het fascisme en diens symptomen in de jaren 30 in Duitsland en de huidige situatie in Nederland. Niemand ontkent het verschrikkelijke leed van de toen uitverkoren slachtoffer maar we kunnen wel concluderen dat full blown fascisme altijd eindigt in dood en verderf.
De waarschuwing van FVD is daarmee essentieel en het wegkijken van het kartel crimineel. Tenzij de nevenschade acceptabel is bij de uitvoering van the masterplan?

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heeft de schrijver van dit artikel: artikel 14 voor de Europese rechten van de mens gelezen??? Alles wat de overheid nu doet is illegaal. Er wordt apartheid gecreëerd dat verdeeldheid tot gevolg heeft.
Heeft niets te maken met gezondheid, maar alles met discriminatie en uitsluiting.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe dan ook, het blijft een experimenteel vaccin. Er zijn met dit vaccin al veel bijwerkingen gemeld sinds ze begonnen zijn met inenten. Mensen hoeven zich niet in te laten enten als ze dat niet willen. Vooral niet als ze niet in de risicogroepen vallen zoals jongeren en jongvolwassenen.
Maar de manier waarop de overheid nu te werk gaat, valt alle perken te buiten. Voor sommige mensen al een reden op zich.

Frank
Frank
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Morgen om 12.30, na de wedstrijd van zijn voetbalteam, staat een leuk jochie van 13, krullen, guitig koppie, met een traan in zijn ogen naast de deur van de kantine. Hij mag niet naar binnen. Niet met de rest van de mannen een patatje met en een colaatje na de wedstrijd. Hij heeft geen coronapas. Hij is niet gevaccineerd en laat zich niet elke dag testen. Zijn ouders vonden het risico op IC opname, op zijn leeftijd 1 op een miljoen, aanvaardbaar. En het jochie vond dat eigenlijk wel logisch. Nu wordt ie buitengesloten. Noem het gepest…. Moet ie het spuitje daarom dan maar nemen? Zijn de ouders fout? Je kan in je opinie recht lullen wat krom is zoveel je wilt…. Maar dit is pas krom, dit is fout. Dit is pesten. En moest dat niet strafbaar worden?

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ach bewezen effectief……….. In Israël zijn ze al aan hun 3de vaccinatie bezig (en de 4de komt eraan) en er wordt nu al gezegd dat na een half jaar het groene vinkje verdwijnt want de bescherming daalt als een achterlijke na vaccinatie terwijl ik, die corona heb gehad, levenslang immuun ben. Ik moet zo ongelofelijk hard lachen om mensen die de corona-vaccinatie als totale redding zien wat dat is het dus gewoon ECHT niet! Lees je eens in Robert alsjeblieft zeg.

Vlierbloesem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

De papieren QR code heeft al een tijdlimiet. Die is maar een paar maanden geldig. Bij de digitale versie wordt dat pas zichtbaar op het moment van verstrijken van de geldigheid.

Cora
Cora
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij het lezen van dit artikel heb ik echt een paar keer gekeken of ik wel op de website van Opiniez zat. Want normaliter lees ik de artikelen graag. Maar dit artikel zet de vrijheid zo aan de kant. Of het niets is zo’n pas. Ik wil zo’n pas niet. Geen behoefte aan. En elke horeca-ondernemer moet vrij kunnen zijn hoe zij haar gasten wil ontvangen.

Mart Wieërs
Mart Wieërs
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cora

Cora, ben het helemaal met je eens. Ik moest me ook realiseren dat het OpinieZ was. Het lijkt wel een verkapte mening van links en heeft niets meer met de echte werkelijkheid te maken. Vergis ik mij nou zo in Dhr. Raupach?

Asher
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Mart Wieërs

Het OpinieZ-team heeft gelukkig geen voorgeschreven eenheidsopinie over het coronabeleid. Wellicht is dat gegeven even wennen voor sommige lezers, maar het is niet anders.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tijdelijk tonen van QR code ? Dromen zijn bedrog.

H.J
H.J
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Inderdaad Gussel, je gaat namelijk ook niet tijdelijk dood.

Claas Persoon
Claas Persoon
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw ‘ Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid’ is, zoals blijkt uit deze bijdrage, sterk aan erosie onderhevig. Tja… 16 maanden in het Coronatijdperk eisen hun tol. Het vergt moed, durf en doorzettingsvermogen om het narratief kritisch te blijven volgen of het op te geven. Ook dat is een keuze.

Keesje
Keesje
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit klinkt niet hoopgevend Gelukkig zijn er heel veel anderen die wel zeker een positief tegen geluid geven aan dit krankzinnige Corona beleid

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jeetje wat een artikel, meer iets voor nu.nl, joop of een andere site van de overheid. Ach ja, je gaat het pas zien als je het door hebt.

H.J
H.J
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Raupach, zullen wij jou woorden, HET TIJDELIJK SCANNEN VAN EEN QR CODE, in het archief van OpinieZ opslaan en over 1 jaar nog een onder den loep nemen.

Mijn visie is duidelijk, deze nu onschuldig verkochte QR code, is het eind van de vrijheid van de Nederlanders.

Neko1308
Neko1308
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Citaat: ‘Een gevaccineerde is niet gelijk aan een ongevaccineerde, de laatstgenoemde is ‘gevaarlijker’ voor zijn medemensen dan de eerstgenoemde.’

Dit is incorrect in het licht van de grondwet waaraan gerefereerd word.

‘Allen die zich in Nederland bevinden’ slaat op de persoon. Huidskleur of vaccinatiestatus word hierin al uitgesloten als een factor.

‘worden in gelijke gevallen gelijk behandeld’. Dit slaat op de omstandigheden, maar dus NIET op de persoon. Dus het bezoek aan een restaurant of het solliciteren naar een functie.

De enige uitzondering zou een ziekte kunnen zijn die de A-status heeft. Nu zal gesteld worden dat Covid19 die status in Nederland inderdaad heeft, maar gekeken naar de mortaliteitscijfers is deze status overtrokken. Zonder logische onderbouwing kan een deel van de bevolking zich (begrijpelijk) niet vinden in de maatregelen, waaronder die coronapas.

Citaat: ‘Ik heb namelijk ook het recht om zo min mogelijk risico te lopen op een coronabesmetting.’

Omdat een gevaccineerde nog net zo besmettelijk kan zijn als een ongevaccineerde, creeert die coronapas alleen schijnveiligheid. Je kunt in een restaurant met alleen gevaccineerden nog net zo makkelijk Covid19 oplopen. Maar als iemand zich met een coronapas prettiger voelt, best.

Persoonlijk zou ik het juist eerlijker vinden als IEDEREEN bij het binnenkomen een testbewijs van maximaal 48 uur oud moet laten zien dat hij/zij Covid19 vrij is. Nu worden gevaccineerden binnen gelaten met een gevoel van schijnveiligheid, en ongevaccineerden alleen met een testbewijs, die daarmee harder dan de gevaccineerden bewijzen Covid19-vrij te zijn.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neko1308

Dat eerste citaat heeft een impact die de schrijver zich overduidelijk niet realiseert.

Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Klinkt als: “de een is méér gelijk dan de ander.”

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Hij maakt een fout.
Het gaat er niet om of een persoon al dan niet gevaccineerd is, want dat is waar hij het verschil maakt.
Het gaat er om dat een persoon met corona besmet is. Dat kun je alleen constateren door te testen.

Hij wil de grens leggen of je gevaccineerd bent of niet. Een ongevaccineerde is meestal gewoon gezond.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het mag wel duidelijk zijn dat je geen verschil kunt maken tussen een gevaccineerd gezond persoon en een ongevaccineerd persoon.
De mensen die dat wel doen begrijpen het niet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De waanzin van het verhaal is dan ook nog dat een gevaccineerd persoon wel degelijk besmettelijk kan zijn, maar niet getest hoeft te worden.

Vassie
Vassie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En geloof me ,ik kom steeds meer mensen tegen ,gevaccineerd ,die zeggen ,ik mag alles en al zou ik hoestend binnen komen ,ik heb een groen vinkje.
Dit is in Belgie momenteel beter geregeld ,daar zijn ze bezig om bij een positieve test ,ook al ben je gevaccineerd , toch je vinkje te laten vervallen.
Je bent immers positief.
Kan niet in NL…

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vassie

Dat is het risico van mensen die gevaccineerd zijn. Je zult daar veel meer risicovol gedrag zien.
Dan is het wachten op de volgende golf.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Al met al denk ik dat dit een bewuste strategie van de overheid is om dat paspoort er door te krijgen.
Ik kan me niet voorstellen dat de overheid al deze fake redenen zelf niet doorheeft.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze invoering van de QR code, is vanaf het begin de opzet geweest.
De vrijheid van de Nederlandse bevolking is verdwenen, met toestemming van de kiezers op het Rutte kartel.

Angst en tweedeling, zijn het resultaat van het Rutte bewind.

Bedankt, kiezers op het Rutte Kartel.

Pascal Learbuch
Pascal Learbuch
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Of de definitie van een vaccin gebruikt mag worden is nog maar de vraag, in Israël zijn ze bezig met een 3e prik. De lange termijn effecten zijn in aller eerlijkheid ook nog niet bekend. Gebruik je geadverteerde Deutsche Gründlichkeit eens en vermeng dit met Nederlandsche nuchterheid. Dit stuk rammelt aan alle kanten. Waarschijnlijk is het zelfs gezond om een gedeelte van de bevolking niet te “vaccineren”

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

citaat: “Met een volledige vaccinatie is de kans op een ziekenhuisopname met een veelvoud afgenomen. Om precies te zijn beschermen vaccins volledig gevaccineerde mensen voor 95 procent tegen een ziekenhuisopname en 97 procent tegen een opname op de IC. Het overgrote deel van de met corona in het ziekenhuis opgenomen patiënten is dan ook niet gevaccineerd. In augustus ging het om 88% van de gevallen.”

citaat: “Als ik dat zeg krijg ik naar mijn hoofd geslingerd: “Ja, waar maak je je dan druk om als je tegenover een ongevaccineerde komt, je bent toch beschermd?”. Nou, dat zal ik je vertellen. Er is nog steeds een kans dat ik dan ziek wordt, alleen hoef ik het ziekenhuis niet in. Diverse onderzoeken wijzen echter uit dat de verspreiding van het virus ook afneemt als men gevaccineerd is. En daarom wil ik dus graag wél een coronapas. Ik heb namelijk ook het recht om zo min mogelijk risico te lopen op een coronabesmetting.”

Robert, het is het één of het ander. Of die vaccinatie werkt prima en dan hoef je je geen zorgen te maken, of die vaccinatie is slechts kwakzalverij, maar dan houdt je jezelf voor de gek.
Op straat kan je een verkeersongeluk krijgen, thuis kan je van je huishoudtrapje vallen. Gaan ook veel mensen aan dood, om te zwijgen van letsel waarmee je moet leven.

Ik kijk op de site “maurice.nl” en daar tref je een veelheid aan van medici, virologen, journalisten, politici etc. die tot een afgewogen oordeel komen. Op dit moment is het risico zo opgeblazen, dat het gelijk staat aan dat je voor elke auto op de snelweg een man (m/v) met een rode vlag voor moet laten uitlopen. De maatregelen zijn buitenproportioneel en niet meer afhankelijk van risico, maar enkel nog van de vaccinatiegraad.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Daar gaat het dan ook niet om.
De overheid wil dat paspoort.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, tijdelijk. Dat is gezegd, maar er is wel meer gezegd, zoals ‘geen drang of dwang, dat gaan we niet doen’.
Voor iets tijdelijks ga je geen 5000 boa’s opleiden, voor miljarden een testgebeuren uitrollen, app’s ontwikkelen etc. Als de ‘pas’ in de horeca onvoldoende extra vaccinaties oplevert, zijn de winkels, sportscholen, kappers, fysiothetapeuten en tandartsen aan de beurt. Net zolang tot ofwel iedereen het heeft opgegeven en gevaccineerd is, ofwel in groten getale de gezondheid van de gevaccineerden het begeeft door nog niet voorziene neven-effecten van de ‘vaccins’.
Maar ik kan me toch laten testen? Ja, vanaf het moment van de staaf in mijn neus gaat de klok lopen, dan ben ik 24 uur ‘veilig’ maar de uitslag volgt pas later. Dus van die 24 uur gaat al het nodige af. Fijn als ik niet positief ben hoor, maar als u dan denkt dat ik me nu vrolijk in het hol van de leeuw – gevuld met ongeteste gevaccineerden die nergens meer op letten en zich vermoedelijk ook niet door eventuele lichte klachten van pleziermaken laten weerhouden – heeft u het mis.
Daarnaast is het maar de vraag of uw vinkje groen blijft. Uit uw relaas blijkt wel dat u vermoedelijk vooraan staat als booster 3 en 4 worden uitgedeeld.
Jammer dat u niet ziet dat we met dit systeem worden ‘heropgevoed’, net als bij een hond. Belonen (groen vinkje) bij wenselijk gedrag, straffen (rood kruis) bij onwenselijk gedrag en gelooft u mij maar, de gemiddelde mens vertoont erg veel onwenselijk gedrag in de ogen van de zichzelf boven ons gesteld hebbenden. Zoals melk drinken, vlees eten, vliegreisjes maken, benzine-auto’s rijden, roken, drinken, de gaskachel aanhebben, op de verkeerde partij stemmen etc.
Deze ‘pas’ markeert het begin van het einde van onze vrijheid.

Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over zeuren gesproken±vandaag spant u de kroon!

Eddie
Eddie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lekker naïef

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte en de Jonge zijn de commentaren op dit artikel aan het lezen, zie namelijk steeds 2 duimpjes naar beneden .

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er wordt veel aan verdiend ,en ik had liever een bericht over de geldstroom gezien,maar dan houd de media de lippen stijf op elkaar .

Vlierbloesem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als het onze overheid gaat om controle op vaccinatie of testresultaat, waarom wordt het internationaal erkende gele vaccinatieboekje dan niet geaccepteerd als vaccinatiebewijs? Waarom zijn de uitgeprinte bewijsjes die volgens protocol al direct na vaccinatie hadden moeten meegegeven niet voldoende?

Die app met QR code op een mobieltje zetten blijkt in de praktijk helemaal niet altijd te lukken. De vele digitale data slordigheden van de Nederlandse overheid zijn nog niet vergeten. Alles bij elkaar reden genoeg om die digitale QR niet te willen gebruiken. En heeft er iemand van onze overheid nagedacht over de kosten voor een gezin met kinderen als voor ieder vanaf 14 jarige leeftijd een smartphone moet worden aangeschaft?

Peter H
Peter H
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je al begint met op je borst te kloppen hoe kritisch je wel niet bent, maar daarboven een tweet zet van rtl zet waarmee je aangeeft dat de mensen die deze “vaccins” niet willen niet ok zijn…
Laat ik dit zeggen…ik hoop op mijn blote knietjes dat er geen nog ernstigere bijwerkingen in de toekomst zullen blijken, want we weten nog veel te weinig van deze experimentele medicijnen.

AAA
AAA
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De uitweg is niet vaccinatie.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deel je QR niet alleen met de kroegbaas, de chefkok, de kaartjesknipper en de museum directeur. Neen, keer de privacy schendende overheid ook uw andere wang toe.
Deel een screenshot van uw QR via sociaal media met Jan en Alleman en vise versa. Gooi uw privacy massaal op straat zodat iedereen ermee aan de slag kan. Maak jezelf los van dwang en drang en creëer chaos.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heerlijk weer deze Corona propaganda.
Waarom sleept de schrijver de cijfers van het RIVM er niet bij?
Waarom worden de cijfers van landen met beperkte maatregelen en dito aantal slachtoffers er niet bijgehaald zoals Zweden?
Waarom worden de cijfers van bijv. de Corona ziekenhuis opnames in de UK er niet bijgehaald, waar volgens een reportage op NPO2(!) de meeste patiënten niet voor Corona werden opgenomen maar wel zo in het nieuws kwamen?
Zou dat te maken hebben met het feit dat deze niet in het Corona narratief passen?
Volgens het RIVM weekrapport zijn er tot nu toe ongeveer 200 gezonde mensen aan de gevolgen van Corona overleden, waarbij moet worden opgemerkt dat er geen obducties gedaan zijn, tot grote verontwaardiging van Patholoog Dr Jan de Groot!

Cees
Cees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waar heeft u geleefd de laatste 18 maanden, zeker al die tijd naar de Npo zitten kijken. Er bestaan meer wetenschappers als van het OMT. Bekijk Israël is Australië wat het daar betekent.
De grap is dat u blijkbaar niet doorziet dat de plandemie een resultaat is van jaren lange voorbereiding. Het gaat om de data en niet om de volksgezondheid.
Alle leugens van Rutte, de Jong, etc. zijn u blijkbaar ontgaan.
Geniet van uw misplaatste wereldbeeld zolang de maatregelen niet opnieuw worden ingevoerd.

Sandra
Sandra
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben erg blij met de commentatoren die mij zijn voorgegaan. Ik had het niet beter en vast niet zo netjes kunnen zeggen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het feit dat Rutte het nodig vond om Mona Keijzer te ontslaan vanwege haar uitspraken over de coronapas, is volgens mij wel het bewijs hoe graag dit kabinet de coronapas wil invoeren.

Christiaan
Christiaan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik me niet vergis, is het een feit dat de overgrote meerderheid van de bevolking < 60 nauwelijks tot geen last heeft van corona. Bij deze mensen uit het zich veelal als een verkoudheid, een griep, en in sommige gevallen een ernstige griep. Er zijn uitzonderingen, maar die zijn er altijd.

Aangezien ik in die leeftijdscategorie val, wens ik ervoor te kiezen om me niet te laten vaccineren. Dat mag toch? Ik negeer corona niet, ik hou afstand (vind het ergens zelfs wel fijn), en bij het minste of geringste doe ik een zelftest. Toch neemt de overheid (en niemand anders) de beslissing om mij niet meer toe te laten op bepaalde plekken. Sterker nog, de enige manier om toegang te krijgen is een test (1 dag van te voren) of het vaccin nemen. En met name dat laatste vind ik gewoon raar, vreemd en zelfs eng, dat de overheid dit als de ultieme oplossing van het probleem ziet.

Echter, daar staat tegenover dat Kamerleden, gevaccineerd of niet, gewoon wel in een restaurant mogen zitten, samen. Dat is toch ook raar? Zo ultiem lijkt die oplossing dus niet te zijn.

Vooralsnog ga ik er ook van uit dat het een tijdelijke maatregel is. Bij de mondkapjes en avondklok zeiden we ook: "Daar komen we nooit meer vanaf!", maar dat gebeurde gelukkig wel. Hopelijk wordt dat hele kleine beetje vertrouwen wat ik nog heb in de overheid, niet ook naar de haaien geholpen.

Ik vind de wereld steeds enger worden, niet alleen door wat de overheid allemaal doet (en niet doet), maar ook door hoe veel medelanders reageren op alles wat er gaande is…

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Van de mondkapjes zijn we nog NIET af! Ik merk wel, dat u niet in de schoenen staat van de3egenen, die nu eenmaal af en toe zijn aangewezen op het OV!

Christiaan
Christiaan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

Klopt, u heeft helemaal gelijk! Mijn excuses dat ik het OV over het hoofd heb gezien.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Ach, excuses aanvaard: Niet u liet de OV-reizigers willens en wetens barsten, maar Rutte c.s.

H.J
H.J
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

HOT NEWS vanuit Den Haag.

FUNCTIE ELDERS gezocht voor Mona Keijzer.

Salaris niet echt belangrijk, zij ontvangt nog jaren een vergoeding, evenals die ca 20 weggestuurde bewindslieden.

Milo van der Linden
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Aandoenlijk om te zien dat u nog geloof hecht aan de term “tijdelijk”. Een app die een overheid handvatten geeft om te discrimineren is in mijn ogen onethisch zoals ik ook al bij de BPOC2020 heb verklaard.

Reknir
Reknir
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste mijnheer Raupach, ik vind uw verhaal vol tegenstrijdigheden zitten. Ik zal niet alle tegenstrijdigheden behandelen want dat zal een heel boekwerk worden. Ik zal er een uitnemen: ‘’U stelt dat u recht hebt om zo min mogelijk risico te lopen om besmet te geraken met covid en daarom is de QR maatschappij gerechtvaardigd’’, Dan beweer ik dat u dat vaccin beter niet moet nemen want deze studie wijst namelijk uit dat de kans op Corona juist veel groter is als je dat vaccin neemt. https://www.ninefornews.nl/studie-geprikte-patienten-hebben-27-keer-meer-kans-op-covidklachten-dan-ongeprikten/.
Nu beweer ik niet dat mijn bron juist is maar dat kan u evenmin met uw bronnen. En u weet wellicht dat een hypothese pas aangenomen kan worden als de alternatieve hypothese verworpen is. Wetenschappelijke consensus is nou eenmaal een heel taai en moeizaam iets. Het baart mij echt zorgen hoe gemakkelijk en snel vandaag de dag conclusies getrokken worden die naar mijn overtuiging totaal niet gemaakt mogen worden. U doet hier helaas ook aan mee.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Reknir

Mijnheer Raupach is kennelijk opeens tóch bevangen door de angst, besmet te raken. Zelfs zó sterk, dat hij zich niet langer kan vinden in de andere kant van de medaille, nl., dat dit de zoveelste poging is tot gecontroleerde vrijheidsinperking.
Zeer menselijk, maar het draagt niet echt ergens aan bij.

Rekni
Rekni
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

De angst waarvan u terecht opmerkt dat deze kennelijk is toegeslagen bij de auteur draagt ook al niet bij aan zijn nuchterheid. Hij kan het ineens niet meer accepteren dat er risico’s bestaan, deze moeten tot een absoluut minimum worden gebracht waarvoor we wellicht een ongelofelijk hoge prijs moeten betalen.

Jan Smid
Jan Smid
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het wordt met de dag gekker. Een horecamedewerker behoeft niet gevacinneerd te zijn om klanten te bedienen maar wel als hij op het terras van de baas wat gaat drinken. Wie dit nog snapt moet het maar zeggen.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met genoegen kan ik constateren dat aan de hand van onderstaande reacties wat het betekent als je de stoel tussen voor en tegen zet.

Ik ben het met de auteur eens, gezien de huidige stand van zaken draagt massale vaccinatie bij aan het verminderen van risico’s, de cijfers tonen het aan. Wat de auteur echter niet verteld is dat de keuzes die we nu maken het gevolg zijn van keuzes en beleid dat in maart vorig jaar in gang zijn gezet.

Ik zal mij zo hardvochtig mogelijk opstellen als mogelijk. Kijk, dit beleid is ingezet om de kwetsbare en ouderen te beschermen. Maar waarom zou ik die ouwe knarren en kwetsbare moeten beschermen, het is goed tegen de overpopulatie waardoor er meer plek is voor de afghanen die we nu ‘moeten’ opvangen. In de natuur verdwijnen op dezelfde wijze de zwakkeren. We doen dingen omdat we het kunnen doen, niet omdat we het moeten doen.

Natuurlijk wil ik het leven van een ieder zo lang mogelijk rekken, maar met een kanon op een mug schieten, daarvan zien we nu de ongekende consequenties. Ik kan mij goed herinneren dat Rutte groepsimmuniteit in de mond nam, toen schoot de bevolking met een kanon op de mug Rutte.

Dus uiteindelijk heeft het volk gekregen waar het om gevraagd heeft.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden

Een ongevaccineerde die negatief getest is geeft geen risico ten opzichte van een gevaccineerde die overal naar binnen mag.
De ongevaccineerde kan besmettelijk zijn.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Als ongevaccineerde en negatief getest neem ik het risico niet om naar een restaurant of andere uitgaansgelegenheden te gaan en daar door gevaccineerden besmet te worden.

58
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x