#NooitMeerLockdown – Alles blijvend open!

Laat de maatschappij zichzelf helen

#NooitMeerLockdown - Alles blijvend open hans van tellingen opiniez Corona lockdown vrijheid COVID-19

Titelfoto: Binnenstad Enschede. ©️Hans van Tellingen

Hoera! Versoepelingen. Er waart een golf van optimisme door het land. Want veel maatregelen zijn opgeheven. Maar blijft dat zo? Velen vrezen dat er in het najaar toch weer een nieuwe coronagolf komt. Zodat we wéér op slot moeten. Dat mag niet gebeuren. Lees hier het pleidooi van Hans van Tellingen om nooit meer van een lockdown gebruik te maken. Om wat voor reden dan ook.

Want is het niet zo dat ALLE maatregelen eigenlijk subiet van tafel kunnen? En dan voor altijd? En is het tevens niet zo dat ‘testen voor toegang’ of het eisen van vaccinatiebewijzen’ eigenlijk te beschouwen zijn als verzwaringen in plaats van versoepelingen? Ook deze maatregelen zullen van tafel moeten. 

 

OMT heeft geen idee

Wat mij verbaast is dat velen denken dat alle medici, virologen, epidemiologen, immunologen, RIVM’ers en OMT’ers experts zijn in lockdowns. Dat zijn ze niet. Ze hebben zelfs geen idee. Het is namelijk nooit eerder gebeurd dat gezonde mensen worden opgesloten. En wat blijkt nu? Lockdowns werken niet. Sterker nog: als je zelf enig onderzoek doet naar de studies die het laatste jaar zijn verricht, kom je tot de conclusie dat de lockdowns juist vaak tot méér sterfgevallen leiden, geen sterftes weten te voorkomen en dat zij verder alleen maar ellende tot gevolg hebben.

Er zijn inmiddels tientallen studies, vaak ook peer reviewed, die dit aantonen. Via deze link kunt u er 35 vinden. Als u door dit artikel scrollt, u tevens een aantal van de vermelde studies leest en de conclusies weet te vatten, bent u automatisch een groter expert in Non Pharmaceutical Interventions (oftewel lockdowns) dan een RIVM’er of OMT’er. Het is dus tijd om de adviezen van RIVM en OMT voortaan maar voor kennisgeving aan te nemen. Omdat deze veel meer ellende veroorzaken dan zij trachten te voorkomen.

 

Preventieparadox

Zo kent België met de strengste lockdown van West-Europa ook de meeste covid-overlijdens per miljoen inwoners. Soepele maatregelen, zoals in Zweden, leiden vaak tot betere resultaten. En ook in de Verenigde Staten hebben de staten met geen of weinig maatregelen het niet slechter gedaan dan de staten met een strenge lockdown. En een staat met geen maatregelen’, zoals Florida sinds september 2020, heeft het zelfs heel goed gedaan.

 

Vrijwel geen enkele maatregel heeft gewerkt. Zonder coronamaatregelen waren er dus niet meer slachtoffers gevallen. Sterker nog: dan waren er ook geen slachtoffers te betreuren die te wijten zijn aan de maatregelen. Waren wij veel beter af als land, maatschappij, samenleving en economie. En hadden wij ook onze jeugd, voor wie het virus volstrekt ongevaarlijk is, niet zo dramatisch moeten beperken in hun levensgeluk. Want hebben wij hen niet onnodig beknot in hun drang om elkaar te ontmoeten? En hebben wij ook niet hun recht op onderwijs grotendeels ontnomen?

 

Anomalieën

Wij bevinden ons op een kantelmoment. Want binnenkort gaat dan ook alles open. En uiteindelijk ook zonder voorwaarden. Omdat mensen dat gewoon willen. En we gaan ook niet meer dicht. De irrationele, onwetenschappelijke lockdowns én de testsamenleving en het vaccinpaspoort worden binnenkort bijgezet in de anomalieën van de wereldgeschiedenis.

 

Alles kan open en moet open blijven

Maar dat gaat niet vanzelf. Meer en meer mensen zullen stelling dienen te nemen tegen die maatregelen. De angst voor de dood heeft velen aangezet tot ‘niet meer durven leven’. De enige wijze waarop we snel definitief deze ellende van coronamaatregelen achter ons laten is niet zozeer ons blijven wentelen in die maatregelen, maar eerder om ons vrij te vechten hieruit door ons erover uit te spreken.

Maar je tegen de maatregelen uitspreken is misschien niet eens nodig. Want door gewoon ‘normaal te doen’ verdwijnen deze ook. Als sneeuw voor de zon. De overheid kan namelijk de grondrechten van de burger niet schenden.

Wordt de wet niet overtreden door de minister van VWS? Is de spoedwet eigenlijk wel gerechtvaardigd?

 

 

Houdt dat bijvoorbeeld tevens niet in dat het onvervreemdbare recht van het kind om onderwijs te genieten altijd van kracht moet zijn? Dat de overheid onze kinderen dat recht niet mag ontzeggen? Mogen evenementen wel verboden worden? Mag de overheid mensen dwingen om verplicht thuis te werken in plaats van op kantoor?

 

Leve de ondernemer!

Daarbij, en dan betreft het mijn eigen vakgebied, mogen winkels wel gesloten worden? En cafés en restaurants? Er is jurisprudentie die aantoont dat de overheid een winkel en een horecazaak eigenlijk niet mág sluiten of (qua aantallen bezoekers) reguleren. Want is de winkel eigenlijk wel een publieke ruimte? De voorzieningenrechter zei in 2014 van niet. En later is dat ook nog bekrachtigd door de Hoge Raad. Dat betekent dat de winkels (en horeca) gewoon altijd open mogen. Ik nodig elke jurist uit om hier een diepgaande studie naar te verrichten.

Want zonder al deze retailers, horeca-uitbaters, evenementbedrijven en andere ondernemers is het fundament weg uit de samenleving. Zij vormen de basis van onze rechtsstaat en democratie. Zonder ondernemers resulteert geen economie. Zonder economie is er geen bloeiende maatschappij. Zonder maatschappij bestaat er geen overheid. Zonder overheid is er geen gezondheidszorg. ALLES begint bij de ondernemer. En die ondernemer mag je niet het recht ontnemen om te mogen ondernemen.

 

Koop spulletjes, geen Great Reset

Dit zeg ik al sinds maart 2020: The Roaring Twenties breken aan. En mensen gaan meer consumeren dan ooit tevoren. Retail, horeca, evenementen en toerisme staan aan de vooravond van grote bloei. En de mensen die bang zijn voor Great Reset en meer van dat soort ongein? Ga consumeren. Koop spulletjes. Wees ‘mens’. Het is eigenlijk heel simpel. Lach het World Economic Forum uit door veel aankopen te verrichten. De door hen bepleite ‘deeleconomie’ heeft maar beperkte toekomstmogelijkheden. Het willen ‘bezitten van spullen’ is bijna in het DNA van de mens verankerd.

 

Oplossingen

En hoe lossen we de covid-problematiek dan wel op?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Vaccin voor wie het wil. Geen vaccin voor wie het niet wil. Ivermectine als je toch ziek wordt. Ventileren. Geen testsamenleving. Geen vaccinpaspoort. Spoedwet weg. Meer verpleegkundigen. Stop alle maatregelen. Ik heb er in januari en maart al veel over geschreven.

Dus ja: ventileren is de enige maatregel die wél werkt. Net als thuisblijven bij symptomen. Asymptomatische mensen zijn niet besmettelijk. Verder hebben pcr-testen alleen zin als je wél symptomen hebt.

 

Vaccins?

Ik ben geen anti-vaxxer, maar ik begrijp dat er bedenkingen zijn tegen vector DNAvaccins (Janssen, Astra Zenica) en mRNA-vaccins (Pfizer, Moderna). Deze zijn behoorlijk experimenteel. Nu lijkt mij het verhaal van immunoloog Dolores Cahill, en in haar kielzog advocaat Reiner Füllmilch, erg overdreven. Deze mevrouw beweert dat een groot gedeelte van de mensen kan komen te overlijden. Maar dat er soms serieuze bijwerkingen zijn is helder, zegt ook Lareb. En wat de bijwerkingen zijn op langere termijn is nog volstrekt onduidelijk. Feit is wel dat dat gepush nogal averechts werkt. En dat vindt Harvard-epidemioloog Martin Kulldorff ook.

 

Ook veel Nederlandse experts zijn van mening dat vaccineren van jong volwassenen en kinderen vrij nutteloos is en tevens niet geheel zonder risico. En ook het vaccineren van mensen die het virus al hebben gehad is twijfelachtig. Risicogroepen vaccineren en mensen met medische contactberoepen kan echter wél nuttig zijn.

