Woke Woensdag – Van Mark Rutte tot Barende Mensen

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Titelfoto bij artikel Woke Woensdag - Van Mark Rutte tot Barende Mensen Redactie opiniez

Titelfoto door Trouble_X, gepubliceerd onder CC BY-NC-ND 2.0.

Welkom bij de Woke Woensdag van 12 mei 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

 

Rutte, onze Woke-leider in het buitenland

Terwijl heel Nederland de uitspraken en het gedrag van premier Mark Rutte onder de loep neemt, besteedt niemand aandacht aan zijn optreden in de EU, VN en andere internationale gremia. Dat is gek, want daar zien we de echte Mark Rutte aan het werk. Woke tot in zijn tenen oreert hij daar in steenkolenengels, als een oudere versie van Jesse Klaver, over systemisch racisme, uitsluiting, klimaatdreiging en verplichte vergroening. Op de internationale podia verdedigt onze Tijdgeest-premier alle Woke-ideeën verzonnen door EU-commissieleden en VN-activisten met vuur en vlam.

Wat nou andere bestuurscultuur…

 

Woke onderwijs

Zijn de muren van het gymnasium, het laatste bastion van gedegen onderwijs in Nederland, bestand tegen toekomstige Woke-aanvallen?

Halal Hutspot

Tijdens de Leidse 3 oktoberfeesten krijgt de hutspot vanaf dit jaar het Woke-keurmerk. De van gemeentewege aangeboden hutspot zal voortaan ook in halal-, vegetarische en veganistische vorm verkrijgbaar zijn.

Dat de Halal Hutspot geen deel uitmaakt van de historie mag de pret niet drukken.

 

Taal in beweging

Eindelijk! Een gedekoloniseerde, inclusieve en toegankelijke taal voor iedereen.

De voormalige Arabische Lente-danseres Monique Samuel, hier te zien op tafel bij Pauw en Witteman, verlekkerd gadegeslagen door de jonge versie van Frans Timmermans,

gaat tegenwoordig door het leven als Mounir Samuel, een Woke-politicoloog met een baardje en een missie. Onze taal moet volgens hem veranderen. Mounir wil Nederland de niet-Woke-woorden uit de mond nemen.

 

Wokies in de war

Zouden ze bij BIJ1 al kennis hebben genomen van het vreselijke land Montenegro?

 

Marxistische BLM-miljonair

In Woke-kringen is men de westerse levensstijl spuugzat. In hun ogen zijn Marx, Mao en Stalin de voorbeeldleiders van een een gloednieuwe Woke-toekomst. BLM-miljonair Cullors was dan ook dolblij toen haar nieuwste boekje vergeleken werd met het Rode Boekje van Mao.

Wie was dat ook alweer die meneer Mao…

Ondertussen heeft haar organisatie een nieuwe dreigbrief gepubliceerd met BLM-eisen, die uiteraard onmiddellijk opgevolgd moeten worden, want anders…

In BLM Woke-town

Disney heropvoedingscursussen

Disney is inmiddels zo Woke dat het niet alleen de eigen producten censureert, maar ook het eigen personeel te lijf gaat om ze te kneden tot volgzame aanhangers. Lees de onthutsende documenten.

 

Meghan Markle

Wie het waagt Woke-prinses Meghan Markle te bekritiseren wacht vervolging.

Woke wetenschap

Een analyse in 12 tweets.

Ondertussen in HollyWoke

En aan de zuidgrens van racistisch Amerika

Leestips

Het OpinieZ Woke watchers team beveelt aan:

Een verhelderend essay van historicus Victor David Hanson over hoe je te verdedigen tegen Woke-waanzin.

 

Roger Daltrey praat over zijn generatie en de huidige in dit kernachtige Spike-interview.

 

De Woke-ideologie op de ontleedtafel

Wokies verwerpen het idee dat er zoiets bestaat als redelijke personen of standaarden. In plaats van het verkrijgen van een besef van wat wel en niet redelijk is, is de Woke-ideologie gericht op slechts één ding: het obsessief vergaren van macht. En dat is een ramp voor de samenleving en de wetten waarvan een functionerende maatschappij afhankelijk is, betoogt James Lindsay in zijn nieuwe podcast. Luister naar zijn diepgravende (politiek/filosofische) analyse om meer te weten te komen over de lange geschiedenis van de redeloosheid in dit Woke-denken en de oorsprong van de totale afwijzing van het idee dat iemand of welke uitgangspositie dan ook redelijk kan zijn in zinvolle zin. Een OpinieZ luistertip:

 

 

Uit de wondere wereld van Woke sex

Deze week:

The Slippery Slope

De bevallende mens

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, George van Bergen, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupauch en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alle problemen die Rutte bespreekt zijn geen problemen in de echte wereld, maar problemen in de perceptie.
Er is geen bewijs voor systemisch racisme in Nederland. Systemisch wil zeggen dat onderwijs, bedrijven, overheid, er allemaal aan mee doen. Dat is niet zo. Integendeel: al deze organisaties zijn dagelijks bezig met het bestrijden van racisme (het is erg makkelijk om iets te bestrijden dat niet of nauwelijks voorkomt).
Er is geen klimaatdreiging, althans niet voor zover beïnvloedbaar door de mens. We kunnen ophouden met het bouwen van vervuilende batterij-auto’s en vervuilende windturbines, want het is allemaal zinloos.
Behalve voor de politici die hun perceptie willen opdringen aan de gewone burger.
Het geheim van de perceptie en de onechte problemen is dat iedereen er mee bezig kan en dat er toch nooit een resultaat mee behaald wordt. Perceptie is gewoon een propagandamiddel om groupthink te bereiken.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Precies. Een niet-bestaand probleem is een verdienmodel. Er kunnen eindeloos commissies en adviesorganen opgericht worden die eindeloos subsidies kunnen aanvragen. Zonder dat er iets verandert; behalve veel ellende voor iedereen die dit ter discussie stelt, en door “woke” monddood en kapot zal worden gemaakt.

Politici willen geen werkelijk bestaande problemen aanpakken omdat er dan ook meetbare resultaten worden verwacht. En dat is geen verdienmodel, integendeel; wie slaagt is zijn baan kwijt.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Woke verslaan kan alleen door ZE ideen aan de hand te doen die nog gekker zijn dan hun WOKE ideen.
Bijv.
Gezond eten is elitair, wie harddrugs weigerd verloochend de Getto en zijn roots, operaties door een Witte moet je weigeren.
Medicijnen zijn Witte drugs dus niet aannemen.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Heel goed, je iPhone en laptop inleveren daar zitten grondstoffen in die door kleine kinderen in Congo en Indonesië opgegraven worden.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

@Jos,

Op zich leuk plan, maar kansloos.
Als links ons afgelopen decennia één ding bewezen heeft, dan is dat wel dat hun hypocrisie nog veel extremer is dan hun totale achterlijkheid.
– Massamoordenaar Mao verheerlijken en democratische politici vermoorden; ze doen het gewoon. Zonder enige gêne.
– Zichzelf “getraind marxist” noemen en 4 grote huizen kopen van subsidies en donaties aan je actieclub; niks mis mee. Integendeel; wie de koopkracht van die plunderende activisten aan de kaak stelt wordt van twitter gegooid.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zucht, en dan ook nog ons taal en onderwijs aanpassen en veranderen dat iedereen kan volgen. Kijk nu naar de VS: vreemd opkijken als je de naam van een land hoort dat Montenegro heet en denken dat het een grapje is, en trots zijn als jouw boekje met ideeën wordt vergeleken met het rode boekje van Mao (45 miljoen landgenoten over de kling gejaagd). Dan heb je zeker géén goed onderwijs gevolgd, helaas zal dit (als het aan Rutte ligt) binnenkort ook bij ons zijn. De jeugd raakt de realiteit kwijt als de taal genderneutraal aangepast wordt en continue hameren op je privileges, ondanks dat je geboren bent in een arbeiderswijk en je vader een stratenmaker is.
Eerder vermeld op deze website: far beyond “Big brother” far beyond.

Alysa
Alysa
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Een stratenmaker op zee?

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het was een paar jaar geleden dat een nederlandse studente op Scientias.nl beweerde dat de mens de enige soort was dat niet tot rassen was te verdelen. De Platonisme onderbouwing zal ik achterwege laten; de studente is links ideologisch gehersenspoeld. Wie hier geen onderscheid meer kan maken tussen idealisme en wetenschap zakt zelfs door de bodem van middelmatigheid. Die is niet meer te verbeteren of te verslechteren.

Friedrich Nietzsche schrijft ergens dat hij zich meer Europeaan voelde dan Duitser, dat valt echter niet te rijmen met de hedendaagse afgod Europa. Nietzsche voelde zich blijkbaar als een vis in het water met alle diversiteit die hij tijdens zijn reizen aantrof. Zou je hem nu een reis naar Nieuw Zeeland aanbieden, dan zou hij wellicht denken, kolere, die massamensen zijn overal hetzelfde!

Diversiteit leidt helemaal niet tot diversiteit maar tot gelijkvormigheid; Wij Nederlanders weten als geen ander hoe we stamppot moeten maken en alle groenten door elkaar te prakken. De evolutionaire geschiedenis wil dat de mens een diep wantrouwen heeft jegens het individu; zie hier de oorsprong van het gelijkheidsdenken. Dat is echter geen ‘hunnie’, dit wantrouwen zit in ons allemaal. Er is maar één oplossing voor cultuurverval, dat is cultuur maken. Als meneer Raupach door de straten van Arnhem zou lopen zou hij misschien de conclusie kunnen trekken dat de architectuur van na de WO2 meer schade heeft aangericht dan de bombardementen op de stad; vorm volgt functie.

Juist de nationalist met historisch bewustzijn zou de bewaker van diversiteit kunnen zijn.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x