Woke Woensdag – Van Toxisch Taalgebruik tot Churchill-Cancelling

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Woke Woensdag - Van Toxisch Taalgebruik tot Churchill Cancelling Redactie opiniez

Titelfoto: Winston Churchill door BiblioArchives / LibraryArchives CC BY 2.0.

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 15 september 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

 

Toxisch taalgebruik

Onze eigen nationale Woke-partij BIJ1 heeft onlangs haar BLM-/KZOP-/White Privilege-/Antiracisme-ideoloog Quinsy Gario geroyeerd. De reden: ’toxisch gedrag’. Mark Elchardus (emeritus professor sociologie aan de Belgische VUB) gaat in op het hilarische taalgebruik van de Woke-sector in het algemeen en BIJ1 in het bijzonder. Er valt nog heel wat af te lachen. Wat moet je anders in zo’n toxische wereld?

 

Gendervoorrang bij de gemeente Apeldoorn

Het discriminatieverbod in artikel 1 van de Grondwet is sinds kort niet meer van toepassing in Apeldoorn. Daar is besloten dat lesbische en transgender sollicitanten voorrang hebben bij gemeentelijke vacatures. Dit prachtige staaltje gendervoorrang zal bijdragen aan een inclusiever en diverser Apeldoorn.

 

NRC wil geen gedoe over gender

Als je uit oprechte wetenschappelijke belangstelling voor de genderdiscussie in de NRC een paar recente boeken wil bespreken, moet je niet gek opkijken als de redactie je recensie toch niet durft te plaatsen. Want op kritiek op de doorgeslagen genderideologie zit de krant voor Weldenkend Woke Nederland natuurlijk niet te wachten.

 

Straatnaamzuivering 020

Het immer waakzame Amsterdamse stadsbestuur heeft een nieuwe schrijnende misstand ontdekt: veel straatnamen in de hoofdstad zijn niet divers en inclusief genoeg. Erger nog: ze getuigen van Wit Privilege en Koloniaal Denken. Daarom is er met de hoogste urgentie een nieuwe adviesraad ingesteld, die het straatnamenbestand gaat zuiveren. Zo is de benaming ‘Herengracht’ niet inclusief genoeg, omdat die toch wel heel erg verwijst naar Mannen en Christelijke mensen. Fijn dat Femke&Co eindelijk eens de juiste prioriteiten stellen!

 

AOC naar het gala

Het radicaal-socialistische lid van het Huis van Afgevaardigden, de door tout Woke Amerika bejubelde Alexandra Ocasio-Cortez (AOC) verscheen op het jaarlijkse benefiet-galadiner van het Metropolitan Museum of Art. Ze droeg een jurk met de  opdruk Tax The Rich. Kosten van deelname aan het gala: $ 35.000 per persoon. AOC vond het de gewoonste zaak van de wereld dat een vermogende kennis haar ticket had betaald, zodat zij aan dit exclusieve feestje voor de extreem rijken kon deelnemen. Een financieringsmethodiek die we wel vaker bij socialisten aantreffen.

 

9/11 in gendertermen uitgelegd

Je bent nooit te oud om te leren. Professor Jackson van de Syracuse University (VS) legt uit dat de terroristische aanvallen op 11 september 2001 aanvallen waren op het ‘heteropatriarchale kapitalistische systeem’ dat Witte Amerikanen beschermt. Het had dus helemaal niets met de islam te maken. Fijn dat dat misverstand nu eindelijk is opgelost.

 

Woke lesmateriaal

In de Amerikaanse staat North Carolina krijgen leraren op openbare scholen de instructie dat lesmateriaal waarin blanken witten, heteroseksuelen, christenen en in het algemeen Amerikaanse burgers voorkomen schadelijk is voor de tere kinderziel. Dat soort lesmateriaal moeten we met elkaar echt niet willen. Dan is het einde zoek.

 

Preventieve castratie

Aan creatieve ideeën heeft BIJ1-Kamerlid Sylvana Simons geen gebrek. Als oplossing voor zedenmisdrijven stelde ze in de Tweede Kamer de preventieve castratie van mannen voor. Let wel: van alle mannen. Dat is pas Out-Of-The-Box-denken!

 

Churchill-stichting cancelt Churchill

De Britse Winston Churchill Memorial Trust heeft inmiddels ook het Woke Licht gezien. Het bestuur is tot de conclusie gekomen dat de reden van hun bestaan een onversneden racist was. En dat de wereld daartegen moet worden beschermd. Rare jongens mensen, die Britten.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Churchill was zijn hele leven al omstreden.
Maar er was er maar een die het tegen Hitler kon opnemen.
Zien jullie Chamberlain nog met dat papiertje zwaaien?

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die van Sylvana is leuk. Ik zeg, laten we dan ook alle vrouwen doen, dan zijn de overbevolking en het klimaat”probleem” ook gelijk opgelost!

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

elke keer weer verwonder ik hierover. Churchill cancelen is wel het meest wat mij verontrust, dat gekakel van Bij1 kijk ik niet meer van op, Simons wil zelfs exacte vakken dekolonialiseren.
Laatst las ik een column in de Telegraaf dat de Admiraal de Ruijterweg maar: een niet menstruerende zeerover met een koloniaalverledenweg mot heten.
Lachwekkend allemaal.

Alysa
Alysa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Inclusieve Transgendergracht”!

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

tweede Silvana Simons dwarssteeg

Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Mayas hadden gelijk.
In 2012 is de wereld vergaan. Sindsdien leven we in de hel.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als dat cancellen eenmaal volledig is geaccepteerd hebben we eindelijk een geaccepteerde manier om de echte oorzaak van woningnood, potenrammen en criminalitei aan te pakken. Dan benoemen we de Roze Olifant en cancellen we die het land uit.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Jos
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit soort gebeurtenissen maakt tenminste wel duidelijk, dat heel veel bewoners van dit land geen overlevingsdrang hebben.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x