OpinieZ Podcast 008: Angstzaaierij in de coronacrisis

YorienvdH praat met Patricia de Boer en Ines van Bokhoven

 

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnisten Patricia de Boer en Ines van Bokhoven over de bewuste angstzaaierij door de overheid in de coronacrisis.

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
23 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
emilia
emilia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De rol van de media. De meeste journalisten zitten met handen en voeten gebonden met een soort loyaliteitsgevoel naar de overheid; de ene hand voedt de andere. Kunnen we ze niet verantwoordelijk stellen voor het duurzaam ontwrichten, nu niet van een huwelijk, maar van de samenleving in z’n geheel? Het brutale en arrogante van hen om alle kritiek direct heel vilein op een hoop te gooien onder de noemer van : Geradicaliseerde activisten op het gebied van het coronabeleid. Er wordt hiermee een gespeelde verontwaardiging uitgesproken door zelfbenoemde psychologen die ook graag met hun gezicht in de media willen en zo hun nietszeggend en niet op feiten gestoelde mening ( volgens mij dan) te verkondigen.
Ik ben ook geen complottheorie aanhanger, maar ik krijg steeds meer het idee dat met deze manipulatie de weg naar een groene wereld (klimaat etc.) wordt geopend.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door emilia
Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

ik kan me aardig vinden bij het verhaal van Bosma van de PVV over de Publieke Omroep: Je breekt je nek over ex-politici van PvdA, D66 en GL en toch maar roepen objectieve nieuwsvoorzienig te garanderen. Bij de commerciëlen geeft Linda de Mol gratis zendtijd aan Rutte, en broertje Johnnie zit er tot aan z’n ellenboog in bij beroepsslachtoffer Sylvana Simons. Met coronaontkenners wordt te makkelijk afgerekend door ze allemaal als complotdenkers neer te zetten, het vervelende is alleen dat er wel aardig wat tussen zitten.

hogerhuis
hogerhuis
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Hear,hear ! De klap op de vuurpijl kwam gisteravond met vrouwe kak , babbelend over de klimaattransitie : “we moeten het nú doen, of we gaan dood.” rijp voor een psychiater , de onnozelaar.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hogerhuis

Vroeger waren het diverse sektes die het einde van de wereld verkondigd hebben. De nieuwste heet circus D66 met Kaag als opperwaarzegster.

hogerhuis
hogerhuis
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Ha, Oswalda , De zin : “…. verontwaardiging uitgesproken door zelfbenoemde psychologen die ook graag met hun gezicht in de media willen en zo hun nietszeggend en niet op feiten gestoelde mening ( volgens mij dan) te verkondigen “. goed gezegd, maar een feit is een feit, en dus niet volgens jou. haha

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland heeft IN 2006, samen met 190 andere landen, als lid van de WHO/VN beloofd/ondertekend, dat in geval van een PANDEMIE,alle 190 landen de voorschriften van de WHO zullen volgen.
Dit is de oorzaak van hefzelfde corona-beleid van zoveel landen.

De definitie van “pandemie” is kort voor het verschijnen van corona, VERSOEPELD, dwz 2 jaar geleden zou corona NIET tot pandemie zijn uitgeroepen, eerder tot GRIEP-EPIDEMIE, en ieder land zou dat op eigen manier aangepakt hebben

BILL GATES en CHINA zijn de grootste geldschieters van de WHO en WIE BETAALT, BEPAALT

NEDERLAND is geen soeverein land meer, supranationale – en EU- wetten en verdragen hebben voorrang op de grondwet.

De Tweede Kamer, de volksvertegenwoordigers, worden tegenwoordig vaak buitenspel gezet en niet ingelicht of geraadpleegd door Rutte.

Rutte is voor een groot deel uitvoerder van buitenlandse–ONDEMOCRATISCHE —-EU, VN,World Economic Forum ed- programma’s , wetten en verdragen.

Een voldoende aantal mensen moet dit inzien en hun conclusie trekken.

WIJ HEBBEN GEEN DEMOCRATISCHE REGERING MEER

HET VOLK IS MET MEER

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kees: de situatie in nederland en daarbuiten is niet slechts” verkeerd gemanaged ” dit is doelbewust gecreerd. Weet je nog, de crmineel Tedros, “pull out the stops”. Vanaf die tijd kreeg iedereen de beelden te zien van lijkkisten. Meer dan de helft van de beelden zijn gemanipuleerd. De sterftecijfers zijn zowat gelijk aan de griepdoden.
Als je na alle info nog niet gelooft dat dit een machtsgreep is, zie ik het somber in.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

met alle respect; wij gaan het niet eens worden. Voor mij hoef je het niet somber in te zien, probeer voor jezelf de mogelijkheid open te houden dat je d’r naast zit.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Beste Kees jij wilt volgens mij niet eens de mogelijkheid openhouden dat je ernaast zit want je komt op mij over als iemand die 200% overtuigd is van zijn eigen gelijk. Ik discussieer liever op basis van argumenten en vooral feiten en die laten toch echt iets heel anders zien dan het OMT en Mark Rutte ons willen doen geloven.
Lees deze zinnen van filosoof Bertrand Russel eens dat werkt verhelderend: “I should like to say two things, one intellectual and one moral. The intellectual thing I should want to say is this: When you are studying any matter, or considering any philosophy, ask yourself only what are the facts and what is the truth that the facts bear out. Never let yourself be diverted either by what you wish to believe, or by what you think would have beneficent social effects if it were believed. But look only, and solely, at what are the facts. That is the intellectual thing that I should wish to say. The moral thing I should wish to say…I should say love is wise, hatred is foolish. In this world which is getting more closely and closely interconnected we have to learn to tolerate each other, we have to learn to put up with the fact that some people say things that we don’t like. We can only live together in that way and if we are to live together and not die together we must learn a kind of charity and a kind of tolerance which is absolutely vital to the continuation of human life on this planet.”
En dit vind ik misschien wel zijn allermooiste uitspraak: “The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.””

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In deze periode heeft dit kabinet laten zien, wie ze eigenlijk zijn. Boosaardige mensen, zonder enige scrupules. Niet om de bevolking te beschermen, maar ze gaan alleen voor zichzelf en de vernietiging van de economie. Ze negeren alle signalen vanuit de samenleving. Willen zelfs de verkiezingen uitstellen omdat ze de bui al zien hangen.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

in vele buitenlanden worden dezelfde maatregelen genomen, in een aantal gevallen zelf strenger. Ook allemaal boosaardige leiders (mensen) aangestuurd door een groep mad scientists.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Beste Kees noem mij 1 land waar alle besluiten omtrent de corona-crisis volledig transparant zijn. Helaas ik denk niet dat je er zelfs ook maar 1 kunt noemen. Wel eens gelezen over al die geheime vergaderingen van Mark Rutte en consorten waar geen enkele notulen van gemaakt wordt:
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/gebrek-aan-informatie-en-geen-herinneringen-hoe-de-rutte-doctrine-tot-politieke-problemen-leidt/ Lekker democratisch Kees….. Je hebt het de hele tijd over democratie maar ik zie die niet meer, al heel lang niet meer.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Welke groepering neemt het voortouw, om deze Linkse Rutte Clan via de Nederlandse rechtspraak, ter verantwoording te roepen.

Stel een manifest op en laat de bevolking zijn oordeel vellen, over deze Linkse Rutte Clan.

De leugens die deze Linkse Rutte Clan, meent te moeten gebruiken om in het zadel te blijven, zijn onwaardig in een democratische rechtsstaat.

Waar blijven bv de aantallen griepslachtoffers in 2020

Een spertijd in vredestijd zonder bewezen doel.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rond min 19 wordt er iets gezegd over de vecht/vlucht reactie. Het probleem specifiek met corona is dat de meeste mensen geen idee zouden hebben waartegen ze zouden moeten vechten, omdat ze niet willen nadenken over wat een virus is, wat vaccinatie is, of de overheid wel in het belang van de mensen handelt.
Het is veel makkelijker om op korte termijn te ‘vluchten’ in de aanname dat het allemaal wel voor het beste bedoeld zal zijn.
Achteraf gaat men alles rationaliseren, omdat er dan weer geen duidelijk resultaat behaald kan worden met ‘vechten’ (verzet) op de korte termijn. Nederlanders zijn gefixeerd met het alledaagse leven op de korte termijn en schuiven alle andere zaken op de lange termijn.
En out-of-the-box denken zal dus niet gebeuren, want de gemiddelde Nederlander heeft dat allang al afgeleerd als iets dat niets oplevert. Ook al gaat men beseffen dat men zich iets heeft op laten dringen, dan zal de behoefte om de stommiteit te verdringen veel groter zijn dan andere afwegingen.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

de door u gesignaleerde ‘stommiteit’ en de aanname ‘dat het allemaal wel voor het beste bedoeld zal zijn’, koppelt u aan ons volkje omdat Nederlanders kennelijk zijn ‘gefixeerd met het leven op korte termijn’. Hoe verklaart u dan het vergelijkbare gedrag in vele buitenlanden, waar men zich zelfs neerlegt bij verdergaande maatregelen? Dan bedoel ik niet China waar men weinig te kiezen heeft, maar andere democratische landen. ook allemaal domme mensen? Of is er wellicht een kans dat het woord ‘stommiteit’ eerder van toepassing is op corona-ontkenners die zich in hun eigen waan hebben vastgebeten?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Klopt ik had in plaats van ‘Nederlander’ kunnen schrijven ‘Europeanen en Amerikanen’ of ‘de meeste rijke landen’. Kennelijk ontstaan onder gelijke sociaal-economische toestanden ook gelijke mentaliteiten in het opzicht van conformisme.
Dat andere mensen in andere landen een stommiteit uithalen, moet voor ons geen reden zijn om daar achter aan te gaan. Ik wil er nogmaals op wijzen, dat alle landen die vroeg een lockdown instelden, nu MEER doden hebben dan de landen die dat NIET deden.
Verder wil ik wel opmerken dat er bijv. in Spanje meerdere keren op grote schaal gedemonstreerd is tegen het beleid. Spanjaarden zijn veel individualistischer dan Nederlanders.
De opmerking over corona-ontkenners kan ik niet plaatsen. Ik heb nooit ontkend dat corona een ziekteverwekker is, wel dat het huidige beleid geen bijdrage is aan de bestrijding van de ziekteverwekker omdat een lockdown een negatieve uitwerking heeft op het immuunsysteem. De term lockdown-ontkenner zou dan een betere vondst zijn.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kees is een Dunning-kruger schaap van het ergste soort.
De lente komt er aan, tijd om geschoren te worden…dingding wakker worden keesje!

Ad Wiggemans
Ad Wiggemans
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als gediplomeerd warmte pomp deskundige , blijf ik bij het standpunt dat dit de meest waanzinnige uitweg is ,voor het theoretische, aardgas diefstal probleem! Gewoon aardgas inkopen , leveranciers genoeg , beter als hele bossen opstoken.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het egoïsme van lieden het die het niet kunnen opbrengen om tijdelijk(!) iets in te leveren van de vrijheid waarin we al decennia leven om zo het aantal coronadoden te beperken is typisch voor de tijd waarin we leven. De echte complotdenkers verdwijnen al schuddebuikend onder tafel bij het in dit verband gebruikte woord ’tijdelijk’, want niet alleen weet men zeker dat die maatregelen permanent zijn, dit is pas het begin op weg naar een orwelliaanse staat. Dat deze crisis slecht is gemanaged is iets anders dan de overheidsboosaardigheid die door een aantal publicisten wordt gesuggereerd. Kennelijk spannen honderdduizenden, misschien wel miljoenen wetenschappers, artsen, verplegers, zieken, nabestaanden, politici en journalisten over de hele wereld samen in dit complot, ook nog eens allemaal georkestreerd over de hele wereld exact dezelfde leugen. Hoe doen ze dit in de praktijk? En ten gunste van wat eigenlijk? Los daarvan: deze kennelijke wereldwijde samenwerking tussen miljoenen professionals, zieken en nabestaanden is toch veel ingewikkelder en onwaarschijnlijker dan dat een dodelijk en zeer besmettelijk virus rondwaart, zoals dat wel vaker is gebeurd in de geschiedenis, toch?

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Beste Kees heb je wel eens opgeteld wat het wereldwijde communisme in het verleden aan slachtoffers heeft geëist. USSR, China, Cambodja, Cuba, Noord-Korea en ga zo maar door. In al die regimes zaten heel veel foute mensen die samen spanden om een fout politiek systeem in stand te houden, politici, artsen (deden zelfs mee aan het verbeteren van marteltechnieken), wetenschappers, journalisten, etc. Het is toch niet zo moeilijk om dingen op te zoeken beste Kees? Of wil je werkelijk beweren dat bv. Stalin, Mao en de Rode Khmer geen tientallen miljoenen doden op hun geweten hebben.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Kees, jij maakt van deze toestand een parodie.
1) Het is niet tijdelijk. In verschillende landen is al aangekondigd dat er elk jaar een lockdown of een vaccinatie zal plaatsvinden.
2) Vaccinatie is niet tijdelijk: het brengt veranderingen aan in je immuunsysteem die definitief zijn, onomkeerbaar.
3) Uiteraard als er boosaardigheid in het spel is, ligt die bij de overheid, want die is verantwoordelijk voor het pakket maatregelen. De overheid kan ook andere keuzes maken, zoals is gebeurd in bijv. Japan en Zweden.
4) Je noemt wetenschappers, artsen verplegers: maar er zijn vele mensen uit juist die groep die het beleid afkeuren of bestrijden of die eenvoudig mededelen dat er helemaal geen crisissituatie is. Uiteraard zijn de artsen en wetenschappers in het algemeen niet verantwoordelijk voor de communicatie door de overheid. De samenspanning, zoals jij dat noemt, vindt op een hoger niveau plaats dan bij artsen en wetenschappers.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Beste Andre het is zelfs zo dat er steeds meer criticasters (vooral IC-artsen) opstaan in de medische wereld omdat men dagelijks ziet dat wat Rutte & de Jonge zeggen grote onzin is en erger nog dat er heel veel operaties uitgestelde worden en dat veel mensen niet de behandelingen krijgen die ze hard nodig hebben.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Beste Kees,
Mijn partner en ik zijn op leeftijd en vinden dat het voor ons te doen is om tijdelijk wat in te leveren voor onze vrijheid. Wanneer dit iets zou opleveren dan is dit geen probleem. Helaas moet ik constateren, dat het middel veel erger is dan de kwaal.

23
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x