OpinieZ Podcast 004: De heksenjacht van Big Tech op rechtse meningen

YorienvdH in gesprek met Asher, hoofdredacteur OpinieZ

YorienvdH en Asher bespreken de verwijdering van president Trump van Twitter, de heksenjacht van Big Tech op rechtse meningen en het gevaar voor de vrijheid van meningsuiting.

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tussen minuut 2 en 4 van de podcast reageert Asher op de tweets van Trump die vermeend tot geweld zouden hebben opgeroepen.
Asher trekt terecht de conclusie dat dit niet blijkt uit de tekst van de tweets. Ik heb enkele van die tweets ook gelezen en ik sluit me aan bij die conclusie.
Het gaat uiteraard ook niet om de tweets dan wel de inhoud ervan. Het gaat erom dat Trump tegen links is en dat is al voldoende om ELKE uiting van hem te framen. Hetzelfde patroon zien we bij Wilders: het maakt helemaal niet uit HOE Wilders of Trump iets zeggen, alleen al het feit DAT het afwijkt van de linkse denkbeelden maakt ze bij voorbaat verdacht.
Wat Trump overkomt, komt neer op een papierfabrikant die aan een bepaalde uitgeverij geen papier meer leveren omdat de boeken die daar worden uitgebracht, hem niet aanstaan.
Vervolgens kan de boompulpfabrikant weigeren boompulp te leveren aan de papierfabrikant, omdat die een keer iets heeft gezegd dat de boompulpfabrikant niet aanstaat.
Het mooiste is toch wel dat deze mensen dit vaak doen met als excuus ‘diversiteit, pluriformiteit of tegengaan van geweld’ en dan juist die diversiteit en pluriformiteit de nek omdraaien met geweld dat elke oppositie moet uitschakelen. Natuurlijk goed ingebed in een discours over fascisme en zo.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Mooi verwoord!

Nog een opvallende waarneming. Links duidt afwijkende meningen vaak als onderdeel van complotdenken. Op nl tv bij uiteraard weer een links georiënteerd prietpraat programma was er de verdenking dat de politie en bewaking opvallend afwezig was bij het Capitool en dat dit mogelijk ook zo gepland was. Als dit niet een voorbeeld is van complotdenken dan weet ik het niet meer. Blijkbaar ziet links wel de splinters in de ogen van rechts en dat is best knap vanwege de balken in hun eigen ogen. Daarbij vindt het zien plaats in de hersenen en daar gaat het bij links sowieso mis.

Verder wijs ik op de tactiek van links een duidelijk zielige figuur (als bv die sjamaan) als representatief voor de hele groep te misbruiken. Gaat het over klimaat en de groep die twijfelt aan de wetenschappelijke basis voor de door links omarmde AGW hypothese dan neemt men het liefst een aanhanger van de platte aarde gedachte onder vuur om daarmee de andere groep (toch al walgelijk weggezet als klimaatontkenners) belachelijk te maken.

Links is een ziekte.

jaak Peeters
jaak Peeters
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We mogen consumeren. Ons amuseren. Angstig laten maken door een gemuilkorfde pers voor virus nr. zoveel – waarna er steeds weer nieuwe virussen zullen opduiken. We “krijgen” zelfs Europees geld, geld dat door de bazen van EU eerst van ons werd afgenomen en nu volgens hun normen gedeeltelijk weer terug wordt gegeven. Zoiets heet usurperen. Maar we mogen stemmen, in zogeheten democratische verkiezingen, waarvan de resultaten op voorhand binnen smalle marges werden vastgelegd. Wij zijn niet vrij. We zijn niet soeverein. We zijn slaven die hun eigen slavernij niet zien, omdat hen wordt toegestaan een goed leventje te leiden, in slaap gewiegd. En intussen worden kleine groepjes steenrijk, terwijl ze als Perzische satrapen over alles en nog wat beslissen. Ze maken ons wijs dat we braaf moeten zijn, vooral niet rechts -wat dat ook moge betekenen – en dus volgzaam, omdat anders hun lucratief wereldje in elkaar stort. Zolang we niet doen wat Hannah Arendt ons heeft voorgezegd, nl. de revolutie, zal dat zo blijven.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jaak Peeters

Inderdaad jaak.

Als persoontje die in zijn jonge jaren, nog vlgs de CAO 48 uur moest werken, waaronder ca 4 uur op de Zaterdagochtend, huppel ik best al een tijdje mee.
Ik vraag mij altijd af, waar en waarom is onze maatschappij veranderd, is dat toch in 1954 geweest met de oprichting van de club van Opa Bernhard.?

Mijn bedrijfspensioen is gewoon verdwenen in een duister EU gat verdwenen, mijn spaarcentjes zijn niets meer waard, de ECB blijft maar gratis geld uitdelen aan de bv de banken.
De zorg is compleet uitgekleed en is niet meer in staat om de oudjes zonder Corona te beschermen.
De verkiezingen in Nederland, worden al jaren door de media en andere machten bepaald, de beste voorbeelden zijn de ruzie die Rutte voerde met Erdogan en de 4 dagen dat de stembiljetten vanuit Nederland, bij de laatste EU verkiezingen onderweg dus beschikbaar waren voor van alles.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja het is voor mij de laatste weken verbazingwekkend geweest om te zien hoe corrupt de VS wel niet zijn geworden. Of wellicht was het land al zo corrupt, maar was het nog niet zo duidelijk te zien (voor een ieder die zijn ogen open heeft).

Het meest schokkend was om te zien dat de Supreme Court weigerde, ondanks de enorme hoeveelheid aan (overtuigend) bewijsmateriaal, de verkiezingsfraude te behandelen en zich hier over uit te spreken.
Des te meer verbazend gezien het feit dat deze nu in meerderheid bestaat uit conservatieve rechters.
Het bestaat eenvoudigweg niet dat een integere en niet corrupte Supreme Court deze zaak zou weigeren te behandelen. Deze fraude raakt de basis van de democratie en heeft een tijdbom gelegd onder het voortbestaan van de Verenigde Staten van Amerika. 74 miljoen Amerikanen zijn hier beroofd van hun democratisch gekozen leider, ze zijn aan de kant gezet, in figuurlijke zin verkracht en ze weten het.
En alle MSM in de wereld gaat deze 74 miljoen mensen er niet van overtuigen dat het anders is.
Dus ook voor degenen die geloven dat Biden niet door fraude president geworden is; aangezien 74 miljoen Amerikanen dit wel geloven, diende de Supreme Court zich hier over uit te spreken. En te ontkrachten indien er kennelijk geen fraude had plaatsgevonden..

Deel 1.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Wat mij ook zeer verbaasd heeft is dat alle Big-Tech bedrijven nu de machtsovername
van het corrupte establishment steunen. Ik kan niet geloven dat deze bedrijven dat zelf bedacht hebben, dat Jack Dorsey van Twitter en Zuckerberg van Facebook op eigen initiatief of ambitie de strijd met Trump en conservatief Amerika zijn aangegaan.. Dit zijn IT-nerds.. als ik beiden op televisie zie dan valt me vooral op hoe angstig ze allebei zijn. Now way dat deze mannen op eigen initiatief de strijd met straatvechter Trump zouden zijn aangegaan..

Verder is het heel vreemd dat ook Amazon van Jeff Bezos zich nu opeens in de “social justice” strijd mengt door het uitschakelen van Parler.
Ik heb Bezos zich nog nooit politiek zien uitlaten..

Volgens mij is het dus zo dat deze bedrijven en hun topmannen onder druk gezet worden om dit censuur beleid te voeren.
Maar door wie? Door hun aandeelhouders? Ik kan me dat slecht voorstellen aangezien deze censuur en kruistocht tegen Trump veel gebruikers van hun platformen vervreemd, en dit dus niet heel goed voor de business is..

Maar wie dan wel?

Deel 2.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

De verkiezingsfraude is uitgevoerd op een zo grote schaal, dat er duizenden mensen alleen al operationeel bij betrokken moeten zijn. Daarnaast honderden mensen die het aangestuurd hebben. Het kan dus niet anders dan dat politici, militairen en inlichtingendiensten iets gemerkt hebben van dit proces en de voorbereiding.
En niets hebben gedaan.
Dat betekent dat ze een gezamenlijk belang hebben, namelijk het ontvangen van beloningen (promotie, macht, subsidies) in de volgende ambtstermijn.

Wouter Vos
Wouter Vos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gab is niet extreemrechts, waar baseer je dat op? Je zegt het alsof het niets is! Sommigen zullen zeggen dat je zelf extreem rechts bent.

Wouter Vos
Wouter Vos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Communisten worden aangezet tot geweld, dat is nou eenmaal hoe ze reageren als je hun ongelijk bewijst. Hiermee geeft Twitter links extremisten hun zin.

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x