Open brief aan Zijne Majesteit de Koning

Niet normaal maken wat niet normaal is

Titelfoto bij artikel Hans van Tellingen “Open brief aan Zijne Majesteit de Koning”

Titelfoto: Paleis Noordeinde vanuit de tuin door Roel Wijnants, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0

Majesteit,

U en ik zijn leeftijdsgenoten. Wij schelen vier maanden. Wij zijn als het ware samen opgegroeid in dit mooie land. We hadden bij wijze van spreken bij elkaar in de klas kunnen zitten. Graag schrijf ik u daarom deze brief.

Een hoopgevende brief. Een optimistische brief. Een brief die ons land verlichting biedt. Naar ik hoop althans. Want het land moet bevrijd worden van disproportionele coronamaatregelen. Er is gesold met burgerrechten. Het beleid lijkt gebaseerd op wankele aannames. En deze hebben grote, negatieve consequenties gehad voor mens, maatschappij en samenleving. En ik vind dat u moet weten hoe ik in deze discussie sta. Ik vermoed namelijk dat uw standpunten wel eens grotendeels overeen zouden kunnen komen met de mijne.

Het is waar dat u zich als koning verre dient te houden van politieke uitspraken. Maar misschien zou u voor één keer een uitzondering kunnen maken. Door u eenmalig uit te spreken. Omdat u dat misschien van het hart moet. Omdat u dat misschien wel wil. Omdat u het van groot belang vindt. Voor uzelf. Voor uw gezin. En voor het gehele vaderland.

 

De directe aanleiding voor deze brief is dat velen van ons toch uw verjaardag gevierd hebben op 27 april. In de buitenlucht. Met prachtig weer. Dat deed mij in ieder geval deugd. En u misschien ook wel. En of men nu echt uw verjaardag heeft gevierd of dat men eigenlijk gewoon onder de mensen wilde zijn: het doet er niet toe. Maar dat er – met name – veel jeugdigen de parken ingingen, was in ieder geval hartverwarmend. Vind ik althans. En u misschien ook wel. U bent namelijk vader van drie tieners. En tieners moeten de hort op. Dat kan niet anders. Zij hebben contact met andere tieners en twintigers nodig. Dat is de natuur. Dat zit in ons DNA. Het is de ultieme vorm van menselijk samenzijn. Het is bijkans een soort prelude op de toekomstige voortplanting. Het is de essentie van het voortbestaan van de mensheid.

Vorig jaar had u het al over ‘niet normaal maken wat niet normaal is’. Daar is destijds veel om te doen geweest. En ik vermoed dat u nog steeds achter die uitspraak staat. Ik heb dan ook kunnen zien dat u uw eigen stille protest voerde. Door op de foto te gaan met uw favoriete Griekse restauranthouder. Door in oktober daarna nóg een vakantie te plannen naar uw huis in Griekenland. En door af en toe een opmerking te maken die u als het ware ontglipt. Zo riep u Fake News!, bij opmerkingen van journalisten over de anderhalve metermaatregel.

 

 

Terug naar Koningsdag. Wie schetst mijn verbazing? Vele tieners en twintigers werden het park op overdreven en proactieve wijze uitgebonjourd. Het lijkt erop dat sommige agenten hun boekje te buiten zijn gegaan. Met of zonder zogenaamde ‘context’: ongewapende en vreedzame mensen mogen niet geslagen worden met wapenstokken. Dat is mijn heilige overtuiging.

Dat is voor mij dan ook de druppel geweest om deze brief aan u te schrijven. De overheid is er voor de burger. Dat geldt voor ambtenaren. Dat geldt voor bewindvoerders. En dat geldt dus ook voor degenen met een geweldsmonopolie, de agenten dus. De overheid mag en kan zich niet tegen de burger keren.

En hoewel ik overtuigd ben van alle goede bedoelingen omtrent het coronabeleid, denk ik wél dat de coronamaatregelen hebben geleid tot bijna een mensvijandig beleid. Dat moet anders. En ik ga u vertellen hoe het volgens mij beter kan.

 

Ik heb respect voor ons eigen instituut RIVM, de inbreng van het OMT en de vertaalslag van de adviezen door ons kabinet. Maar ik bespeur dat internationale epidemiologische experts van de zogenaamde Great Barrington Declaration, afkomstig van Stanford, Harvard en Oxford University, er heel anders over denken dan de leden van het OMT. Ook in Nederland zijn de denkbeelden van deze Barrington-epidemiologen niet onopgemerkt voorbij gegaan. En deze worden breed gedeeld of dienen als inspiratie voor veel Nederlandse artsen én een fors aantal Nederlandse publicisten. Zoals deze publicist en ook ikzelf.

 

Wat mij verbaast is dat velen onder ons denken dat medici, virologen, epidemiologen, immunologen en RIVM’ers/OMT’ers experts zijn in lockdowns. Maar zijn zij dat wel? Het is nooit eerder gebeurd dat gezonde mensen worden opgesloten. Er is mij ter ore gekomen dat lockdowns misschien geen positieve effecten hebben, maar louter negatieve. Veel Amerikaanse staten hebben de maatregelen dan ook beëindigd. En het gevolg lijkt te zijn dat het virus daar sterk in kracht afneemt.

Misschien is het zo dat er ook al medicijnen zijn die werken. Het bewijs is zelfs overweldigend hiervoor. Ook kunnen binnenruimten beter geventileerd worden. Moeten wij voorzichtig zijn met ouderen en die juist heel goed beschermen. En misschien moeten wij, zeker bij mooi weer, juist vaker naar buiten gaan. In plaats van dat wij binnen blijven zitten. Binnen zitten doen mensen maar als zij ziek zijn. Buiten wordt weerstand opgebouwd. Het zijn grootmoeders wijsheden die volgens mij nog steeds gelden. De maatschappij kan veel meer open dan menigeen denkt. En het effect zou wel eens heilzaam kunnen zijn.

Verder denk ik dat de avondklok niet zo’n goed idee was. En ben ik van mening dat de spoedwet moet worden opgeheven. Tevens zal het demonstratierecht weer moeten worden omarmd. En ook zal de politie weer onze beste vriend moeten worden. Dat is mijn bescheiden mening althans.

 

Verder heb ik bij testbewijzen en vaccinatiepaspoorten mijn bedenkingen. Beiden zijn wellicht ongewenst. Als iemand ziek is blijft deze persoon maar thuis, maar voor de rest kunnen de mensen de deur uit. Moeten misschien wel de deur uit zelfs. We moeten geen samenleving van eersterangs- en tweederangsburgers willen creëren. Iedereen moet toegang krijgen tot alles. Dat is een principiële kwestie. Maar ook een praktische. Er is geen commerciële instelling die kan overleven als grote delen van de maatschappij geen toegang meer kunnen krijgen. Nogmaals: de overheid is er voor de burgers. En de overheid mag zich niet tegen de burgers keren.

Hoe naar ook voor de getroffenen van het virus, de maatschappij moet van het slot. Het kan niet anders.

En over vaccineren nog het volgende. Dat moeten mensen vooral doen als ze dat willen. Vaccineren lijkt bijzonder effectief te zijn. Maar het gaat mij om het zelfbeschikkingsrecht en eventuele vaccinatiepaspoorten die NIET wenselijk zijn. Het is de vraag of het vaccineren van jongere mensen nodig is. Tenzij zo iemand in de medische zorg werkt of aan onderliggende ziekten of aan obesitas lijdt. Maar breng het in alle gevallen niet als een verplichting. Het blijft de afweging van elk individueel mens om het wel of niet te doen.

 

Alleen mensen die ziek zijn, lijken besmettelijk te zijn. Als iemand niet ziek is moet deze persoon juist de deur uit. Vind ik. Om hem of haar te sterken tegen eventuele virussen. En inderdaad om ‘lol’ te hebben en mens te zijn. De angst voor de dood heeft velen aangezet tot ‘niet meer durven leven’. De enige wijze waarop we snel uit deze ellende van coronamaatregelen komen is niet zozeer ons blijven wentelen in die maatregelen, maar eerder om ons vrij te vechten hieruit door ons erover uit te spreken.

Ik verzoek u dus om nog een keer uw milde kritiek op het coronabeleid tentoon te spreiden. En om uw stem te laten horen als u wetten dient te ondertekenen, zoals voorheen de spoedwet, die tegen de grondrechten van de burgers ingaan. Teken dan bijvoorbeeld wel, maar ‘onder protest’. En misschien kunt u ook het land toespreken over onderwerpen die u van het hart moeten. Zoals uw mening om zo snel mogelijk weer ‘terug naar normaal’ te kunnen en moeten gaan. Alles wat binnen de lijntjes van het staatsrecht valt in ieder geval. Probeer daarbinnen de krappe ruimte die u hebt ten volle te benutten.

 

En die zogenaamde Great Reset van de heer Schwab? Die komt er niet. Zolang wij als burgers blijven zeggen dat wij het niet willen, gaat het ook niet gebeuren. Blijf optimistisch en consumeer. Dat is mijn boodschap. We zijn allemaal eigenaar van onze eigen gedachten, van de spulletjes die wij kopen en de consumpties die wij nuttigen in de horeca. Ga de straat op, neem een drankje en koop uw spullen. Het is eigenlijk vrij simpel. Ik ben dan ook benieuwd naar uw mening hieromtrent. Ik vermoed dat wij elkaar redelijk de hand kunnen schudden hierin.

Ik wil dan ook graag met het volgende eindigen: ‘Vier het leven. Vier het bestaan. Vier het samenzijn met andere mensen. Want dat is hoe menselijk gedrag gedefinieerd wordt. Een lockdown is tegennatuurlijk. En dat besef zal neerdalen op de meesten van ons. Sneller dan menigeen denkt. Want u zei het al eerder: ‘We moeten niet normaal maken wat niet normaal is’. Ik vermoed dat u heel erg van gezelligheid en menselijke warmte houdt. Net als ik. En misschien is het tijd om tegen onrecht in de maatschappij op te staan en ons af te vragen of een ander beleid misschien tot betere resultaten zal leiden.

 

Met de meeste hoogachting,

Hans van Tellingen

 

Over de auteur

Hans van Tellingen
*) Hans van Tellingen is sociaal geograaf en is directeur/eigenaar van winkelcentrumonderzoeker Strabo bv. Hij is hoofdauteur van ‘Waarom Stenen Winkels Winnen’. Als sociaal wetenschapper is Hans tevens een dossiervreter en een fanatiek waarnemer van maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen. Hans publiceert vrijwel wekelijks artikelen in OpinieZ, De Ondernemer, EW (Elsevier Weekblad), Retailtrends, Emerce, Stadszaken en anderen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alle lof voor de heer Van Tellingen dat hij het geduld en de redelijkheid kan opbrengen om deze allervriendelijkste brief aan onze koning te sturen.
Helaas is het ijdele hoop dat onze koning hier iets mee zal doen en wel om de volgende reden; onze koning is namelijk een lafaard. Een grote lafaard wel te verstaan.
Inderdaad heb ik ook het idee dat de man zich enigszins kritisch zal verhouden tot wat er tegenwoordig allemaal gebeurt in de politiek, maar hij heeft eenvoudigweg niet het karakter of het lef om zijn echte mening te verkondigen.
Hij heeft er al lang geleden mee ingestemd om als praat-pop te fungeren van het corrupte establishment in Nederland. Denk ook aan die vreselijke, belerende en zogenaamd verzoenende toespraakjes die hij altijd houdt, alsof hij een kleuterklasje toespreekt.

Het laatste beetje respect voor hem heb ik verloren toen hij van zijn vakantieadres terugkeerde naar Nederland omdat de publieke opinie het niet eens was met zijn vakantieplannen. Wat een gênante vertoning..
De koning die zich als een klein kind naar huis laat sturen.. ik heb me nog nooit zo geschaamd om Nederlander te zijn. Wat een blamage. Wat een lafheid, wat een lafaard..

Het lijkt erop dat hij bereid is elk beetje zelfrespect overboord te gooien om maar zijn dikbetaalde baantje te kunnen behouden; zijn inkomen van miljoenen per jaar, zijn gratis behuizing in de mooiste paleizen in Nederland, zijn private jet, zijn dochter die ook al € 4.000,- per dag krijgt, etc. etc.

Maar, dat dan weer wel, hij is wel de koning die de Nederlanders verdienen; net als hij zijn zij laf, gemakzuchtig en volgzaam.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Of WA een lafaard is weet ik niet, van wat ik heb gehoord is hij een normale man die ernaar verlangt om een normale man te mogen zijn. Wat ik wel weet is dat hij een ceremoniële figuur is, ontdaan van alle macht die een koning(in) ooit toekwam. Hij speelt geen rol binnen onze democratie, behalve tekenen op het stippellijntje. Hij mag af en toe een toespraak voorlezen die door anderen is geschreven. Er valt door hem ook geen stempel meer te drukken, hij is opsmuk. Ik gun ook hem het leven dat hij eigenlijk wil leiden, maar ik geloof niet dat hij dat ooit zal bereiken. Tenzij hij de republiek uitroept door het koningshuis op te heffen.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Inderdaad is hij verworden dan niet meer dan een ceremoniële figuur, maar dat is ook de invulling die HIJ er aan gegeven heeft. Door als een buikspreek-pop andermans tekstjes en meningen voor te lezen en zich nooit eens een keer uit te spreken over wat ie nu echt vindt.
Precies zoals de heer Van Tellingen constateert in zijn artikel.
Hij is en blijft de koning dus ook als hij het lef zou hebben om zich eens in het publieke debat te mengen met wellicht een wat contraire mening, zou dat weinig consequenties voor zijn positie hebben.

En het feit dat ie dat niet doet maakt hem in mijn ogen een lafaard.

Ik kan er begrip voor opbrengen dat hij niet zijn kroon aan de wilgen hangt en het door hem geambieerde “normale” leven gaat leven.
De druk die op hem uitgeoefend wordt (waarschijnlijk vooral door zijn moeder) om koning te blijven spelen zal enorm zijn, dus dat kunnen we hem denk ik moeilijk verwijten.

Maar dat hij continue zijn hoofd laat hangen naar de politieke elites en nooit eens opkomt voor de Nederlanders neem ik hem zeer kwalijk.
Dus inderdaad, hij is een grote lafaard.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In Davos was hij erbij. Daar zijn de beslissingen genomen. En hij, Willem, heeft er mee ingestemd, anders had hij dat wel tegengehouden. Daarnaast zagen wij zijn vrouw ook bij Schwab zitten. Samen met kaag en rutte. Gezellig keuvelen.
Dat mensen in elkaar getimmerd worden door de politie, interessert hun NIeTS.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Inderdaad:; aangezien hij geen onderdeel is van de oplossing, is hij onderdeel van het probleem.
Het is toch heel duidelijk te zien; ze wentelen zich heerlijk in hun geprivilegieerde leventje met dikke inkomens, reizen met private jets, wonen in mooie paleizen, personeel en interessant doen met de groten der aarde..
Dat zie je vooral ook heel duidelijk af aan Máxima; ze geniet met volle teugen van haar leventje tussen de elites van deze wereld.
Maar ondertussen betaald de Nederlandse belastingbetaler het gelag.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Dat WA en Maxima in Davos aanschoven zegt me niet zoveel. Ze hebben nu niet bepaald zeggenschap over hun eigen agenda. Ze moeten komen opdraven uit “landsbelang”. U zou het net zo goed de ober kwalijk kunnen nemen dat hij Klaus Schwab een kaasknabbeltje aanbood.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Haha een zogenaamd “kaasschwabbeltje”

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Zijn zij niet de enige Familie die altijd aanwezig is.?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

“Daarnaast zagen wij zijn vrouw ook bij Schwab zitten. Samen met kaag en rutte”
Klopt. Maar mensen als Macron en Merkel gaan ook naar Davos en praten met Schwab. En Macron en Merkel zijn gekozen….dus wat is het verschil?
Macron verklaarde op Davos dat het ‘kapitalisme geen toekomst had’ en dat we de ongelijkheid moeten bestrijden.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Er is geen verschil, ze zijn allemaal even erg. Ze behoren allemaal tot de ongenaakbare elites met een verborgen agenda die niet met het gewone volk gedeeld wordt.

hesa
hesa
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Bestrijden, betekent altijd dat leiders of bedrijven erop vooruit gaan en niet de arme bevolking. Anders zou allang de armoede bestreden zijn. wordt wakker.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uiteraard kan ik mij hierin vinden. Echter zinloos om dit aan de koning te richten.
De kans om het Corona beleid te wijzigen is blijven liggen door het rampzalige stemgedrag van het (linkse) angst stemvee.
Een feit waar ik mij al gedurende de hele corona periodes over verbijster is het gebrek aan, ja zelfs verbod op, een oplossing via medicatie.
Rampzalig wanbeleid door Rutte en zijn hele mikmak voor lichaam, geest en economie.
Daarbij is de EU ook nog eens een steentje aan het drama aan het bijdragen, door via misplaatst machtsvertoon de zaak nog meer te vertragen.
Wat een puinhoop!!!

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima brief en de koning is een prima vent.
Maar laten we wel zijn: het zijn de kiezers die het laten afweten.
De kiezers willen niet zelf nadenken, zelf conclusies trekken en gooien daarmee hun zelfbeschikkingsrecht het raam uit.
Nederland gaat economisch achteruit en misschien zal men pas de conclusie trekken, als we op het niveau van Cuba of Zimbabwe zitten. Wie niet wil luisteren zal moeten voelen.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ja prima vent, maar jammer dat we helemaal niets aan de beste man hebben.
Behalve dan dat hij ons vermogens kost elk jaar.
Dus zo prima is hij dus eigenlijk helemaal niet..

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Is waar, maar een president is ook niet echt gratis. Levenslang een eigen kantoor en beveiliging. Elke 4 of 5 jaar het theater van verkiezingen. En een president komt altijd uit een politieke partij voort…Halsema of Kaag zouden maar wat graag president willen worden….
Dat wordt nog veel duurder dan een koninklijke familie….

Ebbers
Ebbers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima stuk waar ik helemaal achter sta, alleen verwacht ik geen daden van de koning. Wat mij betreft is hij overbodig. We zullen het toch zelf moeten doen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk vroeger was het normaal in Nederland, dat je Oranje gezind was, de Koninginnedag werdt uitbundig gevierd, mede omdat de school, de sportclub en de Oranje verenigingen dit ondersteunden en de feestjes schaars waren.
Maar Nederland is na de oorlogsvlucht van het complete oranje gebeuren, anders naar deze Miljoenen kostende familie gaan kijken.
Laten we het simpel houden, als de omvolking is voltooid, is ook het Oranje gevoel verdwenen.
Het invliegen van een knappe vrouw, is geen garantie voor de toekomst.

De kroondomeinen afsluiten, is de mannier hoe de familie tegen de bevolking van Nederland aankijkt.
Wat is er eigenlijk nog Nederlands aan deze familie.

pedro dos
pedro dos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hans. Top! Jij mag blijven…;-)
Maar of het veel helpt, dit verzoek…?
We zullen het zien.
Ondertussen ga ik een wandelingetje maken in het park, omringd door mensen en ik ga ze allemaal een hand geven, of is dat nu net weer geen goed idee…?
Groet.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Drukker met vakantieparadijzen en een mooie boot , lekker in de vrijheid zonder media ,testen en injectie , is echt niet bezig met zijn landgenoten ,die zijn er alleen om de kosten op te hoesten,als iemand mij kan vertellen wat het verschil is als hij er wel is of niet ,zou ik dat graag vernemen ,het is een miljoenen verslindend project ,wat ik niet normaal vind .Een dochter die net 18 jaar is en meer dan 4000 euro krijgt per dag .voor wat`?Snel een zakenkabinet,want mensen die verstand hebben hoe je geld moet verdienen zullen inzien dat dit geen stand kan houden .

