OpinieZ Podcast 014: De kosten en baten van immigratie

YorienvdH in gesprek met Wouter Roorda en Sam van Rooy

Econoom en OpinieZ-columnist Wouter Roorda en auteur Sam van Rooy (fractieleider Vlaams Belang in de gemeenteraad van Antwerpen en Vlaams parlementslid) praten met YorienvdH over de kosten en baten van immigratie voor de Nederlandse of Belgische schatkist. Dit naar aanleiding van het recente onderzoeksrapport Grenzeloze Verzorgingsstaat van prof. Jan van de Beek.

 

Lees ook:

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Even een rekensommetje. In de komende decennia gaan we met z’n allen zo’n 600 miljard euro uitgeven aan de massa-immigratie, gaan we minstens 600 miljard euro uitgeven aan klimaatmaatregelen, gaan we 400 miljard euro uitgeven aan kosten van de burgeroorlog die de islam ons brengt, en gaan we 400 miljard euro uitgeven aan steun voor de landen in Zuid-Europa die vanwege massa-immigratie en islamisering dreigen ineen te storten. Dit alles bij elkaar geeft een bedrag van 2 biljoen euro, dat is 2.000.000.000.000 euro. Tegen die tijd is de verzorgingsstaat in elkaar gestort, zie je overal in Nederland lange rijen bij de voedselbanken, zie je armententenkampen waar miljoenen daklozen proberen te overleven, zijn duizenden miljonairs, artiesten en ondernemers weggevlucht naar veiliger oorden, worden er dagelijks duizenden mensen verkracht, beroofd en vermoord, en begint Nederland te lijken op een mix van Pakistan, Nigeria en Libanon. Ik denk dat we deze genocidale aanval op onze cultuur als een catastrofe zullen ervaren, een ramp die vele malen erger is dan de bezetting door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook lijkt het mij te verwachten, en dit is de beschaafde versie, dat we de verantwoordelijken zullen zien als misdadigers die thuishoren in de verdachtenbankjes van het Internationaal Strafhof in Den Haag.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Inderdaad Neef.
Er is een macht op de aarde bezig om giga veranderingen aan te brengen op de aarde.
Een groot deel van de wereldbevolking heeft zich jarenlang laten hersen spoelen.
En is door die macht met een angsthype gehersenspoeld, alle bestaande dingen waren fout we waren in de westerse wereld te vrij te mondig te rijk, hadden te veel praatjes enz.

Mijn persoonlijke mening is dat het gevalletje Ollongren en de spertijd van Rutte typerend zijn voor het nieuwe Nederland.

De overheid in bv Nederland, wordt gestuurd door de club achter gesloten deuren.
Kijk maar naar de uitgenodigde gasten van deze club, in de laatste jaren.
Verkiezingen zijn alleen bedoeld, voor de ego’s van kandidaten op de verkiezingslijsten.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ja, die pil van drion komt straks zeer van pas…

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Veel respect voor de berekeningen. Maar ook zonder een studie is het rekensommetje heel simpel.
De arbeidsparticipatie (de mate waarin een populatie ook daadwerkelijk een betaalde baan heeft) van migranten is significant lager dan die van autochtone Nederlanders.
Het importeren van migranten is dus sociaal-economisch gezien het importeren van werkloosheid en uitkeringen.
Bovendien blijkt dat de taal- en leerachterstand ook van latere generaties migranten (met name moslims) zo groot is, dat ook de latere generaties een lage arbeidsparticipatie hebben en dus een onevenredig groot beroep doen op uitkeringen.
Omdat tegelijkertijd het aantal autochtonen afneemt, zullen dus steeds minder werkenden zijn om het sociale systeem in stand te houden, waarop steeds meer migranten een beroep zullen doen.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De islam verplicht de moslim tot het onderwerpen, uitbuiten en islamiseren van alle niet-moslims en alle niet-islamitische cultuur. Dus moslims ervaren geen morele remmingen om in Nederland bijvoorbeeld te leven van alles wat de verzorgingsstaat te bieden heeft. Moslims hebben verder geen interesse voor wetenschap, niet voor techniek en innovatie, maar zullen zich wel op alle mogelijke manieren inspannen om hun ‘cultuur’ van onderwerping en exploitatie te verbreiden en veilig te stellen. Op die manier is men op veel plaatsen in de westerse wereld bezig met het opkweken en installeren van zeer grote en volkrijke parallelwerelden. En dit gaat zo door totdat de steeds maar betalende cultuur bezwijkt onder de kosten of in opstand komt tegen deze algehele suicidale krankzinnigheid. Dit laatste zie ik evenwel nog lang niet gebeuren. Ik denk dat nog steeds maar een heel klein deel van de samenleving op de hoogte is van bijvoorbeeld dit soort goddelijke bevelen in de kerntekst van de islam: “Dood de ongelovigen, waar gij hen ook vindt.” Koran 9:5. “Terroriseer de ongelovigen, toon hen hardheid.” Koran 9: 123. Koran 9:33. “Maak de ongelovigen af, waar je ze ook kan vinden.” Koran 2:19 “Terroriseer en onthoofd diegenen die niet geloven.” Koran 8:12. Het is daarbij goed te bedenken dat de koran gezien wordt als een kopie van het origineel bij allah in de hemel, en dat kritisch bevragen van de koran, ongehoorzaamheid aan de koran, en je geheel onttrekken aan de koran (door apostasie of het verlaten van de islam) worden bestraft met de dood.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Neef, neem voor het gemak eens de bevolkingsopbouw van de grootste havenstad van Nederland, de tot nu motor van onze economie.
Autochtone ca 45%
Allochtone ca 55%

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Onder die allochtonen zijn het vooral de fanate moslims die gevaarlijk zijn. Niet omdat die mensen zelf zo gevaarlijk zijn, maar omdat de ideeen die zij van jongsafaan in hun geest gepompt krijgen bevelen tot daden van afbraak en dood. En het is dan zo dat hoe meer er van die fanate moslims zijn, dat ze dan ook steeds gevaarlijker worden, jegens niet-moslims, maar ook jegens de meer gematigde moslims. Je krijgt dan het volgende scenario: Vormen moslims tussen 2 tot 5% van de bevolking, dan zijn er opdringerige bekerings-activiteiten, ook in gevangenis en straatbendes. 5% en meer: continu eisen wat betreft halal-eten, gescheiden onderwijs meisjes en jongens, kledingvoorschriften, was- en gebedsruimten, verbod op alcohol en honden, eisen van censuur op islamkritiek. 10% van de bevolking: rellen, auto’s verbranden, bedreigingen, agressie, wetteloosheid. Meer dan 20%: ernstige rellen, bendevorming, aanvallen op mensen, kerken, synagoges. Vanaf 40%: slachtingen, rondtrekkende moordenaarsbendes. Vanaf 60%: ongeremde vervolging en onthoofding van ongelovigen, genocide, sharia (amputeren, stenigen, stokslagen), ongelovigen onder grote dwang onderwerpen en uitpersen en vermoorden. Dr. Peter Hammond, ‘Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat’.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Neef Jansen
Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Bovenstaande tekst had ik met een link naar deze podcast 014 op Facebook geplaatst, en dat levert mij nu een ban op van 30 dagen, plus dat deze bijdrage verwijderd is. Aldus zie je de staat van moderne ‘open’ samenleving in Nederland, de filosoof Karl Popper, bekend van The Open Society and Its Enemies, zou zich in zijn graf omdraaien. De wetgeving aangaande de vrijheid van meningsuiting geldt blijkbaar niet voor Facebook, waarmee dit medium doet denken aan wat je aantreft in totalitaire staten.

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad, zo simpel is het. Als aanvulling; daarnaast is er positieve discriminatie nodig om bepaalde immigranten überhaupt aan een (onzin) baan bij veelal de overheid te helpen.

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen