Democrats en de War on Whiteness

Schokkende uitspraken van Biden en Pelosi

Charles Manson, berucht vanwege een reeks beestachtige gruwelmoorden eind jaren zestig, is inmiddels overleden. Ines van Bokhoven ziet griezelige paralellen tussen zijn opvattingen over rassenstrijd enerzijds en recente uitspraken van President-Elect Joe Biden en de Democratische leider Nancy Pelosi anderzijds. Alleen hebben zij het niet zoals Manson op de zwarte, maar op de blanke mens voorzien. Hoe de Democrats in de ban raken van de War on Whiteness.

Helter Skelter

Vandaag open ik met een nummer van The Beatles: Helter Skelter. Een nummer waarvan velen zeggen dat het de geboorte van hardrock was, met aan het einde de beroemde schreeuw van Ringo dat-ie blaren op z’n vingers had gekregen van het harde drummen. Maar wat is een helter skelter? The Beatles hadden het over een ouderwetse kermisattractie: een glijbaan die in de verte het meest op een vuurtoren lijkt, waar je in een spiraal, aan de buitenkant, vanaf roetsjt. Maar de term heeft, aan het eind van de jaren ’60, een hele andere betekenis gekregen. Eentje die weer erg actueel lijkt te worden. We gaan er wel voor terug in de tijd – naar de Sixties.

 

Charles Manson

De Summer of Love, 1967, was de tijd van liefde en hippies en bloemen en communes. Midden in deze kleurige chaos kwam er een man uit de gevangenis, een crimineel die meer dan de helft van zijn leven, al sinds zijn moeizame jeugd, opgesloten had gezeten in allerlei instituten en vol van haat was jegens de wereld: Charles Manson. Ik wed dat u deze naam wel kent – een naam die synoniem staat voor onmenselijkheid, beestachtig geweld en de moord op de hoogzwangere echtgenote van filmregisseur Roman Polanski, Sharon Tate, en de vier vrienden die zij die avond te gast had.

In diezelfde periode waren er veel rassenrellen in de Amerikaanse grote steden. Black Power was de kreet en het verzet was, net als nu met BLM, militant van aard, en gericht op het omverwerpen van de samenleving. Groepen als The Black Panthers stammen uit deze periode. Angst, haat en paranoia beheersten het nieuws – net als nu.

Manson verzamelde jonge mensen om zich heen, vooral meisjes die van huis waren weggelopen en kwetsbaar en eenzaam waren. Hij noemde zijn groep The Family, palmde ze in met LSD en onvoorwaardelijke vrije liefde en seks, maakte ze zelfs wijs dat hij de reïncarnatie van Jezus Christus was en kon op een zeker moment alles met deze jonge mensen doen wat hij maar wilde.

 

Rassenoorlog

Manson was ervan overtuigd dat er een rassenoorlog op het punt van uitbarsten stond. Hij noemde die oorlog Helter Skelter, idolaat als hij was van het nummer en van het Beatlesalbum waar het op staat. Hij besloot die uitbarsting een handje te helpen, af te dwingen zelfs. Denkend dat een of andere zwarte verzetsgroep er de schuld van zou krijgen, stuurde hij, twee avonden na elkaar in 1969 een aantal van zijn volgelingen op pad. En we kennen daar de bloederige resultaten van.

De vreselijke moord op de beeldschone Sharon Tate en haar vrienden is bekend, maar minder bekend is dat de groep de volgende avond de oefening herhaalde door het echtpaar LaBianca te vermoorden. Niet beroemd (meneer LaBianca was manager van een supermarkt, zijn echtgenote bezat een kledingwinkel) en dus snel vergeten, maar daarom niet minder tragisch.

De wereld was geschokt, en Manson werd al snel een symbool van alles wat slecht en duister is in een mens. Het feit dat hij deze jongelui zodanig had gemanipuleerd dat ze in zijn naam deze verschrikkelijke misdaden pleegden was van een misselijkmakende geraffineerdheid. Manson overleed in de gevangenis in 2017, maar de vrouwen en de man die de moorden pleegden zitten nog altijd vast, en zullen waarschijnlijk nooit meer vrijkomen.

 

Uitspraak Biden

Gaan we nu weer terug naar onze eigen tijd – en ik denk dat u wel begrijpt waar ik heen wil. Afgelopen week zag ik deze korte clip op Twitter:

 

Underdog

Ik kreeg er jeuk van. Dit zou je kunnen zien als een handreiking naar de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van de VS, een nobele daad – ware het niet dat juist Aziaten, die hij ook noemt, in de VS bij de meest succesvolle mensen horen. Al moet daar dan wel weer de kanttekening bij gemaakt worden dat CNN erin slaagde dit in 2015 ook weg te zetten als ‘oneerlijk’: hier is sprake van Asian privilege. Je begint je af te vragen waarom de Democraten zo’n bloedhekel lijken te hebben aan succesvolle mensen, van welke kleur dan ook. Want deze plannen, die Biden hier uitlegt, betekenen de doodsteek voor heel veel blanke ondernemers. Het is beleid dat op niets anders dan racisme is gebaseerd, waarbij de underdog, het gehate doelwit dat buitengesloten dient te worden, kapot gemaakt zelfs, dit keer de blanke mens is.

 

War on Whiteness

Dat is op zich niet onverwacht: de steun voor het moordzuchtige BLM was er al een stevige aanwijzing voor, en evengoed voor de valsheid van de Democratische Partij. Want nu Biden verkozen is, laat men BLM in de kou staan. Stukje bij beetje wordt duidelijk dat deze nieuwe regering de oorlog tegen blanken heeft geopend, en dan niet omwille van wereld-verbeterende motieven om racisme uit te bannen, maar vooral om blanken, die een bedreiging zouden kunnen vormen voor hun macht, te vernietigen. Zeker als je deze woorden van Nancy Pelosi hoort:

Dit laat aan duidelijkheid niet veel te wensen over: whiteness staat in haar retoriek gelijk aan alles wat slecht is. Antidemocratisch, racistisch, fascistisch, gewelddadig… Hier wordt taal gebezigd die niets met ‘de verbinding’ te maken heeft waar de Democraten de mond zo van vol hebben: hier wordt ijskoud haat gepredikt jegens een groep, alleen maar gebaseerd op huidskleur. In dit filmpje worden mensen aangemoedigd om te haten. En uiteraard wordt Trump als grote slechterik neergezet.

 

Capitool

Daar valt nog heel wat op af te dingen, op die aantijging dat Trump mensen met zijn woorden heeft aangezet tot het bestormen van het Capitool. Alleen al een korte studie van de chronologie van de gebeurtenissen van die dag trekt dat in twijfel. En door het fanatisme waarmee men (alweer) niet lijkt te willen uitzoeken wat er werkelijk is gebeurd, maar overgaat op onmiddellijk uitvergroten, beschuldigen en aanzetten tot haat jegens een hele groep, krijg ik een geweldig ‘Rijksdagbrand-gevoel’ bij deze ‘bestorming’, als u begrijpt wat ik bedoel.

En alsof het allemaal nog niet duidelijk genoeg gemaakt is, zag ik afgelopen week bij het eten van m’n eitje dit:

We gaan dus nu over op Übermensch-retoriek: volgens de nieuwe topambtenaar van het Department of Justice is de zwarte mens, in vrijwel alles, superieur aan elke andere levensvorm op deze planeet. Ik weet niet hoe ik de woorden van deze mevrouw Clarke en de bronnen die zij aanhaalt, anders zou moeten interpreteren. En natuurlijk is het wederom bewezen door ‘wetenschappelijk onderzoek’. Ik heb de moeite niet eens genomen de bronnen waarop dit is gebaseerd op te zoeken; ik vond het allemaal te misselijkmakend. Maar ook veel te gevaarlijk, niet in de laatste plaats voor mijn bloeddruk.

 

Racisme

Dit is allemaal onversneden racisme. Het mag zich presenteren in welke vorm dan ook en worden goedgekeurd door welke autoriteit dan ook: het is racisme. Keihard, segregerend, hatend racisme dat geen enkel nut dient en alleen maar ellende met zich mee kan brengen.

Hoelang duurt het totdat de blanke mens de welbekende status van ‘ongedierte’ heeft, die mensen nu eenmaal geneigd zijn te geven aan groepen die zij tot op het bot haten? Hoelang duurt het totdat men zich volkomen gerechtvaardigd voelt om blanken ook daadwerkelijk als minderwaardig te behandelen? De boodschap van Biden heeft er in ieder geval verdomd veel van weg, van dat laatste.

 

Natte droom

Dit is Charles Mansons natte droom. Dit is de verwezenlijking van zijn Helter Skelter. Een oorlog die moest voortkomen uit de woede van zwarte mensen over de onderdrukking die zij al eeuwen ervaren. Het idee was dat er opstanden door zwarte mensen zouden ontstaan, waar dan de blanke mens met veel geweld op zou reageren, waardoor zwart dan weer hét excuus zou hebben om de blanke mens uit te moorden. Manson en zijn Family zouden de oorlog ondergronds uitzitten en achteraf tevoorschijn komen als enige blanken – om hun heerschappij over al die zwarte mensen te beginnen. Want zwarte mensen, zo redeneerde de racistische Manson, zijn toch niet in staat om de wereld te runnen.

 

Macht

Maar de gekken die nu dit plan aan het uitvoeren zijn hebben, in plaats van een geslepen psychopaat die met z’n aanhang op een ouwe filmranch in de woestijn woonde, wél macht, wél invloed, en een netwerk dat de machtigste mensen van deze planeet omvat. En ze hebben de nekklem die de sociale media om de wereld hebben gelegd – in hun naam en met hun goedkeuring en aanmoediging. En gezien de verschrikkelijk racistische en gewelddadige geschiedenis van de Democratische Partij, zowel recent als verder terug, kan ik met weinig moeite aannemen dat de gekleurde mens absoluut niet hun grootste motivatie is.

 

Verrot

De Democraten pretenderen op te komen voor de kwetsbare mens, omdat die groep het makkelijkst te manipuleren is. Omdat het voor hen de vlotste weg naar macht is. Succesvolle mensen trappen minder snel in politieke spelletjes, zijn over het algemeen beter opgeleid en hebben dingen te verliezen. Ondanks alle grote woorden die nu worden uitgesproken door Biden vrees ik voor het welzijn van minderheden in de VS. Ik begin steeds harder te geloven dat zij alleen maar de inzet zijn van een slag om macht, en de vernietiging van de tegenstanders van een tot op het bot verrotte elite.

Nee, Charles Manson zou zich, bij al deze ontwikkelingen, tevreden in de handen hebben gewreven. En dat vind ik iets zeggen – iets heel griezeligs.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
23 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit doet me denken aan Zimbabwe anno 2000, daarvoor de graanschuur van Afrika. Een superrijk land voor Afrikaanse standaarden. En dat allemaal dankzij de blanke boeren. Totdat meneer Mugabe vond dat de boerderijen in zwarte handen moesten komen. Op dezelfde manier opgezweept als dat de democraten dat nu doen werden de blanke boeren verjaagd door de zwarte bevolking. Nu is Zimbabwe weer een arm land dat de eigen broek niet op kan houden. De parallellen met wat er momenteel in de VS aan de hand is zijn overduidelijk. En de uitkomst zal hetzelfde zijn. De rijken en slimmen vluchten weg en wat overblijft is onbestuurbaar armoedig gajes. En als alles kapot gemaakt is komen de rijken en slimmen terug en gaan weer heersen zoals hiervoor. Charles Manson zou zich dood lachen als hij het nog niet was.

Vee
Vee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Met dat verschil dat de blanken in amerika nergens heen kunnen. Hun rest slechts 1 optie.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vee

Het is zoals zo vaak een kwestie van fight or flight. Wat is je land je waard, wat zijn je principes je waard. Live to fight another day is een prima strategie die al millennia wordt toegepast, dus waarom nu niet. Als de politiek correcte massa op de stoep staat om te eisen dat iemand zijn of haar eigen opgebouwde bedrijf aan gekleurde vreemden moet geven zullen zeker bij velen de stoppen doorslaan. Een burgeroorlog is zeker mogelijk in het huidige volatiele deugklimaat van de VS.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima samenvatting. Het racisme van de Democraten is niets meer dan een façade voor wat werkelijk het belangrijkste is voor hen: het verwerven van macht over anderen (tot op zekere hoogte vergelijkbaar met wat Manson wilde).
Want de macht in politieke zin geeft toegang tot enorme geldstromen en de baantjes die nodig zijn om die geldstromen te beheren.
Dit verklaart waarom de BigTech bereidt zijn om de Democraten te steunen: geld.
Een politieke groepering die geen wezenlijke politiek doel heeft, kan geen specifieke doelgroep bereiken. Daarom spelen de Democraten in op de verschillen in maatschappelijk succes, want die zijn er altijd in elke samenleving., als gevolg van de genetische variatie tussen individuen.
En kan ook niet opgeheven worden, dus als je dit tot een politieke boodschap verwerkt, dan heb je altijd een achterban. Gebaseerd op afgunst, dus verbinding tussen deze twee groepen is uitgesloten.
Helaas zitten we nu 4 jaar vast aan een president die het contact met de werkelijkheid op meerdere manieren heeft verloren.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Big Tech doet niets anders dan de linksen met de media doen. Doodgewone censuur van alles wat afwijkt. Socialisten houden niet van democratie met haar vrijheden.

jan
jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Nee hoor, binnen 6 tot 12 maanden hebben “duh mensuh” door hoe dement ‘ie al is, en wordt ‘ie vervangen door de in werkelijkheid door de elite beoogde president: “the devil herself reincarnate” Harris.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fijn dat er nog mensen zijn die de wereld scherp zien, en niet de zoete koek van de msm slikken uit pure luiheid.
De luiheid van het gros om zichzelf beter in te lezen is de doodsteek voor een goedlopende democratie en de mest voor de haatpropaganda van de politieke elite wereldwijd.
Facebook,twitter, nu.nl etc etc. stop ermee en ga over op alt tech..er is een enorme exodus gaande op de bigtech platformen, het stemt me vrolijk en optimistisch.
Ik bedoel maar 30000 militairen , en een volledig ondoordringbaar hekwerk om een inauguratie goed te laten verlopen is toch niet het beeld van een “geliefd” president.
Als Trump niet nog een konijn uit zijn hoed tovert zie ik het voor Amerika somber in.
De democratie en the constitution zijn dan niets meer waard, en ik ben bang dat heel veel Amerikanen het daar niet bij gaan laten.
Dit zal uiteindelijk de vonk zijn voor een verandering hier in Europa, we staan er nameijk niet heel veel beter voor !

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Ines wat een waarheid.

Als je de laatste regels vanaf VERROT, iedere dag tot je neemt is dat de clou.
In Nederland hebben wij de Rutte doctrine, doordrenkt van leugens en bedrog.
Waar is het einde.?

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Yip, politiek links is knettergek geworden met als inzet macht en controle middels verdeel en heers. Als daar genoeg mensen voor vallen zal samenleven onmogelijk worden met een burgeroorlog als uitkomst. De USA bevindt zich m.i. reeds op dit punt. Europa zal volgen, veel van de grote steden bestaan voor 60% of meer uit allochtonen waarvan een aanzienlijk deel aan de onderkant van de samenleving hangt; een potentieel kruitvat voor de giftige mix van identiteitspolitiek. Dat politiek links wordt misbruikt door de werkelijke machthebbers hebben ze niet eens in de gaten en uiteindelijk zal ook links op de brandstapel belanden als het de machthebbers dient. Maar de samenleving zoals we die nu kennen zal dan niet meer bestaan. Tja, hoe komen we hier weer uit?

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Kijk wat gebeurde in Seatle enkele maanden geleden. Dat eindigde binnen enkele weken in totale anarchie maar daar heeft de media bijna niets over laten zien. Extremisme is nooit goed en bedreigend ook in Europa.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig zijn er meer mensen die doorzien wat er gebeurt. Er is een hele gevaarlijke samenwerking gaande tussen de Democraten, Big Tech, Big Farma, de Social Media en Big Climate die effectief Trump opzij heeft weten te zetten met fake news en verkiezingsfraude. Trump was our last line of defense en die is straks weg. Dit gaat niet de goede kant op en wie weet waar het eindigt. En hier in Nederland gaan we dezelfde kant op. FVD is al vrijwel uitgeschakeld, PVV wordt buitengesloten, alternatieven zijn er vrijwel niet meer.

Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Einde aan white supremacy? Alles wat mannen met witte billen hebben bereikt wordt teruggedraaid?
Dat betekent 60 % van de dames dood aan kraamvrouwenkoorts. Alle zwarten dood aan AIDS,EBOLA, pokken,slaapziekte, etc.
Geen communicatie-middelen meer behalve rooksignalen.
Een levensverwachting van plusminus 30 jaar.
Dus dat willen die idioten???

jan
jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk weer. Maar valt het dan niemand op hoe super hypocriet die Pelosi is (en Biden, maar die is half dement en herkent zichzelf niet meer in de spiegel). Volgens mij is ze óf een gereïncarneerde Michael Jackson (met pigment ziekte zegt men), of anders is ze toch witter dan wit. Hoe achterlijk kun je zijn?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

Die Pelosi met haar uitspraken is rijp voor het gesticht.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een super analyse van Ines. De jaren 60 waren vol van hoop op veranderingen voor iedereen vanuit zijn eigen perspectief. Voor ons hoopten wij niet eens op het verdwijnen maar versoepelen van de socialistische
maatschappij. Naar aanleiding van de Beatles ontstonden snel alleen in Praag honderden rockgroepen onder de verzamelnaam Big Beat. De kwaliteit was meestal matig maar wat gaf dat, het was vrijheid van meningsuiting en wie durft de muziek te stoppen. Treffend is de vergelijking tussen de democraten en Manson, beide manipuleren groepen mensen die zwak in de samenleving staan en makkelijk zijn te bewerken door dagelijkse hersenspoeling in de media zoals de communisten het deden. Net als hier geeft Biden nu de voorrang aan de gekleurden en dat heet democratie. Tegelijk maken de Democraten zich zorgen om het groeien van rechtse extremisme in de VS. De groei van deze is in wezen het eigen werk van de Democraten. Overigens is Antifa verdwenen van de aardbol, lijkt het. Maar de militante gekleurde groepen worden niet vervolgd en de schade die zij regelmatig veroorzaken wordt niet lang besproken in de media. Het lijkt erop dat iedereen die succes boekt nu weggehoond wordt als bevoorrechte persoon of groep. Wie niet presteert hoort automatisch tot de onderdrukten en moet hoger geplaatst worden op de maatschappelijke ladder. Mede daardoor is het communisme aan kapot gegaan. En het Westen gaat het nu zelf nabouwen op de fundamenten van racisme en discriminatie tegen de succesvolle soort onder het geroep over democratie en vrijheid.

jan
jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Antifa is niet “weg”, maar acteert alleen wanneer de Democratische elite dat wenst. Ooit van bruinhemden gehoord? (nu in het zwart, ah la fasicsten in Italie – overigens voor 90% bestaande uit communisten).

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

Jan, ik weet dat Antifa niet weg is naar wordt op angstvallig wijze uit het nieuws gehouden. Churchill zei het tien al: De nieuwe fascisten zullen de antifascisten zijn. En gelijk had hij.
Maar ik begrijp uw aanvulling wel.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die gekken van de PvdA hebben ook allemaal van die woke shit in hun programma staan. Wat een wereld leven we momenteel in. Lijkt wel een open gesticht.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Amerika loopt hierin weliswaar voorop maar dezelfde tendens zie je in Nederland. Verdeel en heers…
Prima aanvulling op het continue zaaien van angst voor terroristen, opwarming van de aarde, Corona, etc. zodat het volk makkelijker te regeren is.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We gaan het zien.

Ik heb de democraten (what’s in a name) niet bijster hoog zitten, maar misschien is er nu teveel sentiment en misschien wordt er op dit moment ook fakenews gebracht dat iedereen bang moet maken. De tijd zal het leren.

Of de dem’s werkelijk zo vrij spel krijgen als overal wordt voorspeld is de vraag. Hun verkiezingsoverwinning is niet gebaseerd op een meerderheid en de frustratie onder de rep’s is groot genoeg om de vlam in de pan te laten slaan.
Ik voorzie eerder een situatie die sterk naar een burgeroorlog neigt. En dan is het maar de vraag hoelang deze woke-flauwekul stand gaat houden.
Lang niet alle democratische kiezers zijn hellehonden. Dat lijkt mij meer van een vrij kleine doch luidkeelse minderheid te komen.

Off topic: Het artikel is prima, maar de omslagfoto van de auteur is weinig flatteus.

Rinus
Rinus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Rinus
Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Identiteitspolitiek is in z’n basis een verdelende ideologie. Dat de mensen die het beoefenen zich van woorden bedienen als “verbinding” en “verzoening”, is een farce.

Ik ken ook mensen die, met de beste bedoelingen, zich de diversiteitscultus hebben eigen gemaakt. Ze zien echter niet hoe een vileine attitude zich heeft genesteld in hun denkpatronen. Het nare toontje waarin ze nu praten over de “witte” nederlander, wordt niet door hen opgemerkt.

Gerard
Gerard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

jeetje, nog erger dan wat ik dacht

23
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x