Woke Woensdag – Van Gendergelijkheid voor Hezbollah tot D66-Deugpunten

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Welkom bij de Woke Woensdag van 2 juni 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

 

Gendergelijkheid in Hezbollah-land

In het zuiden van Libanon, waar de door Iran gefinancierde terreurgroep Hezbollah met bloedige hand regeert, waar gezinnen verplicht moeten leven boven opslagplaatsen van raketten, bommen en munitie, waar in achtertuinen, moskeeën en op schoolpleintjes en daken raketlanceerinstallaties staan opgesteld, waakt onze genderadviseur Petra niet alleen over de ‘vrede’, maar ook over de gendergelijkheid onder de lokale bevolking. Dit is helaas geen satire, maar een bloedserieus filmpje dat verspreid wordt door ons ministerie van Buitenlandse Woke Zaken…

Deug-TV

Latijn en Grieks zijn racistisch

De universiteit van Princeton (VS) gaat ‘institutioneel racisme’ bestrijden. De klassieke racistische talen, Latijn en Grieks, zijn als eerste gesneuveld na een academisch antiracistisch openingssalvo….

 

WokeVandaag

De spierwitte annex roomblanke redactie van EenVandaag stookt het vuur van racisme op.

 

Conflict Israël-Palestijnen

Een korte duidingscursus voor progressieve moraalridders en jonkvrouwen betreffende het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

 

Genderongelijkheid onder miljonairs

De EenVandaag-redactie constateert dat de meeste miljonairs mannen zijn. Volgende week wellicht aandacht voor het schrijnende Genderleed onder Nederlandse stratenmakers?

 

Black Lives Matter miljonairs

Het is allemaal een façade’: moeders bekritiseren medeoprichtster en nieuwbakken miljonair Patrisse Cullors van BLM, omdat zij financieel profiteert van de dood van hun zonen.

 

De ultieme Safe Space

De Engelse journalist en presentator Piers Morgan snoert iedereen de mond met een ultieme Safe Space definitie.

 

Terror Asha

Dat de Volkskrant al jaren opruiende antisemitische teksten en tekeningen verspreidt is voor velen geen nieuws meer. Dat de krant de afgelopen maand een nieuwe grens overschreed is wellicht menig ex-abonnee ontgaan. De krant wordt militant en slaat het pad in van Woke-terreur. “Ik zou graag de kunst van het bommen maken willen leren voor als er een moment komt waarop we alleen met explosieven de levens en toekomst van onze kinderen kunnen redden.”, schrijft de steeds sneller radicaliserende Volkskrant-wetenschapsjournalist Asha ten Broeke. Binnenkort een cursus bommen maken in de weekendbijlage?

 

Woke drugs

 

Kwetsende taal

Het woord “mannelijk” doet pijn en dient uit redactionele commentaren te worden verwijderd:

 

Heropvoedingskamp voor witte mannen

De oplossing voor ieder bedrijf dat geteisterd wordt door een witte mannen-cultuur: het heropvoedingskamp!

 

Lees en kijktips

Het OpinieZ Woke watchers team beveelt aan:

De Woke Wereldgeschiedenis

Eindelijk! Daar is ie dan. Een volledig inclusieve, intersectionele Geschiedenis van de Wereld.

 

 

Blijft de 2020 gekte heersen?

 

Hegel was Woke

Luistertip voor iedereen die geïnteresseerd is in de achtergrond en het ontstaan van Woke denken. Lang maar leerzaam!

 

In zijn nieuwste podcast neemt James Lindsay een diepe duik in de vele manieren waarop Hegels filosofie aan de basis ligt van ‘dialectisch links’ denken, door de dialectiek het ‘besturingssysteem’ te noemen van al het activistische linksisme sinds begin 1800.

Hegel is de belangrijkste voorloper van het communisme, het liberalisme en uiteindelijk de huidige Woke cult, die het Westen is zijn greep krijgt. Een Hegeliaanse religie, met zijn eigen notie van godheid, metafysische verplichtingen, soteriologie (wat dat ook moge zijn…) en eschatologie.

 

Uit de wondere wereld van Woke sex

Deze week:

UNICEF en kinderrechten

Volgens UNICEF, een  morele steunpilaar van de Verenigde Naties, is iedere poging om te verhinderen dat kinderen online porno bekijken een inbreuk op hun mensenrechten.

Deugpunten voor D66

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, George van Bergen, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Robert Raupauch en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eerst was er bij mij verbazing over de Woke beweging. Daarna vroeg ik me af of deze mensen wel enige educatie hadden gehad. Ben nu zover dat ik me ernstig zorgen maak over deze woke beweging.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Krankzinnigen zijn onberekenbaar en gevaarlijk.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Educatie is discriminerend want niet iedereen krijgt educatie. En dat merk je steeds meer. Aan kennis vergaren moet een eind komen wij moeten allemaal dom zijn. Dan zijn wij pas gelijk.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

ja, ik vind het ook doodeng, dat die mensen podium krijgen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is mij als oudere rasechte Nederlander, niet echt duidelijk wat men onder die wokbeweging verstaat.

Zijn er meer zoals ik.?

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

@H.J.

“Het is mij als oudere rasechte Nederlander, niet echt duidelijk wat men onder die wokbeweging verstaat.
Zijn er meer zoals ik.?”

Vast wel en mijn motto is dan ook “niet mokken maar wokken”. Maar dit is natuurlijk geen serieus antwoord. Het heeft dan ook niets te maken met een nieuwe wijze van bereiden van groente en vlees (wokken) maar meer met een soort van nieuwe alertheid (wakker of waakzaam zijn – Woke) op alles wat normale mensen normaal vinden. Het woke gedoe is dus de nieuwe hobby van vooral verstandelijk beperkten.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Kijk Frans dat wokken (roerbakken) is mij bekent, een deel van mijn familie is groot geworden, met het leveren van voorgesneden wok (groenten) dus.!
Maar de oprichter van die club, had nooit begrepen dat hij wakker moest blijven om wokgroenten te leveren, hij had namelijk ook nog wat melkkoetjes en leghennen (vermeerderaar) dan kwam hij nooit te bed.

Frans
Frans
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dat zijn mensen die graag hun voedsel bereiden in de wok.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ter aanvulling. De Spaanse posterijen hebben nieuwe postzegels uitgebracht. Van lichte kleur en van donkere kleur. Het probleem is dat de lichte hogere waarde hebben dan de donkere. Hoe haal je het in je hoofd? Niet woke dat bedrijf.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat hele ‘woke’ gedoe is bij de konijnen af. Ze lijken compleet gestoord met hun ‘meningen’. De redactie laat hier weer eens goed zien wat er voor rare uitspraken en voorstellen uit die hoek komen. Het is bijna niet te geloven.
Goed van opiniez.com om de mensen hier tegen te waarschuwen. Bizar dat dat nodig is.

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen