Wie op Rutte stemt, legitimeert het overheidsfalen

Stem niet op de traditionele middenpartijen

Titelfoto: Mark Rutte door Roel Wijnants, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

Vlak voor de verkiezingen ziet het er naar uit dat de VVD de grootste partij blijft en dat Rutte in een nieuw kabinet gewoon kan doorgaan met zijn stoere praatjes, niet nagekomen beloftes en gemanipuleer. Hij speelt met de traditionele middenpartijen en heeft de kloof tussen burgers en politiek verder vergroot. Rutger van den Noort ziet een laatste kans om het vooruitzicht van nog vier jaar Rutte te voorkomen.

Het overgrote deel van Nederland interesseert zich totaal niet voor politiek. Slechts een fractie is lid van een politieke partij en minder dan 10% van Nederland kijkt naar de talkshows. De laatste debatten voor de verkiezingen van aanstaande woensdag zullen ongetwijfeld meer dan een miljoen kijkers per stuk trekken, maar dat betekent nog altijd dat meer dan 80% van de Nederlanders liever gewoon Netflix aanzet, aan het werk is, een boek leest of de hond uitlaat. Rutger van den Noort doet een laatste oproep voor de verkiezingen.

En hoezeer velen op de sociale media ook verbolgen zijn over het grote aantal zetels in de peilingen voor de VVD, het is compleet begrijpelijk als je je verdiept in de werkende klasse in de buitenwijken en VINEX-locaties van Nederland. Het leven gaat zijn gangetje, Rutte oogt zelfverzekerd en deze vorm van stabiliteit is voor veel Nederlanders comfortabel.

 

Gesprekken

Tijdens gesprekken met buren, vrienden en collega’s kan je veilig zeggen dat je op Rutte stemt en ondanks zijn vele fouten is hij wel degene die verantwoordelijkheid draagt. Iedereen kan makkelijk kritiek hebben, maar de beste stuurlui staan aan wal en hij werkt dag en nacht voor ons, aldus deze gewone mensen.

Maar wanneer je iets verder doorvraagt naar het beleid en de koers van Nederland is de steun voor Rutte totaal onzichtbaar. Bijna niemand is echt tevreden met het zwalkende coronabeleid van Mark Rutte. Zo is iedereen gefrustreerd over het falen van het testbeleid, de trage vaccinatiecampagne, wel of geen mondkapjes, de leugens over het als eerste afschaffen van de avondklok en debiele maatregelen waar niemand zich aan houdt, zoals de bezoekregeling van één persoon. Ik ken niemand waarvan opa en oma los van elkaar op bezoek komen en iedereen vult in dat ze samen een huishouden vormen, hetgeen een compleet evidente argumentatie is. En Rutte? Die duikt weg achter het lichaam van het benoemde tussenschot Jaap van Dissel.

 

Sorry

Op het gebied van de toeslagenaffaire is de vox populi volgens mij heel anders. Eigenlijk boeit het maar weinig mensen wat er echt is gebeurd met de slachtoffers – we zijn al te individueel -, maar onze eigen angst voor het onrechtvaardige en onvoorspelbare systeem van de overheid maakt dat het een groot issue is geworden. En Rutte? Die zegt sorry en trekt het breed naar het systeem. De kiezer blijft hierdoor vertwijfeld achter, niet beschermd door het parlement of de staat, want wij “hebben een Kamer die de staat vertegenwoordigt bij de burgerij, in plaats van andersom”, aldus Martin Sommer gisteren in de Volkskrant.

 

Groeten

Bij grotere trends in de samenleving ken ik weinig mensen die vinden dat het een goed idee is om op neoliberale wijze de maatschappij te verschralen en steeds meer schakels daarin, zoals kleinschalig onderwijs of buurthuizen, te sluiten. Ook het gebrek aan omzien naar elkaar wakkert als een veenbrand. Er is een latente behoefte aan meer samenleving; een oprisping daarvan zag je even tijdens de eerste lockdown als je een rondje liep over straat: mensen groetten elkaar weer. Die onderlinge solidariteit was snel weer verdwenen.

 

Uitzetbeleid

Natuurlijk moeten vluchtelingen in nood geholpen worden, maar of Nederlanders echt zo blij zijn met alle Oost-Europeanen en kansarme gelukszoekers uit Afrika is maar zeer de vraag. We willen snelle asielprocedures, maar ook daar slaagt de overheid na tientallen jaren immigratie nog steeds niet in. Om nog maar niet te spreken over het uitzetbeleid, dat alleen op papier bestaat. Continue worden er beloftes gedaan over immigratie en integratie, maar we zitten gevangen in het net van zelfbedachte wetten, regels, suïcidaal moralisme en internationale verdragen.

 

Verliezers

En zo bevinden we ons in de situatie, een paar dagen voor de verkiezingen, dat de grote middenpartijen weer een flink deel van de stemmen lijken te gaan halen en dat daarmee het afbraakbeleid van de afgelopen tien jaar gewoon op de meeste vlakken gecontinueerd gaat worden, ondanks de kritiek van de gemiddelde Nederlander. Mensen willen wel verandering, maar de aangeboden alternatieven zijn ook niet bijzonder attractief.

 

Nieuwkomers

De populisten hebben meer visie dan de gevestigde orde, maar weten de gemiddelde Nederlander net genoeg af te stoten om niet groot te worden. Er zijn nieuwkomers, maar daar zit ook geen overtuigende partij bij met mensen die het verschil gaan maken in de Haagse slangenkuil door slagkracht, visie, promotiekracht of originaliteit.En zo moeten we een kruisje gaan zetten achter een naam van een partij, waarbij je eigenlijk heel armoedig de minst slechte aan het kiezen bent. Om heel eerlijk te zijn vind ik deze situatie niet te verkroppen.

 

Alweer Rutte

Ik beeld me dan in dat we op 18 maart wakker worden en weer vastzitten aan een vier jaar problemen weglachende Rutte: het doorrollen van maatschappelijke misstanden, geen actie bij migratie, ineffectieve klimaatmaatregelen, miljardeninvesteringen in Zuid-Europa, afkalvende zorg en onderwijs in Nederland en dezelfde beroepspolitici met hun communicatieleger in Den Haag die het allemaal zo goed weten, maar zelf nog nooit een cent hebben verdiend.

 

Overheidsfalen

Wat me daarin het allermeeste steekt is dat deze situatie met zo’n verkiezingsresultaat door onszelf wordt veroorzaakt. Door opnieuw op Rutte en zijn middenpartijen (VVD, CDA, PVDA, D66) te stemmen legitimeren we opnieuw vier jaar overheidsfalen. Eenmaal per vier jaar werken de politieke partijen zich uit de naad om met allerlei valse beloften je stem te bemachtigen, waarna het enige belang dat telt hun eigen belang is.

Leeghoofdig lachend, sorry zeggend en inlevend “het raakt me wat je zegt” denkt Rutte alle kritiek te pareren, maar dat hij daarmee het vertrouwen in de politiek keer op keer erodeert interesseert hem geen moer.

 

Stem polariserend!

Middenpartijen veroorzaken door hun compromisgerichtheid en conflictvermijding, in combinatie met het lijfsbehoud van bewindspersonen, halfzachte oplossingen, die tijdens de implementatie door het ambtenarenapparaat nog verder onwerkbaar worden gemaakt, met een complete nationale lethargie als resultaat.

Er is maar één manier om deze cyclus te doorbreken en dat is je stem niet aan ze te geven. Aangezien ik een radicale democraat ben, maakt het me niet uit op welke partij je stemt, maar alsjeblieft: stem nou niet Rutte of zijn vriendjes van de middenpartijen! Stop met het legitimeren van het overheidsfalen, stem ze weg!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
55 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik krijg altijd plaatsvervangende schaamte als iemand overtuigend zegt op rutte te stemmen.
In de meeste gevallen heb ik binnen 15 min iemand bij het gezonde verstand te pakken en zien ze in hoe dom dat eigenlijk is.
Als meer mensen dit nu ook eens doen, zal er wellicht een kleine verschuiving naar de juiste kant van de weegschaal rollen.

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

En dan die verpauperde kamerbewoner die trots vertelt dat hij D 66 heeft gestemd.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vlierbloesem

The horror!
Ikzelf denk overigens dat hun zetelwinst voornamelijk virtueel bestaat met hulp van 1 miljoen donatie en trollenleger.
Die el qaq voelt zich zo verheven boven de gewone nederlander, die kunnen alleen winnen met vals spelen, zie Amerika.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Klopt. Duidelijk is dat de npo deze verkiezingen heeft gewonnen. Het grote weggeven van nederland kan voortgezet.
Heb er buikpijn van.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Over het falen van de regering Rutte gesproken, ik heb nog niemand gehoord over het volgende:
– op 1 december werden mondkapjes verplicht in winkels (er lagen ruim 1200 mensen in het ziekenhuis, zonder IC bedden mee te tellen)
– op 15 december werden de niet-essentiële winkels gesloten ( er lagen ruim 1400 mensen in het ziekenhuis, zonder IC bedden mee te tellen)
– op 23 januari werd de avondklok ingesteld (er lagen 1600 mensen in het ziekenhuis met corona, zonder IC bedden mee te tellen)
We zijn inmiddels bijna 2 maanden verder en er liggen nog steeds ruim 1300 mensen met corona in het ziekenhuis, zonder IC bedden mee te tellen.
CONCLUSIE: wat we ook doen het aantal ernstig zieke mensen schommelt steeds tussen de 1200 en 1600, ongeacht de maatregelen die er genomen worden.
Als je maatregelen neemt en vervolgens constateert dat die geen enkel resultaat opleveren in de werkelijkheid, is het dan logisch om te constateren dat die maatregelen kennelijk zinloos waren? Of is het dan logisch om er stug mee door te gaan, omdat het zo beroerd staat om toe te geven dat het allemaal zinloos is geweest?

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Nee absoluut niet, heb soms het gevoel dat gezichtsverlies belangrijker is dan de stand van ons land. Treurig!

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Je begrijpt het niet maar ik zal je helpen, doen we graag. Zonder genoemde maatregelen zouden het er veel meer zijn. Snappie. Groetjes Mark & Hugo.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Het punt van mijn betoog is nu juist dat al medio oktober het gemiddelde van 1400 coronazieken (zonder IC) werd gepasseerd. ZONDER MAATREGELEN.
Dus 1,5 maand VOOR de eerste maatregel. Bovendien begon de daling begin NOVEMBER – bijna een maand VOOR de maatregelen.
CONCLUSIE:
1 – de vermeende oorzaken zonder maatregelen veroorzaken een LAGER aantal zieken dan MET maatregelen.
2 – de daling was al ingezet VOOR het ingaan van maatregelen, dus hier spelen andere factoren een rol.
Als het aantal zieken ZONDER maatregelen hoger zou zijn geweest, dan had dat in de grafiek zichtbaar moeten zijn geweest VOOR 1 december. Maar dat is het NIET.
Er spelen dus andere factoren mee, zoals afnemende weerstand als gevolg van opsluiting en uitzichtloosheid.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Nee, dat het niet erger is geworden, ligt dan aan de effectiviteit van de maatregelen.
Als het beter gaat, komt het door de maatregelen, dus die moeten blijven.
Als het gelijk blijft, komt het door de maatregelen, maar moet het eigenlijk nog strenger.
Als het erger wordt, komt dat omdat wij de maatregelen niet goed genoeg naleven.
Als het heel erg wordt, komt dat door de engelse variant en ondat wij de maatregelen niet goed naleven.
We zijn dus nog lang niet van de maatregelen af.
Dat is ook niet de bedoeling van rutte, want als het te goed gaat, worden mensen minder bang, gaan ze nadenken en vermindert de vacvinatiebereidheid, vaccineren is het doel van deze hele zogenaamde pandemie.

Maria e.
Maria e.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En ook je betoog zal maar door een aantal mensen gelezen worden en de meeste Nederlanders niet bereiken. Simpelweg omdat het ze niet interesseert en alleen maar kijken wat er volgende week aan terrasjes weer open kan. Dat ze steeds minder geld overhouden, het sociale helemaal naar de vaantjes gaat en de overheidsvoorzieningen steeds verder worden uitgekleed hebben ze niet eens in de gaten. Totdat…

Walter
Walter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Maria e.

Inderdaad ,Totdat…niet alleen de winkeliers en middenstand maat ook de gemeentes zijn leeggebloed ,en ze de EU als redder met(ons eigen inleg) het basis inkomen door de strot gaan duwen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is een hoeder van een grote kudde tevreden blatende schapen. Van leugens en manipulatie heeft deze kudde nooit iets van gemerkt. Met een beetje gras blijven zij tevreden bij hun hoeder met de sympathieke glimlach.

Nenne
Nenne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De arrogantie van Rutte en Kaag hebben mij doen beslissen op Martin Bosma ( politicus van het jaar) te stemmen

jan
jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

idem

Netty
Netty
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wacht maar tot men dit Rutte wanbeleid écht in de portemonnee en in de persoonlijke welvaart gaat voelen.
De doorsnee Nederlander geeft niks om politiek, zegt van Noort zelf al. Dat zal pas veranderen als de resultaten van dit wanbeleid mensen persoonlijk gaat raken.
Het valt mij bijvoorbeeld op dat heel veel Nederlanders momenteel, heel begrijpelijk, in de startblokken staan voor een zomervakantie naar het buitenland.
Wanneer dít soort verlangens niet meer kunnen worden bevredigd, de persoonlijke luxe cq welvaart dus. Pas dan zullen de kartel stemmers zich van Rutte af gaan wenden.
Tot dan accepteert men alle leugens en gebroken beloftes.
Accepteert men de overvol loop en daardoor sluipende
(financiële) vernietiging van Nederland, met analfabeten en laag of niet geschoolden uit niet Westerse- en of islamitische landen.
Accepteert men de teloorgang van wat ooit goede gezondheidszorg en prima onderwijs was.
Omarmt men het groteske en geldverslindende waanidee dat de mens de natuur kan “maken en breken” .
En vooral niet te vergeten, accepteert men het streven, volledig overgenomen te worden door de EU met zijn belachelijke Groot Europees Rijk waanidee. Etc etc!!
Dus burgers van Nederland maak uw borst maar nat voor opnieuw 4 jaar ellendig, leugenachtig, doorschuivend, wegduikend en vernietigend Mark Rutte “beleid” incl zijn (nieuwe?) slaven tuig!
Zelf ga ik weer, sowieso als de grootste tegenstem, PVV stemmen, de tweede partij van Nederland.
Rechts is al veel te veel verbrokkeld.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

ja, wij ook. De lijst met kandidaten heb ik al bij het oud papier liggen. Die heb ik niet nodig. Ik heb maar een paar keuzes en die weet ik uit mijn hoofd wel.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

“Wanneer dít soort verlangens niet meer kunnen worden bevredigd, de persoonlijke luxe cq welvaart dus. Pas dan zullen de kartel stemmers zich van Rutte af gaan wenden.”
Ik hoop dat je gelijk hebt. Maar dat hoopte ik ook toen er elk jaar 50 000 kansloze migranten binnen kwamen. Dat hoopte ik ook toen er miljarden richting Griekenland stroomden, met de verzekering dat die met rente (JK de Jager) zouden terugkomen, terwijl iedereen wist dat het in werkelijkheid nooit zou terugkomen. Dat hoopte ik ook toen… nou ja ik maak de lijst niet langer.
Ik ben bang dat de gemiddelde Nederlander zo bang is voor verandering, dat hij elke nieuwe tegenvaller zal rationaliseren met ‘het is beter zo’ ‘het kan niet anders’ ‘het moet vanwege de afspraken met EU/ VN/ enz enz.’
De gemiddelde Nederlander is bereid om elk beleid te slikken zolang er aan twee voorwaarden wordt voldaan:
1- het dagelijkse leven gaat door (dan maar zonder vliegvakantie)
2- conflicten met andere landen worden vermeden.
Er zijn momenten in het leven dat een mens veel liever ongelijk zou willen hebben. Maar zelfs dat zal op18 maart een onvervulbaar verlangen blijken, ben ik bang.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een stem op rutte en co, is een stem op de totale vernietiging van Nederland. De lockdown blijft bestaan: en uiteindelijk verandert er niets. Zie rivm.
Ik stem Fvd om een verandering te krijgen. Al die zg peilingen zeggen NIETS over het stemgedrag.

Caranzan
Caranzan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als we Nederland terug willen hebben moeten we af van dit schaduwkabinet van de VN/EU. Wij moeten onze soevereiniteit weer terugpakken.
Er is slechts één partij die daar onbetwistbaar en vanaf haar oprichting voor strijdt.
Deze partij, het FvD is ook de enige manier om ons land te redden, als het niet lukt is ons land sowieso verloren.
Maak het FvD de grootste en stop de sloop van ons mooie land.
Maar een eind aan de verkoop van ons land aan de globalistische elite van de EU/VN, reken af met corrupte politici.

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Caranzan

Helaas is Thierry gekke dingen gaan doen met o.a klimaat gekkies, Lange Frans en co. Ook Thierry’s virus ontkenning is absurd want >500.000 doden wereld wijd ten gevolge van een griepje is natuurlijk niet realistisch. Met alle actuele thema’s moeten we de oplossingen baseren op innovatie en stoppen met wetten die niet werken, dat betekend stoppen met Bioverbranding maarThorium Centrales bouwen, Grenzen dicht ivm CO2, PFAS en overbevolking etc, etc.
Jammer dat Geert Wilders zo extreem is want via het verdrag van Straatsburg in 1975 hebben we het land al uitgeleverd (Islam voor Olie) en kan hij het ook niet meer terugdraaien. Hij maakt zichzelf hierdoor een protest beweging en komt hij nooit in de regering.

jan
jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Quote: “Wat me daarin het allermeeste steekt is dat deze situatie met zo’n verkiezingsresultaat door onszelf wordt veroorzaakt.” Wie is “ons”? Ik in ieder geval niet. Ik betoog als staatsrechtjurist en bestuurskundige al sinds de start van Opiniez – in navolging van Daudt – dat Nederland geen democratie is. Hoogstens een particratie als je vriendelijk wilt zijn. Tot de geaccepteerde “middenpartijen” behoren clubjes die in wezen volstrekt anti-democratisch zijn. Hoezo afschaffen (beperkt) referendum? Nu parlementariers niet meer met de postkoets naar Den Haag moeten (1848) een volstrekt haalbaar en legitiem middel om over alles en nog wat te stemmen. Maar het doorbreekt de macht van de partij-elites. Uit de reacties hier op Opiniez concludeer ik dat de meeste lezers dit wel door hebben. Maar het gaat slechts om een beperkte hoeveelheid mensen in een hoekje van het internet. Wynia’s Week had in korte tijd een veel groter bereik. Jammer!

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Het overgrote deel van Nederland interesseert zich totaal niet voor politiek.”
Juist: het overgrote deel van de Nederlanders is alleen geïnteresseerd in zijn dagelijkse leven, de dagelijkse dingetjes. Alles voorbij het tuinhek moeten de anderen regelen, want hij heeft wel een eigen leven, ja?
Wegkijken hoeft deze Nederlander niet, want hij staat achter een muur van onverschilligheid die het uitzicht op de werkelijkheid volstrekt belemmert. En deze Nederlander heeft er heel veel voor over om deze situatie zo te houden. In welke wereld zijn kleinkinderen zullen leven, boeit hem helemaal niet.

p.
p.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat helemaal niet om Rutte. Het gaat om de koers. En die gaat ongewijzigd blijven, ook als Rutte weg zou zijn. Sterker nog, tijdens het lezen van dit artikel schoot me opeens te binnen hoe het toch kan dat (geheel tegen de trend van de afgelopen jaren in) de MSM zoals bijv. Nieuwsuur de laatste dagen opeens best kritisch tegenover Rutte staan. Maar dat is zo logisch als wat wanneer je beseft dat het plan (ook van Rutte) is dat Kaag premier moet worden. Daartoe helpt enerzijds het in de spotlights zetten van Kaag (wat de NPO al ruim een jaar met grote ijver en enthousiasme doet), maar anderzijds natuurlijk evenzeer het downplayen van de concurrentie. Vandaar een week of twee geleden opeens de actie ‘Klaver-omkappen’, en vandaar natuurlijk óók de meer kritische houding richting Rutte (en vandaar natuurlijk ook het debat Kaag-Rutte afgelopen woensdag waarin Rutte zich wat flets betoonde en Kaag kon ‘schitteren’).
Het is allemaal al beklonken. Kaag gaat de Big Reset-klus van het WEF klaren. Ongeacht de uitslag woensdag.
Stem in elk geval op GEEN ENKELE kartelpartij. Al zal ook dat niet helpen, want met PVV en FvD zal niemand willen regeren.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Het zou me niets verbazen als rutte na de verkiezingswinst een baan bij de vn aanneemt en de premierspost aan al qaag laat. Zijn we eindelijk van de slang af, krijgen we er een kraken voor terug.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Dat is mijn nachtmerrie ook.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Klopt. De grote winnaar van de verkiezingen is de npo.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als het Nederlandse volk de komende dagen wéér massaal op de middenpartijen stemt verdient Nederland blijkbaar nog 4 jaar van deze misère. De uitslag van de verkiezingen tekent zich af, ik hoef alleen nog maar een vakje rood te kleuren. Als zelfs een groot aantal tegenstemmen geen gewicht in de schaal legt, is de enige mogelijke conclusie dat het tijdperk van inzicht nog niet is gekomen. Aan mij zal het niet liggen, van Haga is mijn man. Voor nu prijs ik me gelukkig dat ik nog 4 jaar mag klagen, meer winst valt er zo te zien niet te halen. En ik hoop dat van Haga 4 jaar lang mijn spreekbuis zal zijn in de duistere tijden die komen. Over een paar jaar komt dit circus weer in de stad, en gaan we zien of de blinde massa inmiddels genezen is.

Ik voorspel de kortste formatieperiode ooit.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

ja, Haga is een goede vent. Thierry zou uit de spotlights moeten en Haga zou lijsttrekker moeten zijn……. zouden ze veel succes mee oogsten.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, hoor. Wij gaan op Wilders stemmen. En die gaat ook niet alles voor elkaar krijgen, maar hij doet wel wat ‘ie doet met de beste bedoelingen voor ons. En dat het wat langer zou duren, moeten we dan accepteren. Bij Rutte mis ik zelfs de beste intentie voor ons als burgers. En dat vind ik onverteerbaar.
Ook dat gebash op partijen als PVV en FvD ben ik MEER dan spuugzat.

Henk Jan
Henk Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat klopt gewoon, er is zoveel misgegaan de afgelopen kabinetten rutte, inkomens ongelijkheid, privatiseringen, optreden belastingdienst, immigratie, klimaat etc, te verschrikkelijk voor woorden, ik stem daarom na jaren vvd, de geen ondernemers partij, op fvd.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte kijk eens goed naar de filmpjes van het optreden van de politie, op het Malieveld dit is jouw beleid.
Jij ben er voor alle Nederlanders zeg je altijd, dat is goed te zien op de filmpjes.
Schandalig knul, kijk goed voor je het weer vergeet.
Politie die gewoon iemand voor een rijdende bus gooien.
Politie die gewoon bijherhaling, mensen op hun onbeschermde hoofd slaan.

Ik weet wat ik vandaag moet gaan stemmen.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mammoetwet. Mensen kunnen niet meer zelfstandig nadenken en onderzoeken. Wilders zet Nederland voorop en moet beveiligd worden. Rutte zet Nederland laatst en kan op zijn fietsje naar zijn afbreukwerk.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verschrikkelijk Rutte wat er onder jouw supervisie vandaag in Den Haag weer heeft plaats gevonden, dienders in uniform en als burger vermomt, drijven mensen met een andere mening als jij, let op mensen, in een hoek en zoeken dan de confrontatie, de politie met de lange lat, paarden en honden en een waterkanon, verschrikkelijk Nederland een politiestaat onder Rutte,

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind het de moeite om op een detail te reageren.
https://www.youtube.com/watch?v=wt8mwsreG8o
Mij gaat het om het eerste deel van deze bijdrage. Avish is uitgenodigd voor een debat over immigratie. Een vluchteling is ook aanwezig en heeft geen goed woord over voor Nederland. Het debat gaat zoals zoveel op de buis tot Avish zijn moment pakt en gewoon wat vragen stelt. Die vragen mogen niet gesteld worden, want al snel staat hij op lange teentjes. Een debat over migratie dient uitsluitend te gaan over hoe zielig de vluchteling is. Dat alle vluchtelingen hier zijn gekomen om Nederland op te bouwen (proest) en geen kans krijgen, want discriminatie bla bla.

https://www.wyniasweek.nl/de-immigratie-kost-nl-veel-geld-maar-de-autoriteiten-kijken-liever-weg/
Het is niet alleen Rutte die het niets kan schelen hoe lang onze verzorgingsstaat dit nog kan dragen. Er zijn slechts twee partijen die een antwoord hebben, maar die hebben te maken met een democratisch gezwel genaamd cordon sanitair. En de media houden de mythe in stand of het nu om vluchtelingen gaat of om een virus.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Die vluchteling heeft een perfecte wereld verlaten waarin hij dromedarissen hoedde. Nu vraag ik me serieus af welke westerse wereld geïnteresseerd is in een dromedaris hoeder. Maar het benoemen van een capaciteitsprobleem is kennelijk reden om de emoties tot het plafond te laten rijzen? Serieus wie heeft er in dit land behoefte aan een dromedaris hoeder?

Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het met u eens, echter de enige oppositie partij die een grote kans maakte is door de grote leider zelf opgeblazen. Verder ben ik blij met mijn Poolse loodgieter, hij werkt gewoon 12 uur per dag als het nodig is, zijn Nederlandse collega gaat om 4 uur naar huis….zijn Nederlandse baas kan geen autochtone of mensen met ( noord afrikaanse ) achtergrond werven, die zitten liever thuis voor 100 euro minder per maand. Ook blijven nederlandse in de WW omdat ze in bv Overijssel willen blijven wonen en niet willen verhuizen naar het Westland, die Polen zijn 1500 km van huis en daar klagen wij dan over. Dat de overheid wat tegen te veel immigratie moet doen ben ik met u eens, maar de prioriteit is dat iedereen die in dit land woont en kan werken, ook moet werken voor zijn geld.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft gezegd dat wij in staat van oorlog zijn met het virus.
In een oorlog is alles geoorloofd.
Dankzij zijn briljante propaganda machine zoals de MSM en sociale media, inclusief de Telegraaf, heeft Rutte een collectieve angstpsychose gecreëerd zoals nog nooit eerder in de vaderlandse geschiedenis is vertoond.
Chapeau!

Sailor 1
Sailor 1
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat Martin Sommer zegt. Geleide democratie. Waar zien we dat ook nog meer? China en Rusland komen zomaar in beeld. Denk niet dat je daar nou blij mee moet zijn. De Nederlandse politiek is een soort “Ambtenaren voor Ambtenaren” festival geworden.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie op deze paljas stemt heeft een hekel aan vrijheid.
Leugens, demoniseren en het kweken van angst en tweespalt, zijn het handelsmerk van de loopjongen van de club achter gesloten deuren.

Deze knul zet wederom een groot deel van de Nederlandse kiezers buitenspel en plaats ze gelijk bij het grof vuil.

Bedankt kiezers op dit Linkse demoniserend gedrocht.

WillemH
WillemH
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Stem niet op de middenpartijen”

En dus linkse woke kliek als GL (biomassa hoax)? D66 (Kaag en “nieuw leiderschap” LOL)? SP (hoeveel zetels? maar voor linkse stemmers wellicht de enige keus)……..?????

Of op rechts vooral “tegenpartijen” als PVV (anti moslim en grotendeels linkse ideeën) FVD (covid is een flinke griep)? Ja21 (landelijk hoeveel goede politici?), CodeOranje (Den Haag in de provincie?)……….???????

Kortom er valt voor veel conservatieven niet echt veel te stemmen. VVD moet weer eigen gezicht krijgen: echt pro-MKB, meer blauw (ook doen), stop uitholling zorg en defensie, vervang inferieur milieu plan (en kernenergie of iets anders inclusief, stop al die molens/zonne-energie velden en dus stop landschapvervuiling). Ik had persoonlijk gehoopt dat Dijkhof VVD een ander gezicht had gegeven. Helaas.

Maar “stop overheidsfalen” en “nieuw leiderschap” doet mij hoofdzakelijk denken aan “take back control” propaganda achter Brexit. Holle vaten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is prachtig hoe de politici vertellen wat zij allemaal willen, geweldige plannen maar geen een zegt wat het de burger gaat kosten. Amsterdam was ook zo groen geworden totdat men merkte dat zij voor de molens in hun achtertuin hebben gestemd.

Antoinette
Antoinette
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik heb een kijktip voor iedereen die twijfelt aan Rutte.
Het interview van Jorn Luka met Arno Wellens.
Over de verdragen die Rutte doodleuk getekend heeft en hoe hij daarover liegt.
Arno legt het heel duidelijk uit. Echt een aanrader. Ga er maar even lekker voor zitten en laat u verbazen.

Antoinette
Antoinette
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Antoinette

Eigenlijk is dit ook een kijktip voor iedereen die niet twijfelt aan Rutte….

Rene
Rene
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rene Nies Ik dacht Rutger stemt wel op Derk Boswijk van het CDA, een enthousiaste ondernemer die voor haalbare klimaatdoelen gaat.

trackback

[…] Rutger van den Noort Rutger van den Noort Vlak voor de verkiezingen ziet het er naar uit dat de VVD de grootste partij […]

J.C.
J.C.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik stem juist WEL op Mark Rutte. Er is een spreekwoord dat zegt ” De beste stuurlui staan aan wal” En wat blijkt, er zijn heel veel “Beste stuurlui” Het in deze moeilijke tijd goed doen en naar ieders tevredenheid lijkt mij een onmogelijke opgave. Ik vind dat onze regering het goed doet wat niet betekent dat er fouten gemaakt wordenwordenp. Geen fouten is niets doen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J.C.

Noem eens één ding J.C, wat Rutte goed heeft gedaan voor mij als oudere Nederlander, in de jaren die hij doorspekt met leugens aan het bewind is geweest.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J.C.

Lees uw reactie nog een keer door, of beter in uw geval nog een stuk of 5 keer, en reflecteer het dan nog eens op de afgelopen 10 jaar rutte.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

juist. Bij nieuwsuur werd duidelijk dat er NIETS is uitgekomen. Veel VVD mensen er uit met integriteitszaken. Onterechte beslissingen van OM om Wilders te vervolgen. Hij laat OOK toe DAT het OM zo’n achterlijke beslissing neemt terwijl veel linkse politici NET zulke opmerkingen maakten maar niet worden vervolgd. Oudkerk, Spekman, Samsom

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

het rapport van dr Jan van de Beek wordt natuurlijk ook genegeerd.
Grenzeloze verzorgingsstaat. Lees dat maar eens en huiver voor de toekomst. We worden gewoon door het systeem opgevreten en die ‘asielzoekers’ maar problemen veroorzaken hier. Omdat er niet gekeken wordt wie hier wel zou passen en wie niet. Iedereeen wordt hier toegelaten. Geen selectie aan de poort. Ze zijn allemaal zielig. Tot ze door het lint gaan.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J.C.

ik kan niks verzinnen wat Rutte goed deed. Hij kan zelfs geen leiding geven aan VVD ministers zegt hij, want die luisteren niet naar hem. Hebt u de bijdrage bij Nieuwsuur niet gezien? Hij ging volledig door de pomp. Nergens antwoord op. Begon gewoon over andere dingen te blaten. Nee, GEEN goed idee hoor. Dan is Kaag zelfs nog stukken beter, al stem ik principieel niet op D66, maar op Geert.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J.C.

Welterusten, slaap rustig verder onder uw steen.
Blijkbaar heeft u zelf geen last van de maatregelen die moeten voorkomen dat er nog meer zieke bejaarden overlijden.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J.C.

J.C.
Pseudoniem van Rutte .

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J.C.

Beste J.C., ik beveel u het boek “Buitenparlementaire onderzoekscommissie 2020” van uitgeverij De Blauwe Tijger aan. Daarin zijn “Top Stuurlui” (o.a een biochemicus, viroloog, psychiaters, sociaal geograaf, onderwijzer e.a.) aan het woord die allen hun bevindingen te kennen geven over de onderzoeken, overheidsmaatregelen en de gevolgen ervan in hun eigen beroepsgroep. En dat zonder censuur en afhankelijkheid van de politieke ideeën van Rutte (en zijn bazen bij de EU en VN).
Natuurlijk worden er fouten gemaakt. Maar de negatieve economische en psychische gevolgen van de, onder leiding van Jaap van Dissel, genomen maatregelen, waarvan de effecten zeker niet geleid hebben tot minder besmettingen, integendeel, en het een jaar lang negeren van adviezen van wetenschappers anders dan die van het RIVM (Maurice de Hond, huisarts Rob Elens (hydroxychloroquine) en andere onafhankelijke wetenschappers) doen mij toch zeer twijfelen aan de bekwaamheid van Rutte als leider.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J.C.

Wat doet of deed deze regering zo goed, dat de keuze om op Rutte te stemmen wordt rechtvaardigd.

55
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x