EU-Klimaatplan Fit for 55: peperdure groene verdwazing

Ineffectieve maatregelen en angstzaaierij

De waanzinnige “Fit for 55”-klimaatplannen van Frans Timmermans en Ursula von der Leyen gaan ons meer dan duizend miljard kosten en leveren een vuiler milieu op. Bovendien leiden ze nauwelijks tot verlaging van de CO2-uitstoot, omdat China en India deze verlaging ruimschoots overtreffen met hun stijgende CO2-produktie. Ik reken op de ‘gele hesjes’ en gezond verstand van alle EU-burgers om niet mee te gaan in deze peperdure groene verdwazing, schrijft dr. Ferdinand Meeus.

Op 14 Juli 2021 hebben klimaatpaus Frans Timmermans (klimaatpaus van de Europese Unie) en sprookjesprinses Ursula von der Leyen (voorzitter Europese Commissie) hun klimaatplannen voor 2030 geopenbaard. Beiden zullen tegen die tijd al lang genieten van een weelderig pensioen. Timmermans wordt 65 in 2026 en Ursula in 2023. Zij zullen totaal geen last ondervinden van de catastrofale effecten van hun plannen. Dit feit alleen al is misdadig vanwege het ontbreken van verantwoordelijkheid als problemen zich gaan manifesteren. Je maakt onzinnige dure plannen en de gevolgen zijn voor je opvolgers. En de burgers betalen de rekening.

 

Angstzaaierij

Bovendien hebben ze, bij de presentatie van hun plannen, als rasechte populisten gebruik gemaakt van de ellende van de overstromingen in Europa om extra angst te zaaien. Dit is natuurlijk pure misleiding, waarbij extreem weer zonder enige wetenschappelijke onderbouwing wordt gekoppeld aan klimaatverandering. Recente cijfers zijn duidelijk, er is geen bewijs dat extreem weer wordt veroorzaakt door klimaatverandering.

 

 

Dogma van de CO2-uitstoot

De grondsteen voor hun dure onzinnige plannen is het dogma, dat tegen 2030 de CO2-uitstoot in Europa met 55% moet verminderen (referentiejaar 1990). Ze hopen daarmee de wereld te redden van een alarmerende ondergang door opwarming door CO2. Deze nobele naïeve groene gedachte druist echter in tegen alle realiteit, omdat de grootste CO2-uitstoters China en India (en USA) rustig verder gaan met het bouwen van goedkope en betrouwbare steenkoolcentrales, om de groeiende vraag naar energie en de daarmee verbonden stijgende welvaart van hun burgers te ondersteunen.

Europa produceert ongeveer 9% van de totale CO2-uitstoot. Dus de theoretisch mogelijke vermindering van CO2-uitstoot door Europa wordt volledig teniet gedaan door de stijgende uitstoot van China en India. Met als nettoresultaat geen wereldwijde daling van CO2- uitstoot en dus geen redding van de planeet. Waanzinniger gaat niet worden. Miljarden Europese euro’s die niks opleveren. Men kan dat geld beter investeren in andere sectoren (zorgsector, dijken, crisis infrastructuur, waterbeheer, scholen..).

 

Rekening

De EU-burgers zullen de enorme ‘groene hernieuwbare’ energierekening betalen. Energieprijzen zullen fors stijgen zonder de zekerheid dat het licht zal blijven branden, omdat de groene energie uit zon/wind van Frans en Ursula niet altijd beschikbaar zal zijn. Duitsland, dat verder staat in de zon/wind-transitie, moet regelmatig de kolencentrales herstarten of kernenergie invoeren vanuit Frankrijk.

 

Verbod diesel- en benzinewagens vanaf 2035

Vanaf 2035 is er een verbod op de verkoop van nieuwe diesel- en benzinevoertuigen en moet iedereen een dure elektrische wagen kopen. De armoedekloof tussen diegenen die dat wel en niet kunnen betalen gaat nog verder toenemen.

De noodzakelijke elektrische laadpalen en netwerkinfrastructuur moet dan in een recordtempo worden gebouwd. Een technisch onmogelijke taak. Tenzij men communistische regels gaat invoeren over wie op welk moment het stopcontact mag gebruiken.

Er worden ook nieuwe groene belastingen in de vorm van emissierechten op goederen en diensten ingevoerd, waardoor prijzen in de supermarkt zullen stijgen en de energiefactuur voor velen onbetaalbaar wordt op het einde van de maand.

 

Biomassaleugen

Klimaatpaus Timmermans blijft nog steeds vasthouden aan de leugen dat biomassa met houtstook een ‘schone’ alternatieve groene hernieuwbare energiebron is. Waarbij de uitstoot aan CO2 van deze vorm van houtstook niet moet worden meegeteld in de rapportering om de 55% reductiedoelstelling te halen tegen 2030. Dit is pas volksverlakkerij.

Zelfs Greta Thunberg en Greenpeace hebben geprotesteerd tegen deze biomassaklimaatleugen van de Europese Commissie. Maar Timmermans gaat door met zijn groene bio-gejok.

 

Kinderarbeid

Als we de Fit for 55 klimaatplannen uitvoeren zal het gebruik van meer batterijen voor elektriciteit (auto’s en opslag) ook leiden tot een enorme vervuiling van het milieu met giftige zware metalen (Kobalt, Lithium, Mangaan..) in landen die niet bekend staan als democratisch en waar milieuwetten een rariteit zijn. Bovendien wordt er nog veel misbruik gemaakt van kinderarbeid.

 

Een laatste schandaal in deze klimaatplannen van Frans en Ursula voor de groene energietransitie is dat kernenergie niet is opgenomen in de lijst van ‘alternatieve hernieuwbare energiebronnen’. Juist kernenergie is klimaatneutraal omdat er geen CO2-uitstoot is. Nogmaals een bewijs dat deze klimaatplannen niet steunen op neutrale wetenschap maar een dogmatisch ideologisch gedrocht zijn.

 

Verdwazing

Gelukkig moeten de plannen nog goedgekeurd worden door de verschillende Europese landen en het Europees Parlement. Er zijn al indicaties dat Hongarije gebruik zal maken van zijn vetorecht. En ook Frankrijk en Italië zullen twee keer nadenken voor hun bevolking op te zadelen met forse prijsverhogingen en een daling van de welvaart.

Ik reken op de ‘gele hesjes’ en gezond verstand van alle EU-burgers om niet mee te gaan in deze peperdure groene verdwazing.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik zo wonderlijk vind is dat ook hoger opgeleide mensen klakkeloos meegaan in de idioterie van Timmerfrans.
Ik praat wel eens met mensen over deze plannen. Als ik hen vertel dat het volzetten van de Noordzee met windturbines lang niet voldoende is om alleen al de elektriciteit van de huishoudens te leveren, laat staan de bedrijven, zeggen ze niets.
Als ik hen vertel dat er niet eens genoeg lithium op de wereldbol is om alleen al de personenauto’s in Europa elektrisch te laten rijden, laat staan de vrachtwagens, bussen, en auto’s elders in de wereld, dan zeggen ze niets.
Kennelijk denkt de gemiddelde burger niet na over hoe deze plannen moeten worden uitgevoerd, maar lopen ze willoos achter de politici aan. Net zoals ze willoos en hersenloos achter de coronavaccinatie aanlopen.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik ken dat soort hoog opgeleiden ook, meestal zijn ze ook voor massamigratie van tribale volken naar Europa, want zo zielig. Zolang ze er zelf maar geen last van hebben dat dan weer wel.
Die naïviteit, die kortzichtigheid, het niet verder nadenken dan je neus lang is, heeft mij ook verbaasd.

Harrie Bours
Harrie Bours
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

De geleerden zaten hoog in de ivoren toren en keken neer op het volk, alleen zij wisten wat goed was.

Corné
Corné
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Hoe hoger (langer) opgeleid, hoe meer onderwijs doctrine ondergaan.
Zijn ontnomen van een brede natuurlijke visie en wereldbeeld.
Wie bepaalt de kwaliteit en inhoud van een opleiding?!
Zie je mooi bij huisartsen; opgeleid door de farmaceutjes dus weten niets over voeding en natuur.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Erg moedig van de schrijver om steeds weer de onzin van de plannen kenbaar te maken. Ik bewonder zijn volharding. Helaas gaat het niet over het klimaat, of het managen van het klimaat. Zo dom zijn de globalisten niet en ik meen dat zelfs het IPCC heeft toegegeven dat het niet om het klimaat gaat. Het klimaat is een middel tot een doel. Net zoals Covid-19 dat is. Misschien kunnen zelfs de recente overstromingen, waarvoor niet gewaarschuwd is ondanks rammelende alarmbellen, daarbij geschaard worden. En als er straks een massale cyberattack of zelfs een buitenaardse invasie plaatsvindt, zal dat hetzelfde hogere doel dienen. De overeenkomst? Het zijn grensoverschrijdende problemen waarvoor uiteraard grensoverschrijdende oplossingen nodig zijn. En we weten zo langzamerhand wel waarheen dat moet leiden.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Ze hebben duidelijk goed geluisterd naar Winston Churchill, Never waste a good crisis… De crises worden aangegrepen om ideologische doelen te behalen. De mening van burgers doet er niet toe, er wordt voor ons bepaald wat we belangrijk moeten vinden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als aardlagen uit de oudheid schuin blijken te liggen t.o.v. de hedendaagse lagen, ws door het veranderen van de positie van de aardas, als men vaststelt dat de magnetische pool momenteel steeds verder opschuift, is het dan niet aannemelijk dat ‘het klimaat’ ook als het ware verschuift?
Imho hebben kosmische invloeden, de stand van de aarde, het wobbelen van de planeet enz. een doorslaggevende invloed op veranderende weersomstandigheden.
Zoals in de ijstijden en de opwarmingsperioden daarna.
Overigens kan ik mij goed herinneren dat al ruim 60 jaar geleden onze achtertuin en alle straten onder water stonden na plensbuien. Toen had vrijwel niemand een auto, er waren geen megacontainerschepen, van vakantievluchten was geen sprake, alleen op zondag een stukje vlees……
Overigens ben ik wel voor het uitfaseren van fossiele brandstoffen, maar dan alleen om niet afhankelijk te zijn van dubieuze landen.
“Ons’ schone gas zouden we m.i. moeten blijven oppompen (en in Nederland als schone brandstof blijven gebruiken, geen export) tot het op is en de (staats-)opbrengsten gebruiken om bewoners van aardbevingsgebieden een schokbestendig huis te garanderen.
De kosten van de onzin die de grootheidswaanzinnige Timmermans wil, kunnen we beter in adaptatie steken.

H.J
H.J
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn de kiezers op deze personen, die verantwoordelijk zijn.
De EU is een lustobject van Links, U weet wel het Rutte Kartel is puur Links.
Links maakt meer kapot dan ons lief is.

De opstap naar de echte oplossing is simpel.
RUTTUP en NEXIT.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J

“De EU is een lustobject van Links”

Ik vind dat te makkelijk. Liberalen en conservatieven doen net zo enthousiast mee. De tegenstelling links/rechts is dan ook verouderd. Tegenwoordig zijn het allemaal sociaaldemocraten, ofschoon de één wat meer dan een ander. De werkelijke tegenstelling gaat tussen de globalisten en de populisten, wil je de natiestaat en culturele eigenheid behouden, of wil je opgaan in een wereldregering?

H.J
H.J
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Sociaaldemocratie is de aanduiding voor een politieke beweging die binnen een democratische staat een sociale wetgeving voorstaat.
Nederland is allang geen democratische staat meer.
Nederland is een Links land geworden sinds Joop den Uyl de baas is geweest over de instroom van de gelukszoekers.
Vroeger was het duidelijk, geld, arbeid, kerk.
Meer smaken waren er niet.

audio1958
audio1958
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik niet begrijp is dat deze 2 personen zo ontzettend veel macht hebben.
Wat ik niet begrijp is dat velen (hoger opgeleiden) hen klakkeloos volgen.
Wat ik niet begrijp is dat het vele ‘fake’ nieuws wat zij verspreiden overal geciteerd word.
Ik merk het ook in mijn directe omgeving, men gelooft hen. En het zijn echt geen domme mensen maar ze kijken mij raar aan als ik probeer het te nuanceren. Met feiten. Ik begrijp er niets meer van.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat Timmerfrans nog nooit zijn klimaatalarmisme heeft hoeven verdedigen tegen sceptici van de antropogene klimaatopwarming. Nooit. Hij komt ze niet tegen. Hij mijdt ze waarschijnlijk. En hij weet bij voorbaat al dat hij totaal en absoluut gelijk heeft. De deugdelijke discussie over dit onderwerp zal aldus nooit plaatsvinden. Ook niet in de Tweede Kamer, ook niet in het Europarlement, want daar doen ze niet aan deugdelijke argumentatieve discussie. Verder zijn de massamedia zozeer op de hand van de timmerfransen van deze wereld, dat steeds voldoende electoraat dusdanig gehersenspoeld is in het klimaatalarmisme, dat ze vrijwel automatisch het hokje rood maken bij die timmerfransen. Dus waar komt dit op neer? Wat betekent het? Het betekent dat we zijn overgeleverd aan de plannen van mensen die discussie mijden en gewoon hun plannen erdoor drukken. En op deze manier komen er ook steeds meer migranten en steeds meer islam en steeds meer micro-burgeroorlog en steeds minder democratie en steeds minder Nederland en steeds meer Brussel, enzovoort. Officieel leven we nog in een modern liberaal democratisch land dat gunstig scoort in cultuurvergelijkend onderzoek, maar kijkend naar die timmerfransen, dan denk ik dat we in de opmaat zitten naar een DDR 2.0, als het al niet uitdraait op uiteindelijk een sharia onthoofdingsstaat.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is niets mis met het klimaat. Dat elke regendruppel en zonnestraal wordt aangegrepen om het volk bang te maken is schandalig. Het is pure indoctrinatie met als doel om de elite hun waanzinnige doelen te laten halen. Ja, het is soms heet. En ja, het is soms nat. So what? Al die pipo’s denken maar dat de planeet en de natuur geen zelfherstellend vermogen hebben en dat ze grote onbalansen tolereren. Het is niet voor niets dat te succesvolle soorten ook uitsterven. Het is de kortzichtigheid van de mens die ervoor zorgt dat we een mogelijk veranderend klimaat zien als een probleem.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

De natuur hersteld zich wel, op het moment dat er geen mensen meer zijn of in ieder geval een stuk minder.
Mensen kunnen ook uitsterven.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De natuur herstelt zich zeker, dat gebeurt continu. Daarmee wacht het echt niet totdat er minder mensen zijn, het gebeurt juist als er te veel zijn. Zie corona als voorbeeld, de natuur doet een poging om de balans te herstellen door de zwakkeren en ouderen (als altijd) een doelwit op de rug te schilderen.

Wij mensen zijn een redelijk sterke diersoort door onze hetseninhoud, maar we verzwakken onszelf door iedereen in leven te willen houden. We strijden al honderden jaren tégen de natuur (aandoeningen ouderdom, natuurrampen) en het is niet vreemd dat dit reacties vanuit de natuur teweeg brengt. Wie als soort te succesvol is krijgt regelmatig met nieuwe dreigingen te maken. Tot de mass extinction aan toe, disbalans wordt niet getolereerd.

Joost
Joost
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En daarzijn we nu druk mee bezig.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ongelooflijk dat zo hoog ontwikkelde beschaving haar eigen kunnen in twijfel trekt met zo paniekerige en domme oplossing als de Green Deal. Er hangt geen gordijn tussen Europa en Azië of Amerika die de vernomen Europese hoge doelen zou beschermen. Of dichterbij kijkend tussen ons en Polen. Kijk naar buiten en je ziet dat het bijna te laat is, roepen de groenen hard. Nu de zonsverduistering geruime tijd uitgewerkt is als dwangmiddel hebben de huidige priesters een nieuwe bangmakerij nodig. Met Green Deal zal men ook macht over de samenleving krijgen door de vele verboden aangesterkt door de huidige corona maatregelen. Alle macht naar een klein groepje leiders die bepalen wat goed voor de mens is. Dat wij een halve eeuw terug in de tijd zullen gaan zal hoogstens voor de islam nuttig zijn maar niet voor de moderne mens. Overstromingen, droogte, temperatuurstijging of daling zijn van alle tijden. In de zestiende eeuw was in Engeland druiventeelt normaal en de kleine ijstijd maakte daar een eind aan. Het klimaat draait niet alleen om de CO2 uitstoot. De maan zal volgens dezelfde wetenschappers de komende tien jaar voor overstromingen zorgen door de bijzondere stand tegenover de aarde, las ik onlangs. Je zal het warm of koud van krijgen als je dadelijk de energierekening krijgt zodat je voortaan of in de kou blijf zitten of zonder het schaduw van bomen in de hitte. Wat op moment het meest zou helpen is dat het wetenschap niet meer geleid wordt door de politiek. Dan zal de wetenschappelijke berichtgeving een stuk acceptabeler van worden. Van de gekozen dwingende en huiveringwekkende aanpak wordt je hooguit sceptisch. Misschien kwam daar men achter bij de VN nu een onderzoek aangekondigd is naar de politisering van het wetenschap. Maar wie vertrouwt nog de VN?

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel. Ik reken op het gezond verstand van de burgers en politiek om niet mee te gaan in deze dramatiek. De gele hesjes hebben we ook in Nederland nodig dus nu vol inzetten op feiten relaas ipv doemdenken. China en India met de geplande kolencentrales vernietigen ons streven naar minder uitstoot, ook Duitsland moet zo snel mogelijk stoppen met bruinkool en steenkool centrales. Het kopen van emissie rechten is chantage en moet stoppen. Gelukkig start men in Nederland nu met de ombouw naar waterstof om gas op termijn te vervangen (Gasunie en NL overheid).
Technisch gezien kunnen de E-plannen van Timmermans helemaal niet, we hebben de grondstoffen en techneuten onvoldoende. We moeten nog meer communiceren op basis van feiten in plaats van emotie!

Harrie Bours
Harrie Bours
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Ik vrees dat waterstof niets gaat brengen, H2 kan alleen met grote verliezen opgewekt worden waarvoor heel veel elektriciteit nodig is. Beter is het om die elektriciteit rechtstreeks te gebruiken als energiebron voor andere doeleinden.

Els Schwencke
Els Schwencke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend geschreven!

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als we niks meer afnemen van biomassaverbranders als vattenfall en consorten, oftewel de vraag wegvalt, dan zal ook het aanbod wegvallen. Ik ben overgestapt naar atoom alliantie, de enige atoomstroomleverancier in nederland. Naar bezwaren en protesten wordt niet geluisterd, maar als het hen geld kost…
Ik ben in elk geval niet meer verantwoordelijk voor ontbossing, milieu- en landschapsvervuiling, massamoord op vogels en insecten etc.
Als we met genoeg zijn, komen er echt wel kerncentrales hier!

Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ik ook.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een verschrikkelijke dictator zonder verstand is die Frans Timmermans toch.
Walgelijk mannetje dat van ons geld een riant leven leidt en een riant pensioen opbouwt. Wat heb ik een hekel aan die enge man.
Ik hoop dat hij verbaal enorm onderuit gehaald gaat worden door deskundigen en ik hoop dat hij ooit voor een rechtbank moet verschijnen en verantwoording moet afleggen voor zijn angstzaaierij.

dick orwell
dick orwell
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De EU is een tool van het grote geld om gemakkelijker nog meer geld te verdienen.
Het klootjesvolk werd gepaaid met vrij reizen en 1 munt (toen er daadwerkelijk nog met cash geld gewerkt werd). Nu noemen we dat populisme.
De emo-populist Timmermans misbruikt nu een gefabriceerde crisis om een enorme hap belastinggeld in de zakken van het grote geld te doen belanden.

Het klimaat veranderd. Dat doet het voortdurend. Daar gaan geen 1000 miljard Euro of een tienvoud daarvan, wat aan veranderen.

We zouden het geld beter kunnen besteden aan het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering, in plaats van een heilloze poging het tij te keren.

Christiaan
Christiaan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt voor dit artikel.

