Woke Woensdag – Van racistische dierennamen tot recht op potloodventen

Woke woensdag, 28 juli 2021, OpinieZ, diversiteit, inclusiviteit, anti-racisme

Titelfoto: Love Wins door Roman K, CC BY-NC 2.0. Ook

Welkom bij de Woke Woensdag van 28 juli 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Racistische dierennamen

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Ook racistische en kwetsende dieren- en plantennamen moeten er in de VS aan geloven. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Aziatische karper – immers stigmatiserend voor een hele grote bevolkingsgroep – of het vogeltje genaamd Hammond’s vliegenvanger – want de naamgever van deze vogelsoort (oud-minister Hammond) schijnt een racist te zijn geweest.

 

GroenLinkse dubbele moraal

Tramlijn 1 naar het Scheveningse strand mag van GroenLinks Den Haag geen ‘Bikinilijn’ heten – want seksistisch en rolbevestigend – maar in een eigen motie mogen dat soort foute kwalificaties natuurlijk wel worden gebruikt. Zo kennen we GroenLinks weer.

 

Inclusieve ambtenarentaal

Gelukkig waakt de Trotskistische Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink (kijk nou, toevallig ook van GroenLinks!) over de tere zieltjes van de Amsterdamse burgers. In brieven van de gemeente aan burgers moet voortaan ‘inclusieve taal’ worden gebruikt. Wat dat dan ook moge zijn. De aanhef ‘Geachte heer/mevrouw’ is dan uiteraard het eerste dat eraan gaat, want je zou daarmee wel eens ‘non-binaire’ stadsgenoten kunnen kwetsen. Duidelijk toch?

 

Bundesbahn Goes Woke

Duitse treinen rijden natuurlijk meestal op tijd, maar daarmee red je het niet anno 2021. De Bundesbahn heeft goed geluisterd naar de mededelingen van de NS in Nederlandse treinen en schrapt nu – je verwacht het niet – het ‘Damen und Herren’. Ze gooien er nog een schepje bovenop en hebben gelijk maar even het woord ‘zwartrijden’ verbannen. Gelukkig maar, want aan onbedoeld kwetsen van bevolkingsgroepen doen de Duitsers al heel lang niet meer.

 

Genderneutrale baby

Je mag je pasgeboren baby (die term mag blijkbaar nog…) vanzelfsprekend niet opschepen met de vermelding van zijn/haar/het/etc. geslacht in zijn/haar/het/etc. geboorteakte. Dat zou bijzonder beschadigend en stigmatiserend zijn voor het kind. Want je geslacht kies je zelf op latere leeftijd, dat spreekt voor zich.

 

Gender is een keuze

Nu we toch bezig zijn over geslachtsaanduidingen knallen we gelijk door naar Californië. Daar wordt studenten aan de universiteit onderwezen dat mensen – in afwijking van alle andere zoogdieren – geen twee biologische geslachten (mannetjes en vrouwtjes) kennen, maar heel veel varianten. Biologie is per slot van rekening geen wetenschap, maar een ontspoord voortbrengsel van het Witte patriarchaat. Je gender kies je – hoe vaak moeten we het nog zeggen? – gewoon zelf. Zo eenvoudig is het.

 

Interne sektestrijd

Het eeuwige gemekker, gecancel, gehak en gedeugdram van de Wokies is zelfs de uiterst antiracistische journalist en columnist Clarice Gargard (next-level Woke) te veel geworden. Er is dus toch af en toe nog wat gezond verstand te bespeuren. De hoop op een interne stammenstrijd in de Woke-sekte is nog niet verdwenen.

 

Quinsy Gario gecanceld

Het zit trouwens wel goed met die interne stammenstrijd in de Woke-branche. Men cancelt er onderling flink op los. BIJ1-voormens Sylvana Simons heeft anti-racismeboegbeeld Quinsy Gario uit de partij gedonderd wegens ‘grensoverschrijdend gedrag’. De Quins pikt dat niet en heeft de strijd met de partijleiding aangebonden. De kolonialismekaart is al getrokken. Dat wordt nog wat. Zet de chips en cola maar alvast klaar.

 

Volkskrant waakt over ons Genderbewustzijn

Godzijdank let de Volkskrant goed op onze diversiteit en empathie met alle zeventig (en meer) onderkende gendervarianten. Dat schijnt – heel ingewikkeld – niet alleen te maken te hebben met gender, maar ook met etniciteit, begrijpen we nu. Fijn dat we zo goed worden voorgelicht!

 

Recht op potloodventen

De Los Angeles Times is gezellig op de voortrazende Woke-trein gesprongen en springt in de bres voor de rechten van een biologische man die zich vrouw voelt. Bij een bezoek aan een badhuis voor vrouwen toonde hij zijn geslachtsdeel ongevraagd en publiekelijk aan de aanwezige meisjes en dames. Want hij is immers vrouw. Doorlopen mensen, niks aan de hand.

 

Boetedoening vanwege White Privilege

De Canadese onderwijsinspecteur Teresa Downs heeft het helemaal begrepen. Ze is zich door en door bewust van haar White Privilege waardoor zij in haar carrière onterecht allerlei kansen heeft gekregen. Dat is niet acceptabel en dient te worden veroordeeld. Daarom deze zelfkritiek als openbare boetedoening.

 

De Witte Spelen

Gelukkig is er ook over de Olympische Spelen in de MSM wat te zeiken: Opper Deugkrant Trouw meldt dat #TeamNL en de sport in het algemeen te weinig divers, want Te Wit is. En dat we ons dat moeten aantrekken. Er is nog heel wat Racism of Lower Expectations te verrichten.

 

Lees- en kijktips

Het OpinieZ Woke watchers-team beveelt aan:

 

Ben Shapiro over de autoritaire machtsovername door Woke Links

 

Jongens verwerpen toxische mannelijkheid

 

Netflix viert massale afslachting van blanken

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, George van Bergen, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb nooit iets gemerkt van Wit privilege. Ik heb altijd zelf mijn huiswerk gedaan. Zelf examens afgelegd. Zelf scriptie geschreven. Zelf sollicitatiebrieven geschreven. Zelf gewerkt voor mijn centen.
Hoezo privilege? Op basis van wat?

Alysa
Alysa
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Gij nu weer . . .

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een baby die met een penis of vagina geboren wordt is duidelijk, een man en vrouw. wij verschillen op één ding met dieren: doorgeslagen gender diversiteit.

En een zwarte jongen die biseksueel is en non binair prima laat hem zijn gang gaan, meer zeg het niet als hij op de markt staat in de Bijlmer.

En nu gaat elke pedofiel in Los Angeles naar het badhuis speciaal voor vrouwen en meisjes, ik heb er meer over gelezen, het personeel deed niets.

De diversiteit binnen het TeamNL is de afspiegeling van de maatschappij, net als op mijn werk. Het gaat hier om: wie geschikt is voor de Olympische Spelen of in het werk dat hij of zij kiest.
Moe wordt je ervan.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

alhier tobben we met Ribes nigrum , de zwarte bes die van groen naar paars zwart wordt – heeft ook een geurtje … Wie weet een woke naam ? Is gario bes iets ? Verder in de tuin Oost-Indische kers , dat kan ook niet meer , noemen we nu surinaamse gemengde kleuren plant

H.J
H.J
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Ik ga de Zwarte bessen zo plukken, gister waren de struiken nog te nat.
De Rode en de Witte bessen, zitten al als Jam in de potjes.
De Zwarte bessen plukken moeilijk en weinig bessen aan een steeltje.
De Zwarte bessen stinken wel, maar als bessensap zijn ze heerlijk over de warme pap.
Ze zijn niet echt lekker om ze uit het vuistje te eten.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Voor mij een jeugdherinnering ze stonken, maar als bessensap over de zelfgemaakte vanille vla van mijn moeder, dat was een traktatie.

H.J
H.J
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Inderdaad Gussel mijn vrouw (1942) maakt het nog steeds.
Volle melk van de boerderij.
Eidooiers.
Vanille.
Maizena.
Fijne suiker.
De kinderen en kleinkinderen en HJ eten het graag.

rico
rico
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag is wat meer mensen kwetst, de onzin van een handvol links groene idioten of het zogenaamde probleem wat ze denken aan te kaarten.
Woorden kwetsen niet hooguit de betekenis die je er zelf aangeeft en dat zit in dit geval echt tussen je oren. Wat pas echt vreemd is, is dat het serieus word genomen of dat het daar door de rijk gesubsidieerde linkse lobby op is gaan lijken. Wat kost die onzin allemaal want verspilling van geld is het wel.

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  rico

Zoek op Soros en je weet wie dit financiert. Het is een onderdeel van verdeel en heers; volledige vernietiging van de sociale cohesie. De onbeperkte immigratie hoort hier ook bij.

rico
rico
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Het is niet alleen Soros, het is een hele plaag. Een aanrader is de docu van Marijn Poels op youtube hoe je in Nederland word gemanipuleerd.

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  rico

Zeker. Marijn Poels is top, elke vrijdag een genot om te horen.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  rico

Als ik mijn ongenoegen hierover uitspreek, dan ben ik een zwartkijker en word niet serieus genomen. Excuses voor het woord zwartkijker, want dat is natuurlijk helemaal fout in de ogen van deze idioten.
U heeft volkomen gelijk, wanneer het bij woorden blijft is het nog te verdragen, maar helaas moeten we het in de praktijk serieus gaan nemen en dat levert veel ellende op.

Heleen
Heleen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Jaja er zijn minstens 70 genders en elk daarvan is legitiem enzovoorts. Totdat er een kinderwens is bij een tot man omgebouwde vrouw en een tot vrouw omgebouwde man.
Dan blijkt dat je, hoe ouderwets, toch gewoon echt een mannelijk en een vrouwelijk onderdeel aka een zaadje en een eitje, nodig hebt. En dan moet er vervolgens allerlei medisch kunst- en vliegwerk uitgehaald worden om de functie van het resterende stukje mannelijk cq vrouwelijk voortplantingsorgaan terug te halen of te laten herleven om de kinderwens mogelijk te maken, tegen astronomische kosten waar deels de maatschappij voor opdraait. Daar kan ondergetekende slecht tegen.

H.J
H.J
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zomaar een vraagje.

Is het zaaien en poten van Afrikaantjes in je (moes) tuin pro woke of anti woke.
Wij doen dit al 60 / 70 jaar het geen onaardig blommetje.
Het Afrikaantje stinkt wel, maar het bestrijd ook de schadelijke bodeminsecten.

Pro of Anti woke.?

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Ligt eraan wie deze vraag beantwoordt.

Foaak
Foaak
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We komen in een samenleving waar de waarheid volstrekt irrelevant is. In dit artikel gaat het over LHBTI en raciale zaken maar je ziet het tegenwoordig in tal van zaken terug. b.v. De PCR test om covid aan te tonen zou voor 97%! Valspositieve uitslagen geven, op deze PCR test baseren we echter wel de gehele coronacrisis. Er zijn nog tal van voorbeelden te noemen zoals klimaat, stikstofcrisis etc. op deze manier kan de waarheid gecreëerd worden i.p.v. waarheidsvinding Het gevaarlijke is dat onze bestuurders op deze manier de waarheid naar hun hand kunnen zetten en dan moeten wij maar hopen dat ze het beste met ons voor hebben.

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x