Verlos ons van Hugo de Jonge met zijn jojobeleid

Gewogen en te licht bevonden

Begin april heb ik al een oproep gedaan op de site van OpinieZ om blunderkoning Hugo de Jonge te vervangen als de voor het coronabeleid verantwoordelijke minister. De man heeft een bevooroordeelde houding tegenover levensreddende vroegmedicatie, ziet niet het belang in van een ventilatieplan en maakte een chaos van het door hemzelf heilig verklaarde vaccinatieprogramma. Nu blundert hij opnieuw en maakt Nederland belachelijk door zijn onnavolgbare jojobeleid.

 

Overdreven strenge lockdown

Hugo de Jonge duwde Nederland eind vorig jaar een overdreven strenge lockdown in, die maanden aan werd gehouden. Een lockdown die geen enkel effect sorteerde: bij onze zuiderburen in België kon je nog wel winkelen of zwemmen en namen de besmettingen net zo hard af. Ook de avondklok werd een stuk milder toegepast in België.

Het vaccinatieprogramma is dan eindelijk goed op gang gekomen, maar chaotisch blijft het wel. Zo is de groep 60-69 jaar, die toch echt tot de risicogroep behoort, nog steeds veel minder gevaccineerd dan de leeftijdsklassen eronder van mensen die zelf amper risico lopen. Daarnaast moeten zij het grotendeels doen met het minder effectieve Astra Zeneca. Chaos troef!

 

Overselling vaccins

Ook blijkt dat Hugo de Jonge in zijn populistische pogingen het vaccin aan de hele bevolking te slijten nogal wat scheve schaatsen heeft gereden. Zo vond hij het prima dat jongeren zich na één Janssen-prikje meteen in het uitgaansleven stortten of op vakantie gingen. Het idee van De Jonge, dat mensen helemaal veilig zijn na twee prikken, is volledig uit de lucht gegrepen. Je bent beter beschermd en dat is op zich prima, maar uit Engelse cijfers blijkt dat de meeste mensen die zijn overleden door de Delta-variant al twee keer geprikt waren!

 

Multidisciplinaire aanpak

Wie de échte deskundigen op het vlak van infectieziektes volgt, zoals de gelauwerde Franse hoogleraar Didier Raoult, weet dat het vaccin geen panacee is voor alle kwalen. Het is goed dat we het hebben, maar de effectiviteit zal uiteindelijk niet veel hoger zijn dan die van de jaarlijkse griepprik. Ook in Israël komt men er nu achter dat de effectiviteit van de Pfizer-vaccins tegen de Delta-variant eerder in de buurt van de 60% ligt dan van de voorgespiegelde 95% (ongeveer net zo effectief dus als vroegmedicatie met ivermectine of HCQ/AZI/zink) en wordt al nagedacht over een derde prik.

 

Vroegmedicatie

Welnu, ik heb hier op de site van OpinieZ steeds gepleit voor een multidisciplinaire aanpak: én vroegmedicatie toepassen in plaats van verbieden, én risicogroepen (plus wie dat wil) vaccineren, én een ventilatieplan uitrollen zoals voorgesteld door Maurice de Hond. Ook dan zullen er nog maatregelen nodig zijn om superspread events te voorkomen, maar dan hebben we het over gerichte maatregelen, zoals in Zweden, en niet over lockdowns. Uit meerdere studies, zoals dit peer reviewed onderzoek van Stanford University, is gebleken dat lockdowns veel schadelijke gevolgen hebben en dat het verlagen van de reproductiefactor, wanneer noodzakelijk, met veel minder schadelijke maatregelen ook bereikt kan worden.

 

Blunders

Hugo de Jonge (en met hem Jaap van Dissel, het OMT en premier Mark Rutte) heeft dus heel wat planken misgeslagen. Vroegmedicatie veel te snel en te makkelijk in het verdomhoekje geplaatst. Daarmee hadden duizenden levens gered kunnen worden. Het belang van luchtvochtigheid en goede ventilatie in binnenruimtes is stelselmatig miskend, terwijl onze buurlanden wél maatregelen namen. Overselling van het vaccinatieprogramma, terwijl mensen ook na een tweede prik gewoon voorzichtig moeten blijven, zeker als zij tot de risicogroepen behoren. Net zoals iemand die de griepprik neemt weet dat het geen garantie is op het niet krijgen van de griep.

 

Testen voor toegang zo lek als een mandje

Blunderkoning De Jonge liet het niet daarbij. Na de overdreven lockdown gingen veel te snel alle remmen los. Met het miljoenen verslindende testen voor toegang-programma werd de illusie gewekt dat jongeren veilig en massaal uit konden gaan, zonder te letten op social distancing. In onderstaand draadje wordt haarfijn uitgewerkt waarom dit systeem niet deugde, waardoor het aantal besmettingen in Nederland in een week tijd groeide van ca. 500 tot ca. 10.000 per dag, waarbij het einde nog niet in zicht is.

Ook als je redeneert dat meer besmettingen onder de jeugd in de zomer niet per se een drama zijn, het helpt immers immuniteit op te bouwen, gaat deze stijging veel te hard en zal binnen enkele weken leiden tot meer ziekenhuisopnames en sterfte, zoals we ook in het VK zien. Daar zijn de IC-opnames en Covid19-sterfte de afgelopen maand als gevolg van de Delta-variant verdubbeld en worden weer ca. 30.000 besmettingen per dag geteld, ondanks de hoge vaccinatiegraad.

 

Jojobeleid

Dus zijn we nu zo ver gekomen, dat de Nederlandse regering, met in het bijzonder de voor het coronabeleid verantwoordelijke minister Hugo de Jonge, de risee van Europa is geworden met zijn jojobeleid. Maandenlang hadden we de strengste lockdown en avondklok van Europa, zonder enige toegevoegde waarde. In mei stond ik nog op de parkeerplaats van de voetbalclub waar onze jongens spelen, want buiten langs het veld staan met een veilig anderhalve meter-protocol was uit den boze. Enkele weken later werd onze jeugd door Hugo de Jonge al uitgenodigd om alle remmen los te gooien in slecht geventileerde binnenruimtes! Terwijl hij er beter aan had gedaan voor wat betreft de binnenruimtes stapsgewijs te versoepelen, in combinatie met een goed ventilatieplan.

Bij de laatste persconferentie afgelopen vrijdag weigerden Rutte en De Jonge het boetekleed aan te trekken voor hun jojobeleid en veel te lichtvaardige beslissingen, vandaag doen zij dat onder druk van de media alsnog.

Ongeloofwaardig!

Hugo de Jonge is gewogen en te licht bevonden. Wie volgt hem op?

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dhr. Gajentaan slaat volgens mij de plank behoorlijk mis. Wat ten grondslag ligt aan deze discussie over besmettingen is een onbetrouwbare PCR test. Bovendien, zijn er ooit PCR testen afgenomen midden in de zomer bij jonge mensen die allemaal gezond waren? Als je eerlijke statistiek bedrijft moet je zaken altijd in perspectief kunnen zien, misschien zoude de testen 20 of 30 jaar geleden wel net zo dramatisch uitgevallen zijn geweest als nu? We weten het niet. Misschien is het wel heel gezond om groeps- immuniteit op te bouwen in de zomer want er wordt blijkbaar niemand ziek, de ziekenhuizen liggen leeg ondanks de dramatisch gestegen besmettingen. De nuchterheid ontbreekt volledig, bij mijnheer de Jonge maar zeker ook bij een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking. Wat goed is om te weten is dat Covid in-ieder-geval geen oversterfte heeft veroorzaakt, dus we kunnen vaststellen dat het gewoon geen killervirus is. Dan blijft nog over, drukte op de IC en longcovid, maar ook hier weer; is er daadwerkelijk een toename aan IC behoefte t.o.v. andere jaren ( er hebben nooit meer dan c.a. 1000 mensen op de IC gelegen met covid) is dat veel? en worden er werkelijk relatief meer mensen relatief langdurig, chronisch ziek door covid t.o.v. onverklaarbare andere aandoeningen in voorgaande jaren. Want let wel, het leven is niet risicoloos en is dat ook nooit geweest.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

D. G. Neree
D. G. Neree
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De schrijver is nog veel te vriendelijk voor meneer De Jonge. Ik zal maar niet zeggen wat hij verdient, anders wordt deze reactie zeker niet toegelaten door de moderatoren.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over Hugo de J. kunnen we kort zijn, hij is -laat ik het netjes houden- volkomen ongeschikt. En daarom een prima buikspreekpop van Rutte.
Zet Hugo bij het grof vuil en Rutte zal uit het kartel een zwakke figuur selecteren die Hugo nog in leeghoofdigheid zal overtreffen.
Het probleem is vele malen groter dan alleen deze kluns.

Overigens gaat dat wel lekker met dat vaccineren. Zo een vaccinatie werkt dus vooral goed tegen de varianten die al over hun hoogtepunt heen zijn. Want tegen die tijd, dat de vaccinaties tegen de Delta variant grootschalig worden gezet is die variant ook wel zo een beetje uitgewoed.

Tot slot voor de auteur: In het VK leven iets meer dan 65.7 miljoen inwoners. 3,74 x zoveel als in Nederland. 30.000 besmettingen staat in verhouding gelijk aan iets meer dan 8.000 besmettingen hier. En waratje…….

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

In het VK -en dat wist ik gisteren nog niet- is men tot het besef gekomen dat men met dit virus moet leren leven en gaat men flink versoepelen.

Waarvoor iets valt de zeggen. De griepepidemie van 2017/2018 eiste in 18 weken ca. 9.500 sterfgevallen op en de ic’s waren overbezet. Toch hoorde je er amper iemand over, want ja, griep hè?

pieter
pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Dat blijft één van de meer bizarre dingen momenteel, Ernie. Het lijkt wel alsof overbelaste ziekenhuizen geen probleem zijn zolang ze maar niet overbelast zijn met covid patiënten. En dat terwijl het niet enkel 2017/2018 was.

Een kleine greep uit wat krantenkoppen van de afgelopen jaren:

‘Griepepidemie zorgt voor bomvolle ziekenhuizen en tekort aan bedden, dagelijks zijn er opnamestops’ 21 feb 2018

‘Beddentekort door griepepidemie en gladheid’ 14 januari 2017

‘Beddentekort in ziekenhuizen na virusuitbraak onder kinderen’ 21 december 2016

‘Had het beddentekort voorkomen kunnen worden’ 17 oktober 2015

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pieter

Vergeet niet, dat onder Rutte het aantal IC bedden fors is verlaagd. Daarmee is het niet zozeer Covid, maar vooral Rutte het probleem. Nogmaals, De Jonge is slechts een onnozele hals, een tegenwoordige vertolking van Wammes Waggel uit de Olivier B. Bommelverhalen. Rutte is het werkelijke probleem.

pieter
pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Zeker. Maar dat kwam niet uit de koker van Rutte. Groot pleitbezorger van marktwerking was (en is) minister van Volksgezondheid Ab Klink van het CDA geweest in het laatste kabinet Balkenende. Rutte heeft met zijn opeenvolgende kabinetten de toen ingezette lijn doorgezet. Rutte voert uit wat anderen bedenken.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

En ook Rutte is slechts iemand die doet wat hem gezegd wordt. Niemand van de mensen die wij zien bepalen echt wat er te gebeuren staat, het zijn allemaal praatpoppen van de echte machthebbers of instituten die we NIET te zien krijgen.

HarryN
HarryN
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

dick orwell
dick orwell
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een aap met een dobbelsteen, zou statistisch gezien minder foute beslissingen gemaakt hebben, dan Hugo de Jonge.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  dick orwell

Ik denk dat u de dagprijs wint voor de meest rake uitspraak. Mijn stem heeft u zeker!!

Waarom hugo dan meer fouten maakt is voer voor discussie. Slechter dan pure kansberekening, dat riekt naar onkunde met een sausje van dedain. Waar de ego groter is dan het intellect…

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het heeft weinig zin om de jonge te vervangen, er wordt simpelweg een script uitgerold; wereldwijd. Voor de jonge komt dan weer een ander die hetzelfde doet. Laten we eerst eens beseffen dat er een toneelstuk wordt opgevoerd in Den Haag, het loopt dus zoals gepland.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Ja dat is het verhaal inderdaad; er wordt door deze poseurs en acteurs een toneelstukje opgevoerd, maar van wie zij hun echte marsorders krijgen blijft voor ons allen onzichtbaar.

Het is zo jammer dat de journalistiek goeddeels overleden is, want hoe interessant zou het zijn om eens wat meer te weten te komen over de ECHTE machtsstructuren in de wereld.

Tegenwoordig moet in Nederland iedereen in het kader van transparantie in het UBO-register kunnen zien wie de uiteindelijke eigenaar van een bedrijf is, maar wie er tegenwoordig nu echt in de wereld aan de touwtjes trekken, blijft voor ons allen onzichtbaar.

Het daarover hebben leidt helaas al snel tot verwijdering van de betreffende reactie, aangezien deze discussie al snel onder het kopje “complottheorieën” wordt ingedeeld.
Terwijl dit natuurlijk een zeer relevante en belangrijke vraag is; wie of wat zijn nu toch precies de mensen of instituten die de echte agenda’s bepalen?

We voelen toch allemaal wel op onze klompen aan dat de “machthebbers” die we te zien krijgen, niet zelf aan de knoppen zitten?

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Bart
Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet niet meer of ik het hier ook al eens geplaatst heb maar van 1984-1986 heb ik met de promovendus Jaap van Dissel in dezelfde laboratoriumruimte (van het laboratorium voor Experimentele Infectieziekten van het LUMC) gewerkt en van 1998-2002 onder hem als professor van het zelfde laboratorium. Een medewerker/wetenschapper die er in 1984-1986 ook al werkte vertelde mij in 1998 dat alle artsen van het laboratorium voor Experimentele Infectieziekten toentertijd een Zwitserse bankrekening hadden. Jaap vertelde mij in 2001 voor de aanvang van een promotie bij het Academiegebouw dat de toenmalige professor Ralph van Furth niet bij de promotie mocht zijn wegens het aannemen van grote bedragen van farmaceutische bedrijven. Verder speelde er rond 2002 een zaak rond verwijtbare ziekenhuisinfecties waarbij tussen de 15-20 OK-doden (mensen die overleden zijn na een doodgewone routine-operatie) gevallen die volledig in de doofpot is gestopt mede door de Inspecteur voor de Gezondheidszorg. Ik ben toen zelf naar de toenmalige ziekenhuisdirecteur – Onno Buruma – gestapt en die werd lijkwit toen ik hem ermee confronteerde. Tja toen wist ik genoeg, LUMC = Leidsch Universitair Medisch Circus. Hier een artikel waar ik bij sta (onderaan bij de ACKNOWLEDGMENTS) samen met Jaap van Dissel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC127934/

