Woke Woensdag – Van inclusief skiën voor advocaten tot slipvrij damesondergoed

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Welkom bij de Woke Woensdag van 7 juli 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Inclusie-advocaat op de knie voor Black Lives Matter

De Black Lives Matter-protesten naar aanleiding van de dood van George Floyd hebben ook in Nederland veel ogen geopend. Discriminatie en institutioneel racisme komen veel meer voor dan we dachten. Het speelt niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland, en óók in de advocatuur. Een paar jaar geleden dachten we nog dat dit niet bestond”, zegt Hendrik Jan Biemond, die zelf als PvdA-gemeenteraadslid in Amsterdam een “hele steile leercurve” heeft doorgemaakt door verhalen van onder andere Sylvana Simons en Fatima Elatik.

Zo opent het artikel “Inclusievere advocatuur vergt lange adem” in het juridische magazine Mr. Online.

 

Pijnlijk

Als Diversity&Inclusion Partner bij advocatenkantoor Allen & Overy staat Biemond voor de taak het gesprek gaande te houden over diversiteit bij alle kantoren in Europa. En dat is een zware klus. Vooral wanneer het personeel geen problemen ziet op de werkvloer. “Mensen moeten inzien dat er een probleem is voordat er wat verandert,” filosofeert de inclusiedenker in het interview.

De weg naar inclusiviteit is volgens Biemond een pijnlijke reis. “Er zijn mensen die denken: o, leuk, diversiteit, dat levert extra feestjes op: Suikerfeest, Chinees nieuwjaar. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Het kan ook zijn dat je dingen moet opgeven. We hebben nu op kantoor bijvoorbeeld een discussie over het jaarlijkse ski-uitje. Mensen hechten eraan, het is voor velen een sociaal hoogtepunt. Maar hoe inclusief is het, als mensen die niet kunnen skiën de hele dag in een skiklasje moeten zitten? Dat is geen makkelijke discussie.” Aldus de onvermoeibare inclusie-activist, die stelt dat bondskanselier Merkel tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 de Europese beschaving heeft gered.

 

Mensenmelk

Mensenmelk, wie is er niet groot mee geworden…

 

De Dikke Daniëls

Ook in taalkundige kringen slaat het Woke-virus hard toe. Na de genderneutrale ontboezemingen van onze geleerde mediapersoonlijkheid Wim Daniëls, gaan er in taalland veel stemmen op om de sterk verouderde Dikke Van Dale nu eindelijk eens te vervangen door een meer eigentijdse, inclusieve en diverse versie: De Dikke Daniëls.

 

Keti Koti radio

“Smeer één voor één de polsen van je collega’s in met kokosmelk; neem een stukje bitterhout in de mond en…”

 

Kritische Rassentheorie in het onderwijs

Een verbaal vaardige vader leert linkse leerkrachten een lesje.

 

Lees- en kijktips

Het OpinieZ Woke watchers team beveelt aan:

Victor Davis Hanson

Victor Davis Hanson over de Woke storm die de westerse wereld bedreigt. Een niet te missen lees- en kijktip.

 

Uit de wondere wereld van Woke sex

Deze week:

Transweduwen

Een transweduwe is een vrouw wiens mannelijke partner of echtgenoot een andere genderidentiteit heeft aangenomen. Vrouwen in deze situatie geven aan het gevoel te hebben dat hun mannelijke partner is overleden. Dit is met name het geval als hun partner of echtgenoot uit de kast komt als ’trans’ en besluit ‘over te stappen’. De transformatie is meestal zo compleet dat hun partner niet langer herkenbaar is als de man waarmee ze getrouwd zijn, zowel qua uiterlijk als qua persoonlijkheid. Het wordt de vrouw verboden om haar man bij zijn vorige ‘dode naam’ te noemen.

De website Trans Widows Voices publiceert hun verhalen.

 

Vrouw met baard en penis

 

Joe Biden’s LHBTI-paspoorten

Dankzij de regering Biden kunnen Amerikanen binnenkort een paspoort aanvragen met een identiteitsvermelding naar keuze. Of de douanebeambten van landen in bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Centraal-Azië een speciale cursus krijgen aangeboden van de VS hoe X,Y,Z paspoorthouders te identificeren is nog onbekend.

Ondertussen, achter het altaar

Een hemels bericht. God is non-binair, zegt Engelands eerste transpriester.

 

Stéphanie Hoogenberk wint de Gouden Komkommer van 2021

Het is weer komkommertijd. Stéphanie Hoogenberk, columniste voor bladen als Hard Gras, Quote en de LINDA, won deze week welverdiend de Gouden Komkommer met haar lezerslokkertje: “weg met het ontiegelijk ranzige woord, slipje.” Helaas is onze Van Dale nog niet zover als woordkunstenaar Hoogenberk en wordt de slip of het slipje vooralsnog gedefinieerd als “een dames- of herenonderbroek(je) zonder pijpen”. Ook de ontiegelijke ranzigheid van het vermaledijde stukje stof en/of de draagster ervan blijft onaangeroerd. Kortom, een uitgelezen kans om als trendsettende columnist actie te ondernemen.

De geboorte van #Slipjesgate! Een onverbiddelijke zomerhit. Hoogenberk heeft hier iets groots in handen. Een cancelcultuur-kanjer met enorme groeipotentie. Geef de onderbroek terug aan de vrouw! Verzet je tegen de vunzige advertenties en folders van lingerie ondergoedverkopers als H&M, Hunkemöller, de Bijenkorf en andere smeerlappen. Boycot de viespeuken. Thuis, op het werk en in de media. Pik het niet langer dames en eis de terugkeer van de vrouwenonderbroek.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, George van Bergen, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
12 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de Romaanse talen zijn mannelijke en vrouwelijke woorden normaal. Het is een teken van intellectuele zwakte om te denken dat het taalkundig geslacht iets te maken heeft met biologisch geslacht.
Daarentegen heeft het Hongaars maar een woord voor hij/zij/het/u. Daar is Orbán de transgenders dan toch weer een straatlengte mee vooruit.

Alysa
Alysa
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Orban was altijd al érg vooruitstrevend, dat dat nu pas wordt erkend . . . !

trekdrop
trekdrop
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links is een genetische afwijking…

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  trekdrop

Eerder een slachtoffer van indoctrinatie.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk ik als oudere Nederlander snap niet echt wat het begrip woke omhelst.?
Er staat bv vrouw met baard en penis is dat woke.?
Vroeger in mijn jeugd was er een kermis attractie met bijzondere dingen, bv een vrouw met baard, met penis of zonder penis ?, waarschijnlijk wisselde dat, met wie er op dat moment beschikbaar was.

Kijk gister net na de aanslag op Peter R was er een soort signalement van de vermoedelijke dader, licht getint, klein type en donkere kleding.
Nu praat men alleen nog over een Poolse man en een Rotterdamse knul.
Is dat woke.?

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn dochters (beide volwassen) gebruiken nog steeds het woord “slipje”en kopen bij de bovengenoemde winkels hun ondergoed/kleding.
En als een man volledig naakt tussen kleine meisjes gaat zitten en zegt een transgender te zijn en er wordt niet ingegrepen, dan is het spreekwoordelijk hek van de dam. Hopelijk blijft het beperkt in LA.
Boven dit artikel staat vermakelijke artikelen, er is niets vermakelijk aan. Kotsmisselijk wordt ik ervan.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het meest bijzonder vind ik nog het appje van Martin Bosma. Zonder het filmpje aan te klikken zie ik een aureooltje om het hoofd van de dj. Het ego is gestreeld, wat willen ze nog meer?

Woke is momenteel de ultieme vorm van zelfbevrediging, “kijk eens hoe ik deug!”

Alysa
Alysa
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Een deugpronker noemen we zo iemand!

Wouter1965
Wouter1965
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

vrouw’ met een baard en een penis naakt in een klein rond warm bubbelbad, expliciet gereserveerd voor vrouwen, stapt en naast je dochter van 6 gaat zitten.

Tja, in staten geregeerd door Dems komt dit voor. Niet zeuren, daar is voor gekozen. Zal echt niet gebeuren in fly over country

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Wouter1965

Precies, laat hij “vrouw met baard en penis”dit in Texas doen.

Echad
Echad
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk

Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als transweduwe verder te leven is het echte werk uiteraard niet. Een transweduwe met lef offert zich volledig op aan haar overleden partner, zoals vroeger in India de weduwen volgens het sati-ritueel tegelijk met hun man op de brandstapel verbrand werden. Hoewel de meeste weduwen zagen kans aan “hun opdracht” te ontsnappen.

12
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen