Wie stopt de Wokewaanzin?

De nieuwste vorm van linkse gekkigheid

Foto:

Is de SP wel ‘woke’ genoeg? Mag je nog wel zeggen dat de quantumtheorie superieur is, of is dat racistisch? Wist u dat een (blanke) baby van drie maanden al tekenen van racisme vertoont? Eén plus één is geen twee meer, want dat is kapitalistisch en wit privilege. En natuurlijk kan een blank mens de belevingswereld van een donker mens niet begrijpen. Wie stopt de waanzin van de wokecultuur? Door Alma van Hees.

Wokeness is het nieuwste fenomeen op de linkerkant van het politiek-culturele spectrum. Onlangs tweette Wierd Duk een impressie van waar ‘woke’ voor staat:

“Je moet onze theorie over racisme onderschrijven. Je moet accepteren dat er 72 genders zijn. Je moet ophouden met het woord ‘vrouw’ te gebruiken, want dat is kwetsend. Je moet instemmen met onze visie over de westerse geschiedenis als één aaneenschakeling van misdaden en zo niet, dan noemen we je een racist. Je moet ermee instemmen dat je kinderen onderricht krijgen over genderfluidity en worden voorgelezen door drag queens met namen als Flo-Job. Je mag nooit de islam bekritiseren. Je moet ermee ophouden om grappen te vertellen die wij afkeuren en woorden die we uit de tijd vinden. Zo niet, dan zorgen we ervoor dat je ontslagen wordt. Je moet letterlijk knielen voor onze politieke opvattingen en wee degene die dat weigert.”

 

Schandpaal

Overdreven, denkt u misschien. Maar wie hebben we allemaal niet zien knielen voor Black Lives Matter? Onlangs is in de VS de gerenommeerde journalist Donald McNeil na een lange staat van dienst door de New York Times ontslagen, omdat hij een keer in een gesprek met een student het n-woord had gebruikt (nigger). Niet uit zichzelf, maar ter verduidelijking van een vraag van een student over een tienermeisje, dat jaren na dato publiekelijk aan de schandpaal werd genageld vanwege een vroegere tweet met het n-woord, toen ze twaalf was.

De lijst van mensen die in de VS ontslagen zijn of wie het leven moeilijk is gemaakt door de wokes (‘de wakkeren’ vinden zij zelf, want de rest slaapt) groeit dagelijks. Of het nu over het n-woord gaat of de overtuiging dat je geslacht biologisch is bepaald: je wordt door de wokes bekogeld met hoon, agressie, censuur en uitsluiting.

Maar dat is een Amerikaans probleem. Toch?

 

Ook in Nederland

Recent zijn we verblijd met de succesvolle actie van een donkergekleurde activistische dame (Janice Deul) tegen de schrijfster en Booker Prize winnares Marieke Lucas Rijneveld, die door haar uitgever gevraagd was een gedicht van de zwarte Amerikaanse dichteres Amanda Gorman te vertalen. De reden: een ‘witte’ kan de levenswereld van een ‘zwarte’ niet begrijpen. Dat spreekt toch vanzelf?

De totaal eenzijdige kijk op de rol van de Westerse wereld in de slavenhandel is inmiddels gefiatteerd door ‘onze’ slavernijtentoonstelling. “De islamitische slavernij, met miljoenen Europeanen als slachtoffers, wordt om politiek-ideologische redenen genegeerd”, schrijft Michiel de Jong in Wynia’s week.

 

Mentaliteit

Wat drijft hen toch, die wokies, vraag je je af.

Het is opvallend dat veel wokies welgestelde en verwende linkse (jonge) mensen zijn (met in hun kielzog de iets ouderen of hun ouders die deze boot niet willen missen). Zo’n luxe positie geeft vast een schuldgevoel in het aanzicht van een wereld met veel minder bedeelden. En omdat je graag iets goeds wil doen met je leven zoek je een hoger doel. En ga je voor die minder bedeelden knielen en je hijst ze op het schild, en je spreekt je eindeloos uit voor slachtoffers, vermeende slachtoffers en de rest. Zulke mooie woorden, verbinding en empathie, helemaal geweldig. En helemaal gratis.

Dan voel je je een goed mens. Dus kun je rustig een vliegvakantie boeken naar een zonnig eiland, en de CO2-uitstoot compenseren met een paar extra euro’s. Je schaft naast je benzineauto of hybride een elektrische auto aan. Want de actieradius van een volledig ‘groen’ mobiel vind je te beperkt. Iedereen moet natuurlijk elektrisch gaan rijden, zeg je. Even vergetend dat veel mensen zich niet eens een eerste auto kunnen permitteren. Een luxe elektrische tweede is helemaal onbetaalbaar. En wat vind je van de kinderarbeid die in je ‘groene’ auto zit?

 

Amazon

Woke. Waarom moet je daar bang voor zijn, vroeg een twitteraar zich af. Je negeert ze toch gewoon? Maar bang zijn is niet het punt. Het gaat om een beweging, een ontwikkeling, die andersdenkenden de mond snoert. Zoals Amazon bewijst: de grootste boekenverkoper ter wereld heeft besloten geen boeken meer uit te geven die niet door de woke-beugel kunnen. En zijn in ons eigen land onlangs ook niet boeken uit de bibliotheken verdwenen die gaan over een donkere kindervriend?

 

Uitgewist

Woke-cultuur krijgt imiddels ook voet aan de grond in Nederland. Hier zitten we met een premier die ‘systemisch’ racisme heeft ontdekt, wat dat dan ook moge wezen. En krijgt het bestrijden van ‘islamofobie’ alle aandacht terwijl de ramen van het Joodse restaurant HaCarmel voor de zoveelste keer worden ingegooid. Wordt gezwegen over het islamitische geweld tegen christenen, en de blanke boeren in Zuid-Afrika die worden afgeslacht bestaan al helemaal niet: ze zijn de verkeerde slachtoffers. En moet onze geschiedenis worden uitgewist: zoveel foute straatnaambordjes!

 

Cursus

Uitgeverij Atlas biedt nu een cursus aan om je van je White Privilege bewust te maken. Ze ruiken vast geld, ook al is het resultaat van dergelijke cursussen nul of zelfs omgekeerd. Maar hier wonen ook massa’s mensen die liever meegaan in het heersende ‘discours’, hoe waanzinnig dan ook, dan hun stem te verheffen uit angst doelwit te worden van de agressieve woke-aanvallen.

 

Die aanvallen liegen er niet om. Andersdenkenden moeten zwijgen en worden heropgevoed, zo vinden de wokes. Want, geheel in lijn met de beruchte Marxistische leerstellingen, hebben die andersdenkenden een vals bewustzijn. Ze hebben immers niet in de gaten dat hun witheid hen tot racisten maakt. Een baby van drie maanden is volgens de onderwijsautoriteiten in de Amerikaanse staat Arizona al een racist.

 

Critical Race Theory

Net zoals Marx iedereen wilde doordringen van de klassenstrijd: heb je als arbeider niet in de gaten dat je onderdrukt wordt door het kapitaal? De critical race-theorie, waarop de wokies zich baseren, is doordrenkt van hetzelfde principe: er zijn heersers en onderdrukten. Alleen is de kapitalist nu vervangen door de witte mens, en de arbeider door iemand met een kleurtje. Klassenstrijd is rassenstrijd geworden.

 

Haat

De wokies haten alles waar de westerse samenleving voor staat en willen een compleet nieuwe wereld scheppen. Daarom moet eerst onze geschiedenis, cultuur en literatuur van foute opvattingen worden ontdaan. Door ze te verbieden, aan te vallen en te boycotten. Het werk van de geliefde kinderboekenschrijver dr. Seuss is door president Joe Biden in de ban gedaan, ook al predikte hij tolerantie en acceptatie. Het was niet genoeg. Want hij negeerde de machtsstructuren en riep zijn jonge lezers niet op om in actie te komen tegen injustice. Bovendien kwamen in zijn vijftig boeken maar 45 People of Colour voor op 2240 personen. Dat is helemaal geteld en veel te weinig, dus exit. Witte dode mannen worden op universiteiten al langer opgeruimd: portretten weg plus lesmateriaal, en hun standbeelden natuurlijk.

 

Racistische wiskunde

Ja, dit is een aanval op de westerse wereld, onze cultuur en geschiedenis. Diversiteit bejubelen en op basis van ras of huidskleur iemand een positie toekennen, in plaats van op kwaliteiten, levert schade op voor onze samenleving. Nog een stapje verder is wat er in Amerika gebeurt: de wiskunde omdopen tot ethnomathematics, waarin 1 plus 1 geen 2 meer hoeft te zijn, want dat is racistisch, kapitalistisch en imperialistisch.

Objectief en rationeel lineair denken is dus een kenmerk van whiteness. Dat is een racistische houding, stelt Greg Ashman, leraar en hoofd onderzoek op een onderwijsinstelling in Victoria, Australië en PhD-kandidaat, in Quillette. Al was het maar omdat er ook veel ‘niet-witte’ wiskundigen bestaan en wiskunde juist populair is bij minderheden.

 

Niets is superieur

Dat alles is woke, en dagelijks kan een nieuw dwaas voorbeeld aan deze opsomming worden toegevoegd. Is de SP wel woke genoeg, vroeg een interviewer van Nieuwsuur onlangs aan Lilian Marijnissen. YouTube blokkeerde schakers vanwege het gebruik van de woorden zwart en wit. En in de Scientific American, een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift, ging het over quantum supremacy dat onvermijdelijk een racistische bijklank heeft: supremacy mag niet meer, want niets is superieur aan iets anders. Alles is gelijk en alles is relatief…En dan te bedenken dat de woke-cultuur in de VS maar zo’n zeven procent van de bevolking in zijn grip heeft. Een minderheid die desalniettemin wel het publieke debat domineert.

We moeten in het geweer komen tegen deze waanzin. If wokeness wins, everyone loses.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
49 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch stuk, valt niets meer aan toe te voegen!
Wellicht op persoonlijke titel nog dit: Elk levend organisme wat mij betiteld als racist, kan van mij ongezien de rambam krijgen, geen discussie meer over deze onzin!
Zum kotzen dat linkse minderwaardigheidsdenken, daar moeten ze weldenkende mensen niet mee lastig vallen, bah.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat hele woke-gedoe, dat is een racistische totalitaire fascistische beweging, en je komt er alleen maar vanaf als je het met dezelfde intolerantie en hardheid bejegent als waarmee het andersdenkenden bejegent. Je moet er een soort cultuuroorlog tegen beginnen. Ik vind het een gevaarlijke destructieve beweging.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Het grootste gevaar is dat onze jeugd hiervan doordrongen wordt op scholen en sociale media en dit gaan geloven. En dat gekleurde jongeren deze ‘schuld’ zullen aangrijpen om zich af te reageren op blanken.

Bennie
Bennie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Die woke activisten moeten op elk vlak keihard worden aan gepakt.
Het woke marxisme moet in de kiem worden gesmoord.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Scherp artikel. Vergeet ook niet hoe, nadat de Marxisten de kerken hebben gesloopt, de Neo-Marxisten het traditionele gezin proberen te vernietigen. Want te patriarchaal. Met uitzondering van de autoritaire en patriarchale clancultuur binnen de islam, vanzelfsprekend.

M.v.d. Swaan
M.v.d. Swaan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel, wat ik niet begrijp: wanneer de “woke” mensen de “witte” cultuur zo afwijzen en verschrikkelijk vinden, zij wel van alle mogelijkheden die deze cultuur ontwikkeld heeft gebruik maken. Naar mijn mening zouden zij deze mogelijkheden (bv auto’s, telefoons, televisie, etc. , etc., ) ook niet moeten en willen gebruiken.’

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  M.v.d. Swaan

Dat geldt voor elke beweging die de westerse maatschapij afwijzen. Wel de vruchten er van plukken maar voor de rest afwijzen. Hoe selectief kun je zijn.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  M.v.d. Swaan

En de “woke”zwijgt over de grondstoffen die gebruikt worden in hun smart phone en elektrische groene auto’s. Mica en kobalt die worden door kinderhandjes uit de grond gehaald.

Rico
Rico
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het heeft wel iets grappigs als een een blanke de belevingswereld van een zwarte niet kan begrijpen waarom kan een zwarte dat van een blanke wel. Zijn ze dan zo superieur dat ze boven ons staan. Als je jezelf boven een ander verheft en ze doen niet anders dan ben je al fout bezig. De populaire termen van deze tijd vermijd ik liever. De rest vind ik meer op een soort jaloezie lijken, het is nu eenmaal zo dat de westerse wereld superieur is aan de rest, we willen de kennis echter wel delen en we maken er geen misbruik van. Ik zou zeggen maak er gebruik van en blijf niet in je minderwaardigheidscomplex hangen. De geschiedenis is wat het is het uiterlijk kan je misschien veranderen maar de geschiedenis zelf niet. Woke = Broke zeggen ze in Amerka het leid allemaal tot niets .

