Mark Rutte, benut de lente!

Waar blijft het herstelplan?

Mark Rutte, benut de lente! Jan Gajentaan coronacrisis OpinieZ vaccinatie

Titelfoto: De garantiemakelaar door Roel Wijnants, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

Op dit moment wordt West-Europa geconfronteerd met wat lijkt op een derde coronagolf of golfje. Na een daling van twee maanden in het aantal besmettingen en ook van ziekenhuis- en IC-opnames, zien we sinds een week of twee een zijwaartse of licht stijgende beweging in de cijfers. Niet zo raar, als je bedenkt dat het een koude maand maart was, waarin de besmettelijke Britse variant dominant werd. Maar is de paniek bij het OMT (“alles nog twee maanden op slot!”) gerechtvaardigd, of is een andere aanpak mogelijk? Jan Gajentaan geeft zijn visie.

Hoewel ik denk dat we realistisch moeten blijven en er inderdaad een licht stijgende beweging in het aantal besmettingen zit momenteel, vind ik de gebruikelijke reactie van paniek zaaien en de bevolking zo veel mogelijk angst aanjagen vanuit het OMT nogal ongepast. Zeker als we bedenken dat veel ondernemers op omvallen staan, mensen uit kwetsbare groepen hun baan kwijtraken door de maatregelen, en de sociale spanningen bij de jeugd hoog oplopen.

Is mijn (voorzichtige) optimisme gerechtvaardigd? Ik denk het wel. Op de eerste plaats zien we nu dat dankzij de vaccinaties er veel minder doden vallen in de verpleeghuizen. Belangrijk is dat veel mensen uit die groep tijdens de eerste golf niet eens de kans kregen om opgenomen te worden in ziekenhuis of IC, maar achtergelaten werden in de verpleeghuizen om te sterven. Wat we nu zien is, dat dankzij de vaccinaties in de verpleeghuizen de oversterfte verdwijnt, maar de druk op de zorg ongeveer hetzelfde blijft, aangezien deze groep de facto nauwelijks toegang had tot de zorg.

 

Modellenbouwers

Maar voordat u zich laat misleiden door de modellenbouwers zonder kennis van epidemiologie die nu, net als vorig jaar, weer torenhoge ”golven” uittekenen tot eind mei of verder, is het belangrijk zich te realiseren dat in onze klimaatzone de lente al eeuwen het einde inluidt van grote griepgolven. Vorig jaar bleek hetzelfde te gelden voor Covid19: vanaf half april liep het aantal besmettingen hard terug, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen, onafhankelijk van het gevoerde beleid. Vermoedelijk omdat het coronavirus zich op dezelfde wijze verspreidt als het rhinovirus, niet toevallig het enige virus dat zich momenteel ondanks de lockdowns weet te handhaven naast het coronavirus.

Uiteraard kunnen we niet voorspellen dat ook dit jaar de lente weer dit effect zal hebben en zal zorgen voor het sterk verminderen van het aantal Covid19-besmettingen. In dit opzicht zal het OMT de komende weken de vinger aan de pols moeten houden, maar dat is toch wat anders dan nu al de bevolking schrik aanjagen met verhalen over nog twee maanden lockdown. Bovendien zal de komende weken ook veel gevaccineerd worden onder de groep thuiswonende ouderen, wat vermoedelijk zal leiden tot het volledig verdwijnen van de oversterfte en misschien zelfs tot ondersterfte.

 

Onvrede en sociale spanningen

Het beleid van overdreven lockdowns en een zinloze avondklok leidt tot steeds meer sociale spanningen. Ook iets waar de demissionaire regering rekening mee moet houden. Het is nu nog een beperkt gezelschap, dat zich wekelijks door overdreven agressieve ME’ers van het Museumplein of het Malieveld laat knuppelen. Maar als we straks lente-temperaturen krijgen en het beleid ongewijzigd voort wordt gezet, is de kans groot dat deze opstanden overslaan naar de volkswijken, met als gevolg een golf aan vernielingen en voortdurende sociale onrust. Niet bepaald goed voor het terugdringen van het aantal besmettingen, want om het maar pragmatisch te benaderen: al die ME‘ers moeten ook weer vervoerd worden naar de rellen in gesloten busjes…

 

Gebruik de lente

Daarom bij deze mijn oproep aan demissionair premier Rutte om ondanks de lichte stijging van het aantal besmettingen, toch de bevolking concreet perspectief te bieden. Dat zou kunnen door slim gebruik te maken van de hogere temperaturen die er nu aankomen, waarbij er volgens de meteorologen zelfs zicht is op een warme en aangename lente, net als vorig jaar.

 

Stappenplan

Er kan dus nu een stappenplan gemaakt worden, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van het toestaan van activiteiten in de (relatief veilige en bovendien gezonde) buitenlucht. Te denken valt aan het openen van terrassen met veilig protocol, het toestaan van sportwedstrijden (met gesloten kantine en anderhalve meter afstand voor de toeschouwers), het toestaan van markten (ook voor non-food artikelen) en zelfs aan het verplaatsen van activiteiten die normaliter binnen plaatsvinden naar de buitenlucht. Verder denk ik dat met een veilig protocol het ook mogelijk moet zijn meer winkels te openen en restaurants, uiteraard in combinatie met het opheffen van de avondklok.

 

Sneller vaccineren

Tenslotte wil ik mij, hoewel ik nog steeds vind dat Early Treatment toegestaan moet worden, aansluiten bij topviroloog Jaap Goudsmit en ziekenhuis-CEO Marcel Levi: als we dan tóch kiezen voor vaccineren, doe het dan in een veel sneller tempo. Uiteraard is dit afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins, maar waar mogelijk moet het tempo drastisch verhoogd worden. In het VK wordt nu bijna een miljoen prikken per dag gezet. Als wij dat zouden kunnen evenaren, zijn we binnen een week van de ellende af!

Wat betreft het AstraZeneca-vaccin: er zijn inderdaad gevaarlijke bijwerkingen mogelijk bij een heel kleine groep, maar Marcel Levi heeft mij ervan overtuigd dat nu bekend is wat de reden daarvoor was en hoe dit effectief middels medicatie verholpen kan worden. Uiteraard zijn er allerlei bedenkingen mogelijk bij het grootschalig vaccineren, maar gezien de situatie waarin we nu zitten, zou ik zeggen: tempo maken.

Marcel Levi zegt dat het voldoende zal zijn de risicogroepen te vaccineren, plus een deel van de rest. In combinatie met de reeds opgebouwde natuurlijke groepsimmuniteit, kunnen we Covid19 dan snel terugdringen en onze vrijheid herwinnen.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
49 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk Bert
Henk Bert
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op naar een samenleving waar elke normale en dagelijkse handeling lang van te voren geregisseerd, goedgekeurd en geëvalueerd dient te worden door wie dan ook van wat voor instantie dan ook? De ‘vrijheid’ om zelf het toilet door te trekken wordt al discutabel op deze manier. Dat hulpeloze gedreig met boetes en handhaving, beetje sneu. Wekt geen vertrouwen en indruk. Vooral het eerste is ver te zoeken.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Bert

Inderdaad. Want:
1) de normen voor het dichtgooien van de winkels zijn zo laag, dat die ook bij de gewone jaarlijkse influenza golf moeiteloos gehaald zullen worden.
2) elk virus muteert elke dag. Van corona zullen, net als bij griep, een dozijn varianten ontstaan. Als die op de spike allemaal andere eiwitten hebben, moet er misschien wel voor elke variant gevaccineerd worden en dat is uiteraard niet uitvoerbaar.
3) een gevaccineerd persoon kan nog steeds het virus verspreiden via de adem, zal alleen zelf minder snel ziek worden.
Omdat 2) elke keer weer tot 1) zal leiden, voorspelbaar, is hiermee voor de regering de perfecte situatie geschapen om klimaatnormen te halen.

Blijft mijn vraag: wie kan aantonen dat mensen in niet-essentiële winkels makkelijker besmet worden dan in essentiële winkels?

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dan nog maar even de getallen.
In de zomer van 2020 werden er regelmatig, ook in juli en augustus 10 mensen per week per miljoen inwoners opgenomen in het ziekenhuis.
Volgens het corona dashboard (“over de risiconiveau’s”) is dit voldoende om in het risiconiveau ‘zorgelijk’ terecht te komen. Mocht er een piek komen van 16 opnames per week per miljoen, dan komen we al in ‘ernstig’.
Welke maatregelen er bij elk niveau zullen genomen worden, wordt door het kabinet van week tot week bekeken.
Dat betekent eventueel dat we de hele zomer gewoon doorsukkelen ongeveer op dezelfde manier als nu. Want er zullen nog steeds net zoveel kwetsbare ouderen zijn met een falend immuunsysteem als in 2020.
Vaccinatie werkt alleen als het immuunsysteem ook werkt.
Als het immuunsysteem hapert, dan blijft een longontsteking een (potentieel) dodelijke kwaal.
Realiseer je dus wel wat er nu aan zit te komen.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Misschien moeten we ons weer eens gaan realiseren dat het leven niet maakbaar is en dat kwetsbare ouderen ook aan het einde van hun leven zijn gekomen. je kunt niet een complete samenleving in gijzeling nemen om deze mensen nog een jaartje, misschien iets meer, misschien wat minder langer te laten leven.

Mijn halve familie zit in de zorg en dan krijg je de verhalen wel mee. Zoals die man, die een levensverlengende behandeling kreeg. 3 maanden erbij, kostprijs behandeling € 90.000 ,= + 3 maanden extra verpleging in het ziekenhuis. Want daar zou hij toch niet meer uitkomen. Of de kinderen van een demente vrouw. Bij haar is kanker geconstateerd en die kinderen willen een behandeling tegen kanker. Demente mensen, waarvan de kinderen vaccinatie eisen. Praktijken die schering en inslag zijn.
The sky is the limit en inmiddels geven we meer dan 100 miljard € uit aan zorg. En stijgend. € 6.000 ,= per persoon en dan moet de babyboomgeneratie nog gaan sukkelen.

En dan nu ook nog de economie naar de filistijnen helpen om kwetsbare oudjes wat langer te laten leven?
Het wordt tijd dat we overstappen op een nuchterder denkwijze.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

zo is het. Beetje afstand houden en goed je handen wassen na thuiskomst en tussendoor en voor het bereiden van voedsel is al meer dan voldoende.
De mondkapjes zijn contra produktief. worden nauwelijks verschoond of gewassen, dat kan niet anders. Mensen zijn slordig, zuinig, laks. kapjes gaan misschien wel een week of langer mee in de jaszak.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De pH waarde van de handen is normaal 5 tot 5,5 en beschermt tegen bacterieën en virussen, die voelen zich namelijk lekker bij een pH die flink hoger is, tussen 6 en 8. Veel handenwassen vooral met zeep verhoogt de pH waarde van de huid precies naar de waarde die virussen in staat stelt om makkelijker te overleven. Het advies van EU president Ursula van der Leyen om toch vooral 30 sec met zeep te wassen is dus contraproductief.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Hans H
Hans H
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Uw reactie is verwijderd. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd. Gebruik een bestaand e-mailadres. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Bert

Kijk beste Henk vertrouwen moet je verdienen door alle mensen gelijk te behandelen.
Wat er op dit moment in Nederland gebeurt is het tegenovergestelde er worden voor ieder onderwerp (probleem) twee kampen gecreëerd Links is zaligmakend en de rest zijn wappies, tokkies, of iets dergelijks.

Het is verschrikkelijk dat het eens zo prachtige Nederland,mdoor Links naar de kl…n is geholpen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het blijft me verbazen dat veel mensen denken dat we het virus moeten verslaan om onze vrijheid terug te krijgen. Dit virus valt niet te verslaan! Het is een blijvertje en het zal, net als andere virussen, muteren tot op het punt waarop het virus besmettelijker wordt en minder schadelijk en dodelijk.

Het enige dat we moeten doen om onze vrijheid terug te krijgen is realiteitszin tonen. Het huidige krampachtige beleid is gericht op het verslaan van een virus met een laag IFR door het land op slot te gooien en de ondernemers kapot te laten gaan. En de ondernemers en belastingbetalers die overblijven krijgen achteraf de rekening voorgeschoteld. Het is dan ook niet “onze vrijheden worden afgenomen!” maar “we láten onze vrijheden afnemen!”

Trouwens wel goed nieuws voor de tegenstanders (inclusief ikzelf) van de avondklok. De moslims komen in het gedrang tijdens de ramadan. En aangezien hen geen strobreed in de weg gelegd mag worden (en de beleidsmakers ook niet van racisme beticht willen worden) zal de avondklok waarschijnlijk rond 10 april in de prullenbak verdwijnen.
Driewerf hoera voor de moslims!!! (Let op: sarcasme)

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Uw sarcasme is opgemerkt, geen zorg.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Als de beleidsmakers toestaan dat allochtone mensen, moslims, massaal samenkomen om te eten en te feesten moeten zij dat de autochtone Nederlanders ook toestaan. Dus de horeca vrijgeven.

Want als je de ene aanwijsbare bevolkingsgroep privileges geeft en de andere aanwijsbare bevolkingsgroep in een vergelijkbare situatie afknijpt, maak je je als beleidsmaker schuldig aan onvervalste discriminatie.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Precies. Bovendien verhoogt het de spanning tussen bevolkingsgroepen. Al veel boze reacties gezien vanwege het feit dat een uitzondering gemaakt wordt voor mōslims.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Wat u schetst is precies de glijdende schaal waar ik op hoop.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

maak je je als beleidsmaker schuldig aan onvervalste discriminatie.”
Wedden dat de boven ons gestelden dat heel goed kunnen uitleggen als:

  • het nieuwe normaal
  • diversiteit
  • wegwerken van achterstanden

enzovoort. Daar komen ze namelijk al tientallen jaren mee weg. Werkt dus ook nog in 2021.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Wordt wel tijd dat we dat eens een keer benoemen.

Linda Sprangers
Linda Sprangers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Deze reactie is precies waar de politiek op uit is. Verdeeldheid zaaien, ik denk dat de meeste moslims hier niet blij mee zijn. Zij krijgen de schuld van de latere avondklok. En als bevolkingsgroepen onderling “vechten” dan voert Den Haag stiekem vanalles in waar we wij allemaal niet blij van worden.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Juist. Het belangrijkste is dat we de zwakkeren beschermen, en daar is een goede zorg voor nodig. Helaas snappen kartelpolitici niet helemaal waar goede zorg nou eigenlijk van betaald wordt. Onze economie gaat kapot. Vanwege een ziekte die weliswaar zeer besmettelijk is, maar waar de meeste mensen geen of weinig last van hebben.

In theorie kunnen we covid19 wereldwijd uitbannen door voortaan allemaal levenslang in een luchtdicht ruimtepak te blijven zitten. Zijn we gelijk van nog een paar honderd ziekten af.

In de praktijk is dat naast onwenselijk en onwerkbaar, zelfs niet eens gezond. Een mens moet ook weerstand op kunnen bouwen, juist door af en toe met ziekten in aanraking te komen.

Bescherm de zwakken, en gooi de economie weer open. En meer voorzichtigheid kan geen kwaad; we hoeven niet iedereen een hand te geven, en we hoeven niet door te werken als we ziek zijn.
Maar je maakt mij niet wijs dat het gevaarlijk is om in het zonnetje op een terrasje te zitten.

Henk Bert
Henk Bert
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Het enige wat zonder toe of instemming, autorisatie, vrijstelling mag plaatsvinden is veel belasting betalen. Andere inkomsten uit zware industrie, toonaangevende fabrikanten en kenniseconomie hebben we amper niet in NL. We leven op de pof. Defensie moet door het stof bij de buren om te kunnen bijblijven en al de subsidie (belasting)en milieucenten verdwijnen direct en zonder commentaar naar buitenlandse energiereuzen. Op een dag is de koek op en moeten we weer geld lenen van China.

JohanA
JohanA
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Met andere woorden, gewoon weer normaal doen, zo is het altijd gegaan en moet ook zo blijven gaan, helemaal mee eens !!!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vanuit de hoek van de medische wereld zal het beeld altijd anders zijn dan vanuit de economische of sociale oogpunt. Hopelijk komt er met de vaccinatie de nodige rust om de verschillende werelden te verenigen. Intussen werken niet mee de met elkaar vloekende maatregelen die gunstig zijn voor een deel van de samenleving en voor de andere niet. Zo ontstaat wrijving in de samenleving. De politiek suggereerde alvast wat versoepelingen vooral wat de avondklok betreft. Kaag deed het na de tafeldans met de hand op het hart wat haar man zal vast plezieren. Natuurlijk, de Ramadan komt dichtbij en hoe hou je de moslims rustig als zij na half tien niet bij elkaar kunnen komen, aldus Aboutaleb in Rotterdam. Je zou zeggen net zo als de christenen met Pasen of de Kerst en nu nog maar met een persoon op visite. Maar politiek meet met verschillende maten. Waar de autochtone bevolking zich naar de maatregelen schikt is het kennelijk voor de moslims ondenkbaar om zich te gedragen naar omstandigheden. Aboutaleb zijn oproep is in beginsel al omstreden. Een
aparte benadering voor een groep brengt de samenleving in een verdere spanning dat zou hij mogen weten. Hetzelfde geldt voor demonstraties. Het toelaten van ene en het verbieden van het andere is zichtbaar politiek gekleurd. Een donkere demonstratie mag en de burgemeester doet desnoods mee en een blanke niet daar stuur je politiegeweld op los. De corona tijdperk laat de zwakke plekken in onze zieke samenleving zien. Politiek is corrupt en de vrijheid van meningsuiting wordt beknot. Het tafeldansje van Kaag is tekenend voor de nederlaag van de democratie.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal eens een goed artikel. Door paniekvoetbal van het OMT en rare/domme regelingen zijn we het zat. Een boekhandel sluiten en alleen open voor pakket bezorging en aan de overkant een drukke AH met schouder aan schouder de krant of tijdschrift kopen, gesloten terrassen maar in een kleine kapsalon in dezelfde ruimte met max. vijf volwassenen.
De witte jassen die het allemaal bedenken hebben dan wel een titel voor hun naam maar als je niet pragmatisch kan denken en je oogkleppen op houdt en Oost-Indisch doof blijf wat er bij de gewone bevolking gebeurd, dan zie ik ook een zwart scenario wat in dit artikel geschreven is over de onvrede en sociale spanningen. Heeft de regering dan niets geleerd van de rellen vorig jaar?

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze Rutte is gewoon bezig om de opdracht uit te voeren, die hij van de club achter gesloten deuren heeft opgekregen, samen met Kaag en Ollongren.

De democratie en de vrijheid zijn item’s, die in deze nieuwe eeuw niet meer in Nederland van toepassing zijn.

Rutte is de slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereldoorlog.
Zijn vele leugens, zijn wereldberoemd in Nederland.
Rutte de man van de moderne spertijd.

JohanA
JohanA
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Die club achter gesloten deuren mag je gewoon benoemen hoor, is gewoon bekend, namelijk de VN, WEF, EU, Bilderberg en hun 17 doelen.

Eveline
Eveline
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  JohanA

Inderdaad, alles moet eerst volkomen kapot gemaakt voordat je een nieuwe vorm van leven op de puinhopen kan bouwen. Een vorm van leven die voor ons, de gewone burger, niet plezierig zal zijn.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vorig jaar februari wist minister de Jonge al heel zeker dat vaccineren de enige methode was om hier uit te komen. Op iedere andere therapie werd meewarig geschamperd dat we dat niet doen want kwakzalverij.
Dat een aantal onderzoeken uitgevoerd door artsen en wetenschappers duidelijk maken dat veel mensen die op de IC terecht komen een zeer lage vitamine D spiegel hebben is niet interessant? Dat er vage geluiden doorklinken dat een heel groot deel van de mensen op de IC het metabool syndroom hebben is niet interessant?
Ik weet haast wel zeker dat er een perfecte risico analyse te maken is, niet alleen op leeftijd maar vooral op algehele conditie.
Maar nee, er moeten gezonde mensen worden ingespoten met een vaccin dat nota bene een tijdelijke goedkeuring heeft, over kwakzalverij gesproken.
Alles bij elkaar begin ik zo zoetjes aan te denken dat men begin vorig jaar in een fuik terecht is gekomen en de weg er uit nog lang gaat duren.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

U slaat de spijker op zijn kop, een prachtige analyse.

Henk Bert
Henk Bert
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Dan gaan we maar niet naar festivals en terrassen. Leven biedt wel meer dan massaal randstad amusement. Voor velen lijkt dit een criterium om zsm te prikken. Geen vragen over je gezondheid erover mogen stellen, anders ben je een ‘wappie’ Nog z’on links modewoord om het versleten RF arsenaal te vervangen.. want shockeren en beledigen is makkelijker dan overtuigend feiten benoemen en goede discussies erover houden. Dat gaat geen stand houden dus dan maar asociaal gedrag naar twijfelaars. Zo doorzichtig.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb er alle begrip voor, dat mensen bang zijn om ziek te worden en daar mogelijk aan kunnen overlijden. Als er dan op de wijze zoals de overheid steeds het slechts denkbare scenario voorspiegelt als enige waarheid, dan kweek je dus paniek. Heel veel mensen begrijpen absoluut niets van alle cijfers en en tabellen die getoond worden. Aantallen en percentages door elkaar knutselen om het beeld dat men wil tonen, op deze manier te presenteren is niet eerlijk, want het is oncontroleerbaar voor velen. Als bewindslieden risico’s bagatelliseren onder het mom dat er nu eenmaal altijd risico’s zijn aan het injecteren met een vaccin, dan mogen zij toch niet 0 procent begrip tonen, voor wie dat risico niet willen. Hoor zo juist van de minister VWS over een golf aan nieuwe opnames in de ziekenhuizen.. Honderd mensen in één week een golf noemen? Tienduizenden kinderen tussen 0 en 12 testen, die niet ziek worden een golf noemen en dat midden in het griepseizoen? De avondklok kon beslist niet later dan 21.00 uur. Geen seconde later. Nu zegt onze M.P. 22.00 uur geen probleem, zelfs om middernacht blijft effect groot, zoals te zien het buitenland. De smoezen die vervolgens opsomt, maakt hem toch echt ongeloofwaardig. Het gaat werkelijk nergens meer over. Ik volg dus mijn eigen weg in deze.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik pleit er hard voor om van elke patiënt met Covid-19 een HLA-typering te doen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7820778/ Het is nu al duidelijk dat patiënten met bepaalde HLA-factoren een ernstiger vorm van infectie krijgen. Maar ja artsen en wetenschappelijk onderzoek breek me de bek niet open en politici hebben al helemaal 0,0 verstand van medische zaken. HLA = Human Leukocyte Antigen

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

De virologen en microbiologen staan nu een jaar in de spotlights en zullen dit zo lang mogelijk in stand houden want na de pandemie verdwijnen ze weer naar de uithoeken van het ziekenhuis. Vaccineren, vaccineren, mondkapje gebruiken en de winkels en bedrijven weer openen met de voorstellen die zijn ontwikkeld. Risico’s zijn dan minimaal en kan bijna alles weer.

Eddie
Eddie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Naar mijn idee maakt Jan er een te ingewikkeld verhaal van. Gooi alles open en vaccineer degenen die dat willen, dat is de juiste weg, maar ik vrees eerlijk gezegd dat, als het aan de politiek ligt, de lockdown nog veel langer gaat duren dan 2 maanden. In GB gaan al stemmen op om de lockdown te verlengen tot september/oktober….

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou graag nog een ander punt, weliswaar enigszins off topic, naar voren willen brengen.
Hoe kan het toch zijn dat onze horeca sector zich laat slopen door onze regering? Waarom accepteren ze toch massaal dat ze als sector volledig worden gecanceld? En dat alles op basis van oneigenlijke argumenten?
Niet omdat de horeca verantwoordelijk is voor veel besmettingen; bewezen is dat dit minimaal is.

Waarom gaat de horeca landelijk niet gewoon open?
Waarom zijn ze zo laf en slikken ze dit allemaal maar? Ze worden stapje voor stapje het faillissement in gedreven, dus wat hebben ze nu eigenlijk te verliezen?

En ik begrijp heus wel dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar als je in het leven niet voor jezelf opkomt dan zal je altijd het slachtoffer worden van tirannen (in dit geval onze overheid).

Ik zou zeggen, jullie voortbestaan staat op het spel en pik het niet langer!
Ga met z’n allen open en dan gaan we wel eens even zien wat onze overheid hier tegen gaat doen!
Mijn voorspelling is dat we dan gaan zien dat er niet zo heel veel is wat ze kunnen doen..

Henk Bert
Henk Bert
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Probleem is dat er geen goede en standvastige regeling en vooruitzicht is geboden. Uit de koker komen veelal dreigementen met torenhoge boete’s en legers van schrijvende handhavers die maar 1 duidelijke instructie hebben. Geen stoere gummilat en handboeien maar een extra balpen en penlights voor de mobiele printertjes is meer dan welkom!

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Bert

Natuurlijk wordt ook tav deze groep door onze overheid gedreigd met hel en verdoemenis. Maar als de horecasector zich constant laat intimideren, dan blijven ze de sluitpost van het overheidsbeleid.

Ze moeten laten zien dat ze weerbaar zijn, en dat ze zich niet laten cancellen. Dan krijgt de overheid weer respect voor ze.
Op het moment dat ze de saamhorigheid kunnen vinden om met z’n allen open te gaan (al doet maar 50% mee), dan treffen ze de overheid op de zwakste plek. Want dan zal blijken dat de overheid hier helemaal niets aan kan doen, en dan zal heel Nederland zien dat hun macht alleen maar gebaseerd is op de angst en dreiging die ze bij een ieder aanwakkeren.
Want op het moment dat wij besluiten niet meer bang te zijn, en ons oude leven weer oppakken, zal duidelijk worden dat de overheid met lege handen staat..

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De ramadan kan interessant worden. Het is ook de periode dat “jongeren” makkelijk aan het rellen slaan. Waarbij dit jaar de avondklok de zondebok is. Reageert te politie fel, dan roept men “racisme”. Maar als de politie niet reageert, hoe moet zij dan omgaan met anti-corona demonstraties? Achmed en Karima hun gang laten gaan tijdens rellen en Henk en Ingrid anderdaags platspuiten tijdens een demonstratie -of kapotslaan terwijl ze al weerloos op de grond liggen- gaat zelfs in Nederland de snelweg worden naar een massale volkswoede.

Ons ruggengraatloze “management” zal hoogstwaarschijnlijk de minst kwade optie kiezen en de avondklok voor 12 april opofferen. Men stelt nu al met droge ogen dat men de avondklok beperkt omdat de zon m.i.v. 30 maart later ondergaat. (ca 20.10 uur). Wat met stip de stomste k”tsmoes ooit is. De zon gaat niet later onder, wij zetten de klok een uur achteruit waardoor een uur langer licht is. En waardoor het dus ook een uur later 21.00 uur is.
Dus zonder de werkelijke reden te noemen zal men een zwetsverhaal ophangen. Wat uiteraard niet bevorderlijk is voor de angstcultus die men rondom covid heeft opgebouwd.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toch wel interessant dat Rhino het enige virus schijnt te zijn dat zich naast Corona weet te handhaven. Is Influenza het zoveelste slachtoffer geworden van Corona? Hebben we Influenza uitgeroeid met lockdowns, mondkapjes, anderhalve meter en avondklok? Wat is eigenlijk de reden dat het totaal aantal positieve testen de leidraad is terwijl het aantal afgenomen testen nogal variabel is?

Cor
Cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie angst zaait zal verdeeldheid oogsten waaruit uiteindelijk de partijen elkaar gaan uitroeien. Legio voorbeelden wat dit voor tactiek is uit het verleden. Genocide ontstaat zo, groep die zich verheven vindt boven een andere groep. Rassenzuiveringen, enz. De homo sapiens is al 70.000 jaar het sterkste ras op aarde, deze wordt langzamerhand verdrongen door de elite (de graaiers groep) dit wordt het nieuwe ras. en de middelen die ze hiervoor gebruiken zijn, angst voor een nieuwe griep, klimaatwaanzin, massaimigratie, woke, deugen enz. De wereld economie ploft en de elite kan gaan bouwen aan hun wereld. Build Back Better.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

‘k Ben heel benieuwd naar de maatregelen ná de ramadan. Als je naar Duitsland kijkt, belooft dat niet veel goeds: https://ejbron.wordpress.com/2021/03/23/pure-waanzin-in-duitsland-totale-handels-lockdown-godsdienst-en-uitgaansverboden/#more-267060
Alles gaat daar rond Pasen helemaal op slot, diep triest en volkomen nutteloos.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het enige wat Mark Rutte uiterst efficiënt benut is de domheid van mensen effectief aangedikt door constant de angst uit te spelen.
RIVM meldt 9504 nieuwe besmettingen, bijna 2000 meer dan gisteren | NOS
Besmettingen van wat dan precies?
Angst, lijkt me want die test is dus waardeloos.

Linda Sprangers
Linda Sprangers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Leuk artikel, helaas gaat het allang niet meer om Corona. Bewindslieden, OMT e.d. kicken op macht. Er is geen sprake van een medische pandemie, we zitten in een machts(misbruik)pandemie

dolphin
dolphin
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Levi noemt ca. 1 op de miljoen voor probleemgevallen met bloedklontering met astra zenica. Echter uit de recente britse rapportage blijkt een verhouding van minstens 1 op 500. En 1 op 160 voor alle inentingsproblemen. Toch andere getallen.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toch nog maar even reageren. Gisteravond na de persconferentie, verscheen een bericht, dat de aantallen positieve tests al een paar dagen dalen. Het kabinet zou achterhaalde cijfers hanteren.
Vandaag bericht, dat Astra Senica nogal wat bijwerkingen heeft bij nagenoeg iedereen. Bij 5% koorts boven 38°. Ik zag de schoenen van de Jonge en kreeg prompt vannacht een vreemde droom.
Op een zakelijke bijeenkomst, waar volgens Rutte gisteravond het virus niet komt, kreeg ik een gehaktbal met twee uitsteeksels, die sterk op de schoenen van de Jonge leken. Het kon geen kwaad volgens de gastheer, want de bal was gekneed en gevormd, door de ontslagen chefkok, vanwege uitvoeringsfouten.
De gehaktbal was geïnjecteerd tegen virussen en was dus zelf behoorlijk beschermd, hoewel anderen er nog wel door konden worden besmet. Dus geheel volgens de info gisteren. De manager had 0 begrip tegen mijn bezwaar om die bal te slikken. Dat kon ik niet maken tegenover de andere mensen. Een nare droom en vooral zo realistisch vond ik. Misschien dat iemand op dit forum weet hoe dat komt.

trackback
2 jaren geleden

[…] Jan Gajentaan Jan Gajentaan Op dit moment wordt West-Europa geconfronteerd met wat lijkt op een derde coronagolf […]

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U bedoelt de Arabische lente

Feniks
Feniks
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Wegens voortdurende schending van onze spelregels is uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Feniks

Ik weet niet wat u geschreven heeft, maar gezien uw naam: verrijs uit uw as!!

@Opiniez: speltegels??

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Kees
49
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x