Nederlanders lijden aan het Stockholmsyndroom

Grote delen bevolking in de ban van Rutte&Co

De verkiezingen liggen nog vers in het geheugen. De Mark Rutte-partij is voor de vierde keer op rij door de kiezer tot grootste gekroond, ondanks alle miskleunen en schandalen. Daar bovenop komt de tragedie van het eendimensionale coronabeleid dat nog steeds op steun van een meerderheid van de bevolking kan rekenen. Waar komt toch die sympathie vandaan voor de man en zijn beleid dat Nederland gegijzeld houdt, vraagt Robert Raupach zich af.

Het was me weer een week in politiek Den Haag. Als het niet allemaal zo droevig en echt was zou je wachten op het moment dat Frans Bauer achter een muurtje vandaan komt en we allemaal in lachen zouden uitbarsten: Bananasplit! Maar de hoofdrolspeler is geen nietsvermoedende passant noch een acteur of tweederangs BN’er. Nee, het is de man in charge van ons land: Mark Rutte.

 

Overlevingsstrategie

Het Stockholmsyndroom ontstaat in een situatie waarin slachtoffer en dader op elkaar aangewezen zijn. Het slachtoffer probeert zijn overlevingskansen te vergroten door te bedenken en te begrijpen wat er in het hoofd van de dader omgaat. Het slachtoffer past zich gaandeweg aan de dader aan en er ontstaat een onbegrijpelijke sympathie voor de dader. Hou dit in het achterhoofd tijdens het lezen van dit stuk. Aan het einde kom ik hierop terug.

 

Pietertje, kom maar efkes wisselen (noot: hint naar de Pindakaas-reclame)

Wat het slotstuk moest worden van vier armoedige jaren als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werd misschien wel een versneld carrière-einde voor Kajsa Ollongren. Waarschijnlijk had zij naast de beschikbare shopmomenten van de HEMA (jonkvrouwen gaan niet naar de Action hoor) voor het winkelen op afspraak gekozen en kon zo geen gesloten documentenmapje bemachtigen. Eén scherpe fotograaf met dito foto was genoeg om de prille formatie terug te werpen naar het beginpunt. Het meest opmerkelijke uit het gefotografeerde document was natuurlijk de regel ‘Positie Omtzigt, functie elders’.

 

Politieke liquidatie

Dacht de ijverige Tukker Omtzigt nou echt dat hij er zomaar mee zou wegkomen dat hij het kabinet had laten vallen? De toeslagenaffaire had Rutte eigenlijk de verkiezingen moeten kosten, maar blijkbaar reikt de solidariteit tussen ons Nederlanders niet zo ver dat we afrekenen met de hoofdverantwoordelijke van duizenden gedupeerde ouders en kinderen. Met een krasje, niet eens een blauw oog, is de premier uit de kwestie gekomen. Beloond door 21,8% van de gegijzelden, excuus, ik bedoel burgers. Maar hij laat het er natuurlijk niet bij zitten, en hij is één van de weinigen die weet welke lijken er nog in kasten verstopt liggen. Een Omtzigt, die echt de onderste steen boven wil halen van zaken, is dan een sta-in-de-weg voor de machtswellusteling Rutte die weggepromoveerd moet worden.

 

It’s the media, stupid

Rutte was er donderdagavond snel bij om te vertellen dat hij tijdens de formatiegesprekken niet heeft gesproken over de CDA’er. Mocht Ollongren ooit per ongeluk eruit flappen hoe het echt zit en wie het haar op liet schrijven, zal meneer waarschijnlijk geen actieve herinnering aan de gebeurtenissen hebben.

In datzelfde korte interview sprak de minister-president ook uit dat wat hem betreft formateur Ollongren geen verantwoording hoeft af te leggen over haar notities. Zijn poging om daarmee een verder debat in de kiem te smoren is echter mislukt: aanstaande woensdag debatteert de Tweede Kamer over het uitgelekte stuk. De media spreken trouwens steevast van een ‘blunder’, zou dat Hilversums jargon voor schandaal zijn? Over de media gesproken. Zij krijgen nu de zwartepiet toegespeeld.

 

Zien en voelen

De twee nieuwe formateurs Van Ark en Koolmees deelden vrijdag mee dat de opmerking omtrent Omtzigt in het stuk van Ollongren berust op ‘berichten in de media’ en dingen die de oud-verkenners ‘zien en voelen’. Dus zonder een naam te horen ‘zien en voelen’ Jorritsma en Ollongren dingen. Ik zie een hele andere carrière voor beide dames weggelegd met deze buitengewone gave. En waarom pikken de mainstream media het verwijt van ‘berichten in de media’? Daar was toch nergens sprake van, kunt u die berichten ergens vinden? Waarom staan de hoofdredacteurs van de grote vijf  dagbladen niet op en verweren zich? Of zijn zij ook al zodanig in de ban van de grote ‘gijzelaar’ Rutte dat zij zich als makke schaapjes gedragen? Stoere en veroordelende taal valt kennelijk alleen Wilders en Baudet ten deel.

 

Murw geslagen

Voordat het bovenstaande gebeurde moesten we eerst nog een dinsdagavond doorstaan. De zoveelste hallucinante persconferentie van – daar is ie alweer – Rutte en zijn bliksemafleider Hugo de Jonge. Ondanks dat je dankzij het tactische uitlekken de tekst in principe al vooraf kunt uitschrijven blijft het elke keer toch weer een gedenkwaardig stuk wat de beide heren opvoeren. Een ware beproeving voor de rationele denker die klap na klap te verduren krijgt door de woorden die op hem afgevuurd worden.

Lockdown, lockdown, lockdown. Het magische woord van de RIVM- en OMT-spreekbuizen, verkleed als premier en minister.

 

Waanzin

Telkens wordt ons weer de worst voorgehouden van het licht aan het einde van de tunnel. Een perspectief. Terug naar normaal. De realiteit is dat we in de derde lockdown zitten die voor een vierde keer verlengd is. Als dit soort lockdowns dé remedie zijn om het virus ‘eronder te krijgen’, waarom is het er dan nog? We lockdownen ons een ongeluk en de cijfers laten niet het gewenste effect zien.

En wat is de oplossing van onze regering daarvoor? Nog meer lockdown! De definitie van waanzin is steeds hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten, met dank aan Einstein.

Eendimensionaal beleid

Hebben we al die maanden die we nu in deze pandemie zitten dan helemaal niets geleerd van alle beschikbare wereldwijde data en onderzoeken? We proberen het virus nog steeds te verslaan met hetzelfde wapen dat we voor de openingsslag hebben ingezet in maart vorig jaar. Het wapen van een lockdown. De Britse variant heeft ons sinds eind 2020 teruggeworpen, aldus de experts. Fout, het ligt eraan dat we met het testbeleid nog steeds niet verder gekomen zijn dan maanden geleden.

Oké, we testen meer, maar de beloofde inzet van sneltests en daarmee weer toegang verkrijgen tot sectoren is nog steeds niet van de grond gekomen. Het ligt eraan dat we de afgelopen maanden geen tempo hebben gemaakt met vaccineren en een verkeerde vaccinatiestrategie inzetten met de ons ter beschikking staande middelen. En het ligt eraan dat we geen innovatieve (of technologische) oplossingen ingezet hebben om mensen en bedrijven meer vrijheid te geven. Kortom: in alles wat niet met lockdown te maken heeft, heeft onze regering jammerlijk gefaald.

 

Vingerwijzen

Zoals gezegd probeert de regering hun totale falen te maskeren op het gebied van testen, vaccineren en indammen. De besmettingscijfers nemen de laatste tijd licht toe. Daarom werd in deze persconferentie extra aandacht gevestigd op de basismaatregelen. Handen stuk wassen, afstand, afijn, u kent het wel. Want weet wel beste burger, het is úw schuld dat de cijfers stijgen en dat de IC’s op code zwart afkoersen. Wij, de overheid, doen ons best met de maatregelen maar ú houdt zich er niet aan. Het is zo niet letterlijk gezegd, maar het was wel de boodschap. En dat van een stel mensen die hun best doen om niet getest te hoeven worden of de grenzen van de ‘dringende adviezen’ opzoeken. Burger, u blijft tien dagen thuis en wij gaan vrolijk verder vergaderen. Dat is voorbeeldgedrag in Rutte-land.

 

Mooiprater Hugo

Vaccinatie is de uitweg, volgens de experts en Hugo de Jonge. De minister beloofde om in april tweeënhalf miljoen mensen per week in te enten. Op 26 maart is het zijn organisatie gelukt om die dag 43.676 prikken te zetten. Met nog vijf dagen te gaan tot april een kleine stap naar de tweeënhalf miljoen nietwaar? Tegelijkertijd lagen er op dezelfde dag 858.421 doses in de vriezer. Grote hoop wordt terecht gevestigd op het Janssen-vaccin uit Leiden. Wat Hugo echter vergeet te vermelden is dat daarvan in april maar 170.000 (!) stuks worden geleverd aan Nederland. Gelooft iemand echt nog dat wij op 1 juli onze vrijheid terugkrijgen en iedereen minstens één prik heeft gehad? Droom dan lekker verder. Als we deze klus op operationeel vlak aan DHL, FedEx of een andere logistieke expert hadden toevertrouwd was de horeca allang weer open geweest, durf ik te stellen.

 

Pak de macht terug

Zoals Maurice de Hond deze week stelde wordt het tijd dat het kabinet onder het juk van het RIVM en het OMT uitkomt. Het kabinet is de baas in het land, niet een verzameling microbiologen, internisten en veeartsen. Natuurlijk is advies inwinnen van belang. Maar de beslissing hoort genomen te worden door de mensen die wij (al is het met frisse tegenzin) gekozen hebben. Dat de RIVM-modellen foutief zijn en onnodige bangmakerij veroorzaken is op deze site en op andere media tot in den treuren bewezen. Volgens de modellen zouden as we speak de IC’s overstromen, om maar één voorbeeld te noemen.

 

Word wakker

Terug naar het begin, het Stockholmsyndroom. Gebruik het als metafoor en vervang slachtoffer voor burger en dader voor overheid. Veroordeeld tot elkaar, met de macht aan één kant. Met behulp van hun instituten en instanties conditioneert de overheid onze volledige afhankelijkheid. Met inzet van de media wordt tegelijkertijd ons vrije denken doodgeslagen met bangmakerij of censuur. Mensen die het politiek oneens zijn met de leider krijgen een ‘functie elders’. Mensen die het niet eens zijn met het coronabeleid worden van pleinen geslagen.

Steeds vaker krijg ik in mijn omgeving de laatste tijd de vraag: “Ja, maar wat kunnen we er dan aan doen”? Voorzichtig schouderophalend denk ik bij ieder nieuw persoon die me die vraag stelt dat we een stapje dichter bij het ontwaken zijn.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
53 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal
Ik begrijp ook niet dat mensen hem weer hebben gekozen.
Als ik vele site lees willen ze allemaal van hem af en toch weer herkozen.
Dus mijn vraag zijn de stemmen gemanipuleerd ??
Want daar lijkt het wel op.
Of zijn de mensen zo doof of blind ik weet het niet.
Of geloven ze de niks zegende beloften van deze chronische leugenaar ?
Ik weet alleen dat mensen hun eigen graf hebben gegraven.

Paul
Paul
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Precies !! Ik heb me ingeschreven op het WEF op YouTube Meekijken ken je vijand zeggen ze toch …. En kijk wie ik tegen kwam Rutte in een meeting met het WEF in de rol van wereld leider Schokkend om te zien hoe ver ze al zijn gekomen Dit kabinet moet vallen We moeten wakker worden De klok luiden !!!! Luid ! Ga ook eens kijken voor de gein…

JohanA
JohanA
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul

Beste Paul, heb je ook gezien dat de koningin en Akela Kaag daar ook bijzaten, ik heb mij ook verdiept in die 17 doelen, je schrikt je rot, geen bezit meer, maar we zijn toch gelukkig, maak dat de kat maar wijs, ook gras en insecten als voedsel, die lui zijn echt van he padje af.

Paul
Paul
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  JohanA

Onder het kopje “Transforming food systems and land use “ WEF De DavosAgenda 2021 hoor je Rutte spreken over zijn planning …… zijn ware agenda

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  JohanA

dus begrijp ik goed dat wij met z’n allen straks naar het vakantie huis van WA en Maxima kunnen? Want dat is dan ook van iedereen, he?

Cathi
Cathi
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul

Niet alleen Rutte kom je daar tegen. Kaag en Maxima komen daar ook. Eén grote gevaarlijke kliek

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

De mensen die rijk zijn/het goed hebben gaan voor de status quo, die hebben nul interesse voor kapotgemaakte mensen omdat zij nooit in die situatie geraken en dan is er nog de groep bibberende angsthazen die denken veilig te zijn onder de Grote Leider, precies zoals Robert Raupach al zegt: het Stockholm syndroom

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Ik zou hier graag enige nuance aan toevoegen. Ik denk dat heel veel mensen die gegaan zijn voor de status quo / op Rutte en consorten gestemd hebben, niet de mensen zijn die rijk zijn of het goed gedaan hebben. Deze mensen weten dat zij de groep zijn die electoraal voor de overheid niet interessant is en dat zij degene zijn waar straks de exploderende staatsschuld op verhaald gaat worden.
Ik denk eerder dat de mensen die voor de status quo zijn gegaan, diegenen zijn die voor grote bedrijven of instanties werken. Met een vast salaris en comfortabel thuiswerken.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

ja, ik denk zeker dat eigenbelang een factor was voor die ‘gegoede’ elite met thuiswerkbanen. Wordt alles veel makkelijker van he?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Ik begrijp ook niet dat mensen hem weer hebben gekozen.”
Er valt ook niets aan te begrijpen, want het is een irrationele keuze. Die wordt gedaan op basis van gewoonte, verlangen naar stabiliteit, onwetendheid, desinteresse in politiek, enz. Bovendien is het deels ook een negatieve keuze: de voorgangers van Rutte waren min of meer hetzelfde, dus Rutte steekt niet negatief af, en de alternatieven in de huidige situatie zijn niet aansprekend voor de meeste kiezers die angstvallig in het midden willen blijven zitten.

Roberto
Roberto
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Het gegeven dat de meerderheid VVD stemt geeft in Nederland gelijk aan hoeveel vermogenden/rijken in Nederland wonen. Precies!!! die stemmen allemaal VVD. Dat zijn types die alleen naar hun eigen situatie kijkt. En die zich nergens anders voor interesseert. Immers wat kan hun het schelen dat de EU ten koste gaat van de welvaart. Wat kan hun het schelen dat een steeds groter deel van de bevolking niet meer kan rond komen en ook de slachtoffers van de toeslagen affaire dat interesseert hun ook niet. NIET!!!! stemmers mogen niet klagen over de regering, maar ondernemers die VVD hebben gestemd en die vervolgens gaan klagen mogen ook niet klagen want zij zijn medeverantwoordelijk voor deze regering. De gemiddelde burger had deze regering massaal weg gestemd. Wat in 2002 wel gebeurde, gebeurd in 2021 -helaas helaas!!!!!- niet.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En nu de vraag waarom wil jij het verhaal van Pieter Omtzigt van tafel.
Waarom wil hij geen debat hier over .
Of komt het misschien ook uit zijn mond .
Wordt het te heet onder zijn voeten .
Wil hij daarom geen debat .
Rutte vergeet selectief wat hij heeft gezegt.
Onbegrijpelijk Pieter Omtzigt die zich zo heeft ingezet voor de toeslagenaffaire om die simpelweg te willen lozen.
Daarom denk ik dat Rutte wat heeft te verbergen.
Graag een afzet procedure starten voor Rutte voor dat het te laat is.

Annemarijn
Annemarijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Kees, je hebt gelijk. Ik kijk iedere dag jaartal die mensen die de grootst mogelijke bezwaren tegen Rutte hebben. Hij liegt, hij heeft de Grondwet van tafel gezwiept, hij dekt de verkeerde mensen van zij. VVD (er zijn er minstens 6 van de VVD vertrokken wegens onbekwaamheid en liegen).
Rutte speelt een spelletje met ons, en wij laten het toe. Maarr…. miljoenen mensen stemmen op de man. Dat zijn de grootste sukkels die er rondlopen.
Maar bedenk je wel. Zelfs als Rutte aftreedt, dan wordt KAAG plv.
minister-president. Dan Ijn we moge slechter uit, want die is
Palestijns-gezind, en dat zullen we weten. Kaag is een groot gevaar voor ons land. Ze kunst het land nauwelijks, Ze is tientallen jaren weg geweest, en die zou MP worden?! Een schrikbeeld eerste klas.
Nee Kees, Rutte moet zelf weggaan, en dan nieuwe verkiezingen, nadat ook Ollongren heel ver weg is gegaan wegens disfunctioneren.
En Omtzigt MOET blijven.

JohanA
JohanA
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Annemarijn

Sterker nog Annemarijn, ook Kaag moet ophoepelen, zij is ook niet blij met Pieter, deze mensen gedragen zich als de vroegere Romeinse keizers, elke tegenstander moet het veld ruimen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Dit is het enige goede wat minister Ollongren in haar carrière gedaan heeft en dat nog per ongeluk.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik geloof niet in toevallig en of per ongeluk, alles is vooraf geregisseerd door de club achter gesloten deuren, gelijk het roepen om meer inbreng vanuit de monarchie, bij het formeren van een kabinet.
Let wel, de tweede kamer wordt gekozen door de burgers, de regering is een clubje van vooraf gerecruteerde personen, vaak zonder ervaring in de tweede kamer.

De demoniserende krachten worden steeds heviger soms zelfs tot de dood er op volgt, kijk met afschuw naar maar wat de Jonge nu weer doet richting Baudet, levensgevaarlijk.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Mijn vrouw suggereerde meteen dat het expres was. Best mogelijk maar dat het uitgaan van het feit dat iemand het zal kunnen lezen of fotograferen lijkt mij erg klein. Compromitteren van het CDA is in het belang van Kaag en duistere plannen met Omtzigt in belang van Rutte. Rutte spreekt nu voor Kaag en Kaag is onzichtbaar. Het geval is nu wel compromitterend voor Rutte en Kaag. En gezien de toestanden bij het CDA ook een beetje voor Hoekstra. In ieder geval werden de politieke machinaties blootgelegd deze keer niet door Omtzigt maar om Omtzigt.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Overigens is het vreemd dat Ollongren woensdag al het debat zou bijwonen. Als zij het virus echt te pakken heeft moet zij toch in quarantaine blijven, niet? Of zit er meer achter?

JohanA
JohanA
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik betwijfel of het per ongeluk is gegaan, dit is een geslepen dame, vergis je niet.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  JohanA

Ik neem ik voor haar ook niet op. Het maakt in wezen niet uit hoe het gebeurde maar wat er gebeurde. Vieze spel van Rutte en Kaag is ontbloot en dat die twee dames nu alle schuld op zich nemen is tekenend voor het druk van boven. Er moet wat stoom af voor woensdag wanneer de kracht van het parlement moet blijken. En daar heb ik ook een zwaar hoofd over.

Hans H
Hans H
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Uw reactie is verwijderd. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de roos dit verhaal. In en in triest dat Rutte weer op de troon zit. Door Omtzigt een “functie elders” te geven wordt duidelijk dat iemand de waarheid boven wil krijgen, om hem buitenspel te zetten zegt genoeg over de machthebbers. Pathologische leugenaren willen dat hun leugens en daden als waarheid naar buiten komt en hebben geen zin in mensen die het bloot willen leggen. De puinhoop wordt groter en de elite machtiger.

cor van dijk
cor van dijk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb samen met mijn partner gezocht naar antwoorden op de vraag “wat voor positieve items heeft 10 jaar Rutte ons als burgers gebracht” wij hebben hier lang over nagedacht maar telkens kwamen we samen steeds weer op de negatieve items die Rutte ons de afgelopen 10 jaar heeft gebracht. Belastingdruk met 10 % verhoogd, zorg ontmanteld, meer ambtenaren erbij (nu 500.000), klimaat hysterie, pandemie door een zware griep, politie machtsmisbruik (zelfs met exteem geweld), woke zijn, deugen, kwaliteit onderwijs, miljarden naar EU (zuid Europa), MKB omzeep helpen, economie laten ploffen, 800.000 mensen onder armoede grens, energie kosten drastisch verhoogd door SDE+ en ODE, enz.
Help me aub om 1 positief punt te benoemen van 10 jaar Rutte.

JohanA
JohanA
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  cor van dijk

Positieve punten zijn er niet, ik kan jou lijstje nog met een heleboel punten aanvullen, maar kost me teveel tijd, bijna bedtijd haha

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is de slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereldoorlog.

Zijn leugens en bedrog, worden zelfs in het buitenland gememoreerd.

Rondom hem vallen heel veel pionnen, die zich graag laten misbruiken, als een mooie job voor hen in het vooruitzicht wordt gesteld.

Zoek de namen van de weggepoetste leden, van het Linkse Rutte Kartel.
Rutte praat niet MET ons maar Rutte PRAAT zover ons.

Els
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

 ………werd misschien wel een versneld carrière-einde voor Kajsa Ollongren
Dream on zou ik zeggen. Er zijn binnen het kartel wel ernstigere “misdrijven” gepleegd, waarna iedereen (op een enkele weggestuurde sukkel na), inclusief de hoofdverantwoordelijke, vergeetachtige Rutte, gewoon de volgende dag weer aan de slag ging.
Ook ik had de ijdele hoop gekoesterd (tegen beter weten in, want 4 jaar geleden al zwaar teleurgesteld in mijn mede Nederlanders) dat een groot deel van het Nederlandse volk inmiddels wakker was geworden door de sociaal en economisch nadelige gevolgen van de blijvende stroom immigranten en de, de burger handenvol geld kostende, klimaatgekte.
Maar nee. Ik vind het onbegrijpelijk dat de VVD wéér de grootste partij is geworden en daarnaast de ondemocratische D66, de tweede partij. En reken maar dat zij (in tegenstelling tot links?!) de handen wél stevig vast houden om hun geldverslindende plannen en het verkwanselen van Nederland aan de EU door te kunnen zetten.
Nederland staat de komende vier jaar slechte en, voor de burger, dure tijden te wachten. Om nog maar niet te praten over de komende coronagolven met de nodige lockdowns, die al voorspeld zijn door Jaap van Dissel.
En wanneer corona de kop ingedrukt is staan er alweer nieuwe, voor veel ondernemers kapotmakende lockdowns op stapel:
‘Planbureau: alleen nieuwe lockdown helpt kabinet klimaatdoel te halen’

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Wedden dat woensdag Rutte zijn geheugen het laat afweten? Begrijpelijk want met zo veel leugens moet je haast een paardenkop hebben.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Uw reactie is verwijderd. Wegens voortdurende schending van onze spelregels is uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een uitmuntend stuk van Dhr. Raupach. Het was een verbijsterende week. Een publiekelijke vrijage tussen Mark en Sigrid (ook namens Sigrid, “Wir haben das nicht gewusst”). Zou Sigrid niet voor de camera hebben durven liegen? Toch is de echte hoofdrolspeler van deze week het CDA.

Ten eerste Pieter, om duidelijke redenen. De minachting voor zijn 342k kiezers en de democratie is zo evident dat ik me afvraag hoe het mogelijk is dat het land niet op zijn kop staat door collectieve verontwaardiging.

Ten tweede Wopke, die zijn partij enorm beschadigd zag worden en terecht woest was (“De onderste steen moet boven”). Hij krijgt de sleutels tot een succesvolle formatie in handen. Het zou voor de VVD funest zijn als het CDA besluit om niet mee te doen.

Ten derde Hugo de Clown, die in een interview zegt dat hij zich zorgen maakt over viruswappie-geluiden in de TK, doelend op FVD. Wederom pure minachting van de kiezers en daarnaast extreem denigrerend. Wat is er gebeurt met de gedachte dat het parlement een afspiegeling van de samenleving is? De kloof tussen volksvertegenwoordiging enerzijds, en egoïstische en idealistische politiek anderzijds, wordt steeds groter.

Vlierbloesem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De vergelijking is goed gekozen, maar VVD stemmers hebben al lange tijd geen probleem met ondeskundige bewindslieden, met leugens en bedrog. Dat is al decennia lang gebleken. PvdA is terecht afgestraft na afbraakbeleid en veronachtzamen van burgerrechten. VVD kan er zelfs door groeien. Grondrechten aantasten is zo normaal geworden, dat aan de kaak stellen de VVD niet schaad.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik herhaal wat is al eerder schreef: “Onder de invloed van een soort Stockholm syndroom koos de slachtoffer voor de oude meester en een nog strengere meesteres die zeker niet garant staat voor het vrije woord laat staan voor enige inspraak”, citer ik even mijzelf. 
De laatste blunder van Ollongren heeft de structuur van het kabinetsformatie proces per ongeluk ontbloot. Niet dat het gebeurde maar wat er in stond is een bewijs hoe het met onze democratie staat. Dit is ook mijn reden om blanco te stemmen want wat heb je aan democratische verkiezingen als de voorspel en naspel niet deugen.
Over de door P. Omtzigt geleverde kritiek tijdens de debat over misstanden bij de belasting dienst waar hij de gang van zaken open en bloot stelde, schreef ik eerder: “P. Omtzigt is de Don Quijote van het parlement en zijn gevecht tegen ambtelijke molens zal vroeg of laat eindigen zonder zijn overwinning”. Dat hoop ik niet maar hij ondergaat nu het lot van een klokkenluider en dat is altijd gevaarlijk. Misschien is de tijd aangekomen dat hij een eigen partij begint maar hij kan ook de CDA kapot maken. En zijn voorkeurstemmen zijn voor een grote deel ook van CDA mensen. Dus is die prognose van de Hond erg theoretisch. Maar de grootste vuil zit nog steeds in de torentje en het is duidelijk dat hij Omtzigt kwijt wil maar de CDA wil behouden. Ik hoop dat het parlement a.s. woensdag niet alleen de tanden laat zien maar ook gaat eens bijten. Het gaat vooral over onze vrijheid waar regeringsleden lak aan hebben en die in praktijk alleen maar beknot wordt. Het lijkt erop dat het virus inmiddels in dienst van de regering is werkzaam. Alleen de kerk lijkt steeds machtiger te worden daar durft de regering niet optreden. Gaan wij terug in de tijd? Ik denk het wel.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarschijnlijk zal het ook wel eerder en elders zijn beweerd, maar om ontwikkelingen te herkennen hanteer ik reeds lange tijd een door mij zelf geformuleerde spreuk: heden leer je uit het verleden de toekomst kennen.
Er is vanaf ouds al een probaat middel om het volk aan je te binden: uitzichtsloosheid dmv angst aanjagen. Dat bereik je vooral door onderdrukking.
Voorbeeld 1: de Russische revolutie als gevolg van onderdrukking door het tsarendom. De laatste tsaar was een sul en dat werd hem fataal.
Voorbeeld 2: Duitsland werd na de eerste wereldoorlog in diepe armoe en ellende gestort met een uitzichtloze toekomst.
En waar liep en liep het volk toen achteraan? Achter Lenin en Stalin en Hitler. Zij beloofden het volk immers een betere toekomst.
De ‘nare’ bij effecten nam men op de koop toe; immers dan is het toch ikke, ikke, Ikke en de rest kan stikke.
En wie triomfeerden het meeste tijdens die strijd? Niet de oprechte man en vrouw van de straat, maar de gewiekste witte boorden criminelen en na hen het rapalje, dat in hun kielzog werd meegezogen.
Ter versterking werd en wordt een vals en wetenschappelijk evangelie verkondigd met een vroom maar zeer verraderlijk sausje en uit angst durven slechts weinigen zich daar tegen te verzetten. Het raadplegen van echt betrouwbare bronnen wordt als hoogverraad beschouwd.
We zitten er middenin, maar slechts weinigen doorzien dit toneel.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Voorzichtig schouderophalend denk ik bij ieder nieuw persoon die me die vraag stelt dat we een stapje dichter bij het ontwaken zijn”.
Het is mij de laatste dagen opgevallen dat er hier en daar dingen in de media benoemd worden waar eerder absoluut geen sprake van was of lijkt het alleen maar zo? Het is allemaal nog zeer pril de lente ontwaking in de media is duidelijk nog niet door maar het geeft een druppeltje hoop. Een hele kleine en dan ga ik nog uit van het goede van de mens.

Secura
Secura
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“Het is mij de laatste dagen opgevallen dat er hier en daar dingen in de media benoemd worden waar eerder absoluut geen sprake van was of lijkt het alleen maar zo?”

Dat idee is bij mij ook opgekomen en het lijkt toch alsof er steeds meer mensen wakker worden! Ik durf het bijna niet te geloven, maar een sprankje hoop in die richting heb ik ook.
Misschien heeeel langzaam toch ontwaking?
Als dat zo is, dan gaat er zeker wat gebeuren en vallen er slachtoffers, want dat wordt door Rutin niet getolereerd!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Een kleine opleving of toch maar wishfull thinking?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Ik kan mij het moment herinneren voor het val van het communisme in mijn geboorteland wanneer diverse mensen zeiden dat zij niet meer bang zijn om hardop te praten. Een ware breekpunt. Dat is hier ook nodig.

JohanA
JohanA
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mensen kun je lang voorliegen maar als je dat te lang doet, komt men toch eens tot besef dat men belazerd wordt, dan gaat de wal het schip keren, las vanmorgen dat de grote baas van de Nederlandse politie, heel die lockdown ook zat was, nou dat is mooi, zou ik je mannetjes maar eens tot de orde roepen bij de vredelievende demo’s.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  JohanA

En hier duurt het al lang dus er is hoop.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eerst werd lockdown als oplossing gepresenteerd, vervolgens blijkt het nu juist het probleem te zijn.
Hetzelfde geldt voor vaccinatie: wordt gepresenteerd als oplossing, dan wordt alles weer ‘normaal’. Ik zie elke dag op tv mensen die dat braaf herhalen.
Dit moeten mensen zijn die geen enkel benul hebben van hoe een vaccin werkt. Want met of zonder vaccin, het is altijd het immuunsysteem die de ziekteverwekkers aanvalt en uitschakelt. Het vaccin zal dus, net als de lockdown, geen grote invloed hebben op het aantal zieken door corona.
Want: bijna ALLE mensen die nu in het ziekenhuis belanden zijn mensen op leeftijd plus suikerziekte plus overgewicht plus hoge bloeddruk.
Deze factoren worden niet anders door een vaccin. De mensen die uiteindelijk sterven is het deel van de bovengenoemde groep die bovendien een verzwakt immuunsysteem heeft. Ook daar kan een vaccin weinig of niets aan veranderen.
De fixatie op het vaccin moet al deze feiten buiten beeld houden en de suggestie wekken dat het de hele populatie betreft, omdat mensen met een goed immuunsysteem zo de zwakken zouden beschermen.
Maar ook gevaccineerde mensen kunnen het virus nog doorgeven.
Het vaccin verandert alleen iets aan de specifieke afweer, niet aan de cellulaire afweer (killercellen) en die komen altijd als eerste in actie. Wel denk ik dat het doorgeven minder vaak zal gebeuren, omdat de virusload zal afnemen (gemiddeld). Maar dat gebeurde ook al doordat het aantal mensen met een corona ontsteking zonder symptomen toenam. Dus voor de populatie als geheel verandert er weinig tot niets.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mezelf ook steeds afgevraagd hoe het toch kan dat zoveel mensen op Rutte blijven stemmen na alle leugens en bedrog, maar het is (in elk geval voor het gevoel van de mensen) crisis en het stockholmsyndroom zou inderdaad zomaar een verklaring kunnen zijn.

Willem
Willem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zit een kern van waarheid in het betoog. Afhankelijk zijn van de macht maakt dat je de macht welwillend tegemoet treedt. Maar wat het lastig maakt is dat de macht gebruik maakt van deskundigheid waarover de burger niet beschikt. De burger kan ook moeilijk beoordelen of de deskundigheid de juiste afwegingen maakt. De burger moet ook weer niet een al te grote broek aantrekken en inzien dat hij het ook niet zeker weet. Uiteindelijk moet de macht een knoop doorhakken, we moeten hopen dat goed gehakt wordt. En het beleid van onze regering is niet veel anders dan in de ons omringende landen. Blijft dat ze nooit de EU de coördinatie hadden moeten geven, dat mag je als ondeskundige toch wel concluderen. Die overdracht was een grote fout, moet nog een discussie over gevoerd worden waarom men dat deed. Als we het zelf hadden gedaan waren we bijna net zo ver als Israël geweest en minstens op het zelfde niveau als in Engeland.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Robert,

Leuk gevonden die vergelijking met het Stockholm-syndroom. Je moet maar op het idee komen toch? Trouwens een goed artikel.
Mvg,

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima stuk, met een -zoals ik het zie- verkeerde conclusie. De zaak is, dat Rutte zich telkens voor de verkiezingen met huzarenstukjes weet te redden en dat het overwegend domme volk er telkens weer in trapt. Als je voor jouw informatievoorziening niet verder kijkt dan wat de msm je voorschotelen, heeft Rutte zijn werk perfect gedaan.
Deze mensen worden pas wakker zodra ze het bericht uit de brievenbus vissen waarin gemeld wordt dat hun woning en alle consumptiegoederen met een individuele waarde van boven de € 100 ,= staatseigendom zijn geworden.

Nix Stockholmsyndroom, 100% dom volgevreten volk.

HW Ederveen
HW Ederveen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik kan mij volledig vinden in dit artikel
het lijkt wel of men in Nederland aan een ‘kudde” mentaliteit is gaan lijden.
Alleen loopt er een verkeerde kuddehond rond de kudde, het is er één die niet bij de kudde hoort.
Het is uitkijken naar de goede kuddehond die Nederland weer in de juiste richting zal sturen.

JohanA
JohanA
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HW Ederveen

Dat is idd waar, die kudde mentaliteit, dat zag je met het “dringend advies om mondkapjes te dragen in de openbare ruimte”, de volgende dag liep iedereen met die muilkorf op, ik wist niet wat ik zag, dat slaafse gedrag van sommige mensen, ja en dan is het voor de hoge heren makkelijk om het verplicht te stellen, want men doet toch wel wat er van ze verlangd wordt, maar diegene die dat niet deden werden en worden kwaad aangekeken, want de pipo’s hebben toch gezegd “we moeten het met z’n alle doen”.

Simon
Simon
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  JohanA

Klopt, in onze familie zit bijna iedereen reikhalzend uit te kijken naar de ‘spuit’, want dan kunnen ze weer ‘leuke dingen doen’….. Je zou er moedeloos van worden, ze willen niet eens berichten lezen die kritisch zijn op het vaccin-beleid.

Madeleine
Madeleine
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“..de grote ‘gijzelaar’ Rutte” Een gijzelaar is een gegijzelde, degene die personen gijzelt is de gijzelnemer. Dat verder terzijde.

Verder ben ik het eens met de constatering van het fenomeen Stockholmsyndroom, ik merk het ook aan personen in mijn directe omgeving.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

´Het kabinet is de baas in het land´. Helaas niet het parlement meer.

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook nu worden Rutte en Kaag wederom gespaard omdat Ollongren en Joritsma alles op zich hebben genomen. Wanneer wordt Nederland eens wakker wat voor een minister-president wij hebben. Hoelang gaat dit nog door. Door liegen en sorry/excuus kom je schijnbaar heel ver. Iedereen in zijn partij liegt met hem mee!!!!!!!

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben niet zo van de complotten, maar het is briljant moment en zou in een Scandinavisch politiek drama niet misstaan. Omtzigt blijft gewoon lekker zitten in de kamer, en hopelijk verlaat hij het CDA. Het is zeer betreurenswaardig hoe het CDA met zijn mensen omgaat. De partij van normen en waarden die ZELF op deze manier met Omtzigt omgaat en door anderen buiten de kamer laat zeggen (Gert Leers) dat Omtzigt zich moet schikken aan Hoekstra! Omtzigt moet helemaal niks en al helemaal niet dansen naar de pijpen van wat de CDA top van hem verwacht.

Els
Els
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldige column!

Cathi
Cathi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte en co zijn de grootste narcisten die Nederland heeft en ze genieten van wat ze het volk aan doen. Ze doen alles voor THE GREAT RESET, ongeacht het aantal mensen wat overlijdt door hun maatregelen. Ze moeten opgesloten worden

53
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x