Stop met ‘groene’ stroom en red de aarde!

Waar blijft het protest tegen vernietiging flora en fauna?

Titelfoto bij artikel Alma van hees op OpinieZ.com “Stop met ‘groene’ stroom en red de aarde!”

Foto:

De verbranding van fossiele grondstoffen veroorzaakt een desastreuze opwarming van de aarde, zodat binnenkort het einde der tijden echt aanbreekt, zo horen we dagelijks. Ook al zijn de alarmisten het onderling nog niet eens over de te verwachten datum. Eerder genoemde data zijn, bij uitblijven van de voorspelde catastrofe, verder de toekomst in geschoven.

De ‘fossielen’ zijn dus in de ban gedaan, we moeten van het gas af en er verrijzen overal windmolens, zonneparken en biomassacentrales. We stappen daarmee over op ‘groene’ stroom, een gigantische energietransitie. Om de opwarming tegen te gaan en de wereld te redden. Want dat wil iedereen, toch?

Bomen verstoken

Het absurde is dat de nieuwe ‘groene’ stroom voor een groot deel uit biomassacentrales komt, die vooral bomen verstoken. Terwijl vriend èn vijand vinden dat er juist veel méér bomen moeten worden geplant om opwarming van de aarde tegen te gaan. Herstel van bossen is in theorie genoeg om opwarming van de aarde te keren, blijkt uit Zwitsers onderzoek. Ja, en je kunt dan wel net doen als de EU en uitstoot van biomassacentrales met een onnavolgbare rekensom CO2-neutraal verklaren, maar met de werkelijkheid heeft dat niets van doen. Er is geen bioloog of ecoloog te vinden die bomen verbranden voor onze energievoorziening een goed idee vindt.

We verstoken dus sinds kort massaal bomen en dat worden er nog veel meer, als het aan ons kabinet en de EU ligt. Waarvan we van tevoren weten dat het juist de temperatuur op aarde zal doen stijgen. Toch gaat het maar door en door. Alleen al de RWE-centrales in Geertruidenberg en Eemshaven verstoken 80 voetbalvelden aan bomen per dag.

Industriële schaal

Onze nieuwe ‘groene’ stroom komt ook van zonnepanelen en zonneparken. Panelen op je dak: een goed idee. Hoogstens loop je wat extra risico op dakbrand, maar een kniesoor die daarop let: het is immers voor het goede doel. Het wordt anders als het om zonneparken gaat op industriële schaal, waarvoor veel grond wordt gebruikt.

“Er gaat wat mij betreft iets mis met de energietransitie als dit het resultaat is”, tweet Bert van Dijk, energieredacteur van het Financieele Dagblad, over de Taihang Mountains in China, helemaal bedekt met zonnepanelen. In dat gebied kan geen mens, dier of plant meer leven. Voor zonneparken moeten bomen wijken, wereldwijd: in Zuid-Korea meer dan twee miljoen bomen in drie jaar tijd. Net als voor de plaatsing van windmolens, soms in de mooiste bossen. In het Duitse Reinhardswald worden vijftig reusachtige windmolens gebouwd. Ze worden 241 meter hoog en hebben een rotordiameter van 150 meter. Hiervoor wordt maar liefst één miljoen (!) vierkante meter bos gekapt.

Cradle to cradle

Waar is ondertussen het tot voor kort zo populaire Cradle to Cradle-principe gebleven? Dat was een goed uitgangspunt: zorg voor een kringloop. Produceer op zo’n manier dat je alle gebruikte grondstoffen weer kan hergebruiken: van wieg tot wieg. Maar niemand heeft een oplossing voor de recycling van zonnepanelen als ze aan het eind van hun leven zijn. Ook de wieken van windmolens zijn niet te recyclen. En zo zitten we straks met een enorme berg afval, maar ach, het is voor een goed doel..

Schade

Het Ierse deel van de Noordzee herbergt het grootste windmolenpark ter wereld. Onderzoek van Manx Birdlife op het eiland Man, mede betaald door de windmolenproducenten (!), toont aan dat hier heel veel vogels gevlogen zijn, of verhakseld – het is onmogelijk om dit precies vast te stellen, want hun eventuele skeletten zijn in de zee niet op te sporen. Er wordt een afname van 40% in populaties van veel soorten vogels vastgesteld op de kust van dit eiland. En toevallig valt dit samen met de uitbouw van dit enorme windmolenpark.

Something has gone very wrong.

Het is vast toeval. Totdat na vervolgonderzoek over een paar jaar blijkt dat de afname nog verder is doorgegaan. Dus weer nieuw onderzoek. Maar als je een vogel was, zou je hier dan nog willen wonen?

Vissen

De vissen worden evenmin blij van de windmolens in zee. “De milieulobby hoopte dat tussen die windmolens blauwe paradijzen zouden ontstaan, omdat daar niet meer gevist werd. Nu blijkt dat de windmolens én de stroomkabels juist slecht zijn voor het onderwaterleven,” zegt voorzitter Job Schot uit Tholen van de Actiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK). Ze zijn een petitie begonnen tegen windmolenparken op de Noordzee.

Hoe lang gaan wij nog door met het koloniseren en industrialiseren van zee en land, ten koste van flora en fauna, om ‘het klimaat’ te redden?

Berichten over de schaduwkanten van de ‘groene’ energie horen we niet of nauwelijks in de mainstream media. Laat staan dat we foto’s zien van bloederige dode roofvogels, geveld door windmolens.

Dit is niet zo maar één berichtje. Er verschijnen steeds meer onderzoeksrapporten over de slachtingen onder (roof)vogels, vleermuizen en insecten.

Bambi

Ondertussen huilt de massa hete Bambi-tranen over de zogenaamde slachtoffers van de klimaatverandering: ‘knuffels’ zoals ijsberen en walrussen. Het motiveerde ook Greta Thunberg, de kindermascotte van de klimaatbeweging. Maar met de ijsberen en walrussen gaat het al jaren prima.

Er is niemand die huilt om de tonnen gedode insecten door de ‘groene’ energie. Terwijl we steeds maar horen hoe zorgwekkend hun afname is, en dat dat óók het ‘einde van de wereld’ kan betekenen… Windmolenbeheerders moeten geregeld lagen aangekoekte dode insecten van de rotorbladen verwijderen om de capaciteit van hun molens te behouden.

Is iedereen gek geworden?

Plasterk

De actiegroep Extinction Rebellion, wil Climate Action Now, en dat is meer en sneller van hetzelfde, meer ‘groene energie’: dus meer vernietiging van flora en fauna. Waarom staan ze niet elk weekend op het Malieveld om te protesteren tegen deze slachtingen, die zich nù onder hun ogen voltrekken?

“Als je niet bezorgd genoeg bent over het wereldklimaat om je standpunt over kernenergie te heroverwegen dan ben je niet zo erg bezorgd,” tweet Ronald Plassterk, voormalig PvdA-minister.

Hij heeft gelijk, of het nu om kerncentrales gaat of om het investeren in onderzoek naar thorium. En misschien zijn er nog andere alternatieven, die nu nauwelijks aandacht of geld krijgen.

In ieder geval is de nieuwe ‘groene’ stroom niet groen, maar bloedrood.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

DankAlma.
Ja iedereen is gek geworden.
De G7 boos op Brazilië i v m branden en zelf kappen zij er maar op los. Van het gas af is de grootste fout! Syp Wynia heeft gelijk.
Waarom geen onderzoek naar kerncentrales en thorium.
Het is wel Rutte die ons het ravijn in stuurt met zijn klimaat akkoord!

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Citaat: “Is iedereen gek geworden?”

Het is niet zozeer dat iedereen gek geworden is. Er is een enorm verdienmodel ontstaan voor bepaalde bedrijfstakken, waar overheden op de een of andere manier belang bij hebben.

De slaafse msm kneden de beeldvorming van de bevolking en de gemiddelde burger is precies in staat om zijn/haar gat af te vegen na het poepen, maar daar houdt de eigen intelligentie ook zo ongeveer op.

Op een dag komt dat verstand wel terug, maar dat kon wel eens veel, en veel te laat zijn om echte rampen nog af te wenden.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Helemaal waar,veel erger is nog dat er partijen in de tweede kamer zitten die maar blijven drammen om de mensen hun leugens door de strot te kunnen duwen. D66 en Groenlinks zijn daar het voorbeeld van. Die partij zou bloedlinks moeten heten,want die partij heeft zowiezo bloed aan hun handen.(2002 Pim Fortuin).Ik denk dat D66 en GroenLinks flink mee verdienen aan hun malloten beleid.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Erg blij met deze aandacht van Alma van Hees. Wat een krankzinnige omgekeerde wereld. Om “groen” te worden slopen wij alles aan groen wat wij nog hebben. In de bossen is het hier altijd onrustig. Als je paddenstoelen plukt krijg je scheve gezichten maar als er weer een stuk bos wordt vernietigd en grond omgeploegd is iedereen stil. In verhouding zijn wij erger dan Brazilië. Wij manen Brazilië tot orde omdat wij de Amazone tot onze longen bestempeld hebben en om hier zelf dat beetje groen wat er nog is te kunnen slopen. Het idee van Bolsonaro om Europa te herbebossen is zo gek nog niet al moet hij ook de eigen Amazone niet slopen. In Duitsland zouden honderd duizend bomen moeten sneuvelen om plaats te maken voor windparken. Hier worden wegen onnodig aangepast wat ook honderden gezonde bomen kost. Deze worden administratief vervangen dus op papier zal het aantal kloppen maar die nieuwe sprietjes van bomen hebben dertig jaar nodig om op capaciteit te komen. De alsmaar groeiende economie en klimaatgekte houdt geen rekening met de natuur. Maar de mens is niet sterker dan de natuur en die zal haar tol eisen. Bomen zijn effectiever dan windmolens en gas stoken is beter dan hout of bruine kolen. Met minder bomen zijn er weer meer windmolens nodig, waar houdt dit op? De wetenschap is gegijzeld door de politiek en die weer door activisten. De groene activisten slopen onze aarde. Krankzinnigheid regeert!

A.Frenaij
A.Frenaij
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Er valt best wat voor te zeggen dat groene stroom niet altijd groen is, helemaal mee eens! Maar niet de activisten zijn schuld, het is natuurlijk heel erg fijn om een zondebok aan te wijzen. Wat vind u ervan om eens de hand in eigen boezem te steken? De zondebokken, zijn wij, wij allemaal, met ons niet te stillen consumptie gedrag. Er is geen oplossing voorhanden zolang we onszelf niet aanpakken. En dat betekend een flinke stap terug. Een klein stukje vlees is net zo lekker als drie kilo op de barbeque. We zijn niet meer met z’n 1 miljarden, we zijn nu met bijna 7 miljard mensen, tendens stijgend. We willen allemaal in een auto rijden, we willen allemaal de wasmachine laten draaien. Als iedereen eens zou doen wat minimaal binnen je vermogen ligt, dan zijn we al een grote stap verder. Koop lokale produkten, plant een boom, eet minder vlees, pak een deken in de winter, hang de was op tijdens mooi weer i.p.v. een stroomvretende droogmachine te gebruiken. Dat zijn allemaal dingen die amper verschil maken op onze levenskwaliteit, maar groot verschil maken op het totaalplaatje, want inmiddels mag toch ook voor de rechtse rakkers duidelijk zijn dat klimaatverandering iets is wat ons allemaal aangaat, en geen zaak is van ‘links’ of rechts’?

Asher
Hoofdredactie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  A.Frenaij

Wat mij betreft is er sprake van klimaathysterie bij links en ook een deel van het midden en rechts. Gecombineerd met een overtrokken ondergangs- en eindtijd-obsessie. Ergste van alles is nog het zelfingenomen moralisme ten aanzien van critici. Ook uit uw reactie blijkt dat helaas. Klimaatbeleid moet worden gebaseerd op feiten en niet op aannames en angstpsychoses. Wat zich klimaatdeskundige noemt is jammer genoeg meestal meer een sekteleider, die geen kritiek of alternatieve zienswijzen verdraagt.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Beste Asher, wat is nog rechts in Nederland?

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  A.Frenaij

Beste A. Frenaij, uw reactie zou menige praatprogramma op NPO sieren. Dit horen wij al zo vaak. De door u genoemde collectieve gedrag is een uitvloeisel van de ontwikkeling van de beschaafde wereld. Wij willen allemaal doen wat u noemt maar alleen omdat het allemaal kan en is toegankelijk. Mijn ouders deden het met veel minder en wij als kinderen met hun mee. Hebben wij daardoor slechtere herinneringen? Helemaal niet. Maar onze ouders hadden het beter willen hebben en vandaag de dag zouden zij hetzelfde doen zoals wij. Ook de economie die moet blijven groeien maakt het mogelijk en biedt de klant meer dan hij vraagt. Ik geloof niet dat de meeste mensen drie kilo vlees opeten i.p.v. twee honderd gram. Er wordt wel makkelijk weggegooid. Ik voel mij zelf absoluut niet aangesproken omdat wij in onze hele leven in Nederland normaal hebben geleefd naar onze mogelijkheden. Wel zie ik hedendaagse asielzoekers komen die geen honger hebben en over een iPhone beschikken en hoge eisen stellen om luxe leven na te houden liefst zonder werk. Daar verschillen zij van ons die de samenleving geen cent hebben gekost. De huidige migratie is een belediging voor ons. Het probleem is dan ook niet dat wij te veel consumeren maar dat het aantal wereldbewoners stijgt en daar geen maatregelen voor worden gemaakt. Er mag zelfs niet over gesproken worden omdat het andere culturen betreft. En de corrupte VN regelt dit alles en laat deze volksverhuizingen toe. Dat is het echte probleem en die help je niet door de teruggang naar se stenen tijdperk. Maar dat wij met minder kunnen geef ik u gelijk.

fdroge
fdroge
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Precies ni28. Ze zijn allemaal bezig met symptoombestrijding. Allemaal gericht op groeiende economie en de uitdaging de groeiende bevolking maar te kunnen blijven voorzien van voedsel, huizen, vervoer etc etc…
We gaan als een wolk sprinkhanen over deze planeet heen en consumeren ons plat. Mondiale geboortebeperking zal m.i. zo spoedig mogelijk doorgevoerd moeten worden willen we niet in apocalyptische toestanden terecht te komen.
Ik vraag mij ook af welk percentage van de bevolking daadwerkelijk begaan is met de planeet en hoeveel er daadwerkelijk wat voor laten. Lijkt mij dat de grootste acties toch uit de politiek zal moeten komen aangezien een (te) groot deel van de bevolking het allemaal wel gelooft…
We zullen veel meer de wetenschap leidend moeten laten worden ipv de economie.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  fdroge

Fdroge@ u benoemd goed wat ik zelf bedoel. En wat is eigenlijk het “begaan zijn met de planeet”? Het klinkt net of wij alles over de planeet te zeggen hebben terwijl de mensheid maar een klein onderdeeltje ervan is. Door ons denkvermogen schrijven wij ons een te grote rol in het geheel terwijl wij niet eens willen bedenken dat wij alleen door het groeiende aantal van ons zullen vergaan als soort. De grootste vijand van de mens is de mens zelf.

Peter
Peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klimaat,alles is alleen maar bedoeld om het werkelijke probleem ,de gelukszoekers , uit de wind te houden ,moordpartijen ,verkrachtingen ,stelen ,uitzetten, hoeveel er elke dag binnenkomen ,pensioengelden die verdwijnen naar Brussel ,over alles wordt gelogen ,het land wort verkwanseld,en dat door een stelletje boeven die de hele zomer lachend op vakantie zijn geweest ,en nu weer een komedie op gaan voeren in Den Haag om via slinkse manieren hun zakken gaan vullen omdat ze belangen hebben met grote bedrijven,media en advocaten ,echt niet met de burgers van Nederland ,die hebben ze alleen maar nodig tijdens de verkiezingen ,al hebben ze het nu al zo ver dat die ook niet meer nodig zijn ,het is een pot nat,en links of rechts,wat ze niet aanstaat wordt uitgesloten ,en een stem op de VVD is er een op Klaver,of Jetten,het is om te kotsen .

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je Alma.
Het huwelijk tussen radicale linkse activisten en neoliberale rechtse kapitalisten zorgt hiervoor. Samen manipuleren zij de massa met ‘fake news’ en de massa heeft het niet door.
Hoe je in hemelsnaam van het rentmeesterschap over de aarde kunt overstappen naar het sturen op fictieve cijfers mbt “klimaat”.. en dan ook nog “gemiddeld wereldklimaat”. .dan moet er toch wel een steekje bij je loszitten. Dieren en planten gaan eraan omdat “men” heeft besloten.
Maar het grote geld en de fanatieke emo radicalen zitten erachter, waardoor de gemiddelde mens nu van alle kanten wordt voorgelogen en bestolen.. en men vindt het nog goed ook. Zucht.
Tegen zoveel manipulatie en domheid kan ik gewoon niet op.
Blijf vooral artikelen schrijven. Misschien worden mensen langzaam wakker.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het woord ‘energietransitie’ (‘Energiewende’, want we doen vooral Duitsland na) is slecht gedefinieerd en dekt de lading niet. De reden is dat er totaal verschillende groepen achter de term schuil gaan: 1. GroenLinks-achtigen, die weer verder op te splitsen zijn in ecologische radicalen, groen=goed denkers, en linksachtigen, waaronder vooruitgangshaters, die toevallig in dezelfde club zitten; 2. ondernemers, die opgesplitst kunnen worden in zonnepaneel en windmolenboeren, ingenieursbureaus die het allemaal voor u uitrekenen in willekeurige modellen zonder garantie, en grote bedrijven, zoals energiebedrijven, die de schijn willen wekken hun eigen en uw voetafdruk te verkleinen; 3. politici, die ook weer onderverdeeld kunnen worden in hen die de schijn willen wekken de wereld te redden (zonder zich al te veel om de consequenties te bekommeren), diegenen die meerderheden willen vormen om zo de bestuurbaarheid van het land te garanderen (zegt nog steeds weinig over de juistheid van de koers), en diegenen die een dermate groot geloof hebben in eigen besturingskunst (vaak gaat daar een soort besturingsdrang achter schuil) dat ze sowieso altijd aan de knoppen willen zitten; 4. meelopers en meegezogenen (de grote meerderheid), die het energietransitiediscours geloven, terwijl er toch voldoende argumenten zijn om het aannemelijk te maken dat het verhaal in belangrijke mate aan de doorgeschoten fantasie van een betrekkelijk kleine groep ontsproten is terwijl de wetenschappelijke onderbouwing rammelt door de inmiddels zwaar gepolitiseerde tunnelvisie van het IPCC. Alternatieven worden niet voldoende serieus genomen en irrationaliteit grijpt om zich heen zonder uitzicht dat de redelijkheid ooit weer haar positie tussen moraal en esthetiek zal gaan innemen.

p.
p.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is echt volkomen krankzinnig wat er gebeurd. Ik heb me een tijdje afgevraagd hoe het toch kon dat er zo massaal veel hout gekapt wordt. Maar het is me nu duidelijk.
Dit is HET voorbeeld van een veel, maar dan ook véel te grote afstand tussen de beslissers met hun ideologieën en de werkelijkheid. Niet alleen de fysische energie-werkelijkheid zoals in dit artikel beschreven, maar ook de effectieve werkelijkheid die het gevolg is van deze desastreuze beslissingen. Van al die ministers in Europa, en al hun adviseurs is er gewoon geen éen die beseft of bedenkt dat niet alleen hún land die draai maakt, maar veel meer landen > met als gevolg wereldwijde bomenkap. Zo wordt een sneeuwbal vanzelf een lawine en niemand is verantwoordelijk.
Deze idioten zijn in feite levensgevaarlijk. Als dit niet stopt gaan zij zélf nog datgene veroorzaken waar ze nu zo hysterisch tegen waarschuwen.

Adrianus Deka
Adrianus Deka
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verwarming van de aarde? Ja, door de zon (neaktiviteit). Verwarming? Sinds wanneer? Na de vorige mini ijstijd , ja. Maar nu veel kouder dan in Middel Eeuwen. En temp is al weer fors gedaald ( daarom term klimaatverwarming ingeruild voor klimaatverandering, met eeuwige dank aan de eerste zwarte president van de VS). De huidige heeft het vieze spel van de globalisten, Juncker , Merkel, Macron en alle andere volgers en baantjesjagers zoals hypocriete weglachen Rutte. Trump wordt door media verguisd omdat hij deze gekte wil stoppen. Mensen, wordt wakker! En ben je nog niet wakker kijk dan een keer maar je groene stroom rekening!!! Grtz

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen