OpinieZ Podcast 010: Valt er nog wat te kiezen in Nederland?

YorienvdH in gesprek met Alma van Hees en Freek van Beetz

 

Valt er eigenlijk nog wat te kiezen in Nederland? En wat doet Biden met Amerika? Een maandagmiddaggesprek tussen OpinieZ-columnisten Alma van Hees en Freek van Beetz onder leiding van Yorien vdH.

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
15 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vanaf 12min wordt er gesproken over de elite die beslist over de rest. Maar het gaat ook om de manier waarop deze elite de massa in een klemgreep houdt door middel van angst ten aanzien van de volgende onderwerpen:
– corona (als je het vaccin niet accepteert, ben je een asociaal mens en een gevaar voor de anderen)
– EU beslissingen (als je die afwijst, ben je een bedreiging voor de handelsbelangen van Nederland)
– energietransitie (als je die afwijst, ben je een gevaar omdat het klimaat ons ‘bedreigt’)
– immigratie (als je dat afwijst, ben je inhumaan, een gevaar voor de mensenrechten)
De grote gemene deler van bovenstaande onderwerpen is dat angst het middel waarmee de elite de massa gedwee maakt en dwingt tot samenwerking (mentale onderwerping is misschien de betere term). De hele manier van werken berust op massamanipulatie en het individu het gevoel geven dat de argumenten van het individu niet tellen.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Precies zoals het gebeurt.

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad; fear is the name of the game. Maar vergeet ook niet dat indien de angst afneemt ze de macht en kennis hebben om die angst kracht bij te zetten met de ontkenners als eerste slachtoffers. Het zou me dan ook niet verbazen dat covid nog een heel vervelend staartje gaat krijgen nu de angst begint af te nemen, maar ja, ik zal wel een wappie zijn.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op papier wel.
Maar in werkelijkheid niet.

Kijk maar naar de politieke druk op Herstel-NL.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Achter de coulissen gebeurt meer dan er naar buiten toe komt.

Sjefke
Sjefke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas is het hier hetzelfde als in Amerika, de kiezer wordt niet gehoord. Op dit moment worden de kommando’s van het Wereld Economic Forum opgevolgd.
The Great Reset wordt doorgedrukt. Helaas moet dat ten koste van de middenstand, die moet verdwijnen! jammer genoeg zijn ze hier niet eerlijk over en geven ze hen nog hoop!
Maar helaas de middenstanders passen niet in de plannen van deze elite. Dit is geen komplot theorie maar helaas de waarheid, die te lezen is in hun plannen.
Ze willen zonder overleg met de burgers een communistisch maatschappij doorvoeren naar het voorbeeld van China.
Ik hoop dat de kiezer dit zich op tijd realiseert en deze bende wegstemd!

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sorry maar Joe Biden is absoluut geen verbetering.
Overal worden vrijheden ingeperkt en medische experimenten heilig verklaard. Het gender issue slaat door met geen enkele verbetering. Sterker nog het beoogt discriminatie op te heffen en discrimineert bewust nu dood normale verschillen. Volkomen krankzinnig wordt Amerikanen gevraagd zich als blanke achter te laten stellen omdat dat nu kennelijk mode is.
Aan vrijheden tornen en systematisch de angst kaart misbruiken legt bloot dat er bewust of onbewust niet naar oplossingen wordt gezocht. Banken, multinationals en enkele puissant rijke types bepalen de route met als slippedragers de politiek. Die steeds meer burgers die gefundeerde kritiek hebben lastig te vinden. Terwijl dat juist de kracht moet zijn omdat een democratie daar wel bij vaart.
Mij treft vooral de oogkleppen en het resultaat. Vaccins als enige zaligmakende oplossing aanvaarden is gewoon niet een beetje dom.
Ik voorspel nu al trouwens dat een mogelijk mislukken van die bekrompen visie volledig zal worden toegeschreven aan de vaccinatie critici. Want hoe dom het beleid ook is de gemiddelde burger is helaas te dom om niet door te hebben dat het beleid niet deugt.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Denk niet dat de gemiddelde burger dom is, maar meer gemakzuchtig en pas wanneer men last krijgt van dit beleid men nadenken gaat, helaas is het dan te laat.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Door Freek hoor ik mijzelf spreken. Ik heb precies dezelfde gevoel bij de verkiezingen als hij en dat al e laatste tien jaar. Wel ging ik toch nog altijd stemmen maar dit jaar voel ik dat ik mijzelf verloochen als ik dat doe. Met mijn stem houd ik dit systeem in stand en daar verzet ik mij tegen. Gezien het feit dat het niet stemmen nog niet strafbaar is zoals het in mijn thuisland was. Ik zeg ook niet dat wij in een dictatuur leven zoals sommige lieden doen maar wel in een schijndemocratie. Als ik de beloftes van politieke partijen moet geloven dan kan ik net zo goed de profetie van Baba Vanga geloven en dan weet ik dat die dichter bij de waarheid zat wanneer zij de nieuwe communisme in Europa voorspeld heeft en die kant gaat het op. Politici staan niet tegenover elkaar maar naast elkaar omdat zij op twee partijen na niet afgestoten willen worden. Is dat anders dan in het communisme? De Tweede kamer is en farce majeur. Beetje blaffend maar nooit bijtend. Alles staat vast en elke gekte gaat alsmaar door en geen politicus die zal daar verandering gaan brengen want hij doet liever mee. Migratie, klimaat, diversiteit en gender gekte is voorgeschreven door Brussel na de regels van de schurken in de VN. Alleen de belangrijkste zaak die de kern van de meeste problemen vormt ,de overbevolking is taboe verklaard. De kern voor de eeuwige molen waar de economie alsmaar moet groeien omdat er steeds meer mensen zijn die bediend moeten worden en daardoor de economie steeds meer mensen nodig heeft. En dat uiteraard nog groener ook. Zo systeem wil ik met mijn stem niet
in stand houden.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Voel ook dat verloochenen van mijzelf, omdat ik desondanks van alle bezwaren tegen dit systeem ook ga stemmen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Ik wens u veel succes en voldoening.

Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mensen zijn gehecht aan de status quo. Er is wel wat te kiezen maar men doet dat liever niet.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alles wordt weer uit de kast getrokken voor het grote herstel,en wie gaan dat doen_ juist degene die alles ten gronde hebben gericht,de onkunde het wegkijken ,de arrogantie,ik vind het verschrikkelijk ,en kan er werkelijk niet meer naar kijken ,het smalende lachen,en op hun handy kijkende politieke ,ver van de werkelijkheid afstaande,figuren Klaver, Jetten ,Rutte, Dijkhof,Grapperhaus,De Jonge, als mensen zoals Geert,Baudet ,V Haga,hun even de waarheid vertellen ,want alles wat die benoemen heeft betrekking op het Nederland van nu ,en als je zo ongeïnteresseerd bent,en opzichtig alles wegwuifd ,moet je uit de politiek verdwijnen,je kan de hele wereld wel willen redden ,maar Nederland eerst,en dat hoeft van de huidige politiek niet zo nodig meer ,dus weg met hun ,en een flinke bezem erdoor ,zodat het MKB,en de jeugd weer een toekomst heeft,en niet door mooie woorden na de verkiezingen gewoon verder wordt uitgemoord .

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

De onachtzaamheid voor de toekomst van de jeugd maakt mij woedend. Als 72 jarige vindt ik dat de generaties na ons recht hebben op een betere wereld.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

In mijn woede schreef ik vindt ipv vind

15
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen