OpinieZ Podcast 013: Over de Tweede Kamerverkiezingen

YorienvdH in gesprek met Freek van Beetz, Rutger van den Noort en Asher

Een gesprek over de Tweede Kamerverkiezingen. De uitslag, de rol van de media, de verwachtingen. Met Rutger van den Noort, Freek van Beetz en Asher, OpinieZ-auteurs. Gespreksleiding: YorienvdH.

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Uri van As
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Reacties worden gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd. Reacties die de regels schenden worden verwijderd. Bij herhaalde overtredingen of structureel pestgedrag volgt een ban.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rond min 10 wordt terecht opgemerkt dat het alleen maar gaat om de poppetjes en dan vooral Kaag. De redenen daarvoor zijn:
1) het is makkelijker voor kiezers om zich te identificeren met iemand als Kaag: universitaire opleiding, elitair optreden, snobistisch geleuter. Mensen stemmen graag op iemand als hen zelf, liefst als die het nog iets beter voor elkaar heeft als zij zelf. D66 stemmers zijn overwegend mensen met een goede opleiding en een bovenmodaal inkomen.
2) Politiek wordt inhoudelijk bepaald in Brussel, dus de debatten kúnnen gewoon niet over de inhoud gaan.
3) Alle kartelpartijen of globalistische partijen hebben dezelfde doelen voor ogen, debatten kunnen dus niet over de inhoud gaan, alleen over de details als de snelheid van uitvoering en welke onderdelen nadruk krijgen. (en de verdeling van de lucratieve baantjes uiteraard).

Walter
Walter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Klopt Andre ,wel goed opgeleide maar zonder economische grondslag of ondernemerschap ,vaak voortgekomen uit de blije hippie tak.

H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad Andre mijn slogan was altijd op welk niveau dan ook, haal het beste uit de mensen, blijf in gesprek.
Laat de mensen niet zwemmen in het diepe, zonder zwemvaardigheid.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk er steeds harder over om mijn boeltje te pakken (al dan niet door een Sabbatical op te nemen) en op de motor te springen en van Marokko naar Zuid-Afrika te rijden. Ik ben overal wel een beetje klaar mee in deze totaal achterlijke Bananenrepubliek. Ik begrijp echt niet hoe we zo’n vreemde wereld hebben kunnen scheppen in de EU met zijn allen want ik acht de burgers ook medeschuldig. Zelf heb ik altijd mijn mond open getrokken en geprotesteerd – https://tinyurl.com/36srhtv7 – en op mijn voorlaatste baan was ik klokkenluider nadat ze gelogen hadden tegen twee echtparen waarvan het verkeerde opgewerkte zaad (= vers zaad) van de verkeerde man in de verkeerde vrouw hadden geïnsemineerd. Die patiënten zijn daar overigens zelf achter gekomen toen ze stom toevallig aan de praat raakten bij een coffee-corner aan de overkant van de IVF-kliniek. En als klap op de vuurpijl ze hadden ook nog eens een half miljoen euro achterover gedrukt (wij moesten zwijgen als de patiënten iets vroegen) dat ze terug hadden moeten betalen aan alle patiënten die onterecht een bepaalde factuur hadden gekregen De rechter noemde die onterechte factuur een ‘economisch delict’. Ik was de enige medewerker die zijn mond opentrok dat zegt toch alles over dit totaal verrotte klotenland of niet dan? Ik ben al eens naar Kirgizië en Singapore gereden maar wil dolgraag een keer de Sahara doorkruisen de mooiste woestijn ter wereld. Kijk zelf maar: https://tinyurl.com/38m3er3f echt waanzinnig mooi die kleuren zand, die rotsen, oases etcetera. Ik ben nu 58 dus nu moet ik het doen. Ik ga volgende week maar eens met de directeur van de internationale school waar ik werk praten.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Moet U echt nu gaan doen voordat U te oud en gebrekkig bent. Helaas ben ik te oud en niet gezond genoeg om zo te gaan reizen. Wens U veel plezier op uw ontdekkingsreis.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De heer Asher stelt dat de linkse partijen samen nog nooit zo klein zijn geweest.. Tja, dat kan zo zijn indien je de VVD en het CDA nog steeds kwalificeert als rechts.. maar dat is natuurlijk al sinds lange tijd niet meer realistisch.
Als je alleen maar kijkt hoe VVD en CDA de afgelopen kabinetsperiode gestemd hebben, dan was dit doorgaans helemaal in lijn met D66 en GroenLinks.

Dus mijn conclusie zou dan ook zijn dat links nog nooit zo groot geweest is,.
Eens dat de gemiddelde VVD en CDA kiezer dit wellicht niet door hebben.. zij denken na alle grondige NPO indoctrinatie wellicht nog steeds dat ze rechts gestemd hebben.

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe komt u erbij dat ik een ongeldig email account heb?
Ik gebruik al jaren hetzelfde, nog nooit problemen met gehad

Uri van As
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

U heeft zich vandaag uitgeschreven met een correct gespeld, werkend e-mailadres. Controleer de juiste spelling van uw ingevoerde e-mail adres in uw reactie profiel.

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Gebruik van ongeldige e-mail-accounts is niet toegestaan. Controleer uw ingevoerde e-mailadres. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x