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Als u meer weet kunt u, als u wilt, deze informatie delen met de organisatie van Reiner Fuellmich. Zij verzamelen alle informatie, vaak van uiterst gerenommeerde bronnen als de uitvinder van de PCR test en de ontdekker van mRNA vaccins.
https://corona-ausschuss.de/en/whistleblower/

cor
cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor mr. Wehkamp en Pinokio (alias Bassie en Adriaan) is er geen algemeen belang of landsbelang, voor hun geld maar 1 ding dat is eigen belang. Liegen, bedriegen, niet naar feiten handelen is hun kenmerk. De enige kennis die deze twee hebben zijn de mediatrainingen die ze gevolgd hebben met daarbij een groot gedeelte van de toneelschool te hebben gevolgd voor het grote toneelspel wat ze spelen. Wanneer je alle blunders, rare uitspraken en leugens van deze 2 in een boek zou zetten heb je een boek van A4 formaat met zeker 500 pagina’s. Ik heb geen medelijden met deze 2 clowns die voor een 5 x modaal salaris optreden in het circus Nederland. Ook verdienen ze geen respect of waardering voor hun optredens, dit omdat het gewauwel van deze 2 onfatsoenlijk en ongeloofwaardig is.

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het wordt de hoogste tjd voor een kundig en zakelijk kabinet. COVID19 zal nog jaren onder ons zijn dus we moeten ons aanpassen.
Kundige leiders zijn de enige redding voor de BV Nederland. De arrogantie straalt er bij Hugo van af terwijl hij geen kennis heeft en alleen het OMT napraat. Echte inhoudelijke discussies worden gemeden.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het ‘Testen voor Toegang’-beleid is niets anders dan een fuik om toekomstige beperkingen te onderbouwen.
Immers het dwingt mensen om zich te laten testen. Het aantal testen per week stijgt dan van 100.000 naar 150.000 of meer. De omgevingscondities voor het virus blijven hetzelfde, dus ook het percentage positief geteste personen. Dat was gedaald van in april 11 % naar nu ongeveer 4 %. Omdat het percentage in de zomer gelijk blijft, stijgt het aantal positief geteste mensen naarmate meer mensen zich laten testen.
De enige remedie is niet naar festivals en horeca te gaan, zodat het aantal testen daalt en dus ook het aantal positief geteste personen.
Let wel: het betekent dus dat 89 tot 96 % van de mensen die zich laten testen geen corona bij zich hebben. En dus ook niet verspreiden.
Maar dat staat alleen in de RIVM weekrapportage (p. 53), niets hiervan in de media.
Verder is er een enorm verschil tussen de leeftijdsverdeling van positief geteste mensen en de leeftijdsverdeling van sterfgevallen door covid (p. 77).
Hieruit blijkt dat voor ongeveer 90 % van de positief getesten covid een ziekte is die zelden lijdt tot ziekenhuisopname of sterfte.
Let wel: dit is de 90 % van de 4 % van de in een week geteste mensen, dus slechts 0,4 % van de 150.000 in een week geteste mensen (600 mensen dus) loopt een serieus risico. Ook hierover niets in de media.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Milo van der Linden
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk! Een zin, “…én risicogroepen (plus wie dat wil) vaccineren…” zou ik persoonlijk hebben vervangen door “én wie dat wil vaccineren…” want ik vind dat iedereen deze keuze weloverwogen en persoonlijk moet kunnen maken, ook als je in de risicogroep valt maar bezwaar hebr.

pieter
pieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ere wie ere toekomt; de Jonge is vlieggewicht. Maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat de afgelopen versoepelingen vanuit de kamer brede steun kregen. Diezelfde kamerleden die een week later schande staan te spreken van het resultaat van hun eigen wens. Want besmettingen. Veel. En dat is heeeel erg. En alle deskundigen die wel de ruimte krijgen hun verhaal eindeloos te herhalen bij de evenzo falende media

Ook meneer Gajentaan gaat er hier vanuit; ‘en zal binnen enkele weken leiden tot meer ziekenhuisopnames en sterfte’. Hoewel hij, gelukkig, ook de positieve kant ziet. Een doorgemaakte besmetting staat garant voor verhoogde immuniteit.

Maar waar in dit artikel aan voorbij gegaan wordt is de kans op overlijden voor de leeftijdsgroepen waarin de besmettingen op het moment plaats vinden. Het gemiddelde Nederlandse dodelijke slachtoffer aan Covid bereikt de gemiddelde Nederlandse leeftijd. Het merendeel van de positieven zijn een stuk jonger dan dat. Bovendien; de zoveel besmettelijker Delta mutatie zal, net als andere virussen in het verleden, minder ernstige ziekteverschijnselen genereren. De weg van vaccinatie is er één zonder einde; zie influenza.

De hele heisa komt hallucinant over. De gecorrigeerde sterftecijfers spreken nu van ongeveer 15.760 covid doden. In twee seizoenen. De zorg kent sinds 2015 een jaarlijks terugkerend beddentekort dankzij de efficiëntie van de markt en haar aanhangers. 7500 reguliere bedden en 1100 ic bedden zijn in 10 jaar tijd wegbezuinigd. In diezelfde tijd groeide de nederlandse bevolking met 850.000 inwoners.

Er zit mijns inziens maar één ding op: vroegmedicatie toestaan, de zorg structureel opschalen, kwetsbare mensen beschermen en de maatschappij opengooien. In China zijn de nachtclubs gewoon open. Al een tijdje trouwens.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Kijk Edward de organisatie die achter deze corona hype zit, is al jaren bezig met deze angst en tweedracht zaaiende hersenspoelingen.
Ik merk het als oudere Nederlander, in mijn directe omgeving.
Nuchtere vrienden, nemen ineens standpunten in die niet bij hun doen en laten past.
Het blijkt dat hersenspoelen gewoon werkt.
De media is de grootste boosdoener, want die is tientallen jaren een vertrouwde eerlijke objectieve informatiebron geweest voor de oudere Nederlanders.
En nu kleurt die media naar een kleur, die niet bij het denkpatroon van de oudere past.
Jammer het leven voor veel oudere is nog maar zo kort.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik ben het volmondig met u eens, helaas denkt de moderator er anders over.
Ik blijf bij mijn standpunt dat dit stuk de plank totaal mis slaat en volledig voorbij de kern van de hele crisis gaat.

(naschrift redactie: het verwijderen van uw reactie heeft niets te maken met uw mening maar wel met hoe u uw mening verwoordt. Beledigen van onze auteurs en/of andere mensen die hier reageren is niet toegestaan. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels)

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Edward ik hoop niet, dat de moderator de opzet van OpinieZ gaat omturnen.
Er zijn al zo veel sites met een andere mening.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik ben ook wel eens verbaasd als een keurige reactie van mij verwijderd wordt. En het is zeker vervelend als ik met de beste wil van de wereld niet begrijpen kan waarom dit gebeurd is..
Het zou fijn zijn als er wel een korte uitleg wordt gegeven na verwijdering; dat is dan geen “discussie” maar meer een uitleg.

Overigens ben ik heel blij met Opiniez; de vrijheid van meningsuiting die hier nog bestaat, is een absoluut unicum in de huidige tijd!
Ik ben bijvoorbeeld driekwart jaar geleden geheel verbannen van de reactiemogelijkheid in het FD; ze doen dan voor dat je tijdelijk niet meer reageren kan, maar zoals gezegd duurt het al een driekwart jaar 😂

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Oei , ben bang dat het woord beledigen ook aan inflatie onderhevig is dan 😉
Ik was eerder kritisch, omdat ik veel betere stukken had gelezen van de heer Gajentaan.
Het was absoluut niet de bedoeling om te beledigen, mijm excuses als dit zo overkwam.

Eddie
Eddie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jan, ik vind je een sympathieke en hoffelijke kerel, maar aangaande corona blijf je de plank misslaan. Ondanks je observatie dat De Jonge het niet goed doet, ga je er nog steeds vanuit dat de man te goeder trouw handelt en niet uit obscuurder motieven. Jammer, want de tijd van hoffelijkheid is m.i. reeds lang voorbij.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door nanko55
P. Puk
P. Puk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een joker is deze man. Het is toch duidelijk, dat hij niet geschikt hiervoor is. Waarom is er dan niemand die ingrijpt? Onbegrijpelijk!

Simon
Simon
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen