Alweer een tenenkrommend toneelstukje met Hugo (en Mark)

Grootheidswaan en incompetentie strijden om de eer

Nou, Hugo, daar ben ik weer. Ja, ’t is wat snel na de vorige, maar die persconferentie van vrijdagavond kon ik niet zomaar voorbij laten gaan, sorry. Ik kijk doorgaans niet naar jullie toneelstukjes, die van jou en Mark, maar ik had begrepen dat een journalist eens een keertje lastig was geweest en zomaar scherpe vragen had gesteld. Dat had ik al zó lang niet meer meegemaakt, dat ik er maar even goed voor ben gaan zitten.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik jullie toneelstukjes steeds minder goed kan verdragen – vandaar dat ik eigenlijk ook niet meer kijk. Ik lees het later wel ergens, en doorgaans kan ik het wel voorspellen. Dus moest ik er even diep voor ademhalen en de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik ‘m niet helemaal heb afgekeken. Dat vond ik echt zonde van mijn tijd en een aanslag op mijn irritatiegrens. Dus hou ik me bij de delen die ik wel bekeek.

 

Meters aflezen

Laat ik je, om te beginnen, een goedbedoelde tip geven: kruip alsjeblieft nooit in een vliegtuig als Mark Rutte achter de knuppel zit – als je leven je lief is. Want je maatje maakte, tijdens deze persco, een opmerking waar ik het eventjes benauwd van kreeg: dat het onmogelijk is tijdens een vlucht altijd precies te kijken welk metertje je goed of fout hebt ingeschat. Ik weet niet wat jij weet over vliegen, ik ben ook geen expert, maar ik heb genoeg vlieglessen gehad, jaren geleden, om te weten dat je juist regelmatig je meters moet checken tijdens een vlucht. Je leven kan ervan afhangen. Het is wat vliegen inhoudt: zorgen dat je verdomd goed om je heen kijkt, je meters regelmatig leest en er rap op reageert als dat nodig is.

 

Lastige vragen

Curieus genoeg had Mark het dan even later weer over ‘bijsturen’ en dat we daar niet bang voor moeten zijn. Hoe die man zichzelf toch in een handomdraai kan tegenspreken zonder dat iemand daar eens op wijst, hè. Best knap. En het moge duidelijk zijn dat jij geen Rutte bent. Want de lastige vragen van die stoute journalist – laten we het daar eens over hebben. Rond de 27 minuten in mijn filmpje kwam de eerste: “Het is een behoorlijke puinhoop. U bent de verantwoordelijke minister. Vindt u dat u nog aan kunt blijven?”

Ik weet niet wat ik triester vond om aan te moeten zien: dat schampere lachje dat er in een reflex uitkwam, of de flauwe smoes die je er achteraan gooide.

“Nou, dat lijkt me praktisch, want er moet nog een hoop gebeuren, dus daar heb je een minister voor nodig.”

 

Grootheidswaan

Weet je wat grootheidswaan is? Dat mensen zichzelf en hun belangrijkheid danig overschatten? Nou, dit zinnetje had het niet duidelijker kunnen maken. Ja, het is waar, in tijden van crisis is er nu eenmaal leiding nodig, om beslissingen te nemen en de moed erin te houden en zaken gedaan te krijgen. Dat ben ik met je eens, en ook het feit dat er nog veel moet gebeuren: meer nog dan jij denkt of wilt, geloof me. Maar jij bent niet de enige persoon die de functie van minister zou kunnen vervullen, sterker nog: wat mij betreft maak jij elke dag duidelijk dat het een baan is die veel mensen een stuk beter zouden kunnen doen dan jij.

Je respons toont dat jij jezelf overschat, en dat je denkt dat je onmisbaar bent. De journalist vond dat blijkbaar ook, want hij trok je meteen weer richting aarde met de vraag: “Welke fouten rekent u zichzelf aan?” En toen schoot je in je mediatraining, iets waar je buddy Rutte zoveel beter in is dan jij. Er volgde, na een cynisch “OK”, een omslachtige uitleg – met foto – over dat je destijds, toen je besloot de teugels wat te laten vieren, had gehandeld naar de kennis die je toen had, OMT vond het ook, bladiebla

 

Evalueren

Weet je, Hugo, dat is allemaal waar, natuurlijk neem je een beslissing op wat je op een bepaald moment denkt te weten, doen we allemaal – maar het is geen antwoord op de vraag. Dus stelde de journalist ‘m nogmaals. Jouw kinderachtige reactie:

“Nou, joh, daar zal je over moeten evalueren, maar evalueren moet je altijd na afloop doen.”

Ho even: evalueren doe je altijd pas na afloop? En hoe zit het dan met het dappere ‘bijsturen’ waar Rutte het nog geen drie minuten daarvoor over had? Meen je werkelijk dat je een crisis kunt beslechten door niet tussentijds eens de stand van zaken op te nemen en te kijken of er iets geleerd is, of iets beter kan? Want dan begin ik iets te begrijpen van de hardnekkigheid waarmee jij en Mark niet naar anderen willen luisteren en van het beleid dat jullie nu al bijna anderhalf jaar voeren.

 

Fouten

Blijkbaar had Rutte ook door dat je kolder stond te verkopen, want op dat punt greep hij in en deelde ons mee: “Ik heb in die hele epidemie gezegd: we zullen fouten maken.” Hij verving jouw kolder dus met de zijne, alleen schijnt iedereen het van hem wel te geloven. Want er is niks makkelijker dan zeggen: “Tuurlijk maak ik fouten.” Klinkt geweldig. Maar het nooit willen hebben over die fouten, het niet willen luisteren naar mensen die jou confronteren met de gevolgen van die fouten, en het dus tegen elke prijs niet willen leren van fouten of je ervoor verontschuldigen – dat geeft nou niet de indruk dat zo’n opmerking, naast sussen en de aandacht van jou afleiden, ook maar iets te betekenen heeft. Maar bij Rutte weten we onderhand niet beter.

 

Van Meijeren

Nee, jij bent, ondanks al je mediatraining, absoluut geen Rutte. Vorige week zag ik daar ook een glorieus voorbeeld van, tijdens een debat in de Tweede Kamer met Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie. En ook daar deed je je uiterste best geen antwoord te geven op een vraag die je toch meerdere keren gesteld werd. En de vraag die Van Meijeren stelde was nog wel zo ontzettend redelijk, om niet te zeggen behoorlijk relevant: waarom komt er in staten die de coronamaatregels hebben afgeschaft, zoals Texas en Florida in de VS, vrijwel exact dezelfde hoeveelheid besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen voor die door het virus zijn veroorzaakt, als in staten en landen die de regels nog altijd streng hanteren?

 

Weggezet

Je eerste poging tot niet antwoorden was ‘emotionele chantage’, gekoppeld aan ‘de vraagsteller ontmenselijken’. Met het gezicht van een grafdelver keek je de voorzitter aan en zette in over de ellende die het virus heeft veroorzaakt. Over de 30.000 doden in Nederland, en in de VS het dubbele per hoofd van de bevolking, en het verdriet van zoveel mensen, de schade van de maatregelen…

Je was verbijsterd over het feit dat iemand het in z’n hoofd haalde een discussie aan te gaan over de ernst van het virus, nadat het zo ontzettend veel had verwoest. Je deed zichtbaar je best Van Meijeren weg te zetten als een mens zonder empathie, met je ‘ik ben hier zo moe van’-toontje en blik, maar een antwoord gaf je niet.

 

Dus probeerde Van Meijeren het nog een keertje. Nu koos je voor die andere strategie: ‘verdacht maken als gevaarlijk’. Van Meijerens hele partij, Forum voor Democratie, werd erbij gesleept want die zou het bestaan van het virus ontkennen. Je verschool je achter ‘alle brieven, en al die debatten die we inmiddels hebben gevoerd’, terwijl we nog nooit een debat hebben gevoerd over deze vraag.

 

Warrig dansje

Maar het stellen van die vraag was dus, vatte je aan het eind van dit warrige dansje samen, ‘een gevaar voor de volksgezondheid’. Serieus, Hugo? Die eerste keer, allez, politici geven nooit rechtstreeks antwoord op een vraag. Maar om een tweede keer zo overduidelijk een andere hoek in te schieten uit pure angst die vraag ook daadwerkelijk te moeten beantwoorden – dat durf ik zelfs ‘onprofessioneel’ te noemen. En dan klungelig proberen de woorden ‘gevaar’ en ‘volksgezondheid’ te koppelen aan een vraag die vooral over statistieken gaat? Over vrij stevige cijfers die, door diezelfde wetenschap waar we van jou zo heilig en blind in moeten geloven, zijn nagekeken? Kijken of iemand erin zou trappen?

 

Doden

Het laatste antwoord dat je gaf, toen Van Meijeren zijn vraag voor een derde keer stelde – het geduld van die man valt te bewonderen – was echt je meest doorzichtige. Je koos, als ultiem wapen, voor ‘bangmaken’, en begon direct over de dood. En dode mensen. Je smeet met cijfers om indruk te maken, grote cijfers. Je keek er ernstig bij, alsof je al die mensen persoonlijk had gekend. En hun nazaten ook. Miljoenen doden, honderden miljoenen zieken. Dat te willen ontkennen, dan ben je bij Hugo aan het verkeerde adres.

Met een ‘ik sta aan de goeie kant van de geschiedenis’-blik keek je Van Meijeren aan, terwijl je jezelf schaamteloos begon aan te prijzen. Over hoe hard je had gewerkt. Hoe je alles had gedaan wat mogelijk is. Hoe Van Meijeren nog niet in jouw schaduw kan staan, nee: er is een groot verschil tussen Hugo en het FvD-Kamerlid. Want Van Meijeren ontkent het virus. Zeg jij. Ik hoorde iets heel anders.

 

Minachting

Weet je, Hugo, het heeft iets decadents om zoveel macht over mensen te hebben als jij hebt, en dan zó met ze om te gaan. Zo vol van minachting voor mensen die jij nota bene eerst zelf bewust hebt bang gemaakt, of proberen te maken. Je vergat daarbij alleen dat bange mensen niet altijd even voorspelbaar reageren. Als je je iets vaker in je medemens zou verdiepen, zou je dat soort dingen leren en weten dat angstprogramma’s onvoorspelbaar uitpakken. Nu weiger je te erkennen dat veel mensen juist bang voor jou zijn geworden, voor de manier waarop jij handelt, voor je gebrekkige geweten, je machtsgeilheid, je onredelijk grote ego. Omdat ze door je heen prikken, Hugo. Je bent nu eenmaal een mens – net als wij.

 

Maar troost je: het meest griezelige antwoord kwam in die persco van afgelopen vrijdag niet van jou, maar van Rutte, die een eind maakte aan de vragen van de journalist over jouw eventuele aftreden door als een strenge, boze vader te zeggen: “Hij gaat het niet doen omdat ik het niet wil.”

En daarmee was in één klap weer duidelijk hoe de stand van zaken is in onze ‘democratie’.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben Ines zeer dankbaar dat zij zich de irritatie en zelfs walging heeft getroost om dit walgelijke duo aan te horen, teneinde het zoveelste dieptepunt van onze “regering” jegens haar lezers te duiden.
Persoonlijk kan ik deze mensen met de beste wil van de wereld niet meer aanzien en verpest echt mijn dag als ik dit toch doe.

Natuurlijk is het zo dat alle politici die wij te zien krijgen gewoon praatpoppen zijn van de echte machthebbers (die wij NIET te zien krijgen).
Wat dat betreft is de situatie hier in Nederland niet anders dan die in de US; er is toch ook niemand die bij zijn of haar volle verstand is die kan geloven dat Biden degene is die het land bestuurt? Dat deze seniele oude man, die zelfs moeite heeft om zonder 3 keer te struikelen een trap op te komen en die er bijna niet in slaagt ook maar een minuut een samenhangend verhaal te houden, de leider van het Westen is?

In dat kader is het toch ook onvoorstelbaar dat deze twee veredelde autoverkopers met een mediatraining ons land besturen?
Het totale gebrek aan niveau druipt er toch vanaf?
Deze twee zouden gezamenlijk niet eens een basisschool in een kleine Gemeente kunnen besturen.
En hun capaciteiten blijken ook wel uit hun pre-politieke carrières; de een was HR-medewerker en de ander was aardrijkskundeleraar..
Geloven we nu echt dat deze laag getalenteerde clowntjes in ons land de beslissingen nemen?
Ik geloof dat in ieder geval niet.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Ik weet niet wat erger is, dat deze clowns de beslissingen niet nemen of ze juist wel nemen…

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Persoonlijk denk ik dat het erger is dat ze de beslissingen NIET nemen. Dit betekent namelijk dat wij bestuurd worden door mensen of instanties die voor ons onzichtbaar zijn EN ongekozen.

Bert Panhuise
Bert Panhuise
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Over niveau gesproken.. Op 21 juni las ik dat de Tweede Kamer zich verbaast over de snelle versoepelingen. Maar Mark Rutte zei: “voor de korte termijn kun je niets fout doen”. Dan zakt toch je broek af..

Alie Beck
Alie Beck
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wauw Inez. Ik ben jaloers op de wijze waarop je dingen op zo indringende wijze kunt verwoorden. Deze analyse verwoordt exact mijn gevoel day ik krijg bij deze politici. Een dankbare medeburger.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp er niets meer van. Vaccineren was toch “de uitweg”? (Zeg ik met enig leedvermaak)
Een paar weken geleden werd er nog geroepen dat we verlost werden van de maatregelen, een mooie zomer tegemoet gingen, en dat de vaccinatiegraad waarschijnlijk hoog genoeg was om een zoveelste golf tegen te gaan.

En nu komt er een OMT-lid (Menno de Jong) met het verhaal dat we gevaccineerde kwetsbaren moeten beschermen. Dat bij de vroeg gevaccineerden de bescherming afloopt. Dus na 7 maanden is de effectiviteit van het vaccin al dusdanig gezakt dat een booster nodig is? Wat een heerlijk angstaanjagend en onheilspellend nieuws! Is de volgende stap dan een aangepast vaccin voor varianten? En wanneer komt het nieuws dat de vaccinado’s mutaties en de verspreiding ervan in de hand werken?

Iedereen die nog in de sprookjes van de gebroeders COVID gelooft moet zich toch eens achter de oren gaan krabben.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik denk dat velen op dit platform al een hele tijd doorhebben dat dit toneelstuk geen einde kent. De meeste mensen geloofden wel in alle verhalen. Zoals Duncan Stutterheim, zie deze link naar dit interview;

https://www.blckbx.tv/videos/stutterheim-naar-rechter

Goede vent in mijn ogen, maar wel iemand die nog enig vertrouwen had in alle verhalen en beloften.
Zoals mijn oude oma zei; “Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven”.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

We beginnen gewoon weer overnieuw. Ik denk dat we er nog lang niet van af zijn.
Maar goed, ik werk in het ziekenhuis en ik hoor niks over nieuwe opnames…..

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

We beginnen idd weer overnieuw. Dat het in de ziekenhuizen nog rustig blijft komt waarschijnlijk omdat het virus nauwelijks schadelijk is voor mensen onder de 50 (bron RIVM dashboard). Totdat de volgende variant zich aandient natuurlijk.

dolphin
dolphin
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Paul
Paul
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Totaal respectloos dat je als politici geen antwoord krijgt op je vragen. Zelfde discussie m.b.t. Covid op de A-lijst.
Neurenberg 2.0 materiaal.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, je verwoordt precies mijn gedachtengang geweldig hoe je dit onder woorden brengt.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vaccineren is voor mij geen optie want als ik weer zo’n reactie in mijn hersenen krijg dan wordt dat mijn dood schreef een professor van Harvard die zich bezig houdt met corona en dan met name in de hersenen. Bovendien heb ik antistoffen tegen alle onderdelen van het corona-virus (ik heb het hele virus in mijn lichaam gehad!) dus dat is veel beter dan antistoffen tegen alleen het spike-eiwit die de vaccinatie opwekt. Bovendien ben ik een high-responder en reageer vele malen heftiger dan een low-responder of normale responder op een vaccinatie. Ik zal even uitleggen wat dat precies betekent.
In 1998 werkte ik op het laboratorium voor Cytogenetica van het UMCU. We moesten toen verplicht gevaccineerd worden tegen Hepatitis-B. Een collega van mij reageerde totaal niet op die vaccinatie. Hij had een antistof-titer van slechts 60-65 IU/ml (IU = Internationale Units). Alle andere collega’s zaten allemaal rond de 2.000-5.000 IU/ml maar ik had als enige maar liefst 21.000 IU/ml en ik denk dat dat mij heeft gered van een coma en een uiteindelijk fatale afloop van die corona-infectie in mijn hersenen. Tja en ik ben dus decadent om die corona-vaccinatie te weigeren beste Hugo??? De beste man heeft werkelijk NUL-KOMMA-NUL verstand van corona en vaccinaties en het immuunsysteem, erger zelfs die neuroloog dr. Weerkamp heeft er totaal geen verstand van want hij heeft duidelijk zijn literatuur over corona in de hersenen niet gelezen/bij gehouden. Hoezo dom???

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Daan van der Keur
Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

interessant.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

In de ogen van De Jonge, en overigens van alle verantwoordelijke politici, bent u slechts “collateral damage”.
Een klein offer dat gebracht moet worden teneinde hun agenda er door heen te drukken.
En dat geldt voor vele mensen die vaccinatieschade hebben opgelopen, of erger.

Wat er inderdaad gebeurt is dat de politiek en de media een psychologische strategie volgen waarbij de grote groep wordt opgezet tegen andersdenkenden, teneinde de druk te vergroten om het “vaccin” te nemen dan wel de Corona maatregelen op te volgen.
Het is zeer kwalijk en zeer laakbaar dat de Nederlandse overheid zich van dit soort strategieën bedient. Dat is onder andere de reden dat veel mensen zich niet meer in “hun” Nederland herkennen. Ik sluit me daar ook volledig bij aan.

De overheid en haar media hadden er ook voor kunnen kiezen om uit te stralen dat een ieder vrij is om het vaccin te nemen en dat zij dit ook adviseren, maar dat we allemaal goed in het oog moeten houden dat we een ieders keuze respecteren.
En dat het nooit zo kan zijn dat er een groep “outcasts” ontstaat; mensen die er om voor hen moverende redenen voor hebben gekozen het vaccin NIET te nemen.
En dat dit deze mensen niet asociaal, decadent, gevaarlijk, wappie of wat dan ook maakt.
Precies het tegenovergestelde van wat de regering en media nu uitstralen.

En precies deze strategie die tot grote polarisatie leidt, maakt dat ik met droge ogen durf te zeggen dat de Nederlandse overheid voor andersdenkenden een grote bedreiging is geworden, een grotere bedreiging dan Corona.
De Nederlandse overheid is verworden tot een totalitaire machtsfactor die geen tegenspraak meer duldt.

HarryN
HarryN
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Ach Daan je kan het hem ook weer niet geheel kwalijk nemen. Hij is neuroloog, geen viroloog/ ala Prof Bhakdi of erger immunoloog ala Prof Capel en dan kan ik me een beetje voorstellen dat ze er de ballen verstand van hebben. Ze zouden er wel meer verstand van moeten hebben dat weer wel.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kijk die toneelstukjes ook niet meer. Slecht voor mijn gezondheid.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze twee lapzwansen Rutte en de Jonge bedonderen de boel.
Angst en twee dracht zaaien is het doel van deze onbekwame lieden.
Het is nooit door hun onbekwaamheid, maar de schuld ligt altijd bij anderen.

Er zijn bij deze twee mislukkelingen, nooit rechtstreekse antwoorden te verwachten.

Een vraag Rutte en de Jonge, er zijn 10 Juli 2021, 10.283 personen positief getest.
Hoeveel personen zijn er op 10 Juli 2021 getest.?

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

U bent gelukkig wakker,dat kan je van bijna niemand meer zeggen ,die dromen en geloven de media zonder er bij na te denken .

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Vorig jaar rond deze tijd werd er alleen getest als je (behoorlijk) klachten had. De rest niet. We weten dus niet hoeveel mensen er vorige zomer ‘besmet’ waren. Veel van de mensen die nu ‘besmet’ zijn, hebben geen klachten en zich alleen laten testen voor toegang. Is het minder, hetzelfde of meer als vorig jaar? Geen idee, maar het kan zomaar dat het vergelijkbaar is. Toch hebben we de vorige zomer, zonder noemenswaardige maatregelen weinig ziekenhuisopnames gehad. Nu hebben we twee weken versoepelingen gehad en gaat de boel alweer op slot. Komen er geen ziekenhuisopnames, dan komt het uiteraard niet door de zomer maar door de strengere maatregelen en slaan mark en hugo zich weer op de borst voor hun goede beleid.

Walter
Walter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor de mooie bijdrage Ines ,perfect de ergernis weergegeven ,maar wel het verzoek geen beeldmateriaal meer van deze trekpop te gebruiken

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig gezegd
Ik ben t helemaal met je eens

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb corona in mijn hersenen gehad. Ik heb zelf een antistoffen-test voor corona moeten aanvragen en betalen om te bewijzen dat ik inderdaad corona heb gehad want na 7 maanden zouden er geen antistoffen meer in mijn bloed kunnen zitten volgens de medici van het RIVM. Nou uh wel dus en ook nog eens sky-high want ik zat qua antistoffen-titer ver boven de maximum meetbare waarde.
Ik zal jullie maar niet lastig vallen met mijn bezoek (ik was buiten westen geraakt op mijn werk) aan een neuroloog van het HMC dr. Weerkamp die op de website van het HMC als quote heeft staan: “Patiënten hebben het recht en de plicht om zelf mee te denken en te beslissen over hun ziekte, onderzoek en behandeling.”
Op mijn mededeling dat ik begin november o.a. ernstig oriëntatie-geheugenverlies kreeg (nadat mijn zwager had verteld dat hij positief getest was op corona op het LUMC waar hij werkt), extreem maagzuur, extreme darmklachten, extreme spierpijn zonder gesport te hebben en nog meer allemaal a-specifieke corona-klachten antwoordde dr Weerkamp: “Dat heeft er niets mee te maken!” Op mijn mededeling dat ik sinds 2015 een Vit. B12-deficiëntie heb daardoor last heb van van derealisaties, dingen ruik die er niet zijn, dingen proef terwijl ik niets in mijn mond heb en dat dit allemaal veranderde tijdens mijn corona-infectie (de derealisaties voelden anders en de geur/smaak veranderden ook) zei hij ook: “Dat heeft er niets mee te maken!” Tja maar sinds mei de corona langzaam aan uit mijn lichaam is verdwenen zijn alle rare dingen in mijn hoofd verdwenen zoals dat vreemde oriëntatie-geheugenverlies. Ik zal een voorbeeld geven, als ik een testauto op moest halen was de weg naar de Renault-importeur één groot zwart gat maar zodra ik op mijn motor stapte reed ik er gewoon naartoe en wist ik de weg.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze minister noemde mensen die zich weloverwogen niet laten injecteren decadent.
Hij ziet het vaccin als een zegen van God, want volgens hem laat je je vrijwillig vaccineren of je sterft aan corona. Dit kabinet doet er werkelijk alles aan om te bewijzen, dat God dood is, maar nu het in de kraam te pas komt, zijn pharmaceutic bedrijven, die in het recente verleden meerdere keren zijn veroordeeld voor hun medische missers en voor corona nog nooit vaccins hebben ontwikkeld, wiens Mrna proeven op dieren allemaal tot de dood van die proefdieren hebben geleid, nu worden zij als zegen van God voorgedragen.
Elk nadenkend mens kan bedenken, dat een vaccin, bedoeld om het immuunsysteem extra te stimuleren nooit binnen enkele weken tot resultaat kan leiden en derhalve is de valse belofte van binnen enkele uren besmetting arm, alleen maar ingezet om jonge mensen gevaccineerd te krijgen. Laat ik de uitdrukking van premier Rutte zelf maar overnemen voor zulke manipulatie: hufterig.
Mocht het gevolg van vaccinatie over enige tijd toch nadelige gevolgen hebben, dan zou ik niet graag in de schoenen van deze minister staan, al zijn ze nog zo decadent duur en modieus.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Wat natuurlijk echt decadent is, is dat deze blaag van een minister zich op deze wijze jegens een deel van de Nederlandse bevolking uitspreekt.
Elke vorm van respect of nederigheid, die voor een ambtenaar (door ons betaald en dus ook ons dienende) gepast is, ontbreekt bij de huidige generatie politici. Maar Hugo de Clown is hier wel het duidelijkste voorbeeld van inderdaad.

Laten we hopen dat de schade van dit experimentele vaccin meevalt, maar voor mij is het knip en klaar dat het en masse injecteren van gezonde mensen onverantwoord is.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed, Ines.
Ik denk dat Gideon van Meijeren meer verstand in zijn pink heeft dan Hugo de Jonge in zijn hele lijf.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

CDA ligt op een oor, en dat komt door dit soort figuren als Hugo,ze denken dat ze onmisbaar zijn ,en boven de wetenschap staan van Professoren en Dokters die een andere mening hebben dan deze kluns leraar lager school,met een tik voor clowns schoenen ,Hoogmoed komt voor de val,en dat zal niet lang meer duren ,zijn collega is eruit gestapt met 9 miljoen,5 miljard zoek,en Hugo weet niks ,alles draait om geld,en dit is de grootste beroving aller tijden .
Onvoorstelbaar dat deze nitwit aan mag blijven .

nanko55
nanko55
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Jonge: ongevaccineerden houden bedden bezet!
Graag hoeveel, hoe oud, waar en door wie: autochtoon of allochtoon?

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik was nog even iets vergeten te vermelden mbt. corona in de hersenen. De hersenen hebben een eigen ‘gesloten’ immuunsysteem met zogenaamde micro-gliacellen en astrocyten. Ook de keel en de darmen en de longen hebben een eigen immuunsysteem.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Daan, ik lees je respons regelmatig en zie daarin veel bevestiging van mijn eigen waarnemingen. Ik ben geen chemicus, heb geen geen verstand van allerlei lichamelijke functies, maar tracht wel mijn gezonde verstand te gebruiken en zuinig met mijn lichaam om te gaan. Ik beredeneer en zoek de logica van zo ongeveer alles wat er om mij heen gebeurt. Zo werd ik ooit door een uroloog gewaarschuwd, dat ik nog maximaal zes weken had te gaan, omdat de antibiotica in mijn lichaam niet aansloeg en ik steeds zieker werd. Met hulp van mijn echtgenote heb ik afscheid van deze arts genomen en liet elders vaststellen, dat ik volkomen vergiftigd werd. Het is inmiddels bijna 40 jaar geleden. Een aantal jaren geleden een zg bijna hartinfarct. Voor de rest van mijn leven een batterij medicijnen uit voorzorg. Voelde me steeds beroerder en heb ze zelf afgebouwd vanuit het standpunt dat medicijngebruik nodig is als je ziek bent. Voelde me daarna veel beter. Ik gebruik helemaal niets en ben kerngezond. De huisarts vond me een bijzondere patiënt, toen ik er kwam met een wat vreemde plek, die niet weg ging. Ik zei al, dat ik mijn verstand probeer te gebruiken en dus gewoon heel actief bezig blijf, zonder preventieve troep in mijn lichaam, waar geen of nauwelijks ervaring mee is. En nee, ik ben geen drankorgel, gebruik geen drugs, geen roker, maar klus nog graag voor de kinderen of mezelf, studeer zeker nog een uur per dag en heb goede contacten met jeugdigen die graag wijsheid opsteken. Ik knok tegen onrechtvaardigheid, maar moet ook steeds weer vaststellen zelf vol gebreken en tekortkomingen te zitten, dus belangrijk voel ik me zeker niet, maar ben wel bereid ervaringen te delen en te accepteren, dat er meerdere meningen bestaan, die ook recht van bestaan hebben. Zoiets bespeur ik ook bij u.

Theo
Theo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het wordt steeds duidelijker dat corona vooral een politieke ziekte is.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Theo

Haha, inderdaad!

P.
P.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je bloed gaat koken van deze geborneerde deugnieten.
De vraag is wat hier nog tegen te doen valt.

nanko55
nanko55
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte en De Jonge: ongevaccineerden houden bedden bezet…..
95% van de IC bedden in NL(!) worden volgens de NOS bij monde van Dr Girbes, hoofd IC VUmc, bezet gehouden door bejaarde niet-westerse migranten.
Waarom hebben Rutte en De Jonge nog steeds geen hulp- en preventieprogramma gestart om deze kwetsbare groep te beschermen en zo de bedden leeg te houden?

Zeester
Zeester
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De “ papa en mama “ van het Nederlandse volk brrrr …Het zou mooi zijn als het toneelspel wordt gespeeld met echte acteurs die op de echte realiteit ingaan Al was het alleen maar het contrast te tonen tussen deze zielloze lobbyisten en de empathische mens

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Na de vlucht zal de heer Baksteen uitleggen waarom de passagiers voortijdig en massaal zijn uitgestort. De piloot zal aanblijven want hij is toch al demissionair. Nederland behoorde van begin af aan tot de slechtste landen in de strijd tegen corona en wil dat kennelijk blijven. Nederland is een land waar alles kan en alles mag en dat is de bevolking inmiddels eigen. geworden. Niet zo vreemd dat wij opeens weer zitten op het oude vertrouwde getal van tien duizend. De oude regel van alles of niets doen wint het weer van verstandig reageren. Onze piloot mist de nodige visie en reageert dus ad hok. Het enige wat helpt is het voorkomen dat de ziekte verspreid wordt. Het is een collectieve ziekte en in die zin gunstiger voor dictatoriale landen. Zolang de kennis niet compleet is zullen fouten gemaakt worden maar het vereist ook vrijwillige discipline van de mensen zelf. Maar discipline wordt door velen begrepen als beroving van persoonlijke vrijheid. Waar is je vrijheid als je door de ziekte plat ligt met wie weet welke gevolgen dan ook, vraag ik mij af? Een oorlogssituatie wordt makkelijker begrepen maar ook zonder bommen laten vallen kan veel kapot gaan. Kennelijk speelt de onzichtbaarheid een rol. Met onze brokkenpiloten aan de roer wordt de strijd alleen nog moelijker en langer maar ook hier heeft het volk zelf gefaald tijdens de verkiezingen. Je krijgt wat je verdient.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Naar alle waarschijnlijkheid is het verspreiden van deze ziekte niet te voorkomen. Veel van de huidige besmettingen betreffen mensen die al gevaccineerd en/of al COVID gehad hebben. Daarom wordt door het OMT al gesproken over een “boostervaccin” dat nu nodig zou zijn.
Dat we dit virus dus zouden kunnen “uitroeien” door het blijven instellen van lockdowns is dan ook een sprookje.
Het virus is onder ons en zal, gelijk influenza, onder ons blijven.

En dat is niet leuk natuurlijk en heel erg voor de mensen die komen te overlijden, maar hier is niets aan te doen.
De dood hoort bij het leven.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

dolphin
dolphin
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je verhaal is heel duidelijk, dus ik ben blij dat ik deze vertoning niet gezien heb. Jammer dat er zoveel mensen naar kijken en luisteren en er ook nog gevolg aan geven.

Elsbeth
Elsbeth
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed geschreven stuk Ines chapeau!

Laten we de ambtenaren ook niet uit vlakken
Mark van der roer bijv doet de communicatie vws

Vlierbloesem
Vlierbloesem
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het grootste probleem met deze twee is, dat ze handelen naar de kennis die ze hebben en helaas niet beseffen dat dat gruwelijk onvoldoende is.

Klaus
Klaus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x