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rico

Het is niet alleen de vraag of zwarten zich kunnen inleven in de belevingswereld van blanken, maar ook zwarten onderling gedragen zich onderling racistisch.
Denk maar aan Rwanda (Hoetoe’s en Tutsi’s) en de afkeer van Zuid-Afrikaanse Zoeloe’s ten aanzien van migranten uit Zimbabwe.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het woke gedoe is een symptoom van een voortwoekerende linkse ziekte een ziekte die erger is dan het vervelende C virus.
Erg voor de patiënten maar helemaal verschrikkelijk voor de gewone goedwillende burgers ongeacht kleur.
Het zou mij overigens niet verbazen als die woke onzin meer racisme oproept dan het juist tracht te bestrijden.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Woke is niet bedoeld om racisme te bestrijden, maar om bepaalde bevolkingsgroepen – zo lang het maar geen blanken en Aziaten – zijn te bevoordelen. Segregatie is juist de bedoeling. Dit is oorlog op een nieuwe manier en wijkt niet af van het fascisme, waar bepaalde groepen mensen werden buitengesloten ter vernietiging. Misschien zal men zover niet gaan, want de kip met gouden eieren slachten is niet zo slim, altijd handig als er slaven overblijven om het werk te doen. Woke doet juist wat ze zeggen te bestrijden.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Alma, het is toch hemelschreiend hoe van een trotse Nederlanders bevolking, een zielige angstige opgehokte maatschappij is overgebleven.

Rutte heeft van de club van Opa Bernhard, een opdracht meegekregen en is er bijna in geslaagd om deze opdracht te voltooien.

Al een jaar lang is Rutte in staat gebleken, met hulp van Linkse troepen om Nederland met leugens en bedrog op het pad van angstige twijfelaars te brengen.

Let op in 2022 is men pas gereed met de eerste prik voor alle Nederlanders.
Dus regeert de angst gewoon door.
Bedankt kiezers op het Linkse Rutte Kartel.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het vervelende van het hele woke-circus is dat deze enorme minderheid zoveel aandacht krijgt. Ze krijgen altijd en overal een podium en/of zendtijd van het linkse mediakartel. De boodschap is dreigend, “U bent er schuldig aan dat u als rijke blanke bent geboren. En kijk mij eens zielig en getint zijn? Mijn achterstand is uw schuld.”. Vanuit een volstrekt wereldvreemd ideaal (gelijkheid) geloven de wokies dit. Ze willen dat iedere blanke boet voor zijn of haar “misdaden” en hopen zo die gelijkheid te bereiken.

Nu ik dit zo schrijf bedenk ik me dat woke een kopie is van religieuze doctrines, zoals de christelijke leer. “U bent geboren met een erfzonde. Om deze zonde van u af te schudden en de hemel te bereiken dient u onze leer te volgen en zich aan deze 10 geboden te houden. Daarnaast is het uw taak om zoveel mogelijk anderen te bekeren om uw plekje in het hiernamaals veilig te stellen”.

Woke is dus eigenlijk een religie waar de blanken niet alleen voor zichzelf een donatie in de collectebus dienen te doen, maar vooral ook voor de nepslachtoffers. En wie niet gelooft wordt verketterd en gaat naar de hel.

Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

” ……….en hopen zo die gelijkheid te bereiken.”. Zal ze nooit lukken.
Vooral door hun racistisch geschreeuw overal waar zij een podium krijgen.
Zulk volk kun je met het blanke redelijke verstand toch niet serieus nemen.
Zij vergroten integendeel de polarisatie tussen blank en zwart, waardoor de, tot nog toe, niet discriminerende blanke, het uiteindelijk wel wordt. Self fullfilling prophecy.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Woke is een nieuwe vorm van toegepast marxisme. Alles draait om gelijkheid ten koste van vrijheid. Want talenten en capaciteiten zijn ongelijk verdeeld door de natuur, dus moet vrijheid onderdrukt worden.
De oplossing is eenvoudig: gewoon aanvaarden dat ongelijkheid uit de natuur voortkomt, uit genen, en daarnaast zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt om zich te ontplooien.
Wat woke wil bereiken is een illusie, iets dat alleen in de beleving bestaat en dat heel erg nadelig zal blijken te zijn voor onderwijs, wetenschap en economie. Waarschijnlijk zullen we daar te laat achter komen, net zo als in de Sovjet-Unie is gebeurd.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad, gelijkheid is een sprookje. Er is in de natuur geen sprake van gelijkheid, alleen van balans. Als de wokies de gelijkheid in de wereld niet kunnen bewerkstelligen dan is dat (volgens de wokies) dus onze schuld. Waarmee ze zich boven ons stellen en daarmee hun eigen ideaal verloochenen. De ironie druipt er vanaf.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De valse theorie dat gelijkheid belangrijker zou zijn dan vrijheid (=zelfontplooiing) heeft tot resultaat een valse opvatting van rechtvaardigheid. Dit op zijn beurt dwingt mensen die willen aansluiten bij woke om de weg van de minste weerstand te kiezen, want dat is makkelijker dan de vraag te stellen of de woke-theorie gebaseerd is op de werkelijkheid en of het wel datgene kan leveren wat het belooft.
Het antwoord is (uiteraard) na empirische toetsing dat woke-theorie alleen is gebaseerd op de machtsdrang van de verspreiders ervan en het niets anders levert dan illusies.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Woke wil geen gelijkheid, zij stelt bepaalde groepen boven andere groepen.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze onzin stopt pas als je de geldstromen kunt blokkeren. Waar komt het geld vandaan en wie krijgt hoeveel…
Zo waren er twee jonge mensen op een demo van Baudet. Ze hadden een een stuk karton in de handen met de woorden: rascist…
Misschien kregen hebben die gasten een telefoon kado gekregen,ofzo.
Openbaar de geldstromen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

De wokies zelf hebben geen geld nodig. De woke flagellanten van het linkse mediakartel zorgen er wel voor dat hun boodschap uw huiskamer bereikt.

Willem
Willem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is beklemmend allemaal. De westerse wereld is feminien geworden. Geen strijd maar empathie. We worden pas minder kwetsbaar als we als mannen terug vechten met de strijdkreet: hou op met dat gezeik. Of kort gezegd reageer met ik ga met jou niet in discussie.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem

Ondanks het feit dat de schrijver van dit artikel een vrouw is zie ik ook een verband tussen doorschietend (activistisch) feminisme en die andere strijd voor gelijkheid ook doorschietend in racisme echter nu van de witte mens. Ik hoop niet dat er naast een verband ook sprake is van causaliteit.
Ik zou wel eens willen weten hoe de groep woke naïevelingen er naar soort en afkomst uitziet. Wat bezielt hen? Misschien kan Alma daar eens induiken.

Kijk ik naar die foto met die vleesberg naast de flip-over dan denk ik een mannenhater (waarschijnlijk ook die van kleur zwart) met interesse in verkeerde mode. Ze zal blij zijn met haar lijf. En kijk ook eens naar het publiek. Zelden zo’n triest stelletje gezien.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Het is idd l#llig om te discrimineren. Maar ik dacht die zal wel 6 keer in de week bij mac Donalds zitten. Dat is wel een hoge culturele maatstaf. !!
Als je je eigen lijf niet eens onder controle hebt, dan anderen beschuldigen dat ze helemaal verkeerd bezig zijn. En zelf denken “wakker” te zijn.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Vermoedelijk seksueel gefrustreerd omdat niemand haar wil doen. Ik als vrouw (ga niet mee met dat baarmoeder bezittende geleuter) mag dat zeggen:-)

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Was de wereld maar primitief gebleven dan hadden wij nu geen problemen gehad. De blanke man heeft het verziekt door zich te ontwikkelen omdat de kleurlingen verzuimden zijn ontwikkeling te stoppen. Deze is desastreus en moet nu met terugwerkende kracht ongedaan worden. Wake up, het is de hoogste tijd!
Een citaat zegt: Het is beter om met een slim persoon over iets stoms te praten dan om met een dwaas over iets slims te praten. En de menselijke domheid is helaas onuitroeibaar.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De wokers verwachten van de mensheid dat zij alle nieuwe begrippen natuurlijk ook begrijpen, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Ik ben nog wat ouwerwets in mijn taalgebruik en ik zoek daarom wat verduidelijking.
In het recente verleden kenden we ook al medemensen met een seksuele voorkeur binnen hetzelfde geslacht. Spottend werden sommigen dan Poten en Potten genoemd. Een Poot had een andere man als partner en een Pot had een vrouw als partner. Duidelijkheid alom.
Maar nu noemen Poten en Potten zichzelf vrouw of man ongeacht welk orgaan er van origine geplaatst is.
Een Poot noemt de partner ‘zijn’ man en ‘zijn’ partner spreekt over ‘zijn’ vrouw, die dus een man is.
Een Pot heeft het over ‘haar’ man en die partner heeft het over ‘haar’ vrouw.
Is het nu manlijk of vrouwelijk of toch onzijdig? O nee, het is eenzijdig, maar dan wel van de andere kant tov de meerderheid van de mensen.
Ik ga niet over de omgang, die mensen kiezen, maar wees nu toch eens duidelijk over het gebruik van man en vrouw. Vraag niet van de hele wereld om onzijdig te zijn, maar zelf wel de term man en vrouw te gebruiken. Is dat nu ‘woke’?
Ik bedoel hiermee niet om bepaalde levensvormen te veroordelen, want daar ga ik niet over, maar het is wel een voorbeeld, hoe gangbaar leven nog nauwelijks mogelijk is, maar elke andere vorm op de meest idiote wijze wordt opgedrongen aan anderen, die hier niet in mee gaan. Ik ken velen die anders leven dan ikzelf, maar dat niet opdringen aan anderen. Over diegenen heb ik het duidelijk niet en zal ik ook zeker niet met Poot en Pot wil duiden. Dit om misverstanden te voorkomen.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is waar dat de blanken veel geweld hebben gebruikt in de menselijke geschiedenis. Net zoals de zwarten en Aziaten trouwens. Het verschil was dat de blanken de wetenschappelijke en dus technische know how hadden dit grondiger uit te voeren.
Hier waren er al mitrailleurs en kanonnen toen de Afrikanen nog met speer vochten.

De andere kant van de medaille is dat alles van enige waarde (of 90%) , door blanke Europeanen / Amerikanen uitgevonden en ontwikkeld is. Van tandenborstel tot ruimteschip.

De zwarte en islamitische bevolking bleef gewoon 3 eeuwen op achterstand. De reden hiervan ? Culturele stagnatie, toeval, klimaat verschillen. Wie zal het zeggen.

Het is dan ook belachelijk de ongelijkheid toe te schrijven aan racisme. Het is gewoon EVOLUTIE. Verschil in ontwikkelings-snelheid.

Ik merk dat ik door al dat anti racisme en woke gebazel zelf steeds meer radicaliseer naar de andere kant. En dat is jammer.
Heb helemaal geen hekel aan gekleurden, wel aan intense domheid en leugens.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

“De zwarte en islamitische bevolking bleef gewoon 3 eeuwen op achterstand. De reden hiervan ?”

De hoofdredenen zijn slecht bestuur en tribaal gedrag.

Ook ik heb geen hekel aan gekleurden, ik beoordeel mensen graag op normen en waarden. Maar die wijken vaak erg af van de mijne. Dat de gekleurde medelanders oververtegenwoordigd zijn bij criminaliteit, uitkeringen en ander parasiterende gedrag zorgt er wel voor dat ze te makkelijk gegeneraliseerd kunnen worden. Het mengen van culturen blijkt toch lastiger dan de voorgangers van rutte dachten.

top of flop
top of flop
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. Ik laat me door niemand vertellen welke woorden ik moet gebruiken. En voor de humor, bij het programma Nieuwsuur bewegen de interviewers overduidelijk doorgeregisseerd. Dat veroorzaakt een storing, die zelfs met laten we zeggen Albert Ellis erbij niet te verhelpen is.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gezond verstand is blijkbaar een zonde bij deze woke mensen. In mijn ogen hebben ze het discussie vermogen van een loden deur en ik bestempel hen als zeer verwarde personen.
Ze bereiken het tegenovergestelde van wat ze uitdragen en zijn zeer gevaarlijk.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niks aan toe te voegen. ZEER goed verwoord, al die gekkigheid.
De hele woke beweging is een enorme belediging voor ons, de blanken. Afschuwelijke foto trouwens die er tussen staat. Van een overvette, verongelijkte, chagrijnig kijkende vrouw van kleur. Onbeschaamd.
En onze akelige linkse politici gaan er nog in mee ook. Stuitend, vind ik dat. De normaliteit waarmee wij zijn opgegroeid en de ellende die onze ouders in de oorlog hebben meegemaakt en de eenvoud waarmee ze ons hebben opgevoed, wordt geweld aangedaan door deze egocentrische verknipte, en vooral verwende mensen die in weelde zijn opgegroeid en van verveling zich een nieuwe hobby (woke zijn) hebben aangemeten. En dat er blanken uberhaupt in mee wensen te gaan vind ik helemaal van de zotte.

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed stuk ben het er helemaal mee eens.Het begint er op te lijken dat we leven in een dictatuur van minderheden.En al die fellow travelers beseffen niet dat ze hun eigen graf graven.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ga maar eens met de motor op reis over deze gestoffeerde aardbol dan val je werkelijk steil achterover van het racisme en pure haat die je tegenkomt in landen met mensen met een donkere huidskleur. Het meest grappige vond ik nog het absurde racisme in een land als India waar je hoe donkerder je huidskleur is hoe racistischer je wordt bejegend. Het meest idiote racisme dat ik ben tegen gekomen was in Thailand. Naast het guesthouse waar ik sliep woonde een vrouw die zo’n doodenge spierwitte huidskleur had (nee ze had geen albinisme!) dat ik me de eerste keer helemaal te pletter schrok. Wat bleek nou de Thaise die ik op een ziekenhuis in Bangkok had ontmoet (ik werkte toen op een chromosomenlab en heb toen voor de lol een chrosomenlab bezocht in Bangkok) kwam mij een keer ophalen bij het guesthouse en zag die spierwitte enge Thaise dame en zei toen tegen mij: “Oh wat een mooie vrouw!” “Waarom dan?”, vroeg ik, “want ik vind haar foeilelijk”. Afijn alleen vanwege die spierwitte huidskleur dus. Vergelijkbaar racisme kwam ik ook tegen in Maleisië kortom eigenlijk alle landen op de route. Vroeger was dat hier ook zo, als je op het land werkte was je bruin en de adel was wit want die werkten niet op het land. Tja I rest my case.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
HPax
HPax
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

1.In India, in één van de op openbaring berustende Śrautra-rituelen, wordt de zonnewende gevierd. Dit gebeurt in de vorm van een gevecht tussen een blanke Ariër en een donkere Shudra om een wit vel dat de zon voorstelt. De Shudra speelt de verliezende rol. Beoordeling van deze kleurenverdeling kun je laten afhangen van kennis uit de Indische epiek. Die heeft opgetekend dat Vishnu zich twee haren uittrok, een witte en een zwarte die tot Bala-Rama en Krishna werden. De eerste was blond, de andere donker van uiterlijk. In die context geeft het donkere of zwarte het verborgene aan.
2. De Europeïde Arubanen begeerden een ‘status aparte’ ten opzichte van de rest van de Nederlands-Antilliaanse eilanden met hun gemiddeld donkerder populatie. Deze APARTHEID werd ze gegund. Die van Zuid-Afrika daarentegen werd door de hele wereld verfoeid en bestreden met als het kon Nederland voorop.
3. Haïti ‘Chérie’ worstelt al twee eeuwen met de tweespalt tussen ‘les noirs et gens de couleurs’ (mulatten). Dit hardnekkig antagonisme blokkeert alles wat je op z’n liberaalst met vooruitgang zou kunnen duiden.
4.. In een of meer Afrikaanse landen smeren vrouwen zich in met een preparaat van Unilever FAIRE AND LOVELY- dat hun huid lichter maakt. Met dit effect bereikt verbeteren ze hun kansen op de huwelijksmarkt. De schadelijke bijwerkingen van het ‘medicijn’ worden voor lief genomen.

5. In Afrika, Melanesië en misschien overal ter wereld is minder zwart meer mooi. Het lijkt een universalium. Ook het natuurlijk kroezen van het eigen haar wordt uit alle macht bestreden

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Woke = intersectioneel feminisme = institutioneel racisme en seksisme

Als je kijkt naar wat wokeness voorschrijft, dan komt dat grotendeels overeen met wat white supremacists en black supremacists geloven. Identitairisme. Het einde van liberalisme en universalisme.

Nederland heeft al 20 jaar de “woke” mentaliteit in onze overheid door de zgn. “positieve” discriminatie. Dat gaat lijnrecht tegen onze grondwet in en is illiberaal.

Wat je er tegen doet is weinig. Wokeness richt zich met name op instituten en internationale organisaties om vanuit die posities van macht hun ideologie top down op te leggen. Het enige wat je als burger rest is het boycotten van politieke partijen en bedrijven die buigen voor de ideologie.

Dus geen disney en netflix meer bijv. Binnen Nederland kun je kijken naar welke reclames wokeness pushen. Bijv. de overdreven hoeveelheid gemengde koppels, die niet in overeenstemming is met de realiteit, of de scenarios waar je jongetjes zou verwachten, die nu ineens vervangen worden door meisjes.
Bedrijven kijken naar de bottom line. Promoot men foute ideeen dan kun je door hen te boycotten een signaal afgeven. Wanneer ze hun leven beteren moet je dan ook wel weer terugkomen als klant, anders is er geen upside voor bedrijven.
Het zijn namelijk niet de bedrijven zelf die wokeness pushen, maar de marketeers en reclamemakers.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mensen van kleur wegzetten en discrimineren is heel slecht en daar moet je voor boeten. Andersom is geen enkel probleem en wordt zelfs gestimuleerd. Proza van een gekleurde dichteres (oei, mag dat nog wel, -es erachter?) kan niet vertaald door een blanke persoon (want ik weet niet hoe ik haar/hem/het nog mag noemen) want die kan zich niet goed inleven want niet van kleur. Prima, als dat zo is, kan ik het gedicht vast niet begrijpen dus hoef ik het ook niet te kopen. Ik mag me als blanke vrouw (twee woorden die niet meer door de woke-spellingcontrole komen) geen kledingstijlen van andere types mensen aanmeten, desondanks zie ik mensen van kleur niet in rieten rokjes lopen of Aziatische mensen niet met een rieten hoed op lopen. In Amerika gaan ze al zover dat op de schappen in de winkel staat van welk ras de producent is. Dat is op zich wel handig nu ik me inmiddels plechtig heb voorgenomen alles wat blijkbaar niet van mijn kleur is, niet te beledigen door hun producten of diensten af te nemen, mijn witte geld kan slechts negatieve emoties bij hen oproepen en daar hadden ze er al zoveel van door het lijden van hun verre voorouders. Ik zal ook nimmer een cursus gaan volgen om me van mijn verwerpelijkheid en ‘witte privilege’ bewust te worden, dat is paarlen voor de zwijnen, desondanks dapper dat er nog meelevende mensen van kleur zijn die zich opofferen om aan ons dode paarden te trekken. Ik ga ervoor zorgen dat ik met mijn voor gekleurden stuitende en beledigende huidskleur zo min mogelijk met hen te maken ga krijgen en ik ben dan ook voor apartheid om de geplaagde mens van kleur zoveel mogelijk te ontzien. Mag ik nu een standbeeld?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Woke cultuur is de nieuwe trend van linkse makelij die het volk hun eigen regels willen opleggen, gefabriceerd op dictatoriale leest. Je houdt je aan de regels onder dwang van disciplinaire maatregelen. Het is de nieuwe geestelijke apartheid gebaseerd op minderwaardigheid complex gemengd met jalousie van minderheid groepen. In hun optiek is discriminatie een gereedschap om zich omhoog
te werken op de sociale ladder. Niet de eigen groep ontwikkelen maar de ontwikkelde groep op hun niveau
neer te halen. Deze trend is voorzien van lange tenen van hun boze uitvinders. Instellingen en bedrijven schikken zichzelf dwingend in razend tempo aan deze eisen want bang voor represailles. Overschrijven van geschiedenis, biologie en verzwijgen van negatieve kanten van deze groepen is aan de orde van de dag. De nieuwe wereldorde daalt neer als een ondoorzichtige mist waarin elke licht van hoop verdwijnt of wordt uitgezet. Ik herken hierin alle aspecten van het communisme. Kinderen van alle kleurtjes verenig je was de leuzen, herinner ik mij van de lagere school. Vandaag de dag zie ik het in de reclames op de tv diverse kleurtjes te pas en te onpas de revue passeren. De rest van de hersenspoeling volgt in de media waar vooral de praatprogramma’s die ons moeten omvormen. Scholen en universiteiten bewerken de jeugd. En humor, de ultieme wapen tegen dictaturen stopt door de censuur of geweld. Met de humor is het net als bij de bijen. Met het uitsterven van beide, sterft ook de mens.

pedro dos
pedro dos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In dit kader zou ik graag het volgende willen opmerken: “Ons, die helder van gees, sukkel en kom na vore”…mag dit nog gezegd worden op Opiniez…? Zo niet, dan is de strijd definitief verloeren…we zullen het zien…

Arminius
Arminius
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De nazi’s hadden maar 10% van de Duitse bevolking in hun grip en de rest is geschiedenis!!

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En het Nederlandse volk, maakt dat zich hier druk om?
Welnee, de vaccinaties!
Waar blijft mijn prik, want dan kan ik weer naar het terras…

Jjf
Jjf
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hier zal iedereen het wel eens zijn, plaats dit stuk maar op Joop, of de VK……

johan
johan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook hier lijkt sprake te zijn van een verdien model en wie moet er betalen ?

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Will Sir (knight) Hamilton defend his Queen against unproven charges or will he give up his Royal title and kneel before Meghan and Mr. Floyd?

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

BLM en Woke zijn de Trojaanse paarden van het Marxisme….zie programma van Bij1.

Ir. Jan G.M. van der Zanden
Ir. Jan G.M. van der Zanden
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Master-slave flipflops zijn verboden in de elektrotechniek.
En master-slave componenten zijn verboden in de IT programmeertaal Python.
https://www.vice.com/en/article/8x7akv/masterslave-terminology-was-removed-from-python-programming-language
Haha…..

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De echte ´Woke´ schaft iedere uitvinding, vondst door blanken gedaan af. De echte ´Woke´ leert op die manier de blanken een lesje.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Krijg je als je de biologie gaat ontkennen. Wordt nog leuk als de toekomstige direkteur van bijv, Koninklijke Olie zich de ene dag man voelt en strak in het pak op kantoor komt en de andere dag zich vrouw voelt en in een jurk naar kantoor gaat.

Ben blij dat ik 65 ben en een heel leuk leven achter de rug heb. Denk dat mijn (klein)kinderen het stukken minder leuk zullen vinden.

trackback
2 jaren geleden

[…] Alma van Hees Is de SP wel ‘woke’ genoeg? Mag je nog wel zeggen dat de quantumtheorie superieur is, […]

49
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x