Wat ik wel eens zou willen weten is hoeveel CO2 er vrij komt bij de productie van zonnepanelen en windmolens en hoe lang het duurt voordat deze op enigerlei wijze gecompenseerd is. Hetzelfde geldt overigens voor een kerncentrale. Immers, tijdens de aanleg daarvan komen ook gigantische hoeveelheden CO2 vrij.

Dit willen weten staat overigens los van de vraag of CO2 daadwerkelijk een probleem is.

Louis Moons
Louis Moons
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat nog nergens aan bod gebracht wordt is de vraag wat deze Green Deal en zijn klimaat hetze zijn auteurs gaat opbrengen. De heer Timmermans en madame Von der Leyen en hun aanhang worden er zeker zelf niet slechter van, wat hun hardnekkigheid tegen beter weten in perfect kan verklaren. Het zal hen al vast geen windeieren leggen, want volgens deze goeroe’s is 1000 miljard nog maar een peulschil voor hun Green Deal, het wordt nog vele malen duurde, dit was nog maar een aanzet. Zij gaan zgn de wereld redden, beter maken, maar vinden dat ze er zelf ook mogen beter van worden. Houdt de lobbyisten en de rechtstreeks geïnteresseerde organisaties en klimaatfabrikanten maar in het oog, dat zou wel eens zeer verhelderend kunnen werken. De massale geldstromen zijn zò indrukwekkend en de oplossingen zò banaal: biomassa verbranding, zoveel windmolens dat ze pijn doen aan de ogen, sterk vervuilende gasverbranding
ovens, duizenden hectaren zonnepanelen en bovenal een nijpend tekort aan koper(waar er geen kopermijnen meer zijn) wat de hele Green Deal tot een vodje papier gaat herleiden. Ondertussen vindt men na 20 jaar in de streek rond Hamburg plastiek resten van versleten windmolens her en der in grachten en bossen, omdat ze gewoon niet recycleerbaar zijn. Wat gaat dat verder geven met die massa mastodonten op zee en die verder overal ten lande nu de panorama’s afschuwelijk lelijk maken. Scherp toekijken en niet klakkeloos de Evangelies van de Groen goeroe’s slikken zal al veel opheldering brengen.

Harrie Bours
Harrie Bours
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

25 jaar geleden heb ik een cursus geologie en middeleeuwse mijnbouw in Zwitserland gedaan en bij die gelegenheid vertelde onze leraar dat in de middeleeuwen mijnbouw en ertsverwerking bedreven werd op een hoogte van ruim 2500m. Op die hoogte was hout of houtskool nodig voor de ovens en dit was alleen mogelijk als er bomen in de nabijheid aanwezig waren, dus de boomgrens was toen veel hoger als nu en daarom moet het toen ook warmer zijn geweest. De geologen in Zwitserland verwerpen hierom de veronderstelling dat de temperatuurstijging te wijten is aan een hogere CO2 concentratie, vroeger moet er veel minder CO aanwezig zijn geweest.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die duizend miljard van Frans gaan niets uithalen. Alleen maar bedoelt om geld uit de economie te onttrekken. Er moet een reden zijn om er zo veel geld in te steken en dat is meestal niet wat ze er als verklaring bij geven.
Wat betreft het klimaat ben ik het met mijnheer Meeus niet eens. Er is wel degelijk iets aan de hand, of mijnheer Meeus houdt zich niet op de hoogte van het nieuws.
Het ijs smelt, de gletsjers raken op. overal ter wereld worden warmte records gebroken, hevige regenval, aardverschuivingen en bosbranden, het gaat er bij mij niet in dat dit gewoon zo maar is en de CO2 verklaring is heel logisch.

H.J
H.J
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Anton het is simpel wie gaat er meten en wat wil hij weten.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Ik wil nog even extra zeggen dat ik denk dat de maatregelen van Timmermans ook niets gaan uithalen om allerlei redenen, maar dat ze alleen maar een excuus nodig hebben om dat geld aan de economie te onttrekken. Volgens mij heeft dat niets met groen te maken en heeft het alleen maar puur economische reden.

Jan van Dijk
Jan van Dijk
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Inderdaad: dat heeft niets met groen te maken, maar het domme “groenvolk” laat zich mooi voor het karretje van de elite spannen en zo ontstaat een democratische meerderheid voor een onzin-beleid.

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x