Al weer krijgt het klimaat de schuld

Alarmistische modellen in plaats van nuchtere feiten

Klimaat, weer, overstroming, klimaatramp, green deal, klimaatmodel, alma van hees, opiniez

Foto: Overstroming van de Geul in Valkenburg (15 juli 2021)

Het weer doet raar deze zomer. Te koud, te nat en onlangs overstromingen. Zou het volgens de klimaatprofeten juist niet te droog en te warm moeten zijn? Niet getreurd, want ook overstromingen worden door de antropogene opwarming veroorzaakt, zo horen we van de klimaatalarmisten. Wordt het niet hoog tijd om ons bij de feiten te houden in plaats van het groene evangelie te omarmen? Door Alma van Hees

Toen we dit voorjaar werden teleurgesteld door de kou hielden de klimaatprofeten, die ons al jaren waarschuwen voor de verschrikkelijke opwarming, zich muisstil. Over de erop volgende veel te natte periode deden ze er ook het zwijgen toe. Logisch na eindeloze waarschuwingen over hitte, dalende grondwaterstanden en uitdroging. Van dit koude en natte weer viel niets meer te maken dat paste in hun doemscenario.

 

Alarmbellen

Bij gebrek aan beter werden toen de alarmbellen maar geluid over de schrikbarende hitte in Canada. Vast en zeker kwam dit door de opwarming van de aarde, door de mens veroorzaakt (antropogeen), zo meldde de NOS. Ook al bleken er hier niet echt experts aanwezig over het Canadese weer, de toon was weer gezet. Professor Cliff Mass, een echte expert (Department of Atmospheric Sciences), die uitlegde dat dit toch wel iets anders in elkaar zat, kwam niet aan het woord.

Dat koude en natte weer in het voorjaar was maar voor even, voorspelde Weeronline. Juli werd weer een droge, zonnige maand.

 

Overstromingen

Helaas, de extreme regenbuien deze weken hebben rivieren en beken in Limburg doen overstromen en veroorzaakten golven door de straten daar en bij de buren, met veel doden en een enorme schade tot gevolg. En het lijkt voorlopig niet op te houden, met vorige week zaterdag opnieuw golven door de straten van Dinant. En flash floods in het doorgaans droge, bloedhete Arizona.

Je zou denken: deze extreme wateroverlast staat haaks op de opwarmings- en droogtepaniek.

 

Klimaatramp?

Het gekke is dat de klimaatmodellen juist minder wateroverlast door de Rijn in de zomer voorspelden. Maar wat geeft dat? Goed nieuws verkoopt niet, slecht nieuws wel. De extreme regen van de laatste tijd schijnt volgens de klimaatramp-verkondigers nu opeens ook het gevolg van de opwarming te zijn, want daardoor komt er meer ‘extreem weer’. Ook al is er niets dat wijst op dergelijke tendensen.

Toen in de jaren zeventig van de vorige eeuw mensen bang werden gemaakt voor global cooling, – want het was veel te koud – werden als gevolg van deze vreselijke afkoeling ook overstromingen, droogtes, tornado’s en tyfoons voorspeld. Kan iemand hier nog soep van maken?

 

Geschenk uit de hemel

Het moet voor de doemprofeten absoluut een geschenk uit de hemel zijn geweest dat wij hier, in Nederland, met extreem weer te maken kregen. Er was na de kou en de regen immers dringend brandstof nodig om het vuur van het klimaatalarmisme een beetje brandend te houden.

En dus werden we in de media belaagd met allerlei verhalen over dat het eind van Nederland nu toch in zicht komt door de enorme zeespiegelstijging, ook al had dit drama in Limburg helemaal niets met de stijging van de zeespiegel te maken. Een stijging die voor onze kust overigens al honderd jaar bescheiden blijft. Inmiddels zijn de onheilsberichten hierover al ontkracht: die bedreigende zeespiegelstijging gaat niet door.

Foutje in de theorie en de modellen. Kan gebeuren. Het KNMI heeft zijn voorspellingen al aangepast, maar hoorden we hier iets over?

 

Groene revolutie

De Volkskrant kopte dat de overstromingen in Limburg aantonen dat we haast moeten maken met de groene revolutie. Hoe durf je aan de noodzaak hiervan nog te twijfelen? In de NRC riep schrijver Christiaan Weijts zelfs op om te bidden voor de Green Deal om de komende rampen af te kunnen wenden.

Bidden. Tot wie of wat gaat hij bidden? Onze verre voorouders baden tot hun goden, anderen voerden in droge tijden regendansen uit, en nu hebben we de groene klimaatreligie.

En zo werd de klimaatpaniek in een hogere versnelling gezet. Want voor de alarmisten bestaat er geen geschiedenis. Hun denkraam beslaat maar enkele decennia. Er zijn al zo lang overstromingen, met veel ernstiger gevolgen en veel meer doden tot gevolg. We hebben sindsdien veel geleerd: bescherm je tegen het water, en het werkte.

 

Frans Timmermans

Voor Frans Timmermans met zijn net gepresenteerde Green Deal kwam dat waterdrama heel goed uit. Want zijn desastreuze plannen die alle industrie vernietigen en een ‘groene’ totalitaire planeconomie bewerkstelligen, oogsten veel kritiek. Je hoeft ook niet hooggeleerd te zijn om te begrijpen wat dit scenario voor je dagelijkse leven gaat betekenen. Duur, duurder en nog veel duurder, om iedereen compleet te besturen bij elke aankoop of beslissing. Die ‘groen’ moet zijn, biologisch en vegetarisch, zonder fossiele brandstof. En doe of kan je dat niet, dan moet je extra betalen.

Als dat nou nog ergens goed voor was, maar de Green Deal heeft alle geloofwaardigheid al op voorhand verloren door stook van ‘biomassa’ te handhaven en kernenergie af te schrijven. Net zoals ‘groene stroom’ eigenlijk bloedrode stroom moet worden genoemd, omdat het enorme schade toebrengt aan mensen, flora en fauna, zou de ‘Rode Deal’ een betere benaming zijn, zeker gezien het socialistische, haast totalitaire karakter. Alhoewel: wie heeft nu eigenlijk met wie een deal gesloten? Het ‘Rode Dictaat’ dekt de lading beter.

 

Massapsychose

Er heerst een massapsychose over ‘het klimaat’. Er worden ook framenderwijs nieuwe betekenissen aan bestaande begrippen toegekend. Koud en nat weer heet ‘het weer’, warm of extreem weer heet ‘het klimaat’.

Heerlijk, het klimaat als zondebok, dat kun je van alles de schuld geven en het praat niet terug. Vergeten zijn de watersnoodrampen van vroeger in Nederland en Europa, toen er nog geen sprake was van ‘opwarming van de aarde’. Vergeten zijn de lessen op school van vroeger, waarin werd geleerd dat ontbossing tot erosie leidt en verstedelijking tot verstening, met nul kans voor overtallige waterafvoer. En waarom werd het stuwmeer in Eupen niet preventief geleegd vanwege de te verwachten zware regenval, waardoor zware overstromingen in Verviers ontstonden?

 

Verstand

Gelukkig heeft niet iedereen zijn verstand verloren bij deze ellendige overstromingen. Zo stellen Duitse klimaatonderzoekers dat de afgelopen recordoverstroming niet kan worden verklaard door klimaatverandering. Britse klimaatonderzoekers verwachten daarentegen dat door de opwarming van de aarde buien steeds vaker zullen blijven hangen en voor enorme overlast gaan zorgen. Wie zal het zeggen? Inmiddels buigen de klimaatonderzoekers zich verrast over het verschijnsel dat het Zuidpool-ijs juist weer aangroeit, in tegenstelling tot hun modellen die afname voorspelden.

Is het niet een veel beter idee om, in plaats van je te richten op allerlei voorspellingen op basis van klimaatmodellen, die het tot nu toe meestal niet bij het rechte eind hebben gehad, gewoon je gezonde verstand te gebruiken? En je mouwen op te stropen en na te denken over wat het leven in de delta Nederland betekent? Gewoon ouderwets, net zoals onze voorouders deden, met succes.

 

KNMI

Maar is er ook goed nieuws. Niet alleen is het verheugend dat die vreselijke zeespiegelstijging niet wil lukken en het ijs op de Zuidpool weer aangroeit, nog belangrijker is dat nou net het KNMI in zijn laatste klimaatrapport vaststelt dat de afgelopen drie hete en droge zomers niets bijzonders zijn.

Is dat geen enorme opluchting na al die jaren te zijn bestookt met horror-scenario’s over uitzonderlijk warm en droog weer en dat allemaal ook nog eens door ons mensen veroorzaakt, waardoor we slapeloze nachten krijgen of zelfs in therapie moeten?

Wie weet gaan we binnenkort meemaken dat er gewoon naar de feiten en de geschiedenis wordt gekeken, in plaats van naar talloze alarmistische modellen die er steeds naast blijken te zitten. Wie weet wordt de klimaatwetenschap nog een keer een echte wetenschap, in plaats van het stokpaardje van ideologen. Wie weet…

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
49 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vorige week meldde NOS:
“Bosbranden in koudste deel Rusland”: (donderdag 29 juli). In Jakoetië is het warm en zijn er veel bosbranden. Er wordt aan het einde gemeld: ‘het is een ecologische ramp omdat het vuur de permafrost aantast’. Temperaturen van 38 graden.
Overigens meldde de NOS in 2012 hetzelfde met de kop “Grote branden teisteren SIberië”. (4 sept 2012).

Maar is dit echt bijzonder? Nee. Wie de klimaatgrafieken er op naslaat ontdekt dat Siberië een extreem landklimaat heeft met een GEMIDDELDE dagtemperatuur van -25 in de winter en +25 in de zomer. Uitschieters naar 33 graden BOVEN nul zijn in de zomer niet ongewoon. En bosbranden komen elk jaar voor in Siberië vanwege het vele veen en methaan. Eén blikseminslag bij onweer en het is weer zover.

Maar dat het ook in Siberië elk jaar zomer is en elk jaar bosbranden zijn, zullen de MSM niet melden, want dat is niet sensationeel. Dat kan niet worden gelinkt aan klimaat en milieu. Daar kun je de mensen niet mee bang maken.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

In Rusland is het grootste probleem niet het klimaat maar de enorme vervuiling. Siberië is de grootste vuilnisbak op aarde.

willem
willem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En Iedere dag krijgen we klimaat les van het nos journaal een indoctrinatie van de bovenste plank.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  willem

En wat veel erger is; onze kinderen krijgen die indoctrinatie zowel op het NOS jeugdjournaal als in de klas. Inmiddels zijn hele generaties opgeleid tot idioot.

De meesten zullen pas na jaren loonslaaf uithangen inzien dat ze al die tijd belazerd werden. Dat de voortdurende belastingverhogingen, nieuwe accijnzen, extra “kwartjes van …” en andere extra heffingen om niet-bestaande problemen niet op te lossen uiteindelijk nergens toe leidden. Behalve tot een nòg rijkere elite, die altijd veel geld verdient in de baantjesmachines van klimaatcommissies, klimaatclubs, klimaattafels, klimaatwerkgroepen, klimaatklankbordwerkgroepen, klimaatbestrijders, gesubsidieerde klimaat “ondernemers” en noem maar op.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Er zijn nu zelfs klimaatpsychologen die ons kunnen helpen omdat we ‘klimaatstress’ beleven.
Een klein voorproefje:
“Voor gedrag dat positief is voor het klimaat, zijn inzicht, begrip, empathie, verbondenheid, samenwerking en actiebereidheid nodig. Gedragsverandering is het vakgebied van de psycholoog. Jij kunt als psycholoog dus een sleutelrol vervullen en bijdragen aan vraagstukken zoals de opwarming van de aarde, de verdwijning van dieren- en plantensoorten en lucht-, water- of bodemvervuiling. ”
M.a.w. ook deze psychologen willen graag meesnoepen van de geldstromen die opgewekt worden door de klimaat-hysterie.
Bron: klimaatpsychologie.com. (snel kijken, het is echt genieten).

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De psychologen krijgen het nog druk in ons overbelaste GGZ ‘klimaat’, veel mensen kampen met PCSS, Post Corona Stress Syndrome, na het ‘overleven’ van de door Rutte zo treffend geschetste ‘zeer ernstige pandemie’ blijven ze lange tijd vage klachten houden, heel vreemd…..

Chris Wielders
Chris Wielders
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hele goede nuchtere column! Hulde! Ipv 1000 miljard te gaan spenderen aan Timmermans zijn krankzinnige green deal, beter dijken onderhouden en verhogen, opvang bassins maken, verboden rivieren. Nadenken over de verstedelijking, waardoor regen meer naar de rivieren stroomt. Hoe te voorkomen dat de Geul in Valkenburg zo snel kan overstromen, zo ook andere waterstromen door dorpen. Maar de NOS is vrolijk doorgegaan de afgelopen dagen elke dag de bosbranden over de gehele wereld te rapporteren als prime time en extreem. M.a.W pure ophitsing!

Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geheel mee eens. En de route van klimaat naar windmolens en zonnepanelen is onbegrijpelijk. Van die route klopt niets, qua fysica en qua economie. Hysterie.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

De gevolgen zijn nog veel ernstiger!
We worden straks gedwongen om minder stroom te gaan , let maar op, mag u zelf de consequenties van bedenken….
Op naar de eerste Klimaat Lockdown:
https://youtube.com/shorts/dztyxos-TsU?feature=share

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. Wat het allemaal nog erger maakt is dat de klimaathysterie ook leidt tot massahysterie op allerlei andere gebieden.

Zo krijgt het klimaat de schuld van de komst van de eikenboomprocessierups, terwijl dat beest hier tot 150 jaar geleden ook al voorkwam. Het klimaat wordt ook verweten dat de malariamug oprukt, maar tot 65 jaar geleden was malaria hier een serieus probleem. DDT loste dat probleem op, maar daar zijn we (om begrijpelijke redenen) mee gestopt. Dus komt het terug, ongeacht het klimaat; ook in Siberië is malaria van oudsher een probleem.

Dat heeft dus allemaal niks met klimaat te maken, maar iedereen praat elkaar na. Niet in de laatste plaats vanwege alle subsidies die er aan het woordje “klimaat” kleven.
Het is de zoveelste linkse hype, net als “islamofobie”, “institutioneel racisme”. Allemaal verdienmodellen voor talentloze idioten die met nihilistisch activisme hun zeer goed belegde baguette willen verdienen.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tsja , het is allemaal walk the walk, talk the talk.
Wel eindelijk een keer een compliment voor onze overheid, alhoewel rijkswaterstaat in deze..onze waterhuishouding is meer dan prima op orde met alle maatregelen die genomen zijn in de laatste decennia , uiterwaarden, dijkverhogingen etc.
Voor de rest is het natuurlijk een grote droevenis wat onze overheid produceert.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Allereerst, zeer goed artikel! Maar deze klimaatgekte gaat naar mijn overtuiging niet stoppen. De auteur geeft zelf al heel terecht aan dat deze overstromingen juist worden aangegrepen als bewijs van de klimaatverandering veroorzaakt door de mens terwijl vorig jaar nog door diezelfde mensen werd gegild dat er verwoestijningen zouden ontstaan. Maar deze hetze gaat maar door, leugenachtige nieuwsberichten die het probleem totaal niet in een bredere context plaatsen blijven ze op ons afvuren. Nu weer extreme warmte in Canada? Misschien is de bovengemiddelde hitte in Canada helemaal niet uitzonderlijk?! We hebben met statistiek toch altijd geleerd dat gemiddelde veel belangrijker zijn dan uitschieters en het zijn juist die uitschieters waar onze misleidende media steeds over berichten. Het boek van Marcel Cork (de staat van het klimaat) heeft mij veel inzicht gegeven van de totale leugen waarin we zijn beland.

H.J
H.J
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn gewoon smerige oplichters, ik kan er niets anders van maken.
Ieder moment, komt er wel een opgefokt negatief item voorbij.
Het zijn gewoon smerige oplichters.
Het is nog nooit zo warm, nat, droog, koud enz geweest.
De weermannen/vrouwen zijn het beste voorbeeld, zaai angst en onrust.
Nederland ondervindt een gewone Hollandse Zomer, maar dat wekt geen onrust dus even de bosbranden de ijskap in Groenland even de angst weer aanwakkeren.

Nederland blijft Rood, omdat de overheid weer een nieuw rekenmodel gebruikt.
Eerst de IC bezetting, dan de aantallen positief geteste en nu weer het percentage positief geteste.

Rutte jij en je Linkse Kartel belaz….n de boel.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nu het Westen het communisme aan het herontdekken is past daar ook de leuzen die de communisten in het Oostblok in hun strijdliederen zongen waarin de regen en wind werd uitgedaagd en uiteindelijk overwonnen. Toen speelde het klimaat nog geen rol die was er gewoon. De grote hogepriester en Brusselse orakel heeft gesproken en geoordeeld. Als wij zijn plannen niet uitvoeren zullen onze kinderen vechten om water en voedsel. Maar zonder zijn plan houden wij juist boeren en daarmee voedsel en het water valt met bakken naar beneden ondanks de modellen die staan voor het klimaat. Er zijn meer dan viertienduizend wetenschappers opgetrommeld om de hogepriester Timmermans bij te staan door de burger bang te maken. Jarenlange propaganda werkt dat weet links inmiddels wel, zie de TV praatprogramma’s en reclames. Loeki de leeuw is daarvoor weer opgetrommeld om het vrolijker en aannemelijker te maken. Duurzaam en diversiteit zijn de meest gebruikte worden in de laatste jaren. Zij vliegen je om de oren en worden je dagelijk door de strot geduwd. De plannen voor het klimaat en migratie liggen klaar maar de echte waarheid over de oorzaak van alles, de snel stijgende populatie op aarde, daar vind je er geen woord over. Want goedkope arbeidskrachten, de nieuwe slaven, zijn hard nodig om de economie draaiende te houden. De communisme hadt daar vele antwoorden voor en waar het toe geleid heeft weten wij inmiddels ook.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niets werkt zo goed als angst om afbrokkeling in de samenleving tegen te gaan. De kerk wist dat al en tegenwoordig moet een nieuw angstbeeld dienen om de mensheid onder controle te brengen. De angst voor het klimaatprobleem moet zorgen dat de mensen zich weer scharen achter hen die zich als leiders opwerpen. De angst maakt mensen bereid offers te brengen en zelfs bereid zijn hun vrijheden in te leveren voor de inspanningen van de visionaire leiders een gevaarlijke situatie af te wenden.
Een angstbeeld kan echter ook dienen een ander probleem mee te maskeren of de aandacht daarvoor af te leiden.
Het huidige wereldwijde angstbeeld van een door de mens veroorzaakte opwarming van onze planeet kan een afleidingsmanoeuvre zijn om het echte probleem van deze tijd buiten zicht te houden. Het klimaatprobleem lijkt door simpele relatie T globaal en door mens uitgestoten CO2 ook eenvoudig op te lossen door gewoon te streven naar minder uitstoot van CO2. Nog los van of er echt sprake is van een door de mens veroorzaakte klimaatverandering worden er in hierop genomen maatregelen als de energietransitie wel degelijk maatregelen genomen die in verband gebracht kunnen worden met dat echte wereldwijde probleem dat men blijkbaar niet durft te noemen.
Onze planeet kent een ruimte en gebruik probleem door de mensheid in aantal en consumptie. Het erkennen van dit probleem maakt duidelijk welke ingrijpende maatregelen nodig zijn, maatregelen echter die zo ingrijpend zijn dat deze nauwelijks uit te voeren zullen zijn.

Zie vervolg

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Vervolg.

Dan maar de oplossing zoeken via de omweg van de klimaatverandering en de energietransitie. Uiteindelijk zullen (bij)effecten van die energietransitie de groei in consumptie afremmen en op de duur ook zorgen voor een krimpende bevolking. Het economisch systeem staat onder groeiende invloed van schaarste al steeds meer onder druk en nu onder het beleid van de energietransitie zal groei langzaam plaats moeten maken voor krimp. Hopelijk in een nieuw systeem dat kan functioneren bij een gecontroleerde krimp. O ja dat nieuwe economische systeem is er nog niet maar moet er wel komen.
De mensheid kan slechts overleven door in een periode van bijvoorbeeld 50 jaar te gaan naar een situatie waarin er echt sprake zal zijn van een duurzame samenleving in goede relatie met de natuur.

Ik voorzie dat een overdreven aandacht of angst voor een veranderend klimaat uiteindelijk wordt ingeruild voor de reële bezorgdheid voor dat wat werkelijk bedreigend is en al zeer actueel.

Als huidig wereldwijd beleid deze aanpak bewust heeft gekozen ( klimaatangst ipv angst voor echte probleem) dan wordt deze aanpak natuurlijk verborgen gehouden.
Mijn verwachting is dat dit verborgen houden uiteindelijk niet lang meer zal lukken. Hopelijk is er dan een situatie waarin er bereidheid kan worden gevonden om ingrijpende maar hoognodige maatregelen te kunnen nemen.

En die media weet dat angst goed verkoopt. Het NOS journaal weet elke dag wel met een extremiteit te komen met uiteraard weer die verwijzing naar de mens als boosdoener.

Echad
Echad
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Framen van kerk als angstverspreider is m.i. misleiden.

Asher
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Echad

De kerk is al 2000 jaar bezig met angstverspreiding, en wel met angst voor de dood als lokmiddel. Dus niks framing.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Ik las de reactie van Echad als een woordgrap. Maar ik kan het mis hebben.

Henk
Henk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nou nou nou, die hele klimaatpaniek gewoon debunken? Waar moet ik dan bang voor zijn? Ik moet wel iets hebben hoor, kun je een volgende leugen voor me verzinnen?

hesa
hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ach ja, een hoofdredacteur heeft al aangegeven dat ze vol gaan inzetten op klimaatonzin. Hij zei erbij, dat het een aantal jaren zou duren voordat mensen zouden meegaan in de leugen. hij verwacht veel kliks op de nieuwssite…alweer een ordinaire geldkwestie..
Alleen denk ik niet dat een grote groep mensen zal meegaan; om de doodeenvoudige reden dat we geleerd hebben dat grote bedrijven en de msm baat hebben bij leugens. Daarbij komt nog, dat alles duurder wordt, doordat bedorven leiders die de lockdowns hebben georganiseerd ervoor zorgden dat armen nog armer worden.
Mensen zullen nu alles op alles moeten zetten om te voorzien in hun basisbehoeften en hun hoofd boven water moeten houden. Dan heb je geen geld meer voor deze lucratieve onzin.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Naast onderzoek van het klimaat zou er ook wetenschappelijk onderzoek moeten komen naar het INTELLECTUELE klimaat en welke wanen er daarin woeden en hoe die wanen worden aangedreven door miljardairs met miljoenen euro’s hier en miljoenen euro’s daar, en hoe dit zo langzamerhand heel het samenleven in een algemene krankzinnigheid aan het storten is. Deugdelijke discussie over allerlei heikele en impactrijke onderwerpen is niet of nauwelijks mogelijk, en dat nakende totalitarisme wordt aangedreven door mensen met geld te veel en empathie te weinig, en aldus heeft dit destructieve effecten op voorheen redelijk goed functionerende democratieen. Als er zich gekten melden, zo de essentie van democratie, dat moeten die benoemd kunnen worden, opdat ze bestreden kunnen worden, maar op dit moment lijkt het er op dat die gekten vooral gefinancierd worden door nog grotere gekten.

Christiaan
Christiaan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“… maar de Green Deal heeft alle geloofwaardigheid al op voorhand verloren door stook van ‘biomassa’ te handhaven…”

Precies! Dan ben je gewoon af. 12000 pagina’s, en wat er geschreven staat doet er niet meer toe wanneer je blijft volharden in het feit dat het opstoken van hout dé oplossing, of zelfs maar een deel van de oplossing, gaat zijn.

Los van inderdaad de vraag óf er überhaupt een probleem is wat opgelost dient te worden…

H.J
H.J
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het grootste probleem is de overbevolking in West Europa.
En deze overbevolking wordt aangewakkerd, door de zwaar gesubsidieerde gratis veerboten op de Middellandse zee, die per dag Duizenden gelukszoekers ophalen in Afrikaanse landen.
En deze gelukszoekers zonder schaamte gevoel afzetten in Europese havens.

Het gaat goed met Nederland, Rutte.

Hans
Hans
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Voor wat betreft het stuwmeer bij Eupen: de collega’s van Doorbraak.be hebben hier ook het nodige over geschreven.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel.
Maar er dreigt gelukkig hulp voor de Klimaat Kerk, de VN en het WEF hebben hun plannen al klaar:
We krijgen een Klimaat Lockdown!
https://youtube.com/shorts/dztyxos-TsU?feature=share

Piltdown
Piltdown
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een religie kijkt niet naar feiten. Daarom valt er met religieuzen ook niet te discussieren. De hoop dat we binnenkort meemaken dat er gewoon naar de feiten en de geschiedenis is dan ook ijdel.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is allemaal waar wat de auteur schrijft, maar ook de sociaal-psychologe zou zich bewust kunnen zijn dat er geen nuchtere feiten zijn. Nooit, maar dan ook nooit hoor je een leek of deskundige zeggen ‘we weten niet wat de gevolgen zijn van ons handelen’. En juist van een sociaal-psychologie zou ik daar een antwoord op willen hebben. Blijkbaar is er een bepaalde noodzaak aanwezig in het sociaal verkeer om de waarheid in pacht te hebben, opportunistische egoïsten als we allemaal zijn, dat voortkomt uit een behoefte.

Toen ik in Alaska was bij een gletsjer zag ik bordjes met jaartallen om te laten zien hoe de gletsjer terrein aan het verliezen was. Het eerste bordje was van 1880! Gletsjers smelten al veel langer dan de industriële revolutie, dus dat is bepaald geen bewijs van menselijke invloed. Feit is wel dat we veel CO2 de lucht inpompen waarvan we het totaal effect niet kunnen overzien. Als er al een nuchter feit is, dan is het dat we de gevolgen van ons handelen niet kunnen overzien. Er gebeuren ook zaken die geheel tegen de intuïtie indruisen, zoals bijvoorbeeld dat Europa sinds 1900 groener is geworden. Door de bevolkingsexplosie heeft de natuur terrein moeten verliezen, toch, het is groener in Europa geworden.

Hypocrisie ontmoet je daar waar de witten en zwarte schaapjes elkaar in stand houden. Hoe komt het bijvoorbeeld dat klimaat eerste prioriteit heeft en bevolkingsgroei op de laatste plaats? Zowel linkse als rechtse mensen zien het nageslacht als een appeltje voor de dorst. Tribalisme ten top, over de vrijheid van onze kinderen hoeven we het niet meer te hebben!

De bevolkingsgroei heeft gemaakt tot wat we zijn; de massamens. En dat in een periode dat linkse activisten zeer agressief zijn de ander te dwingen hun idealistische taal te spreken.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit hele gebeuren is gecreëerd ze hebben bewust de sluis open gehouden .
De branden zijn in opdracht aangestoken om dit ook aan het klimaat toe te kennen.
Ik geloof dat deze klimaat gekken tot alles in staat zijn .
Alles wat er nu gebeurd is door het klimaat .
Te warm te koud alkemaal klimaat wc stroomd over klimaat .
Nee mensen dit hoord bij het plan om de volgende generatie als slaaf door te laten gaan allemaal plannen van WEF en de Verenigd nazi’s.
Daar zijn deze clubs uit onstaan rijke nazi’s

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Kees
D.W.Zoetmulder
D.W.Zoetmulder
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Willen we iets over het klimaat weten, pak dan “Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen” geschreven door Jan Buisman. Daar is in 8 dikke delen een zeer deskundige en uitstekend gedocumenteerde weergave van ons klimaat vanaf ca 700 tot 2010 te vinden.
Of, als dat te veel van het goede is, dan geeft “Extreem Weer !” van dezelfde schrijver in deze canon van “weergaloze winters & zinderende zomers, hagel en hozen, stormen & watersnoden” ons op bijna 600 pagina’s met de beschrijving van een kleine honderd extreme weerjaren vanaf 1421 met de Sint-Elisabeths vloed tot 2010 de witte winter, een goede kijk op het grillige klimaat.
Dan kunnen we lezen dat veel van wat tegenwoordig aan de invloed van menselijk handelen wordt toegeschreven, veel meer aan invloeden buiten onze macht afhankelijk zijn.
Door de wettige en overtuigende bewijzen met eigentijdse documenteren is het voor de sceptici, maar ook voor de nieuwsgierig mens een genot van deze als een roman geschreven wetenschappelijke lectuur kennis te nemen.
Alleen jammer dat mensen als Timmermans, Samsom en anderen met puur commerciële belangen weigeren in te zien op een totaal verkeerde weg te zijn.
Niet het klimaat, maar de vernieling van ons milieu, denk aan de waanzin om enorme bossen te kappen om dat tot pellets verwerkte hout te cremeren in de centrales, is verantwoordelijk.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dan maar gewoon doorgaan met fossiele brandstoffen verbranden? Bomen kappen?
Onbeperkt voortplanten?
Als er niets aan de hand is, moet dat kunnen.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Fossiele brandstoffen zijn eindig, dus er moet wel gekeken worden naar een vervanging. Maar wèl naar een vervanger die echt werkt, dus;
– geen biomassa (oerbossen zijn over een paar jaar op);
– geen overstap op elektriciteit (dat kost namelijk 2 x zoveel fossiele brandstoffen);
– geen windmolens of zonneparken (onbetrouwbaar);
– etc.

Letterlijk elk plan uit de greendeal gaat onze co2 uitstoot verhogen. Het enige voordeel aan dat greendictaat lijkt dat dat gaat leiden tot grootschalige armoede, en dat zou dan uiteindelijk voor minder co2 uitstoot kunnen zorgen. Immers; als alleen de kleine linkse elite mag vliegen, autorijden, eten koken en huizen verwarmen zou dat de co2 uitstoot flink kunnen verlagen. Realiteit is echter dat ook arme mensen illegaal zullen blijven koken en stoken; desnoods op stookolie, geverfd of nat hout en ander slechtbrandend afval. Milieuwinst is dus 0, zowel op korte als op lange termijn.

Wereldwijd is overbevolking een veel groter probleem dan co2 uitstoot, en het is veelzeggend dat niemand die olifant in de porseleinkast durft benoemen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Arie
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

De vraag is dus, wat is er aan de hand? De bevolking blijft toenemen, dus de vraag naar energie, voedsel en ruimte ook. Zit de planeet al op, of misschien wel over de grens van haar capaciteit?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat is de juiste vraag die maar niet gesteld wordt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Denkt u niet dat die vraag in de hoogse sementen van de Westerse
samenleving niet al gesteld is?
Bepaalde zaken worden bewust uit de publieke opinie gelaten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Misschien gesteld maar niet beantwoord. In 1953 was de vraag hoe kunnen wij de drie miljard mensen voeden? Dat valt op te lossen ook voor zeven miljard mensen maar niet zonder vergaande consequenties. Men heeft een klimaatprobleem maar geen overbevolkingsprobleem. Volkomen onlogisch.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat groene plan van Timmermans past in mijn idee van wat er aan de hand is.
Ze weten dat het zinloos is. We hebben dat geld harder nodig voor de schade die extreem slecht weer veroorzaakt en nog gaat veroorzaken en om de infrastructuur aan te passen aan de nieuwe weersomstandigheden.
Waarom doen ze dat niet en moeten we allemaal warmtepompen en elektrische auto`s kopen?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het geld die klimaatbestrijding (klinkt dom en is dom) kost kun je beter gebruiken om je te wapenen tegen natuurrampen. Die geld missen wij straks als het nodig is. Strijd tegen de natuur is dom , je aanpassen is slimmer. En met lagere populatie heb je ook minder nodig. Maar politieke leven is een korte en zo denkt men dus ook in korte termijn maatregelen.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Arie,

“ Wereldwijd is overbevolking een veel groter probleem dan co2 uitstoot, en het is veelzeggend dat niemand die olifant in de porseleinkast durft benoemen.”

Idd en ik heb zojuist een poging gedaan.
Mvg,
Frans

Echad
Echad
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Veelzeggender vind ik het dat niemand in dit forum die vermeende ‘overbevolking’ op zichzelf betrekt…
Het probleem is niet CO2 of populatiegrootte, het probleem is eerder verwoestijning en m.i. het verliezen/ontbreken van hoop om vooruit te komen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

” en het is veelzeggend dat niemand die olifant in de porseleinkast durft benoemen.”
Dat is in het verleden wel gebeurd door de VN. Maar de landen waar de bevolkingsgroei plaatsvindt – Afrika en het Midden-Oosten – hebben er geen boodschap aan. Die denken in termen van expansie en bevolkingsgroei en migratie zijn onderdeel van die denkwijze.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Gooi je oude pantoffels niet weg voordat je nieuwe heb gekocht. En minder pantoffels zou veel oplossen maar dan moet om te beginnen de onbeperkte voorplanting genoemd worden.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Kijk Anton laten met het begin beginnen.
Het onbeperkt voortplanten moet worden beperkt, de aarde is overbevolkt.
Bomen zijn nodig voor ons leefklimaat.

Anna Nicolaï
Anna Nicolaï
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor alle duidelijkheid: het ijs op de Zuidpool smelt méér dan dat het aangroeit. Dus dat is echt een verdraaiing van de feiten.

Anna Nicolaï
Anna Nicolaï
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Alma van Hees
Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna Nicolaï

Klopt. De ijsmassa van Antarctica is gelijk aan 57 meter zeeniveau.
Het jaarlijkse verlies is gelijk aan 0,4 mm zeeniveau sinds 1979.
In dit tempo duurt het 2500 jaar voordat het zeeniveau met 1 meter is gestegen.
Zorgwekkend – alle reden om snel de dijken te verhogen – toch?
Tenminste als er in de tussentijd geen klimaatkoeling zal plaatvinden.
Bron: National Academy of Science of the USA,
“Four decades of Antarctic Ice Sheet mass balance from 1979–2017”

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna Nicolaï

Het is bewezen dat de ijskap groeit er is meer ijs bij gekomen
Volgens de Duitse wetenschappers.
Ook deze hebben twijfel en zeggen dat overstroming
Niks met het weer te maken hebben.
En alaska is een plek waar aangegeven wordt hoeveel ijs er in dat jaar was .van af 1800 is daar al geen ijs meer.
Dus mensen we worden voor de gek gehouden.
Deze klimaat gekken heb een ideaal leven op het oog en dat is gewoon terug naar
Naar de tijd zonder auto vliegtuigen enzo.
Totaal door gedraaid deze mensen.

49
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x