OpinieZ Podcast 006: Critical Race Theory en identiteitspolitiek

YorienvdH praat met Sonja Dahlmans en Wouter Roorda

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnisten Sonja Dahlmans en Wouter Roorda over de gevaren van de Critical Race Theory en identiteitspolitiek. 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rond 12min een belangrijke opmerking over het identificeren van een individu (in dit geval Eva Vlaardingerbroek) binnen een bepaalde groep. In dit geval Vlaardingerbroek als ‘vrouw’, wat slechts één aspect van haar persoon is. Maar de critical-race-theorie deelt mensen in op basis van groepen die volgens die theorie belangrijk zijn, ongeacht de vraag of dat individu daar wel iets aan heeft.
Mensen worden dus uitdrukkelijk geïnstrumentaliseerd in het kader van critical race theory.
De critical race theorie is niets anders dan een versie van de marxistische klassenstrijd. De reden dat dit in de jaren 1980 is ontstaan, is dat links ondervond dat de arbeiders alleen links stemden zolang dat meer welvaart opleverde. Ze kozen voor hun individuele belangen, niet voor internationale solidariteit. Links moest dus de strategie wijzigen en nieuwe ‘sociale strijd’ te verzinnen, in de vorm van critical race en (antropogene) klimaatverandering, om weer het thema van de internationale solidariteit belangrijk te maken. Critical race theory is dus een redenatie om mensen hun individualiteit af te nemen en ze te reduceren tot een groepslid.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De moeilijkheid met critical race theory en een hele waslijst aan andere linkse priorteiten of opportuniteiten is dat ze gekoppeld worden ook al hebben ze weinig of niets met elkaar te maken (ja, verzet van normale blanken, ofwel ‘boomers’). Die koppeling is nodig om de hele #combi-agenda aan waanzin doorgedrukt te krijgen. Dat staat letterlijk in het handboek van de Democraten en andere #GL/D66-achtigen Don’t Think of an Elephant van Lakoff (2004). Door die koppeling zijn ze ook niet bespreekbaar. Je omarmt de hele santekraam of je wordt gedwongen de hele mieterse boel af te wijzen. Dat is polarisaring anno 2020/21. Daar moet nodig een einde aan komen, maar daar ziet het niet naar uit. Is wereldwijd verschijnsel, waarbij ook Build Back Better en European Green Deal en EU Corona Herstelfonds allemaal in elkaars verlengde liggen. Om dezelfde, al genoemde reden. Dit is geen complottheorie, maar een simpelel beschrijving van de werkelijkheid zoals die zich ontvouwt.

Wouter Vos
Wouter Vos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is communisme op basis van ras of andere identiteitsaspecten ipv je sociale klasse. Het gaat helemaal niet om de groep waar je toe behoort. Deze mensen hebben net een witte oude man verkozen die al 47 jaar in de politiek zit. Kijk hoe ze Ajaan Hirsi Ali behandeld hebben. Nee ze doen alleen alsof de groep belangrijk is omdat ze inhoudelijk geen argumenten hebben. Het enige belang is politiek.

theoprinse
theoprinse
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kritische rassentheorie wordt door de voorstanders ervan gepresenteerd als intellectueel verfijnd, wetenschappelijk bewezen, feitelijk onweerlegbaar en gebaseerd op een bibliotheek aan massaal onderzoek, maar in plaats daarvan is het een GELOOF in het bestaan ​​van een mens als ras soort en de samenhangende activiteit van racisme.

Het geloof in ras waarop het geloof in racisme is gebouwd, is de aanname dat iemand zijn innerlijke intellect en intelligentie kan kwalificeren op basis van zijn uiterlijke huidskleur. Zoals alleen de kleur van gevaar rood is, zo zijn alleen rode auto’s gevaarlijk of neem alle wapens weg en het zal alle moord stoppen.

Het succes van het geloof in ras van zowel antiracisten van alle kleuren als hun tegenhangers racisten van alle kleuren is dat ze tegenover de samenleving aannemen dat er alleen deze twee klassen zijn, wat (volgens de anti-racisten) inhoudt dat je de een of de ander bent.
In werkelijkheid zijn er slechts twee groepen: degenen die ofwel antiracistisch ofwel racistisch zijn VERSUS 99% van de mensheid die NIET GELOVEN in ras en racisme.

Wouter1965
Wouter1965
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Critical Race Theory is in basis racisme omdat de doelstelling is om mensen in groep en rassen te scheiden. Ik kan me nog heugen dat je voor racist werd uitgemaakt door links zodra je sprak over verschillende menselijke rassen, want er was maar 1 mens. Hoe tijden kunnen veranderen.

Rebellio Cross
Rebellio Cross
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ras-eigenschappen bestaan uiteraard, maar grenzen leggen tussen rassen kan überhaupt niet omdat die eigenschappen voor 95% alleen gemixt te vinden zijn. Dus dergelijke discussies zijn ridicuul.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rebellio Cross

Ik ben benieuwd waar die 5 % uit bestaat?

Wouter1965
Wouter1965
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Nog niet ontdekte stammen bijvoorbeeld in de Amazone

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x