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U schrijft; ..Die (de ‘great reset’) komt er niet. Zolang wij als burgers blijven zeggen dat wij het niet willen, gaat het ook niet gebeuren…. Daar ligt nu precies het probleem. We praten veel, schrijven talloze artikelen, het ene na het andere (waardevolle) video kanaal verschijnt op you tube, maar nog we zijn niet bij machte ons te verlossen uit deze waanzin. Kijk naar de rechtszaken, de praatprogramma’s, propaganda etc. Alles is geregisseerd met maar 1 doel; vaccineren! De uitvoerende macht heult met de opdracht gever. ( lees de overheid) . Zelfs de volksvertegenwoordiging laat ons nu in de steek met het vaccinatie bewijs. Wat nu? Persoonlijk bekruipt mij het gevoel dat een kleine radicale groep zal opstaan met alle gevolgen van dien als er geen wonder geschiedt. Dan zijn de rapen echt gaar. We zijn verworden tot een samenleving van individuen. die alleen het eigenbelang dient We hebben onze ziel aan de duivel verkocht. De 300 Spartanen hebben mij altijd gefascineerd. Laten we lering trekken hoe ze het klaarspeelden een Perzisch legen van duizenden te stoppen in hun opmars. Ze vormden 1 geheel en dan te bedenken dat wij met 19 miljoen niet in staat zijn een handje vol omhooggevallen machtswellustelingen te stoppen. De ironie!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In Nederland is een club die het beheer heeft over rookmachines die deze club gebruikt voor het creëren van rookgordijnen, oh, oh, wat worden we in Nederland belazert, WA wordt of laat zich gebruiken als rookgordijn voor Rutte, want dit zit nog steeds op zijn troon en strooit met allerlei nieuwe noodwetten aangaande Corona.

En deze Rutte gaat gewoon aan een nieuwe termijn van 4 jaar beginnen.

Jacqueline
Jacqueline
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Spijker…

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat zou het fijn zijn als de koning uw brief zou lezen en er op zou acteren. Alleen is de koning voor Nederland wat een mascotte is voor een sportteam. Je gaat er niet voor naar het stadion, je krijgt hem er bij als je naar het stadion gaat. De club betaalt hem voor pr-zaken en om het publiek te entertainen. U zou meer kans maken met een brief naar iemand met enige vorm van macht

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door De Dertiende
Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik ben het niet met u eens dat de koning geen macht zou (kunnen) hebben. Als hij hiervoor zou kiezen zou hij wel degelijk macht hebben. Indien hij de hoeder van de NL bevolking zou zijn, zouden zijn meningen zwaar wegen en zou elke politicus daar terdege rekening mee moeten houden.
Juist omdat hij een laffe figuur is heeft hij zich helemaal weg laten marginaliseren.
Dat heeft hij uitsluitend aan zichzelf te danken.

Voor alle miljoenen die de NL belastingbetaler op tafel legt om het koningshuis in stand te houden, hebben wij recht op een koning die er voor de bevolking staat.
Een leider die de Nederlandse cultuur bewaakt, de belangen van de Nederlanders verdedigt en die de (politieke) waan van de dag kan ontstijgen.
Maar wat krijgen we voor ons dure geld? Een slapjanus die als buik spreek-pop van de regering fungeert, bah!
In aanvulling op de open brief van de heer Van Tellingen zou ik de koning op willen roepen om nu eens eindelijk eens zijn mond open te doen of om anders wat anders te gaan doen.

Floor de Haan
Floor de Haan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtige brief! Het heeft mij geraakt en ik sta er pal achter.

trackback

[…] Hans van Tellingen Hans van Tellingen Aan Zijne Majesteit de koning, U en ik zijn leeftijdsgenoten. Wij schelen vier […]

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x