Laat het alsjeblieft over aan de mensen zelf en verplicht het (direct of indirect) niet. Dat is alles. Want ja, de kans dat je levensbedreigend ziek wordt van covid is, als je geen risicogroep bent, nu eenmaal miniem, nihil en (vrijwel) niet existent. Zelfs de Russische president Poetin toont zich een ware liberaal op dit onderwerp. Meer dan onze bewindvoerders.

 

En die Deltavariant?

Nieuwe angst wordt gecreëerd door de Deltavariant (of Indiase variant). Deze is ongegrond. Zegt ook de Ierse rekenmeester Ivor Cummins. Daarbij is deze variant veel minder schadelijk dan vorige varianten, deze leidt nauwelijks tot overlijdens.

 

Een chique uitweg: #NooitMeerLockdown

Er is veel gemarchandeerd met cijfers, ‘feiten’ en uitgaven. Zo is er bij het ministerie van VWS vijf miljard aan uitgaven verdwenen zonder enige verantwoording. En ook het handelen van OMT-lid mevrouw Marion Koopmans ligt, terecht, onder een vergrootglas door haar mogelijk aandeel in het verzwijgen van het zogenaamde Wuhan lab leak.

Dus hoe komen onze politici, OMT’ers en RIVM hier ongeschonden uit? Nou, dat zal niet volledig lukken verwacht ik. Maar men zou kunnen beginnen met een welgemeend excuus. En de vermelding dat zij naar beste eer en geweten gehandeld hebben. Als dat zo is tenminste. Dat lijkt mij de enige weg. De maatregelen waren in eerste instantie gebaseerd op een IFR van 3,4%, dat is een fors sterftepercentage. Maar in werkelijkheid bleek deze dus 0,15% te zijn. Ik denk dat een mea culpa de enige uitweg vormt voor onze bewindvoerders en hun adviseurs om enigszins ongeschonden uit deze crisis te komen. In combinatie met de belofte dat er geen derde lockdown meer komt. Ook niet als het een klimaatlockdown betreft. Want politici als Jesse Klaver van GroenLinks hinten hier al op. Net als Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie. #NooitMeerLockdown dus. Om wat voor reden dan ook.

 

Ons land zal helen

Alles zal blijvend open moeten. Dan zijn er minder besmettingen, minder ziekenhuisopnamen en minder doden. Er vindt herstel van de economie plaats en herstel van de samenleving. Dan zijn er weer meer gelukkige mensen. Is er sprake van een herstel van naastenliefde. Zal de heling van het land zich voltrekken. En is er eindelijk een einde gekomen aan het onderlinge wantrouwen en de achterdocht. #NooitMeerLockdown. Laten we dat met elkaar afspreken.

Het is de enige weg naar heling van de samenleving.

Over de auteur

Hans van Tellingen
*) Hans van Tellingen is sociaal geograaf en is directeur/eigenaar van winkelcentrumonderzoeker Strabo bv. Hij is hoofdauteur van ‘Waarom Stenen Winkels Winnen’. Als sociaal wetenschapper is Hans tevens een dossiervreter en een fanatiek waarnemer van maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen. Hans publiceert vrijwel wekelijks artikelen in OpinieZ, De Ondernemer, EW (Elsevier Weekblad), Retailtrends, Emerce, Stadszaken en anderen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
34 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“En wat blijkt nu? Lockdowns werken niet. ”

Lockdowns werken niet om de verspreiding van een virus tegen te houden, of ook maar af te zwakken. Dat was al bekend. Vandaar dat in eerste instantie werd gepleit voor groepsimmuniteit, omdat er domweg niks anders is. Die wetenschappelijke helderheid heeft helaas niet lang stand gehouden en al snel begonnen de leugens waarvan de eerste was om in lockdown te gaan om de verspreiding af te remmen om zodoende de zorgcapaciteit niet te overbelasten. Tegelijkertijd categorisch weigeren om die zorgcapaciteit op te schalen, om je immuunsysteem te versterken met sport en vitamines, hoopgevende berichten over ivermectine affakkelen.

Het mag duidelijk zijn: lockdowns werken niet om de verspreiding van een virus te vertragen. Dat was al bekend en is ook nooit de bedoeling geweest. Lockdowns zijn daarentegen uitstekend geschikt om het MKB te slopen, om een vaccinatiepaspoort verplicht te stellen en om een meer ‘groene’ economie te krijgen waar beduidend minder gereisd wordt en kan worden. Maw, om de eerste stappen van de Great Reset te maken.

Het is zo duidelijk. Gevolgmatig mogen we nu uitkijken naar de volgende stap in dat megalomane plan wat tot de werelddominantie moet leiden van een selecte groep plutocraten. Kandidaten zijn: een klimaatlockdown, een lockdown vanwege een grote Internet storing en zelfs een lockdown vanwege een buitenaardse invasie. Het zal mij benieuwen of ze daarmee wegkomen. Ik gok op een grote Internetstoring waardoor alles totaal ontregeld zal zijn. Russische en Chinese hackers krijgen de schuld en na afloop zul je een Internetpaspoort nodig hebben om het Internet nog op te mogen. Vrije informatiestromen zijn de grootste vijand van de 2030 Agenda.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Waldemar
Johan70
Johan70
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel Hans

Er is bij mij, in Mei vorig jaar 1 ding geweest waar ik op aansloeg en vanaf dat moment deze hele situatie kritisch ben gaan volgen, toen er ineens een medicijn protocol bleek te zijn die op verschillende plaatsen in de wereld, in de eerste lijn gebruikt werden en onmiddellijk wereldwijd verboden werd, met als argument, dat er aan vaccins gewerkt werd, jij noemt in je artikel invermectine, maar er is geen enkele arts die dat mag voorschrijven, ik zie dit als alternatief voor diegene die nog even willen afwachten wat de gevolgen op de lange termijn zijn, maar dat past natuurlijk niet in de planning van de globalisten, dit is in mijn ogen crimineel.

Mijn wantrouwen in de overheden en de communistische NGO organisaties wordt elke dag groter, er wordt een vies spel gespeeld met de gezondheid en het welzijn van de wereldbevolking.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Johan70

ja, in mijn ziekenhuis werd ook chloroquine uitgedeeld aan de covid patienten. Omdat ik als zelf risico persoon alleen ondersteunend werk deed en andere taken kreeg, heb ik dat maar zijdelings gezien, maar het werd wel gebruikt, maar ik weet niet of dat later is gestopt / verboden. Geen idee. Had hier wel achteraf gezien iets meer van willen weten.

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Chlorocine werdt in combinatie met Zink ook gebruikt door een arts in midden Limburg maar hij werd gesommeerd te stoppen anders werd zijn BIG registratie ingetrokken. Hij had namelijk zeer goede resultaten bij een kleine patienten groep. Zelfde succes verhaal in Marseille (centrum voor tropenziekte) ook met Chlorocine en Zink.
Het verbaast mij nog steeds waarom men dit afwijst.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Waarom deze werkende medicijnen verboden worden: Heel simpel, het levert de farmaceutische maffia te weinig geld op. Het gaat hen totaal niet om gezondheid, maar om klanten te houden (dus mensen pillen te laten slikken en weer andere pillen voor de bijwerkingen enz.)

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze hele geplande corona hype, heeft een vervolg waarvan de bevolking van Nederland, de gevolgen niet durft/kan te overzien.
Angst en tweedracht gezaaid door Rutte en Co, hebben bewezen dat de Nederlandse bevolking (spreekwoordelijk), rijp is voor de slacht.
De democratie is verdwenen en de maatschappij vorm die er voor in de plaats is gekomen, is per uur stuurbaar door de overheid.
Nederland is in ca 18 Maanden tijd, zijn vrijheid kwijtgeraakt.
Op het Museumplein en het Malieveld, is de knuppel maar raak maatschappij ontstaan en de spuit maar omver cultuur heeft zijn intrede gedaan.

Met dank aan Rutte en zijn vriendjes.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Allereerst dit. Het negatieve duimpje is er ook weer. Uiteraard zonder argumenten.
Ik heb altijd betoogd dat zingen zeer gezond is voor de longen. Bedorven lucht afvoeren en verse lucht inademen. Nu is er therapie voor corona patiënten die ademproblemen hebben. En dat is: zingen. En het helpt, zo blijkt uit alle reacties.
Met een kapje op blijf je de bedorven lucht opnieuw inademen. Sinds de plicht tot dragen, heb ik keelpijn gekregen, iedere keer met dat kapje op.
De oplossing is door de neus ademen. Die is daarvoor gemaakt als filter.
Nog iets. De vaccinatie drijft je immuunsysteem op hol en dat betekent op lange termijn, dat het zal verzwakken je minder weerbaar wordt.
Alleen bij echte problemen moet je zoiets toepassen, niet bij gezonde mensen, zeker omdat men niet weet welke verspreiding ervan binnen het lichaam er plaatsvindt.
Niet geventileerde ruimten ruiken niet voor niets zo bedompte. Dat komt door vervuilde lucht. Ventileren was en is nauwelijks een issue in de bestrijding.
Vaccins voor jongeren vanaf 12 jaar hebben gemiddeld 1:30000 een ernstige bijwerking, zo werd deze week bekend. Dat is dus niet nauwelijks, maar veel en veel te veel.
En dan nog al die mensen die zolang opgesloten hebben gezeten. Heel veel zijn er van ellende gestorven.
Tot slot nog dit. Het vaccin is toch zo effectief en zo werd beloofd, de kans om nog ziek te worden of iemand te besmetten was minder dan 5%.
Waarom dan de angst voor de Deltavariant en waarom opnieuw vaccineren eind dit jaar en de komende jaren, waarvoor al is ingekocht en waarom volgens de WHO wordt vaccineren een jaarlijks blijvend gebeuren? Dit laatste is heel logisch. Omdat het immuunsysteem wordt afgebroken. Daarom.
Hoe ik dat allemaal weet? Onderzoek plegen en nadenken.
Ik oordeel alleen over de keuze van mijzelf

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Eens. Maar als ik om me heen kijk, zie ik zelotische types die nu nog met mondkapjes buiten! lopen en met zo’n ding in hun eentje in de auto of op de fiets zitten. Dat zijn degenen die stralend praten over hun vaccinatie en hoe gelukkig ze toen waren en nu zijn. Die zich erorm verheugen over het eigen deugen en neerkijken op de twijfelaars en weigeraars, die ze nu al waar mogelijk uitsluiten en straks de schuld kunnen geven als het utopisch paradijs niet wordt bereikt, want er zullen heus nog wel mensen ziek worden en overlijden. Alfabetletters genoeg.
Zoals we inmiddels een klimaatkerk hebben, is de covid-religie in de maak. En net als met christenen en moslims in discussie gaan over het geloof, heeft argumenteren met deze groepen fanatiekelingen geen zin. Het zal afhangen van de aantallen voor- en tegenstanders. En ik vrees dat critici en realisten in de minderheid zijn.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Heer van Tellingen, u predikt vrijheid in een samenleving waar angst en controle welig tieren. Waar geluisterd wordt naar virologen die zelf ook voor het eerst met een dergelijk virus te maken krijgen. En die virologen krijgen nog invloed op het beleid ook. Waar 100 miljard worden verspild aan maatregelen. Waar de verrijking van de elite onverholen plaats vindt. Waar het volk dom genoeg is om te luisteren naar de propaganda, en volgzaam genoeg om alle andersdenkenden gevoeglijk buiten te sluiten. Waar al een voorschot wordt genomen op de volgende lockdown. Waar iedereen expert denkt te zijn totdat de terrassen open gaan. Waar de kudde zich zonder enige moeite neerlegt bij de inperking van grondrechten. Waar het volk na een decennium aan afbraakpolitiek nog altijd op de hoofdverdachten stemt.

U spreekt ware woorden die door uw afwijkende mening direct als onzin afgedaan zullen worden. Het door u genoemde helen zal niet eerder plaatsvinden dan dat er een omslag in de volgzaamheid van het volk plaats vindt. Alvorens het vrije denken weer hoogtij viert zal er niets veranderen.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ook ik ben geen anti vaccer, maar wacht voorlopig af wat de langere termijn resultaten en bijwerkingen zijn. Stuitend is het gebrek aan publiekelijke, open discussise van deskundigen. Sterker, deskundigen met een ‘afwijkende’ menig worden gecanceld. Juist dat maakt mij wantrouwig. Dat geld voor alle facetten van het covid dossier, niet alleen het vaccin, maar ook de 1,5 meter, de mondkapjes, de lockdown enz.
Het onderstaande art. zou ik graag een inhoudelijk beoordeeld zien, zodat ik en anderen hun keuze m.b.t vaccineren beter kunnen maken.

https://stichtingvaccinvrij.nl/18-redenen-waarom-ik-het-covid-vaccin-niet-ga-halen/

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Ik kende deze specifieke link niet, maar er staat veel zinnigs in. Het belangrijkste daarvan is, dat je antwoord wilt op eerlijke vragen die gewoon opkomen bij mensen met gezond verstand.
Echte wetenschappers zijn onderzoekers die zelf vaststellen of aannames omgezet kunnen worden in feiten. Ik heb in een andere reactie op het artikel daarover het nodige gezegd. Laat u niet afschepen, dat u niet deskundig zou zijn. Vertrouw vooreerst op eigen logisch nadenken en stel daarbij de vragen zoals in de door u geplaatste link. Helaas kunnen we er niet meer van uitgaan, dat de overheid over ons waakt. Het grote geld maakt de dienst uit in veel gevallen. Ik hoop dat u er wat mee kunt, zonder opeens voor alles bang te worden en niets meer te vertrouwen. Gewoon kritisch blijven is mijn advies.

Anna
Anna
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Google de naam Mike Yeadon eens.
Hij is viroloog en in het verleden ( nu pensioen ) ontwikkelaar van vaccins geweest bij Pfizer.
Luister naar wat hij zegt over dit soort vaccins en vorm dan uw mening

Ron
Ron
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Hij werkt al erg lang niet meer bij Pfizer. Zegt genoeg.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Ook ik wacht af wat de resultaten en bijwerkingen zijn. Helaas heeft deze COVID niet alleen bedrijven schade toegebracht maar ook aan sommige relaties van mijn vrienden en familie, omdat ze niet begrijpen waarom ik voorlopig niet gevaccineerd wil worden.

Ben Steijn
Ben Steijn
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je Hans,
Hier ga ik eens goed voor zitten, en al jouw verwijzingen bestuderen. Ik vermoed zo maar dat je gelijk hebt.

Anna
Anna
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een artikel naar mijn hart.
Dank hiervoor.
Alle lockdowns blijvend weg, maar ook alle TESTSTRATEN DICHT.
Dat wattestokjes gedoe houd het hele spektakel in bedrijf.
Als je ziek bent ga je naar de dokter.
Punt uit.
Die behandeld je en die stelt een diagnose NIET de “ wattenstokjes brigade” van de Jonge! De dokter kan in overleg met u en mij Ivermectine voorschrijven of Hydroxychloroquine of iets anders, voor mij beslist GEEN vaccins dit is een experiment waar duizenden slachtoffers door vallen en nog op termijn zullen vallen.
Er is immers nog niets van bekend op lange termijn bijwerkingen!

Bovendien “opereert” de Jonge waarschijnlijk geheel zonder volmacht omdat de wet nog steeds niet is aangenomen door de 2e kamer zie interview op blckbx. Waar hier ook naar verwezen wordt.
Kortom het hele zaakje stikt.
Vlak ook de pers niet uit. Die jagen het vuurtje ook maar wat graag aan.
En wij, de schrijvers hier, nou ja dat zijn wappies……
Voor mij een echte GEUZENNAAM ❗️

JohanA
JohanA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Beste Anna,

Jouw eerste alinea’s, ben ik het volkomen mee eens, de testen houden deze hysterie in stand, maar de huisartsen mogen jouw niet behandelen als zij met klinisch onderzoek constateren dat je covid-19 hebt, dat is verleden jaar Mei al door de inspectie aan Rob Elens gemeld, later is daar een boete op gezet van 100.000 euro, met als argument, Het is off label en moet uitgebreid onderzocht worden, terwijl de vaccins worden toegelaten, die nog in de testfase zitten, hier klopt dus niets van.

Ik zou ook liever in de eerste fase van deze ziekte met reguliere medicijnen, in plaats van een vaccin, waarvan ik de bijsluiter niet te zien krijg en op dubieuze wijze op de markt is toegelaten, omdat er paniek is/was, behandeld worden,maar dus niet mag.

Wat ik ook mis in de media, is preventieve voorlichting om je immuunsysteem gezond te houden, b.v. met vitamine D3, C en zink en veel lichaamsbeweging.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door JohanA
cor
cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De goegemeente, oftewel de kudde geloven alles van wat door de regering en de MSN wordt verteld. De reden hiervoor is dat er zoveel angst ingepraat,geindoctrineerd is door deze 2 instanties en dat de kudde niet de waarheid wil zien of wil onderzoeken wat de waarheid is of in ieder geval de feiten kent als een realist. Helaas moet ik zeggen dat de quote van Einstein hier volledig opgaat ‘de oneindigheid van domheid van de mensen bestaat’. Ik ben ervan overtuigd dat in de toekomst de ogen open gaan, net als de periode van de Mexicaanse griep die net als de huidige waanzin gedreven is door manipulatie en indoctrinatie voor een groter doel. En dit doel is controle krijgen over de mensheid en geld naar de big Pharma en de big Tech.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het helemaal eens met de schrijver. Alleen wanen een paar medici / virologen zich de belangrijkste mensen van het land. En dat gaan ze niet opgeven. Voor een moreel door en door verrot persoon als Rutte en zijn abjecte vrindjes is covid een geschenk uit de hemel, waarmee je het hele volk kunt gijzelen, met instemming van dat volk. Want het leeuwendeel van het volk is dom.
Waarbij geldt, dat jezelf niet behoorlijk informeren een zeer schadelijke vorm van domheid is.

Dus deze covid kruik laat men te water gaan tot die barst en in oktober begint het hele beperkingscircus opnieuw.

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Voor het grootste deel herken ik mijn eigen houding in dit artikel. Alleen bij de opmerking dat we meer moeten gaan consumeren om het WEF een hak te zetten, daar heb ik toch mijn twijfels bij. Niet, zeker niet, als groot fan (of überhaupt fan) van het WEF-gedachtegoed, maar puur omdat een beetje consuminderen toch geen probleem hoeft te zijn…

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

zou slecht zijn als het consumeer gedrag van de al te veel consumerende Nederlanders/Europeanen nog verhoogd zou worden. Wat erg…….
Allemaal troep kopen die je niet nodig hebt. In de financiele problemen geraken door hebzucht. Denk goed na ‘heb ik het nodig’ ‘is het nuttig’
Mij lijkt het het verkeerde signaal als je mensen aanzet tot meer consumeer gedrag……

krijnnl
krijnnl
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prima stuk! Mijn welgemeende complimenten. Edoch, gelijk hebben en je gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken. De niet gevaccineerden zullen waarschijnlijk in het najaar met de vinger nagewezen worden als er een ‘opleving’ komt. Geert van Den Bosche heeft dit onder de aandacht gebracht in een van zijn video’s. De overheid en fouten toegeven…….?

Eduard
Eduard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is een waardevol artikel, waar ik het goeddeels mee eens ben. Dank hiervoor.
Wel heb ik een opmerking over het laatste deel. U spreekt over een mea culpa. over het excuus dat de verantwoordelijken zullen moeten maken. En over het land dat weer zal helen.
Ik vind dat wat weinig. En dat is een understatement. Ik vind het absoluut onvoldoende.

Er gaan in een maatschappij heel veel dingen mis. Dat is van alle tijden. Er worden misdaden gepleegd, er worden mensen vermoord, noem maar op. Om dat in goede banen te leiden kennen wij de rechtspraak. Mensen die misdaden plegen komen voor de rechter, die een oordeel uitspreekt. Dit moet plaats vinden om de maatschappij genoegdoening te verschaffen. Dit is wat iedere eerstejaars-student Rechten leert.

Er zijn de laatste anderhalf jaar onnoemelijk veel dingen fout gegaan. Met gigantische schade voor veel mensen en voor de maatschappij als geheel. en u wilt nu de verantwoordelijken excuus laten aanbieden ? Alles vergeven en vergeten ? Zo werkt dat niet !

De verantwoordelijken zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. Zo gaat dat in een rechtstaat.
Ik ga hier dus niet uit de doeken doen wat ik vind dat de verantwoordelijken voor deze crisis allemaal fout hebben gedaan. De rechter is het die zal moeten oordelen.

Natuurlijk, dat zal nog een hoop voeten in aarde hebben. Want welke rechter kan/mag hier over oordelen ? Moet hier niet een speciaal tribunaal voor ingericht worden ? En gaat elk land dit in zijn eentje doen?

ik kan al die vragen niet 1,2,3 beantwoorden. Daar zal ook een discussie over gevoerd moeten worden.
Maar één ding staat voor mij als een paal boven water : de schuldigen zullen zich moeten verantwoorden. Het recht moet zijn loop hebben. Niks geen excuses !

————————————————————

Naschrift redactie: U gebruikt een ongeldig e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Bij een volgende overtreding wordt dit account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ondertussen in Den Haag, de consultatieversie van de wet:

“Tijdelijke bepalingen in verband met maatregelen ter bestrijding van de epidemie van covid-19 voor de langere termijn (Tijdelijke wet maatregelen covid-19)

VOORSTEL VAN WET

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten:

Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is voor de huidige fase van de bestrijding van de epidemie van covid-19 tijdelijk een aanvullend wettelijk instrumentarium te creëren in de Wet publieke gezondheid dat voor de langere termijn een juridische basis vormt voor een samenleving waarin het houden van afstand en gedragsvoorschriften van groot belang zijn, en zeker te stellen dat digitale middelen die bij de bestrijding van die epidemie kunnen worden ingezet, door niemand worden misbruikt;

Zo is het, dat Wij, de Afdeling advisering van de Raad van State gehoord, en met gemeen overleg der Staten-Generaal, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

Artikel I [Wijziging Wet publieke gezondheid]”

Dat gaat nog 82 pagina’s verder.

Hoe was het ook alweer?

JE MAINTIENDRAI

“IK ZAL HANDHAVEN”

De volledige tekst om het e.e.a. duidelijk te maken:

“Ik zal handhaven de deugd en adeldom;
Ik zal handhaven de hoogheid van mijn naam;
Ik zal handhaven de eer, het geloof en de wet;
van God, van de Koning, van mijn vrienden en mij”
(bron: Willem van Oranje, 1565)

We zijn terug in de Middeleeuwen.
Normaal maken wat niet normaal is.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Pas op beste Hans, de lockdown in welke vorm dan ook verdwijnt nooit meer.

Neem deze info eens tot je, Radboudumc Nijmegen eerst sporten ( fit worden), dan pas opereren.
Weer een aanleiding om onderliggende ziektes af te wijzen.

Ik zie het simpel het past in de Rutte strategie.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad H.J.
De kinderartsen hebben beslist, dat de jeugd onder de 18 jaar ook moet worden gevaccineerd.
Wie oh wie neemt hiervoor de verantwoording, als dit nu of in een later stadia een verkeerde beslissing is geweest, wie oh wie beschermt onze jeugd, tegen deze kinderartsen. ?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tot vrijdag mocht nagenoeg niets en vanaf zaterdag mag alles. Laten we hopen dat de vaccins goed effectief zijn en dat de virus moe wordt van de mensen. En er is nog veel meer wat de etiket, nooit meer, verdient. Hopelijk gaat dat ook over. Het vereist alleen gezond verstand.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat zou het probleem kunnen zijn.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Foaak
Foaak
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De auteur weet alle feiten perfect te benoemen maar het gaat voorlopig zijn voorstellingsvermogen te boven over wat voor kwaadaardige bedoelingen hierachter zitten. Twee zaken uit zijn betoog zou ik als voorbeeld willen benoemen. Hij vindt de reactie van Dr. Dolores overdreven, nu is het via onderzoek gebleken dat de Spike-eiwitten die eigenlijk in de schouder zouden moeten komen bij een substantieel deel van de gevaccineerde in het bloed terecht komt, dir wordt trouwens ook bevestigd middels sommige bijwerkingen, bloedingen, trombose etc. Artsen vrezen dat deze Spike-eiwitten naar de hersenen kunnen migreren en daar allemaal neurologische schade zou kunnen aanrichten, alleen dit gegevenl zou eigenlijk al genoeg moeten zijn om met grote spoed te stoppen met dit medicijn waarbij de fabrikant notabene geeneens aangesproken/aangeklaagd kan worden. Ik kan mij best voorstellen dat hieruit grote problemen met heel veel doden etc. uit voort komen komen En als tweede die leugenachtige pcr test waar dr. Fuellmich mee bezig is… door dat opzettelijk verkeerde protocol van de pcr test is het überhaupt zo ver kunnen komen als waar we nu zitten, het is eerder logisch dat Dr Fuellmich hier een criminele activiteit achter ziet. Maar het gaat het voorstellingsvermogen van de auteur voorlopig te boven. En ga er trouwens maar van uit dat iedere Europeaan gevaccineerd moet worden want mevrouw van der Leyen heeft niet voor niets vorige maand 1,8 miljard! Prizer vaccins besteld.

Joost
Joost
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Joost
Xander
Xander
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Xander

Ha Xander, weer uit het kreupelhout ontsnapt?

Xander
Xander
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Pardon?

34
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x