Er is geen klimaat-noodtoestand. Wanneer houdt de hysterie op?

Bizarre vooringenomenheid van het IPCC

Er is geen klimaat-noodtoestand. Wanneer houdt de hysterie op? Ferdinand meeus opiniez

Foto:

Media en politici doen al jaren hun uiterste best om ons ervan te doordringen dat er een klimaat-noodtoestand bestaat. We worden overspoeld met angstaanjagende berichten over de dreigende ondergang van de wereld. EU-klimaatpaus Frans Timmermans wil zelfs meer dan 1000 miljard euro uitgeven om Europa te redden. Dr. Ferdinand Meeus over de voortdurende hysterie, de vreemde werkwijze van het VN-klimaatpanel IPCC en genegeerde feiten en metingen.

 

Klimaatopwarming

Volgens de wetenschappers van het door de Verenigde Naties in 1988 opgerichte Intergovernmental Panel Climate Change (IPCC) is er sprake van een nooit eerder vertoonde, gevaarlijke klimaatopwarming, met als oorzaak de menselijke uitstoot van CO2. Bijna elke dag worden we door de reguliere media gebombardeerd met angstaanjagende verhalen over de komende ondergang van onze planeet. Zoals berichten over een gevaarlijke versnelling in het smelten van ijskappen en gletsjers, met meters zeestijging als gevolg, waardoor Nederland in de toekomst gaat verzuipen. Maar ook verhalen over toenemende bosbranden en dreigende hongersnoden. Allemaal de schuld van die gevaarlijke opwarming, die te wijten zou zijn aan de door ons mensen veroorzaakte CO2-uitstoot.

 

Het echte cijfer

Maar hoe groot is die vermeende gevaarlijke opwarming nou echt?
Volgens het IPCC zelf (zie hun Sixth Assessment Report) bedraagt de wereldwijde opwarming 1,07 °C sinds 1850. Let op de twee cijfers achter de komma en denk aan de kwaliteit van thermometers van 1850. In een normaal vakgebied, zoals fysica en chemie, zou een nauwkeurigheid van twee cijfers achter de komma voor de negentiende eeuw al fenomenaal zijn. In de klimaatwetenschap is dat echter helemaal onmogelijk. Het IPCC neemt dan ook een loopje met wetenschappelijke nauwkeurigheid.

Maar laten we uitgaan van die 1°C gemiddelde stijging, gemeten door thermometers. Dat is minder dan het verschil in temperatuur tussen bijvoorbeeld Groningen en Breda. En gaan we niet graag op vakantie naar Spanje of Griekenland, waar het altijd minstens 10°C warmer is? En daar zijn niet meer klimaatrampen dan hier bij ons.

 

IJstijden

Alarmistische klimaatwetenschappers en hun volgelingen vergeten steeds te melden dat er acht ijstijden zijn geweest gedurende de laatste 800.000 jaar. Met wereldwijde gemiddelde temperatuurschommelingen van meer dan 8°C, zonder enig oorzakelijk verband met menselijke CO2-uitstoot. De laatste 2000 jaar zijn er ook temperatuurschommelingen geweest die vergelijkbaar zijn in snelheid en grootte met de huidige. Denk maar aan de Romeinse Warme Periode en aan de Middeleeuwse Opwarming rond het jaar 1000, gevolgd door de Kleine IJstijd van de vijftiende tot de negentiende eeuw.

 

Wie zijn die IPCC-klimaatwetenschappers?

IPCC-wetenschappers worden door regeringen voorgedragen om mee te schrijven aan de klimaatrapporten van de organisatie, die om de vijf à zes jaar verschijnen. Dat gaat op de volgende manier in zijn werk. Uit een door regeringen voorgedragen lijst wordt door het IPCC-Bureau, samen met de schrijvers van het vorige IPCC-rapport, een aantal wetenschappers geselecteerd die op de ‘juiste’ manier kijken naar het vermeende klimaatprobleem, zodat er geen tegenstrijdige meningen aan bod kunnen komen.

Dit selectieproces is een typisch voorbeeld van hoe tunnelvisie en groepsdenken in stand worden gehouden. Komt daar nog bij dat bij de oprichting van het IPCC in 1988 expliciet werd gevraagd om naar de menselijke oorzaken te kijken van klimaatverandering. Met name uitstoot van CO2 door fossiele brandstoffen.

 

Wat doet het IPCC?

Het IPCC doet zelf geen onderzoek. De geselecteerde wetenschappers moeten de wetenschappelijke literatuur bestuderen en daar een coherente samenvatting van maken. In de praktijk betekent dit dat IPCC-wetenschappers hun eigen gepubliceerde bevindingen moeten vergelijken met het werk van andere, niet-geselecteerde wetenschappers.

Dit leidt dikwijls tot situaties waarbij tegenstrijdige feiten, metingen en hypotheses, zoals te vinden in de vele publicaties, tegen elkaar moeten worden afgewogen. In de praktijk wordt meestal gekozen voor de eenzijdige overtuiging van de geselecteerde IPCC-wetenschappers. Alternatieven worden niet meegenomen in het rapport. Vandaar het steeds maar bevestigen van wat reeds vanaf het begin het uitgangspunt was: de mens is oorzaak van alarmerende opwarming.

 

Feiten en metingen die worden genegeerd door het IPCC

1) CO2 is geen vervuilende stof. Het is een kleurloos, reukloos gas. Het is voedsel, via fotosynthese, voor planten, groenten en bomen. Meer CO2 geeft meer groen. NASA-satellieten hebben bevestigd dat onze planeet aan het vergroenen is dankzij een stijging van CO2 in de lucht van ongeveer 280 ppm naar 415 ppm gedurende de laatste 100 jaar. ‘Ppm’ staat voor parts per million of ‘deeltjes per miljoen’. In mensentaal: van 0,03% naar 0,04%. De hoeveelheid CO2 in bier, cava of cola is ongeveer 7000 ppm bij elke slok. Ik denk niet dat iemand daar last van heeft gehad.

 

2) Menselijke uitstoot van CO2 is ongeveer 4% van de natuurlijke uitstoot (oceanen, land).

3) Er is geen versnelde zeespiegelstijging. Volgens het Deltares-rapport van Rijkswaterstaat is er langs de Nederlandse kust een lineaire stijging sinds het begin van de metingen (1850) van ongeveer 1-3 mm per jaar. Maar geen versnelling, geen meters zeestijging en we gaan niet verdrinken.

4) IJsberen op de Noordpool zijn niet uitgestorven. Integendeel, hun populatie is toegenomen.

5) Het oppervlakte zee-ijs op Antarctica is momenteel groter dan het 40-jarig gemiddelde.

6) Kleine eilanden en atollen, zoals Maldiven en Tuvalu, zijn niet overspoeld. Integendeel, de meeste zijn in grootte toegenomen.

7) Het aantal bosbranden is wereldwijd gedaald.

8) Er is geen toename in catastrofale orkanen, niet in aantal noch intensiteit.

9) Er is een forse daling van natuur-klimaatrampen.

Al deze feiten, die het veronderstelde klimaatalarm duidelijk weerleggen, komen niet aan bod in de IPCC-rapporten en worden ook niet gemeld door onze reguliere media.

 

Overstromingen

De recente overstromingen in Duitsland, België en Nederland worden ten onrechte gekoppeld aan ‘klimaatverandering’. Men vergeet steeds te melden dat er voordien meerdere gelijksoortige overstromingen zijn geweest. Niet klimaatverandering, maar slecht waterbeheer is oorzaak van de overstromingen.

 

Klimaatalarm-wetenschappers gebruiken alle trucs van de kermis om hun angstboodschap te verkopen. Eerst was het de klimaatopwarming (die maar niet komt), toen werd het klimaatverandering (warm-koud altijd gelijk) en nu is het een klimaatnoodtoestand met de focus op weerextremen.

Een recent voorbeeld is een studie waarbij de uitzonderlijke koude winters in USA worden verklaard door de snelle opwarming van de Noordpool. Gekker wordt het toch niet.

Een ander hilarisch voorbeeld is het bericht over dieren die door klimaatopwarming langere snavels, staarten, oren en andere ‘aanhangsels’ zouden krijgen…

 

Big Business

Klimaat is natuurlijk Big Business geworden. Waarbij miljarden euro’s geldtransfers van arme mensen uit ‘rijke’ landen naar rijke mensen uit ‘arme’ landen vloeien. Die ‘arme’ landen hebben er natuurlijk alle belang bij om het klimaatprobleem groter te maken, in de hoop op meer geld. In november 2021 is er weer een VN-Klimaatconferentie (COP26 in Glasgow) om over het financiële mechanisme van de geldtransfers te onderhandelen. Er is nu al ruzie over de verdeelsleutels van het geld. En China heeft al aangekondigd dat het niet meedoet met de onzinnige klimaatneutraliteits-doelstellingen. Het gaat spannend worden in de aanloop naar Glasgow. Wordt vervolgd.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ruud
Ruud
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

waar ze het ook nooit over hebben en waar niemand volgens mij ook bij stilstaat : deze planeet is al zolang hij bestaat in beweging : ooit 1 grote landmassa pangea genaamd en die is in de loop van de miljoenen jaren uitelkaar gebroken en verschoven tot hoe we het nu kennen..maar de continentale platen zijn nog steeds in beweging en langzaam maar zeker veranderd alles daardoor : landmassa kan omhoog gestuwd worden of verdwijnen..zee stromingen veranderen en ook de luchtstroom dus klimaat veranderingen zijn al zo oud als de wereld zelf..wat wou Frans timmermans daar tegen doen dan??! : met al het goud en geld in de wereld hou je dit proces niet tegen..herinner me nog goed dat heel wat jaartjes geleden er een programma was dat ook over de uitstoot van broeikasgassen enzo ging : iedereen zat zoals gewoonlijk driftig ja te knikken totdat er een vulkaan expert aan het woord kwam : die was ergens bij Indonesië geweest om een vulkaan te bestuderen die niet uitbarstte, maar alleen voor een x aantal dagen stond te roken en te rommelen : zijn metingen bewezen dat in 24 uur deze vulkaan al meer zwaveldioxide deed uitstoten dan de complete Europese industrie in 1 jaar deed..als de mensen zich wat meer zouden verdiepen in dit soort onderwerpen zouden ze zich niet zoveel onzin op de mouw laten spelden door een groep idioten die maar op 1 ding uit zijn : geld en macht en nog meer macht

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ruud

Frans staat boven de natuur hij is oppermachtig maar begint eenvoudig zoals iedereen bij de portemonnee van de burger.

Odile
Odile
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wetenschappers en universiteiten hebben veel geld nodig voor hun onderzoeken.
De zgn “filantropische “miljardairs stellen subsidies beschikbaar voor onderzoeken met de gewenste uitkomsten voor bepaalde vakgebieden. Het bekendste voorbeeld is de Bill en Melinda Gates Foundation, verder Rockefeller, Carnegie ed.
Op de sites van deze foundations is te lezen welke universiteiten allemaal subsidie ontvangen, bijv Wageningen, Erasmus -Rotterdam
Wie betaalt, bepaalt
Afhankelijke wetenschappers kunnen geen objectief onderzoek verrichten.
Onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker heeft oa hierover gepubliceerd

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wij leven in een hysterische tijd. Er worden steeds meer problemen gecreëerd en allemaal slaan door in hysterie. Wij leven in opgelegde uitersten, of doet men niets of juist teveel. Omdat een groep hun eigen denken aan de rest wil opdringen wordt er chaos en hysterie opgewekt om men te overtuigen van onze laatste uur. De wetenschapper die hun werk willen houden worden ingehuur op deze politiek te dienen. Omdat niets zeker is in het leven is het ook makkelijk om bepaalde groepen snel te overtuigen. Ook omdat men zo weinig of niets weet. Er wordt gewerkt met gissingen gebaseerd op vaak gebrekkige en niet uniforme metingen die een computer programma door elkaar hutst net zolang totdat er iets negatiefs uitkomt. Mijn oom was zijn carrière begonnen als vliegtuig ontwerper. Hij moest eens een vleugel ontwerpen die alle natuurkundige omstandigheden moest doorstaan. Na vele ontwerpen brak de vleugel telkens weer. Hij was echt erg ongelukkig van totdat zijn chef, een professor tegen hem zei: Waanhoop niet want alle wetenschappelijke berekeningen lopen
altijd achter op de natuur. Een enorme filosofische waarheid. Zet daar tegenover de klimaattafels die geen precieze gegevens bevatten in vergelijking met die vliegtuigvleugel. Met verschrikte verbazing merkt men dat de diereneigenschappen aan het veranderen zijn. Iets wat altijd al gebeurde sinds het ontstaan van het leven en ja, door klimaatverandering wordt nu de mens toegewezen. Elke natuurfilm wordt nu afgesloten met het verwijt
naar de mens toe. Ik vrees dat ook de denkvermogen van de mens grondig aan het veranderen is en de klimaathysterici zijn daar het
bewijs van. Klimaathysterie bereikt zowat een religieuze dimensie waardoor het wetenschap steeds meer maar een mening aan het worden is. Klimaat als macht werktuig!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

IPCC hoort bij de VN. Dat spreekt boekdelen.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Alle hysterie gemaakt door de elite en MSM heet Hegeliaans dialectiek: creëer een probleem, benoem het en kom met een oplossing. Dat gaat al eeuwen zo en een schaapachtig volkje (daar zit Nederland vol mee) slikt dat.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Net als de priesters vroeger de zon konden laten verdwijnen probeert de elite het met klimaat. Eigenlijk zeggen zij dat de industrialisering een vloek is geweest. Waar zouden wij vandaag de dag zonder zijn? En industrie door wind en zon alleen kan nooit dus is de enige weg terug naar de stenen tijdperk. En dat met 7 miljard mensen. Dat wordt leuk.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Een juiste theorie van de heer Hegel, leuk dat u het inbrengt. Men laat zich te makkelijk een oor aannaaien. Gezonde aanpak is om over alles waar men aankomt redelijk te twijfelen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Uw inbreng is 5 sterren waard. Dank u.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De bewoners van deze aardkloot zijn de speelbal geworden van de Linkse onderdrukkers.
Niets is wat het lijkt, alleen de leugens van Links bestaan echt.

Verschrikkelijk, Links zaait angst en tweedeling.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig zijn er mensen als Ferdinand Meeus, Marcel Crok, etc. die wel met beide benen op de aarde staan en op een goed onderbouwde wijze grote barsten aantoont op de kristallen bol van het IPCC.

Wat ik merk is echter dat veel meervoudige miljonairs weglopen met wat het IPCC zegt. Een goed voorbeeld daarvan is de in Amerika zeer bekend persoonlijkheid Scott Adams die mensen constant probeert om te praten door bijvoorbeeld het IQ van mensen ter berde te brengen. Want wat weet jij nou, jij kan die rapporten niet beoordelen en we zien de veranderingen om ons heen. En ja, het IPCC heeft ook rekening gehouden met de zon, etc. etc.

Het laatste nieuws is dat een bedrijf CO2 met iets anders mengt zodat het een vaste stof wordt en zo onder de grond opgeborgen kan worden. Hiep, hiep hoera wordt er al geroepen.

Als ik er zo over nadenk de natuur zit altijd in een soort van balans, wordt dat door de mens uit balans gebracht dan reageert de natuur daar op enigerlei wijze op. Hoe? Joost mag het weten. Misschien wordt er ergens extra CO2 onttrokken of neemt een andere vluchtige stof de plaats in en krijgen we een echte door mensen veroorzaakte klimaatverandering, dat ook alle kanten kan opgaan.

En zo kunnen ze de klimaathype tot in de eeuwigheid instant houden.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De banken zijn failliet, de pensioenpotten leeg. En wie draaien daar voor op???? Juist: het klootjesvolk.
En allemaal onder het mom van klimaat en virussen.
5 miljard moeten we betalen, naast de gewone (verhoogde) belastingen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig, Rutte heeft vandaag officieel de Nederlandse controle samenleving gestart.

Alles wordt gecontroleerd door de persoonlijke QR code, al je handelingen zijn te controleren.

Met je persoonlijke chip is niets meer privé.

Bedankt Rutte.

Theo Prinse
Theo Prinse
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch Artikel !

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Inderdaad een uitstekend artikel. De feiten worden verdraaid en men probeert ons echt een doemscenario voor te houden en voortdurend bang te maken. De politici gaan hierin voorop omdat het hen ontbreekt aan kennis en kunde. Tijd dat we dit breed uit publiceren tegen de MSM in. We moeten met de feiten op de barricaden om het Timmermans gedram te stoppen, de telegraaf berichtte vanmorgen al over de hoge gasprijzen

Jaan
Jaan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Ik geloof toch wel enigszins dat bij een andere temperatuur veranderingen optreden. Zo denk ik als ik op een zomerse dag in Terneuzen ben in het Wilde westen te zijn door het grote aantal Roodhuiden dat ik dan tegenkom.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jaan

In Ede ervaar ik dat niet, de meeste mensen zijn bruin en blijven het.

jaan
jaan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Hallo Theo,
Sorry dat ik het hier schrijf maar ik weet geen andere manier.om in contact te komen U op internet schreef dat u uit de bijstand bent gezet nadat uw moeder is overleden en u haar huis geërfd heeft. U mag als alleenstaande 6505 euro hebben en als gezin 13010 euro. Als u meer heeft moet u dat eerst opmaken. In het huis mag een vermogen zitten van 54.900 euro. Als het meer is dan krijgt u toch bijstand maar bouwt u een schuld op bij de gemeente. Deze schuld wordt afgelost bij verkoop van het huis. Ik hoop dat u dit leest of dat iemand u dit bericht stuurt

Theo Prinse
Theo Prinse
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  jaan

Dank je wel Jean voor je informatie
Ik heb e.a ook in een email aan de commissie voor sociale zaken van de TK gestuurd.
Ik had in 2007 een akkefietje met de Sociale dienst en daarover aan toenmalig staatssecretaris voor sociale zaken Aboutaleb geschreven.
Die schreef mij een brief terug dat het de gemeentes vrijstaat om af te wijken en in individuele gevallen anders te besluiten.
De Gemeente Terneuzen legde de brief van de staatssecretaris gewoon naast zich neer.
De schade voor mij is voor die laatste 15 maanden naar mijn AOW bijna 17.000 euro.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klimaat is het gemiddelde van 30 jaar weercijfers (temperatuur e.d.).
Weer wordt bestudeerd door meteorologen. Meteorologie of weerkunde is een specialisme binnen natuurkunde.
In het IPCC zitten slechts enkele natuurkundigen onder de honderden medewerkers. Het zijn bijna uitsluitend biologen. marinologen, milieuwetenschappers (specialisme binnen biologie), glaciologen, enz. Deze mensen rapporteren alleen over de gevolgen van klimaatverandering en zijn niet deskundig inzake de oorzaken. De conclusies die ze trekken liggen buiten hun vakgebied en hebben dus geen wetenschappelijke waarde.
Ik ben erg blij met het artikel van mr Meeus.
Helder en toch compleet.

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

kwestie van modellen, idem corona. Waarom eigenlijk zo weinig aandacht voor het laatste terwijl vrijheden sneller als sneeuw verdwijnen?

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alleen het feit al dat verbranding van biomassa als groen en co2-neutraal wordt verklaard – waardoor complete ecosystemen worden gestript van alles wat maar branden wil – maakt dat je alles wat ipcc en timmerfrans roepen, absoluut niet serieus kunt nemen. Details zoals starten met gaswinning in de Waddenzee, het verhuiscircus van Brussel naar Straatsburg, het boycotten van atoomenergie en het volop blijven vliegen/consumeren door bewindspersonen die eigenlijk – ook nog – het goede voorbeeld zouden moeten geven, maakt het plaatje wat mij betreft wel compleet. Het is echt heel jammer dat de msm in de zak van de politiek zit, net zoals de wetenschap(pers) bij hun geldschieters en opdrachtgevers, want daardoor worden en zijn de meeste mensen gewoon niet goed geïnformeerd. Al moet ik tot mijn spijt vermelden dat de meeste mensen ook niet geïnteresseerd zijn in de waarheid, gewoon netjes achter frans, mark en hugo aanhobbelen is veel gemakkelijker en comfortabeler, al gaat het beslist duur worden. Over 50 jaar kunnen we iets nieuws herdenken, dapper verklaren dat we ons hebben verzet tot het uiterste en erbij roepen dat het nooit meer gebeuren mag.
Overigens vind ik het misdadig om immigranten en vluchtelingen hier binnen te halen, te huisvesten en te laten wortelen (voor zover ze dat doen natuurlijk), in een land wat over een poosje onder water staat, letterlijk en figuurlijk. Het is veel beter om hen naar hoger gelegen landen te sturen. Zo voorkom je dat zij de voor hen traumatische ervaringe van vluchten nogmaals moeten doormaken.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toen ik jong was (geb. 10-08-1962) begon dat hele crisisgedoe met de
– Atoombomcrisis
– Werkeloosheidscrisis
– Koude oorlogcrisis
– Geldcrisis
– Migrantencrisis
– Klimaatcrisis
– Huizencrisis
en het hield daarna dus niet meer op. Tja wie of wat moet je nog geloven……
Ik geloof dat journalisten en politici graag alles opblazen. Waarom? Dan kunnen ze dingen voor elkaar krijgen of zo blijkbaar. Ik geloof nergens meer in en vind het allemaal totale ONZIN al die crises.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Kijk Daan ik ben van 1938, mijn ouders woonde in bij Opoe en Opa het was in 1938 een rare tijd 30é jaren crisis, 1940 begin van de oorlog, 1942 Vader en Opa en een aantal Ooms afgevoerd (te werkstelling) naar Duitsland.
In de oorlog Opoe had veel mondjes te voeden, dus veel honger en vaak kou in de winter.
1945 terug keer van Vader en Opa en 2 Ooms.
In 1955 kregen mijn ouders hun eigen huisje.
Bestedingsbeperking veel ontslagen, karige beloning voor de werkman/werkvrouw.
1958 diensttijd. (0,75) cent per dag.

En nu 2021 wonend in een …land, met een tekort op van alles (behalve gelukszoekers).
Ondemocratische cultuur, angst en tweedracht zaaiende overheid, registratie dwang net als in 40-45, vaccinatie dwang en een liegende en bedriegende overheid.
Wat staat Nederland nog meer te wachten.

Mijn stelling, Rutte stop met liegen, RUTTUP.

Jack van Soest
Jack van Soest
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben het volkomen met u eens. De MSM roepen maar wat en baseren zich niet op >feiten<. Uit onderzoek blijkt dat het in de Romeinse tijd 2ºC warmer was dan nu: G. Margaritelli et al., Scientific Reports 10. Ook i. de Middeleeuwen was er een prettig klimaat dat 1ºC hoger was dan nu. In geschriften uit die tijd lees ik geen klachten over de temperatuur. Uiteraard waren er toen ook natuurrampen, maar dat is van alle tijden.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
2 jaren geleden
26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x