Woke Woensdag – Van Inclusieve Opera tot Non-Binaire Tampons

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

OpinieZ Woke Woensdag - Van Inclusieve Opera tot Non-Binaire Tampons

Titelfoto: Which One door Andy Michael, gepubliceerd onder CC BY 2.0.

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 22 september 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

 

Inclusieve opera

Ook de muzieksector in het Verenigd Koninkrijk zucht onder het juk der opgelegde diversiteit en inclusiviteit. Begrippen die momenteel inhouden dat iedereen en alles wat verwijst naar de blanke Witte Cultuur verdacht is en dient plaats te maken voor onderdrukte etniciteiten en gendervariëteiten. Vandaar dat de English Touring Opera heeft besloten de helft van zijn orkest te ontslaan ten bate van niet-blanken witten. We hebben het hier natuurlijk niet over racisme, want dat schijnt in dit geval niet te tellen.

 

Raciale voorkeursdirigent

Nu we het toch over klassieke muziek hebben: het Buffalo Philharmonic Orchestra heeft een vacature voor een dirigent en vraagt uitdrukkelijk om niet-blankewitte en niet-Aziatische kandidaten. Want beide etniciteiten schijnen over een onderdrukkend privilege te beschikken en dat willen ze niet meer hebben, daar in Buffalo.

 

Woke huisdieren

De meeste honden en katten moeten weinig hebben van vegetarisch of veganistisch voedsel en zijn gek op vlees uit blik. Maar al die blikvoeding is slecht voor Het Milieu en Het Klimaat en de Stikstofproblematiek, zo vinden bezorgde Wokies. Dus zouden ze hun huisdier niet beter een plantaardig maal moeten voorzetten? De Volkskrant weet raad met dit nijpende probleem voor haar inclusieve doelgroep.

 

Maar veel beter voor Het Klimaat is het nog om je hond op een insectendieet te zetten.

 

Mensen in de menopauze

Deze Britse feministe (de echte Old School variant, want die bestaan nog) en bedrijfsadviseur is door haar opdrachtgever verzocht om alle verwijzingen naar vrouwen te verwijderen uit het door haar geschreven rapport over werkende vrouwen in de menopauze. Want dat is te stigmatiserend. We gaan eens goed nadenken over wat we hier nu weer van moeten vinden.

 

Update van definitie Fascisme

Het bizarre, extreemlinkse Woke-denken heeft ontegenzeggelijk fascistische kenmerken. Het is de vraag of ze dat bij Wikipedia al weten. James Lindsay doet hen daarom een voorstel voor een herziene definitie van fascisme. Er is eigenlijk weinig aan toe te voegen.

 

Zelfmoord na Woke-haatcampagne

Een schokkend en triest bericht. Een criminologie-professor aan de University of North Carolina Wilmington heeft zelfmoord gepleegd na een maandenlange tegen hem gerichte haatcampagne van Wokies die hem beschuldigden van het plaatsen van “misogynistic, xenophobic, transphobic, homophobic, [and] racist rhetoric” tweets. De professor had het gewaagd enkele vraagtekens te plaatsen bij de motieven van deelnemers aan een demonstratie voor de nagedachtenis aan George Floyd.

 

Antiwoke-tirade Geert Wilders

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vandaag ging PVV-leider Geert Wilders stevig tekeer tegen de Woke-golf die ons land overspoelt.

 

De gevaren van de Woke-ideologie

Je kan heel wat aflachen over idiote Woke-opvattingen, maar zij zijn eigenlijk dieptriest, destructief en gevaarlijk omdat ze onze hele maatschappij willen afbreken. Journalist Wierd Duk waarschuwt ons.

 

Non-binaire tampons

De gekte van de transgender-cult (een fanatieke onderafdeling van de Woke-beweging) waarin mannen vrouwen kunnen zijn (en omgekeerd, door elkaar heen en in alle denkbare varianten) kan gelukkig nog op een komische manier op de hak worden genomen. Interessant draadje, waar we het volgende aansprekende voorbeeld in de schijnwerper zetten.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De ironie van het geval wil dat het vooral blanken (met macht) zijn die deze anti-blanke maatregelen doorvoeren. Het hele woke-gebeuren bestaat voor een groot deel uit een strijd van blanke elite tegen blank ‘proletariaat’: precies het omgekeerde van wat werkelijk Links vroeger nastreefde. Het is nog steeds regenten tegen het gewone volk. De regenten hebben zich alleen een nieuwe taal aangemeten, waarmee ze voor ‘progressief’ kunnen doorgaan.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Deze blanke elite is net zo erg als de IS.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weer de spijker op de kop.
Ik heb het debat gevolgd en onze sprekende paspop (geprogrammeerd door de Kaag) Jette verwijt Wilders dat de PVV alles wil verbieden, NEE D666 en Woke wappies willen alles verbieden wat maar tegenspreekt in hun opvattingen.
Zelfs racisme door blanke musici te ontslaan, door blanke, zien zij niet.

Opinie van Wierd Duk gelezen in de telegraaf (een must voor de OpnieZ lezer) en hij heeft volkomen gelijk.

Dat de MSM onbetrouwbaar is bleek al weer pijnlijk toen het programma “propaganda”(hoe ironisch) Piet Emmer interviewde over de slavernij verleden te praten, hebben zij achteraf andere mensen om commentaar gevraagd zonder de heer Emmer een tegen woord te geven.

Het leukste stukje is toch wel een “non binaire tampon”, toch een bewijs dat de woke-cultuur een virus is dat krankzinnigheid kan veroorzaken.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Erger me aan die Woke-cultuur, maar heb wel gelachen om die “non binaire tampon” waar inderdaad de idioterie van deze Wokers goed wordt uitgebeeld.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Geloof mij Gussel, ieder artikel en of item wat niet de gigantische onmacht van Rutte 3 behandeld, zijn rookgordijnen.
Johan gaf het al aan Nederland is een …land.
Nederland het land van de tweedeling en de angst.

Alysa
Alysa
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

‘k Dacht (toch) dat België dat was!

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Die tampons lijken mij een creatief verzinsel. Zie de zin “just find a hole and hope for the best” op de verpakking. Best komisch, maar ik denk niet dat ze zo in de winkels liggen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit onzin gast maar gewoon door en de politiek doet blijkbaar mee. Hoe kan dit gestopt worden? Het is zo stil. Doet al iedereen mee in deze open inrichting?

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Censuur is tegenwoordig bijna overal aanwezig.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Niet iedereen, maar wanneer mensen met een ander mening over woke hierover willen discussiëren, dan wordt hen de mond gesnoerd. Vandaar die stilte

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x