Hoe progressieve media de Taliban salonfähig maken

Ga de confrontatie aan met de sharia

Foto:

“Het is rustig in Kabul” schreef de NOS geruststellend, en ‘het valt mijns inziens wel mee’ tweette een GroenLinks-politica. Zou het heel misschien zo rustig kunnen zijn omdat de mensen doodsbang thuisblijven? En wat valt er mee aan al die vermoorde burgers en aan meisjes van twaalf als seksslavin? De MSM maken zo de Taliban salonfähig en nemen hun PR kritiekloos over, waardoor een nog veel ernstiger escalatie dreigt. Sta op tegen de sharia, dat is onze enige kans, schrijft Sonja Dahlmans.

Tot groot vermaak van de Twitteraars was daar gisteravond een tweet van – hoe kan het ook anders – een GroenLinks-politica, Saskia van der Elst, die de situatie in Afghanistan wel mee vond vallen.

De Taliban hadden net het hele land veroverd en de regering stond op het punt haar biezen te pakken, maar voor Van der Elst was er niet zoveel aan de hand. Bovendien, zo schreef zij, de Taliban genoten de steun van de lokale bevolking.

 

Rustig

Ook in een artikel vandaag op de site van de NOS wordt een situatie geschetst waaruit zou blijken dat alles in de hoofdstad Kabul rustig is. Op de straten van de hoofdstad is het rustig. Er zijn geen berichten over gewelddadigheden of grootschalige onrust. Een Taliban-woordvoerder heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat strijders is opgedragen om de burgerbevolking geen angst aan te jagen en hun gewone bezigheden te laten uitvoeren.

 

Propaganda

In het bovenstaande artikel van de NOS geen enkele kanttekening bij de uitspraken van de leiders van de Taliban die publiciteit zoeken en vinden, omdat propaganda nu eenmaal is wat deze mensen nodig hebben. Dat zouden de NOS en alle andere media in binnen- en buitenland toch moeten weten na alle ellende met de Islamitische Staat.

Het getouwtrek om jihadisten en hun echtgenotes, steevast afgeschilderd als ‘strijders’ en ‘bruidjes’, wel of niet terug te laten keren naar de Europese landen waar ze vandaan komen, is nog altijd gaande. Ik schrijf nadrukkelijk Europese landen, omdat er wel degelijk 6000 jihadisten teruggekeerd zijn naar West-Afrika. Met alle gevolgen van dien; zie de jihadistische aanslagen in de hele Sahel-regio. Dit zouden er zelfs gemiddeld veertien per dag zijn. 

 

Seksslavinnen

De NOS plaatst nog wel een foto van de uitgestorven straten van Kabul. Niets aan de hand, quote ik Saskia van der Elst maar weer even. Ondertussen is bekend dat de Taliban meisjes vanaf twaalf jaar ronselt in het land, omdat de gemiddelde jihadist moe wordt van al de noeste, harde arbeid en ook wel eens een verzetje wil. En even ter verduidelijking, met name richting GroenLinks en consorten: die meisjes gaan echt niet geheel vrijwillig mee en dan druk ik mij nog mild uit. Seksslavin zijn, gedwongen worden tot een ‘huwelijk’ met een Taliban-‘strijder’ is niet iedereens kopje thee, zal ik maar zeggen.

 

Vermoord

Maar u ziet niets, dus is er niets aan de hand. Sinds de opmars van de Taliban zijn er reeds zeven journalisten, collega’s van de NOS, vermoord. Onder wie de met de Pulitzerprijs bekroonde fotograaf Danish Siddiqui. De meeste journalisten die zijn gedood waren echter vrouwen. Gek, hoe vrouwenquota en dito rechten ineens van minder belang zijn voor de wokestrijders van aards onrecht, telkens wanneer zij zelf de realiteit niet kunnen handelen en drommels goed weten dat hun TikTok-filmpjes en felle tweets hier van nul belang zijn.

 

Geitenwollen troela’s

De echte wereld heeft geen tijd voor de likes van Saskia, de NOS en andere geitenwollen troela’s met nul realiteitsbesef. En dat zeg ik terwijl in dit land een dito troela minister van Buitenlandse Zaken is en zeer waarschijnlijk blijft. Niet met de ChristenUnie willen verder regeren, maar wel met je hoofddoek op de mollahs in Iran staan te ‘respecteren’ in hun ‘context.’ En een ambassadeur sturen om ons, ja ook u en mij lieve lezer, te vertegenwoordigen bij de inauguratie van de massamoordenaar Ebrahim Raisi.

 

Bühne-acteurs

Ik was een paar weken geleden bij de persbriefing van de Iraanse verzetsbeweging MEK (People’s Mujahedin of Iran) en hoorde daar diverse politici, waaronder Guy Verhofstadt, Maryam Rajavi (de leider van MEK)‘mevrouw de president’ noemen. Ook tijdens de briefing die dag, net als in Oekraïne, stond iedereen ‘zij aan zij’ met de dappere bevolking van Iran in hun strijd tegen de waanzin van de sharia van de mollahs. Jonge mensen die allemaal zeiden in videoboodschappen: “Wij zijn klaar voor verzet.”

Ik houd mijn hart vast, wetende dat zij op geen enkele steun vanuit hier hoeven te rekenen, maar wel door dergelijke uitspraken worden aangemoedigd zich te verzetten. Wanneer je niet bereid bent iets te doen, houd dan ook gewoon je mond, zeg ik tegen Verhofstadt en al die andere praatgrage bühne-acteurs. Realiseer je de enorme verantwoordelijkheid die je hebt wanneer je dergelijke steun uitspreekt.

 

Op de vlucht

Maar goed, terug naar de situatie in Afghanistan, en de rust en stilte (zou serene stilte te vroeg zijn of mag ik het al zo omschrijven?) die nu zouden heersen in Kabul en omgeving. Duizenden zijn ontheemd geraakt in Afghanistan, velen op de vlucht voor de Taliban die onderweg richting Kabul overal mensen opgejaagd hebben. Sinds vorige week maandag zijn er 183 burgers gedood, meer dan 1100 raakten er gewond. Volgens Christopher Nyamandi van de organisatie Save the Children werden 27 kinderen gedood en ontvluchtten tenminste 60.000 mensen, de helft van hen kinderen, de stad Kunduz.

Zou het zo kunnen zijn, ik vraag het maar hè, dat de mensen in Kabul nu niet van de rust en stilte genieten maar doods- en doodsbang in hun huizen zitten te zijn? Als ze een huis hebben natuurlijk, want er zijn zoveel mensen weggevlucht van de Taliban uit andere delen van Afghanistan richting Kabul, dat er nu tevens duizenden ontheemden verblijven. Niet één, niet één kritische kanttekening plaatste onze staatsomroep. Wel nam zij klakkeloos het Taliban-narratief over.

 

Sharia

Net als de Islamitische Staat zijn ook de Taliban van de media afhankelijk. Zij verzamelen namelijk, zoals hun collega-jihadisten, mensen en wapens. Kent u ze nog? De meisjes en jongens die in Mosul cakes bakten en de buurt opgeknapt hebben en geen idee hadden wat er daar allemaal gebeurde in het kalifaat? Er zijn volgens de Mail Online inmiddels al jihadisten uit het Verenigd Koninkrijk vertrokken richting Afghanistan. Om brood te bakken en te genieten van de stilte, denk ik zo. Of, maar dat is een wilde gok van mijn kant hoor, om de gewapende strijd te voeren tegen alle Afghanen die ook maar een klein beetje afwijken van wat de Taliban de juiste interpretatie van de sharia vinden.

 

Realiteitsontkenning

Deze mensen nu een podium geven zodat zij hun oproep kunnen doen, net als destijds in Syrië en Irak, is werkelijk te onnozel voor woorden. Tevens wordt zo het plaatje van het perfecte kalifaat ook nu weer de wereld in geslingerd via de main stream media nota bene. Dat dit een aanzuigende werking kan hebben is geen nieuws, maar we gaan er weer met boter en suiker in. Zoveel hebben we geleerd van het hele debacle met Islamitische Staat. Terwijl wij ons druk maakten of ze nu wel of niet ‘echt’ islamitisch waren, slachtten zij in Syrië, Irak, Libië en elders Yezidi’s, christenen en sjiitische moslims af. Om dezelfde reden als ons gekissebis aan deze kant van de wereld, namelijk wat de ‘echte’ of ‘juiste’ interpretatie van de islamitische sharia is. Dat is wat deze groepen met de realiteitsontkenner hier met elkaar gemeen hebben.

 

Confrontatie aangaan

In plaats van de Taliban te helpen een salonfähig imago te kweken – de Afghanen zullen samen met de Taliban kijken hoe het land bestuurd moet worden, als ik Saskia goed begrijp – moeten er wat hardere noten gekraakt worden. Aangezien de vluchtelingen niet naar Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten of andere landen met een grondwet gebaseerd op de sharia willen gaan (die kennen ze al en dat bevalt toch minder goed dan verwacht) maar hier naartoe willen komen, is het bittere noodzaak de confrontatie met de sharia aan te gaan.

Niet de interpretatie ervan, niet de extremistische variant ervan, niet de sharia van de Taliban, al-Shabaab, al-Nusra, Boko Haram, Islamitische Staat of welke andere islamitische terroristische organisatie dan ook. Nee, de sharia, want dat is wat zij allemaal tot doel hebben: het implementeren van de sharia in de gebieden die zij veroveren en controleren en liever nog overal op de wereld.

 

Interpretatie-spelletjes

Wij zullen de sharia moeten confronteren en niet langer meedoen aan het interne islamitische spelletje welke interpretatie de juiste of de echte of de beste is. Met de Taliban in Afghanistan, beschermd in Pakistan, Islamitische Staat nog altijd actief in Syrië, Irak. En andere islamitische terreurorganisaties, gelieerd aan IS of niet, zijn actief in Nigeria, Niger, Mozambique, Mali, Burkina Faso, Egypte, Tsjaad en Gaza. Dan is er nog Erdogan in Turkije die met de Taliban flirt en zijn eigen militaire basis versterkt heeft in Irak en Azerbeidzjan. En dan in dezelfde regio nog de mollahs uit Iran die de revolutie in eigen land met harde hand onderdrukken.

 

Escaleren

Je hoeft geen Einstein te zijn om te snappen dat de hele regio, van Afrika tot het Midden-Oosten, en delen van Europa en Azië in brand staan. Het zal niet lang duren voordat dit op een nog veel ernstiger manier zal escaleren. Al het praten, westerse democratie proberen op te leggen etc. werken niet, omdat dit niet in overeenstemming is met de sharia. Je kunt niet militair blijven ingrijpen, want je verplaatst het gewelddadige conflict alleen en lost niets concreet op.

Confronteer de ideologie. Alleen dan hebben we allemaal een kans.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
41 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het wordt de hoogste tijd dat we stoppen met geven om, en geven aan, mensen aan de andere kant van de wereld. Houd het bij je vrienden en bondgenoten, en laat de rest met rust. Ik zeg, houdt ze buiten de deur als je ze niet binnen wilt hebben en zorg ervoor dat je eigen huis niet vervuild raakt door hun ongewenste ideologieën. De woestijnkrijgers die hier al zijn gewoon uitzetten. Laat ze maar in hun eigen zandbakken oorlog voeren. Trek je handen nou eindelijk eens af van die verre landen en culturen. We proberen ze al decennia lang te “verlichten” met onze westerse moraal, die overigens alles behalve verlicht is. Ook hun samenlevingen zullen ooit tot wasdom komen, en die wasdom komt heus niet eerder door onze bemoeizuchtige houding. Het persoonlijke leed is triest, maar wie heeft enig idee hoeveel Europeanen er in de voorbije eeuwen in turbulente tijden een gruwelijke dood stierven? Laten we gewoon stoppen!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

De Kaag en Klaver knuffelaars drijven de Autochtonen Nederlandse burgers in een hoek en vullen het land met Moslims.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

niks aan toe te voegen. Zo is het wel.

p.
p.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uiteraard geen goed woord over voor de houding van ‘de pers’. Al moet ik zeggen dat ik opgehouden ben me daaraan te ergeren – het is tot me doorgedrongen dat we van de ‘journalistiek’ helemaal niets te verwachten hebben. Die sector is volledig kapot.
Maar dit artikel roept bij mij toch ook vragen op aan de auteur: want zij roept op tot ‘confrontatie’ met de (ideologie van de) sharia. Wat moet ik onder ‘confrontatie’ verstaan? En aan wie is de oproep gericht?
Want ik ben eigenlijk bang dat er heel weinig te praten valt. Omdat praten enige ‘redelijkheid’ verondersteld. En die is er denk ik niet. Niet bij de Taliban, niet bij de islam-gelovigen, en net zo min bij de GL-politici en soortgelijke links-liberalen.
Iedereen met maar een heel klein beetje verstand kan zien dat de islam alleen maar ellende voortbrengt, en dat de sharia een mens-onterende ‘rechtssysteem’ is.
Dus mensen die volwassen zijn en dat toch niet erkennen, daar valt gewoon niet mee te praten. Zonde van de verspilde lucht en speeksel. Ik ben er klaar mee.
Ik ben bang dat de tijd van de daden aangebroken is binnenkort. Woorden zeggen niets meer.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

“Wat moet ik onder ‘confrontatie’ verstaan? En aan wie is de oproep gericht?”
In de huidige situatie wordt islam als onschuldig voorgesteld, als een geloof als alle andere. In werkelijkheid is het een godsdienst die van de samenleving een oorlogsmachine maakt met één doel: de onderwerping van alle andersdenkenden.
De confrontatie bestaat eruit in te zien dat de werkelijkheid omtrent islam volstrekt anders is dan de illusie die in de media wordt voorgehouden.
Succesvol handelen in de werkelijkheid is alleen mogelijk als dat handelen is gebaseerd op kennis van de werkelijkheid. De politiek van de westerse landen is tot dusver gebaseerd op een illusie en om die reden niet succesvol. Ook hier moet een confrontatie plaatsvinden: namelijk inzien dat deze politiek keer op keer faalt.

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kan het zo zijn dat dit vooropgezet is? Feit is dat er weer massaal vluchtelingenstromen deze kant op komen. Zie ook de ernstige ontwikkelingen qua immigratie in de VS. Het is niet alleen Europa.
Hoe meer wij ontwricht raken, des te makkelijker het lijkt om ons te controleren en in de richting van de SDG’s te duwen. Die bevolking interesseert helemaal niemand. Kaag is daar het perfecte voorbeeld van gezien haar deemoedige bezoek tijdens de inauguratie in Iran.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Elke moslim leider maakt hier gretig gebruik van. De domheid moet je uitbuiten. Het Westen maakt zichzelf kapot door hun mensen op te nemen want het blijven moslims die zich nooit gaan aanpassen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De linkse kijk op de islam zal de vrede in Europa kosten. Wat wij nu zien in Afghanistan kan ooit Europa overkomen door de onbeperkte migratie. En het laat zien de onzin van buitenlandse interventies. Na twintig jaar aanwezigheid, 4000 dode militairen en duizenden miljarden dollars is binnen een maand alles weg. Een leger van 3000 man geeft zich zo over aan de Taliban. Zij vechten niet voor hun land dat laten zij andere doen. 3000 schijtlaarzen of liefhebbers van de sharia hief je niet te trainen of bewapenen want zij lopen liever over naar de vijand. Laat ze dan leven zoals zij willen en die de grenzen potdicht. Bemoei je niet met de islam maar maak je gereed om de islamitische heerschappij te bevechten. Niet zoals de 3000 Afghaanse soldaten en niet zoals de linkse heersers hier die net een welkomstboord paraat staan om de islam binnen te laten. De huidige taferelen op de vliegveld van Kabul kunnen de onze worden als wij niet met deze politiek stoppen.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Is het aantal niet 300.000 gesplitst in 182.000 krijgsmacht en 118.000 politie?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

In ieder geval 300 000 lafaards of Taliban liefhebbers getraind door Westerse militairen. Hoeveel bereidheid tot vechten zouden die hebben gezien in al die tijd?

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We weten allemaal wat er gebeurt in Afganistan maar onze politici blinken weer uit in passiviteit. GL en BZ minimaliseren de situatie en spreken over een veilige situatie in Kabul?? We weten wel beter! We moeten echt positie innemen om onze vrijheid en democratische waarde te beschermen tegen de ideologie van IS en sharia.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vind het zeer stuitend en verwerpelijk, dat een vrouw Saskia zo’n tweet schrijft. Ze kan toch ook weten dat vrouwen en meisjes onder de Islam als 2e rangs burgers worden gezien en dat een kameel meer waard is. Heb heel veel deernis met mijn seksegenoten en ben hier heel verdrietig onder.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

U vergeet “Hanlon’s Razor”. Die luidt aldus:
‘Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity’.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

U heeft gelijk, helaas bewijst deze tweet van Saskia van der Elst fractievoorzitter GL Deventer hoe gevaarlijk en dom de gedachten gang van deze Partij is.

Maenhout
Maenhout
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is rustig in Kaboel, relatief, omdat de Taliban niet achterlijk zijn in machtspolitiek opzicht en de Chinezen, Perzen, Turken en Russen geen moordpartijen in beeld willen die de positie van Biden zouden kunnen ondermijnen. De POTUS nu is zó zwak en onbekwaam dat ze vrij spel hebben.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tegen de tijd dat de islam in de EU een steeds grotere vinger in de pap krijgt, en in elke grote stad de Azaan uit de luidsprekers schalt, zit deze jongen voor de rest van zijn pensioen/leven op de motor in Verweggistan waar in de verste verte geen islam te bekennen is. Waar zijn we toch mee bezig vraag ik me steeds vaker in totale verbijstering af.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Christiaan
Christiaan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste mevrouw Dahlmans,

Bedankt voor dit artikel! Na het lezen rest mij slechts 1 vraag: wat bedoelt u precies met “Confronteer de ideologie”? Hoe gaat dit in zijn werk? Ik kan me daar op dit moment geen voorstelling van maken…

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De reden dat de Nederlandse politici en de NOS de Taliban als tamelijk onschuldig voorstellen is heel simpel: het grote publiek moet gerustgesteld worden. Want als de media het grote publiek zou vertellen de waarheid zouden vertellen over de Taliban, dan zou het grote publiek plotseling heel anders aankijken tegen de moslims in Nederland.
De centrale missie van islam en dus van de Taliban is het uitvoeren van de jihad, dat wil zeggen het vestigen van gods bewind over de hele planeet. De ongelovigen moeten bestreden worden, onderworpen en als zij verzet blijven bieden, worden gedood. Al het overige is bijzaak, puur instrumenteel.
Moslimbroederschap, ayatollahs, al-Qaida, Taliban: over het bovenstaande zijn ze het allemaal eens. Ze verschillen alleen in werkwijze en wat de meest succesvolle strategie zou zijn.
Dat de Taliban geen plannen zouden hebben om hun macht uit te breiden naar andere landen, zoals in de media werd gemeld, is onzin. Ze zijn ook aanwezig in de gebieden van de Pashtuni’s in Pakistan (ongeveer 15 % van de bevolking van dat land) en ze zullen zeker proberen om delen van Pakistan over te nemen. Pakistan heeft kernraketten. Verder commentaar overbodig, toch?

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Is Augustus 2021, de maand waarin Nederland, definitief is over genomen, door de Kaag en Klaver knuffelaars.
Kaag en Klaver ondersteunen van harte, deze ongecontroleerde toestroom van geloofsgenoten uit moslimlanden.
De media in Nederland, is onder druk van hun geldschieters, volledig in de greep van deze Kaag en Klaver knuffelaars.

Voor de Nederlanders, die twijfelen bij de overname van Nederland door de Kaag en Klaver knuffelaars, wacht ff af, de omvolking gaat gewoon door.
Kijk om je heen in de straten van Nederland.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad H.J.

Donderdag 19 Augustus 2021.
Feyenoord-Elfsborg (Feyenoord Stadion).
Alleen toegang voor gevaccineerde en/of geteste personen.

Nederland het land van de angst en de tweedeling.
Bedankt Rutte dat jij Nederland in ca 20 Maanden tijd, heb verandert in een prikdictatuur.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sorry ik wordt er niet warm of koud van wat nu gebeurt..
Een regering die zijn biezen pakt onder het mom tegen het bloed vergeten is gewoon laf .
Voor deze mensen is het westen slecht omdat we ongelovig zijn .
Maar nu zij we wel goed om ze op tevangen en asiel te verlenen.
Laat het de Arabische landen maar oplossen .
En deze mensen op nemen.
Want die geven nu niet thuis dan weet je hoe het in elkaar steekt.
En in het geloof zijn ze één maar in nood laten ze elkaar vallen.
Dan weet je wat dit geloof waard is .0,0

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Asiel verlenen beste Kees.
Ze nemen het West Europesche vasteland over en verbannen de bevolking naar Antarctica met een oppervlakte van ca 14 miljoen vierkante kilometers, groter dan Australië.
Het ijs verdwijnt kompleet vlgs de Groene clubs, dus gewoon opnieuw beginnen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De secretaris generaal van de CDU zei blijkbaar op de televisie dat Duitsland de kwestie Afghanistan niet gaat oplossen door migratie naar Duitsland. Dat is nogal een uitspraak die afwijkt van wir schaffen das van Merkel. Wir schaffen das komt nu uit Nederland. De braavste van de klas.

Christiaan
Christiaan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Je kunt toch ook niet zomaar een land “leegtrekken”? Wat is dat voor grootheidswaanzin?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Dit type van grootheidswaanzin is onze politici eigen. Migratie als oplossing voor moslimlanden laat de zwakte van het Westen zien. De oplossing ligt in die landen zelf en als zij vinden dat zij voor hun vrijheid niet moeten vechten dan verdienen zij geen hulp. Waarom moeten onze jongeren vechten voor iemand die zich liever overgeeft? Die is het toch niet waard?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Wat gebeurt er dan nu in Afghanistan?
Dat land loopt leeg en waar gaan die mensen naar toe?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik denk niet dat de Taliban het land laat leeglopen.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Naar het land van de gratis woningen, gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs, gratis geld en dat voor de rest van je leven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het terrorisme krijgt hiermee alleen nog maar een grotere vlucht naar voren.
Al die Afghanen die nu deze kant uit komen. Hoe ga je de terroristen er tussen uit halen die nu alleen nog maar meer zijn gemotiveerd door hun overwinning?
Hoe herken je Taliban, El Qaida of ISIS tussen die mensen?

Ik denk dat we donkere tijden tegemoet gaan. Iran is niet ver meer van een kernwapen, het islamisme zit al diep in onze samenleving. Er zal echt iets moeten gebeuren.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Afghanen zijn in Duitsland voor 30% van de verkráchtingen verantwoordelijk. Het aantal Afghanen in Duitsland bedraagt slechts 0,4 procent van de Duitse bevolking. Dat geeft te denken.

Theo Prinse
Theo Prinse
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

The restoration of the Taliban Islamic Emirate of Afghanistan is a huge win for ISLAMIC SUPREMACISM WORLDWIDE.
The argument of President Trump, dictator fascist Joe Biden, and several patriots running for office that the United States of America has no interest in Afghanistan is gruesomely false.
It is based on the death toll and the financial cost but neither of them needed to be that high.
Fmr Dutch secretary of defense Henk Kamp and fmr Dutch secretary-general of Nato Jaap de Hoop Scheffer both want an international coalition under the lead of the United States to uproot the Taliban.
Dictator fascist Bidens decision is like saying restore the Islamic State of Iraq and the Levant.
The Taliban regime will murder every Christian they can find and will give Isis, Al Qaeda, Al Shabaab, Boko Haram, and hundreds of various other Islamic murderous groups new energy to conquer the world with means that are horrific.
Bidens obedient decision to withdraw from Afghanistan is ordered by Xi Jinping’s Communist Party of China to develop their New Silk road with the Taliban and furthermore to demonstrate to the world the cowardness of the United States towards the people of Afghanistan as an example that the same will happen to the people of Taiwan when China invades Taiwan and the US – again – will do nothing.

trekdrop
trekdrop
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang landen als Afghanistan rijk zijn aan natuurlijke bronnen en geen zelfstandige, moderne samenleving kennen, zal de situatie niet snel veranderen.

Het is voor machtige landen als de VS, Rusland en China nu eenmaal aantrekkelijk om lokale krijgsheren van wapens en ander materieel te voorzien in ruil voor exclusieve rechten voor olie en, met blik op de toekomst en de groene revolutie, zeldzame aardmetalen.

De radicale islam is een handige marketingstruc, aangezien het, dankzij zeven decennia aan postmodernistische indoctrinatie, riskant is om kritiek te leveren. Bovendien kan men zich bedienen van de “No True Scotsman Fallacy”. De islam van ISIS en de Taliban is niet de “ware” islam.

Als we naar het grotere plaatje kijken, zien we niet alleen het in elkaar storten van een mislukte moderne samenleving naar een tribale samenleving, maar een overwinning van China op NATO. China zal het een worst wezen of de Taliban kindbruidjes neemt of ongelovigen onthoofd, zolang men zich netjes aan de afspraken houdt en exclusieve delvingsrechten geeft aan Chinese staatsbedrijven.

Een vergelijkbare situatie is Rusland en Tsjetsjenië. De gemiddelde Rus zal het een worst wezen dat er duizend kilometer van Moskou een paar homo’s in een kamp verdwijnen, zolang er maar benzine uit de pompslang komt. Het alternatief is een bloedige strijd tussen Rusland en islamitische guerrilla vechters waarbij Poetin zich mag gaan verantwoorden zodra de eerste bod bags terugkomen.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het kan Biden c.s. niets schelen of er ophef er komt over Afghanistan. Als de aandacht maar wordt afgeleid van het forensisch onderzoek dat in Arizona is gedaan en waarvan de uitkomsten ieder moment naar buiten dreigen te komen. De media moeten gedurende die tijd volgepropt worden met wat voor ander nieuws er maar is of kan worden gemaakt.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heeft de auteur enig benul van het gegeven dat we door links activisme al enige jaren met een ideologische strijd van doen hebben waar de individuele burger van af wil? Heeft de auteur ook het besef dat de weg die ze wil bewandelen dezelfde weg is als het links activisme? Het lijkt mij allereerst raadzaam om de ideologische strijd te stoppen!

We zullen allereerst moeten accepteren dat verschillende volkeren er verschillende waardesystemen op na houden die niet stroken met het eigen waarden systeem. Ik verafschuw de sharia net als u, maar het verleden heeft voldoende aangetoond dat met onze strijd tegen ideologie we vaker de situatie verslechteren dan verbeteren. Een land als Saudi Arabië laat ons eveneens zien dat strijd van binnenuit de rechten van vrouwen wel degelijk kan verbeteren. Dat ons dit niet snel genoeg gaat, dat vreet ook aan mij, maar dat is de enig begaanbare weg zonder strijd. Overigens, bij ons is het ook allemaal niet zo snel gegaan. U kunt als vrouw nu theologie studeren, maar de tijd dat de vrouw hier tweederangsburger was ligt niet zover achter ons.

Een patiënt komt bij de dokter, de dokter begint de patiënt te vertellen hoe goed hij zichzelf helpt; help u zelf, dan wordt u geholpen! Als de auteur zichzelf helpt, zal de auteur zien dat het daarmee ook de patiënt helpt.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sonja

Dag Sonja, Pim Fortuyn kon heel goed diagnoses stellen. Waar hij niet goed in was, was echte oplossingen aandragen. Het grote probleem Fortuyn is dat hij uiteindelijk zelf de meststof is geweest voor de linkse activistische tirannie van vandaag. Natuurlijk ben ik het eens met de diagnose van de auteur, maar we moeten stoppen dezelfde weg te willen bewandelen als het links activisme. Natuurlijk moeten Syriërs weer terug om het land weer op te bouwen, de tijd dat ze in Nederland zijn geweest hadden de Nederlanders moeten gebruiken om te investeren in de Syriër zodat het goede meststof is voor een beter Syrië. Ze zijn ons kapitaal voor een beter Syrië.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Nederland is inmiddels zelf een groeiende mesthoop geworden waar linkse politici graag in toeven. En niemand gaat als goede meststof hier weg. Pas als de koek hier op is zoeken ze een nieuwe mesthoop. U geeft zelf hier de naïve linkse beeld weer waar moslims tijdelijk hier komen om te leren om hun land op te bouwen. Maar moslims bouwen al lang niets meer met hun eindeloze oorlogen en stam twisten. Wij zagen de overmacht van Afghanen zich zomaar overgeven na jarenlange trainingen. Wij kunnen ze niet beoordelen door onze ogen. Het wordt tijd dat men dat hier beseft. Zij willen onze leven niet alleen onze voorzieningen om in hun eigen middeleeuwen te blijven.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

de zaak ligt zeer simpel : wijlen professor Hans Jansen zei het helder en duidelijk : de koran is een license to kill .
Meer hoef je niet te weten.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed en vlammend betoog van mw Dahlmans. Ik ben het van harte met haar eens en ik hoop dat onze incompetente leden van de regering en diverse politieke partijen uw bijdrage lezen en de schellen van de ogen halen w.b de islam en de sharia. Het moet nu genoeg zijn geweest met het schofferen van Geert Wilders die al jaren voor het gevaar van de politieke islam waarschuwt.

dick orwell
dick orwell
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer gaat links eens inzien dat hun geliefde islam, ultra rechts is?
Ze zien overal extreem rechts en fascisme, behalve als mensen een kleurtje hebben.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  dick orwell

Huh? Ultra rechts? Wat een onzin, net als de ultra linkse, Marxistische ideologieën Communisme, Fascisme en Nationaal socialisme is de islam een fascistische ideologie, dus links. Rechts staat enkel voor vrijheid van het individu.

41
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen